Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 27 November 2010

Jom Redah lagi .. uhuks ..

Erm.. Kat Alamanda tadi aku usha jualan murah oleh MPH .. Byk giler buku ... Sambil tengok tengok tu , aku ternampak buku pasal blog .. Cara cara menjana pendapatan dari blog .. hurmm .... Menarik gak ...

Ok.. kat sini aku nak amik kesempatan untuk rakan rakan yang berminat mengetahui selok belok mengenai pembelian rumah .. Ada rakan blogger kita yang menyediakan blog untuk menerangkan serba sedikit mengenainya dan banyak lagi.. Kalau berminat , rajin rajinkan diri tu ke blog rakan kita , HAYATI ..

Kembali ke segmen kita .. REDAH KAU DAN AKU OLEH BEN ASHAARI ... Kita masuk senarai nama ke 3 .. Jap je kan ? Aku pon tak sempat nak redah lagi sebab nak siapkan senarai nama ni .. Baru buat satu senarai , masuk lagi .. hehehe.. Syukur... diterima ramai.. hehe.. Terima kasih kawan ... OK.. jom tengok senarai terbaru :

  1. AiDa
  2. hazlin
  3. ijatnuar87
  4. Eliyana
  5. sekamar rindu
  6. ibh
  7. LugieAmir
  8. @cu SaYaNg
  9. AKO @ retna
  10. Budak Botak
  11. .shark.grown.up.
  12. fatin hanani
  13. Miss Nina
  14. Syafiq Rosli
  15. MiSz OnYz
  16. SHA
  17. Ellen
  18. azieazah
  19. . the Owner .
  20. rieyana ynn
  21. Adam
  22. silent thinker
  23. ain mustaza
  24. Haris Khairuddin
  25. nora amila ghazali
  26. Shafa
  27. husniah zaimah

Hehe.. selesai senarai ke dua ... Pasni ... contest sehari .. hehehe ..

Huih ... giler aku jap !

 

Mak aih .. aku ingatkan takde sambutan sebab kena redah meredah ni tapi tak sangka la pulak ramai giler ikut serta .. Ok.. bagi mereka yang dah buat SSBA tapi lom submit atau terlepas pandang tu , sila paste url tu kat sini .. Tqqq..

Aku baru balik dari Alamanda .. Shopping barang dapur skit dan beli buku kat MPH tu .. ada jualan murah MPH .. sambar satu buku .. hehe.. dalam pusing punya pusing , berkenan satu buku ni .. KAPAL HAJI DALAM KENANGAN .. hehe .. best ! Nak tau pengalaman orang dulu dulu g haji .. baru leh rasa semangat haji atuk nenek kita dulu .. kan ?

Ok.. tamo bebel.. Kita ke segmen terbaru aku iaitu REDAH AKU DAN KAU PUNYA OLEH BEN ASHAARI .. Hurm .. menarik penyertaan kali ni sebab ramai blogger lelaki gak join .. biasanya perempuan yang yang monopoli .. hehe.. skang seimbang aku rasa..Alhamdulillah .. ini bermakna skang ni blogger lelaki dan perempuan boleh bergabung dan berkongsi pendapat dan idea tanpa mengira jantina .. Terima kasih semua !

Senarai terbaru REDAH AKU DAN KAU OLEH BEN ASHAARI :

  1. aNa d'sKoDenG
  2. Amirah Su'aidah
  3. AkU bUdAk pRoGrAmMiNg!!
  4. haniz
  5. nuR izyan
  6. nadia
  7. ieda
  8. Rafidah Bakri
  9. res ipsa liquitor
  10. Shaofie
  11. adrina sidek
  12. Syat0za
  13. LUKISAN PENA
  14. Ummi Alifya
  15. Love hurt aeNnn
  16. Miss Syamsina
  17. iqbalhakimi
  18. moChaCCino
  19. Lydia Miza(Aidyl Azim)
  20. MTL
  21. WannZ_AzryN
  22. Scarlett O'Hara
  23. ~AsiahRazali~
  24. Cik Kamoo
  25. Pendekar Berkuda

oK.. Ada lagi tau .. sabaq... ni saja buat 25 nama dulu .ada lagi 20 lebih .. hehehe .. Huih.. meriah gak eh.. hehehe..

Tengah malam ni ada satu pertandingan nak buat..  Satu hari punya pertandingan .. Pemenang akan berada dapat promosi sticky post selama 24 jam .. amacam ? Menarik tak ? hehehe .. tungguuu ... Sementara tu , g redah blog kawan kawan tu.. kot kot ada ilmu dunia dan akhirat yang boleh dikongsi bersama .. Sapa tau ???

REDAH AKU DAN KAU PUNYA !

{ SEGMEN DITUTUP PADA 29/11/2010 }


Wah .. tajuk berhantu ! hahaha .. kasi REDAH AKU DAN KAU PUNYA ! Redah menda ??? Heheh.. segmen ni kalau diperhatikan memberi peluang untuk mempromosikan blog yang menganjur dan yang terlibat.. Sama sama untung sama sama rugi... OK la kan ?

Mudah sekali tapi agak rumit namun begitu berbaloi... InsyaAllah .. sama sama mencubanya .. Bukan kena keluar duit pon kan ? Yang penting , cuba jaya dulu ... OKeh ? Caranya begini.. Sila baca dengan teliti .. Markah akan ditolak sekiranya terdapat.. hehe.. acah jer.. Caranya ialah :

  1. Buat satu entri ;
    • Tulis tajuk REDAH AKU DAN KAU PUNYA OLEH BEN ASHAARI , kemudian linkkan ke entri ini agar mereka yang nak join nanti tau mana nak cari ..
    • Sila redah blog BEN ASHAARI dan cari 5 ENTRI yang korang rasa korang sukakannya dan tulis kesemua entri tu termasuk linknya sekali .. Contoh 1 ) Bila lihat mereka yang popular tu .. 2) .... 3 ) .... dan seterusnya ..
    • Kemudian , sila beri 5 entri milik blog korang sendiri yang korang rasa berbaloi dibaca oleh pengunjung blog korang nanti ... Caranya pon sama gak .. Tulis tajuk dan linkkan sekali ..
  2. Kemudian , sila tinggalkan url entri korang di sini agar dapat dipaparkan bersama sama ..

Ok.. amacam ? Senang je kan ? Kalau berminat , silalah buat .. kalau tak nak , tak perlu nak bising bising .. Tu saja .. Terima kasih ..

Yang dah join :

  1. Izamir
  2. AfiqBukhari.com
  3. Orange
  4. iDeaLz cRazEe
  5. amad sarpix
  6. faizah
  7. oshin

Tarikh tutup ? Bila tiba masanya .. hehehe ..

Berakhir sudah SSBA dan mulanya segmen ..

Ok.. dengan ini , saya umumkan penutupan segmen SAYA SUKA BLOG AWAK LA ...Ini kerana saya .. eh.. apasal sopan benar lak aku kali ni ?? Iskh.. Ini kerana aku nak lancarkan satu segmen baru .. Baekkk punyaaa .. hehehe .. Sebelum tutup , aku nak senaraikan blog blog yang terakhir join segmen SSBA ni .. Blog tersebut ialah :

  1. Nia Dhani

Apakah segmen yang akan muncul selepas ini ?? Hehehe.. Segmen yang bakal mempromosikan blog masing masing .. Walaaahh.. hehehe.. sediakan pen dan kertas.. tekan buzer bila soalan dikemukan.. haaha.. cam kuiz lak.. ok.. tunggu entri selepas ini .. Iklan sebentar ... g blogwalking tu dulu..

Nak tackle FOLLOWER ?

 

FOLLOWER .. Penting ? Bagi sesetengah blogger , mungkin penting .. ada yang tak kisah .. Bagi aku , penting .. Kenapa ?  Hehe .. Rasa dihargai .. tu jer .. Sbbnya aku tak paksa sapa sapa follow aku .. Dia nak follow , dia follow .. Kalau aku ada masa , aku cuba ikut skit skit .. Maklumlah , aku bukak laptop hanya untuk update entri.. Blogwalking aku dilakukan di hp aku .. kat situ , tak boleh nak follow atau bagi komen ..

Ok.. ni tips mudah nak tackle FOLLOWER ..

  1. Blog yang menarik .. maksud aku dari segi template ..
  2. Entri yang best.. penggunaan bahasa yang mudah difahami ..
  3. Tiada semak samun dalam blog ..
  4. Kerajinan mengupdate blog .. Apa guna orang follow blog yang 'dingin' ?

Tu je la yang aku nampak sekarang sebab tetiba mata mengantuk.. penat kot .. hehehe.. Kalau kawan kawan ada nak tambah , silakan lah ..

Biarlah mereka follow sbb blog kita menarik perhatian mata mereka .. Tak guna follow sebab 'arahan' dari kita .. Okeh ? Maaf dari saya ..

Follow u ?

 

Entah kali ke berapa entri aku berkaitan isu  I FOLLOW U dah ! Wajib FOLLOW ME tau !!

Blogging ni bukan berkaitan I FOLLOW U... Yang melibatkan I FOLLOW U ni hanya lah DIGI dan bedak FOLLOW ME .. Tapi blog tidak sama sekali ..

Soal I FOLLOW U ni adalah soal keikhlasan .. Tertera di  widget tu adalah PENGIKUT dalam bahasa melayu dan FOLLOWER dalam bahasa inggeris .. Tidak ada jaminan di situ yang mana aku akan follow balik ..

Apa yang mampu aku pada mereka yang sudi mengunjung blog aku ni hanyalah segmen suaikenal antara blogger .. Berbaloi atau tidak .. Wallahualam ..

Alhamdulillah .. ramai blogger dah tau isu ni dan tak gunakan dah .. termasuk juga komen komen yang tidak membina setiap kali meninggalkan jejak ..

Tu je la aku nak bagitau .. terpulanglah pada diri masing masing .. Kalau nak follow memfollow , lebih baik 'lepak' kat FACEBOOK jer .. Ok ? Harap jangan ada yang terasa .. Bukan nak tegur atau nak mengajar .. Sebagai seorang sahabat blogger , aku nak bagitau sebelum ada blogger lain sembur korang nanti ... hehehe...ok ??

Aku nak bagi BEN ASHAARI HADIAH ..

 

Segmen ni sampai penghujungnya dah sebab , nak cari hadiah apakah yang sememangnya dalam kepala otak aku ni mahukan .. hehe.. Ok.. kita lihat senarai mereka yang dah antar assignment mereka .. hehehe .. Macam yang aku bagitau , takde hadiah .. cuma .. paling menarik mata aku ni akan dapat sticky post 24 jam yang mana harganya , tak yah la sebut.. cuma berbaloi .. InsyaAllah..

Berikut senarainya :

  1. nursufi81
  2. Mama Zara
  3. Siti Noraisyah
  4. MamaFaMi
  5. rabiatul
  6. misza
  7. Hishyamuddin
  8. Ummi Alifya
  9. ::Cikgu Akim::
  10. -hanyaaku-
  11. Nia Dhani Nasir
  12. MiSz OnYz
  13. aref seven
  14. ♥NuR SyAFiQah♥
  15. akubersamaCahya
  16. ♥..permysuri_hati..♥
  17. AiMaN
  18. peni anani
  19. Songo
  20. Sya Hassan
  21. Noor Faezah Mazli
  22. Fiqas
  23. ana ayesha
  24. Ummi Zaihadi
  25. Hannan Al Qudsey
  26. ayah_ibu_nasuha
  27. Aisyah AR
  28. apezs shah
  29. razucute
  30. Mila
  31. Sabihah
  32. Apezs
  33. nur
  34. Malek ku
  35. Izamir Ridzwan
  36. wida
  37. efa nur
  38. efa
  39. Cahaya Senja
  40. ijatnuar87
  41. Scarlett O'Hara

Semua yang 'bagi hadiah' ni mmg menarik sekali cuma sayangnya aku Terpaksa pilih satu jer .. Yang manakah bakal  menarik perhatianku ?

Jawapannya bakal keluar pada harijadi aku nanti .. hehehe...

Bila lihat mereka yang popular tu ..

 

Sedih .. sayu jer .. M.RAJOLI .. AZEAN IRDAWATY .. dua pelakon yang hebat ... dan salah seorang dari mereka telah pon kembali ke rahmatullah .. Al-Fatihah buat arwah M. Rajoli.. Semoga arwah tenang di sana ..

Aku sedang menonton drama bertajuk TANAH KUBUR di Astro Prima .. Hurm.. Kita lihat kehidupan mereka dulu penuh dengan glamour serta kemewahan .. Itu yang kita lihat secara kasar .. Hakikatnya ? Hanyalah mereka dan keluarga mereka saja tau keadaaan ..

Dunia glamer ni hanya tipu daya syaitan jer.. Kita dibutakan dek 'kebanggaan' ciptaan kita sendiri yang mana akhirnya hati kita menjadi hitam kerana terlupa akhirat .. Majoritinya yang mengejar dunia glamer ini terlupa akan saat kematiannya .. Yang dia nampak hanyalah dunia .. dunia .. dunia ..

Lihatlah contoh contoh yang ada .. Bagaimanakah pengakhiran mereka ? Micheal Jackson .. dan ramai lagi .. Bukanlah aku nak kata itu hukum Allah .. Kita tak boleh sewenangnya menjatuhkan hukum cuma kata aku ialah , apalah yang nak dikejar glamer???

Berapa ramai yang berblog sbb nak kejar glamer ? Tengok la cermin sendiri .. jangan tuding jari kat orang .. hurmmm .. Berhati hatilah .. jangan sampai tersesat jalan .. Kalau sempat kembali, alhamdulillah ... kalau tak ?

 

Hanya padaMu aku meminta
Sesungguhnya Kau pemurah
Ampuni segala dosaku..
Kesejahteraan,kedamaian,keimanan,ketaqwaan
hindarku dari Mu Tuhan
{Selawat serta salam
buat Nabi junjungan kepada muslimin dan juga muslimat
Ya Allah Ya Tuhanku
aku mendengar seruan dan hanya kepadaMu ku beriman}
KeranaMu aku disini
KepadaMu aku kembali
Apabila tiba saatnya nanti
Sehingga tiba detik itu
Ku bermohon hanya dariMu
Engkau peliharailah diriku
Dengan namaMu Allah Yang Agung
Yang Pengasih Yang Pengampun
kepadaMu ku berlindung

LAGU : DOA oleh  RAHIMAH RAHIM

Atas permintaan ..

Huih.. atas permintaan seorang sahabat , maka aku akan list semua blog blog yang dah join SAYA SUKA BLOG AWAK LA dari mula hinggalah ke ..er.. tadi la kan ? sampai sesi 6 la kan .. hehe..

Ok..ini adalah linknya ... 1 , 2 , 3 , 4 , 5 dan 6 .. kata dah.. aku salah kira.. hahaha .. ni satu lagi.. sepatutnya ni jadi 7 .. hehe.. jgn marah aaaa..

Hurm... blogwalking pon jangan sampai tak solat yer .. dahulukan yang penting dulu yer ... Terima kasih kawan kawan yang menyertai segmen ni ... Nak lagi ke segmen ? Kang ada yang meluat .. hehehe

*tq azhar

Kakak kerja kelab malam gelumang maksiat

 

Soalan yang diambil dari HMETRO 

SAYA berusia 22 tahun dan mempunyai kakak berusia 27 tahun yang bekerja di kelab malam. Dulu kakak pernah bersekedudukan dengan lelaki A hingga melahirkan anak yang kini dijaga ibu yang sudah tua. Dia tidak peduli langsung anaknya.

Kakak bekerja di kelab malam untuk menyara anak dan ibu saya. Saya tertanya-tanya adakah duit itu halal?

Selepas itu, kakak berkahwin dengan lelaki B dan hanya bertahan setahun saja sebelum bercerai. Puncanya, dia �mempunyai ramai lelaki di belakang suami. Akibat tidak mahu dituduh dayus, suaminya menceraikan kakak.

Sikapnya masih tidak berubah dan kami tidak mahu mengambil tahu hal kakak kerana bosan. Baru-baru ini, dia mengaku duduk sebilik dengan lelaki lain di rumah kami.

Jawapan .. di sini

 

Kalau korang la kan.. apa jawapan nak bagi kat kawan kita ni ? Bagaimana nak selesaikan masalah mereka ? 

Ajaran mengarut !

 

PUTRAJAYA: Kegiatan ajaran sesat Islam Jamaah (IJ) yang antaranya menghalalkan tulang babi dimakan dikesan bergerak semula di negara ini selepas penahanan 21 pengikutnya selepas mereka melakukan solat Jumaat di surau tanpa tauliah di Sungai Tangkas, dekat Kajang, semalam.

Kegiatan ajaran sesat yang dipercayai didalangi lelaki warga Indonesia itu menjadikan surau berkenaan sebagai markas sejak beberapa bulan lalu sebelum diserbu sepasukan penguat kuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), kira-kira jam 1.40 tengah hari.

Sebelum serbuan, beberapa penguat kuasa Jais menyelinap ke dalam kumpulan terbabit yang taksub mendengar khutbah dalam bahasa Arab yang disampaikan lelaki itu.
Selepas mereka selesai bersolat, penguat kuasa Jais mengepung surau itu dan menahan 21 pengikut kumpulan itu yang turut membabitkan beberapa wanita.

Mereka yang berusia antara 20-an hingga 50-an, sebahagiannya ditahan di dalam sebuah rumah berhampiran surau itu dan kebanyakan mereka warga Indonesia.

Pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (Jais), Datuk Mohamed Khusrin Munawi, berkata ajaran sesat IJ sudah diwartakan haram sejak 1980-an selepas ia didapati bertentangan ajaran Ahli Sunnah Wal Jamaah yang diamalkan di negara ini.

Menurutnya, ajaran itu dibawa dari Indonesia dan disebarkan di kalangan penduduk tempatan yang terpedaya kerana ingin menggunakan jalan singkat bagi mendekatkan diri dengan Allah.
“Antara kepercayaan pengikut kumpulan itu ialah tulang babi halal dimakan, yang haram daging babi saja. Jelas pegangan ini bertentangan dengan ajaran Islam sebenar,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Beliau berkata, serbuan semalam dilakukan pihaknya selepas siasatan dan pemantauan Jais mendapati kumpulan ajaran sesat itu cuba mengembangkan ajaran mereka bukan saja di kalangan pendatang Indonesia, tetapi juga kepada penduduk tempatan.

Menurutnya, tindakan pengikut ajaran itu yang mengadakan solat Jumaat dengan jumlah makmum hanya 20 orang satu lagi bukti kesesatan mereka.

Selain itu, kata Khusrin, satu lagi kesalahan mereka yang jelas ialah melakukan solat Jumaat di surau yang tidak pernah diberikan tauliah oleh Majlis Agama Islam Selangor (Mais) dan menjadikan surau itu sebagai markas menyebarkan ajaran sesat terbabit.

“Jais serius untuk memastikan ajaran sesat terbabit tidak terus berkembang. Sebab itu kami menempatkan ‘orang kita’ dalam kumpulan itu ketika mereka melakukan solat Jumaat tadi (semalam).
“Dengan tindakan itu, Jais berharap dapat memiliki bukti kukuh, malah selepas ditahan semua mereka dibawa ke Mahkamah Syariah Kajang untuk didakwa atas kesalahan menjadi pengikut ajaran yang difatwakan sesat,” katanya.

Sementara itu, portal e-Fatwa Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) menjelaskan antara penyelewengan pengikut IJ ialah mendakwa kumpulan mereka saja mengamalkan cara Islam sebenar manakala bukan ahli dianggap kafir.

Pengikutnya juga dibenarkan melakukan solat Jumaat di rumah, menganggap lelaki dan perempuan ajnabi tidak batal wuduk jika bersentuhan, selain mengeluarkan hukum binatang yang mati di perkampungan orang Islam tidak perlu disembelih dan halal dimakan.

-HMETRO-

Saya suka la blog awak - 6

6 dah ke ? Tak hengat la .. Ramai banget .. Ok.. terlebih dahulu aku mengucapkan jutaan teramat jutanya buat mereka yang telah mencalonkan serta mengundi BEN ASHAARI BLOG di BLOG PILIHAN MALAYSIA .. klik link jika berminat nak mengundi ( link ) .. Terharu sangat bila tengok undiannya .. Aku ingat takde sapa nak undi aku memandangkan saingan mmg mantap sekali .. hukhuk ..

OK... skang kita ke SSBA lak .. senarai terkini ada lebih dari 10 .. Alhamdulillah .. ramai kenalan baru kita dapat kan ... Okeh.. kita tengok senarai terkini :

  1. Ati Masrif
  2. Cik Eka Katsumi
  3. NurulAsyikinAziz
  4. alinac lover
  5. pink
  6. Zafirah Majdiah
  7. iqbalhakimi
  8. Liyanaziz
  9. aeinio
  10. AiMaN
  11. tomatokering
  12. Aisyah AR
  13. riena
  14. Shaa

Pada yang nak join tapi tak tau camana nak buat ? sila ikut macam kawan kawan lain yang dah buat .. klik link yang ada disediakan dalam blog mereka.. ok ?

Hurm.. Sapa dah g MAHA ? Best tak ?

Bayar deposit rumah baru dengan duit blog ?

Sapa kata berblog tak berbaloi ? Meh habaq mai sat .. haaa .. Berbaloi baloi ... Skang ni nak simpan duit untuk buat apa yang patut buat dengan rumah tu .. Yang pasti aku nak ada mini gym !! Dah ada rumah sendiri boleh buat apa saja la kan !!! Hahaha.. i likee !

Tadi .. seperti yang dirancangkan .. maka pergi la ke BANDAR BARU SALAK TINGGI ... Hehe .. Cadangnya nak terus 'sapu 'memandangkan wife kata berkenan dan juga yang tinggal pon cuma dalam 4 unit je lagi .. hehe .. amik , jangan tak amik ! Aku ok kan je .. hehe.. Duit pon dh standby .. kasi keluar itu simpanan hasil dari .. hehe.. ;) ..

image image Ruang tamu , dapur , 5 bilik serta parking yang boleh memuatkan 2 bijik kereta serta belakang ada tanah lagi yang boleh tanam bunga gitu .. hehe.. Dari Putrajaya ke situ cuma amik masa 20 minit.. tu pon sbb jalan kampung.. kalau highway ? Lagi dekat .. Tol pon takde .. hurmm.. Harga ? Keluasan ..22x75 .. ok la kan ?

imageMinggu depan nak selesaikan urusan peguam lak .. haih.. part ni mmg boring skit .. uhukkss.. Bila nak beli rumah , mmg main dengan duit .. Nasib baik skang ni tak perlu bayar duit peguam .. Katanya percuma .. ke dah termasuk sekali ?? Wallahualam ..

Apa pun , syukur alhamdulillah .. selesai dah bahagian yang peningkan kepala ni .. Skang ni kena simpan duit banyak banyak lagi.. HD7 ? IPAD ? Oh tidak !!

Blog Best - YESS !!

 

Hurm.. Sabtu menjelma .. mau kemana tanpa membazirkan duit ? Syaitan menjemput aku membazirkan duit di LOW YATT PLAZA untuk membeli HD7 atau iPAD .. Wallaahhh .. Daku tergodaa.. daku tergoda dan terkecewaaa ... Terkecewa sebab tak lulus dek bahagian kewangan.. huh .. Bikin panas je mata ini bila tengok iklan HD7 atau iPAD ..

Ok .. aku skang ni nak perkenalkan lagi blogger blogger best yang mana telah menghasilkan penulisan yang menarik sekali untuk dibaca .. Haaa.. Cam ari tu , aku dah bagi ulasan mengenai blog mamat senaman ( DARKBATMAN ) awek cun ( IRINE ) ,  ulat buku terhandal ( EQ ) dan skang ni aku nak perkenalkan pulak blogger yang mana tulisannya yang penuh dengan bunga bunga bertangkai duri .. Haaa.. hehehe..

Aku rasa ramai yang dah tau tapi ada jugak yang tak tau ... Dengan ini , aku amat berbangga sekali nak perkenalkan kat korang semua blog yang patut korang jadikan contoh untuk memantapkan lagi penulisan korang ..

Nak tau sapa ? Ok.. aku amik contoh ayat dia ek.. sat no ...

' Semalam, aku mungkin rebah. Semalam aku biarkan diri aku tunduk pada kesakitan atas nama sebuah penghormatan pada mereka yang aku sayangi. Biarlah air mata itu tumpah sekalipun kerana aku percaya, tangisan itu adalah kekuatan untuk aku bangkit lebih kuat. '

Haa.. baca skit pon dah tau sapa punya kan ? Tak lain tak bukan .. dia ialah .... meh sini .. klik > BEST

Selamba giler bergaduh berparang parang !

 

Aku tengok diorg bergaduh macam dalam filem ! Berparang parang !! Sorang tu berbadan gempal besar dengan kepala berdarah tapi masih berdiri tegak sambil menghayunkan parang dia ke arah sekumpulan lelaki yang datang menyerang dia ! Kawan kawan dia ada yg terbaring mati dan ada yang dah lari !

Aku seolah olah nampak seperti kelibat Awie .. Mungkin dia dan kawan kawan dia di serang .. Tau je la kan .. Awie tu pon ramai musuh .. Mungkin lelaki berbadan gempal tu bodyguard dia ..

Aku hanya mampu tengok dari jauh .. Tak berani nak g tolong atau buat apa apa.. Aku suruh wife aku kunci pintu pagar rumah dan berdoa agara mereka tak datang menganggu ...

Tiba-tiba pintu pagar aku diketuk dengan kuat ! Aku bukak pintu dan lelaki berbadan gempal itu meminta tolong ! Dia nak masuk untuk berlindung dari kumpulan lelaki tadi ! Aku serba salah ..takkan nak bagi dia masuk ? Nanti diorng mesti datang rumah aku pulak.. Haih .. Apa yang perlu aku buat ???

Baru aku nak buka pintu , tiba tiba wife aku pegang bahu aku !! ...

" Bang , bangun cepat .. lewat dah ni.. kata nak g tengok rumah tu ! Kang abis orang beli rumah tu.. Cepat la g mandi .. "

Potong stim betul la.. aku baru nak tolong lelaki tadi .. Kena sambung malam kang lak mimpi tu la... haih

Siapa sangka ?

image

Aku target ... tengah bulan depan baru dapat cecah 4900 ni memandangkan sasaran 5000 aku adalah hujung tahun ini .. Tapi sebaliknya berlaku.. Hari ni saja aku dapat 100 follower ..

Apa pun.. jutaan terima kasih.. rasanya minggu depan la kot cecah 5000 .. hehehe.. Satu kebanggan sebab aku baru setahun berblog ..walaahh..

Kategori Blogger ..

 

image

Wujudkah kategori kategori blogger ni ? Yang muda ..Yang matang dan yang dah layak digelar 'otai' .. Old timer ni biasanya blogger yang dah lama berkecimpung dalam bidang penulisan blog .. Ada jugak yang teror IT dipanggil otai .. Cuma lom ada lagi yang digelar diva la .. Takat ni lom ada .. Ada ke ? Tak de lagi kan ?

Ada lagi kategori , popular , famous dan juga picisan .. Hehehe.. aku pon tak tau la dari mana datangnya segala kategori ni .. Wujudnya segala kategori ini menyebabkan mereka yang baru lagi dalam dunia blog agak segak bercampur gaul dengan blogger yang lebih lama dari mereka ..

Ada jugak yang tak kurangnya anggap diri tu dah popular .. Pelik tul.. Tang mana popularnya dalam bab blog ni ? Takat cerita g sana sini pastu ramai baca dah kira popular ker ?

Bagi aku .. popularnya sesuatu blog adalah disebabkan penulisan yang bagus .. Kalau orang kata blog aku ni popular , maka aku nafikan sekeras kerasnya malah aku sendiri tak leh nak labelkan lagi diri aku ni seorang blogger .. Baru nak jadi blogger , adalah .. hehe..

Entahla..bila adanya jurang begini , maka mereka yang baru dalam dunia blog ini amat segan nak bercampur gaul dengan mereka yng dah lama .. maka wujudlah puak puak gini .. Bila wujudnya puak maka wujudlah cerita cerita yang lebih pada mengarut. .. Mula mula ok la..bab berforum... tukar idea .. lama lama ?

Tapi tu laa.. dunia realiti mahupun maya , manusia takkan boleh bersatu sampai bila bila .. hanya bila bab agama saja akan bersatu ... Entahlah ...

Saya suka blog awak ni la .. boleh ? - 5

 

Hurmm.. ada orang malam malam ni ? Hehe.. mesti la ada ..esok kan cuti ... Ok .. jom tengok sapa pilihan blog mereka pulak ..

  1. Matika
  2. ::Cikgu Akim::
  3. GombakMali
  4. CT NoArIzAh ArIs
  5. oshin
  6. Fatihah
  7. nur
  8. Faezah Hannah Al Baj
  9. rizaros
  10. amimarz
  11. ...aensyazliana...
  12. missalongwani
  13. ~ch@wi~
  14. wannurfazrini
  15. Kalamhati
  16. lady morgana
  17. yana zuera
  18. ZaHusNa Collections
  19. luvYou

OK.. 19 blog yang menawan kalbu.. cun dan kacak gitu.. hehehe.. ciptaan Allah.. semua indah belaka.. terpulang pada cara nak perindahkan lagi jer .. kan kan ?

Dah tengok HARRY POTTER ..

 

Hurm .... mungkin aku bukan taksub sangat kot dengan cerita Harry Potter maka aku boleh menguap dalam panggung ditambah lagi dengan bengang dek budak kecik kat sebelah aku bersama ayah dia yang dari mula sampai ke tengah cerita yang tak habis habis melantak !!! Ya Allah.. sabar je la aku ... Mmg la sukahati dia nak makan .. tapi bunyi plastik yang tak henti henti tu menggangu 'jiran sebelah ' ... Tak reti nak prihatin langsung ..

Review aku mengenai HARRY POTTER kali ni ? Pendapat aku ? Bagi mereka yang ikut filem ni dari bahagian satu , sudah pastinya best .. dan aku pulak ... mmg tengok dari bahagian satu tapi tu la... bersambung yang buat tensen tu .. nak tunggu sambungan dia , tahun depan lak tu .. tah panjang nyawa entahkan tidak ..

Filem yang aku nak tengok selepas ni adalah TRON dan AKU TAK BODOH.. Boleh tahan gak pelakon filem AKU TAK BODOH ni .. Disebabkan takde pelakon yang aku tak gemar berlakon dalam filem ni , maka aku nak g tengok .. heheh..

Tapi sebelum tu , aku nak layan RAPUNZEL .. Diorng kata best .. Tu diorng kata la.. aku tak kata apa apa pon .. kena tengok dulu baru leh nak komen .. hehehe.. mana aci komen tanpa tengok kan .. kecuali 2 Alam tu la.. Tak yah tengok pon dah leh review.. Tak adil bukan ? Salah filem tu atau penerbit dia ? Hehehe.. Dia kisah pe kan ? Duit banyak ... hehe..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI