Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 13 Oktober 2010

Saya geram, saya tension, saya gigit anak saya

 

PUTRAJAYA: "Saya geram, saya tension, saya gigit anak saya," kata seorang bapa semasa merayu di Mahkamah Majistret Kajang hari ini supaya dikenakan hukuman ringan selepas mengaku mendera anak perempuannya yang berumur tiga bulan.

M Zaire Zulkapli, 24, dari Jempol, Negeri Sembilan, memberitahu mahkamah dia bertengkar dengan isterinya selepas wanita itu enggan memenuhi permintaannya supaya mengisi air dalam botol.

Ditanya Majistret A Akhiruddin mengapa dia sendiri tidak mengisi air ke dalam botol, tertuduh yang juga seorang peniaga, hanya berdiam diri.

Ketika merayu hukuman ringan, Zaire memohon maaf atas perbuatannya itu. Akhiruddin kemudian menjatuhkan hukuman penjara 40 bulan ke atas tertuduh yang berkuat kuasa mulai tarikh dia ditangkap iaitu pada 6 Oktober lalu.

Zaire didakwa menganiaya dan mendera Noor Hafizah Ezaty sehingga menyebabkan kecederaan fizikal dan emosi di rumahnya di Taman Bukit Segar, Cheras, pada 7 malam, 29 September tahun lalu.

Dia didakwa mengikut Seksyen 31(1)(a) Akta Kanak-Kanak yang membawa hukuman maksimum penjara 10 tahun atau denda RM20,000 atau kedua-duanya sekali, jika sabit kesalahan.

Mengikut fakta kes yang dikemukakan Timbalan Pendakwa Raya Suhaili Sapun, Noor Hafizah dibawa ke hospital dan dimasukkan ke wad kritikal untuk pemeriksaan selepas bapa saudara bayi itu menyedari anak bongsu pasangan berkenaan menangis berterusan di pangkuan ibunya.

Pemeriksaan perubatan mendapati kanak-kanak itu mengalami pendarahan di bawah mata kanannya, kesan gigitan di bahagian kaki kiri dan kanan serta bengkak di pipi kanan. - BERNAMA

 

sumber : Bharian

Haih.. saja nak bikin panass hati ..

Situasi : Anda tidak mengetahui bahawa mesin ATM mengalami masalah ..kad dah masuk tapi sistem seolah tergendala... terpaksa tunggu lama untuk ke menu utama .. Tiba tiba terdengar suara memaki anda dari belakang .. Anda toleh ke belakang dan kelihatan budak remaja bersama aweknya berlalu meninggalkan barisan . Apakah yang anda lakukan ???

Aku ??? Lepas aku dapat kad aku tu .. terus aku g cari budak tu... jumpa.. aku berdiri sebelah dia .. Geram ... Tunggu dia bersuara .. Aku tengok muka dia tepat tepat .. Aku tunggu dia bersuara je ... Diam la pulak !!!! Tadi pandai pulak mencarut ! Mencarut belakang orang berani la pulak ??

Mendidih dah darah aku .. Aku mmg takkan bersuara selagi dia tak bersuara.. Aku nak suruh dia ulang balik apa yang dia kata tadi .. Awek dia cepat cepat tarik ajak blah ... Aku ?? Geram tak sudah !! ARghhhhh ..

Kalau aku bersuara ? Aku takkan bersuara selagi dia tak bersuara ... tadi tunjuk berlagak sangat .. Aku tau sangat spesis ni ... Berani bila ramai kawan je !! Huh !

Antara ya atau tidak .. antara syukur atau terpaksa .

 

Penat ... sangat penat .. fizikal mahupun mental .. Luar tekanan , dalam pun tekanan .. Nak buat camana kan ? Selagi kita bernama manusia , masalah takkan pernah 'berniat' nak tinggalkan kita ..Jika tiada masalah , pastinya kita bermasalah ! Haaa..

Kalau dulu , sewaktu belajar .. Masing masing mengidamkan nak bekerja .. Seronok dapat pegang duit .. Tak larat nak buat assigment .. Malas nak baca buku.. nak hadapi ujian .. Huhu.. bestkan kalau ada kerja .. gaji besar ..

Bila dah kerja ? Adeh.. rindunya nak belajar semula .. paling best kalau dapat kembali ke zaman sekolah menengah .. Tak perlu nak pk apa apa.. Pk pasal SPM .. kasi lulus jer .. pastu ? Tu belakang kira .. yang penting , setiap saat tu nak dihargai sangat sangat ..

Kalau direnung renung kembali , sebenarnya setiap saat yang kita hadapi ni lah saat saat terindah jika kita benar benar tahu menggunakannya.. Kalau duduk nganga je depan laptop tanpa berbuat apa apa , sah sah kita akan rugi .. Gunakanlah masa tu . Kalau ada blog , updatelah .. Tak tau nak update apa ? Carilah satu isu .. buat kajian pastu luahkan pandangan mahupun pendapat .. Hurm... Kalau takde blog ? Buat la satu.. apa susah kan ? Takkan nak biar je broadband tu tak beranak pinak !

Belajar tak best.. keje tak best .. Kawin ? Best ke kawin ? Yang masih belajar , teringin la sangat nak kawin .. Best katanya .. Tapi bila dah kawin , teringinnya nak membujang .. Adeh .. Mana satu kita nak sebenarnya ? Serba serbi tak kena kan ?

Tak bersyukur ? Bersyukur dah.. dah tu apa yang tak kena sebenarnya  ? Hurm ...Haih... tengok la kiri kanan , atas bawah .. bukan tak kena apa apa pon cuma perasaan tu senantiasa tak bersyukur walaupun mulut melafazkan Alhamdulillah tapi tak menghayati sebenar maksudnya ..

Kita patut berasa sangat bertuah .. kerana di saat ini korang masih berada depan monitor, membaca entri ni .. Masih bernafas walaupun bermasalah .. Jangan lari dari masalah.. selesaikan ... Barulah menarik hidup ini ..

Milik Siapakah Header Ini ?? - 5

Perubahan : Untuk lebih menarik , teka gambar header ini akan dibuat 2 kali sehari ..

Mereka yang berjaya meneka dengan tepat pemilik header tersebut , akan menerima satu hadiah istimewa .. iaitu .. hehehehe... FEED entrinya akan berada di sebelah kanan blog ini sehingga soalan berikut dikemukakan .. Amacam ? Menarik ??? Bayangkan jika anda berjaya meneka dengan tepat.. hehe..bukankah itu satu promosi blog anda secara percuma ? Bukan susah pon nak teka...

Aku akan memilih blog blog yang terdapat di dalam blog list aku ini sahaja .. Jumlah blog list yang ada cumalah 3 jer .. setiap satu ada lebih dari 100 blog.. hehehe... Mencabar tak ? Pergh... apa salahanya kan ? hehehe.. anda boleh meneka sekali sahaja..

Masa yang diberi adalah sehingga entri berikutnya dikeluarkan ... Sapa cepat dia dapat ..

Jika tiada pemenang sehingga masa ditutup , maka kenalah tunggu header yang berikutnya iaitu .. hari keesokkannya ... hehehe...

Jawapan hendaklah diberikan di ruangan komen .. berikan url blog tersebut dan juga url anda .. ;)

Jika terdapat jawapan yang sama.. yang paling pantas akan diambil kira ... ;)

Untuk petang ini... kita lihat header ini ..

image

Senang kan ? Tunggu apa lagi ??

Tuan punya blog tak leh teka yer !!

Polis sahkan penyokong bola mati mengejut

 

KUALA SELANGOR 13 Okt. - Polis mengesahkan kematian seorang penyokong bola sepak pasukan Kelantan selepas menyaksikan perlawanan menentang Selangor malam tadi di Stadium Shah Alam, sebagai mati mengejut.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar berkata, mangsa, Che Karma Sulaiman, 39, dari Bachok, Kelantan meninggal dunia sebaik tiba di tempat letak kereta selepas menonton perlawanan yang menyaksikan kedua-dua pasukan seri tanpa jaringan.

"Mangsa sebenarnya telah mengadu sakit dada kepada rakan-rakannya ketika menonton perlawanan itu, dan telah diberikan rawatan oleh pasukan paramedik, namun sebaik tamat perlawanan, mangsa dikatakan semakin lemah dan terus meninggal dunia,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Pondok Polis Alam Jaya, di Ijok hari ini.

Sehubungan itu, beliau menolak desas-desus bahawa mangsa mati akibat pergaduhan antara penyokong kedua-dua pasukan malam tadi. - Bernama

 

image

image

image

UTUSAN MALAYSIA

Saya ada dua lagi gelaran 'DATUK' !

 

KUALA LUMPUR: Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali, menerima dengan hati terbuka terhadap penarikan darjah kebesaran yang dianugerahkan Sultan Kelantan sebelum ini, Sultan Ismail Petra, yang membawa gelaran "Datuk".

Ibrahim berkata, beliau sudah dimaklumkan oleh Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan pagi tadi mengenai perkara itu dan menegaskan ia tidak akan mematahkan perjuangan beliau untuk mempertahankan institusi diraja dan juga hak Melayu.

"Saya tidak terkejut dengan perkara ini dan saya tidak mengetahui sebab dilucutkan gelaran itu," katanya ketika ditemui di Lobi Parlimen.

Ibrahim berkata, beliau masih mempunyai dua anugerah kebesaran yang membawa gelaran sama iaitu dari Selangor dan Melaka.

 

sumber : Bharian

Jantungku hampir terhenti ...

 

Erk... aku tak sangka... Maklumlah , aku ini orang biasa .. tiada nama apatah lagi harta mahupun pangkat dan juga pingat .. Maka , aku sekadar rakyat Malaysia kelas bawahan .. hehehe..

Tidak ku sangka... nangka tak mungkin jadi cempedak walaupun dikawinkan tapi yang langsung tidak disangka bila status aku di FACEBOOK , disinggahi artis yang aku suka tonton lakonan dia ..

Bagi aku la kan , artis @ pelakon ni mmg low profile.. setahu aku la.. luar dari tu , aku tak tau la dan tak nak amik tau .. hehe.. apa pon , lakonan dia mmg best .. Antara murid dari AF yang bagi aku mencipta nama sendiri tanpa publisiti yang melampau lampau .. hehe..

image

image

Maaf la yer .. Bukan jakun ..tapi tak sangka je la .. Apa pon buat Atie , semoga terus sukses dalam apa jua bidang yang anda lakukan dan terima kasih kerana sudi ziarah FB ni dan juga blog ... Terima kasih..

Berita Terkini : PANAS ! PANAS ! Lagi 'DATUK' ditarik anugerah !

 

KOTA BHARU: Istana Kelantan hari ini merarik balik anugerah Datuk kepada empat individu, termasuk Presiden PERKASA, Ibrahim Ali dan bekas Setiausaha Kerajaan Negeri, Wan Hashim Wan Daud.

image

sumber : BHARIAN

Patutkah semua ini berlaku ?

image

PENYOKONG Selangor dan Kelantan (kanan) masing-masing mula bertindak ganas dan di luar kawalan semasa perlawanan suku akhir Piala Malaysia Selangor menentang Kelantan di stadium Shah Alam, malam tadi. Keputusan kedua-dua negeri terikat pada 0-0. - Foto BERNAMA

Hurm... dah berkurun aku tak tengok bolasepak tempatan .. Tak minat ? Minat woo... tapi minat aku hilang sejurus kes kes rasuah bolasepak berleluasa .. Dah tak asli setiap perlawanan.. Hurm

Ditambahkan lagi setiap perlawanan , mesti ada adegan tidak matang .. kalau main tu tahap pro cam liga luar negara tu , lain la.. tapi ???

Aku bukan nak kondem .. tapi dah berapa lama tahap sukan bolasepak kita di takuk ni ? Takkan nak kata menang pingat emas sukan SEA tu dah cukup membuktikan betapa bolasepak kita dah maju ?

Dari sekolah rendah sampai abis sekolah .. Cuma Liga Semi Pro yang aku boleh katakan , membanggakan .. Lepas dari tu ?? Pemain lak , yang hensem senantiasa menjadi tarikan dan glemer .. Yang berbakat ?? Ke mana ??

BA : Masuk angin .. tak keluar langsung asap !

Milik Siapakah Header Ini ?? - 4

 

Perubahan : Untuk lebih menarik , teka gambar header ini akan dibuat 2 kali sehari ..

Mereka yang berjaya meneka dengan tepat  pemilik header tersebut , akan menerima satu hadiah istimewa .. iaitu .. hehehehe... FEED entrinya akan berada di sebelah kanan blog ini sehingga soalan berikut dikemukakan .. Amacam ? Menarik ???  Bayangkan jika anda berjaya meneka dengan tepat.. hehe..bukankah itu satu promosi blog anda secara percuma ? Bukan susah pon nak teka...

Aku akan memilih blog blog yang terdapat di dalam blog list aku ini sahaja .. Jumlah blog list yang ada cumalah 3 jer .. setiap satu ada lebih dari 100 blog.. hehehe... Mencabar tak ?  Pergh... apa salahanya kan ? hehehe.. anda boleh meneka sekali sahaja..

Masa yang diberi adalah sehingga entri berikutnya dikeluarkan ... Sapa cepat dia dapat ..

Jika tiada pemenang sehingga masa ditutup , maka kenalah tunggu header yang berikutnya iaitu .. hari keesokkannya ... hehehe...

Jawapan hendaklah diberikan di ruangan komen .. berikan url blog tersebut ..

Jika terdapat jawapan yang sama.. yang paling pantas akan diambil kira ...  ;)

Untuk pagi  ini... kita lihat header ini ..

image

Senang kan ? Tunggu apa lagi ??

Tuan punya blog tak leh teka yer !!

Romeo and Juliet must die !

 

Aiseh .. cukup merbahaya .. orang dah kawin ni kan , dugaan dia mmg cukup tinggi .. Pelik ? Jangan pelik .. tu semua kerja syaitan ..

Orang dah kawin ni kan , makin lama makin tinggi saham dia dari yang masih membujang tu .. Kenapa yer ? Ada yang kata , makin matang dari segi pergaulan dan juga cara pemikiran ..

Yang perempuan lak , makin pandai menjaga penampilan terutama yang dalam umur 30 - 40 an tu .. Laki ? Hehe.. makin tua makin sikat ke tepi rambut tu.. Kalau dah gugur rambut tu , berusaha nak tanam balik .. Huhu.. biar senantiasa nampak handsome..

Persoalannya ... perlu ke ? Terutama bila nak g kerja.. kemas dan bergaya , jelita dan mengoda tapi bila keluar bersama suami atau isteri , kalau boleh kain batik atau baju kelawar je nak pakai .. Hurm..

Yer.. mmg bukan semua tapi perkara ini berlaku dan kenapakah ianya berlaku ? Sampaikan dah tak tau pada siapakah yang patut dihiaskan diri tu ... Suami / isteri atau ???

Victoria's Secret

 

All Items are New.  Imported.

Secret Garden Collection

(Newly Re-Stocked)

image

Description

Item:  Ultra-Softening Body Butter 200 g

Scent Available:

1)  Pretty in Pink

2)  Enchanted Apple

3)  Delicate Petals

4)  Coconut Passion

5)  Pure Seduction

6)  Secret Charm

7)  Vanilla Lace

8)  Endless Love

Price:  RM38.00 each

untuk keterangan lebih lanjut > ARDINI

Wanita : Awas !!!

image

Aku terjumpa ni di FB seseorang dan ianya aku pasti amat bermakna buat semua wanita tak kira di mana jua anda berada !! Jangan pandang remeh jika tidak mahu ianya berlaku !

 

" Hal ini berlaku di KL baru2 ni..cara baru orang memperdaya perempuan untuk dirogol. Kawan dia sendiri yang telah menjadi mangsa. Kawan dia keluar ofis agak lewat iaitu agak2 dekat malam juga. Dia terserempak dengan seorang kanak2 menangis di tepi jalan. Kerana kesian, dia hampiri dan bertanya budak tu kenapa dia sorang2 petang2 begini. Budak tu kata yang dia dah sesat dan minta dihantar balik ke rumahnya. Budak tu kemudiannya menunjukkannya sekeping kertas yang tertulis alamat rumahnya. Perempuan ni kira berhati mulia, tanpa mengesyaki apa2 terus bawa budak tu ke alamat berkenaan. Setibanya di rumah itu, dia pun menekan loceng pintu.. Sejurus kemudian dia pengsan lantaran loceng berkenaan disambungkan dengan wayar berkuasa tinggi.

Hari berikutnya apabila dia tersedar, dia berada di sebuah rumah kosong di kawasan berbukit, dalam keadaan telanjang. Kondom ada di merata2 dengan air mani berhamburan. Tak kurang 20 kondom semuanya. Dia langsung tak mengenali penyerangnya. Begitulah jenayah akhir2 ini mensasarkan mangsanya. Jika terserempak dengan keadaan sebegini, jangan sesekali turuti kemahuan kanak2 itu, sebaliknya hantar je dia ke balai polis yang berdekatan.

PS: Hantarlah kepada rakan2 anda yang wanita supaya mereka berhati2 & hantar pada rakan2 anda yang lelaki supaya mereka boleh memperingatkan adek2, kakak2 & ibu mereka. Selamatkan mereka dari menjadi mangsa syaitan yang bertopengkan manusia. Jangan biar naluri keperihatinan mereka mendatangkan bahaya pada mereka sendiri. "

 

FACEBOOK

Hati hati bila menulis status di FACEBOOK/ TWITTER

Kita tau sapa yang kita add dan kita accept.. tapi belum tentu lagi kita kenal hati budinya walaupun 10 tahun kita kenal.. Segalanya boleh berubah bila syaitan membisikkan hasutan yang menjanjikan 'syurga dunia' ..

Maka dengan itulah , hati hati .. kalau nak kutuk atau mengeji sekali pon , jangan sebut nama ... Boleh kena saman nanti ... Menjatuhkan maruah dan mengaibkan individu .. Kalau boleh , elakkan .. elakkan ..

Begitu juga dengan update status dengan memberitahu di mana anda berada .. Bagaimana jika anda ada 'peminat' hard core ?? Pasti dia akan mengikuti perkembangan semasa anda .. Bukankah itu mengundang kecelakaan kelak ?

Jangan dibuka segala cerita peribadi di dalam FACEBOOK .. kita tak tau sapa yang memerhatikan kita .. Jika nk dibuat jahat , sangat mudah sekali ..

Bagaimana jika mereka printscreen status anda ?? Dan dijadikan modal untuk memulakan kutuk mengutuk ??? Maka... berhati hatilah kita semua ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI