Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 9 Disember 2010

Lega..

 

Ingat charger dslr aku yang ghaib entah ke mana tu ? Pagi tadi kat opis , aku selongkar laci aku.. kot kot aku terletak kat situ .. huhu .. Buka laci pertama.. tu diaaaa . Sekali ternampak charger yang mana tertulis NIKON kat atas permukaan dia .. waahhh .. leganyaaa.. selamatt duit .. kalau tak sah sah aku sambar terus D90 ! Hhuhu.. terus aku mesej wife aku bagitau dah jumpa .. Yang pastinya balik nanti aku kena piat telinga sbb tuduh dia yang letak merata rata .. adeh ..

Dalam kepala aku lepas tu .. nak balik rumah nak cari kamera aku .. selagi tak selesai masalah ni , selagi tu aku dok pk .. huhu .. Dengan gembiranya aku keluarkan bateri kamera dan terus masukkn ke ruangan slot bateri tu ..

Erk... bukan !!!! Huwaa. ni mesti charger opis punya nihh .. Kalau ni opis punya , aku punya mana ???? Tidakkkk .. aku suh wife aku ingat balik mana dia letak charger tu sewaktu dia overhaul rumah ari tu ..

Dia masuk dalam stor.. punggah punya punggah .. tak sampai 5 minit .. dia jumpa !! Huwaaaaaaaaa.... geram aku ... ari tu dia dengan selamba katak kata tak tau .. huwaaa... nasib baik jumpa  ! Kalau tak malam tadi gak aku ajak dia g Alamanda .. Sambar D90 !

Waahh.. AKU TAK PERCAYA !!!!

image

Aku dijemput weh !!! Aku dijemput weehhh .. Waahhhh ..... THANK YOU BSN !!! Cam tak caya je nehhh ...

Katanya ...

"

To benashaari the cool blogger!

BSN is organizing a FREE CONCERT tomorrow nite – BUT it’s BY INVITATION ONLY! (Sorry lambat hantar..huhuhu)

Anyway!! Guess what… YOU ARE INVITED!!!!!!!!!! YEAAAAYYYYY!!!!!!!!

If you are really interested to do a coverage of the concert or just wanna rock with us (also cool BSN people!) and the celebrities and their hard core fans…..

"

Sat nak pengsan sambil fikir ... nak g ke tak nak .. esok malam .. hurmmm... SEARCH ... SEARCH tuuuuuuuuuu.. Dijemput khas tuuu... bukan senang tuuuu....

Sambil tidur aku nak pikir .. huhu ...Terharu wehhh... tak sangka dihargai ... huwaaaaa...

Koleksi Segmen Cerpen Kreatif

 

Ok... Penutup.. nak cari 5 yang paling kreatif untuk diletakkan di bloglist khas seperti yang dijanjikan untuk selama 24 jam...

Untuk mengetahui segmen apakah ini , sila klik sini .. Ok.. berikut adalah senarai blogger yang dah hantar cerita kreatif mereka ..

OK ..tutup daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh ..... Mana paling kreatif pendapat korang ??

Dan peneka yang betul ialah ....

 

Berkaitan dengan entri CUBA TEKA , akhirnya dah ada penekanya .. hehehe.. Ada beberapa orang teka hampir tepat tapi aku nak yang paling tepat seperti yang tertera di menu tu .. hehehe ..

Maka dengan ini .... peneka yang paling tepat ialah ....

" Trima kasih diucapkan kepada akak jaga kaunter sbb sanggup layan kerenah aq, tauke Pusat Karoke tu sbb sanggup suwoh anak buah dia umpil box tu smpai aq dpt phone aq balik, tak dilupa jugak pak cik aq yg bertungkus lumus call tauke Pusat Karaoke tu sbb aq segan nak cakap(hahahaahah,,takut suara aku direkodkan dan digunakan untuk tujuan jenayah)..Wah..pew motif?huuhhuhu... "

Tu adalah antara entrinya .. korang rasa sapa yer ??? Hehehe ... Jom g tengok sapakah yang bijak pandai itu ... meh klik SINI

TERIMA KASIH KERANA MENCUBA ... HEHEHE... SILA CUBA LAGI ..

Cuba teka ...

image

Ahaks... saja dating ngan wife kat restoran arab di Precint Diplomatik yang mana skang menjadi feveret aku untuk makan.. hehehe.. Bukan pe , ayam panggang dia lembut giler kat situ di samping roti nan dia yang mmg sedap !

Ok... skang ni kalau korang rajin la kan , cuba teka .. air apakah ini .. kalau betul , aku akan buat review khas blog yang menang tu .. Nak cuba ? Tak susah .. teka je air apa ni... pastu tinggalkan url blog korang kat ruangan komen ..

Contoh : AIR SUAM .. WWW.BENASHAARI.COM ... camni .. Sapa paling pantas dan tepat , dia pemenang .. Sorang boleh cuba sekali jer ... lalallala.... Masa tamat ialah jam 12 tengah malam ini ... cepaattt...

Jawapan diperam sehingga ada yang betul ... hehehe ...

Segmen Cerpen Kreatif

{ SEGMEN DITUTUP DAHH }


image

image

Segmen Cerpen Kreatif ...Untuk menyertainya ... sila buat satu entri dan di dalamnya wajib ada :

  1. Header blog BEN ASHAARI
  2. TAJUK SEGMEN CERPEN KREATIF : ( tajuk bagi sendiri ) dan linkkan ke entri ini ..
  3. Berdasarkan dua keping gambar diatas ... Jadikan sebuah cerita yang paling kreatif anda boleh fikirkan .. dan tidak boleh lebih 100 patah perkataan ...
  4. Hanya yang dirasakan benar benar kreatif akan terpilih dan disenaraikan dalam senarai pendek manakala yang terbaik pula akan ... jeng jeng jeng ..

Siapakah yang bakal tersenarai di satu bloglist khas yang berada diatas sekali kedudukan bloglist dan diberi nama MEREKA MENJELING KITA ? Apakah mereka ini ??

Oh belum pasti lagi ... cepat !

Pelik .. jangan pelik .. serius nih ..

 

image

IKLAN : Banyak lagi warna dan corak ... hanya di ISLAMICO PARADISE

 

Pasti ramai pembaca baru yang singgah di blog aku ni , timbul tanda tanya di benak mereka ... " Nape si BA BARACUS ni tamo balas komen eh ? Penat je aku tinggal komen .. "

Bagi yang dah tau jawapan aku ni .. terima kasih la yer .. sila sila g jengok shawls yang bermacam jenis yang terjual di blog mereka yang sudi mengiklankan produk mereka di blog aku ni ha..

Bagi yang tak tau dan nak tau .. Sebenarnya kan .. aku tak cukup jari nak balas komen .. lagi pon aku lebih suka menaip entri ni haa.. Kalau ada soalan maut yang ditanya maka aku akan jawab ler ..

Tak hargai pembaca ? Rasa korang la kan .. aku tak hargai ke ? Apakah dengan membalas komen dah cukup boleh melabelkan pembaca dihargai ? Mmg betul.. ada pembaca rasa lebih dihargai tetapi aku ada cara lain yang lebih kreatif untuk menghargai pembaca aku .. Namun begitu , apakan daya .. aku hanya bergerak sorang diri je.. Aku tamo orang lain tolong jawabnkan komen aku .. Biarlah tak jawab dari orang lain berlakon jawabkan ..

Ok .. aku rasa ramai dah kenal cara aku ni .. Bukan sombong mahupon malas tapi kesuntukan masa .. Aku ini bekerja di sebelah siang dan malamnya online pon sekadar lepas untuk update entri ..

Dan .. korang pon tau kan ..entri aku , non stop keluar..cam air jer.. Bayangkanlah .. skang ni dah lebih 40 ribu komen.. Kalau la setiap satu tu aku balas ... korang rasa aku kat mana skang ni ?

Yer.. tu bukan satu alasan untuk tidak membalasnya .. tapi kan .. macam aku kata tadi , aku ada cara lain untuk membalasnya lebih lagi komen yang patut dijawab dengan berhati hati .. Macam komen yang lebih pada menegur tu , aku tersenyum depan monitor je la... Ok pee.. sekurangnya aku yang baca segala komen tu .. bukan aku upah orang untuk baca kan ?

Lain orang lain cara ... kan ? Kalau semua cara sama jer , boring la dunia ni kan ....

 

image Total Girl @ ARDINI'S TREASURE

Masa itu EMAS ! Percayalah ..

 

Dulu aku kerap membazirkan masa begitu jer .. Kalau ada plan cam petang nak ada game bola ke..atau malam nak layan bola , sepanjang hari tu dihabiskan dengan tengok tv atau tidur .. Semua tu hanya untuk menanti saat tu jer ..

Sekarang .. baru aku tau .. setiap saat tu amatlah berharga .. Betapa ruginya masa tu dihabiskan begitu jer ... Sayangnya zaman aku dulu , blog ni takde lagi .. yang ada cumalah website website percuma yang mana masa tu aku pon hanya menghabiskan masa dengan update cerpen cinta je.. hehehe...

Kalaulah dulu blog dah ada dan tau beginilah hasilnya .. hurm... lama dah aku dan habiskan masa dengan menelaah semua ini .. Pergh.. rugi rugi.. Nyesal tak dengar cakap sorang kawan aku ni .. Kalau tak ??

Tapi tak guna nyesal skang kan ? Baik kita gunakan setiap saaat yang ada skang ni dengan sebaik mungkin .. Selagi ada saat dan minit , gunakan ... Contoh cam skang ni .. aku dalam bilik meeting tapi ahli mesyuarat tingkap belum sampai lagi dan masa yang ada ni .. aku update blog.. ok ? hahahahhaha ... bukan tegar tapi 'berbaloi' ... Tak caya ? Baik korang percaya ...

Sakit hati ? Jangan layan ..

 

Huih.. sakit hati mmg satu penyakit yang amat berbahaya .. mampu merosakkan segala kecantikan dalaman jiwa kita ...

Cara terbaik yang diajarkan dalam ISLAM ialah dengan perbanyakkan berzikir , solat sunat , membaca Al-Quran , menghadiri majlis ilmu dan banyak lagi .. kan kan ?

Kebelakangan ni , mmg aku senantiasa digoda dek syaitan agar senantiasa melayan perasaan sakit hati tu .. Hurm.. mmg sakit beb .. Lebih lagi bila berlaku di sekeliling kita .. Haih .. geram ? Bengang .. segalanya ada ..

Tapi bila kita layan , diorng wat dek je .. kita sorang sorang je sakit hati .. Nak wat pe gak kan ? Lama kelamaan ... kita gak jadi giler .. Jadi , apa yang boleh kita buat .. kita ikut main sama dengan diorng... hehehe .. Maksud aku .. jika mereka wat dek.. kita pon wat dek.. nak wat pe layan ? Kan kan ? Hidup mesti senyum .. Bukan senyum untuk hidup ... kan kan ?

Dah tak de tempat lain nak gaduh ke ?

 

Pelik betul la.. Macam dah takde tempat lain nak bergaduh .. Sampai depan balai polis pon bantai nak bergaduh .. Perempuan lak tu !!

image

Iklan
Minat nak belajar atau tempah kek ? Meh sini > http://loveliana-online.blogspot.com

 

Gaduh punya pasal.. tak pasal pasal dua dua kena denda dek mahkamah .. Aisey.. wat malu jer.. kan dah ada rekod ... haaa.. malu la ... Kalau boleh elak , elakkan la .. Berundur tak semestinya kalah .. Menang tak semestinya kuat .. kan kan ?

 

KUANTAN: Mahkamah Majistret di sini, semalam, menjatuhkan hukuman denda RM150, masing-masing kepada dua wanita yang mengaku bersalah bergaduh di depan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) di sini sehingga menarik perhatian orang ramai dan menyebabkan kesesakan di Jalan Mahkota pada 30 November lalu.

Tertuduh, Nurul Hidayah Mohamad Yadi, 24, dari Jengka 14, Bandar Jengka dan Nor Siti Idayu Nasaruddin, 18, dari Kampung Genting Penjam, Kuala Lipis membuat pengakuan itu di depan Majistret Adibah Abdul Kadir selepas memahami pertuduhan dibacakan terhadap mereka.

image Rahsia keanggunan wanita masa kini > lanjut , sini

 

Adibah berkata, kedua-dua tertuduh juga boleh dipenjara dua hari jika gagal membayar denda yang dikenakan.

Mengikut pertuduhan, mereka didakwa mengikut Seksyen 160 Kanun Keseksaan kerana mengganggu keamanan dengan bergaduh di tempat awam iaitu di tepi jalan di depan IPD, Jalan Mahkota, di sini, kira-kira jam 2.45 petang, 30 November lalu dan jika sabit kesalahan, boleh dipenjara maksimum enam bulan atau denda RM1,000.

Kedua-dua wanita berkenaan bagaimanapun membayar denda itu.

- BHARIAN -

Best jadi GIGOLO kan ..

 

GIGOLO ... atau pelacur kelas atas lelaki yang biasanya 'dibela' oleh wanita yang berkemampuan atas tujuan untuk menemani dia atau juga memuaskan nafsu serakah wanita tersebut ..

Hurm.. kebanyakkan hidup gigolo ni mmg mewah.. senang je kehidupan dia.. Segalanya mewah di luar .. Dalam ?? Mesti sengsara .. Mana tidaknya .. hidup bergelumang dosa .. tercari cari arah hidup .. ke mana saja tak bebas .. Nak berkawan pon susah ..

Apa yang bagusnya hidup mewah atas muka bumi ini dengan cara yang haram ? Apa yang seronoknya memiliki segala harta benda dengan pendapatan yang haram?  Tak aman beb..

Lelaki muda yang ada rupa biasanya mudah terjebak dengan pekerjaan ini .. Tiada beza dengan wanita muda menjadi perempuan simpanan lelaki tua yang tak sedar diri .. kubur dah memanggil .. rumah dah menghalau namun masih lagi hidup berlandaskan nafsu semata ..

Hurm... cubalah kita sama sama fikirkan... apakah tujuan sebenar kehidupan ini ? Apa yang kita cari sebenarnya ? Dunia atau akhirat ? Apakah tidak wujud balasan akhirat kelak ? apakah tidak wujud neraka untuk mereka yang terlupa hukum Allah ?

Sampai bila nak begini ?

Cara nak pastikan url ada ke tak ?

 

Mudah je.. update entri.. pastu check kat bloglist tu ha.. kalau aku masukkan dah , pasti ada dalam tu .. Kalau takde  meh habaq kat aku sini ..

Tak sangka lak ramai nak.. ingatkan sorang dua je berminat .. Kalau kenakan bayaran ni best gak kan.. sorang rm10.. ok tak ? hahahha.. guwau jeee.. terus buat muka toya ..

Tak pe tak pe.. pasni aku nak amik cuti panjang... tak kira.. kalau tak , mau gak urat otak aku ni meletup .. huhu.. tak rela aku .. Planning mau ke mana ?

Hahaha... ke zoo taiping weh.. masuk zoo.. kot kot dapat idea baru lak malam malam tengok binatang nih.. hehehe..sapa tau kan ? Kasi refresh skit ...

Haaa.. apple hijau tanya aku .. kampung aku kat ne.. Kat penang.. balik pulau tu haaa.. huhu.. lama tak balik sana.. last balik.. erk.. awal tahun ni kot .. tak pe tak pe.. kali ni nak balik gak.. 'orang tu' kena amik cuti !!! Tak kiraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Sabar weh...

 

Hadoi.. aku terpaksa tutup kedua dua entri blog list tu .. tak tahaann ... macan kena serbu dek orang mintak borang gerai  untuk meniaga kat bazaar Ramadhan ..

Huhu.. sori  yer.. kelam kabut aku.. ada yang sampai masuk dua blog list sebab dua tiga kali diorg post url diorng .. Nak salahkan sapa ??? Tak perlu cari salah sapa tapi skang ni aku pening sat .. Sabaq no... Nanti aku bukak lagi yer .. buat masa skang , masa rehat .. Bila nak sambung tu tunggu masanya.. Ada banyak lagi kekosongan.. jgn risau ..

Sat eh .. mata aku juling dah ni ..

Komen ke 40 ribu .. jatuh ke pada ...

 

Tadaa... dalam diam tak diam .. dah masuk ke komen 40 RIBU ! Dah sapakah yang telah mengomen itu ?

image

ARMIE90 !!

 

Hurm.. kenapa laaa masih ada yang hantar url sedangkan aku dah masukkan dalam bloglist tu yer ?? Haih ... penat jiwa ku ini.. Ya Allah.. sabarkan saja hambaMu ini ... huwaaaaaaaaaaaaaaaa..

Dugaan ..

 

Ya Allah .. nikmatMu di pagi ini... hujan lebat ... huhu... sedapnyaaa tarik selimut ni...

Lena betul semalam walaupun tidur lewat.. Tidur pon dalam kul 2 lebih .. Tu pon jari gatal nak update blog .. Bukan nak update entri tapi lebih pada nak update blog list.. Maunya tak , tgk tgk ada lebih 50 url untuk dimasukkan .. Pagi ni check tadi .. ada 70 lebih ..huhuh.. pengsan ..

Sabtu ni ... perancangan nak balik Penang ..Balik kampung .. hurm ..lama aku tak balik .. Tapi macam tak pasti gak sbb wife aku bagitau peguam rumah tu call suruh datang untuk tandatangan SNP .. hurmmm.. pening dah ni.. Hehe.. mudah benar aku pening ..

Hurm ... ok la.. ni aku update dalam kereta .. cam biasa la kan.. wife drive sbb aku yang turun dulu ... Kang kul 9 ada meeting lak .. hurm...

Bagaimana nak memupuk minat budak ..

 

Hehe..beria laa aku membaca tadi kat keyword NUFFNANG .. keyword ni paling panjang pernah aku dapat iaitu BAGAIMANA NAK MEMUPUK MINAT BUDAK UNTUK MEMBELI !!!! OREO ??? Hahaha .. Aku ingatkan bapak budak cam aku je suka beli  oreo ... rupanya budak budak pon kena paksa beli oreo.. Erk.. ada ke budak tak suka makan oreo eh ??

Nape eh kena suruh budak beli oreo eh ? Hurmm.. pelik gak neh ..Apa yang bagus sangat khasiat yang ada dalam oreo tu sampai kena paksa dalam diam untuk beli oreo tu ? Hurm.. Ada sapa tau ?

Ok.. lari tajuk skit .. skang ni dalam erl ... lagi setengah jam baru nak gerak .. huhu .. mampus esok .. sah sah mengantuk tak hengat punya neh ..

Menanti kepulangan yang tersayang ..

 

image

Kemeriahan di KLIA .. masing masing menunggu yang tersayang pulang termasuklah aku ...

Bila dah sampai wife aku .. turun ke stsn ERL ... tak sampai 10 minit .. sampai dah ERL .. heheh.. lega.. bleh balik awal.. yahoo... Tengok dah jam 12 tengah malam .. huhuh.. nasib baik aku tak g gym dan dah makan .. Kalau tak ? sah sah aku kepenatan dan kemengantukan keesokkan harinya .. huhuh...

Bila dah masuk .. datang 'pilot' ERL tu , dia cakap train tu dah tamat 'siarannya' .. Wahh.. aku tanya , train berikutnya berapa lama lagi ? Dia kata jam 1:03 pagi !!! Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh .. sejam lagi tuuuuuuuuuuu.. dah la bateri hp nak abis.. bateri laptop pon nak abis.. rugi rugi ...

Aku perasan satu budak tadi tu.. dia sampai kat tempat menunggu .. dengan selamba je dia pasang charger kat plug yang disediakan.. huhu.. huwaaa.. rugi tak bawak charger !!

Nasib baik la ada wife kat sebelah .. boleh pakat main cubit pp.. huhu ...Baju batik tak iron lagi tuuuu ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI