Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 3 September 2010

Suami berdengkur .. apa yang patut dilakukan si isteri ?

Krohhhhhhh !!! Krooohhhh !!!! Krooooooohhhhhhh !!!

Baiknya berdengkur eh ?? Biasanya lelaki lebih kerap berdengkur berbanding wanita .. Jgn ingat wanita control cun masa tidur weh ! Kadang kadang ada wanita terlebih 'cun' waktu tidur tapi ni bukan topiknya yer .. tu lain kali .. hehe..

Suami puan berdengkur ke masa tidur ? Sebelum itu , pastikan yang tidur itu suami anda yer .. Bukan boyfriend atau tunang .. Dosa dosa ! Ingat akhirat skit yer ..

Ok.. selepas pastikan yang tidur di sebelah anda itu adalah suami anda , barulah ikut langkah ini .. Sila tanda dalam buku atau diari .. Kalau malam ni dia berdengkur , sila catit pukul berapa dia tidur ... Selepas mencatitnya , sila tidur ...

Tunggu keesokkan malamnya .. Sila ulangi langkah yang diberitahu tadi iaitu , catit dalam diari .. Buat sehingga malam ke 30 ! Ok .. selepas sampai ke malam 30 .. anda periksa semula diari tersebut ..

Dari malam pertama sampai ke 30 , berapa malamkah dia tidur bersama anda ? Dan berapa malamkah dia berdengkur ?? Jika jawapannya , lebih dari 20 malam atau tiap tiap malam ... anda patut bersyukur kerana seteruk teruk suami anda itu , dia masih nak tidur disebelah anda ! Bayangkan kalau tiap tiap malam dia guna alasan OT .. Balik lewat malam ... atau tak balik langsung ! Atau tertidur kat spa ?? Camana tu ...

Kadang kadang , kelemahan si suami tu ada kebaikkannya .. Namun perlu cari cara untuk atasinya ... Caranya , urut kaki suami .. urut jari jemari suami .. atau nak kasi dia rileks , urut je tapak kaki dia ... haa... insyaAllah .. lagi lena dia ... anda pon pasti disayanginya lagi ... Maka tak perlulah anda risau dengan 'madu' ... kan kan ??

Facebook Hina Islam ..

Lagi pengguna Facebook hina Islam .. Haih .. tak serik ke ? Sorang sorang cari pasal .. Kali ni Katy Lim Li Lian lak hina umat Islam di dalam Facebook .. Aku try google tadi .. dia dah tutup akaun .. wah .. pantas eh .. sempat beberapa blogger save statusnya .. Maka ada bukti la ni .. Tapi dalam blog sahabat ni dia kata dia dah tukar id ... LOVE LILIAN ..

Laporan polis telah di buat tadi di Putrajaya oleh GEMPUR (Gerakan Pemuda Prihatin Putrajaya ) ... hurmm .. apakah tindakan pihak berkuasa kali ni ? Aku harap SKMM boleh bawak malaun ni ke muka pengadilan .. ini lebih daripada lawak jenaka Hassan Skodeng tu !

Diharap siasatan terperinci dilakukan .. takut takut ada unta padang pasir buat aniaya pada perempuan ni lak .. mana la tau kan ? sapa sapa boleh buka FACEBOOK dgn guna nama orang dan gambarnya sekali atas dasar sakit hati atau hasad dengki ..

Aku bukan nak sokong unta ni , tapi dunia cyber skang ni ... faham faham la.. ramai gak kawan kita pernah kena kan ?

Kalau benar dia yang buat , takat RM50 ribu tak cukup .. Kasi ISA terus ... atau tarik kerakyatan dia .. kasi pengajaran pada mereka yang berani nak hina Islam !


BA : Hehe.. jgn sampai FACEBOOK atau semua laman sosial diharamkan atau di tapis dah ler .. huhu..

NUFFNANG salin kulit eh ??

Ahaks .. awai raya eh... bonus tarak ka bos ? hahahaha... kata bisnis kencang ? Mmg kencang pon .. kan kan ? Kalau tak , takkan berlambak boleh dapat BE kan .. tapi pelik la , berdasarkan apakah pemberian BE ni ? Bolehkah En. Nuffnang memberi penjelasan kepada kami dan mereka mereka di luar sana .. Kalau nak kata berdasarkan trafik atau profile survey , aku rasa tak kot .. Diharapkan bolehlah beri penjelasan sepatah dua kata ..

Oh ya.. kalau nak buat open house NUFFNANG tu , buat la tempat open skit ... baru la meriah gitu .. kan kan ? Selamat hari raya yer en.nuff .. maaf zahir dan batin .. banyak gak buat dosa dulu kat En.Nuff ni .. maklumlah , tak sabar orangnya saya ni.. hahaha...

Patutkah blogger dihukum ?

Iskh.. aku baca Malay Mail tadi berkaitan Hassan Skodeng yang dibicarakan berkaitan entrinya TNB tu ..Patutkah dia dihukum kerana entrinya yang lebih pada lawak tu ?

Ahli politik , peguam malah bloggers sendiri mempersoalkan tindakan SKMM itu .. Adakah kita tidak boleh lagi menerima lawak jenaka yang sinis ? Kenapa mereka yg mengeluarkan kenyataan di blog yang biasanya berbaur hasutan , boleh pulak terlepas ? Betul jugak kata diorng tu .. Biasanya ikan bilis yang jadi sasaran ...

Kesian kita kan .. pasni blogger nak tulis apa saja untuk memberi pandangan pon kena hati hati .. bermakna kena tulis yang bagus bagus jer .. Tak pun cerita jer ari ni makan apa .. esok nak g mana .. Maka terkongkonglah kita di mana sepatutnya kita bebas ..

Bagi aku , boleh ada pantauan .. perlu wujudkan satu undang undang yang terang dimana blogger boleh tau mana satu batasan mereka ... tapi kalau sekadar melawak tu , pihak yg terbabit tu kenalah bersikap terbuka.. sekadar satu hiburan .. bukan ada makian atau cacian pon ..

Kalau melawak pon tak boleh , apatah lagi kebenaran yang hakiki ??


NUFFNANG bikin lawak raya kat aku nehhh !!

Tergerak la hati aku nak check email kat gmail tadi.. huhu.. dok pk la.. mana la nak cari duit raya .. hahaha.. yang ada skang ni pon cukup sampai lepas raya.. Alhamdulillah tapi tak leh la nak enjoy kan .. nak kena simpan lagi dalam bank ... Ingat hari tua anda .. huhu.. Jangan ingat Ayam panggang madu janda Datuk Mat Gebu tu .. Datuk ??? Aminnn.. hahaha... lom datuk lagi .. Tapi sapa tau kan ? Aiseh.. lari tajuk ..

Dok belek la satu satu ... haih ... Saja ilangkan penat pasang lampu lip lap yang tak abis lagi tu sbb ada orang datang kat luar tu .. Tiba-tiba .. aku ternampak HSBC !! Eh.. biar betul ???

Takkan dh masuk kot yang aku cashout ari tu ? Ari tu yakni bulan Julai yer.. bukan semalam .. Aku pon klik laaaa.. nampak laaa gitu gitu haa..
Waahhh .. ada duaa ... otw cheque tuuuu .. Macam tak caya ... Aku terus check dalam NUFF .. waahh .. dia dah send .. huhu ... mungkin ari ni atau minggu depan dapat la ... InsyaAllah ..

Paling baru , 31hb Aug aku cashout lagi .. rasanya akan cashout lagi pas raya ni ... hehe... rezeki .. Pada En.Nuffnang , jutaan terima kasih kerana telah menceriakan aku pada hari ini.. hehe... sbb semalam tensen .. ari hepi... Alhamdulilah.. syukur... Tula.. Kalau Allah nak beri rezeki , datang tak disangka sangka ... Yang paling penting , bersyukur dan berjimat !

Pada rakan pembaca yang rajin masuk blog aku ni , jutaan terima kasih kerana rajin melepak kat sini .. huhuh... Semoga Allah merahmati hidup anda semua ...

600 ribu ?? Mak aih..

Oh tidak .. bagaimana aku nak berjalan jalan di sana nanti ? Nampak gayanya aku pasti beraya dalam kawasan DUN je la .. huhu.. Baru plan nak turun KB .. Cam tak jadi je ni... Nak ke Wakaf Che Yeh , lagi laa.. Kena buat perancangan teliti ni.. kalau tak , ada gak menghabiskan hari dalam kereta .. Ops.. nak tau ke apa kes ??

Lebih 600,000 kenderaan akan berada di Kelantan semasa raya

JELI: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Kelantan menjangka lebih 600,000 kenderaan akan memenuhi jalan raya di negeri itu serta bakal menimbulkan masalah kesesakan di jalan utama semasa sambutan Hari Raya Aidilfitri nanti.

Pengarahnya, Abdul Ghani Che Kassim, berkata anggaran itu berdasarkan jumlah kemasukan kenderaan luar serta jumlah kenderaan yang didaftarkan di Kelantan.

"JPJ merekodkan 600,000 kenderaan didaftarkan di negeri ini. Kita menjangkakan penambahan 30 peratus hingga ke 40 peratus kenderaan dari luar. Ia akan menyebabkan kesesakan jalan raya di negeri ini terutama apabila hampir musim raya ini," katanya kepada pemberita di sini malam tadi.
Beliau berkata, bagi menghadapi sebarang kemungkinan, pihaknya menempatkan 150 anggota penguatkuasa untuk mengawal dan meronda kawasan berisiko tinggi kemalangan di sepanjang Jalan Kuala Krai-Gua Musang pada musim perayaan ini.

Katanya, gerakan itu dijalankan serentak dengan Ops Sikap ke-22 yang bermula hari ini hingga 19 September.

Beliau berkata, antara kawasan tumpuan gerakan ialah di 13 lokasi yang telah dikenal pasti kerap berlaku kemalangan serta dikenali "jalan sakratulmaut".

"Kami akan meletakkan anggota penguatkuasa berkawal dan membuat rondaan 24 jam di sepanjang jalan terbabit pada musim perayaan ini," katanya. - BERNAMA

BA : erm... raya kat luar negara best tak ??

Tips lagi untuk blogger ??

Ni bukan tips $ yer .. hehe.. tapi tips berkaitan blog .. bukan nak tingkatkan $ tau tapi berkaitan.. Ni tips untuk blogger yang baru jer.. Aku pernah buat tips ni dulu ..

Aku buat ni pon sebab ada permintaan .. Jadi entri ni akan 'terbakar' dengan sendirinya selepas jam 5 petang ... Cam Mission Imposible tu laa.. ala.. takkan tak tau kot ?? Nak aku pasang lagu tu dlm blog ni ke ??? hahhha..guwau jer..

Ok..gini ceriteranya .. Cuba perhatikan blog korang .. kelajuan sewaktu loading .. gadget yang ada .. gambar yang korang letak tu , sizenya .. warna template ... cara penulisan .. size font .. color font .. dan apa saja yang ada di dlm blog korang tu .. tengok baik baik .. cuba tanya pendapat orang yang tak pernah baca blog .. apa pendapat dia .. adakah dia berminat nak baca lagi blog korang tu atau ??

Kemudian .. entri.. yang ni mmg umum.. ada yg suka ada yang tidak ... cerita yang berjela panjangnya .. ibarat tesis.. tesis pon bagus sebab banyak point.. tapi kalau dok melalut tak tentu hala ... baik kurangkan .. Jgn main warna sangat dalam entri tu...kena matang entri tu walaupun cerita peribadi .. Ingat.. setiap entri perlu ada info ! Pembaca masuk untuk membaca bukan buang masa ..Bahasa , tu.. jgn campur aduk .. Jap english.. jap melayu , jap tamil ... haih.. baru baca skit , terus pangkat (close)

Kena tau.. yang baca blog ni bukan budak sekolah rendah ... dalam entri tu , kena bijak 'berkomunikasi' dengan pembaca .. Ajak mereka berfikir .. bagi mereka ketawa.. bagi mereka berkerut dahi... dan paling bagus , bagi mereka tinggalkan komen .. bererti entri korang tu hidup.. tak perlu banyak..dapat satu pon ok.. Tapi ada gak entri yg bagus tiada komen.. tu terpulang la kan ...

Ok.. ni part bagus untuk sapa sapa yang dapat BUFF (untuk Nuffnang ) .. Penggunaan Read More , Linkwithin .. sila gunakan .. Dan kalau boleh , main page , jangan sampai berjela entrinya .. paling banyak pon letak la 3 entri (bagi yang tak guna Read More ) ... Ni amat berguna sekali ..

Promosi ... part ni aku sambung kemudian .. korang buat tu dulu .. kang pening pala dok banyak sangat kena buat ... ok ?

Jangan kaitkan aku dengan Lisa Surihani !

Aku dengan dia , takde apa apa .. malah aku tak kenal dia pon... eh.. aku kenal dia ..tapi dia tak kenal aku ... haaa... tunggu aku jadi artis (jgn mimpi ) , baru dia kenal aku ! huhu..

Apa kes ni Ben ?? Dok laa.. Aku bukan ada skandal dengan dia pon cuma aku 'terharu' je bila ada artis yang fofular gitu umumkan pertunangan mereka dalam masa terdekat .. Kalau aku la kan.. tak payah la kecoh kecoh nak bertunang.. nikah terus la .. Dah satu Malaya tau korang ada ..erm.. ada apa ek ?? Pulak tu , dok asik naik turun mahkamah ... Dulu beria kata saya dan dia mcm .. macam apa ek ... huhu .. Tu biar la Tuhan yang tahu kebenarannya ..

Cuma bosan je bila tengok suratkhabar harian , muka diorg .. Dah takde berita ke ?? Bagi la berita yg menarik skit .. Camana artis cari duit sampingan ke .. tak pun cerita cerita yg ada info .. Aku bukanlah tak minat industri hiburan ni.. minat gitu gitu je.. yelah , kalau bukan kita yang sokong , sapa lagi kan ?? takkan nak sokong si NAMEWEE tu pulak kan ?? Dia buat lagu ala ala lagu semut main skateboard jer ..

Jadi pada artis artis ni , kalau benar ada 'cerita dalam seluar tu ' tak payah la sorok sorok.. nikah je terus ... buang masa jer .. ni ke hulu ke hilir orang nampak .. "kami kawan jeeeer" tapi mesra lebih dari kawan .. Ingat orang ni bute ke ?

Aisey.. aku dah jadi wartawan hiburan lak .. hahaha.. tolong la..hahaha... Sat ... Apa kaitan aku dengan LISA SURIHANI ??? Hurm... aku pon tak tau ... huhu.. g solat dulu yer..

Masa untukkkkkk




Wahhh... patut la ramai perempuan giler bershopping online .. rupa rupanya harga lebih murah dari di luar tu haa ...

Produk wanita kebelakangan ni mmg murah murah di internet berbanding jika beli di luar .. betul ker ? Dari apa yang aku dengar , begitulah .. kalau untuk kepastian , korang leh la try bershopping kat 'kedai' CHEKGU PINCES ni .. huhu ... menariksss .... Banyak lagi produk blognya ..

BA : Segalanya di hujung jari saja sekarang ni ...

Alamak .. terlupa la plak...

Huih..minggu depan raya ... boss suh pasang lampu lip lap... huhu.. rasanya hari ni baru free kot aku.. kang baru nak panjat pasang dalam opis neh.. Hari tu dah pasang bendera dalam opis .. hahaa... yela , setiap bahagian dah dapat bendera tapi pasangnya tidak .. maka , dengan ini aku pon naikkan lah bendera ... huhu ...


Susah tak ramai lelaki kat opis ni.. yang ada skang ni pon , 2 kerat je.. lagi satu kerat , g China.. sibuk menari untuk projek pelancongan .. huih.. tapi yg pasti

Jap eh.. aku nak up lampu lip lap lak ...

MATTA FAIR 2010 - PWTC

MATTA FAIR 2010 , akan bermulaaaaaaaaaaaaaaaa hari ini ... di PWTC .. Macam macam ada .. Selain tu , ada LADY BEAUTIFUL... yang ni masuk free la ... Aku rasa buka sampai 9 malam kot.. Jangan risau .. ada booth untuk berbuka puasa dan juga restoran paling best di PWTC , Riverside ... mana la tak best , dah dia satu satunya restoran yang ada kat PWTC ni.. huhu ..

Ok.. gambar yang aku amik sambil lalu je ni.. tak de nak nak fokus fokus.. KLIK KLIK KLIK !




.




Bagi lelaki .. kalau dah sampai ke PWTC pada ni ( Jumaat ) jgn risau , ada surau besar .. Kira boleh solat Jumaat la kat sini .. Surau Ar- Rahman .. Selesa weh.. sejuk jee... hehe

Aduh..bikin panazzz betul la...

Kata dah .. aku dok tunggu dari tadi kat umah .. Datang tadi pon jap jer .. ingatkan dah settle ... Bila dah sampai kat stsn Erl , dia macam nak datang balik .. Aku geram betul laaa.. Dah la perjalanan ke opis tu makan masa .. mau mau kalau 7 lebih baru sampai ..

Ni mesti kes sambal mak aku nih ... Aku , bila jumpa makanan pedas , mmg tak hengat ! selagi tak abis , selagi tu aku makan .. Bila dah kenyang , baru nak nyesal .. makan tak hengat dunia tul .. Skang rasakan ..

Nasib baik ada laptop ni ... boleh lupakan sejenak hal dia ... kira wat wata tak tau la.. kalau dilayan , mmg jadi ! bahaya tu ... haha.. nak tunggu bilik khas dia , masa ni mana ada bukak lagi .. Sabar ben .. sabar ... tak lama dah ni .. kang bila turun je kat stsn lrt PWTC tu , ko lari bak kilat menyambar bumi laa ... kena set time ni .. kot kot boleh pecah rekod perjalanan aku selama ni !

Dalam erl ni , orang tak ramai ... dapat la aku duduk .. lega la skit ... jaga pernafasan .. jaga pergerakkan ... kasi dia cool .. jgn pk ben.. rileksss... kang sampai opis , ko belasah habis habisan .. pasti ko pueh hati punya arr ...

Awal aku keluarkan ? Tu la...wife aku halau aku awal pagi dah .. dia boleh balik , sambung tidur sat... kul 7 lebih baru keluar rumah .. mentang mentang dah dapat parking sendiri dan opis pon dekat je ngan rumah ... huh..tak pe .. tak pe ... sabar nehh.. sabarrrrr... oh perut... tunggu sampai opis yer...

Geng Surau ..

Korang layan cerita ni ? Mmg pecah perut tengok 3 orang ni ... Pak Imam , Bilal ngan Cikgu .. Razak Ahmad mmg pandai bikin lawak betul .. Edisi kelmarin mmg buat aku ketawa terbahak bahak ... Kisah si Pak Imam ( Razak Ahmad ) ada tiket konsert Yusuf Islam .. Dia tanya pada dua orang rakannya , sapa yg berminat nak pergi .. Tiket ada satu ... Maka berebut rebutlah diorg .. Untuk lebih adil Pak Imam buat pertandingan kuiz .. Sapa menang dia dapat .. huhu

Soalan yg diberikan adalah berdasarkan persahabatan mereka .. Nak buktikan betapa mereka terlalu kenal Pak Imam dan juga orang kampung ..Antara soalan yang diberikan oleh Pak Imam tu di pusingan awal yg mana ianya berkaitan dengan fizikal .. BERAPA BATANGKAN GIGI KEKAL PAK IMAM ? SIAPAKAH ARTIS YANG PAK IMAM MINAT .. Manakala soalan berkaitan orang kampung pulak , DI DALAM KAMPUNG INI , SIAPAKAH YANG TAKDE FACEBOOK ?? SIAPAKAH YANG PALING HENSEM DALAM KAMPUNG TERSEBUT ??

Tak ke haru soalan dia ? bila dengar je soalan tu , aku terbahak bahak ketawa... Mana tidaknya , soalan tu keluar dari mulut Pak Imam !! Mmg haru betul la diorg ni .. Bila keputusan dah dapat .. si Bilal tu menang .. Bila dia bagi tiket tu je , Bilal gembira sakan la.. Ditengoknya tiket , rupanya tarikh konsert tu , minggu lepas !!Hahaha.. penat je 'berkuiz' ...

Bagi aku , 3 orang ni mmg menghidupkan drama Geng Surau ... Tahniah kerana menceriakan waktu berbuka di samping pengajaran yg diselitkan di dalam drama tersebut ..

Memenuhi permintaan sahabat ..


Entri kali ni aku nak penuhi permintaan ZAID .. dia ada bertanyakan pasal gym .. aku ni bukanlah bagus sangat bab bab membesarkan badan .. besarkan perut ok la kot .. hehe... tapi apa pun aku nak bagi link pada yang berminat dengan dunia 'besi' ni di BIONIC GYM .. Tempat aku melepak menghabiskan boreh ... huhu ..

  1. Sepetang di Bionic Gym
  2. Diet mula berhasil
  3. Masa untuk ??
  4. Bang , ni kali pertama saya tengok abang kurus !
  5. Marilah mari.. kita bersenam
  6. Petang , membakar lemak lemak terkumpul
  7. Malam - Bionic Gym
  8. Hari malas sedunia
  9. Usaha demi usaha
  10. Aku disiksa
  11. Camana nak slim tapi mantap
  12. Mr. Klang Parade ( yang kat sini sila klik CATATAN TERBARU )
Ada banyak lagi.. aku takut ada yang muntah darah je kang ... naik bosan baca .. huhu ... pada yang sudi tu , terima kasih la yer ...

Jadi , zaid ... aku harap dapat penuhi permintaan ko tu ... teknik , kurang skit kat dalam ni.. takde orang nak amik gambar .. eheheh


Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI