Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 19 September 2010

Bila saya dapat tau pasal reunion ..

 

Terus saya tengok cermin perut .. Takkan aku nak g jmpa geng geng dengan perut ala ala pakai porch beg ni ? Adoi mana bolehh.. Kena maintain macho .. kan kan ?

Camana nak ilangkan keperutan ini ? Terpaksa aku gunakan semua tips tips aku .. Dari pagi sampai malam , aku hanya boleh makan oats.. oats dan oats ..

Kemudian di gym , kardio kena lebih .. bakar lemak abis abiskan .. kasi peluh kuar kaw kaw punya .. Disiplin kena mantap .. Aduh.. Bukan senang .. mental kena kuat.. jangan ada yang racun dah ler ..

Hurm... minggu ni sah sah ada banyak department buat open house.. tapi aku mmg jenis tak g punya .. hehe.. sbb aku tak suka makan berebut .. nak beratur lagi .. haih ... kalau g pon , sekadar tayang muka .. ok la kan ? Dari tak g langsung .. tapi biasanya , mmg tak g.. haha.. teruk aku kan ?

Tapi kalau kawan kawan buat , aku g punya .. Er.. sapa ada buat open house minggu ni ? Aku nak serang Sedenak , Johor pada sabtu ni.. insyaAllah.. baru perancangan .. nak g umah Mat Gebu... ada sapa nak follow ? hehehe.. mat takut dah tu.. hahahaha...

Selagi tak kena kan ??

 

DSC_1226

DSC_1235

P9150811

P9090738

Apakah yang mungkin akan terjadi ?? Malang tak berbau ..

image

image

image

Ni aku bagi gambar yang tak ngeri .. aku takut ada yang tak tidur malam kang je.. kalau nak tengok lagi ngeri .. pasti akan menginsafkan.. aku insaf weh.. sbb tu balik kelantan ari tu , aku jadi budak baik jer .. hehehe .. mai sini ..

1st time dating dengan kenalan internet ..

 

Pernah korang berdating dengan kenalan internet ? Hehe.. aku pasti ramai punya kan .. hehe.. aku sendiri tak terlepas dengan pengalaman sedemikian rupa ..

Kalau diingatkan semula , antara yang pasti dilakukan ialah ;

  • control cun / hensem
  • senyum 24 jam tanpa henti ..
  • bila ketawa je , mesti tutup mulut ..
  • bila order makan , pasti makanan yang simple simple .. contoh  , bihun dan air sirap ..
  • tisu pasti tak terlepas dari tangan .. sikit sikit lap mulut .. atau lap peluh ..
  • Bila berjalan , pasti perlahan-lahan..kira nak tunjuk romantik la.
  • Bercakap ?? Tu dia .. kira macam berbisik je la ..
  • Kalau ada awek cun / laki hensem lalu kat sebelah , takkan pandang weh ... tunjuk yang kita bukan jenis gatalan gitu ..

Dan banyak lagi la .. Kira nak bagi first impression tu mabeles la .. Pergh.. lakonan hebat tuh ... Tapi bila dah berkapel ?? Huhu.. sila jawab ..  hehehe ...

Tak cukup bersyukur lagikah ?

Apa lagi yang kita mahukan dari negara kita ni ? Mahukah kita lihat negara kita seperti yang berlaku di Afganistan petang tadi dimana hampir 30 orang maut dan 111 lagi cedera akibat letupan bom ? Siapakah mangsanya ? Rakyat jelata bukan ? Haih .. (link)

Tengok di Sri Lanka pula .. 25 orang maut akibat letupan bom dlm kawasan balai polis .. Sampaikan balai polis sendiri dah tak selamat ?? (link)

Dalam negara kita , pemimpin dok sibuk berbalah nak perintah negara .. Diorg ni benar benar nak memimpin negara atau nak kaut kekayaan negara sebenarnya ?? Sapa perintah , dia kaya ?? Tengok rumah masing masing .. ada ke duduk rumah teres biasa ? Tengok kereta .. ada je ke biasa biasa ? Mana datang duit semua tu ? Bisnis ? Eloooo ... dah jadi pemimpin pon masih sempat berbisnis ?? Tapi kata takde masa untuk diri sendiri ? Abiskan masa untuk rakyat..hehe.. yeke?? No komen .. haha..

Aku tak tau la tang mana masing masing dok kata jujur , amanah dan berkorban untuk negara .. Rakyat je yang dok giler giler berkorban untuk negara .. Diorg ??

Siapa sebenarnya yang rugi eh ?? Kita atau mereka bila berbalah ? Siapa yang dok gelak terbahak bahak tengok kita berbalah sesama sendiri ? Hurm ... Kecewa siut .. Nasib baik la kebelakangan ni ada isu isu yang memeranjatkan negara berlaku.. kalau tak ?? Tak abis abis dok baca sebangsa dan seagama dok berbalah .. tak kira waktu apa pon ... balah tetap balah .. sampaikan yang muda sendiri dok pk dia je betul ..padahal ?? huh.. Sepakatlah la wehh ..demi bangsa , negara dan yang paling penting , ISLAM !!! takkan nak tengok sebuah lagi negara ISLAM tumbang kot ??

Dah la skang ni makin banyak isu HALAL tapi HARAM .. Di mana mana boleh tengok .. terang terang depan mata .. kata negara ISLAM .. di mana keISLAMannya ?? Di mulutkah ? hehe.. Wallahu'alam ..

Sarina bunuh diri kerana masalah keluarga

BUKIT MERTAJAM 19 Sept. - Kematian pengasas Kosmetik Aveer, Sarina Jaafar, yang ditemui mati tergantung dalam bilik tidur utama rumahnya di Taman Pauh Jaya di sini semalam, tiada kaitan dengan kematian jutawan kosmetik Datuk Sosilawati Lawiya, yang dibunuh secara kejam bersama tiga individu lain baru-baru ini.

Anak saudara mangsa, Naimah Said, 32, berkata, Sarina, 45, dipercayai membunuh diri akibat tekanan perasaan yang dialaminya sejak beberapa bulan lepas dan wanita itu juga pernah cuba membunuh diri dengan menggelar pergelangan tangan.

"Sepanjang pengetahuan saya, beliau tidak ada masalah dalam perniagaan.

Jadi, kematiannya mungkin lebih berpunca daripada masalah keluarga kerana sebelum ini, Mak Anjang (panggilan mesra Naimah kepada Sarina) juga pernah beberapa kali menceritakan masalah keluarganya, dan kami percaya tiada unsur-unsur lain dalam hal ini (kematiannya),” katanya ketika ditemui di kediaman Sarina hari ini.

Beliau berkata, Sarina pernah menyuarakan hasratnya untuk mengunjungi rumah Sosilawati di Kuala Lumpur bersama rakan-rakan seperniagaan lain sebaik mengetahui berita kematian jutawan kosmetik itu melalui media.

"Arwah memberitahu hendak ke sana untuk menyertai kenduri tahlil dan membacakan Yasin untuk rakan baiknya itu (Sosilawati), dan hanya menunggu panggilan daripada rakan-rakannya,” katanya. - Bernama

sumber : Utusan

Aduh.. legaa..

 

Ahad.. baru dapat rehat .. rehat dari tak keluar g mana mana .. Mak aku ada call ajak g open house sepupu aku .. hurm.. malas aku nak g .. sebab aku kat penjuru dunia dan rumah dia kat penjuru dunia satu lagi .. dah la tu , memikirkan nak meredah jammed ... huih , tak sanggup .. Yelah , umah aku kat Putrajaya .. dan dia kat Gombak sana tu .. Dah semalam aku ke Gombak .. ari ni nak g lagi ?? Tak sanggup .. Dengan esok nak kerja lagi .. huih.. tak sanggup ..

Lagu pon kerja kat rumah ni banyak . kalau korang perasan , berapa banyak sangat entri aku hari ni ? Sikit je kan ? haa.. Lepas post buah zuriat tu , kemas rumah laki bini .. lpas tu kitorang ke Bangi .. basuh kereta kat sana .. makan pagi,tengahari dan petang sekali gus kat situ .. Erm.. makan kfc jer .. Dan esok nak start puasa 6 .. insyaAllah.. hehe..

Balik dari sana .. hurm... jadi pekebun jap... tebas abis semua lalang yang dah naik tu .. nak harap bangla tu , tah bilanya ...jap ada jap takde .. camana diorg punya jadual pon aku tak pasti..

Memikirkan esok .. mood aku terus takde .. ikut hati , mau aja aku berenti kerja.. buat je bisnis .. tp wife tak bagi lak ..huhu.. penat la makan gaji .. bukan takat tu je , terasa diri macam tak .. hehe.. tak leh sambung.. bahaya ..

Tinggal beberapa jam je lagi .. nak tidur awal atau lambat ? huhu..

Buah Zuriat

P9190818

Pernah dengar buah zuriat ? Buah yang dikatakan hanya boleh didapati di Mekah .. Tujuannya adalah antara cara untuk mendapatkan zuriat ( dengan izin Allah ) ..

Ada la kawan wife aku yang bagi .. dah lama simpan , tiba tiba ari ni wife suh aku pecahkan .. Mengikut dari apa yang digoogle , biji buah tu perlu direbus dan minum air rebusannya .. Hurmm .. Ada yang tau ke ??

Buat pengetahuan korang , nak dapatkan isi dari buah ni , bukanlah mudah .. ibarat nak dapatkan isi buah kelapa.. kalau yang tak tau tu , pasti akan mengetuk sampai hancur.. Kiamat ler ..

Caranya , kena buang kulit luar tu dulu.. hiris sampai nipis dan baru ketuk .. hehe... berpeluh ketiak jap la nak dapat .. Mengigil gak tangan tadi nak dapatkan biji buah tu.. Alhamdulillah.. dapat gak .. huhu..

Gambar diatas tu menunjukkan buah zuriat dan biji buah zuriat yang telah aku ketuk tu... skang tunggu je wife rebus.. Berjaya atau tidak , berdoa jer .. yang penting adalah usaha .. hehe.. InsyaAllah ...

Andartu Terlampau: 21 hari mencari suami..

 

Best ??? Aku rela tengok Resident EVil 10 kali dari tengok cerita tu sekali lagi .. Huk aloh ... sori la yer .. aku baru lepas tengok cerita tu .. Sememangnya cerita cerita begini aku tunggu kat ASTRO je la keluar .. nak g panggung ??? Maaf la yer .. takkan aku bazir RM10 untuk tengok cerita sedemikan rupa ..

Aku bukan anti cerita melayu atau tak sokong .. Aku layan gak cerita melayu kat panggung tapi kalau tengok tajuk tajuk filem sebegini , aku rasa baik tgk kat tv je la ..

image 

Filem filem yang biasa aku tonton .... hehe .. yg aku rasa menarik untuk ditonton .. Filem melayu yang terakhir aku tonton ialah , PAPADOM... Apa pun.. terpulang la pada selera masing masing ..

Khas buat blogger baru jer ..

Aku perhatikan ada banyak blogger blogger baru yang singgah kat blog aku dan meninggalkan komen .. Jutaan terima kasih .. Ada gak aku g singgah semula ke blog mereka dan menjadi follower .. pada yang tak berkesempatan , insyaAllah .. satu hari nanti aku singgah ..

Memandangkan ramai jugak blogger baru singgah ke blog aku , maka aku nak masukkan mereka ke dalam blog list aku ni .. Ada 3 kategori .. blogger boleh pilih mana mana yang mereka berkenan..

  1. SUDU GARPU - blog masakan
  2. TULIS DIARI - blog peribadi
  3. BOTOL SUSU - blog kekeluargaan

Syaratnya .. mudah saja .. Sila buat satu entri .. letak

  1. image header ini ...
  2. TAJUK : BLOG LIST BEN ASHAARI SEPTEMBER
  3. letakkan url di komen entri ini . Jgn lupa tulis sekali KATEGORI PILIHAN :

Tarikh tutup ?? Esok , 19/9/2010 .. jam 11:59 tengah malam ..

Kalau rasa rasa anda blogger baru , sila je join ... jangan malu jangan segan .. sama sama kita bantu membantu .. Yang penting , blog mesti aktif !!! Setiap hari mesti ada entri ... Wajib ada yer..

Blog list akan kekal sehingga hujung tahun ..

Aku join .. aku join ..

image

Memandangkan blog aku ni majoriti pembacanya adalah wanita .. hehe.. terima kasih .. ingin sekali aku ajak mereka yang berminat untuk menyertai KEMPEN AURAT SAYA MARUAH SAYA ...

Pada yang berminat tu .. silalah klik logo tu eh .. Terima kasih ..

BA : Sambil berblog sambil beramal .. bukan susah pon.. tak semesti segalanya kerana duit .. kan kan ?

Cashout lagi ??? Duit , duit ....

image

Hehe.. selain dari mengupdate blog ditengah malam , aku akan check Nuff.. kot kot ada buff baru dan juga update terkini .. termasuk juga check Keywords tengah malam .. hehe ..

Dan malam ni , satu buff aku dah jadi metered .. cerita banyak takde  , aku terus cashout .. menjadikan bulan ni saja 3 kali dh cashout .. tunggu minggu depan lak . hehe..

Aku bukan nak menunjuk tapi nak buktikan pada blogger blogger baru , khabar angin yang korang dengar pasti menjadi kenyataan sekiranya korang melakukan dengan bijak dan bergaya .. kalau sekadar kerja keras , tak menjadi jugak .. perlu ada strategi ...

Menarik bukan ? Korang boleh lakukan jugak sbb aku dulu tak yakin aku boleh.. tapi sekarang ??  :)

Semoga berjaya ..

Aku teringin nak bakar dia sampai rentung !

 

Huh .. mmg sengaja menguji kesabaran aku .. Dari tadi aku dok tengok dia mengejek aku .. Bila aku berjalan ke arah dia , tau pulak dia lari .. Cari nahas betul malam malam buta ni !

Ramai dah kawan kawan dia aku bunuh ! Tapi tak la tahap bakar dan buang .. cuma aku perlu letak racun pada makanan .. hahaha.. kejam tak aku ?

Tapi cara tu agak membazir .. Aku pernah terbaca cara cara paling efisien untuk membunuh mereka mereka ini di dalam blog seorang sahabat , Semekar Kasih  .. Dan mmg berkesan .. Cuma kali ni , yang ni tak dapat dikejar lagi .. Tak pe .. tak pee...

Bukan besar sangat dunia ni .. Kat mana kau nak lari .. aku kalau dapat kau , siap laaa .. aku lemaskan kauu dengan buih sabuh .. kalau tak dengan buih sabun , aku guna cara paling kejam .. iaitu .. hahahahha ... hahahaha ... mana boleh cakap .. nanti dia tau taktik aku .. aku pasti diorng ada blog gak dan senantiasa mengikut perkembangan aku nih ..   Kalau tak , takkan dia tau aku balik dah kan ?? Huh..

Cari pasal tul nih .. kang bila aku tidur .. sah sah dia datang merayap .. kalau dia merayap kat kaki aku , sah sah abis semua aku sepak terajang .. bukan takut , geli geleman jer .. huhu ..

image

Rogol bergilir - gilir ..

 

Hurm ... Keywords di Nuffnang , awal pagi ni ...

image

Pemikiran orang kitakah begini ??? Gemar membaca cerita cerita begini ???? Astagfirullah ...

Sebenarnya masih banyak laman web atau blog yang buat cerita cerita begini dan inilah punca punca kes kes rogol ,seks bebas atau  pembuangan bayi berleluasa ...

Bagaimana nak atasi semua ini ??? Tanggungjawab siapakah ? Takkan semua nak harap pada kerajaan ? Kitakah ? Bagaimana ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI