Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 16 November 2010

Malam raya di Jaya Jusco ...

 

Boring? Nak buat apa dah .. cuti sehari jer.. takkan nak kaut sampai 2 hari.. Ada sebulan lagi untuk habiskan tahun ni.. Pastinya ada perancangan akan datang .. hurm..

Baru balik dari rumah orang tua aku.. Seperti biasa , tiada sambutan yang meriah .. Ala kadar .. yang ada pun kat umah tu , mak bapak aku dan cucu dia yang 2 orang tu... adik perempuan aku ada la.. Esok diorg pon nak balik umah nenek dia kat Ulu Yam sana tu..

Aku tau .. sayu hati wife aku ni sbb tak dapat balik kampung .. Bukannya tak dapat tapi dah orang tua dia kat Mekah.. Kalau balik pon wat pe.. yang ada adik beradik dia .. Bukannya tak best tapi tu la.. nak balik sana dah berjam lamanya .. takda masalah bagi aku ... cuma cuti aku tinggal nyawa nyawa ikan .. mungkin aku nak kena balik Penang lagi.. Nak teman orang tua aku settle pasal tanah dek DAP nak kaut tu.. bengong..

Mak aku lak .. hurm.. nak g HKL untuk g buat pemeriksaan Khamis ni .. entah la..sakit kat perut katanya.. keras kat belah tepi dia.. sian.. dah tua tua gini la.. macam macam penyakit timbul... Terpaksa adik perempuan aku temankan  dia.. kalau aku sempat , aku g la kot memandangkan dekat jer ..

Ni aku dok beronline atas kaunter cashier yg dah ditutup.. kasi can wife aku cari apa dia nak cari walaupun dia tak tau apa yang dia nak cari.. huhu.. kasi can je la... kang ada gak teriak dalam JJ ni.. hehe.. PEREMPUAN OH PEREMPUAN ...

Raya oh raya ..

 

Orang kata raya kat bandar bosan .. orang bandar g raya kat kampung , rasa bosan gak .. Dah tu mana best ? Masalahnya .. yang jadi best tu bila raya rumah keluarga masing masing .. Yang 'kena ikut' tu la jadi tak best kan ?

Tadi aku naik teksi ngan satu abang tu .. dia tanya aku raya mana .. Aku mmg suka borak ngan pemandu teksi .. hehe.. Aku jawab jer kat sini jer ( KL ) .. Kemudian aku sambung lagi .. Kalau mertua ada , mungkin la balik Kelantan .. Mungkin yer !! Sbbnya ari tu dah balik dah Kelantan..masa Syawal ari tu.. ok la kan ? Adil dan saksama ..

Sambung.. abang tu tanya aku .. Orang kata raya haji kat Kelantan meriah .. hehe.. Aku senyum je la.. Aku tak tau nak kata apa sbbnya pernah tanya kengkawan aku yang kampungnya kat kelantan .. Diorang jawab biasa jer.. Maka ,sbrnya meriahnya raya ni bila raya kat kampung masing masing .. tu je ..

Kalau aku balik kampung aku kat Penang pon aku kata meriah .. meriahnya sbb ramai budak budak .. yang tua tuanya dok berborak gitu.. Aku ? Sah sah dok tengok tv .. dari dulu sampai sekarang ..huhu.. Raya ? Gitulah adanya bagi aku... Cuti tetap cuti..

Logo baru KELAB BLOGGER - BEN ASHAARI

ben-8 

Mmg dah lama aku teringin nak tukar logo KELAB BLOGGER ni.. buat yang tak tau , aku ada satu KELAB BLOGGER yang dah berusia setahun ( link ) .

Logo ini dicipta khas oleh saudara KAPRILEADER atau KRL sendiri .. Dia sendiri ada buat template untuk blog ..

Apa pendapat korang tentang logo ini berbanding yang lama ? Hehe.. Kenapa gambar aku ? Dah nama KELAB BLOGGER BEN ASHAARI .. kena la gambar aku .. sebenarnya nak letak gambar jiran aku , tapi takut kena bayar royalti lak.. jadi nak tak nak , guna jela ni kan.. ok tak alasan ?

Orait.. bagi sesiapa yang berminat nak ada header / template / banner / logo , boleh hubungi saudara KRL di  www.krlbrands.blogspot.com atau www.kaprileader.blogspot.com

Kalau susah sangat nak cari , cari aku dh ler. hehee.. ok ?

Apa yang perlu dilakukan jika isteri merajuk ?

 

Haa.. ramai lelaki fikir dia tau bab ni.. Ala .. ais batu campur la hati perempuan neh.. bukan susah nak pujuk.. kan kan ? Masalahnya berapa ramai lelaki nak pujuk bila isterinya merajuk ?? Cuba masa bercinta dulu .. suruh korek lubang kubur pon sanggup !! Skang ? suh korek lubang cacing pon malas ! Kan perempuan kan ?

Sebenarnya kan .. lelaki bukan malas nak pujuk.. tapi lelaki banyak perkara nak pikir.. Hal rumahtangga dia .. rumah orang tua dia.. rumah jiran tetangga dia.. hal pejabat.. hal seketari bos ... hal janda depan rumah tu .. haa.. anak anak .. camana tu ? Maka mmg takde masa la nak pujuk .. tu belum habiskan masa dengan blog.. haaaaaaaaaaaaaa..... kantoi sudah !

Ala... perkara mudah .. biarkan jer .. lama lama sejuk la tu kan .. Hati perempuan ni , sejuk dia sejuk ais  batu.. lama lama jadi aisberg.. tau tau dah masuk zaman aisbatu.. baru padan muka lelaki..

Maka tak hairanlah sekarang ni wujud kes kes makan luar disebabkan masalah telekomunikasi ni kan ? Salah suami salah isteri.. Tapi yang sepatutnya ialah elakkan semua ini kerana yang memandang kita ialah ALLAH !!! Segalanya akan ditimbang kelak .. Maka sanggupkah kita melakukan dosa yang tidak sepatutnya kita buat ?

Ku tak ingin di puji apatah lagi di caci ..

 

Huk ..sori geng.. ingat tadi dah bersalaman maka aku boleh undur diri .. hehehe.. Yer , aku tau.. entri ku ini tidak berkualiti ... bukan kejar trafik .. takde BE pon.. NUFFNANG KUDEKUT ! WEEKKKSS...  ;)

Aku nak habaq menda ni je kat kawan kawan blogger .. Aku buat entri begitu begini ni , bukanlah untuk mendapatkan pujian atau menjadi pujaan dan paling aku tak mo adalah kejian .. haa.. tak suka , jangan kata apa apa .. silalah pangkah ..

Berkongsi ilmu , pengalamanan hidup serta bersahabat adalah tujuan utama aku bila berblog ini.. Bab rezeki tu , Alhamdulillah... jangan ditolakk.. musuh jangan dicari.. dia datang jangan lari.. tentang sehingga titisan darah terakhir !! Cewah..

Maka wahai kawan kawan , aku rasa ramai dah cuti dan ada yang kat opis kan.. apa kata mulai hari ini dan saat ini kita belajar memberi komen yang berilmu untuk kawan kawan blogger kita yang lain tiap kali kita menjengah entri mereka tu.. Tiada lagi komen , SALAM SINGGAH , APA KHABAR ORANG KAMPUNG  atau sebagainya.. Okeh ? Tanamkan azam , tahun depan jadi blogger berjaya..

Sebelum tu , pastikan blog cun dan tiada sampah sarap .. okeh ? Jangan lupa makan ketupat !

Selamat Menyambut Aidiladha

 

Sebelum ramai beransur pulang ke kampung , aku nak amik kesempatan ini untuk mengucapkan selamat berhari raya  .. Berhati hati di jalan raya .. Semoga pergi dan kembali dengan selamat..

Dan harapnya takde yang terasa atau marah mahupun terhiris dengan blog aku selama ini.. kalau ada pon , salah blog.. jgn salahkan aku.. aku tak berlakon dalam ini cerita .. huhu..

Aku raya kat Cheras je ni.. Kira Cheras - Putrajaya  je.. mai la jemput ke rumah yer.. Bawak kuih raya sekali.. hehe.. aku sediakan air je.. Kata sharing is caring.. kan ?

Ok semua.. aku tau .. aku tau.. eh.. pada yang bersolat sunat pagi esok , kita berjumpa di Masjid Besi eh.. kena bawak kamera neh.. hehe.. kata blogger.. hahaha...

Masa untuk letak jawatan ...

 

Ok.. selesai segala tips mengetips dari aku... semua rahsia aku dah korang tau .. pasni aku kena tutup blog memandangkan ramai dah power rangers gitu.. huhu..

Aku harap dua tiga entri tadi tu takde yang terasa.. Untuk blog list tu , tak kira baru atau lama , masih boleh join... takde masalah.. yang penting sapa cepat dia dapat.. Cam Air Asia la.. free seating.. hehe.. Jangan cedey cedey ler.. aku nangis lak kang .. haaa... kita kan geng..

Ok.. masuk ke SINGGAH 8 :

Hurm.. hujan di Kuala Lumpur.. apakah hatiku begitu jua ?? Huwaaaaa

Pemusnahan blog list ...bermula ..

 

Selamat hari raya ... hehehe... hati hati balik kampung .. jangan main parit tu.. kang.. haaa... ok.. tu pesanan penaja dari Protong ..

Ops.. berkaitan dengan blog list ni .. lama dah kan ? 2 bulan ? Tempoh matang dia bulan 12 ni kan .. cukup jer 31 hb 12 tu , masuk je tahun baru maka , bom diletupkan ... hehehehe..

Ala.. tak boleh diletupkan ? Iskh.. ada ramai lagi nak tunggu masuk tu.. gilir gilir la .. kan kan ? 

Kenapa aku nak letupkan .. Pembaharuan .. Sesi pertukaran pembaca diantara semua pembaca blog .. Diantara aku punya dengan mereka punya .. Menarik apa ? Kalau kita biar cam tu jer , kita asik dikelilingi pembaca tu jer .. Apa kata kita perluaskan lagi minda kita dengan cara memperkenalkan geng geng blog yg lain ..

Setakat ni , apakah bloglist di blog aku ini membantu ? Tak membantu ? Maaf la .. aku cuma mampu merancang .. Usaha untuk melakukan sesuatu agar semua pihak dapat keuntungan .. Apa ?? Aku yang dapat lebih ? Hurm.. mungkin la kot.. Tapi kena ingat .. untung aku sekejap jer.. korang yang ada dalam ni nanti ? Dok tarik sikit sikit.. hari hari tu camana ? Haa..

Ginilah.. jangan kedekut.. Tanah yang ada tu , apa kata kita usahakan ramai ramai .. berguna jugak dari dok tanam lalang tu je kan ? Mmg cantik lalang tu naik kat tanah tu tapi apa salahnya kalau digunakan.. dapat gak untung dari situ kan ? Faham tak ni ?

Belum tiba masanya untuk dimusnahkan semua tu.. tapi bila tiba masanya , aku harap korang faham .. Pembaharuan ni aku rasa amat berbaloi buat semua.. Tiada guna tamak sbb tak bawak mati pon semua ini ..

Bagi aku , berkongsi adalah jalan terbaik .. Kalau aku tamak , korang rasa aku nak buat ke segmen semua ni ? Siap rekemen kat blogger yang aku tak kenal pon hujung pangkal ???  Baik aku makan sorang je kan ? Macam.. atau aku kenakan bayaran.. haaa.. untuk satu url blog.. RM.. haa.. ingata takde ke??? Ada orang buat ..

Tips BOM TRAFIK ..

 

Perghhhh... Tajuk dasat ... Ini pembongkaran yang lebih dasat dari UNCLE PICKERS tuuu .. haa ..dia ingat dia je pandai bongkar membongkar ?? Aku pon pandai gak wooo..

image

OK...nampak tak tu ? Apa yang korang perasan tentang ini ? Pada jam 10 dan 11 , letupan gunung berapi berlaku.. Ini adalah kerana .. entri aku yang bertajuk Jawatan Kosong - Kementerian Pelancongan Malaysia .. Tajuk biasa je kan ? Tapi kenapa ramai masuk ?

Disini gunanya GROUP yang korang buat tu.. bila ada entri yang selayaknya untuk diwarwarkan , maka gunakan MESSAGE ALL MEMBERS.. Kalau ada 4 ribu orang dalam tu ,bayangkan kalau 1000 orang klik masuk ...

Ini peringatan ! Jangan salahgunakan.. Hanya boleh guna sebulan sekali atas tujuan memberitahu entri entri penting seperti kes tadi , amal jariah dan sebagainya.. Kalau nak bagitau pasal gossip artis , aku rasa , dari 4 ribu orang tu tinggal 4 orang jer.. tu pon 3 orang tu sendiri punya !

Video Apartment terbakar di Shanghai

 

Angka korban kebakaran pangsapuri Shanghai cecah 53 orang

 

SHANGHAI: Angka korban kebakaran besar terhadap bangunan pangsapuri yang sedang diubah suai di Shanghai meningkat kepada 53 orang hari ini dengan lebih 70 yang lain dirawat di hospital.


Agensi berita rasmi Xinhua melaporkan saksi sebagai berkata kebakaran itu bermula apabila bahan binaan terbakar dan merebak ke perancah sebelum ke bangunan 28 tingkat itu.

Kerajaan berkata lebih 100 jentera bomba dipanggil untuk melawan kebakaran yang berjaya dipadam empat jam kemudian.

Anggota bomba dilihat membawa keluar mayat dari bangunan itu manakala mangsa yang terselamat dikejarkan ke hospital dengan ambulans.
Laman berita Eastday.com melaporkan seorang pekerja pembinaan sebagai berkata mereka sedang memasang penebat penjimat elektrik apabila kebakaran itu berlaku. - AP

 

-BHARIAN-

Dunia blog merapatkan persahabatan .. Biskut raya ?

 

Alhamdulillah .. sejak berblog ni , aku dah berjaya menolong 2 orang sahabat blogger mendapat pekerjaan walaupun gaji tak besar.. hehehe.. Yang penting pengalamanan dan tidak menganggur kan ?

Baru tadi seorang lagi kawan blogger berjaya dalam interviewnya.. Aku cuma boleh bagitau tentang kewujudan peluang tersebut dan selebihnya terpulang pada mereka sendiri .. Tahniah buat mereka ..

OK.. nak raya ni kan ? Tercari cari biskut raya nak buat ? Seperti yang kita nampak , CMG dah mengeluarkan resepi terkininya..

image Ni namanya TAT GULUNG STRAWBERRY .. nak tau resepinya , sila g amik sendiri kat blog CMG yer...

Dan satu lagi ni.. haaa.. ada iklan khas ..SHAWLS dari ISLAMICO PARADISE

image Terhad ni kata tuan punya kedai.. g la tengok dulu... > sini

Jawatan Kosong - Kementerian Pelancongan Malaysia

 

Pada yang berminat / tercari cari pekerjaan (sambilan yer ) , sila hantarkan resume anda , segera !! Keutamaan LELAKI .. Perempuan pon leh cuba gak ..

Kelayakan : Diploma

Waktu kerja : Waktu pejabat ler

Lokasi : Menara Dato' Onn , PWTC .. sudah semestinya di KL

Jika berminat , sila email resume dengan kadar segera ke nursoleha@motour.gov.my

                   - SILA WAR WARKAN -

 

Jawatan Kosong ini di taja oleh :

image image

Shawls : AyuCinta       Design beg terkini : Ayu's Store

Jangan tamak ..

 

Belajar menggunakan dengan yang sedikit itu maka ianya akan berkembang ..

Blog tanpa pembaca ibarat layang layang tanpa angin .. Cantik hanya di darat .. jika diterbangkan pastinya lebih menarik .. kan ? Pastinya kita sebagai blogger nakkan pembaca masuk membaca dan seterusnya menilai setiap entri kita tu ..

image

Aku tau , ada yang tergaru garu dan terfikir bagaimana nak dapatkan pembaca yang ramai ..Toksah gugurkan rambut korang tu ! Cara paling mudah , kumpul kawan kawan blogger.. Percayalah ! Dengan cara tu , lebih mudah untuk dapat lebih ramai pembaca yang mana terdiri dari blogger sendiri ..

Apa yang akan terjadi sekiranya hanya blogger saja yang baca? Jika mereka berminat .. mereka akan letakkan blog kita dalam bloglist mereka.. Jika itu terjadi , maka sila amik kesempatan tersebut dengan rajin menonjolkan diri pada pembaca mereka .. Apa yang jadi seterusnya , aku rasa korang faham.. hehe..

Sikit sikit lama lama jadi bukit.. Aku dulu pon gitu.. pk pk pk.. camana nak dapat seramai itu setiap masa.. Tak nak tengok angka '0' pada conunter tu .. hurmm..

Ngorat blogger tu ... pasti mujarab.. Bagaimana nak ngorat ? Jangan memuji.. gunakan keikhlasan dan kebijaksanaan sebagai seorang blogger yang berpendidikan ..

Kecamuk fikiran .. Singgah 7

 

Adus... mmg tensen bila seluar sendat.. Geram cam nak mengamuk abis ! Salah siapa ? Tak penting ! Yang penting bagaimana nak hilangkan semua ini .. Arghhhhhhhhh.. geramm.. Bagaimana mereka berjaya melaluinya semua ini ??? Haih.. Aku tak boleh.. sbb apa ? Sbb aku ada hbp.. kena kawal semua ni.. kalau biar , diabetes lak hinggap.. Bila dah hinggap , jantung mula kacau.. 3 serangkai !! Jangan biarkan semua ini menghampiri kita !! Maka , katakan tidak lagi pada makanan luar !!!! Ari ari jadi 'kambing' .. salad time !!!

Ok.. awal lagi.. ramai baru celik bijik mata ... baru kul 9 dan aku dh ada 5 entri .. hahahaha.. Kuantiti beb ! Kualiti ? Carilah sendiri .. Hehehe.. jangan tensen. .Selamat hari raya ..

image Nak order kek dan sbgnya ? > DELICIOUS CUPPIES

 

Dah .. jangan buang masa.. aku tau ramai nak memasak dah tu kan .. sebelum tu , kita g meramaikan majlis kat blog diorng ni.. Kang bila blog tak ramai orang , korang gak kata blog korang tak meriah.. haa.. salah sapa ? Jangan tuding kat aku yer.. tuding kat cermin tu.. lalala..

Berikut adalah senarai nama nama calon bagi kategori blogger popular 2012 SINGGAH 6 :

  1. ♥yaya♥
  2. Pensel Kontot
  3. Ejen 010
  4. cik zita
  5. Kedai Serbaneka Online
  6. Nyssa Nuar
  7. azian_ab
  8. akbintangkcikdlangit
  9. s.h.a.z.a
  10. esya ann
  11. Nurul Hani
  12. paih ujey
  13. hanna iymeera :)
  14. Ain Tralala
  15. abdul quddus
  16. fana
  17. enz
  18. Bi4RL4HR4HSi4H
  19. MissMarshmallow
  20. ~ShAzWaNiZaRmUdI...

Okeh.. jumpa lagi nanti.. ahakss...

Follower bertuah .. 3333 ... AJIM GREEN

Bertarikh 10/10/10 , aku dapat follower ke 3,333 dan yang bertuah menggenapkan angka tersebut ( yang lain pon bertuah cuma kebetulan dia lak kat depan kan .. hehe ) ..

image

OK.. apa yang menarik sangat AJIM selain dapat no 3333 dan 10/10/10 ni ?? Hehehe...

HARI NI HARIJADI AJIM GREEN !! Maka... amat sesuailah hadiah entri khas ini diberi untuk dia oleh kita semua ... kan kan ? Maka ... mari kita penuhkan ruangan komen dia dengan ucapan selamat buatnya .. Mari mari !!!

SELAMAT HARI JADI AJIM.. SEMOGA ANDA DIBERKATI ALLAH .. > BLOG AJIM GREEN ( link )

Seluarku makin sendat ..

 

Hurm... bukan salah seluar.. bukan salah perut.. bukan salah lemak ! Tapi salah aku sendiri ... Arghhh.. makin malas nak g gym ..hurm.. apakah yang patut aku lakukan ? G gym je la kan ? Nak lakukan apa dah ??? Haih...Lepas raya ni g la.. lama sangat monteng .. huh !

Aku ni dok menunggu masa je nak g kerja .. dah siap dah ni .. tapi terawal la pulak.. hahah.. Bangun awal sbb terjaga dek wife memasak untuk sahur .. puasa.. hehe.

Rasanya kang kat ERL pon tak ramai orang .. Pakat balik kampung dah semua .. hehe...Mesti dapat duduk.. Kat opis lak camana ? Ramai ke tak ? Tak pasti tapi rasanya yang ada kampung pakat balik... Aku ? Beginilah adanya.. raya je kat Cheras ..

Alangkah indahnya dunia ini kalau kat opis tu ramai takde .. sunyi jer.. Suka suka ... hahahha... Mengulat ? Oh tidak.. aku bukan spesis tu.. heheh..  Budak baik la katakan ..

Ok.. nak g opis sudah .. hehehe... jumpa di sana nanti... hehe..asik hehhe.. nyampah tul !

Suara People

Salam, terkejut suarapeople apabila membaca satu berita tentang seorang operator pengeluaran kilang di Malim, dekat sini, mendakwa dirogol seorang buruh binaan warga Indonesia tidak dikenali ketika datang ke rumah suspek Rabu lalu untuk mengambil semula telefon bimbitnya yang dilarikan lelaki itu.aduh..kesiannya....

Lanjut > SUARA PEOPLE

Ala Ben , kau dah popular.. boleh la !

 

Kebelakangan ini perkataan popular , fofular , femes amat kerap aku dengar samada dalam tv , radio , majalah mahupon dalam ERL ..

Sekarang ni , aku amat bersyukur pada Allah kerana blog aku diterima ramai .. Walaupun tak best namun ada segelintir setia menunggu entri aku setiap minit.. Aku suka tu.. biar setiap minit dari setiap hari atau minggu .. Seolah olah dapat memberi kepuasan bagi aku dan juga mereka.. kan kan ?

Sbb tu aku mampu tarik beribu trafik sehari disbbkan entri aku yang tak kunjung putus.. Aku sangat berpuashati.. aku tak nak beribu untuk satu entri je.. hurm.. Aku nak mereka kembali dan terus kembali.. hehehe.. Tamak eh ? Tamak perkara baiik tak pe kan ?

Atas faktor inilah aku berjaya menaikkan blog aku . Aku tak de buat tutorial.. tkde nak edit edit code serta main teknik teknik berblog.. Bagi aku , kepuasan aku ialah cerita aku .. Mesej aku untuk pembaca aku .. Walaupun sekali aku beritahu yang aku ini miskin , namun aku tak malu asalkan mereka sedar .

Ada yang kata aku popular maka aku mudah buat apa saja segmen dan seterusnya jadi meriah ... Salah tu wahai sahabat .. Kejayaan setiap segmen aku ini adalah berpunca dari kawan blogger yang lain yang mana mereka sudi menjayakanya tanpa ada perasaan hasad ! Jutaan terima kasih buat mereka.. Anda sebahagian dari kejayaan ini !! Patut berbangga !!

Sebab itulah korang , walaupun blogger muda , korang patut berusaha lagi bagi membuktikan yang korang juga mampu buat.. Helooo.. aku ni dah tua tau... 34 tahun ! Korang muda lagi ! Kalau aku di usia korang , senang senang aku lipatgandakan usaha aku ni..

Maka aku tak berpegang pada konsep popular boleh buat apa saja ! aku setiap hari setiap saat seperti korang .. mengerah idea dan jari jemari ini untuk mengekalkan serta mempertingkatkan lagi mutu dan kualiti termasuk kuantiti agar blog ini tidak lapuk dek zaman !

Work hard untuk work smart ! Faham ?

Meh klik sponsor aku..

 

" Ala bucuk bucuk... klik sponsor aku ( sambil tunjuk iklan nuffnang) tu , aku kish kish handphone ko ehh.. "

Skrip diatas ni korang takkan dapat lihat di mana mana dada blog mahupon dada blogger tu sendiri sebabnya aku reka sendiri .. Okeh ?

Tadi aku ada bagitau.. bukan nak tegur bukan nak ajar.. pk la sendiri apa pun dia punya jawapan , yang penting korang tau apa maksud aku .. Sebelum kena sembur dek blogger yang lebih tinggi taraf kedudukannya di dunia maya ini , biarlah aku selaku , ketua majlis pengemis maya ( aku pun tak tau bila dilantik ) ini membaca utusan dari blogger blogger VVIP tu .. haa.. Faham ?? Bagus..

Aku rasa ramai dah bagitau.. jangan klik klik iklan nuffnang tu.. Aku tamo cerita pasal tu aih.. Nuffnang tak bayar aku suruh bagitau .. hahaha.. Ye lah.. dia tak bagi BE.. mana aci kan.. hahahha... Ala Nuff.. rileks aarr.. aku guwau je ar... esok meh turun PWTC .. Kita korbankan Nuff eh.. Eh.. lembu eh.. amacam ? Tersasul laaaa.. Ketat je muka ttuuu .. huhu..

Ok.. Gini.. Cuba korang perhatikan.. Aku rasa berjuta kali dah aku habaq ni ..

  • Jangan tulis SILA KLIK NUFF SAYA ( buruk rupe aih blog tu.. jadi cheapmore betul ! )
  • 20 orang penyangak sedang skodeng ! Kalau gitu , aku tengah masuk baca tu , aku penyangak la yer ?? adeh..
  • PEMINAT SETIA AKU .. korang rasa la kan.. dalam 100 orang masuk tu, berapa ramai akan klik dan mengaku dia peminat setia ??

Haa... tu je la aku ingat.. nanti aku ingat  dan aku jumpa dalam blog korang , aku bagitau yer ... Aku blogwalking cam RED dan bukannya cam GI JOE !

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI