Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 25 November 2010

Nuffnang tersalah bagi duit kat aku ??

 

Eh .. pelik.. pagi tadi tengok .. jumlah $$ aku dalam Nuffnang tu  ada RM200,000 tapi tadi tau tau ada RM40 juta ?? Duit Harry Porter ke masuk ? Eh.. silap.. salah tajuk .. hehee.. sori DDR .. mamai sat ..

Tapi serius la.. semalam tengok , jumlah dia sekian sekian .. Tetiba tadi tengok .. aik ?? bertambah lagi ? Iskh.. pelik .. aku ada satu buff tapi buff tu hidup segan mati bila bila jer .. haih ..

Serius..tambah banyak lak tu .. kira lepas la belanja aku untuk .. er.. berapa eh.. 1,2,3 .. 3 hari g kerja la .. sapa nak bagi kan ? Waah.. tak sangka NUFF sayang kat aku gak eh ... cam ni leh la g events dia .. tapi masalahnya , aku tak penah dijemput.. huk huk... hehe..

Tak kisah la .. harap harap bukan tersalah la.. kalau nak tersalah bagi pon , bagi la BE dalam 8 ke.. kalau ada lebih lagi , kasi la barang 10 gitu.. wat duit tambahan renovation rumah nanti.. hehehe.. nak kumpul ribu ribu neh ... pelan pelan kayuh ... Sabar ehh..

Buat NUFFNANG .. terima kasih yer .. Pada yang anti aku tu .. terima kasih gak la yer .. Blog aku ni takde info pon .. pelik naper ramai orang masuk sini eh ??? 

Blog otai yang bukan otai tapi otai ! - 2

 

Haaa... ari tu aku dah perkenalkan korang ngan kawan blogger aku kan .. Bro EQ tu.. sapa tak kenal abe kacak tu .. hahahaha.. Weh.. aku bukan gay arrr ! cakap elok elok.. dosa tu..fitnah !!

Ok..skang aku nak perkenalkan korang dengan bro yang sealiran dengan aku ni cuma aku kebelakangan ni dah tak de aliran.. hahaha.. malas dah ... adeh.. tua dah kot.. hehehe ...

Aku nak perkenalkan korang dengan EN.BATMAN DARKBATMAN .. hehe.. Bro kita ni lama dah aku kenal dia .. nak kata dari tadika tu tak la.. cuma boleh la .. Baru baru ni bro Aie ( bukan nama sebenar ) , dah masuk majalah UJANG THE FACES ... guwau je bro ..

Kalau korang nak belajar cara cara teknik SEO , blog DARKBATMAN aka AIE ni , mmg sesuai banget untuk diterokai ! Apa pun , selayaknya dia digelar otai dalam dunia dia sendiri !

Buat bro Aie , harapnya aku tak terlewat mengucapkan tahniah buat ko.. hehe.. maklumlah , dah jadi artis skang ni .. bz memanjang .. hehehe ..

Nak lawat blog dia ? Tak susah nak ingat ... ingat kelawar ingatlah  http://www.DARKBATMAN.com

Segmen : SAYA SUKA BLOG AWAK LA !

- SEGMEN INI DITUTUP SUDAH - ( 27/10/2010)


Segmen ni amat mudah .. Mana mana blogger boleh join tanpa mengira status .. Caranya amat mudah sekali .. Kita praktikan apa yang aku buat dulu dulu .. Jika kena , mmg best !

Cara untuk join segmen ini amat mudah .. Sila ikut betul betul .. aku buat langkah demi langkah .. Kalau salah gak , aku tak tau la nak habaq apa dah .. OK.. caranya ... jeng jeng jeng .. :

  1. Buat satu entri baru ..
  2. Letak Header image sebagai tanda pengenalan ..
  3. Tulis tajuk : SAYA SUKA BLOG AWAK LA ! dan linkkan ke entri ini ..
  4. Sila PILIH 5 BUAH BLOG YANG KORANG SUKA SANGAT MASUK BACA .. PILIH DENGAN BIJAK !
  5. Sila beri penjelasan kenapa korang pilih blog tersebut ..
  6. Sila tulis , SAYA MENGETAHUI SEGMEN INI DARI BLOG ....
  7. Sila pergi ke blog yang korang pilih tadi tu .. dan masuk ke ruangan komen .. Tinggalkan komen di situ .. komen tu hendaklah ditulis " SAYA SUKA BLOG AWAK LA .. " dan tinggalkan url entri korang di situ ! Entri yang korang buat segmen ni .. OK ?
  8. Kemudian , barulah tinggalkan url korang kat entri ini .. entri segmen korang tu ..

OK.. faham ? Heheh.. tak susah kan ? Senang jer ... Ingat .. korang kena buat betul betul .. Segalanya akan kembali pada korang balik !!! Hehehe... Tiba masa untuk memperluaskan lagi jajahan korang ...

Mereka yang telah sertai :

  1. Lydia Miza
  2. Furdunesia@nline
  3. aNa d'sKoDenG
  4. paDel
  5. Cik Gallus Gallus
  6. Nur Mudrikah
  7. BlueberrY CheesE
  8. AkU bUdAk pRoGrAmMiNg!!
  9. miss epa
  10. Nancy Poh
  11. BeYLa!
  12. JuanYuan
  13. .cik yaya.
  14. Pirate Doctor
  15. Tun HaTTa
  16. puteri cahaya.
  17. carr jalil
  18. hanna iymeera :)
  19. cEkEtENG
  20. NadGorgeous
  21. Nurul Atiqah Mutaza.iQa
  22. Izamir Ridzwan
  23. cplud miera
  24. nama.aku.lynn
  25. Azza Zahra.
  26. QueenImah
  27. nurazzah8
  28. Fizzo
  29. murnimahyum
  30. adianah
  31. cikZATI
  32. ~AtEeN~
  33. Si Gadis Semasa
  34. RoSs_NiE

Secara rasminya ditutup !

 

Dengan gembiranya aku mengisytiharkan BLOGGER IN DA HOUSE ditutup !! Kenapa gembira ? Sebab berjaya mengumpulkan ramai blogger baru .. hehee.. Dah tu kenapa tutup ? Sebabnya .. aku ada segmen baru !!!  Masyuk punyaaa ... hehehe.. Nak tau ??? Tunggu entri selepas ini .. Skang kita g ronda ronda blog kawan kita dulu ..

Nadhirah

Teha

Dan yang terakhir adalah  .... jeng jeng jeng !!! mari kita serbuuuuu...  Nama penuh tu wehhh .. hahahah

Siti Noraasmah Binti Ahamad Dahlan

Jutaan terima kasih pada semua yang sudi menyertai segmen ini ! Aku harap korang sudi menyertai segmen yang bakal aku buat kejap lgi.. Tak kira blogger baru atau yang lama boleh join .. hehehe.. Walaahh.. Sampai ketemu lagi ! Salam

SPM dulu dulu .. zaman aku la..

 

Huwaa.. tak leh balik lagi ...hujan ... Tetiba aku terbaca entri di blog HANNA .. Pasal SPM .. Hehe.. teringat aku zaman SPM aku 2 tahun lepas.. Haih... kejap je masa berlalu kan .. Baru 2 tahun lepas aku amik SPM .. Aku ulang yer.. 2 tahun lepas .. hahahhaha... Yelaahh ... Betul laa..

Apa yang best masa peperiksaan SPM ialah ..

  • Tak payah bawak buku teks
  • Boleh pakai kasut sukan
  • Tak payah datang awal ke sekolah
  • sekolah tak ramai orang
  • cikgu tak masuk kelas dah
  • tak payah beratur kat kantin.. sbb tak ramai orang ..
  • Sekolah sunyi .. nampak sangat sekolah cam sarang burung gagak ! haha..
  • Tak leh tengok kiri kanan.. tengok depan jer ..
  • Boleh balik awal ..
  • Tak de exam dah pastu .. kalau ada pun ujian memandu jer .. hehe..
  • Dapat tengok cikgu dari sekolah lain.. cikgu kat sekolah sendiri dah boring tengok muka diorng ..

Ada banyak lagi.. yang pasti .. aku seorang je dari pasukan bolasepak sekolah aku yang lulus SPM .. hahaha.. yang lain ? Hahaha.. sendiri mau hengat laaa... sekolah budak jahat.. Sapa tak kenal SEKOLAH MENENGAH DATO LOKMAN ? Aku je baik... hehe.. ingat jasa mak bapa weh ... Jadi manusia !

Tempat blogger melepak !

 

image

image

Telah mengumpulkan lebih 6 ribu blogger ... hehe.. sedang berusaha ke arah 10 ribu !! Mampukah ? Jom lepak kat sini ..  hehe.. sambil lepak sambil usha entri kawan kawan blogger yang lain ..

KELAB BLOGGER BEN ASHAARI

Nganga lagi ? Klik je la kat situ.. tengok sendiri menarik ke tak .. hehe..

Blog perlu ada aura !

 

Huih.. bukan aura Mawi yer .. Cuba perhatikan blog tu .. Blog korang la.. bukan blog aku.. blog aku , aku tak larat dah nak perhatikan .. huhu ..

Cuba tengok.. dimana kekuatan blog korang tu .. tengok betul betul .. pandang kiri kanan .. Apa yang korang rasa kekuatan blog korang tu .. Adakah disebabkan gambar ? Warna ? Font ? Lampu lip lap ? Mahupon akak akak yang berdiri kat situ ?

Kalau korang jumpa aura ni , pastinya semangat nak update entri senantiasa membara .. Kalau tak , korang tengok blog pon tak bersemangat ..

Aura ni boleh memberi mood .. Mood nak tengok je dia .. Haa.. cam ada satu tarikkan gitu.. Orang lain pon asik teringin je nak masuk kat dalam blog korang tu walaupun tak update .. Faham tak ni ?

Ok.. g la selongkar dan kaji blog korang tu.. InsyaAllah .. jumpa.. buat pembaharuan ...

Isteri aku boleh pancut !

Astagfirullah al'azim .. Dah berkali kali aku dapat email cam ni.. puas aku delete ... Apakah orang kita ni dok gile menda ni je ke ? Kehidupan kita ni semata mata seks je ker ?

Mmg tak dinafikan .. Maaf yer.. ni sains rumahtangga ... mmg tak dinafikan seks penting dalam rumahtangga tapi kot yer pon berlapis la skit .. Nak buat promosi sekali pon jangan sampai membelakangkan tatasusila .. Malu la sket.. Nanti orang kata , orang melayu ni takde menda lain dalam kepala... haih ..

Cara promosi ni sebenarnya menjelikkan.. bukan dapat tangkap pembeli kalau gini .. Kecuali yang benar benar terdesak .. aku pon tak tau la tahap mana terdesak tu ..

Kan lebih elok letak tajuk yang lebih sesuai .. cam .. EKARANG BARU HARMONI RUMAHTANGGAKU .. haa.. sesuai gitu kan ? Entah ler.. tak tau la .. kot nanti kalau menda gini disalah guna dek mereka yang belum sah hubungan tu camana ?? Sapa nak tanggung ? Kena ada sikap bertanggungjawab skit bab gini. jangan pk keuntungan semata mata .. Kaya di dunia belum tentu kaya di akhirat !

Penambahan : Tajuk adalah milik berkenaan ! Bukan berniat nak tarik pembaca tapi sekadar perkongsian..

Sehari 50 FOLLOWERs .. lama lama ?

image

Aku sangkakan untuk mencapai 5000 sebelum hujung tahun ni adalah mustahil.. tapi nampaknya , macam tak mustahil je kan ? Sejak minggu lepas , sehari aku boleh dapat 40-50 kawan kawan baru .. Hurm.. menarik kan ?  Jadi angan angan aku tu akan tercapaikah ? Tunggu 31/12/2010 nanti eh.. hehee..

OK .. buat blogger Hisyamuddin , jutaan terima kasih kerana sudi meletakkan aku antara mereka yang ko suka tu .. hehe.. thanks bro ..  Tak layak sebenarnya lagi .. tahun depan , insyaAllah baru layak ...

Aku suka blog ni ... 2

 

Simple .. kemas.. bersih ... Antara entrinya ialah ,

" Dah masuk waktu Zohor. Semoga sahabat semua sihat dan ceria di hari yang redup dan dingin ini (kat Bangi...hehehe). Kali ini Si Tukang Tulis ingin berkongsi berkaitan kebaikan susu kambing berbanding susu lembu. Si Tukang Tulis terdetik untuk berkongsi tentang susu kambing setelah memikirkan kenapa Orang Arab lebih meminati kambing daripada daging lembu. Banyak sirah Nabi Muhammad yang memperihalkan tentang kambing. Kambing telah menjadi sebahagian daripada hidup mereka. Mungkin ada yang memberi alasan bahawa di padang pasir lembu tak boleh hidup sebab kurang rumput!

Walau bagaimanapun, SI Tukang Tulis mengajak sahabat semua untuk memandang isu ini dari sudut positif. Jika Nabi Muhammad memakan kambing, pasti ada rahsia yang besar dan kita tak sedar mengenainya. "

Rasa rasa kenal  tak tuan punya blog ni ??? Hehehe.. meh sini aku perkenalkan korang ... Nama dia FAREED .. Hehe.. Ok ? Nak tngok blog dia ? Jom jengah sat .. FURDUNESIA

Kenapa kejar TRAFIK tinggi ?

 

Aku dapat satu soalan dari rakan blogger tadi .. erk.. ke semalam eh ? Hurm.. tak ingat lak bila .. Adeh.. Nak wat camana.. dah tua .. hehe.. kena la terima kan yang daya ingatan semakin lemah .. Eceh.. alasan sajaaaa ...

Dia tanya .. kenapa ramai blogger kejar trafik ? Apa yang best sangat ? Ok.. ini pendapat aku yer.. bukan pendapat sapa sapa yang aku jumpa dalam blog orang lain .. Okeh ? Pendapat ini tiada kene mengena samada hidup atau yang mati ..  ;)

Berikut adalah jawapannya .. sebelum itu .. .

image Jom makan kek dulu.. gambar ditaja oleh DELICIOUS CUPPIES

 

  • KEPUASAN - tiada perkataan yang mampu diucapkan bilamana sesuatu hasil milik kita menjadi tumpuan ramai .. bukan giler glamer okeh !
  • PERNIAGAAN - bila trafik tinggi , $$ masuk ... ;)

Ok..tu jawapan yang ringkas .. mungkin ramai blogger baru berpendapat , tak kisah la.. asal ada orang masuk pon ok dah .. skit pon skit la ..  Segalanya bermula dari sedikit .. bukan tamak tapi peningkatan .. Takkan ari ari nak banyak tu je ? Kalau suka suka tu tak pe la.. tapi kalau dah letak iklan cam NUFF tu , takkan nak banyak tu je ari ari kan ? Nak gak ada peningkatan ..

Yang paling penting ialah cabaran ! Menyahut cabaran untuk mempertingkatkan trafik blog ada sesuatu yang menarik ! Ianya membantu kita memikirkan pelbagai jenis strategi untuk memasarkan blog kita ..

Blog adalah satu produk .. produk yang terhasil dari penulisan kreativiti kita samada dalam bentuk ilmiah , maklumat mahupun kegiatan harian .. Kalau tidak dipasarkan , sapa nak tau , kan ? Kalau nak memasarkan blog tu , cara apakah yang terbaik ? Bukankah itu satu cabaran ?

Rata rata blogger sekarang ini terdiri dari pelajar mahupun terpelajar .. Segala ilmu mahupun pengalaman dalam apa jua bidang sesuai digunakan untuk mempertingkatkan trafik blog .. Ibarat nak meniaga tapi di mana nak pacakkan gerai ! Kalau letak kat pasar malam , saingan pasti hebat.. bagaimana nak tarik pelanggan .. bukankah itu satu cabaran ???

Bukan giler trafik atau apa .. Satu kepuasan tidak terhingga bila blog kita sesak dengan pengunjung .. Aku sendiri nak tengok blog aku cam HMETRO online.. UTUSAN online tu .. sekali online , beribu.. puas siutt !!

Kenapa aku tak guna SHOUT BOX eh ??

 

Kotak jerit .. ruang legar borak .. chatroom .. apa saja namanya  , sudah pasti menarik  bila ada dalam blog .. kan kan ? Hehe..

Ok.. aku ditanya oleh GAYAHSPEARS dalam entrinya TEMU BUAL BERSAMA  .. , apakah perlunya SB ni ?? SB laa... Shout Box .. adeh.. Penting ke tak ..

Bagi aku .. tak langsung .. Ruang komen dah ada .. FB ada ..YM ada .. kalau nak cari je kat situ .. Pe susah ? Bagi aku , SB ni dh jadi tempat spam dan juga tempat lepas geram .. Nak maki hamun pon selamba jer kat situ .. sapa yang sakit hati ? Adakah mereka yang lalu lalang kat situ akan sakit hati ? Tidak sama sekali .. malah ada antara mereka akan menambahkan lagi sakit hati itu dengan meninggalkan segala sampah yang menyakitkan mata .. Maka , kegunaan shout box itu telah disalahguna .. Oleh itu , aku tak berminat nak gunakan langsung..

Aku pernah letak sekali .. hasilnya amat memberansangkan .. Mereka yang tak suka kat aku ni , lempar pelbagai tuduhan antaranya GAY .. hahahha.. adeh.. betapa laaa aku ini kagum dengan kejelitaan wanita , boleh dia kata aku gay ?? Abis idea ke ??

Kalau nk sangat bagi komen , tinggalkan je kat ruang komen .. kalau nak tanya apa apa , add je YM aku kat BENASHAARI@YAHOO.COM dan juga FB aku .. search jer kat FACEBOOK tu ,  BEN ASHAARI II atau BEN ASHAARI atau KELAB BLOGGER BEN ASHAARI atau BEN ASHAARI BLOG .. hehe.. banyak pulak yer .. sempat promosi lak... tak pe.. janji 40 JUTA !!

Akhir kata , jom kita g tengok geng BLOGGER IN DA HOUSE yang terkini :

Ok.. lunch time... nak makan pe eh ? Cam biasa je la kot.. bihun .. hehe..

Ayah rogol anaknya sehingga lahir 10 anak !

 

Giler arr !! Adehh ... 

Lelaki Argentina dituduh rogol anak selama lebih 30 tahun

BUENOS AIRES: Seorang lelaki Argentina berusia 62 tahun ditangkap dan didakwa merogol anak perempuannya selama lebih 30 tahun dan menyebabkan anaknya itu melahirkan 10 anak, dalam kes yang "lebih teruk" daripada kes Josef Fritzl di Austria pada 2008, kata seorang hakim.

“Tertuduh menafikan pertuduhan itu tetapi ujian DNA mengesahkan beliau adalah bapa kepada anak yang dilahirkan itu," kata Hakim Virgilio Palud kepada radio tempatan.

Lelaki terbabit dituduh melakukan penderaan seksual berulang kali dan sumbang mahram, jenayah yang membawa kepada hukuman penjara 20 tahun.

Tertuduh yang identitinya tidak dinyatakan, ditangkap Jun lalu kerana mencuri lembu, menyebabkan anak perempuannya itu yang kini berusia 43 tahun, melaporkan perbuatan beliau kepada polis walaupun diancam.

Wanita terbabit yang identitinya tidak dinyatakan, mendakwa beliau dipukul dan dirogol sejak berusia 13 di rumah keluarganya di perkampungan Nicanor Molinas, 600 kilometer ke utara Buenos Aires.
Palud berkata, perbuatan rogol itu menyebabkan wanita berkenaan mengandung dan melahirkan 10 anak yang kini berusia antara 7 dan 27 tahun dan hanya anak sulung yang mengetahui bahawa bapa dan datuknya adalah lelaki sama.

“Ia lebih teruk daripada apa yang berlaku di Austria,” katanya merujuk Josef Fritzl yang dihukum penjara seumur hidup pada 2009 selepas mengurung anak perempuannya selama 24 tahun dan memperoleh tujuh anak serta membunuh seorang daripadanya. - AFP

-BHARIAN-

Berikut adalah ..

Pengumuman ... huih ... ada banyak pengumuman neh ... Blog aku skang dh jadi kaunter pertanyaan mahupun kaunter soaljawab... I LIKE !!! hehehe ...

Mula mula ... dengan BLOGGER IN DA HOUSE ..

  1. wida
  2. Lina
  3. HoPKS
  4. Fatimah Ali
  5. lalailusi
  6. ♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ (1 )
  7. ♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥(2)
  8. .cik yaya.
  9. keyphochee
  10. PDM
  11. blogger
  12. Lydia Miza(Aidyl Azim)

Ok.. tu dah settle.. ni skang lak untuk GIVEAWAY dan CONTEST .. Sapa nak hadiah dari blogger , boleh la join ..

OK.. selesai GA dan CONTEST .. Free je laa.. aiseyman .. korang neh.. aku acah jer.. Ok.. ni ada satu lagi ..Sebenarnya aku ada buat satu segmen ringkas jer.. hehehe.. takde hadiah kecuali ... Apa ?? Tungguuu ... Nak tau segmen apa ? Meh sini ..

CERITA KREATIF : Aku nak bagi BEN ASHAARI hadiah ..

Tarikh tutup ? Bila tiba harijadi aku tu ha.. hehehhe.. tqqqqq

Siapa buat GIVEAWAY ( GA) ????

 

Semalam ada beberapa blogger mintak aku promotekan GA mereka .. aku terlepas pandang sebab .. erk.. banyak perkara.. hehehe . .banyak wooo keje neh.. ni pon update 5 minit.. sebab tu apa yang aku pikir kadang kadang tak tertaip .. hahaah.. bila baca balik ada je perkataan yang terlepas ..

Ok.. pada mereka yang nak aku promote GA mereka tu , sila tinggalkan link kat entri ni .. nanti aku promote , okeh ? Aku nak 25%  jer.. hahaha...

Cepat cepat .. sebelum entri ini bertukar ke entri terbaru !

Perkara yang teramat bosannya berlaku di pagi hari ..

 

ARgh... apa nak buat kan ? Sapa suruh naik pengangkutan awam kan ? Erk.. kerajaan ??? Hahahaha..

Pagi pagi dah bikin panas .. Ternampak bro Ezzu kat stesen LRT tadi.. pastu ilang ??? Haha.. muka cam tensen je.. nape tensen ? Haa.. ni yang nak bagitau ni .. hehe..

  1. Kalau mesin pintu masuk stsn tu buat hal , maka berbaris panjang la macam nak beli tiket HARRY POTTER di hari pertama !
  2. Jenis tak reti nak beratur bila nak masuk dalam LRT !
  3. Bercinta dipagi hari .. Kalau bercakap tu , mulut tak bau tak pe lagi.. kalau bau ? Tu baru mulut.. kalau jenis tak mandi pagi ? pastu berhimpit ngan kita ? Pakai la perfume wehhhh kot ye pon !
  4. Yang bercinta ni lagi .. jaga 'awek' macam pengawal peribadi PRESIDEN USA ! Kawal abis.. jgn rapat ! Tapi kalau tengok awek dia pon , hurm... sapa ada nasi goreng? Aku lapar la..
  5. Cam biasa .. sakit perut la kan ? Nasib baik ari ni perut aku bagus.. baik je dia.. hahaha..

Tu je la kan . .tak sabar nak pindah Putrajaya !!

Hehe...tu contoh je la ..

 

Salam .. selamat pagi .. Puas tidur ? aku tak pon... hehe.. ngantuk giler .. Keje banyak lak kat opis.. waahh.. mati gue.. pastinya sepi tanpa cinta blog aku kang .. uhuk.. cedeyy..

Semalam aku ada buat satu entri .. cam biasa la.. Ada yang faham ada yang tidak .. Enti apa? Sat nak p cari balik .. Ok.. Yang ni ( link ) .. Sebenarnya entri ni aku tak tertinggal link atau lupa nak letak nama blogger tapi cuma contoh dua blogger yang saling ' beri dan menerima '  .. Faham skang ?

Ngantuk la weh ... ni dalam kereta ni .. wife antar aku ke ERL .. cam biasa  la kan .. hehee... Dia drive aku update... ahaks ... Rasa cam nak menidurkan diri jer .. hehehe ..

Cikgu Akim , tahniah ... teruskan usaha murni mu ..semoga cita cita anda tercapai .. Jadilah pendidik yang benar benar komited pada tugasnya .. InsyaAllah ..

Huih.. camni la baru rock !

 

Tadi aku g lepak kat blog ni .. Perghh ..entri dia , semua best ... antara yang aku suka .. dia cerita pasal hantu malam malam buta ni .. real beb.. siap letak video lagi..  Yang bagusnya , blogger ni baru umur 20 .. dah pandai bercerita .. respek siut  !

Salam tuan .. saya ada buat review sedikit tentang blog tuan .. harap tuan dapat lihat dan perbetulkan sekirangnya ada kesilapan .. Jika ada , sila beritahu dengan kadar yang segera agar dapat saya betulkan ..

Wah .. terima kasih pada blogger tu sbb sudi membuat review tentang blog aku .. Aku dah baca reviewnya tentang blog aku ni.. Mmg terharu sekali .. Aku tak sangka rupanya blog seperti aku ni ada pembaca senyap .. hehehe .. Jutaan terima kasih buat blogger berkenaan kerana sudi meluangkan masa membuat review pada blog ini ..

Bro .. ni aku ada buat sedikit entri penghargaan atas kesudian membuat review berkenaan blog aku .. Terima kasih yer ..

Okeh ?

Resepi Kejayaan BEN ASHAARI dan MAT GEBU

 

Ehem.. pastinya ramai tertanya tanya .. apakah kejayaan kami berdua bila kami bersekongkol .. hehe .. Seperti biasa , semua orang tau MAT GEBU dah cukup popular dia Majalah SAJI dan terbaru ialah di HMETRO ..

Seperti yang ramai perasaan , pertukaran FEED adalah penyumbang kepada trafik kitorang .. Satu pertukaran yang sangat sangat berbaloi pada kedua dua pihak .. Itu yang terang lagi nyata ..

Tapi yang satu ni .. Sebenarnyakan  aku perhatikan la , ada blogger yang suka menerima tapi bila tak reti laaa nak membalasnya ... Konsep ini aku guna pakaikan diantara blog aku dan blog mat gebu dan beberapa buah blog lagi tapi tak banyak la.. skit jer ...

Konsep ini sama je cam segmen suaikenal .. iaitu , blogger baru memberi dan aku membalasnya kemudian ... Korang faham tak ni ? Aiseh.. mudah je la ..

Gini yer .. Semalam , IRINE dan EYRIQAZZ ada buat entri dan kemudiannya meletakkan backlink ke blog aku ... Terima kasih .. secara terangan dia 'mempopularkan' blog aku kepada pembaca dia walaupun ringkas je bab tu .. Dah tu , bila orang dah memberi , takkan aku sekadar g blog dia dan bagitau , terima kasih , irine .. eyriqazz .. Ok ke ? Mungkin ok .. tapi sepatutnya disitulah bermulanya satu kerjasama antara pihak terbabit ..

Maksud aku .. kalau korang perasan , aku dan Mat Gebu saling bercerita antara kami .. Perlu korang tau , pembaca setiap hari hampir 40% adalah pembaca baru .. Apa salahnya  kita bertukar pembaca ??? Rugikah ??? Aku bagi kat kau , kau bagi kat aku .. Dua dua dapat .. Tapi masalahnya skang , satu beri satu lagi nganga .. Camana tu ?

Tapi macam aku nampak skang ni la kan .. ada blogger tak nak berkongsi pembacanya .. Tak kisah la .. hak dia .. masing masing punya cara .. Aku cuma berkongsi resepi jer ...

Aku dah gunakan dengan geng geng blogger baru .. Ok kan ? Walaupun tak meletup , baik ada dari takde langsung kan ? hehehee.. pelan pelan kayuh ..

Kalau konsep ini digunakan .. insyaAllah ... NUFFNANG pening nak cari blogger popular .. ramai sangat nanti.. hahahaha.. 

Harapnya , takde sapa yang terasa yer ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI