Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 8 November 2010

Fasa 10 - Penutup ??

 

Tutupkah ?? Sat nak jerit ... ADA SAPA LAGI NAK JOIIN KEEEERRRR ??? CEPAT CEPAT CEPAT !

Buat pengetahuan korang , ini cumalah asas paling bawah sekali untuk bermula dalam dunia blogging .. Ada banyak lagi cara untuk mendapatkan lagi trafik tinggi .. Segalanya akan korang belajar dalam nanti dalam blog blog senior.. Sebarang pertanyaan hendaklah bermula dengan GOOGLE ! Sila GOOGLE terlebih dahulu.. Baca dan cuba fahamkan .. Kemudian baru bertanya pada blogger yang buat tutorial tersebut.. Ok ? G.O.O.G.L.E duluuu .. Gunakan permulaan .. WHAT IS ... HOW TO ... APA ITU .. TUTORIAL ..  apa saja yang terpikir .. korang cari .. nanti jumpa la tu ..

Ok.. Skang masa untuk tengok blog yang seterusnya ..

  1. Ayu Hashim
  2. Mohd Hakimi Zulkifly
  3. Miss WatevEr
  4. NURUL NAZIRA
  5. Qaseh Chenta
  6. Ratu Sulaman
  7. sindarella ezora
  8. yusriwahab

hehehe.. ada 8 .. er.. ada penambahan lagi .. Nur .. okeh ? jgn buang masa.. hari semakin gelap.. malam ni malam jumaat.. eh.. yeke ? Ala.. baru Isnin.. lambatnya jumaat .. huhu.. nak g Cameron Highland sabtu ni .. nak itot tak ??

Sejarah telah membuktikannya ?

 

Sekali lagi ... sejarah telah membuktikan bahawa.. hehe.. JELAJAH BLOG kembali ke dunia maya ini.. Cewah.. Bagi yang tak tau , dulu aku ada buat segmen JELAJAH BLOG yang mana konsepnya agak lebih mendalam kerana aku terpaksa buat satu satu entri.. Penat beb..

Maka skang ni biarlah lebih ringkas dan blogger sendiri yang memainkan peranan tersebut untuk g melihat sendiri blog blog sahabat mereka .. Aku ? Jadi 'airport' dah la yer .. kekurangan masa untuk menelaah satu satu .. Maka biarlah tugas itu diambil oleh blogger2 baru ..

OK.. tadi ada aku tanya kumbang tak berminat ke join segmen ni .. Bukan apa , kang kata tak jemput tapi memandangkan ada yang kata tak 'kemaruk' lagi , aku nak kata apa kan .. Masing masnig ada cara masing masing.. Maka , semoga berjaya je la aku leh katakan ..

OK.. FASA ke 9 dah ni.. mak aih.. jap je sembilan ... Jom kita tengok senarai nama kali ini lak... Jangan paksa diri tau.. tak larat , g minum dulu.. tengok tv.. Erm.. ari ni Isnin.. cerita apa best kat ASTRO ??

  1. Mohd Zulfikri
  2. atyn
  3. ~lulu & faiz~
  4. ..Mieza..
  5. ctZue
  6. choc_vanilla
  7. Peri PiA
  8. Azwani
  9. nuanza
  10. ZiraZin

Haa... adeh... Sblm lupa , Aku terkofius SYATOZA dengan KOBEJORDAN.. dah mabuk huruf aku .. maaf eh syatoza.. yang penting link tu betul .. ehehe ..

Ok ... tengok apa ?? Bahagian aku dah lepas.. keje korang la pulak .. hehe.. Tqq..

Kaya kaya kaya .... Waahh..

Sibuk jee.. ingat kalau kaya jee mesti NUFFNANG .. huh.. ingat NUFFNANG tu sayang sangat ke kat aku ?? Takde maknanya... sapa la aku nihhh.. kan NUFF kan ..

Ni haa.. aku kesian kat sorang blogger ni.. aku dok pelik jeee pasal apa dia kata nak dia takde takde takde .. ni mesti dia tak paste url dia kat blog aku nih !! Adeh.. ke aku terlepas pandang .. Hang habaq mai sat kat aku Kobejordan ! Huh..

Ok.. ni aku nak bagi FASA ke -8 terus memandangkan sat lagi nak balik dah .. heheh ..

  1. Syatoza
  2. Rafidah Bakri
  3. Sabihah
  4. Fara

Awat awek je ramai eh ? Korang perasan tak ? Kumbang boleh dihitung je.. apakah kumbang tak berminat untuk sessi suaikenal ini ? Oh tidak...

Langit ke 7 .. Tak tercapai akalku ..

 

Fasa ke 7 laa... ehehe.. dah masuk ke 7 kan.. dasat tul la.. boleh pengsan tokey blog gini.. hahahah... Terima kasih pada yang sudi join segmen tak seberapa ni.. Nak bagi hadiah , tak mampu .. hehe.. Ada nk sponsor ke ???? ahaha ..

Ok.. mari mari kita tengok.. sapa yang kenaaaaaaaa :

  1. Izzuddin Fauzi
  2. -✿ Ayu ✿-
  3. nadya e-man
  4. CekLa
  5. jimmy jimboo
  6. IBU WAFIQ
  7. AdiE
  8. awein

Hehe.. 8 je.. comel je nombor ni .. Apa sengih sengih ??? G la lawat ... diorg duk tunggu je tu.. sian .. lama dah buat air .. Erk.. Teh o ngan goreng pisang.. ok la petang petang ni kan..

Stok raya untuk anak anda ...

 

Ardini's  Treasure

All Items are New.  Imported.

image

image

Nak tengok lagi ? Meh sini  >  Carter's - Girls

Pencen dibayar esok sempena Hari Raya Haji

 

KUALA LUMPUR: Bayaran pencen akan dikeluarkan mulai esok sempena sambutan Hari Raya Haji.

Menurut Jabatan Perkhidmatan Awam, waran pencen yang bertarikh antara 10 hingga 30 November boleh ditunaikan mulai esok. - BERNAMA

-BHARIAN -

 

BA: YESS .. aku dapat gak pencen.. maklumlah .. dah tua... sian kan pakcik ni .. huk huk ... ni berblog ni cari rezeki sampingan ni.. Nak jadi security guard , tak larat tidur atas kerusi .. Nak jadi askar , pakai boot pon tak tau nak ikat .. Nak jadi pilot , tengok kompas asik berpinar je mata .. dah tu nak wat pe ? Buat blog je la.. kan kan ..

Biarkan segalanya berlalu ..

 

Putus cinta ? Alaa.... ni yang aku letih ni.. Yerr.. aku tauuu.. cinta pada Allah , Rasul dan agama terbaik bukan ? Tak pe.. aku tau .. semua orang tau .. Tapi skang topik aku ni berkaitan cinta manusia terhadap manusia .. Ok ? Faham ? Baguih..

Berapa ramai yang putus cinta tahun ni ? Ramai aku rasa.. Lebih parah lagi jika mereka mengupdatekan kisah cinta mereka dalam FB , blog , twitter dan pelbagai lagi agar satu dunia tau kisah cinta mereka.. Romantik kan ? Hehe.. Bila putus cinta? Terus spastik kan ? haa... tu laa..

Menderita .. pasti menderita bila putus cinta.. Aku ? Penah ke ? Penah.. tipu la tak penah kan .. Menderitakah aku ? Weh.. derita weh.. sepanjang ari dengar lagu SPRING .. SEJIWA , SEPI TANPA CINTA dan banyak lagi la.. hahaha.. bengong punya keje kan ?

Tu dulu .. zaman agogo .. skang Ben Ashaari sudah besar ! Sudah kaya .. ek.. skrip Anakku Sazali lak.. sori eh.. Ala.. yang sudah tu sudah.. Kita hidup ni sekali je.. setiap saat yang berlalu tu tak boleh diundur semula.. Rugi tau dibiarkan begitu. Nak frust menonggeng.. boring arr..

Jangan dilayan perasaan tu.. Cari je yang baru ... Erk.. apa ? Lelaki boleh la ? Apasal ? Lelaki ni hati kering ke ? Lelaki ni malas nak cerita panjang .. perempuan banyak kat luar tu.. kena lak zaman skang ni .. Macam macam jenis perempuan ada.. Sila pilih je.. Dari yang mahal hinggallah yang yang percuma.. Ada ke ? Ada tuu.. yang dok bagi free je tu.. hahaha.. jgn marah aaa... hakikat ..

Oleh itu , hargailah setiap detik yang ada tu.. jangan persiakan .. setiap saat kita semakin tua .. setiap saat itu juga kita menghampiri kematian .. maka , gunakanlah setiap saat tu kearah kebaikkan .. Menikah pon satu kebaikkan kan ?

Kapal persendirian ( Yachts ) antara termewah di dunia ..

 

image Eclipse

Milik Roman Abramovich . Dilaporkan harganya USD$ 1.2billion .. Billion yerr.. bukan Million !

Kapal tersebut mempunyai dua pad helikopter , 11 kabin tetamu , 2 kolam renang , dewan menari. Erk.. siap dilengkapi juga dengan sistem pertahanan termasuk anti peluru berpandu dan ..adeh.. mmg canggih giler.. 

Hurm.. kapal tu ada kapal selam kecil yang memuatkan 3 orang .. dasatkan .. tapi kapal tu masih dalam tempoh percubaan.. tak kisah la kan .. janji.. MAHAL TUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ..

sumber : YAHOO

Kena marah sbb selalu update blog ?

 

Hurm. ada blogger tanya aku dulu.. Takde sapa marah aku ke sbb aku selalu update selalu.. Kira menyemak kat Dashboard dia ..  Seingat aku , tak de la pulak .. kenapa nak marah lak ? Kalau tak suka jangan FOLLOW ler.. tak susah kan ?

Bagi aku , nak update selalu tu boleh .. buat la seminit sekali pon .. tapi kena la tau , jgn la update satu entri 10 patah perkataan .. Atau 1000 patah perkataan tapi takde apa cerita .. Dok cerita pasal Abu tapi kesimpulannya Ali .. Takde kaitan .. Sapa tak marah gitu kan ?

Jadi aku menganggap takde sapa nak marah kalau kita update blog dengan kerap tapi biarlah berinfo dan jgn mengarut keterlaluan .. Kalau ada lawak jenaka bagi pembaca tersengih ( cam aku skang ni yang dok ketat je muka )  , ok la kan ..

Teringat dulu aku jugak pernah dimarah di FACEBOOK sbb kerap update status .. Tapi aku pedulik apa.. delete je la aku.. ramai dok queque nak masuk ... kan kan ? Skang ni haa.. dah penuh balik... 5 ribu dah dalam list tu .. haaa..  apa citer ??? hahahaha..

Aku update status tu cam aku update blog .. tapi lebih pada bersoaljawab.. pelbagai isu ... hehe.. suka suka ... Erk.. korang tak g makan ke ? Aku dari pagi tadi tak makan .. huhu.. sian kan .. ada sapa nak belanja aku ??

Islamico Paradise

 

image image

image

Dan banyak lagi .. hanya di .. ISLAMICO PARADISE

Fasa 6 ...

 

Amacam ? Best ? Hehe.. Kalau best bagus la ... teruskan lagi .. mula mula mmg kena kerja keras skit .. Nanti dah , ok baru leh rileks skit.. bila ok tu tak pasti la bila kan .. hehe.. ikut nasib masing masing ..

Ok.. tak yah buang masa .. jom kita redah geng geng di FASA 6 ni :

  1. Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)
  2. ChemSO
  3. man yusoef
  4. Ben Safwan
  5. Bella ♥
  6. CCR Editor

Hehe..skit je kan .. tak pe.. malas nak tunggu petang .. buat skit skit.. nak blogwalking pon senang je ..  OK .. tunggu apa lagi ? hehe..

Sebenarnya ...

Ada sesuatu dalam kepala aku lama dah .. nak luah tapi aku terikat .. haih..

Dunia blog ni mmg best.. macam macam kita leh tau .. macam macam kita leh dapat .. termasuk $$ sampingan .. Tapi ada satu ketika , satu perasaan yang terbuku di dalam hati di mana 'ada mata memandang' dengan satu perasaan yang terbuku di hati yang mana aku dapat memahaminya ..

Terus terang sebenarnya , aku nak keluar dari dunia maya ini .. Dah cukup apa yang aku rasa .. Lama dah aku rasa begini .. Tapi disebabkan 'sebelah kaki' aku tersangkut , maka aku berdiri di persimpangan ..

Ini bukanlah satu entri murahan .. tapi inilah perasaan aku .. Gembira tapi terpaksa ... Apakah perlu aku tinggalkan segalanya ?? Hurm .. Seronok mmg seronok .. tapi segalanya ada harga , kan !

Tak boleh update blog selalu ?

 

Ada yang bagitau aku yang dia tak boleh update blog selalu sbb kesuntukkan masa .. kerja .. belajar .. anak..  dan pelbagai lagi alasan ..

Aku teringin nak ada rumah banglo .. kereta mewah .. duit juta juta tapi aku cuma ada SPM je.. boleh ke ? Hurm.. Suka tengok rumah orang.. Tengok diorg kehulu kehilir dengan kereta tu .. Beli apa saja yang diorng nak tanpa rasa bersalah .. Nak sangat semua tu.. Tapi aku keje sebagai kerani jer ..

Semua orang nak berjaya .. nak itu ini .. pengorbanan perlu ada .. kalau asyik dengan alasan , maka jgnlah ternganga dengan kejayaan orang lain ..

Sibuk ? Takde masa ? Apakah mereka yang berjaya itu terlalu banyak masa ? Beginilah .. ikut je kemampuan kita .. kalau tiada masa , maka biarkan  begitu.. ada masa update.. takde masa biarkan ..

Bagi mereka yang tiada masa update blog , gunakan pendekatan teknik berblog .. SEO dan banyak lagi.. cara ini mmg membantu mereka yang gemar update sehari sekali tapi ada 'umpan' di dlm blog mereka tu.. Rajin rajin godek blog otai .. pasti jumpa teknik tu ..

Zaid tarik diri tanding timbalan, letak semua jawatan

KUALA LUMPUR: Calon Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Zaid Ibrahim mengumumkan menarik diri daripada bertanding jawatan berkenaan serta meletakkan semua jawatannya dalam PKR.

Zaid yang juga Pengerusi Perhubungan PKR Wilayah Persekutuan berkata, beliau tersilap apabila menawarkan diri bertanding kerana menganggap PKR boleh membawa politik yang progresif, mengembangkan demokrasi dan meningkatkan ketelusan.

“Saya tawar diri menyertai parti ini atas kepercayaan saya boleh membawa politik progresif; memupuk dan memperkembangkan demokrasi dan ketelusan di negara ini. Saya sebenarnya silap,” katanya dalam satu kenyataan.

Zaid mendakwa, sepanjang pemilihan PKR, kepimpinan parti itu secara aktif membiarkan salah laku dan penipuan berleluasa dengan tujuan mencapai objektif tertentu.

"Saya mengambil keputusan ini kerana tidak ada usaha oleh kepimpinan parti untuk menangani manipulasi dan amalan tidak adil dalam pemilihan itu meskipun ia telah berulang-kali ditimbulkan,” katanya.

Sebelum ini, Zaid pernah menjawat jawatan Menteri di Jabatan Perdana Menteri tetapi meletakkan jawatan dan meninggalkan UMNO.

Zaid berkata, beliau akan terus komoted dalam barisan pembangkang dan akan terus menyuarakan pandangannya mengenai isu membabitkan kepentingan rakyat.

"Akhirnya, saya berharap kepada penyokong Anwar Ibrahim (Datuk Seri Anwar Ibrahim), janganlah lagi saya dianggap "pengacau" dalam menghalang perarakan mereka untuk ke Putrajaya. Saya ucapkan mereka berjaya," katanya.

- BHARIAN-

Jom panaskan badan dulu ..

Hehe.. seperti biasa .. aku lewat lagi .. salah sapa ? Malas nak salahkan sapa sapa.. salahkan diri sendiri. Mulai esok , aku g awal balik... huh.. nyampah dah... auww.. hahaha..

Aku rasa geng geng blogger pada hari ISNIN hingga JUMAAT 80% berbeza pada hari SABTU dan AHAD .. Pebezaan ini boleh dilihat dari komen komen yang ditinggalkan di blog aku.. Maka disini aku nak bagitau la kan , yang aku ada buat satu segmen suaikenal dengan blogger blogger baru .. Satu jambatan yang aku cuba buat untuk mendekatkan lagi blogger yang dah bertapak dalam dunia blog dengan blogger yang baru mula nak melangkah ..

Secara tidak langsung kita mudah dapat kawan baru.. tak perlu nak susah susah cari sapa blogger baru .. kan ? Buat pengetahuan , dah masuk fasa ke 5 ..

Ok... disini aku sertakan entri entri terdahulu bermula dari : FASA 1 , FASA 2 , FASA 3 , FASA 4 dan sekarang ini FASA 5 ..

  1. mira the monster
  2. wan muhamad
  3. Noor Faezah Mazli
  4. MissAinia
  5. kHaLis
  6. NadGorgeous
  7. dynda_zaa
  8. miss ladies
  9. violet VC
  10. NurulAdiba
  11. Dudu
  12. ~ Mamma Olyn ~
  13. rieyana ynn
  14. fienaz
  15. Melur Jelita

Fuh.. .ramai ramai ... 15 blog dapat 15 kawan .. satu blog leh tarik 2 trafik..dah 30 ... satu hari... seminggu .. sebulan ?? setahun ?? Wah.. kalah aku cam nehh... Hehe.. apa apa pon semua ini sekadar mencari kawan kawan baru dunia maya.. Mana tau leh jadi kawan di dunia realiti kan ? Tak mustahil semua tu .. kan kan ?

Pagi hari boleh jadi menakutkan ..

 

Salam. selamat pagi .. Heheh.. bersua kita di pagi Isnin .. Takde mood ? Rileks.. jangan pk gitu.. kalau pk gitu , maka gitulah jadinya ..  Sekurangnya kita tahu kita hidup sehari lagi .. kan kan.. Bersyukur ! Alhamdulillah..

Lepas mandi..solat .. lega... eh.. belum .. nak makan ? Hurm.. nanti la.. kat opis .. kat opis pon lom tentu lagi sempat nak makan.. malas nak g beratur..

Siap solat .. Mari la bersiap siap mencantikkan diri .. Cantik untuk sapa ni ??? Kat umah selekeh je.. nak keluar rumah , wawawa.. kasi kemas tak hengat la pulak.. dari rupa pengemis jalanan tetiba jadi sekacak Brad Pitt lak .. tak leh jadi ni !!

Baju sudah.. seluar sudah. eh.. telinga gatal .. mari kita membersihkannya .. cari pengorek telinga tu...ala cotton buds tu laaa.. Jumpa .. mari 'gerudi' .. emmmm...stim ....

Keluarkan dari telinga.. Eh... eh... oh tidakkkk ... tidaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk... kapas tertinggal dalam telinga !!!! huwaaaaaaaaaa.... pagi ku terbantut bila kapas tertinggal dalam telinga !!!!!

Apakah perlu ke hospital untuk mengeluarkannya ?? Apakah aku pelu tunggu wife keluar dari bilik air untuk minta tolong dari dia .. Tapi pasti dia akan gelak guling guling dulu sblm nak tolong ...

Dah tu camana ???  Gulp !

Bila pulak aku gay !!!

 

Huwaaaaaaaaaaaaa... jangan la gini .. takkan aku gay kot ?? Aisey... Kang nabi tak mengaku aku umat dia nanti .. susah aku .. Tamo la gini ... aku masih lagi asli dan meminati perempuan.. Ada sapa sapa berminat tak ? hahahha ..guwau ..

Antara keywords yang di cari oleh sapa tah iala BEN ASHAARI GAY .. Patut tak ?? Tak patut la woi.. sian la kat aku ni .. takkan la aku ni gay ?? Haih.. rugi wo.. Allah dah bagi perempuan sebagai .. ehem.. korang tau la kan untuk apa perempuan tu.. takkan buat kuda lak kan .. haih.. dosa dosa ..

Tolong la yer.. buat insan insan bergelar lelaki senget ni , kembalilah ke jalan yang lurus .. toksah senget senget.. dosa besar tau wat keje terkutuk tu ... Ingat la balik kisah nabi Luth dulu.. cukup cukup la musnah semua kaum kerabat dia ..

Makin lama makin teruk dunia kita ni.. Dah tak tau mana sedap mana tidak dah ... Yang haram itu dah dihalalkan .. manakala yang halal tu , diharamkan..

Teringat satu artikal berita di Hmetro berkaitan seorang artis perempuan yang cuba bercakap pasal agama padahal dah terang terang dalam agama kata HARAM !!! Jangan la cuba bagi dalil agar nampak HALAL ! Kalau tak reti , rujuklah pada yang reti .. Jangan mereti retikannya ... sesat jadinya ...

Aku bukan blogger satu entri !

 

Dulu aku pelik .. kenapa trafik aku sehari tak sampai 100 UV ? Bagaimana nak dapat lagi tinggi ? Aku perhatikan , ramai blogger buat satu entri sehari .. Tapi mereka ke sana sini 'mempromosi' entri tu je sepanjang hari .. Berbaloikah ?

Bagaimana nak dapat lebih banyak dari tu ?  Aku g masuk news online seperti HMETRO , BHARIAN , UTUSAN dan banyak lagi.. Bila tengok online counter mereka , beribu ribu sedang menelaah web tu .. Camana nak dapat suku dari tu ???

Aku update blog pagi tadi .. Takkan sampai ke malam , hanya dengan entri tadi ???  Pembaca lepas baca , mereka keluar .. Tunggu esok je la nak datang balik .. Kalau entri tadi tak best , sudah tentu mereka tak datang lagi .. Tapi rugi la kan , mana tau esok entri best ?

Timbul persoalan di benak aku .. Kalau pembaca yang tadi tu pergi , aku nak tarik dia balik masuk ke dalam blog aku lagi , camana ? Takkan aku nak g blogwalking lagi ke blog blog kemudian komen serta tinggalkan backlink kat situ lagi ? Aisey .. teruk la cam ni ..

Camana aku nak tackle diorng diorng ni lebih lagi blogger agar mereka meletakkan link aku dalam blog mereka ? Bagaimana aku nak tarik mereka agar masuk masuk masuk dan terus masuk seterusnya bercerita kepada rakan yang lain bahawa blog aku ini 'berpenghuni' 24 jam ..

Aku rasa korang tau ... kan .. hehe .. Maka itulah antara rahsia mengapa blog aku ini kelihatan hidup di mata mereka ... Prinsip aku , biar penat sekarang ... esok aku goyang kaki je ..

Terlupa sebenarnya ..

 

Entri tadi tu aku sebenarnya nak ceritakan yang ini .. tapi termelalut ke arah yang lain ..

Cerita sebenarnya aku nak bagitau , aku tersangatlah gembiranya bila aku berjaya menghampiri jumlah follower seorang blogger ni .. hehe.. sapa dia tu tak yah la tau kan..

Dulu kan .. aku selalu masuk blog dia sbb kes macam aku ni la.. ada orang kata blog dia best .. cerita selamba .. Hurm.. aku pon masuk la .. tengok .. kiri kanan .. atas bawah ..

Tapi masa tu kan .. follower dia dah mmg beribu riban .. Aku ? Ratusan jer .. Timbul satu perasan segan pada dia .. hehehe... Tapi aku pujuk hati ini .. Ditambahkan lagi ada angin memberitahu aku dia mampu cakap ribuan ringgit sebulan hanya menerusi blognya ..

Waahh.. biar benar ...cam tak caya jer .. Demi membuktikan kata kata tu .. aku pon berusaha.. mencari bukti bahawa dengan blog boleh dapat beribu ribu ringgit ..

Akhirnya hari ini .. jumlah follower aku dan dia hanya dibezakan berapa puluh orang jer !!! Waah.. cam tak caya je aku.. hahaha.. Dan sememangnya benar , blog mampu menjana pendapatan sampingan sehingga beribu ringgit sebulan .. Tapi ingat.. bukan hanya dengan NUFFNANG ! Ada cara lain lain untuk menjana pendapatan melalui blog .. Buka mata tu !!

Akhirnya ... aku puashati .. puashati sangat sangat .. Antara sbbnya , aku tak tulis , silalah jadi follower saya dan silalah klik iklan saya ... Mereka yang jadi follower aku tu , adalah ikhlas .. dan aku tak tulis pon suruh klik iklan aku tu .. hehehe... Satu kepuasan bukan ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI