Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 5 Ogos 2010

Mau pg gym kah ?

Hehe...tetiba lak syaitan bisik kat aku jangan g gym.. suh tidur jer neh.. camana ek .. nak g ke tak .. nak g ke tak ... iskh... ada date kul 930 lak kat Alamanda neh .. huhu .. kang lewat , letih tinga nak kena dengar bebelan .. huhu ..

Bukan mudah woo nak maintain badan... buat masa skang ni bagi aku cukuplah gini .. tak larat nak kasi cun banget.. dah tua kata orang .. hehehe ... lagi pun metabolisme body pun dah turun skit .. nak guna suppliment , susah.. tanpa nasihat doktor , boleh mendatangkan kemudaratan wooo ..

Ops.. aku tau nape aku malas nak g gym.. baru abiskan satu bijik durian .. maka .. mata ngantuk.. bila ngantuk .. mesti nak tidur sat.. maka.. tidur la 5 minit ..dah ok sikit baru g.. hehee... kan kan ..

Yang penting sihat .... erk.. sihatkah kehidupan kalau asik makan tidur makan tidur ?

Bila ikatan terjalin ..

Dunia blog ni tak seindah dirasa sebenarnya .. Manisnya seketika saja jika tidak pandai menjaga. Hakikat ini aku dapat rasakan sejak aku mengenali dunia blog masakan ..

Pertama.. aku terharu bila ada blogger yang aku hanya kenali di internet sanggup menghulur bantuan untuk seseorang yang akan ke tempatnya ( Denmark ) minggu depan.. Menurut .. dia akan ambil dari airport dan dia akan tolong uruskan segalanya .. Wahh.. terharu aku .. Tqq sue.. Tak kenal dan berlainan bangsa .. 1 MALAYSIA weh !

Bayangkan.. hanya kenal tak lama , tapi dah sanggup tolong ? Aku rasa ini adalah disebabkan atas dasar kepercayaan dan persahabatan yang terbina .. Sekarang ni , jika aku nak ke mana mana .. aku rasa aku tak perlu risau .. aku ada ramai kawan maya yang sanggup tolong ..

Kedua .. baru baru ini , aku hanya berkata aku nak ke Tioman lantas seorang blogger yang pangkatnya kakak pada aku terus menghulurkan bantuan tanpa meminta sebarang balasan .. Dari A-Z segalanya diuruskan olehnya .. Aku hanya perlu bawa $$ jer.. hehehe.. termasuk bawa diri la..

Ketiga .. hehe.. kes JOE tu... hahaha.. tu tak yah la aku ungkitkan ...

Keempat dan banyak lagi laa.... bagi aku sebenarnya dunia blogging ni bukan semata mata .. $$ dan trafik jer tapi talian persahabatan dan silaturahhim... seperti aku pernah mengenali dunia chatting sewaktu aku berusia 20 an.. Sungguh meriah waktu tu ..tapi disebabkan wujud PHD , segalanya hancur musnah ..

Ermm... skang ni pon aku dah mula nampak bila dunia blog ni dah terpecah kepada beberapa kategori .. tapi nilah hakikat yang perlu kita terima ... masakan dunia nyata pon boleh terpecah kerana ideologi yang berbeza inikan pula dunia maya .. hehe..

Apa pun , jgn sampai bergaduh dah ... masing masing punya cara dan idea .. ada yg naik dan ada yang turun.. cuma bila dah naik , jangan tak tengok bawah langsung ... ;)

BA: Lepak Alamanda malam nehh.. dengan geng FB ... layan The Last Airbender...

Exhibit at the International Islamic Consumer Fair 2011!

Exhibit at the International Islamic Consumer Fair 2011!
Date: 8 - 10 July 2011 (Fri - Sun)
Venue: Mid Valley Exhibition Centre, Kuala Lumpur, Malaysia

Visit our website at www.islamicfair.net!

The International Islamic Consumer Fair (IICF) 2011 will be held for the first time at Mid Valley Exhibition Centre, Kuala Lumpur, Malaysia from 8 - 10 July 2011! This will be a great opportunity for manufacturers, wholesalers, distributors, retailers and service providers of Islamic products and services to exhibit and market to the large Muslim population in Malaysia. With more than 1.3 million Muslims in the country, there is definitely a high purchasing power for Islamic products and services.

Exhibitors can conduct on the spot selling, give samples, distribute brochures, leaflets and flyers, and do products demonstrations.

This fair is organized by Asif International Sdn Bhd, an events management company that has been prominently organizing exhibitions, conferences and seminars throughout the world successfully for the past 8 years.

With the theme “A grand shopping fiesta”, IICF will be a fun-filled event with competitions and other activities. Malaysians, who generally love shopping, will find this as an enjoyable experience!

Only 100 booths up for grabs! Book yours today!

*If you know of anyone that might be interested...Pls suggest this exhibition to them...Your help is highly appreciated...

Regards,
Putri Farah

Geledah Dapur Ramadhan Bersama .. Mangges

Sedikit sedutan dari entrinya .. hehehe.. cam drama korea lak ..


" salam hampir ramadhan..dua tiga hari lepas ada jenguk-jenguk blog ben ashaari..terbaca lak entri pasal geledah dapur ramadhan ni..so, berminat lak nak share satu resepi..memang dari awal nak share resepi ni..tapi asyik tak berkesempatan nak menaip je..

ok la..resepi ape ye yang aku nak masukkan ni??

kalu korang selalu pegi kedai cak mesti terliur tengok cheese cake kan..kalau aku memang sentiasa terliur bila tengok cake..rasa nak bedal je semuanya..hari ni aku nak share resepi "Crunchy Cheese Cake"..memang sedap..sebab hari tu kak ngah aku ada buat sekali kat rumah..separuh aku makan..hehe.. "

Haaa.. nak tau sambungannya .. meh >> MANGGES


Berminat nak menambahkan pendapatan sampingan ???

Dengan Kerjasama dari Jab. Tenaga Kerja Malaysia, kami akan berada di Kg Kerinchi untuk mencari kakitangan untuk menghasilkan produk kami. Kepada mereka yang ingin menambah pendapatan atau yang tiada pekerjaan , Jumpa kami disana dan kami akan terangkan bagaimana anda akan dapat menjana pendapatan dari RM416 Sehingga RM1,109.30 atau lebih.

Program tersebut akan diadakan
pada tarikh, masa dan tempat seperti berikut:-


Tarikh :7 Ogos 2010 (Sabtu)

Tempat : Projek Perumahan Rakyat (PPR),
Kerinchi Lembah Pantai,Jalan Pantai Permai,
59200 Pantai Dalam, Kuala Lumpur .
Masa : 8.30 pagi – 3.00 petang


JUMPA ANDA DISANA !!! SINERGI KASEH SDN BHD

Terima Kaseh

Sebarang pertanyaan , sila tanya pada Fizzacute Sidek di FACEBOOK ..

Sahabat Blog @ Kelab Blogger : Cik KZ

Sahabat Blog @ Kelab Blogger : Carthamus


Sedikit mengenainya :

A final year student who loves blogging to express her feelings, thoughts and current activities (including the campak-campak recipes) in the Gandhi's land.

Nak berkenalan ? Jomm .. Carthamus

Wahh.. aku dapat RM500,000 !!

Pergh.. tak sangka... durian runtuh neh... sapa nak bagi kan ... terima je la ... erk.. tapi bukan dari Nuff tau... mana mungkin dia nak bagi.. sapa la aku ni kan..bukan best pon blog aku.. nak ngampu nuff , lom berapi lagi tulisan aku... tulis yang ikhlas je la ..

Jadi camana aku leh dapat RM500,000 tu.. haa.. tu la dia...kajian membuktikan bahawa ... bahawa .. ala..tu korang kena selidik sendiri la.. rajin rajin buat kajian .. camana tu ? Entah ler ... aku pon tak tau sebenarnya .. hahaha..

Bagi aku la... rezeki yang dapat dari dunia maya ni , alangkah bagusnya dikongsi dengan rakan rakan lain .. wat pe kedekut ? Ingat..tanpa rakan rakan yg sealiran ni , kita ni ibarat debu jer !! Mereka mereka inilah ibarat lebah yang menyebarkan aura kita ke tempat lain ..

Jadi , patut atau tidak , terpulang pada diri sendiri.. kalau tak nak berkongsi , jgn menghebohkannya.. simpan jer .. saja nak kasi kawan kawan terliur ? kalau berkongsi , biarlah ikhlas...

Ilmu dunia ni , kalau disebarkan , makin ramai guna makin berganda pahalanya..tapi pastikanlah ilmu yang membawa ke arah kebaikkan ... bukan ilmu mengarut ! Sekian ..

BA : Berkawan biar ikhlas .. takkan selamanya kita di atas ...

Selamat Hari Jadi Miss Izah ! - Blogger Pertama Join Gengblogger !

Tak kenal dia ? Dia adalah blogger pertama pertama yang join GENGBLOGGER .. Aku no 2.. saja kasi dia rasmi.. hehehe.. Maka aku dengan dia adalah admin GB .. Cuma kebelakangan ni kitorang tak aktif di GB ..hehe..bz sket... cuma ping jer ..

Ok ...buat MISS IZAH ... SELAMAT HARI JADI ... SEMOGA CEPAT BERTEMU JODOH .. TERINGIN NAK MAKAN NASI DAGANG neh.. heheeh...

Pada sapa yang nak bagi ucapan tu , sila la ke blog dia.. bagitau sendiri pada akak yang single mingle lagi cun neh .. nak no tipon dia ke ? boleh jeee... 1000 UV kasi dulu.. hehe..guwau ..

jom g blognya > MISS IZAH

Sapa kata Malaysia tak cantik ??

gambar dari Tourism Malaysia


Ada orang kita ni , suka sangat g melancong luar negara.. katanya dlm negara ni boring ... tak de yang menarik ... Asal bercuti jer , g luar negara .. dalam negara sendiri pon tak abis pusing lagi .. ermm..

Bukan tak boleh melancong luar negara ... tak kisah la kan.. duit masing masing .. tapi tak perlulah keluar pendapat gitu .. Kalau tak suka , pulangkan je kerakyatan tu ...tak payah nak kutuk mengutuk ni...

Pelik tul orang kita ni... Bila bab kutuk kutuk ni , mmg teror ... pantas .. tanpa tengok cermin.. terus je baling batu ... bila orang baling kat awak lak , tau lak menangis .. haih..

Bagi aku la.. melancong la mana sekali pon tapi kalau tak reti nak hayati dan dalami sesuatu keunikkan satu satu tempat tu , hhehe..membazir je.. kecualilah nak g melancong kerana ... shopping !!!!!!!! .. tu lantak ler..


FACEBOOK : Kutuk mengutuk kenegerian ..

Aku pelik la... kenapa perlu kutuk negeri itu ini ? Orang negeri itu begini ... orang negeri ini begini ? Apa yang membuatkan orang negeri itu lebih bagus dari negeri ini ? Pelik betul la..

Aku .. berkawan tak kira dia dari mana negeri sekali pon .. mcm mcm aku belajar .. dari segi adat budaya, bahasa , ragam mahupun dari segi pelancongan .. Sekali pon negeri itu mundur , jgn sesekali salahkan orang negeri itu .. Salahkan sapa ? Itu aku rasa korang tau la kan ...

Dan kenapa perlu di kecohkan di laman sosial atau blog ? Kalau tak suka , diam diam dah la... kutuk la dengan geng yg sekepala masa minum pagi ke... lepak kat disko ke... masa tu , nak kutuk , lantak la.. tu antara korang jer ..tak yah dikecohkan di internet ..

Perlu ingat ... tak kira negeri mana sekali pun , semua di bawah satu bumbung... MALAYSIA ! lain la kalau nak kutuk negara lain .. tapi tu pon berhati hati lah.. kalau sekadar tempat tu takde KFC , tak yah nak kutuk... tak mati tak makan KFC ! tu contoh la.. yang kes ni , bukan pasal KFC .. aku malas nak sebut..

Perbuatan kutuk kenegerian ni bagi aku , orang yg tak matang je lakukan .. terlalu cetek pemikirannya .. perkara seremeh itu diperbesarkan .. Sedarlah... masuk kandang kambing mengembek.. kalau cuba mengaum , mau mau kena terajang keluar dari kandang tu...

MAT GEBU dalam majalah JELITA



Salam ... selamat pagi kawan kawan .. hehe..

G kerja aku ari ni .. semalam terpaksa amik cuti sebab tak berapa sihat .. sbb tu tak berapa update sangat blog .. Bab update ni , ada 'orang' agak tidak berpuashati tentang kekerapan update di dalam blog .. ada yang tak suka sbb terlalu kerap .. hurmm .. aku antara mereka yang kerap update ... Sbb aku tak suka jaja satu entri selama satu hari .. Ke hulu ke hilir dengan 'buah' tu jer..

Walaupun 'buah' yang dijaja tu mungkin baginya 'berisi' dan bagus tapi ada jugak yang tak suka 'buah' yang terlalu berisi ... ada yang suka santai jer .. Masing masing punya tekak kan ? Jadi , jgn di komplen... Buat , baca .. Tak suka ? Pangkah x !

Personal blog ni , biasanya diupdate untuk menghilangkan rasa tekanan dalam diri .. Ingin diluahkan di mana kawan kawan boleh baca .. mudah jer .. kan ? Kalau nak berserius , aku tak rasa la personal blog ini akan cerita tentang aktiviti harian dia .. Maka , tak perlulah nak dikomen bagus atau tidak blog tersebut .. Tu pendapat aku... tak setuju ? Terpulang .. hehe..Aku tak maki sapa sapa dalam entri ni dan juga sebelum ini .. Aku cuba berhemah sebaik mungkin ..

Ops.. lari tajuk .. berbalik pada tajuk utama... blogger masakan popular kita , resepinya masuk dalam majalah JELITA .. wahh ..bukan sekadar masuk je tau , haaaa... masyuuukk wooo ... Kira 2 dalam 1 ... pada MAT GEBU , tahniah .. semoga terus berjaya ... ahaks ... nanti kirim duit raya ekk .. ahahaha...

Daku ditinggalkan pergi...


Oh tidak .. malam ni aku akan berkeseorangan ... huk huk .. aku ditinggalkan pergi... tapi tak pe la.. pergilah..pergilah.. kalau tidak , kau pasti menyesal .. hehehe .. wife outstation da.. nasib baik malam ni dah ada projek baeekk punya dengan geng FB yang berada di PUTRAJAYA .. hehe.. mau layan movie , THE LAST AIRBENDER ...betui ke aku eja ? sat checking .. betui betui ejaannya ..

Ops..tadi aku dalam ERL ..kali ni aku nak duduk.. tak larat nak berdiri .. sambil duduk , aku update entri ni .. malas nak duduk kosong .. rasa membazir masa begitu jer ... sekurangnya dapat la satu entri kan.. Walaupun pendek , tapi mesej aku sampai iaitu JANGAN PENTINGKAN DIRI SENDIRI .. hehehe..

Kenapa aku duduk ? Kalau aku tak duduk , lelaki lain lak yang duduk .. dari lelaki lain duduk , baik aku duduk kan ? Memandangkan takde perempuan nak duduk maka aku amik je la kesempatan tu .. Tapi yang buat tensen ni , bila duduk , masa bergerak satttt jee..tau tau dah sampai .. mau tak tensen .. huh.. kalau berdiri kosong.. rasa berjam lamanya .. ok sampai dah..
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI