Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 29 November 2010

Jangan lupa .. ada mata memandang ..

 

Salah satu risiko paling besar dalam dunia blog ni ialah ketelanjuran kata ..

Mmg benar ada yang berblog ni suka suka .. Ada yg nak cari jadikan tempat pendapatan utama atau sampingan .. Macam macam niat .. Segalanya terpulang pada individu tu sendiri ..

Cuma satu perlu tahu , di Malaysia ini , bab ni masih lagi dikawal ... bukan boleh main sedap bercerita jer .. Silap tulis , ISA ... Silap tulis , terpacak pak polisi.. tu kalau berkaitan isu negara .. Kalau isu umum ?

Aku sendiri kalau boleh nak je tulis ikut suka tekak aku .. Main sedap je lepas... Dulu aku pernah buat gitu .. tapi ada sahabat sahabat menegur .. Blog kita ni pelbagai golongan membacanya .. Hari ni mungkin takde , esok lusa ? takkan kita nak buat blog untuk hari ni jer ? Atau kena ingat gak , kalau kita ada anak nanti ? Takkan diorng nak tengok segala kata kata kurang manis orang tuanya ?

Bukanlah nak jaga hati orang tapi kita nak jaga air muka kita gak .. Nak perli atau sound tu gunakan kebijaksanaan .. Ada cara .. dah cukup cantik orang dulu dulu buat peribahasa , perumpamaan atau pun guna je pantun.. hehehe..

Boleh nak tulis apa saja .. Blog kita .. tapi apa yang kita tulis , kita kena bertanggungjawab !

Aku seperti kamu juga ..

 

Baru dalam dunia blog ? Inginkan perhatian dari blogger lama ? Seronok blog menjadi kunjungan ramai terutama blogger lama ? Trafik tinggi ? Follower ramai ?  Berkawan dengan blogger lama ? Dan macam macam lagi perasaan yang ada ..

Serius .. aku dah lalui semua itu sepanjang tahun ini .. Dan yang pastinya segala ini akan berulang lagi dan lagi dan lagi selagi aku berblog .. Perlu korang tau ... semua ini akan berlaku pada korang juga selama mana korang aktif berblogging ..

Sakit hati .. dikecewakan dan mengecewakan .. Suka duku duka .. dan banyak lagi laa.. letih jari aku nak menaip kat sini sbb aku skang ni kat kawasan jualan murah MPH ..

image Aku duduk la kat sini sementara menunggu wife aku berpusing pusing mencari buku .. Dan aku sendiri kekenyangan skang ni .. Hehehe.. Baru pas makan besar la katakan .. Mmg hancus ..

Ok sambung .. Ni aku kongsi satu pengalaman aku .. Aku dulu cam segelintir korang .. Mengharapkan blogger otai masuk dan komen.. Pastinya akan memberi semangat .. Tapi kan .. bila lama kelamaan kan , sebenarnya rakan rakan yang senantiasa memberi komen itulah yang memberi keseronokkan pada kita .. Itulah yang aku rasa skang .. Bila rakan rakan sama 'umur' aku berblog sambil berganding bahu seperti aku dan BORAKKOSONG lakukan , Eqzalback ( senior ) , Mat Gebu dan ramai lagi yang mana mereka semua inilah yang seringkali menghulur tangan memberi semangat ketika jatuh .. Blogger blogger baru ? Anda yang terbaik !

Jangan terasa jika blog tiada komen .. Komen akan hadir sekiranya entri kita itu menarik minat mereka untuk meninggalkan komen .. Nak tau berbaloi atau tidak tiap kali kita post entri tu , tengok pada trafik .. Ada yang suka masuk untuk membaca .. tapi nak low profile..  Kena hormati privasi mereka ..

Meninggalkan komen bukanlah segalanya ! Perhatikan semula entri kita tu .. Adakah sesuai untuk mereka singgah lalu meninggalkan komen ? Nak komen ke nak ada orang baca ni ??

Celeb kat SR , Alamanda ..

 

image

Hurm... ada dua anak buah kat umah aku dari Perak.. Saja bawak berjalan ke Alamanda dan layan Rapunzel jap lagi .. hehe..

Segmen BERANI MATI nampaknya mendapat sambutan .. samada hangat atau tidak , aku rasa korang je la tau kan .. aku masih berhutang lebih kurang 20 blog ni .. hehehe.. tak pe.. pelan pelan yer .. rasanya segmen ni paling best aku penah buat .. sbb hanya yang berani mati je sanggup join.. Pastinya akan mengundang komen komen yang menyakitkan mata je nanti .. Ini akan mencabar kesabaran blogger tu sendiri .. Apa pun harap bersabar .. wat dek jer ..

OK.. aku nak makan dulu .. nanti sambung eh ..

Berani blogger blogger ni yer !!

 

Wah .. makin ramai berani mengatakan blog mereka ni bagus ? Nampaknya masing masing ada keyakinan skang ni yer .. Bagus.. macam ni la yang kita semua mahukan .. Jangan terperuk je . Tampilkan diri .. Semua orang layak buat blog dan maju ke depan dengan syarat mesti ada usaha dan kemahuan ! ..

Ok.. diorng ni kata blog diorg best .. Apa pendapat korang lak ?

Segmen ni sebenar best untuk diblogwalking sebab masing masing menceritakan kelebihan blog mereka .. jadi tak payah susah susah nak redah abis abisan ..

November Rain la plak

 

Hurm .. dari dulu aku minat lagu ni .. Gun's n Roses .. Pergh.. kira antara lagu yang patut dalam koleksi MP3 ...

Balik keje tadi .. seperti yang diramalkan dek pengkaji cuaca , hujan turun dengan lebat di Kuala Lumpur .. Lain lain kawasan aku tak pasti la sebab aku ada kat KL .. hehehe.. Langkawi hujan tak ? Nak g sana ni nanti ..

Masa lalu kat hall PWTC tadi , aku ternampak sesuatu yang menarik sekali ! Waahh .. aku nak g ! Aku nak g ! tak kira ! tak kira !  Sempat amik gambar 3-4 keping .. Apakah itu ? Nanti aku buat entri lain pasal tu .. hehe ...

Sampai kat bawah tu .. huih ... sesungghnya mmg lagu NOVEMBER RAIN yang dok berkumdang kat telinga aku tu benar benar menjadi kenyataan .. huih.. Hujan lebat ! Arghh .. Kena redah hujan gak ni .. kalau tak , aku pasti lambat sampai rumah .. hurmm ..

Tukar lagu .. pasang lagu MARIAH CAREY .. dan terus redah hujan !  Waalaahh.. seksi gitu baju lencun .. hahahah.. Esok sah demam... Sambut besday dalam selimut jawabnya !

Wah.. aku dah dapat hadiah besday !

image

Aku dapat dari rakan rakan pejabat yang kebetulan juga blogger yang rajin gitu , CIAO ANNIN dan MISS IZAH ...

Apakah kandungannya ? Aku pon tak tau ... dia suh bukak tepat kul 12 malam .. jangan katak dah la yer .. aku tak takut katak.. segan ngan lipas jer .. hehehe ..

Buat Ciao .. jutaan terima kasih !! Ahaks.. esok choteeee... mau jalan jalan cari makan ...

Diorng kata blog diorang best !

 

Wah... ini sudah lebey... berani diorg kata blog diorng ni best ? Aku sendiri tak berani mengatakan blog aku ni best .. Korang yang kata .. aku kata tak..korang kata yer .. Ok la.. aku malas nak bergaduh.. aku akui je la blog aku ni best walaupun pada hakikatnya tak best .. Berpijak di bumi yang nyata .. kan kan ?

Ok.. Ramai yang kata blog diorng best kan .. ok .. aku keluarkan skit skit .. kalau ramai ramai kang korang muntah hijau tengok nama diorg yang dah  hantar ni.. aku sendiri pon nak pengsan tengok .. huhu ..

Mari kita check sorang sorang .. betul ke best ???

Bestkah ? Hehehe... bagi aku ????

Tak balas komen berlagak DIVA ?

 

Alamak .. satu pertanyaan buat aku .. hehehe .. camana tu nak jawab ?

" bro, selalu orang cakap newbie ni macam diva bila tak reply komen orang2 yang komen kat entri dorang.. kalau orang lama tak pe.. adeyyy... " dari Amni 

Huih ... camana tu ? Apa aku nak jawab nehhh ?  Sbb aku pon spesis tak reti jawab komen .. hahahha... Sombong ? Oh sama sekali tidak .. Berlagak DIVA ?? DIVA tu apa ? Aku tak tau apa itu DIVA .. Apakah DIVA itu boleh mengelakkan kita dari MAUT ?

Maka inilah jawapan aku ... Tak kira baru atau lama , menjawab komen di dalam blog adalah bagus sekali .. Ini akan membuatkan pembaca rasa dihargai malah akan kembali lagi .. 

Mereka yang tak jawab komen ni , aku tak tau apa alasan mereka .. tapi aku punya alasan , semua sedia maklum.. dengan entri aku yang tak putus putus serta masa yang mencemburi aku dan komen yang banyak dan aku sorang je yang jawab ( aku tak guna orang lain untuk jawabkan komen yer ) dan broadband yang senantiasa lembab dan paling menyebabkan aku tak leh nak jawab komen ialah , idea asik mencurah keluar.. kalau aku jawab komen , idea tu lari... camana tu ?

Tu je la jawapan aku .. terima atau tidak , mereka yang mengenali aku sudah sedia maklum siapa aku ini ... SOMBONG TAK DE NILAI .. sekian .. makasihhhhhhhhhhhh...

Terbukti ! Usaha tangga kejayaan !

 

Sapa sangka ? BEN ASHAARI yang mereka kata gila update menurunkan ilmunya secara online pada sahabatnya yang berada nun jauh di JOHOR dan kini terbukti , telah meletakkan blognya dikalangan blog blog yang mempunyai pembacanya tersendiri !

Berkat kerajinan kawan kita ini , dari trafik yang sedikit dan skang telah melebihi aku ! Adeh.. ni aku nak kena blajar balik ngan dia ni .. Sapa sangka kan ? Kini terbukti segalanya adalah datang dari kemahuan diri sendiri ..

Apa yang boleh aku bagitau cumalah tips yang aku guna .. selebihnya korang sendiri kena buat ... Kena kreatif skit je .. bukan susah kan ?

Ok... nak tau sapa dia ? G la tengok sendiri bukti kat blog borakkosong ..

Bro Eddie , terima kasih atas ucapan tu .. Saling membantu dan berkongsi tips menghasilkan kejayaan bersama .. Apa yang sedap kat JB nanti eh ??? hehehhe

Redah saya suka blog awak !

 

Wah... macam tak percaya lak ! Segmen BERANI MATI tu buat aku lak benar benar berani mati ! Dan blog NO 1 yang jadi 'mangsa' pertama mencatatkan jumlah online sekali gus mencecah ke 100 orang ... huih... satu segmen yang benar benar berani mati ..

Disebabkan itulah , aku tamatkan segmen REDAH AKU DAN KAU PUNYA untuk memberikan laluan pada segmen baru ni ... huhu .. bikin panas tul .. hehe.. sori yer..

Berikut adalah senarai nama mereka yang hantar penyertaan yang terakhir :

Dan satu lagi senarai terakhir untuk SSBA : yanna faisal

Huih.. aku pening sat...

BLOG AKU BEST : NO 2 , 3 dan 4

 

Huih .. Bagus.. ada jugak yang nak mengaku blog dia best yer .. Best sangatkah ? Aku dah tengok dah .. korang ? G la masuk n tengok sendiri... Tapi tolong , jgn mengutuk .. tegur guna kebijaksanaan ..

BLOG NO 2 ( link )  ... hehehe... mmg berani mati ! Satu cabaran yang dia berani sahut untuk mempromosikan blognya .. tqq ..

BLOG NO 3 ( link ) ... yeargh .. berani mati ? hehe.. no komen.. tapi berani gak la menyahut cabaran ... thanks bro

BLOG NO 4 ( link ) .. blogger yang sedang berada di DOHA , Qatar ini tidak mahu melepaskan peluang untuk bagitau kat dunia blog yang blognya best ! Haa... jgn tak tau.. best atau tidak , g tengok sendiri..

Apa pun .. tahniah buat mereka sebab mereka masih baru lagi dalam dunia blog ni tapi dah ada pembaca setia mereka .. walaaahh ...

BLOG AKU BEST ! : NO 1

 

Wah.. ada penyertaan yang pertama .. tadaaa .. tapi blog ni mmg best laaa.. dia berani mengakui sbbnya mmg ramai masuk blog dia .. Menurutnya sehari hampir 10 ribu PAGEVIEWS dicapainya kebelakangan !!! Tak best lagikah ?

Salute bro !! Berani mati ! Sesungguhnya aku tak nafikan blog ni mmg best ! Tak caya ? Korang g la tengok sendiri .. Kalau best , maka akuilah .. kalau tak best ? Bagitaulah kat mana tak best agar dia boleh kasi best best lagi .. Tapi ingat .. komen biarlah cara yang beradab .. jangan jadi cam yahudi ..

Ok.. mari kita tengok blog yang pertama ! .. Jommm ... klik sini ..

BERANI MATI : BLOG AKU BEST !

 

Satu segmen baru aku buat .. dan ini bemakna segmen REDAH AKU DAN KAU PUNYA akan berakhir tidak lama lagi.. sehari dua lagi ?

Segmen baru ni , berkaitan dengan blog masing masing .. Haa.. ramai tanya aku blog diorg tak best ke ?? Ok , skang aku buat satu segmen berani mati ! Kira orang kata masuk bakul angkat sendiri la gitu .. hehehe..

Segmen ni adalah berdasarkan penilaian blogger tu sendiri terhadap blognya tu .. Adakah dia rasakan blognya tu menarik dan best ? Jika dia rasa begitu , maka dia patut join segmen ni !!! Waahh ..ada berani ??? Hehe..

Untuk join segmen ni , mudah jer.. Cam biasa .. buat satu entri . Dalam tu perlu ada :

  1. Header image sbg trademark segmen BEN ASHAARI BLOG ..
  2. Sila ceritakan latar belakang blog dengan penuh rasa bangga sbb bukan semua orang boleh buat blog .. Pastikan TIDAK KURAN dari 100 patah perkataan ..
  3. Kategori blog ..
  4. Usia blog ..
  5. Tujuan buat blog ..
  6. Apa yang bestnya blog anda tu ..
  7. Sasaran trafik untuk tahun depan .. SEHARI berapa UV ?
  8. Pastekan url kat ruangan komen ini ..

Ok .. tu jerrr... hehehe... Mari kita lihat sapa yang berani mati !!!

Lebuh raya Ayer Keroh sesak, nahas lori tangki asid

 

image

KEMALANGAN yang membabitkan tiga kereta dan sebuah lori tangki membawa asid dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru di KM198, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Ayer Keroh, pagi ini menyebabkan laluan sesak sepanjang tiga kilometer. Setakat ini, beberapa pengguna cedera termasuk pemandu lori tangki yang dikatakan sesak nafas akibat terhidu asid yang tumpah dan mereka kini dirawat di Hospital Alor Gajah.

BERITA LANJUT -

MELAKA: Satu kemalangan membabitkan tiga kereta dan sebuah lori tangki membawa asid dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru di KM198, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran plaza tol Ayer Keroh, pagi ini menyebabkan laluan sesak sepanjang tiga kilometer.
Lori tangki asid itu dikatakan hilang kawalan sebelum melanggar pembahagi jalan, kira-kira jam 6.30 pagi tadi.

Ia menyebabkan tangki lori berkenaan terhumban ke seberang jalan arah ke Kuala Lumpur dengan asid yang dibawa tertumpah di atas lebuh raya.

Saksi memberitahu, tiga kereta cuba mengelak tangki yang terhumpan itu dan melanggarnya.
Setakat ini, beberapa pengguna cedera termasuk pemandu lori tangki yang dikatakan sesak nafas akibat terhidu asid yang tumpah dan mereka kini dirawat di Hospital Alor Gajah.

-BHARIAN-

Prestasi blog NOVEMBER 2010

 

Patutnya hari ni dan esok ditambah sekali tapi ok la kot.. dua hari je pon.. lebih kurang je kutipan 'tol'nya .. Tapi kenapa aku rasa tak happy je yer ? Hurmm ..

image

PRESTASI NOVEMBER

Terima kasih pada yang sudi menghabiskan masa di dalam blog picisan aku ni .. Tau tak best .. tapi tak pe.. aku sedang berusaha untuk menge'best'kannya lagi ..

image

PRESTASI MINGGU LEPAS

 

Persoalannya ... bolehkah nak kekalkan ? Heheh.. cam nak malas je skang ni .. hehehe .. camana tu ? Dan untuk pengetahuan , ada 2,328 blog yang sudi letakkan link blog aku di dlm blognya .. Satu pencapaian yang memberangsangkan .. Target selepas ini ? Nak g events NUFFNANG bersama DARKBATMAN .. Sapa mau follow ?

Blog Best : Aku suka blog ni ..

 

Penuh dengan nasihat blog ni .. suka sangat ... kalau tengah tengah gundah gulana tu , lepak kat blog ni mmg berbaloi .. Macam macam kata motivasi yang ada kat sini ...

Blog yang berwarna hijau ini mmg kemas dan simple jer .. Orang utara .. hurmm .. kampung aku gak tu.. hehe.. Ni bukan edisi pilih kasih yer .. Air minuman dia pon air sukaa laaa.. waaaa...

Ok ok .. kenapa aku suka ? Aku pasti korang leh dapatkan jawapan dia kat sana nanti.. Jom .. tgk sendiri ... meh sini

Makin tua makin menjadi ..

 

image

Hurm... kalau diperhatikan dan dibukak bukak mata ... makin ramai nak ke penghujung usia .. Bila dah nak jejak usia gitu , ada yang dah sedar diri .. Alhamdulillah .. syukur pada Allah .. Tapi yang sebaliknya tu camana ? Ditambah dengan pakai pelbagai serum kecantikan... botox.. beli pakaian seksi meksi .. walaupun kulit tu dah mula gelebeh tapi tak kisah dah , VOGUE gitu !! Tu belum dok kata diri tu DIVA ! Haih ..

Entah la .. aku sendiri malu dengan Allah .. Malu sbb terlalu banyak dosa sepanjang hidup aku ni .. Pelik .. apakah mereka tidak memikirkan soal kematian ?

Mmg betul .. kalau sekadar memikirkan tapi tiada usaha kearah membawa bekalan , tak guna juga .. Tapi sekurangnya dengan memikirkan semua itu , kita ada juga usaha untuk mendekatkan diri pada Allah .. Baik fikir dari lupa terus ..

Aku bukan nak nasihat sapa sapa .. Entri ini untuk diri aku dan mereka yang teringin nak fikirkan soal dunia dan akhirat .. Tengok cermin .. Aku rasa semalam aku baru berusia 17 tahun .. Tegang je kulit muka .. Dan esok bakal cecah 34 dan akan terus naik .. Rambut dan janggut pon dah mula beruban .. Apa yang nak dicari dalam kehidupan ini ?

Aku pun nak senyum gak la..

image

Hak milik kekal UTUSAN

 

Baca dah atau tengok berita semalam ? Hurm... Komen ? Tak payah la.. Meluat ? Pon tak perlu la .. Tu la orang kata ... tua tua  gini , ingat ingat la kubur .. tak payah dah dok bergaduh atau mengutuk sana ini ... Bawak bawak istighfar..

Makin banyak cakap , makin banyak salah .. Bila dah salah cakap , maka keluar la pelbagai dalil yang akhirnya , rakyat jadi pening .. Diorg ? Apa pedulik ... yang penting , dah tercapai segala impian mereka .. Rakyat ? Ok la kot .. janji boleh g shopping .. Anak cucu kita lak nanti camana ?

Sapa yang betul sapa yang salah ... tepuk dada , bukalah mata !

Jom Update kerap ...

 

image

Stop !! Hehe.. Ada orang kata aku giler update blog .. Betul la tu .. Ada yang kata aku banyak idea ... Yelah kot .. Ada yang kata aku takde keje .. Tipu la tu .. Ada yang kata blog aku ngarut .. Kot ?

Tapi lebih baik update dari bersawang ... Lebih baik update dari mengarut dalam FACEBOOK ... Lebih baik update dari ngorat anak dara orang dalam YM  .. Lebih baik update dari dok membuta ..

Kerana apa ? bila update , kita perlu membaca .. Kenapa kena membaca ? Untuk mendapatkan fakta ... Untuk apa dapatkan fakta ? Untuk berkongsi maklumat ..

Hasilnya ... aku kenal korang .. korang kenal aku .. Ada sapa sapa yang rugi kat sini ?

Dua wanita dakwa sakit selepas ambil pil pelangsing

 

KUALA NERANG: Dua wanita mendakwa mengalami masalah kesihatan selepas mengambil pil pelangsing yang dibeli melalui ejen yang dikatakan mampu menurunkan berat badan dengan cepat.

Difahamkan, produk itu turut digunakan ahli politik, orang kenamaan, penjawat awam termasuk guru dan polis untuk menurunkan berat badan dalam tempoh singkat.

Produk itu dipercayai diseludup dari negara jiran dan dibungkus semula di sebuah kediaman yang beroperasi di Alor Setar dan dikatakan mengedar di beberapa salun kecantikan di sekitar Jitra dan Alor Setar, selain menggunakan khidmat ejen di daerah lain.

Seorang pengguna yang mahu dikenali sebagai Suziana, 26, mendakwa mengalami cirit-birit, pening kepala dan keguguran rambut selepas mengambil pil berkenaan dalam tempoh seminggu selepas disyorkan seorang rakannya.

Beliau berkata, pil itu dijual dalam plastik lutsinar yang dibungkus semula dengan harga RM70 untuk satu set lengkap bagi kegunaan siang dan malam, manakala set malam pula dijual pada harga RM40.
Sementara itu, seorang lagi mangsa yang hanya dikenali sebagai Aisyah, 54, yang ditemui di rumahnya di Kerpan, Jitra kelmarin berkata, pil pelangsing yang diambil sejak setahun lalu menyebabkan dia mengalami sakit sendi kaki yang serius.

Aisyah yang mengalami masalah berat badan 76 kilogram (kg) berjaya menurunkan ke 70kg dalam tempoh hanya seminggu selepas mengambil produk itu.

“Akibatnya, saya mengalami cirit-birit, manakala najis menjadi hitam, selain kerap pening kepala dan muntah,” katanya.
Sementara itu, jurucakap Bahagian Farmasi Kedah ketika ditemui berkata, pihaknya akan menganalisis sampel pil berkenaan dan akan menjalankan siasatan berhubung perkara itu.

Beliau berkata, dari segi pembungkusan, pihaknya mendapati ia menyalahi peraturan kerana setiap pil yang diluluskan Kementerian Kesihatan mempunyai label, tarikh dan nama pesakit tetapi pil ini tidak mempunyai sebarang label.

“Kita percaya kemungkinan besar pil ini mengandungi sibutramine yang boleh menyekat selera makan pengguna tetapi boleh menyebabkan kesan seperti kerosakan jantung, buah pinggang dan hati, selain boleh menyebabkan kematian,” katanya.

Jurucakap itu berkata, jika didapati bersalah, pengeluar pil itu boleh disiasat mengikut Akta Racun 1952 dan sabit kesalahan boleh dikenakan denda RM5,000 atau dua tahun penjara atau keduanya sekali.

Beliau berkata, kes itu juga disiasat mengikut Akta Pendaftaran Ubat dan Peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik kerana ia dipercayai mengandungi bahan ubat terkawal dan tidak berdaftar dengan kementerian itu dan boleh didenda sehingga RM50,000 atau tiga tahun penjara atau kedua-duanya sekali

 

-BHARIAN-

REDAH KAU DAN AKU ...

{ SEGMEN DITUTUP PADA 29 /11/ 201 }

Aku rasa ramai tak tau lagi segmen ni .. maka aku nak bagi tau la yer .. kang kata aku tak habaq lak .. hehe... Nak tau pasal segmen ni , boleh rujuk kat sini .. Kalau nak tengok mereka yang dah buat entri berkenaan segmen tu dan nak g jelajah blog kawan kawan yang best tu , meh sini .. 1 , 2 , 3 , 4 , 5 dan yang ni ke 5 :

Ada lagi yang terlupa ? Paste url kat sini yer .. Dan terima kasih sekali lagi untuk ucapan dan yang berminat nak mengundi BLOG PILIHAN MALAYSIA , sila ke sini ... aku di kategori blog suami pilihan yer.. hehe...

Alamak ! 3 petanda berturut dah !!

 

Huih.. apakah maksudnya ? Atau dua petanda itu sudah memadai ??? Hahaha.. mampus aku .. Erk... syukur , alhamdulillah .. aku kira bernasib baik ...

Petanda pertama .. masa nak keluar dari stsn ERL tu , tiket aku tak diterima mesin.. Mesin tu rejek balik ... Haih.. aku terpaksa g ke kaunter dan tunggu untuk diperiksa semula tiket tu .. Tiket tu bermasalah rupanya .. Diberi tiket baru ..

Petanda kedua .. tiket LRT aku jugak begitu .. bila dah masuk , tanda 'OK' dah menyala tapi pintu tak dibuka ! Aku terpaksa melalui pintu manual yang dijaga pengawal keselamatan ..

Apakah kedua petanda itu membawa ke maksud sebenar atau aku dapat petanda lagi ? Sewaktu turun dari LRT dan menghala ke pejabat , aku terasa cam pelik sekali .. Perasaan ini pernah aku rasa sekali dulu .. Mustahil !! Takkan berlaku lagi.. Hurmm..

Aku memeriksanya .. Oh tidak !! Benar benar terjadi !! Aku amat amat lega sama sekali !!! Sangat sangat lega .. kalau tak pastinya ramai akan tersenyum sinis melihat aku .. Oh tidak !! Tidaaakkkk.. aku tak dapat bayangkan kalau kejadian itu benar benar berlaku ! Nasib baik laaa aku lepaskan baju tadi .. kalau tak ??

Erk.. segan la nak bagi tau .. hahahaha.. ala , korang leh teka punya.. Rasa nyaman jeeee kat bawah tuu ... hahahaha ... Nasib baiklah itu bukan hadiah harijadi aku .. hahahaha

BA : TERIMA KASIH pada yang awal awal lagi dah wish besday aku tu.. hehe.. wish je keeeeee .. ahahah..

Ahad lagi ke ni ?

 

Salam .. selamat pagi .. ngantuk... lewat tidur semalam sbb ada tetamu dari jauh datang rumah .. Abang ipar dan keluarganya dari Teluk Intan datang bercuti ke KL .. hehe.. ok la tu.. nanti nak bawak diorg pusing KL ..

Sehari lagi genap umur aku 34 tahun .. Tua dah kan ? Tapi nampak cam 21 lagi je kan ? Hahaha..tamo laaa.. umur 21 aku cam budak sekolah jer ... Aku redha dengan segalanya..

Lelaki ni lain .. makin tua makin kacak lagi bergaya .. Anak muda sendiri tergugat dengan kebenaran tu .. Tak caya ? Cuba la tengok dalam senarai lelaki terseksi di dunia .. Haa.. sapa atas sekali ? Lelaki yang dah berumur gak .. Nape bukan lelaki muda ? Lelaki muda ni mmg la kacak tapi raut wajahnya masih belum nampak kematangan.. Ala ala budak gitu .. Cute cute gitu.. sapa suka muka gitu ? Adaaa.. ramaiii .. nak sebut tapi tak leh... kang aku bertambah dibenci gitu.. ahahha.. guwau di pagi hari ..

Tak kira muda atau tua sebenarnya .. Segalanya dari hati .. Kalau tua ingat mati kan bagus .. Yang muda beringat selalu .. Ajal kita tak mengenal usia .. Bila bila je boleh 'offline' .. Yang penting , biarlah senantiasa ingat Allah.. Ingat Allah dengan cara membuat apa yang disuruhNYA dan meninggalkan apa yang dilarangNYA .. InsyaAllah ..

Banyak masa pulak aku update blog yer.. hahahaha.. Ni dok tunggu wife siap .. Alangkah enaknya kalau boleh menyambung tidurku barang sejam dua.. Oh katil !!!

Gathering KELAB BLOGGER - BEN ASHAARI

 

image

Ada sahabat blogger mencadangkan satu gathering khas untuk KELAB BLOGGER -BEN ASHAARI memandangkan jumlah blogger dan pembaca dalam kelab ni bertambah dari sehari ke sehari ..

Cadangan perjumpaan adalah di KL .. cuma lokasinya tu aku rasa macam nak ubah jer .. hehehe ... sbbnya kos .. kena amik kira segalanya ..

Tapi ni cuma baru cadangan jer .. Dulu satu gathering pernah di buat .. ramai yang kata nak pergi tapi bila tiba masanya , hanya suku jer dapat datang .. aku sendiri pon tak dapat datang .. hehehe.. tu satu masalahnya ..

OK... ni baru cadangan .. kalau ada nak tambah apa apa , silakan ..

Blog best !! - YESS

 

Aku kenal sahabat  ni sblm aku ada blog lagi .. Aku kenal dia dalam FACEBOOK ... Dia dah sememangnya popular dalam  FACEBOOK .. kalau tngok kawan kawan dia dalam senarai tu , mak aihhh ..beribu ribu !! Siap ada FAN PAGE lagi .. tapi dia bukan artis mahupun model walaupun layak begitu ..

Blognya yang banyak menceritakan tentang kisah hidupnya yang simple ... Mmg best .. tak perlu risau nak baca tentang hasad dengki atau caci maki .. cool !

Ok .. aku nak perkenalkan korang dengan blogger ini .. hehehe ... Mungkin ada yang dah kenal.. ada yang tidak .. kalau belum kenal tu , g la berkenalan ... hehehe..

image NADIA BAYU

http://nadiabyu.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI