Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 23 November 2010

3 ribu lagi hari ni .. aku rasa ..

Aku rasa blog aku maintan dah kot ...

image

Tapi aku tak leh tak update blog .. masih tetap kena update .. hehe .. Kalau satu hari tu aku tak update , mesti ada tak kena .. Opss... Sebelum tu..

TAHNIAAHHH PASUKAN HOKI NEGARA KERANA BERJAYA LAYAK BUAT KALI PERTAMA DALAM SEJARAH HOKI NEGARA KE PERLAWANAN AKHIR HOKI SUKAN ASIA ! BANGGA SANGAT !!! ALANG ALANG MENYELUK PEKASAM , BAWAK BALIK PINGAT EMAS !!!

Ok.. sambung .. Tu baru kul 8 malam dah cecah 3k UV .. hurm.. kalau aku kerja keras skit , boleh main 4K UV sebenarnya tapi cukup la 3K buat masa skang ni .. Tahun depan la pulak kan ? Sasaran sampai hujung tahun mesti 6K UV sehari .. waahhh.. boleh ke ? InsyaAllah .. Mat Gebu boleh kan ?

Oh ya... aku dan Mat Gebu adalah dua dunia yang berbeza tapi dicantumkan oleh satu rantai yang dipanggil FEED ! Satu kejayaan yang mmg tak terduga .. Hasil idea sapa Mat ??? Tapi atas usaha sama sama la ..

Tips untuk korang .. cuba bekerjasama dengan blogger lain ..Caranya mudah sekali... aku boleh bagi cara bagaimana tapi aku rasa baik korang fikirkan sendiri .. kalau takde idea , baru aku bagitau antara contoh yang boleh korang buat .. heheh.. okeh ?

Cam menarik jer.. harga pon ok ..

 

Yang kat Puchong tak jadi .. Wife g tengok Bandar Baru Salak Tinggi dan berkenan katanya yang ni .. Cantik gak .. rekabentuk moden .. Harga pon murah lagi dari yang ari tu .. RM278K .. Lebih luas dan 5 bilik .. Perjalanan ke pejabat pon takde tol .. Kalau kat Puchong tu ada .. jimat la kan ? Hehehe.. Kena pandai budjet neh.. kang salah beli , makan maggie ari ari ... hehehe.. Dah la insuran pon nak kena bayar .. Perghh.. nasib baik ada blog .. ehhehe... Pendapatan dari blog ? Biarlah rahsia yer.. kang lembaga putih carik lak .. hehee..

image

Makan malam tadi.. saja ubah selera .. Pekena nasi arab lak .. Ni kali kedua makan .. Sedap .. Ayam dia pon lembut jer .. Tak pedas ..

Harga ? Hurm... boleh tahan gak la kan .. dua orang makan mau gak RM30 .. hehehe.. tu termasuk jus mangga ngan tembikai la.. Ok la kan ?

 

Ops.. pasal rumah  tu .. ni dia punya pamplet ..image

OK tak ? Ok la kan .. dari tak de rumah , baik ada .. Insyaallah sabtu ni g sekali lagi tengok.. tanya balik segalanya.. kalau ok segalanya , terus bayar deposit la...

Nasihat aku untuk korang yang masih belajar atau baru je kerja ni , simpan simpan la duit .. Banyak duit nak pakai bila dewasa nanti .. Nak kawin , mau mau RM40-50K ..lelaki lak , nak kena 'beli' anak dara orang .. pastu nak kena ada rumah .. kereta .. ermmm..honeymoon.. haa.. banyak weh..

Nak enjoy tu , boleh... bukan tak boleh..tapi mesti ada simpanan .. jangan perabih semua .. Kalau ada NUFFNANG tu , korang simpan  duit nuff tu sikit skit.. sebulan , setahun.. mana tau kan ? Anggap tu duit tabung je .. hehehe.. cadangan jer ...

Cik Ila tanya aku ... BIDH 11

 

Cik Ila tanya aku .. sehari aku update blog berapa kali .. Hurm... berapa kali eh ? Berapa eh ?

image Iklan seminit oleh ISLAMCO PARADISE ( shawl abstract)

Sebelum tu , kita merayau dulu blog teman teman eh .. hehe ... BLOGGER IN DA HOUSE : 11 ..

  1. ct
  2. Ain Tralala
  3. Ayin Masliza
  4. rizaros
  5. Farah Shamsudin

Ok .. nak tau berapa kali sehari eh aku update entry ? Hurm.. sat nak tengok .. Heheh.. yang pastinya , lebih dari 10 entri ... Ala, bukannya panjang panjang entri aku .. semua ringkas jer... kira takde mukadimah atau penutup .. hehe.. kan kan ?

Macam ari ni , termasuk yang ini , 14 entri kot.. skit je kan ? Er ... Idea ? camana aku dapat idea eh ? Hurm... Entah ler.. idea tu mai gitu jer.. bila mai , aku terus update dalam blog .. Kalau aku bebel sorang diri , rugi je la kan ? Baik aku turunkan ke dalam blog .. berbaloi la gak kan ? Hehehehe...

Aku suka blogger ni ..

 

Hurmm... Sapa dia ? Haaa.. masih sekolah lagi dia .. Kenapa aku suka ? Sbb dia leh baca dah yang tersirat dalam entri aku .. hehe.. Bijak bijak.. Bukan la yang lain tu tak bijak.. Sama bijak .. cuma dia berani menyatakan apa yang tersirat dalam entri aku tu ..

Kalau dia pandai membahagikan masa antara belajar dan blog , tak mustahil dia boleh dapat kedua duanya .. tapi aku tamo la galakkan dia abiskan masa dengan blog memandangkan dia sekolah pon belom abis ..

Aku respek tul ngan budak sekolah skang ni.. Baru umur berapa dah pandai buat blog .. Kalau aku dulu , baru nak sentuh keyboard , member sekelas dah jerit dah ! " Woi .. meletop nanti  " .. Tu baru keyboard... kalau tekan butang on ??

Betapa zaman aku dulu ( masa sekolah la ) komputer ni cam bom jangka.. Dan antara benda benda aneh lagi berteknologi tinggi yang wujud sehinggakan nak sentuh pon kena pikir berjuta kali .. Tak mampu nak bayar balik woo kalau rosak.. Tu baru nak pegang je.. belum nak guna !

 

image

Ops.. blogger yang aku maksudkan ni ialah ... hehe.. sapa ? biarlah rahsia .. okeh ? hehehe.. kang kata aku pilih kasih .. Aku tak pilih kasih tapi rosyam nor yang pilih kasih .. Aku pilih bersih punyaaa.. hehehe ..

Nak tau gak ? Ok ok... ni haa... ( link )

Jom tengok

image

Apa tengok tengok ?

image

Jangan tengok lebih lebih !

image

Tak yah tengok la..

image

Cuba tengok

image

Sapa suruh tak tengok ??

 

Gambar - UTUSAN MALAYSIA

Tak jadi beli sana .. Jom lepak kat MAEPS

 

Hurm..ari tu ada aku bagitau yang aku nak beli rumah kat Puchong tu.. tapi ada yang kata mahal dan kecil maka... kensel la.. hehe.. Erk.. entri mana ? Ni ha.. entri ni .. ( link ) ..

Tadi wife aku g tengok kat area Salak Tinggi lak.. dia kata cantik .. Moden gitu.. harga pon murah skit .. dalam 280k gitu .. ok la kan ? Aku je belum g tengok.. Hari sabtu ni la kot g tengok ..

Hurm.. ingat Sabtu ni nak g bersantai santai kat MAEPS STEAMBOAT SERDANG tu.. amacam ? Malam ? Satu kepala RM20 .. Pekata kita g melepak sana ramai ramai .. Weh.. best tu .. makan sampai pengsan tuu.. hahaha ..

Kalau berminat , kita leh buat perancangan neh.. Habaq awal awal neh.. Apa ? Aku belanja ? Haahaha.. aku tak de BE .. sapa banyak BE dia belanja.. lalalalla

Dah la tu.. aku cukup kaya dah ..

 

Tak henti henti orang offer aku duit ..  Satu satu aku tolak .. Bukan apa , aku kasi peluang kat orang lain.. Walaupun dia kata nama aku atau nombor aku yang naik tapi aku tak nak.. serius.. aku tak nak !

Haih.. lepas satu , satu masuk .. Tak larat betul la.. apakah diorg ingat semudah itu je rakyat Malaysia kebulur sangat harta tah sapa sapa tu ??? 

Kali pertama aku dapat tu , hampir hampir percaya la gak sebab dia guna nama perempuan melayu.. tapi bila aku baca , dan cuba jejak email dia , sah sah pembohong .. Mana la taknya punya ramai orang malaysia kena tipu dengan email email palsu ni ..

Antaranya dari MICROSOFT la .. dari  syarikat batu delima la... banyak lagi la.. rasa cam nak balas dengan maki hamun jer .. tapi fikir fikir , buang masa je nak bertekak dengan pengirim email gitu..

Cuma harap jangan sampai ada yang tertipu disebabkan nak kaya dengan cepat dah ler...

Blog Pilihan Malaysia ..BIDH 10

 

Blogger AZMAN ROSLAN dengan rela hati ingin membuat satu segmen yang menarik di mana semua blog kalau boleh terlibat sama.. Kalau nak tau dengan lebih lanjut , bolehlah g baca sendiri di blog AZMAN ROSLAN .. bagi la sokongan skit eh..

Okeh.. kita teruskan lagi menjelajah ke blog rakan rakan yang lain dalam segmen  suai kenal ini , BLOGGER IN DA HOUSE : 10 ..

Hurm.. lapar... tapi malas nak g lunch.. boleh ? Hujan pon ye gak.. hehehe..

Latihan Wataniah dalam kursus PTD

 

PUTRAJAYA 23 Nov. - Progam latihan Askar Wataniah akan diperkenalkan sebagai satu kurikulum kursus Diploma Pengurusan Awam, yang diikuti pegawai-pegawai muda Perkhidmatan Tadbir dan Diplomatik (PTD) di Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN).

Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA), Datuk Seri Abu Bakar Abdullah berkata, selain modul latihannya sendiri, INTAN akan turut menerapkan modul kursus perkhidmatan berpakaian seragam lain seperti Bomba dan Penyelamat dan Polis Diraja Malaysia.

"Ia akan dilaksanakan pada pengambilan bulan ini," katanya pada majlis pelancaran pasukan sukarela Askar Wataniah di JPA, di sini hari ini.

Pada September lalu, Abu Bakar berkata, JPA sedang melakukan kajian untuk merombak modul kursus pegawai PTD bagi menambah baik program sedia ada.

Mengenai program Askar Wataniah JPA, Abu Bakar berkata penekanan latihan yang berkaitan elemen patriotisme, ketahanan psikologi, keutuhan disiplin dan kecergasan jasmani mempunyai kekuatan dalam pembangunan dan pemantapan modal insan penjawat awam bagi membantu transformasi negara ke arah mencapai Wawasan 2020. - Bernama

-UTUSAN-

Memelikkan saja mereka ini ..

 

Dunia maya ni sepatutnya memudahkan kerja kita tapi sememangnya menjadi kemudahan untuk mereka yang bercita cita untuk hidup mudah dengan cara mudah iaitu jadi penyangak siber ..

Aku tau.. ada yang cuba gunakan blog sebagai medium untuk menipu orang .. Hati hati la semua .. Mereka cuba menghimpit kita dengan pelbagai cara .. Kalau terpedaya , kita kena tanggung segala 'busuk' yang mereka buat tu !

PHD .. yang ni , aku rasa ramai tau dah.. boring dan bosan nak layan .. Sehinggakan ada blogger tak larat nak layan kerenah mereka ni dan rela tutup je blog .. Hurm.. apakah mereka gembira agenda syaitan mereka menjadi kenyataan ?

Apakah susah sangat nak bersatu ? Dah di luar sana pon kalut dok bergaduh .. Ni sekadar dunia pendapat masing masing , gunakan kebijaksanaan untuk mengeluarkan pendapat bukannya segala kutukan dan kejian.. Bukanlah mereka ingin minta dipuji atau dipuja tapi sekurangnya berilah pendapat yang membina ..

Fikirkan .. kalau luar sana kita ini tiada nilai, sekurangnya dalam dunia maya ini cari kualiti diri sendiri ..

SUBHANALLAH, ALHAMDULILLAH, ALLAHU AKBAR

image

image image

image

image

image

dan ada banyak lagi .... di BOSTON

Terpaksa layan nafsu rakan lesbian

 

SAYA menghadapi masalah yang tragis kerana membabitkan maruah diri. Saya gadis berusia awal 20-an dan masih menuntut di sebuah institusi pengajian tinggi tempatan.

Saya tinggal bersama dua rakan, seorang bekerja dan seorang lagi masih menuntut. Awalnya tiada masalah dalam perhubungan kami dan saya cukup seronok tinggal dengan mereka kerana banyak membantu sama ada sama ada tenaga kerja atau kewangan.

Namun, kebelakangan ini semuanya berubah dan saya semakin terseksa apabila mereka mengajak melakukan hubungan sejenis.
Saya jijik mendengarnya dan berusaha menolak, namun selepas dipujuk rayu, akhirnya tewas. Saya terpaksa melayan nafsu songsang itu hingga hari ini.

Saya sangat terganggu, jiwa bercelaru dan pelajaran terganggu. Lebih malang lagi, akhirnya saya ketagih seks sejenis dan beberapa kali terlanjur dengan rakan lain.

Saya mahu berubah, tolonglah Dr saya tidak tahu apa yang perlu dilakukan untuk mengubah kehidupan dilaknati ini.
Huru hara
Klang, Selangor


AHLI psikologi terkenal, Sigmund Freud menjelaskan apabila manusia dikuasai unsur ID, mereka hanya akan memikirkan keseronokan tanpa mempedulikan realiti, pertimbangan akal, logik mahupun nilai moral. Matlamatnya hanyalah untuk memuaskan nafsu naluri semata-mata.
Dr melihat perhubungan seks sejenis yang dilakukan adik adalah hanya untuk memuaskan ID dan berpaksi kepada nafsu keseronokan, bukannya perasaan menyesal yang bersarang dalam diri.
Buktinya, adik masih melakukannya lagi selepas kali pertama ia dilakukan hingga ketagih meskipun pada masa sama wujud keengganan dalam diri mahu menghentikannya.


Seks sejenis kini sudah menjadi amalan biasa kepada individu terutama jika berjawatan tinggi, golongan tidak sosial dan pengkid. Dalam masalah adik, perlakuan itu bermula hanya kerana terasa terhutang budi.

Adik sebenarnya mempunyai pilihan untuk menentukan arah tujuan hidup. Tidak semestinya jika kita terhutang budi pada seseorang, perlu mengorbankan prinsip atau pegangan agama.

Manusia yang diberi akal bertanggungjawab atas tingkah laku sendiri, adik boleh pilih jalan yang dirasakan mampu memberi kebahagiaan dan berada pada lunas yang diterima masyarakat bukannya terpaksa melakukan hubungan itu kerana budi.

Meskipun mereka sudah banyak membantu, bukan alasan adik perlu mengikut kehendak songsang itu dan merelakan diri melayang nafsu. Ini kerana jika adik tidak mahu, perhubungan seks itu tidak akan berlaku.

Apa yang terjadi boleh dikategorikan sebagai satu bentuk penderaan seksual hubungan sejenis kerana ia satu pola tingkah laku yang digunakan bagi mendapatkan kawalan dalam sesuatu hubungan.
Penderaan ini boleh berlaku dalam pelbagai aspek sama ada psikologi, emosi, ekonomi dan lain lain.

Untuk mengelaknya, adik boleh mencari beberapa alternatif, antaranya berpindah supaya tidak terus terjebak atau dipujuk rayu. Walaupun menerusi tindakan itu adik tidak lagi mendapat bantuan mereka, adik dapat melepaskan diri daripada cengkaman mereka yang hanya mahu memanipulasi keadaan.

Jika tidak berpindah, adik boleh bersikap agresif supaya mereka tahu pendirian adik yang mahu berhenti melakukannya. Adalah salah jika mereka terus memaksa.

Terpulanglah kepada adik untuk menentukan tindakan diambil. Apapun, Dr ucapkan tahniah kerana adik ingin berhenti daripada melakukan perkara terkutuk itu.

Kembalilah kepada kehidupan normal kerana masih ramai lagi lelaki yang boleh disandarkan harapan menjadi suami bagi menyalurkan nafsu secara sah.

Lebih penting, menghindarkan diri daripada menjadi makhluk tuhan yang dikutuk serta berdosa.

-HMETRO-

Apakah aku ini menipu ? BIDH 9

 

Salam .. selamat pagi ..

Hurm ... sihat ? Aku fenin fenin .. tak  cukup tidur rasanya ditambah dengan penat lagi kan .. hehe.. maklumlah semalam g gym.. tapi ari ni cam malas pulak .. Selang selang je la kan .. hehe..

Nak tanya boleh ? Korang rasa segmen suai kenal yang aku buat kebelakangan ni  , ok ke tak ? Ke ada yang rasa cam aku ni menipu blogger baru je ?? Maklumlah ada suara suara unggas berkicau mengatakan aku ni menipu blogger blogger baru jer .. hurm ..

Entah la kan .. kadang kadang mata kanan nampak kebenaran tetapi mata kiri menafikannya .. Nak ikut bisikan syaitan .. Bagi aku la kan .. lain orang lain caranya membantu orang lain .. takkan semua pakat sama je caranya kan ? Tapi tu lah... nak cakap lelebih , tak guna gak .. dia pon guna MYKAD ..aku pon guna MYKAD.. tak perlulah nak pertahankan sapa betul sapa salah .. Mati dua dua masuk kubur gak .. lainlah kalau mati kena bom kan ? Hancur badan dikandung  tanah.. hehe..

Ok.. ada yang pagi ni dok memanaskan jari jemari kan ? Meh kita panaskan bersama dengan g lawat blog kawan kawan yang lain .. BLOGGER IN DA HOUSE 9 :

Entahlah... yang nak join nanti tu fikir fikir la yer .. aku ni tipu korang ke tak ? Pekena bihun pon sedap ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI