Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 20 Ogos 2010

TEKKEN 2010


TEKKEN ( THE MOVIE ) 2010

Baru lepas tengok ... Apa komen Inchik Ben ??? Member aku kata .. boring !! Kata aku lak ... hurm ... boleh layan .. Ketiga tiga movie yang aku tengok kebelakangan ni ( SALT , EXPENDEBLES dan TEKKEN ) amat best di layan ..

Akan datang , ada dua movie dalam sasaran aku ... yang aku berminat nak tengok ...

GROWN UPS

RESIDENT EVIL : AFTERLIFE

Yang satu tu komedi .. yang ni lak serius .. action .. pergh... berapa banyak dah aku melabur untuk tengok movie daa ???

Erk... aku terkantoi .. di ....



Sementara menunggu movie start .. ni kat Alamanda

aku sempat mengupdate blog lagi .. hahaha.. aku layan ngan member aku , geng FB ( Ady Azman) ..

Cerita start kol 9.25 ... jadi dari dok abis duit minum air , lepak kat tepi dulu la .. kan kan ... dah jadi tabiat bila ada masa , bukak blog.. update .. hehehe ...

Orang rumah baru balik outstation .. dia tamo ikut .. penat banget .. mau rehat .. lusa dia mau g sabah lak.. aku bujang kembali.. huwaaa...

Cak...comey tak ??

Sapa kata aku gemuk ?? haaa .. tu .. maintain jee tu... kan kan ?

Joe kata aku berlagak .. huwaaaaa..

Betul la kan.. hahaha... Joe kata jgn nilai orang melalui blognya .. huhu .. aku tau , ramai yg ingat aku berlagak pasal trafik tak seberapa tu.. apa nak buat kan .. cuma aku berbangga sebab 'keletopan' segmen aku tu .. tapi tak kisah la.. orang boleh fikir apa yang mereka nak fikir.. hehe.. hakikatnya , biarlah mereka yang pernah jumpa aku , nilai sapa sebenarnya aku..

Aku bukanlah nak kata aku baik.. jahat sangat pon tak ..kira suam suam kuku la.. hehehe .. boleh la dari takde langsung kan .. sekurangnya aku tak tergamak jentik nyanyuk pon .. cuma tepuk terus je.. Yelah , kalau jentik , dia tak mati.. paling kurang pon dia cacat je kan .. Kalau tepuk , sah sah mati berdarah gitu .. kan ? Kiranya aku tak la kejam ..

Berbalik pada entri Joegrimjow , mmg aku tak nafikan apa dia nak kata tu.. mungkin dalam blog ni aku nampak berlagak , sombong atau macam macam lagi .. nak wat camana kan .. mungkin cara tulisan aku gitu .. nak buat baik , cam tak sesuai lak gitu ..hahaha.. apa pon .. korang g baca sendiri apa penilaian bro JOE pada semua sahabat blogger yang pernah dia jumpa ...

BA: nak g gym .. surrender dah bab blog..terus lemah semangat .. huwaaaaa

Pilihan makanan berbuka aku , hari ini ialah ..

Hari ni lain skit menu berbuka puasa aku .. tamo makan nasi putih .. nak pekena nasi goreng jagung bersama sama lauk .. hehe .. apakah lauk pauk tu ??


+

sambal udang
+

sotong goreng
+


sup cendawan ( feveret )
+

hehe..ikan mesti ada ...

ATAU YANG INI JER ???



Amacam ? Tergoda tak ? hehehe... kalau korang nak buat sendiri , bolehhh ... takde masalah .. g la amik semua resepi tu kat blog chef kita ni.. dia pon dah banyak keluarkan buku resepi dia .. blognya ialah .. HANIELIZA

Psst.. khas untuk awek je yer .. laki tak yah...

Kan aku kata dah.. untuk awek- awek jeeee .. tapi memandangkan laki pon dah masuk , apa kata belikan untuk awek mahupun isteri.. kat mak ?? erk.. no komen ... Aloooo bro... bukan beli awek tu laaa .. baju tu haaaaaaaaaaa.... aisey...

Pada akak akak dan adik adik sekalian , jika nak tau mengenai baju tu .. silalah ke blogshop TRENDY SHAWL

Kenangan Ramadhan bersama .. kak KUJIE

Akhirnya berada kita di 10 Ramadhan.. alhamdulillah ... macam macam cabaran sepanjang 10 hari ni... rasanya ramai gak gagal menahan mata , telinga , mulut dan juga hati.. otak tu , jgn cita la kan.. macam macam ada ... hahaha..guwau je..

Salam kak Jie ... Terima kasih kerana sudi berkongsi pengalaman kak Jie dengan pembaca pembaca yang selalu singgah di blog BEN ASHAARI ni .. Pada yang tak kenal kak Kujie , aku nak bagitau serba sedikit mengenai kak jie .. Beliau adalah antara blogger berpengalaman dalam dunia blogging ni .. bukan setahun dua dan bukan secalit dua kenangan yang beliau ada .. dah macam macam beliau lalui .. kira dah lali dengan segala pahit maung , suka duka dunia blogging ni .. dan boleh kenal mana hitam mana putih la kata orang dolo dolo .. Kalau nak dapatkan tips mengenai blog pon , boleh p godek di blognyaa.. hehhe.. Begitulah adanya ...

Berbalik pada cerita kak Jie mengenai pengalaman di bulan Ramadhan sepanjang hidupnya , kak jie dengan baikhatinya telah sudi berkongsi dengan kita semua .. hehe.. Bukan senang orang orang lama ni nak berkongsi cerita .. Apa kata kita g baca pengalamannya ... jom.. KUJIE

Maksud header baru ..

Salin kulit lagi .. hehehe... kenapa aku asyik salin kulit je nih ? Ala.. saja... nak kasi pembaca cerah skit mata .. tapi ada gak gelap mata... hehe..susah nak puaskan hati orang tapi aku hargai semua komen ..

Ada sahabat bertanya mengenai header baru aku tu .. Nampak over eh ? Mungkin nampak over tapi sebenarnya kalau ikut setting komputer aku ni .. biasa jer.. 1440 x 900 pixels .. just nice kat omputih celup ..

Kenapa header aku lagu tu ? Cam nak eksen jee.. Adeh.. dok le .. dah mmg lagu tu aku.. tu gambar baru tu.. bulan lepas sewaktu g Tioman .. Tapi cuba tengok susun atur gambar tu .. ada maksud sebenarnya.. bukan main letak gitu jer ... hehe.. tersirat la katakan .. hehe.. Apa?? Nak tau gak ? hurmm.. yela... aku citer skit eh.. skit jeee.. cukup la... korang ngantuk nanti bila baca .. hehe..

PANDANG > TANGKAP > PANDANG > SIMPAN

Ada yg kita lihat boleh dijadikan entri .. dan ada yg hanya perlu di simpan di dalam hati .. ;)

NUFFNANG : 1 BE = RM200 .. 5 BE ???

Boleh capai woo.. kalau pasang strategi betul betul .. korang leh dapat 1 BE sehingga RM200 .. Macamana ? Ok.. ibaratkan aku bos korang .. hehehe ..BAIK BOSSS ... ala.. ibaratkan je laaa.. bukan suh panggil boss pon ... Haa.. Mat.. , jgn mengada ! ..

Ok ... Aku kan boss korang .. aku kata kat korang .. nak bonus tak untuk raya ni ?? Soalan bodoh seorang boss kepada pekerjanya .. kan ?? heheh..sapa tak nak bonus kan ? Sekali pon air bonus pon diorng nak , apatah lagi bonus $$ ! .. Bila korang dengar je bos kata bagi bonus , apa korang kena buat ? Lepak main game dalam opis ? Layan facebook ? Layan blog ?? Erk.. tu cam aku je.. tak pe.. layan blog dapat duit.. hehe..sampingan.. waktu lapang jeee.. Ok ok.. balik pada 'ibarat' tadi tu .. Maka , setelah boss berkata demikian rupa .. korang kena la bekerja keras beb... tingkatkan produktiviti ... bila kerja jalan , $$ masuk... sama la ngan blogging .. Bila korang nampak BE terpacak kat EARNINGS korang tu , takkan korang bersorak gembira pastu tarik selimut , mimpi dapat cheque Nuffnang sedangkan setiap saat iklan tu keluar , korang dapat duit bai !! Dari dok g dating membazir duit , baik masukkan duit .. suh je bf / gf korang tu sabaq... kalau dapat duit , diorng gak seronok .. beli je laptop satu lagi.. suh sama sama blogging.. simpan duit , untuk kawin nanti .. sementara takde komitmen kan .. nanti dah kerja , takde masa lak .. kan kan ?

Maka dari situ , tidak mustahillah 1 BE boleh dapat lebih dari RM200 .. kalaulah trafik kita cam trafik mat gebu tu.. satu hari 10k UV dan pageviews yang hampir 100k .. tu baru satu hari.. kalau sebulan ? Tiap tiap bulan kawin wooooo !!! .. psstt.. LHDN usha dah tu.. aku tidur dulu eh.. EN.LHDN , tu... tgk orang orang kat Sedenak tu ... luar papan ,dalam berlian !

Kadang-kadang aku terfikir ..

Kadang kadang aku terfikir ..
siapa aku ini sebenarnya ?
sekadar tubuh yang bergerak ke sana sini ..
dilahirkan untuk menjadi hambanNYA ..

Kadang kadang aku terfikir ..
Kenapa perlu aku berlaku sombong
Kenapa aku perlu berasa riak
sedangkan di sisiNYA , aku ini hambaNYA yangsangat hina ...

Kadang kadang aku terfikir ..
hidup aku di dunia ini ..
mereka memanggil aku kawan ..
benarkah aku ini kawan mereka ?

Kadang kadang aku terfikir ..
jika aku tiada ..
siapakah yang akan usung jenazah aku ?
siapakah yang akan bersedekahkan untuk aku ?
kerana aku ini sekadar manusia biasa ..

Kadang kadang aku terfikir ..
apakah nasib aku nanti ..
adakah sama dengan si tua yang mengemis dijalanan ?
atau si tua yg masih membanting tulang mencari rezeki ?
hidup keseorangan ..

Adakah perlu aku fikir semua itu ?
atau biarkan saja masa yang menentukan ..
kerna kita bisa merancang ..
Tuhan yang menentukan segalanya ..

Bila datang rasa malas ...

Rasa cam nak je tutup blog atau biarkan je bersawang bila datang perasaan malas tu .. Malas tu bukan cam malas nak update tapi rasa ... down ... ermm.. tah la... malas nak bicara pasal tu ... kalau ilang pon , bukannya ada orang cari kan .. kita bukannya artis .. hehe...

Tapi disbbkan berblog boleh menjana pendapatan sampingan , sayang pulak tutup .. bukan mudah nak dpt wang dgn cara mudah .. tak perlu keluar malam ... tak perlu tinggalkan keluarga ...cukup je pasang laptop depan tv... dalam rumah...tak perlu terkejar sana sini .. atau contoh nak jual burger sampai lewat malam.. balik rumah dah tentu penat ..esok nak keje lagi .. kan ?

Skang ni ada pelbagai program menjana pendapatan dengan cara mudah yg menjanjikan pulangan berlipat kali ganda .. Janji yer .. belum tentu dapat ...tapi aku kurang skit bab ni .. aku suka memperoleh pendapatan yang mana 'pembeli' puashati .. walaupun tidak menjanjikan kekayaan , asal lepas duit poket , cukuplah .. tak perlu sampai mampu dapat kereta mewah tapi produknya ? tah hapa hapa ...

Maka ... aku rasa berblog , buat masa ini ... ok dah bagi aku... tak tau la masa hadapan .. kan ?
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI