Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 9 Ogos 2010

Akhirnya aku terkantoi di Tesco Ampang ..

Adoi .. tak sangka lak akhirnya ada orang perasan aku .. hahaha ... ye la kan , aku ni bukan la artis orang nak kenal ... Dah la aku ngan simple je ke sana ...hehe... lupa lak nak bermekap !

Berikut adalah perbualan aku dengan dia di FB BEN ASHAARI II :

" Abg ben g Tesco ye tadi ngan wife ... hehehehe ..nmpk abang tapi segan nak tego .. "

Ben Ashaari II
hah ?? masa bila tuu ???

Lya Shahirah
ye kan .. dlm kul berapa ha tadi .. tapi tadi la .. malam ..


Ben Ashaari II
ooo.. yela...nampak masa bila tu ??


Lya Shahirah
masa abg nak enter TESCO .. kat tempat troli .. abg ada kan tadi tolong seorg lelaki pakai bju kurta warna ungu .. laki tu tersekat troli masa nk ambil, then abg tolong tarik ..


Ben Ashaari II
waaaaaaaaaaaaaaaaaa...hahahaha...awat tak tegor jee..


Ben Ashaari II
camana leh cam ekk??


Lya Shahirah
ala muka abg bukan payah sgt nak cam pun .. hehehe .. laki 2 ayh lya .. bila nmpk abg tadi , lya ckp la kat adik .. die kata a ah la abg ben .. segan la nk tego abg .. abg bkn kenal lya pun ..


Ben Ashaari II
aiseymannnn...hahahahhaha....adeh...awat la tak cakap ..kalau tak bleh bergambar ..masuk dalam fb n blog abg ben ...heheh..

muka abg ben senang nak di cam ke ? ni nak kena pakai topeng lain kali ..


Lya Shahirah
senang je .. haha pakaila topeng lain x .. nanti lain x kalo jumpa abg lya tego ye .. dont worry ..


Ben Ashaari II
haa..cakap je kawan dalam list abg ben ..hehe..mudah gitu ... huhu... tak sangka ek...


Lya Shahirah
ok2 .. dont worry .. hehehe .. tu la x sangka ..


Ben Ashaari II
bagus bagus ..tq tq ...

____________________________________

Begitulah adanya ... tak sangka boleh lak bertemu kat situ ek... siap tolong ayah dia lagi ..hahaha... lawak tu la.. padahal aku dok bz ngan hp aku...update status di FB ! ..HAHAHA

13/3/2010

Mampukah aku menghabiskan malam aku tanpanya ??



Oh tidak .. aku tidak mampu menghabiskan malam aku tanpanya .. Tadi aku otw nak balik umah .. tiba tiba aku tersedar ... ada sesuatu yang tak kena .. aku bukak beg aku .. oh tidak !! takde .. aku dah masuk dalam lrt dah .. takkan aku nak patah balik ke opis ??

Aku keluarkan handphone aku... terus call officemate aku .. dengan harapan masih ada lagi sapa sapa dalam tu .. alhamdulillah ... ada ... sorang ..belum balik .. dia mmg jenis balik lambat ... tunggu suami jemput katanya .. Aku terus mintak bantuan dia .. hehehe...

Katanya dia akan keluar lewat skit.. Aku tak kisah ..aku turun di Stsn Bandaraya dan patah semula menghala ke Stsn PWTC .. aku tak boleh fikir malam aku tanpanya .. pasti aku gelisah punya .. huhu... tak lama kemudian .. kawan aku tu sampai .. tersengih dia .. huhu.. ucapkan terima kasih sambil memberitahu , aku tak boleh duduk diam kat umah kalau dia takde !

Erk.. korang tau ke apa dia ? hehehe.. kalau tak tau ... meh aku bagitau.. aku tertinggal broadband modem kat opis !!



Binatang pon tak macam mereka ini !

Diorang ni takde adik beradik perempuan ker ? Berperangai cam binatang ! Binatang kalau boleh berkata kata , sah sah aku kena marah ! Sbbnya jangan di samakan perangai binatang dengan perangai manusia durjana tu !

Apa punya perangai la jahudi keparat ni ha ? Sanggup merogol gadis bawah umur beramai ramai ? Umur tak cukup lagi tu ! Yang merogol tu lak baru lingkungan 16 hingga 30 tahun .. Kalau adik beradik diorng sendiri dirogol camana ? apa perasaan diorng ?

Satu lagi.. masa nak buat tu tak pikir ke hukuman dunia ? Akhirat , jgn cita la.. sah sah tak takut .. tu pasal berani buat kan ?

Aku pelik la ... camana diorng leh rancang nak rogol seorg gadis yang mana diorng tau tu anak orang ? Takkan tak takut perempuan tu repot polis ? Ops ... aku lupa .. dah laa rogol perempuan tu , siap amik video dan edarkan lagi ! Giler ke apa ? Kat mana otak diorng ni ? Ke saja nak tempah maut ??

Orang skang ni ( bukan semua yer ) makin lama makin ke kepala lutut pemikiran dia .. sah sah kepala lutut marah aku sbb kaitkan dengan dia .. haih ... apa la nak jadi dengan negara kita ni .. Nak salahkan video lucah ker ?? Zaman mak bapak aku , tak pasti lak ada menda ni tapi kalau dalam cerita P.RAMLEE tu leh ada kes rogol ramai ramai ni ( 6 JAHANAM ), tak mustahil la yer.. adakah mereka ini keturunan 6 jahanam itu ?? Wallahualam ...

Pasal Tanah sanggup ketepikan persaudaraan ?

Tanah kubur ? Haih .. dari dulu manusia ni asik bergaduh pasal harta .. harta mmg tak boleh dibawak mati tapi harta boleh diwarisi .. sbb tu mereka sanggup berbuat apa saja demi kerana tanah / harta ..

Dalam Bharian ari ni , ada kes tanah jugak .. sanggup dia robohkan sebahagian rumah milik saudaranya hanya kerana bahagian tu miliknya ? Bayangkan ketika mereka robohkan rumah tu , terdapat anak saudaranya yang sedang tidur nyenyak di dalam bilik ... ermmm ...kejam betul ...

Tadi .. aku jumpa kawan aku .. kebetulan naik sama lrt ngan aku .. aku tunjuk la berita berkaitan tanah tu .. dia pon cerita kat aku pasal tanah gak .. Adik beradik ayah dia .. dok berebut nak amik hak bapak dia ... nak buat rumah atas tanah milik ayahnya walaupun atas geran belum bertukar nama .. sedangkan hak masing masing telah diberi ... Ermmm .. katanya , pakcik dia yang nak amik rumah tu , dah cukup kaya... tu pon masih nak kacau bahagian orang lain ? Anak anak dia semua dah berjaya ... apa lagi yang dia nak buat dengan tanah tu ??

Betul la kata orang .. makin kaya manusia ni , makin tamak jadinya ... dah tak tau mana satu adik beradik , mana satu saudara .. yang penting , perut terus diboroikan !

Tau tak Lisa ada bf baru ??

Tau siut .. aku tau .. sbb aku lah bf nyer !!! hehehe... dok eh ... nak kena potong 'anu ' ?? hahahha... guwau laaa..serius tul muka !

Putus cinta ? Jgn la risau .. berlambak lagi stok kat luar tu... pedulik hapa dengan yang tak nak kat kita tu ... cuba la petik jari....
Haa..tu sampai dah sorang .. amacam ? kacak tak ? Terlalu kacak ?? Cuba petik jari lagi .. Tadaaa ..
ok tak ni ?? terlampau kacak la pulak ? ok ok .. aku cari lain .. ala....cari la sendiri .. letih nak carikkan ..tu tak kena ni tak kena... serba tak kena... mana ada manusia sempurna kan ... kang cantik , ketiak berbau ... kang hensem , nganggur lak ... adoi...

Bab pasangan ni mmg memeningkan kepala ... tanya hati .. tanya selera .. tanya mak bapak.. kalau takde sangat , suh je sapa sapa mai masuk minang ... nanti tak sesuai ... kasi rejek.. jgn nikah dulu .. hehe.. apa pun ..gud luck eh... ingat pesanan si semut , madu tak semestinya dalam botol !

Mat Gebu bagitau ada pontianak di rumah ku ?

Tadi aku ada buat satu entri berkaitan Pontianak di Kuantan .. Tak sempat baca ke ? Aisey.. meh baca dulu .. klik sini .. selagi tak baca .. selagi tu aku takmo sambung .. lalaala... baca la dulu.. kasi meremang bulu roma dan bulu kaki .. yang lain , jgn disebut ! ..

Dah ?? Ok ..kalau korang pernah baca satu entri dulu berkaitan rumah aku .. aku pasti bukan takat meremang je bulu roma dan bulu kaki korang tu .. sah sah gugur sekali weh.. tak payah cukur dah .. seriussss .. nak baca ?? Tak nak ? takut la tuuuu .. ala.. nak takut peee... citer real neh.. lagi real dari cerita BENCI BILANG CINTA , wa cakap lhooo .. nak baca ? Haaa.. macam ni la.. .baru best skit nak cerita .. tapi sebelum tu kan .. cuba baca kisah seram yang berlaku kat negeri yang popular dalam FB baru baru ini .. yakni di Johor. .. klik sini lak .. amacam ? berapa helai dah bulu kaki gugur ? tu la.. belum kisah lagi gempak ... ni yang berlaku sendiri kat satu rumah VVIP .. terjadi weh .. real weh... mr loba loba.. nak baca ?? klik sini ..

Haa.. gigil dah ? Ok.. skang baru aku nak masuk cerita kat umah aku ... malam ni Justify Fullberlaku ..tadi... tapi kes ni bukan kali pertama .. cuba baca ni dulu ... klik sini .. Baca laaaa .. alaaaa.. korang ni.. penat jeee aku karang tauuu ..

OK .. dah baca ? Kisahnya tadi.. Mat Gebu.. ala.. blogger popular masa kini tu.. tunggu LHDN nak singgah umah dia kat .. ala kat SEDENAK tu.. En.LHDN , kat SEDENAK tau !! . .. hahahaha.. Ok , sambung .. En .Mat Gebu tegur kat aku .. ada menda berbaju putih kat sebelah aku .. aku tau... dia nak takutkan aku .. serius weh .. aku mmg takut .. rumah dah la besar.. bilik dah ada 4 ..guna satu je.. lagi 3 ?? haaaaaaaaaaa... evil dead nehh .... aku seram dah nehh .. Aku toleh ke kiri .. takde pon .. aku toleh ke kanan... gulp...

Aku pon menegur dia .. " waaaaaaaaaaaaaaaa... .cik pontianak .. salam cik pon .. awat mata terkeluar tu .. meh saya tolong masukkan mata tu ek " ..

Amek kau... aku cakap gitu pada dia ... Begitulah yg aku bagitau kat Mat Gebu .. Dia lak takot.. hahaha.. Tap dia kata , spesis gini suka kat orang bandar .. orang kampung diorng tak gemar sangat... Aku membalas semula !! Aku mengatakan bahawa , takat cik pon tu , tak yah la.. berlambak kat KL nih.. sah sah cik pon tu tak leh cari makan sebab tu dia nak lepak kampung jer .. orang orang kampung ramai yang suci murni , dara lagi teruna .. haaa.. sbb tu cik pon suka lepak sana.. betul tak ?

Selepas aku memberitahu gitu , MAT GEBU terus offline !! Adakah MAT GEBU salah seorang darinya ???? Sama sama kita nantikan jawapan darinya ....

Follower melepasi 2600 ..Terima kasih pada ..

Aku mula berblog pada 17hb September 2009 dengan entri pertama aku bertajuk PENGENALAN .. Kenapa aku buat blog pada masa tu ? Ada dua .. satu sbb terpengaruh dengan wife aku .. Kedua sbb aku suka berceloteh .. Sebelum ada blog , aku selalu mengupdate status dalam FB .. Abis semua marah kat aku ... hahaha..

Dalam FB , aku gemar membuat forum dan tajuk tajuk yang berjaya mencuri perhatian ialah tajuk berkaitan jantina .. hehe.. mmg meletops... sampai leh gaduh la dalam tu.. hahaha.. tapi apa pun sekadar memeriahkan lagi dunia FB tika dan waktu itu ..

Mula mula buat blog tu , kagum la dengan banyak blog .. Follower beribu ribu .. mmg buat aku ternganga .. bagi aku , bukan mudah sesuatu blog tu nak dapat ramai follower.. Kalau aku nak dapat sorang dua pon mustahil .. aku bukanlah selebriti .. kena pulak aku dah kawin ... sapa nak baca blog lelaki yang dah kawin kan ? Cuba kalau bujang ? Perghh... erk.. tak tau ..sbb tak ada pengalaman gitu .. hehe ..

Cecahnya follower ke 1000 , ialah pada 21/4/2010 dengan entrinya waktu tu ialah 1000.. err rmmm .. lama gak kan ? Tak lama kemudian , follower ke 1234 .. cantik nombor tu kan .. aku jadikan entri ... 1234 ..

Aku tak buat entri lak bila dah lebih 2000 .. ke buat tapi aku delete ? heheh..tak ingat... Cecah 2500 ialah pada 24/7/2010 dengan entri , 2500 .. dan minggu ni dah lepas 2600 .. target aku nak lebih 3000 sebelum tahun depan .. mampukah ??

Ops.. apa ada pada FOLLOWER ??? Macam macam ada ... tak kira bagus atau tidak blog tu , mereka nak follow .. bila diorg klik je follow tu , bermakna diorng 'berminat' .. samada diorng kembali atau tidak , tu hak diorng .. janji diorng berminat nak klik FOLLOW pastu JOIN .. bukan semua rajin nak klik follow tu .. kan kan ? haaaaaaaa...

Blog aku ni tak leh cerita lebih lebih .. nak kutuk sana sini .. nak bercerita tentang politik .. nak kondemkan kerajaan .. sebabnya aku ni penjawat awam .. dan aku sendiri telah diberitahu oleh rakan aku yang mana ada pihak senantiasa mengikuti perkembangan laman sesawang dan juga blog .. mana mana blog yang terlalu 'open' sangat , berada dalam list mereka ... jgn lupa .. walaupun takde gambar dan info , mereka boleh dapatkan info tu dengan mudah ..

Jadi .. berbloglah dengan gembiranya .. Pastikan isi kandungan blog anda tidak menjejaskan keselamatan anda dan juga keluarga .. Yang penting , senyum ..

Sahabat Blog @ Kelab Blogger : Zatul Alwani

Sahabat Blog @ Kelab Blogger : Zatul Alwani

Entri panasnya ?? >>

Pelik la perangai jantan camni..demand x bertempat.haizzz..menyampah tau!


hal2 macam neh da banyak kali jadi kat kawan2 aku. kesian doww. aku pulak yang emo lebih..geram je nak pegi sound jantan bajet macho tuh.kalo betol macho bole tahan lagi.
hrmm,si jantan neh. bukan main lagi, nak awek yang lawa, sempurna, body cun sexy mexy, kulit kena bersih, pakai mekap lawa2, pandai bergaya..........
TAPIIII......... >>> ZATUL ALWANI

Geledah Dapur Ramadhan Bersama .. Boss aku ???


Nak berkenalan ngan bos aku ? Tapi dia tak la blogger tegar cam aku.. bila dia ada masa je baru blogging..sekadar melepaskan tensen jer .. Tu pon bila masa lapang .. ok ..berbalik pada resepinya ...

Yang atas tu dipanggil Custard Pudding .. manakal yang bawah tu .. Bihun Sup Ayam Kampung .. Huhu.. aku kelaparannn .. Sedap nampak kan ? Pada yang nak mencuba kedua dua resepi ni , mai la jemput mengambilnya secara sopan di blognya .. mai mai >> LITTLE SHARING SPACE

Abang angkat aku dapat Mr Universe lagi ? 7 Gelaran !

Bukan calang calang nak menang weh... berbaloi giler la ! Tahniah buat Sazali Samad !!!

Dari Harian Metro :

Impian pemegang gelaran Mr Universe lima kali itu menjadi kenyataan selepas membuktikan kehebatannya dalam Kejohanan Bina Badan Multi Asia di Teheran, Iran, sejak seminggu lalu dalam kategori lightweight (70kg).


“Akhirnya saya berhasil mendapat gelaran ketujuh itu. Sememangnya saya berusaha mendapatkannya dengan persiapan jauh lebih teliti,” katanya yang meluahkan penghargaan kepada keluarga, rakan, Persekutuan Bina Badan Amatur Malaysia (MBBF) dan Majlis Sukan Negara (MSN).


Tentu sekali ia menjadi pengubat luka buat atlet yang pernah memenangi pingat perak Sukan Asia Doha 2006 selepas tidak berpeluang menyertai Sukan Asia Guangzhou tahun ini memandangkan sukan itu tidak dipertandingkan.


Beliau yang menerima kejutan sambutan hari lahirnya ke-43 semalam oleh keluarganya turut disambut Presiden MBBF, Datuk Wira Gan Boon Leong.


Jelasnya bukan sesuatu yang mudah mencapai kejayaan itu apabila berhadapan tentangan sengit khususnya daripada peserta tuan rumah serta misi menurunkan berat badan.


“Alhamdulillah, semua itu berjaya diperoleh menerusi perancangan rapi setiap aspek baik dari segi pemakanan, latihan serta disiplin,” kata atlet kelahiran Batu Pahat itu.


Ternyata kejayaan itu bukan isyarat untuk terus leka tetapi semakin melonjakkan semangatnya untuk menambah koleksi gelaran dan kali ini pada Kejohanan Bina Badan Amatur Dunia di India, Oktober ini.

“Selama dua bulan ini, saya akan memberikan sepenuh tumpuan untuk latihan dan persiapan ke kejohanan berkenaan biarpun ketika kesibukan menyambut Ramadan dan Syawal yang akan menjelang. Banyak pengorbanan perlu dilakukan selepas ini,” katanya.



Geledah Dapur Ramadhan Bersama .. Ayu



Sedikit latar belakang mengenainya :

A stay home mum of 3.Feel the thrill & joy of cooking only when quit my job as an exhibition designer in March 2007. More time at home giving me opportunities to trial & error in cooking for the family which I dont get to do during my working years.Not an expert or professional, just a follower, still learning and forever will, not the best blog but...who cares!!

Nak tengok lagi resepinya ?? hehehe .. mari mari selongkarr ramai ramai ... CURLYBABE'S SATISFACTION

Geledah Dapur Ramadhan Bersama .. Hamsini

Puding Karamel Pengganti Kek Coklat ..

Salam semua .. sihat ?

Ok... Tengahri ni aku nak bawak semua g usha blog Puan Hamsini .. Dia nak kongsi resepi seperti yang korang nampak kat atas tu .. hehe... aku pon taktau camana rasanya .. nanti nak suh mem besar buat gak .. hahaha... mana tau kan..

ok.. aku malas nak panjang panjang ni .. baru pas meeting .. jom g tngok apakah rahsia resepinya .... HAMSINI

Blogspot buat hal balik !

Haih... tadi ok jer ... ni tiba tiba boleh pulak keluar warna pelik kat blog aku .. Bila pulak aku pilih color tuuuuu .. Huwaaa.. ko saja nak duga aku ke wahai blogspot ! Jangan la kasi aku tensen !! Awal pagi dah kasi aku geram neh.. Tadi 'sorang' tu.. skang ni , ko pulak ..huk huk .. Ada tisu tak ?

Betul betul menduga kehadiran Ramadhan ni .. aku dapat rasa Ramadhan kali ni mencabar minda dan fizikal .. Entah la... bersabar je la kan .. nak kata apa lagi .. dugaan dari Allah .. kalau selalu kehidupan kita ni semudah yang dirancang , pastinya tiada kematangan dalam diri... setiap masalah perlu di selesaikan dengan penuh bijaksana dan seimbang .. agar takda sapa yg terkorban atau dikorbankan ..

Tapi kita ni manusia biasa .. pengorbanan perlu ada ... tak boleh bersikap pentingkan diri sendiri .. perlu ada tolak ansur dan paling penting , sikap memaafkan perlu berada di depan .. senantiasa memaafkan orang kerana kita sendiri akan meminta maaf ..

Setinggi mana kita berada , akan ada lagi tinggi dari kita .. serendah mana kita menunduk , akan ada lebih rendah .. paling penting ialah keikhlasan .. kecantikan wajah pasti bersinar sekiranya terukir senyuman penuh ikhlas.. yang melihatnya sejuk dan pastinya dia akan mendoakan kesejahteraan buat kira , secara tidak disedarinya ...

Wahai blogspot.. aku maafkan kau.. keluarlah warna apa sekali pon , aku tak kisah dh..tak larat nak betulkan ko... mungkin ko datang period kot ... nak kata apa dh.. terima jer la..

Aku tau kau cute tapi ..

Tak kira la cantik , comel , hensem , kacak , jelita .. apa apa sajalah .... kenalah sedar di mana kita berada .. waktu apa ... kalau kat umah atau dengan kawan kawan sekali pon , kena tengok kiri kanan .. tak perlulah mengilai sampai abis satu negeri tau !

Aku bukan marah .. lantak la kan .. cuma kena sedar ... sapa kat sebelah .. mmg nampak bos ok ..tapi bos pon manusia gak kan .. ni dah bagi betis , peha lak ko nak sapu .. haih... ni akibatnya rasa diri tu comel sangat ..

Kena ingat .. kena sedar .. di mana bumi di pijak .... di mana kandang kambing ... dan sapa orang atasan kita !

Takut rupanya baca cerita antu malam malam yer ..

Salam .. selamat pagi .. Sekejap je Isnin .. Minggu ni puasa dah ... sekejap je masa berlalu kan .. cam kak Yatie tu.. dok kat US .. dah pon selesai urusannya di sana .. tapi ok la kan.. puas dia berjalan kat sana ... hehehe ..

Masuk ramadhan , kepala otak pk syawal ... Bab tarawikh , ramai 'panas' awal jer .. lama lama .. slow dah ... hurm... adat la tu yer ? Wallahualam ... tamo kata apa apa .. diri sendiri pon 'adik beradik' jer .. ok..berbalik pada tajuk ..

Semalam saja aku pos dua entri cerita antu ... baca dah ? Amacam ? ada yang takut nak baca.. terlalu 'evil' katanya..ala... cuba baca time ni.. rasanya ok dah kot .. hehe.. tu matahari dah keluar pon .. takpe ..ramadhan ni syaitan semua kena rantai ... masa ni la baru boleh tengok adakah perangai kita tu disebabkan syaitan atau diri sendiri.. hehee..kan kan ?

Bagi aku la kan ..cerita antu ni best baca malam malam.. menguji kekuatan semangat kita .. daya imaginasi kita .. mampukah kita mengawal imaginasi kita .. kawal fikiran kita dari fikir bukan bukan .. seperti mana kita mampu kawal mimpi kita.. selalu berlaku pada aku... bila aku mimpi yg teruk teruk , aku pasti cepat cepat mengatakan , 'ini sekadar mimpi' ! Alhamdulillah ... jarang aku terkejut dalam mimpi .. tapi jika gagal , naya orang sebelah ! hahahahah.. bukan tak pernah kena karate ngan aku ! hahahah..sian 'dia' ...

Zatul Alwani buat aku terkejut !

Sedang aku dan MAT GEBU dok berbincangan mengenai masa depan blog masing masing , tiba tiba ym aku di add .. terkejut gak .. sebab lama dah YM aku tak di add oleh mana mana blogger .. maklumlah aku bukannya blogger yang bijaksana..

Tujuan dia mengadd aku tu adalah untuk bertanyakan sesuatu dengan cara lebih mendalam.. mengenai blog .. maka telah aku jawab dengan sebaik mungkin .. Alhamdulillah .. dia faham .. Aku meminta url blognya .. http://zatulalwani.blogspot.com/ .. saja nak ke blognya walaupun sebelum ni aku dah pernah masuk. .. Ada seperkara dua je aku tegur mengenai blognya berdasarkan pengalaman dan pemerhatian aku .. Aku tak nak sentuh lebih lebih kerana takut akan hilang originality blognya .. Bagi aku , blog adalah hasil cetusan idea masing masing .. kita cuma boleh komen pada bahagian bahagian tertentu saja .. selebihnya , biarlah mereka mengutip pengalaman dengan cara tersendiri .. Kecuali jika mereka meminta bantuan , maka bantulah dengan seikhlas mungkin ..

Buat Zatul Alwani , semoga berjaya dan banyakkan bersabar dalam dunia blogging ini .. ZATUL ALWANI ..

BA : aku sekadar blogger picisan malah tak layak digelar blogger lagi ..

Tanggungjawab sosial seorang blogger ..

Blogger antara mereka mereka yang paling mudah membuat amal jariah .. Memanjangkan perkara perkara kebaikkan seperti artikal agama , pemberitahuan tentang sesuatu perkara secara ikhlas amatlah dipuji ..

Dari asyik menulis untuk menarik trafik , ada baiknya di selang selikan dengan membuat amal .. kalau tak nak keluarkan duit , cukuplah memanjangkannya .. Tapi sepanjang aku berblog ni , amatlah jarang nak nampak blogger memanjang bab bab amal ni kecuali ada agenda tersendiri ..

Entahlah , aku bukan nak kata aku ni bagus .. cuma aku sebagai blogger) yang tak layak digelar blogger disebabkan aku tak pandai menulis ) bagi aku , kuasa blog ni amat tinggi .. gunakan dengan bijak .. Kalau dok kalut kejar $$ ni , takkan penuh poket ..

Ramadhan dah hampir ... Banyak badan badan kebajikkan akan menganjurkan aktiviti aktiviti amal jariah .. Blogger amiklah kesempatan itu untuk menghebahkan .. Jangan la pasal artis bogel , artis kena tangkap dek dadah atau skandal sana sini baru kelam kabut nak paparkan entri tu .. Kenalah seimbang..

Tu hanya pendapat aku .. tak nak ikut , terpulang .. blog aku adalah apa yg aku pikir ..

LHDN kejar blogger pulak !

Hehe.. ari tu kawan aku ada tanya aku.. ada baca tak blog 'gitu-gitu' tu ? Aku pon jawab ler.. tak .. lama dah tak masuk blog dia sejak aku dapat amaran dari seseorang ... hahaha.. lawak ... ok.. tukar tajuk ..

Menurutnya , LHDN skang nak kejar blogger yang berpendapatan tinggi dari blog .. haa.. Nasib baik la aku dapat ciput jer dari blog ni .. kira nak beli kopi cap kapal api pon tak lepas .. En.LHDN , toksah kejar saya yer .. kalau nak kejar , sila la ke SEDENAK atau ke KUANTAN atau ke DAMANSARA .. hahaha .. tu semua blogger blogger yang berkualiti tinggi dan layak untuk di kejar .. hahahaah ... guwau je En. LHDN ... toksah la kejar kami .. kecik je pendapatan kami .. lain la kalau kami ari ari kuar kat suratkhabar... jgn kata suratkhabar , keluar kat iklaneka metro pon tak layak wooo .. erk..tu saya la.. org lain layak .. hehe.. sian kan ..

Jadi , nasihat aku pada bloggerr ... mulai skang .. tak perlulah kecoh kecoh pasal pendapatan korang .. kalau dapat banyak tu , pandai pandai la isytihar harta tu ek .. jgn simpan .. zakat bayar tak nanti ??

Puisi Cinta Buat Mu - Sept 08

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI