Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 11 November 2010

Contest : Cerita Kreatif

{ Sticky post 24 jam . Entri terbaru adalah di bawah entri ini }

Bagi mereka yang berminat untuk menyertai contest ala kadar ini , bolehlah merujuk entri ini ( link ) .

Mereka yang telah hantar cerita masing masing ialah :

Ok..tutup dah ... masa untuk .. undian ...

.

Sebenarnyakan ... itu adalah tips ...

 

Antara cara untuk memperkenalkan blog kepada umum adalah dengan cara memasuki contest.. Aku pernah bagitau dulu dalam tips aku menjual blog ..

Jangan kisahkan kemenangan jika kita blogger baru .. Apakah target kita ? Sasaran kita ? Nak menang ? Kalau kalah camana ? Kalau aku la kan , aku lebih suka jadi orang pertama hantar jawapan .. Menang atau tidak , aku tak kisah ..

Tau kenapa ? Mereka yang akan atau nak sertai contest ini sudah semestinya akan merujuk pada mereka yang dah hantar jawapan .. Di contest ini , korang rasa makan besar ??

" Inchik Ben, mama kan..seronok x terkata lah. macam dh dpt hadiah dh rasanya biler tgok traffic mencanak naik tu...huhuu.. sgt2 terharu giler hokay...rs nk nanges..ahaks! " > Mama Zara 

Amacam ? Skang korang faham ? Hehehe .. Pengajaran kedua akan menyusul nanti .. hehehe.. Sapa yang dapat komen ke 30 ribu ??? hahahaha.. mesti korang nyampah punya .. Adik angkat aku ? hahahah..

image Komen terkumpul ...

Hehehe.. si LM lagi !! mmg rezeki dia betul duduk Doha tu haaa... Kirim dhab satu .. hahaha ...

Ok..tutuuppppppp .. hahahahah.. legaaaa...

Masih ada yang .. baru ..

 

Adus .. serius .. aku merangkak ke sana sini punya page.. edit situ.. masuk sini .. edit sana , masuk situ .. huhu .. lambat pulak kul 12 nehh .. hahaha .. nak tutup kedai... hahah..cepat cepatttt.. takde extra time arrr... sebarang surat menyurat tidak akan dilayan .. sapa yang tak tersenarai lagi ,baik bagitau .. kang jgn merajuk .. aku buta sebelah mata dah tengok komen ni ..

Aku dok tunggu komen yang ke 30 ribu.. sapakah orangnya ??? Sementara tu , kita g tengok kawan baru kita ni... kalau rajin , bertegur sapa la ngan dia ... jgn sombong.. kan kan ..

Ok... meh tengok sapa kawan baru kita ni ..

Juling dah bijik mata ku ini ....

Pesan kawan ku ini ... As a blogger and as a blog reader we too should upgrade ourselves to become Blogger 2.0 and Blog Reader 2.0. > HANIZ

Al-Fatihah : Shamrin Fotograf Meninggal Dunia, Serangan Jantung

 

Terkejut aku membacanya .. Aku yang membesar dengan lagu lagu rock kapak sudah semestinya meminati kumpulan Fotograf ini ..

Takziah buat ahli keluarganya .. Untuk mengetahui dengan lanjut , rujuk sini ..

Huihh... ramainyaaa...

 

Adoi.. mati nak baca satu satu ... bukan skit ..ramai tuuu .. aku ingatkan tak dapat sambutan ... Paling tidak pon yang nak join dalam 5-6 orang je .. sama gak segmen Suai Kenal tu la.. tau tau ??

Tapi tak kisah la.. contest tu pon hanya sekadar suka suka.. bukan ada hadiah menarik pon .. Mungkin ??? Pemenang akan dapat promosi blog kot ? Adakah ? Tapi yang pasti bukanlah $$ ...

Tinggal 4 jam lagi sebelum 'kedai' tutup... hehehe.. apa akan jadi selepas tutup ??? Nak cari terkreatif diantara kreatif bukanlah mudah.. Akan aku serahkan pada pembaca menilainya sendiri .. hehehe..

Penat ? Serius aku penat .. penat jari.. penat mata .. penat mental .. segalanya la penat .. huhu .. tapi tak kisah la , janji semua happy kan ?

Nak tau erti MEMPERGUNAKAN ??

 

image

image

Pada yang tak tahu apa isu entri ini , sila rujuk sini (link)

Blog atas tu , semua sedia maklum tu blog aku.. yang bawah tu .. blog Mat Gebu la kan ... Atas persetujuan bersama , penggunaan FEEDER digunakan dibahagian atas  untuk 'pertukaran pembaca' dua dunia blog yang berbeza.. Blog peribadi dengan blog masakan ..

Disini kitorang saling 'mempergunakan' bertujuan untuk mempromosi blog dan seterusnya dengan blog blog yang berada dalam blog list kami... Dan ternyata konsep ini berjaya.. Dan ada beberapa buah blog lagi yang buat cara ini atas persetujuan bersama ...

Fikirkan sendiri ...

BA MEMEPERGUNAKAN BLOGGERS NEWBIE !

 

Iskh iskh iskh ... tolong susah .. tak tolong susah .. aku wat hal aku sendiri pon susah ..

Ada orang .. sapa aku tak tau .. kata BEN ASHAARI mempergunakan blogger newbie .. Yeker ?? Berapa banyak sangat trafik dari newbie ni ? Setakat aku masuk sepanjang ni newbie pon baru baru nak mula.. Aku curik trafik diorg ? Pastu apa jadi ngan blog tu ? Terbakar cam cerita Mission Imposible tu selepas trafik dia lari ? Adeh ..

Atau aku dilantik jadi pengerusi blogger sedunia dengan menggunakan newbie ??  Haih.. Atau aku nak up $$ NUFFNANG ? Hahaha.. sian aku.. sepanjang aku buat ni , BE pon takde !! Aku lega sangat .. takde sapa yang salah anggap tapi ada gak ..

Hahahaha.. Sebelum aku buat segmen ni , trafik aku pon dah beribu ribu UV sehari .. aku boleh tak buat tapi bila sorang sorang dah tanya aku begitu begini , aku nak diam je ke atau buat forum ?

Serius , ni bukan kali pertama orang kata pasal segmen aku ni .. Dulu Jelajah Blog ... Cara mudah yang semuaaaaa orang buat bila adanya ramai orang orang baru.. Kita masuk IPTA gitu .. masuk sekolah rendah gitu.. kita ada sesi suaikenal .. Masalahnya , sapa nak jadi pemacunya ?? Ada sesiapa yg sudi ke ??? Yang bersuara kata aku ni guna blogger newbie tu nak buat tak ? Boleh.. aku undur diri .. boleh la aku teruskan dengan entri harian aku .. Tiada masalah ..

Pelik betul .. tang mana dia nampak aku guna newbies ni.. Aku untung besar ke ??? Atau ada AFUNDI BLOGGER POPULAR ke ? Nak tanya laa.. Newbie ni budak tadika atau rendah ke ? Setahu aku ramai yang keje bagus bagus.. cikgu ada .. gomen ada .. suri rumah berjaya pon ada .. Apakah mereka tak boleh fikir semua tu ?

Aku boring nak layan semua ni.. Bukan kali pertama .. Buatlah apa pun dalam dunia maya ni , segalanya nampak serong.. Yang cakap lebih tu je bijak ! Cermin diri tu sendiri sblm nak bersuara ..

Aku bermula dari bawah.. nak bangun sikit punya susah .. Maka aku tahu erti kepayahan blogger newbie ni .. Salahkah aku cuba menghuluran tangan ? Ada ke newbie kena bayar ? Ada ke aku suruh mereka puji ? Aku balas komen pon tidak ! Fikir fikirkan.. dan bawak istighfar ..

Kalau tak nak membantu , janganlah musnahkan ..

Rasanya dah matang .. tapi ?

 

Nak kata tak belajar masa kecil , dah puas cikgu ajar.. Termasuk la mak bapak kat rumah tu .. Tapi aku pelik , setiap kali masuk tandas kat 'situ' pasti tak bersih .. Tandas lelaki lak tu.. Siap ngan sinki dengan sisa sisa makanan .. Haih apa punya spesis tul laa...

Tu belum part kat jamban tu.. Nak flush pon susah ke ??? Adoi.. dah bagi tandas percuma pon tak reti nak jaga kebersihan .. Aku pasti cleaner tu sakit jiwa kalau dok masuk n bersihkan tandas tu ari ari ..

Dulu ada satu makcik tu cukup tensen ngan tandas perempuan .. Mana tidaknya , bersepah roti bersalut jem dalam tu.. Tak reti nak buang atau terlupa ? Hanya anda mampu menjawabnya ..

 

IKLAN

image image

Design terbaru hanya dari AYU STORE

Barangan tulen murah di Karnival Jualan Ori

 

PUTRAJAYA: Mulai esok hingga Ahad ini, warga kota berpeluang mendapatkan barangan tulen dan berjenama pada harga yang murah menerusi Karnival Jualan Ori anjuran Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK).

Karnival yang dijadual dilancarkan Timbalan Menterinya, Datuk Tan Lian Hoe, itu akan diadakan di Hall 3, Mid Valley Exhibition Centre dan dibuka mulai 10 pagi hingga 11 malam.

Ketua Pengarah Penguatkuasa KPDNKK, Mohd Roslan Mahayudin, berkata terdapat 73 gerai menjual barangan asli dengan harga lebih murah berbanding di luar seperti alat ganti kenderaan, barangan elektrik, perisian komputer, telefon bimbit, peralatan sukan, pakaian, barangan perhiasan serta produk kesihatan.

"Pada karnival itu juga pengunjung akan berpeluang mendapatkan maklumat mengenai bagaimana cara untuk mengenal pasti antara produk tulen dan produk tiruan," katanya dalam satu temubual baru-baru ini.
Beliau berkata, selain berpeluang mendapatkan barangan tulen pada harga lebih murah, pengunjung juga berpeluang memenangi hadiah menerusi cabutan bertuah selain dihiburkan dengan persembahan artis popular dan pertandingan melukis untuk kanak-kanak.

Mohd Roslan berkata, karnival itu adalah antara aktiviti Kempen Membanteras Cetak Rompak yang bermula sejak 10 Mei lalu.
Katanya, selain karnival, acara lain seperti program taklimat, seminar dan bengkel turut diadakan.

"Taklimat, bengkel dan seminar itu diadakan di lima zon utama iaitu Zon Utara, Zon Tengah, Zon Timur dan Zon Selatan," katanya.
Selain itu, katanya, program jelajah ke sekolah di Semenanjung Malaysia turut diadakan bagi menimbulkan kesedaran mengenai kegiatan cetak rompak dan barang tiruan di kalangan pelajar sekolah.

"Kementerian juga dengan kerjasama pihak Universiti Teknologi Mara (UiTM) turut menjalankan kaji selidik untuk mengetahui tahap keberkesanan kempen tersebut dan hasil kaji selidik dijangka siap bulan depan.

"Kajian itu akan digunakan untuk merancang dan mencari penyelesaian yang lebih berkesan ke arah membanteras kegiatan cetak rompak," katanya.

Mengenai gerak gempur cetak rompak, beliau berkata operasi penguatkuasaan telah dijalankan ke atas premis perniagaan yang menjual barangan cetak rompak dan barang tiruan dengan tumpuan utama di kawasan panas seperti Jalan Petaling, Kuala Lumpur, Batu Feringgi, Pulau Pinang dan Holiday Plaza, Johor Bahru.

Menyentuh operasi membanteras cetak rompak yang dijalankan sejak 1 Januari hingga 31 Oktober tahun ini, Mohd Roslan berkata sebanyak 73,956 premis telah diperiksa dengan nilai rampasan berjumlah RM25,659,335.

"Pecahan mengikut kes pula ialah di bawah Akta Kawalan Harga 1946 (73 kes), Akta Perihal Dagangan 1972 (516 kes), Akta Hakcipta 1987 (712 kes) dan Akta Cakera Optik (satu kes)," katanya.

Beliau berharap menerusi pelbagai kempen yang diadakan KPDNKK, dapat membantu mengurangkan kegiatan pengedaran dan penggunaan bahan cetak rompak di negara ini selain mengalakkan orang ramai untuk membeli barangan asli berbanding tiruan. - BERNAMA

-BHARIAN-

Senarai nama pemenang 'Jom Shopping di Rizi-Biz Shop' .

 

Untuk rujukan pertandingan ini bolehlah ke entri ini ( link ) ..

Dan pemenang yang dipilih oleh penganjur ( RIZI-BIZ SHOP) sendiri . Berikut adalah blog blognya .. 3 Pemenang :

http://ummi-alifya.blogspot.com/2010/10/jom-shopping-kat-rizi-biz-shop.html

http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/10/jom-shopping-kat-rizi-biz-shop.html

http://bluediamondfaizah.blogspot.com/2010/10/jom-shopping-kat-rizi-bzi-shop.html

Semua pemenang akan mendapat hadiah misteri beserta baucer Genting Highland. Sila emailkan

  1. Nama
  2. url blog entri pertandingan
  3. Alamat rumah ( untuk tujuan penghantaran hadiah )
  4. No telefon

Ke alamat email : bahazizi@yahoo.com dan benashaari@yahoo.com . Segera yer ...

Tahniah buat ketiga tiga pemenang dan jutaan terima kasih buat mereka yang sudi menyertai pertandingan ini .. Sampai jumpa lagi !! Byeeee... hahaha.. poyoss...

Cerita Kreatif ..

 

Rajin nak buat  cerita berdasarkan gambar ? Hahaha.. Amacam ? Berani ? Tak masuk , serius rugi.. hahaha ... Undian tertinggi akan menang.. hadiah ? hehehe.. tkde duit.. tapi korang tau kan hadiah dia camana ..

Pada yang berminat :

Mudah jer... Buat satu entri di blog masing masing.. Agar mereka boleh g dan baca .. kemudian undi.. hehehe.. ;)

Seperti biasa .. kena ada

  1. Header ni image dengn tajuk : CERITA KREATIF dan linkkan ke entri ini ..
  2. Ini gambar gambar mengikut turutannya ..

image image

image

image

image

image

image

Ok .. ni je gambarnya .. Cerita dia mestilah berkisarkan dunia blog dan blogger baru .. Ok ?? Cun ??? Tarikh tutup? Tengah malam ni .. Cepat cepat...

Opss..tinggalkan link jawapan korang kat sini .. hehehe

Maafkan kami penunggu gua..

 

Aisey.. tercicir sorang ni .. hehhehe... Korang rasa aku patut teruskan atau tutup segmen ni ? Ke dah cukup ?

Tapi tk pe la.. bagi yang berminat tu , teruskanlah membuat entri tu.. selagi ada selagi tu aku buat.. kalau diam , kita diamkan saja.. kan kan ? hahah...

Segmen ni bukan suai kenal .tapi aku cadang nak buat.. ala ala .. hehe.. kena tunggu la.. kang cakap ada lak yang curik idea ni.. penat wo pk idea ni.. bukan senang nak pk waktu waktu buntu idea ni..

Alhamdulillah..cuaca cun skang ni .. Rasa cam nak g cuci mata kat Mid Valley lak ler... baki gaji bulan lepas tak abis lagi ni.. hahaha.. jgn risau.. ada seringgit jer ni.. cukup lepas tambang komuter.. hehehe...

Eh terlari tajuk.. sebenarnya aku nak mintak maaf kat ELLY sbb tercicir nama dia.. Yekeeeee... hehhe.. yela kot.. lama dia tunggu.. nama dia tak naik.. haaa.. ni aku bagi cun punyaa.. sorang lak tu.. hahaha..

image Haaa.. ini orangnya.. Bini orang laaa..jangan kacau ..kang kena tanggal kepala dari badan tu kang .. haaa..Dah.. jom g usha blog dia.. Diulangi !! usha blog diaaaa..bukan orangnya !! Faham ? Nak buat kakak angkat , sila tanya dia.. Jom > ELLY

Aku tak de sapa nak buat abang angkat ke ???? hahahha

Berakhirnya Segmen Suai Kenal .. Fasa terakhir..

 

Aku akan buat satu segmen baru .. selepas ini .. hehehe... Segmen apa ? Tunggu ... Ok pertandingan Rizi Biz Shop tu , senarai nama akan diberi pada aku nanti.. harap sabar ..

OK ..berikut adalah senarai nama terakhir yang untuk segmen SuaiKenal ni ..

  1. po0h...
  2. Natasha
  3. faizs
  4. acap
  5. eezance

Ni je yer.. pasni .. apa punya segmen lak eh ???

Tak sanggup aku ..

 

Demi kerana IPHONE ??? Oh tidak ..

 

MUNGKIN ada yang mengatakan mereka gila. Demi sebuah iPhone yang berharga sekitar RM2,500, mereka sanggup berkampung di pusat beli-belah Berjaya Times Square (BTS) supaya tidak terlepas menjadi antara 100 pengunjung bertuah IT Centre yang menawarkan iPhone pada harga RM1.

Walaupun kaunter hanya dibuka pada pukul 10 pagi, para pengunjung BTS tidak mahu terlepas peluang tersebut walaupun mereka tahu kemungkinan untuk pulang dengan tangan kosong kerana hanya tiga pengunjung bertuah bakal memiliki iPhone 4 yang ditawarkan.

Menurut Pengurus Pemasaran dan Promosi BTS, Aileen Oo, acara berkenaan diadakan bukan sahaja memberi peluang kepada pengunjung BTS memiliki tetefon pintar terkini di pasaran tetapi bagi menarik pengunjung ke IT Centre yang terletak di tiga tingkat bermula di tingkat bawah sehingga tingkat dua pusat beli-belah berkenaan.

“Walaupun cabaran mendapatkan sebuah telefon pintar iPhone begitu tinggi, sambutan pengunjung sangat meriah dan mereka sanggup bermalam di BTS bersama-sama rakan dan ahli keluarga.

“Untuk menentukan produk yang mereka akan dapat, mereka hanya perlu membayar RM1 dan mencabut kertas cabutan di dalam kotak misteri yang disediakan,” katanya.

Selain itu, Aileen memberitahu pengunjung dapat membeli pelbagai gajet dan aksesori di zon peruncit telekomunikasi dan teknologi maklumat (IT) yang menempatkan lebih 100 kedai dan kios daripada pelbagai jenama di IT Centre.

“Kedai konsep terkenal seperti Acer, Apple, Canon. Dell, HP, HTC dan Lenovo juga terdapat di sini. Telefon bimbit terkini seperti Nokia, Samsung, Sony Ericson, LG serta PDA, alatan navigasi dan kamera turut ditawarkan,” katanya pada pelancaran IT Centre minggu lalu.

Hab IT baru

Menurut beliau, dengan pembukaan IT Centre, BTS kini menyediakan gajet terkini, fesyen terbaru, permainan dan rangkaian restoran untuk para pengunjung membeli-belah dan bergembira di bawah satu bumbung.

“Justeru dengan pembukaan IT Centre ini ia melengkapkan BTS sebagai pusat beli-belah yang menawarkan pengalaman membeli-belah lengkap,” katanya.

Dalam pada itu, Aileen memberitahu, acara cabutan bertuah yang berlangsung menjadi tarikan terbaru pelanggan di IT Centre apabila tiga pengunjung bertuah berpeluang memiliki sebuah telefon pintar iPhone 4 yang terkini dengan hanya RM1.

“Selain Iphone 4, 100 pengunjung bertuah yang berjaya menjadi pengunjung pertama turut berpeluang membawa pulang gajet-gajet lain seperti telefon bimbit Nokia, Inobel dan LG, Ipod, pendrive, Navigator GPS, Bluetooth, fon telinga, pembesar suara dan pemacu keras.

Sementara itu, pengunjung bertuah yang berjaya membawa pulang sebuah iPhone 4, Cheong Yew Keat, 30, dari Cheras, Kuala Lumpur terkejut apabila diumumkan berjaya memiliki sebuah iPhone 4.

“Ketika menarik kertas cabutan, saya tidak menyangka ia sebuah iPhone kerana ramai pengunjung hanya pulang dengan sebuah pendrive. Tetapi seperti semua yang sanggup berbaris berjam-jam saya amat berharap mendapat sebuah iPhone 4.

“Tambahan pula, bukan saya seorang yang menunggu di sini sejak semalam. Abang dan kawan saya juga turut serta tetapi mereka tidak berjaya memenangi iPhone 4,” katanya yang kelihatan kepenatan selepas menunggu selama 16 jam.

Rezeki warga emas

Penantian warga emas, Siew Shin Choon, 59, sejak pukul 9 malam tidak sia-sia kerana dia juga berjaya membawa pulang sebuah iPhone 4 walaupun dia tidak mahir menggunakan telefon pintar yang mempunyai fungsi rumit.

“Selepas memenangi iPhone 4 ini, saya dikerumuni beberapa orang pengunjung yang menawarkan harga rendah untuk membeli iPhone 4 yang saya menangi termasuk seorang lelaki yang menawarkan RM700 untuk telefon ini.

“Saya tidak menjualnya kepada sesiapa pun. Saya mungkin memberikan telefon ini kepada cucu saya,” katanya.

Shin Choon memberitahu, dia tidak mengetahui mengenai acara berkenaan tetapi berada di BTS kerana hendak bertemu dengan rakan-rakannya.

“Saya tengok ramai orang berkumpul dan berbaris sejak semalam. Saya dapat agak sesuatu yang menarik sedang berlangsung dan tidak mahu ketinggalan menyertainya,” katanya.

Seorang pembangun perisian, Way Chong Wen, 25, pula sudah berada di BTS sejak pukul 12 malam. Dia dan dua sahabatnya tidur di perkarangan BTS kerana tidak mahu terlepas peluang menjadi antara 100 pengunjung bertuah yang layak mengambil bahagian.

“Kawan-kawan saya terpaksa pulang hampa kerana tidak berjaya memiliki iPhone 4 yang ditawarkan pada harga RM1. Tetapi saya gembira kerana bertuah dan sekurang-kurangnya penantian kami berhasil,” katanya.

Dalam pada itu, ibu muda, Hazlinda Husin, 33, tetap berpuas hati walaupun hanya membawa pulang sebuah iPod if200 termasuk pembesar suaranya selepas menunggu sejak pukul 9 malam.

“Berbaloi menunggu walaupun tidak berjaya memenangi iPhone 4. Pada mulanya saya sangka akan mendapat sebuah pendrive.

“Anak-anak saya juga sanggup menemani saya di sini dan tertidur di atas lantai kerana kepenatan,” kongsinya.

-KOSMO-

Terkini : Bekas jaguh basikal maut kemalangan

 

MELAKA: Bekas jaguh lumba basikal kebangsaan, Daud Ibrahim maut apabila kereta yang dipandunya dirempuh sebuah treler di Kilometer 223, Lebuh Raya Seremban-Ayer Keroh, dekat Pedas, Rembau, jam 1.15 pagi tadi... Lanjut di BHARIAN

image Wedding Hijab ..hanya di EQ CLOSET

Segalanya sempat tapi lambat ..

 

Hah ??? Kul 7 pagi ?? Adoi... camana ni ? Lewat sangat dah ni .. subuh pon terbabas.. takkan tak kunci alarm ? Aku tanya wife , dia kata kunci .. hurmm ..

Nak g ke tak nak ni ? Kalau g sah sah lambat sangat sampai .. Buat orang menyampah je datang lewat keje .. Hurmm .. Nak tak nak .. nak tak nak .. Ada erl kul 730.. aku ada 10 untuk siap ..

Bertukar !!! image Tapi aku mandi la... Yang mamat ni sah sah awal awal lagi dah mandi .. Maknanya mandi ala ala superman je.. Bukan cara abang Ramlee yer ..

Wife aku drive ala ala image untuk segera sampai.. Sbb dia ada tempoh 10 minit yang biasa amik masa 15 minit untuk sampai ke stesen ERL Putrajaya ..

Sempat !! Timbul satu masalah lagi .. Aku sakit perut .. Tak sempat ..  hehehe.. maklumlah segera punya mandi .. heehehe.. malu la i.. hahahaha..

Muka ngantuk , mata merah .. tak bermaya jer.. pakai la spek hitam untuk coverline.. nasib baik matahari pon dah keluar .. kalau tak sah sah orang kata aku hisap dadah.. hahaha..

Harap harap LRT tak wat hal .. Alhamdulillah .. dah ok dah LRT..takde berenti berenti dah .. Bagus.. Camni la Rapid..Terima kasih !!

Perutku memulas mulas.. mintak dilepaskan .. hahaha.. camana ni ? Perlukah aku berlari ala ala image untuk segera sampai ??? Hurmm.. ni pakai baju batik ni ... camana eh.. tak pe.. aku jalan dengan selaju mungkin .. Arghh ..

Beg aku ni menganggu sungguh.. Asik mengelongsor jatuh jer .. Sbb baju aku jenis kain licin .. susah nak melekat lak .. masa naik tangga , aku cuba melangkah dengan cepat.. Beg pulak wat hal ..

Tak pasal pasal aku hampir tersungkur kat situ .. Ada orang lak tu .. Ahh.. nasib la.. tolak tepi malu..Yang aku tau , aku perlu sampai sebelum 830 dan segera ke tandas.. hehe..

Erm... lif ke pejabat aku lambat lagi.. tapi ke satu bahagian lagi dah depan mata.. Aku naik lif tu.. ke unit imigresen.. Punch je kat situ pastu plan terus ke tandas situ ..

Lega.. sempat .. 8.24 pagi.. Perut ku dah berhenti memulas.. Tensen tak kalau korang ?? Tadi beria punya memulas.. Cam nak mati dah lagaknya .. Bila tandas depan mata ??? Tak nak lak .. ARgh... Borak jap ngan satu abang IMI kat situ pastu keluar naik ke opis aku..

Keluar je ke lif tu , perut aku memulas balik !!!! Hadoiii... nasib baik la perut !! kalau bukan perut mau je ngan dia dia aku buang .. haih.. Sampai opis... ala.. aku rasa part ni korang tau la kan .. hehehe..

Lapar la pulak ...

Caaakk .. hehe .. TAKERS

 

image Baru pas tengok TAKERS di Alamanda .. Best ? 3 bintang dari aku .. Kalau sapa kata best giler , aku syorkan dia tengok ITALIAN JOB dan OCEAN ELEVEN ( dan sambungan dia ) .. Perfect ! ahahah

imageLepas abis wayang , terjadi satu insiden .. ehehe .. boleh aku cerita je ?? Member aku tak kasi cerita .. hahahaha ... Disebabkan 'kebijaksanaan' member aku ni , maka aku ngan dia terpaksa tunggu sejam lagi selepas abis movie tu disebabkan kereta dia diblock oleh kereta lain .. Nasib baik ada kedai mamak dok bukak lagi .. G antar wife aku dulu pastu g lepak kat sana ..

Hahahha.. dah nasib badan .. nasib baik sejam je.. kalau 2-3 jam ?? Mau gak suh dia tidur dalam kereta tu.. hahahaha..

Ok geng.. lewat dah.. aku tidur dulu yer.. kang esok tak bangun lak.. hehe.. Salam ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI