Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 24 November 2010

Blogger In Da House .. edisi Hairi Putar Alam ..

 

Okeh .. bukan edisi Harry Potter yer .. tapi edisi melayu punya nehh .. Hairi Putar Alam .. hahaha.. adeh.. bikin lawak la ' oh yeah ' tu..  Ok.. sebelum tu , jutaan terima kasih kepada blogger  EYRIQAZZ kerana sudi letak link ke blog aku ..

Alhamdulillah .. Setakat pukul 10 tadi , trafik mmg memberansangkan .. tapi apakah aku mampu dapat lagi esok ??? Nak dapat tu mudah tapi nak maintain tu ??? Tak guna naik tinggi tapi esoknya turun balik sebab ALEXA akan jatuh menjunam wooo ...

Ok .. untuk malam ni , apa kata kita gi tengok rakan rakan blogger yang lain .. aku rasa semua ni muka muka baru kat blog aku ni kan ? Betul tak ??? Terima kasih ..

Hehehe... pas ni , ada satu entri menarik ... kalau tertinggal , jangan marah yer ... tau tau je la kan .. entri kat blog aku ni , cam air jer... tup tup ilang dah .. nak cari ??? Adehh .. sendiri mau hengat la yer ..

Waahhh .. i likeeee itt bebehhh ... 4700 dahh

 

Aku memerlukan 300 lagi untuk mencecah 5000 .. hahaha.. skang aku nak kejar IRINE lak ... kejar secara bersih ok !! Bukan main kotor .. hehehe..

Bukan per .. saja saja suka suka .. sekurangnya ada satu dorongan .. Macam main lumba lari .. kita mengejar yang di depan tu .. yang dikejar tu pasti akan lari dengan lebih pantas .. betul tak ?

Apa yang aku kejar ialah FOLLOWER dia .. Apa yang ada pada follower ???? Hahahaha .. hanya mereka yang ada FOLLOWER je dapat merasakan ke'best'an nya.. Rosak bahasa.. hahahaha ...

Skang ni Follower dia ada 6800 lebih dan aku baru cecah 4700 .. hahaha... Jangan pandang remeh .. hehehe .. dulu aku ratusan dan ramai blogger lama ribuan dan skang aku dah potong pon diorg .. hehe.. Bukan nak berlagak tapi aku membuktikan pada semua orang , blogger cikai pon boleh maju ke depan asalkan ada usaha .. Jangan dok menjelir lidah kat orang jer .. kan kan ?

Ok .. pasni aku nak update satu lagi entri.. malas nak berjela jela ... tungguuuu .. Blog mana pulak yang akan naik pas ni ???

Blog tak best tapi trafik tinggi eh ?

 

image

Hurm.. skang aku kat Tawakal .. Alhamdulillah .. dah lega skit anak buah aku tu .. Erm.. tah berapa nak kena pulak pon tak tau ..mau mau makan ribu gak kalau duduk sehari dua .. ermm...

Berbalik pada tajuk.. sebelum tu , ada orang tanya aku tadi .. Kalau tajuk ni boleh dijadikan keyword tak ? Sepengetahuan aku , tajuk takkan dapat tangkap enjin pencari .. Lebih baik ulang semula tajuk di dalam entri ...

Ok... tajuk aku tu .. pastinya ramai yang pelik bila masuk blog aku hari ni .. online counter 'panas' semacam je kan ? Tapi bila orang masuk baca , entri biasa jer .. tak de yang best .. Nak tanya skit , kalau best tu camana ? Apakah entri aku seperti tesis ? Atau artikal artikal yang menarik gitu ? Hehe..

Atau ada yang fikir sebab aku buat segmen la maka trafik aku tinggi .. kan kan ? Yeker ? Apa pon anggapan korang , yang aku tau mereka yang senantiasa masuk ke sini adalah kerana nak baca cerita aku .. Samada best atau tidak , aku cuba pastikan segalanya ada info walaupun skit .. hurm... tak larat nak layan karenah orang .. Sbb apa , sblm nak kata kat orang , tengok sendiri diri tu .. Kalau bagus sangat , nape trafik tak tinggi ? Apakah mereka yang masuk ke blog ini rasa ditipu tetapi kenapa ada yang datang kembali yer ?

Fikir la sendiri yer .. Ok .. ada beberapa blogger lagi yang berminat dan dah buat entri segmen BIDH tu .. cuma skang ni aku tak update lagi.. line kat hospital ni kureng skit .. ada ke GPRS ke untuk CELCOM .. hurm.. ada dia sediakan wifi tapi TELUR ..

Ok la.. nak g masuk balik ... Best atau tidak , yang aku tau hari ni dah cecah 5 ribu UV ...  ;) Terima kasih semua ...

Ke Tawakal jap lagi ..

 

Baru nak g gym.. hurmm.. call mak aku , dia kata diorng semua ada kat Hospital Tawakal , KL .. Anak buah aku masuk hospital sbb semput .. Dah berapa hari demam + selsema ..

Kang lepas maghrib baru gerak g sana .. Haih ... Macam macam penyakit skang .. Tu pasal la aku amik insuran.. kot masuk hospital , boleh cover skit skit ..  Sediakan payung sebelum hujan .. hehe..

Ok .. ada lagi yang sertai segmen ni ..Pada yang berminat nak join ... klik sini untuk mengetahui cara caranya ..

BLOGGER IN DA HOUSE 12 :

Hurm.. aku rasa nak buat satu segmen baekkk punya nanti.. hehehe .. amacam ? Berminat ?

Blogger baru In Da House la wehhh ..

 

Haaa.. ni masuk yang ke 12 dah .. ada lagi 3 orang yang nak beramah mesra dengan blogger blogger yang sedia ada .. Siapakah dia ???? Taraaa...

Haa.. 3 orang jer .. ok la kan ? Ada sapa lagi yang berminat nak join ? Jom jom cepat sebelum tutup ! Ke takde dah ? Tutup kang ? Haa.. cepat cepat .. sementara masih panas ..

Hurm .. lapar la.. nak makan apa eh ?? Hurm... Nasi pataya ? Eh .. tak leh berat berat .. mau pg gym .. nanti kang seluar semua tak leh muat .. Paling penting apa ??? Kesihatan weh !! Tu kena jaga ... hehe... ok ok.. balik timeeee ... jumpa di rumah !! Walaupun dah cukup 3 ribu namun aku tetap akan update entri ..

Kalau cerita pasal gym , ok tak ??

Sekadar untuk rekod peribadi .. maaf !

 

image

Tadi aku ada terima komen dari IRINE kat entri ni ( link ).. Tergamam sat tgk trafik dia .. Huih ..cam tak caya .. tapi percaya la weh.. dah dia letak bukti.. cayaaa ar !

Tapi aku rasa dia mmg patut la gitu kan.. sapa tak kenal dia kan .. Hehe.. kalau aku ni , lain laa... huk huk... bukan artis pon.. nak masuk majalah jauh sekali ..

Namun aku tetap berbangga .. Hasil usaha dan kreativiti aku , maka aku boleh buktikan yang bukan artis pon boleh berjaya gak kan ? Yang penting .. ala..korang tau la aku nak kata apa kan ??? Yang penting ialah usaha !

Jangan tergamam ! Aku boleh , korang lagi la boleh weh ! Masing masing ada kreativiti masing masing ... Selongkar jer .. pasti jumpa ..

Untuk hari ni , aku dah cecah trafik 3K UV ..Baru kul 2 .. kalau sampai kul 12 malam ? Huih.. tapi rekod paling tinggi pon penah cecah 8K UV .. hehe..

Ok ..  dah boleh rehat .. esok lak post entri.. hehehe.. Leh  caya ?? Jangan cepat puashati dengan pencapaian skang ni .. usaha lagi !!

image

Whoopss.. bukan nak lawan menunjuk trafik yer !!!! Tapi nak bagi tau , aku ini sekadar manusia biasa .. korang pon boleh buat ! Okeh ?? Nak sambung buat kerja ..

Kalau tak hensem / cun , blog tak laku eh ?

 

image Iklan seminit - SUFFAH BEAUTY SHOP

 

Benarkah rupa memainkan peranan penting dalam melariskan blog ?  Ok.. aku dah bukak peti undian kat belah kanan side bar .. Pilih je la YA atau TIDAK .. hehe.. kalau nak bagi komen kat sini pon ok je.. tapi cam biasa la.. biar kena gaya yer ..

Bagi aku lak camana eh ? Banyak blogger tak letakkan muka diorng dalam blog kan ? Contoh paling dekat la kan.. Jangan menyampah sebab dah mmg hakikat iaitu  MAT GEBU dan BORAK KOSONG . Dua dua blogger ni tak pacak pon muka diorg tapi blog mereka tetap laris ..

Kenapa aku pacakkan muka aku ? Sememangnya mereka yang mengenali aku dulu dah kenal aku .. maksud aku dari FACEBOOK .. dari FACEBOOK tu aku dah letak muka aku .. Yelah , dah muka aku .. takkan nak letak muka jiran sebelah atau adik ipar aku lak kan ?

Bagi aku .. laris atau tidak blog tu bergantung pada cara promosi blog , cara penulisan entri .. isu isu yang senantiasa ditulis dalam tu .. cara komunikasi dengan pembaca dan banyak lagi ... Segalanya terpulang pada kebijaksanaan blogger tu sendiri ..

Nak naik dalam dunia blog ni bukan sehari dua .. Aku sendiri , 5 bulan pertama , sakit gak .. nasib baik aku dh pasang strategi awal awal .. Yang pertama , aku buat contest.. dan yang kedua .. gunakan FACEBOOK .. Selebihnya .. korang tau la kan .. dah nampak terang terang .. Macam biasa .. KREATIF !

image Nak shopping beg ? Meh sini > AYU STORE

Tiada orang nak baca entri ku inikah ?

 

Penat buat kajian .. cari maklumat sana sini .. Pergh.. Maka post la entri tu.. Tungguuuu ... tungguuuu ... haaaaa.. eh.. belum.. Ke ada masalah ngan internet ni ??? Nape kat counter tu masih lagi '0' .. Erk.. entri aku tak best ke ? Atau ?? Blog aku takde orang nak baca ?

Aisey.. ni yang buat aku putus asa ni .. Cam malas je nak update blog dah .. haih.. OK la.. ni last entri aku .. pasni , kalau takde gak , aku 'berkebun' jer la kat FB tu .. ke layan chatting .. mana tau ada peminat ke.. hehhe..

Hurmmmm... Pernah tak korang rasa gitu ? Rasa kecewa bila blog kita tidak ada pengunjung ? Ok.. cuba baca entri ni ( link ) ..

Baca dah ? Ok ..aku ada terima satu soalan ...

" apa perasaan abg ben klau post yang abg ben buat tapi xda org baca? "

Mula mula dulu .. aku buat blog , ada je pembaca sebab aku dah sediakan pusat kawalan promosi berlesen iaitu FACEBOOK ... hehe.. Bak kata orang , kalau nak buat bisnis , kena tengok dulu pasaran dia kan ? Maka aku awal awal lagi dah sediakan platformnya .. Cuma masalahnya , yang boleh tinggalkan komen cumalah berapa kerat je sebab komen aku kan jenis berdaftar ... Maka skit atau kadang kadang takde komen ..

Aku kisah ? Mmg tak kisah .. Sbb aku tau , entri hari ini pasti akan dibaca pada masa yang akan datang ..

image

Perhatikan .. ada banyak entri aku yang kembali dibaca mereka.. Samada entri tu ditangkap oleh dek google yang diumpan oleh keyword tertentu atau sememangnya diselongkar oleh mereka yang berminat ..imageDalam dunia blogging ni , untuk bukan mudah untuk cepat dikenali.. Segalanya bergantung pada cara strategi dibuat .. Kalau sekadar mengharapkan entri yang berkualiti tapi tiada strategi , blog kita takkan mampu bergerak jauh ..

Kalau benar ingin serius dalam penulisan blog ini , buangkan perasaan mudah kecewa ... Tulislah demi kerana minat ... InsyaAllah , akan ada 'mata' yg akan terbuka nanti ...

Masa untuk mengubah segalanya ..

Teringin nak melancong secara percuma ?

Hehe.. Bukan satu kali je tapi 3 kali setahun !! Menarik ? Pergh.. sudah tentu la kan ..

Bukan tempat calang calang yang pergi melancong tapi tempat yang best best punya ..

Amacam ? Takkan tak tertarik kot ?

Cantik kan ? Ni antara keuntungan yang boleh didapati sekiranya menyertai perniagaan ini ...

Bukan melancong saja yer ... Malah kereta idaman korang pon boleh dapat tau ! Haa.. ni antara buktinya ..

Takkan tamo kot ?? hehe..

Ok .. tu intro je tu .. hehe.. Skang mari kita berkenalan dengan ahli perniagaan kita ni ..

Hanis Haizi

A 25 years old, who loves shopping, travel and fashion. A proud and loving mother of two. A graduate in Civil Engineering, BUT pursuing her dream to become a millionaire before the age of 30. She has great passion in what she's doing and invites everyone to join her to experience the difference LIVING your dreams!

- tu keratan profile dari blognya .. Amacam ? Mengagumkan tak ?

Ibu kepada 2 orang anak ini telah memulakan perniagaannya tanpa sebarang bantuan dari sesiapa pun ..

Hanya berbekalkan FACEBOOK dan blognya ( link ) , Puan Hanis ini telah berjaya bergelar CROWN MANAGER MANAGER iaitu pangkat yang tertinggi ..

Puan Hanis ini baru berusia 26 tahun ... Jangan tak percaya yer .. Beliau sudah pon berjaya memperolehi pendapatan 5 angka dalam tempoh 4 bulan setelah menyertai perniagaan ini .. Hurm.. Sekarang pendapatannya sudah pon menghampiri RM100K ..

Selama dalam bidang ini , Puan Hanis dan 15 orang lagi rakan perniagaannya telah pon melancong ke BEIJING ,TOKYO , AUSTRALIA dan baru saja pulang dari SWITZERLAND .. Yang menariknya .. segalanya ditanggung percuma ! Segalanya !!

Mereka yang dibawah (downline ) Puan Hanis ini , mempunyai rangkaian di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak ..

Produk PREMIUM BEAUTIFUL di bawahnya sudah pon dipasarkan ke luar negara seperti Japan , Paris ,UK , Brunei , Australia , Indonesia ,Sweden ,Finland ,Singapore dan banyak lagi wooo..

Disamping itu Puan Hanis juga mengikuti program MATRADE bagi mempromosikan lagi produk PREMIUM BEAUTIFUL agar lebih berkembang pesat di luar negara .

Jika ingin mengetahui dengan lebih lanjut , bolehlah lihat sendiri di blognya ( link ) atau hubunginya dengan menghantar email ke hanishaizi@gmail.com

Nyanyi sat ...

 

Andai kutahu  .. Kapan tiba ajalku
Ku akan memohon ..Tuhan tolong panjangkan umurku
Andai kutahu .. Kapan tiba masaku
Ku akan memohon .. Tuhan jangan Kau ambil nyawaku
Aku takut  .. Akan semua dosa dosaku
Aku takut .. Dosa yang terus membayangiku

Andai kutahu .. MalaikatMu kan menjemputku
Izinkan aku .. Mengucap kata tobat padaMu
Aku takut .. Akan semua dosa dosaku
Aku takut .. Dosa yang terus membayangiku
Ampuni aku .. Dari segala dosa dosaku
Ampuni aku .. Menangisku bertobat padaMu
Aku manusia .. Yang takut neraka
Namun aku juga .. Tak pantas di surga
Andai kutahu .. Kapan tiba ajalku
Izinkan aku .. Mengucap kata tobat padaMu
Aku takut .. Akan semua dosa dosaku
Aku takut .. Dosa yang terus membayangiku
Ampuni aku .. Dari segala dosa dosaku
Ampuni aku ..Menangisku bertobat padaMu

- UNGU , ANDAI KU TAHU-

Andai ini entri terakhir ku ..

 

Pagi tadi kita dikejutkan dengan entri pemergian blogger Aisyah ke pemilikNYA ... Berita itu benar benar mengejutkan kita kerana jika dilihat entri terakhirnya adalah bertarikh 21hb November yang lalu ..

Hurm... Kita tak sangka akan berita tersebut tapi itulah... bukan kehendak kita .. segalanya adalah ketentuan Illahi .. Kita hanya mampu merancang ...

Sebagai blogger , aku tak tau yang mana satu entri terakhir aku untuk korang baca .. Andai kata ini adalah yang terakhir , ampun maaf aku pinta andai kata ada yang terasa sepanjang persahabatan kita atau mungkin juga ada yang tidak berpuashati sepanjang aku jadi blogger .. maaf dari aku ..

Kita semua ini pinjaman.. Mmg patut kita berdoa agar dipanjangkan umur tapi kita juga disunatkan ingat 'MATI' agar supaya tidak melakukan dosa  dan pelbanyakkan amal ibadat ..

image      image

-gambar hiasan-

InsyaAllah ... sama sama kita berdoa agar kita dipanjangkan usia dan sihat selalu ..

Rapuhnya kita ini namun ..

 

Masih ada yang tak sedar.. Seolah olah kita akan hidup 100 tahun lamanya .. atau paling tidak pon ada yang fikir akan mati bila cecah usia 'emas' ..

Sbb tu kan kita leh tengok ramai anak muda skang ni .. seolah olah bergembira tiada sempadan .. Yang tua pula , seolah tidak wujud malaikat maut .. Selagi boleh 'gelek' dia gelek.. selagi boleh ketat dia ketat .. selagi boleh sikat rambut tu , dia sikat .. tapi jauh di sudut hati dia ? Mengapa menolak kebenaran ?

Nyawa kita ni pinjaman jer.. Bila DIA nak amik , tanpa perlu bagitau kita yang dah tiba masa kita ... Bayangkanlah jika nyawa kita tu diambil ketika sedang melakukan dosa seperti maksiat ..zina ... hurm... jangan lupa yang dok mengumpat mengeji tu.. pergh.. Bukanlah aku kata terus masuk neraka.. kita tak tau semua tu.. Tu urusan Allah .. tapi kenalah elakkan semua tu..

Sekadar ingatkan kau dan aku ... Beramal seolah kita akan mati esok .. 

Al-Fatihah buat blogger Aisyah

Inna lillah wa inna 'ilayhi raji 'un .. Bahawa sesungguhnya kita kepunyaan Allah dan kita akan kembali kepadaNya

Terkejut aku dapat mesej dari seorang rakan blogger ..rizal del tapairo yang meninggalkan mesej di ruang komen blog , memberitahu bahawa blogger AISYAH KENANGAN TERINDAH , dah kembali ke rahmatullah hari isnin 22/11/2010..selamat dikebumikan semalam di tanah perkuburan UPM semalam..

" arwah jatuh di bilik air rumahnya..sedih sangat..arwah meninggalkan 6 orang anak termasuk kembar tiganya..." menurut Rizal..

Lebih menyayatkan hati aku ialah .. entri terakhirnya melibatkan blog aku ... hurmmm .. Begitulah kehidupan dunia.. Kita tak tau bila masa kita pula.. Hari ini kita bergelak ketawa ... esok atau sebentar lagi ?

Al-Fatihah buat arwah Aisyah dan takziah buat keluarganya .. hurm..

image

Kepentingan coli .. gulp !

 

Erk.. aku tak tau arr.. bukan aku tanya aaa... bukan aku laa...  Tapi ada keyword semalam tersangkut kat blog aku .. hehe.. sapa la gamaknya mencari cari info tentang tu eh.. Takkan ada assigment sains rumahtangga tajuk tu kot .. hehe

Tapi aku sendiri sebagai lelaki pon patut tau kepentingan coli neh.. Coli aka baju dalam wanita .. okeh ? Tu bahasa pasar dia kan ? Bahasa 'istana' dia , apa eh ? 

Lelaki patut gak belajar tentang ni.. kot kot nak belikan hadiah buat isteri ke.. atau si isteri suruh belikan ke .. Kalau gf suruh belikan , korang belikan je tudung dah .. jangan mengatal beli lak menda tu .. kang tak pasal pasal kena cekup lak sbb ingat gatal ! Haa.. Zaman skang ni bukan leh caya sangat .. Nak tunjuk romantik pon berpada pada la.. sbbnya bab bab gini bagi sesetengah perempuan amat sensitif wooo ... Tak caya ?? Jangan aku.. tanya kat blogger / pembaca perempuan .. kan kan ?

Nasihat aku , bab ni kalau nak belikan , ajak la kawan .. suruh dia cari je... Walaupun zaman open minded , ada sesetengah bab , lelaki tak perlu masuk campur .. Amik tau ok , tapi tak yah masuk campur .. hehe.. baru ruang privasi pada perempuan .. kan kan ?

Nak letak gambar coli ke ? Tak yah la yer.. semua sedia maklum rupa coli tu camana.. kan kan ..

Kerana mimpi .. si isteri balas dendam ..

 

Semalam ada la wife aku tanya kat aku .. hehe .. ada rasa apa apa tak ? Aku jawab je la .. ada .. Dia tanya aku , rasa apa ? Aku kata rasa mengantuk je la .. heeheh... 

Dia tanya tak ada rasa sakit badan ke atau rasa cam kena pukul ke ? Eh .. tak la.. ok jer .. siap mimpi kawin dua lagi ... hahaha.. tu tak la.. aku tipu je... tidur tak sedar apa ..

Aku tanya la kenapa dia tanya gitu .. Dia jawab la.. semalam dia mimpi pasal aku .. Ada sesuatu yang buat dia geram ngan aku dalam mimpi tu .. Dia kata aku dalam mimpi tu abaikan dia .. haaa .. ala... mimpi je kan ? Dia kata dia geram giler .. Ler.. tah hapa hapa perempuan ni kan ?

Jadi apa masalahnya , aku tanya wife .. Dia kata dia pukul aku 2x sebab geram sangat .. Ler ... boleh gitu ?? Emosi tul la orang perempuan ni ... hahahaha...

Fresh ?

 

Fresh Prince of Bel Air.. hehe.. ingat lagi sitcom feveret giler aku lakonan WILL SMITH .. Pelakon idola aku tuuu.. jangan memain... mmg dia berlakon tip top !!

Fresh pagi pagi ni .. Erk... Salam kawan kawan.. adik adik dan juga akak akak .. abe abe juge... hehe.. Sihat ??

Ok.. sambung eh .. izinkan hamba membebel pagi pagi ini ? Apa ? Blog hamba sukahati hamba?? Memang gitu tapi tuan hamba yang membaca blog ini maka hamba kena hormati tuan hamba semua .. Baguskan ? Ada sapa sapa nak amik aku jadi menantu ??? hahaha.. guwau pagi pagi .. Ingat abe SY je pandai guwau ?? 

Segar sangat pagi ni .. Aku tidur jam 11 semalam .. Awal giler ... Sampai sampai rumah ... aku amik masa 1 jam untuk buat 3 entri ... Satu untuk malam ( agar lebih 3,500 unique views ) dan 2 lagi untuk pagi ini ( untuk curi seberapa banyak UV ) .. Sebelah pagi 12-6 pagi , patut dicuri trafik untuk cover sebelah siang .. hehe... Maaf, bukan giler trafik tapi strategi pemasaran .. Naik boleh tapi nak maintain tu boleh ke ? Maka buktikan kita boleh maintain ..

Ok sambung lagi .. maka dengan cukup tidurnya aku ini , idea lebih mencurah curah .. insyaAllah ... hehhe..muka pon segar .. badan pon sihat .. petang ni leh la g gym kan ? Tiada alasan gitu kan .. hehehe..

Ok la.. bebel lebih lak... nak g keje dah.. ni update sementara tunggu wife... Baru 6.50 pagi .. keluar dari rumah dalam 7.00 pagi .. Erl dalam kul 730 pagi.. LRT sampai dalam 8.00 gitu .. jejak kaki kat opis .. 8.29pagi... masuk keje .8.30 pagi.. hahaha... cukup cukup jer.. terlajak je maka merah la aku ini.... hehehe.. Jumpa lagi di opis eh.. banyak keje ni... tapi leh curi curi barang 10 minit untuk satu entri... ahakss.

Blog otai yang tak otai tapi otai ... camana tu ?

Sahabat ni antara blogger yang aku kenal awal awal sewaktu aku mula berblog .. Haaa... Amaran !! Awek awek jgn lama lama kat sana .. Aku tak jamin sebarang kemungkinan yang boleh terjadi ! Haa... Kalau aku , korang leh selamat lagi.. tapi kalau blogger ni .. tak tau tak tau .. tanggung sendiri .. heehhe.. guwau jer ..

Sahabat ni masih berhutang teh tarik ngan aku .. tak pe.. tunggu dia bergelar DOKTOR baru aku tagih janji tu.. heehhe ... Ok ... Skang ni aku nak kenalkan korang dengan blogger otai ni .. Aku rasa mesti ramai dah kenal dia punya .. hehe .. kan kan ?

Pada yang masih belajar , blogger ni sesuai dijadikan contoh untuk berjaya .. Mengejar cita cita tanpa jemu orangnya .. satu satu di'rembat'nya tanpa memandang ke belakang .. haaa .. amacam ? Ada berani ?

Pengalaman dia sebagai blogger selama 4 tahun cukup mematangkan dia .. Tak kira lalat , langau , unggas mahupun cicak kubing singgah ke blognya , abis disemburnya dengan daun sekentut.. hehe.. jadi jangan kacau dia sbb dia tak kacau orang .. OKeh ?

Amaran .. jangan terkejut dengan blognya .. hehehe.. Ok.. jom aku perkenalkan korang dengan blogger ni .. meh .. klik sini

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI