Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 19 Disember 2010

Ini belog dia .. aku suka ...

 

 

Pueh aku merantau mencari blog yang simple ..  hurm... Hurm... tapi tak pe la... malam ni aku nak perkenalkan sebuah blog yang ... peribadi .. mmg peribadi buat empunya ... Mmg menepati citarasa dia .. ;) .. Tak kisah orang nak kata apa kan .. hehehe .. Gud luck !

http://qasehdaliaadelia.blogspot.com/

BA: Patutlah Nabil kata cerita tu tak best .. huhu .. mmg tak best .. adeh.. nasib baik tak rugi RM10 ..Tgk NEW MOON pon berbaloi..

Blogger yang nakal !

 

Adeh.. pening .. hahaha.. macam macam ... dok layan Lu Pk La Sendiri The Movie .. boleh la layan kasi ketawa membuang segala tensen yang ada ..

Ok.. nak sambung segmen Aku budak nakal neh .. Tergendala seharian ari ni untuk memberi ruang pada segmen DERHAKA tu haa.. Skang kita sambung membaca kisah blogger sewaktu mereka bergelar pelajar sekolah menengah .. hehehe ..

  1. Nur Azila Ismail
  2. Nor Adzwaty Rokkafella
  3. Putri Cahaya a.k.a MiRa
  4. sha_qistina
  5. nur adam
  6. Syafiq Rosli
  7. Magrib
  8. Gen2Merah
  9. tHesmUff
  10. ElfiraRahim

;) Pening eh jadi blogger ? Neh.. jangan pening .. cool bebeh ! Asal gembira dan .. apa ??? apaa ??? Mas?? Mass ?? Massssss.. sambung sendiri eh ..

Dunia blog Malaysia bakal bergegar !

 

Hehehe... Mesti tulisan mereka lebih menarik kan ? Ni tiba masa nak belajar dari otai penulisan .... Tak sabar gak nak belajar dan mengkaji corak penulisan mereka secara langsung .. hehe.. kalau dulu , kena edit .. kena cover cover gitu kan ? Skang 'live' gitu !

Blog Persatuan Bekas Wartawan BH

 

KUALA LUMPUR: Ahli Persatuan Bekas Wartawan Berita Harian Malaysia (PBWBHM) perlu mewujudkan blog bagi memudahkan mereka berhubung antara satu sama lain di samping sebagai wadah perjuangan.

Pengarah Eksekutif, Berita dan Jabatan Pengarang Media Prima Berhad, Datuk Ahmad A Talib berkata, kaedah itu lebih berkesan dalam penyampaian maklumat dan perkembangan terkini ahli persatuan.

“Buat blog hanya memakan masa dua minit. Ia lebih mudah kerana boleh diketahui semua ahli, dibuka tidak mengira masa selain menjimatkan kos dan masa, misalnya jika maklumat atau undangan ingin disampaikan dalam bentuk cetakan,” katanya.

Menurutnya, blog itu mungkin boleh dikongsikan bersama wartawan yang masih berkhidmat selain semua wartawan.

“Satu direktori berbentuk cetakan dan online mengenai ahli PBWBHM juga boleh dibuat bagi memudahkan mereka menghubungi sesama sendiri,” katanya ketika merasmikan Mesyuarat Agung ke 6 & 7 PBWBHM, di Balai Berita, di sini, semalam.

Hadir sama, Presiden PBWBHM, Dr Alias Mohamed, Timbalannya, Datuk Ahmad Rejal Arbee dan Pengarang Kumpulan Berita Harian Sdn Bhd, Datuk Mior Kamarul Shahid.

-HMETRO-

Kenapa aku tak suka dikritik ?

 

Aku dah setahun lebih dalam dunia blogging ni .. Dalam setahun lebih jugak pelbagai perkara dah menimpa aku .. Baik , buruk , suka duka .. dan macam macam lagi ..

Dikritik ? Serius .. naik muak dah .. tapi biasanya yang kritik ni tak de muka ... Hanya skit jeeee ada .. Maka kritikan dari mereka ini yang aku terima .. Yang pandai kritik , tapi tak tunjuk ni camana ? Nak gak tau kan sapa orangnya .. Penting ke ? Yup penting.. sbb kita nak tau sapa orangnya ..

Dan paling banyak kritikan yang aku terima ialah mengenai fizikal .. Bab entri ? Aku tak kisah pon .. Nak kritik , silakan .. tapi pastikan beri pandangan yang bernas .. dalil yang munasabah .. Jangan main sedap je kritik... tapi tak membantu .. Aku pon boleh..masuk blog orang sana sini pastu kritik .. Sapa tak suka kan ?

Aku berblog ni.. bukan mintak dipuji.. setiap entri aku .. tak mintak di beri kata kata pujian .. Aku tulis apa aku nak tulis .. Sbb tu aku tak balas komen ! Diorng puji ke .. nka kata apa ke.. aku biar je .. Nak kutuk ? Tak de kaitan , aku delete .. nak kritik , takde pandangan , aku delete .. aku tak nak semakkan fikiran pembaca aku dan aku juga ..

Hurm... satu lagi .. kalau bukan blogger yang tulis pasal aku .. mmg aku tak dikenali.. dan kalau aku tak tulis pasal blogger lain pon , mereka tak dikenali .. Apakah perlu aku naikkan banner atau sepanduk di shopping complex atau letak iklan di dada akhbar untuk mempromosi blog ?  ;)  ... sbb tu aku kata .. bukan mudah nak nak naik .. tak caya ? cuba la...

5 blog penderhaka telah dipilih .. Siapakah ?

 

Yearghhh.. Akhirnyaa... 5 blogger penderhaka resepi MAT GEBU telah dipilih... dipilih sendiri oleh MAT GEBU !! YEARGHH.. Menurutnya  semua blogger berjaya 'menderhaka' resepinya dengan baik namun dia terpaksa pilih 5 saja .. Tu pon sbb aku nak 5 jer .. hehehe ..

Ok.. skang kita tengok .. dari 25 blog tersebut , blog manakah yang terpilih ....  1 , 2 , 3 , 4 dan 5  ...  TERIMA KASIH MAT GEBU ..

Sekarang , korang lak pilih.. diantara kesemua ni , manakah yang paling melucukan dan kreatif ! Kerjasama anda amatlah diperlukan.. hehe.. Terima kasih.. tinggalkan pandangan anda diruangan komen ..

Blog 2 entri .. Apakah kelebihannya ?

 

Hehehe.. ada yang tanya aku.. maaf .. aku baru nak balas .. camana nak buat entri je kat main page ( laman utama ) dan apakah kelebihannya ?

Mula mula kita belajar dulu camana nak jadikannya 2 atau 3 entri dulu .. Ni khas untuk blogspot saja yer.. Lain aku tak pasti.. okeh ? maaf yer ..

Memula g kat Dashboard > Design > Page Elements ... haaa.. kat situ ada satu kotak .. apa nama kotak tu pon aku tak pasti sbb dalam blog aku tulis dalam BM .. hehe.. jadi ubah je la kat situ ..

Ok.. kenapa aku buat 2 entri kat laman utama ? Yang pertama , ialah pageviews.. Kalau aku buat lebih dari 2 ( 3 ok lagi ) , maka aku dah rugi pageviews.. Ingat , BUFFERED EARNINGS dikira melalui jumlah PV .. kalau trafik tinggi tapi pageview rendah , tak guna gak .. Ni tips untuk mereka mendapatkan $$ dari BE .. Kalau tak nak , tak pe ...tiada paksaan ..

Kemudian, tujuan 2 entri adalah untuk loading yang pantas dan tidak berjela panjangnya .. Bayangkan 5 entri.. mungkin agak lama kan .. dan penat nak baca dengan scroll ke bawah ..

Dan paling penting ... rugi kan kalau semua entri kita letak dalam satu page jer  .. nak dapat idea skit punya susah ... pastu dibaca sekali lalu jer ...

Apa pun .. ni sekadar pendapat aku er .. Ops.. ada satu lagi pertanyaan.. bab iklan nuff kat bawah tu.. nampak kotak je kan .. aku rasa tu masalah nuff ... tapi BE aku rasa tetap jalan gak .. Tengok masyuk jeee..hehe..

Satu perasaan seronok sekali ...

 

Solat maghrib dah ? Alhamdulillah .. jap .. aku nak solat dulu.. baru masuk waktu laaa.. sat eh ..

Ok ..sambung .. Pernah jatuh cinta ? Mana yang best , jatuh cinta kemudian dia jadi milik kita atau kita pendamkan je perasaan tu dan tengok dari jauh jer ?

Hehehe.. Kalau masih belajar .. ada baiknya buat gitu.. utamakan pelajaran .. Kalau suka sekalipon , pendamkan saja .. serius.. gitu lagi best dari sibuk berdating .. bercall ..sampai apa pun tak jadi ..

Bila tiba masanya , yakni dah kerja.. kalaulah benar dia tu jodoh kita ,pasti bersua kembali.. Tak percaya ? Aku percaya .. hehe..

Jom hayati lirik lagu ni ..

Ku pendamkan perasaan ini
Ku rahsiakan rasa hati ini
Melindungkan kasih yang berputik
Tersembunyi di dasar hati

Ku pohonkan petunjuk Ilahi
Hadirkanlah insan yang sejati
Menemani kesepian ini
Mendamaikan sekeping hati

Oh Tuhanku
Berikanlah ketenangan abadi
Untukku menghadapi
Resahnya hati ini mendambakan kasih
Insan yang ku sayang

Di hati ini
Hanya Tuhan yang tahu
Di hati ini
Aku rindu padamu
Tulus sanubari
Menantikan hadirmu
Hanyalah kau gadis pilihanku

Kerana batasan adat dan syariat
Menguji kekuatan keteguhan iman
insan yang berkasih

Unic – Hanya Tuhan Yang Tahu

Panduan membaca blog ...

 

image

  1. Baca Bismillah ..
  2. Senyum...senyum.. senyum... senyum...
  3. Bila artikal ada unsur negatif , pangkah terus ...
  4. Bila artikal ada unsur positif.. ucapkan terima kasih ..
  5. Senyum kembali.. proses maklumat tersebut .. dan sebarkan ...

Selamat berblogging ..

Sms , artikal , komen dan chat yang boleh membawa ke penjara !

 

" Aku jumpa kau nanti .. siap ! aku Cincang2 kau nanti "

" Weh.. apa punya blog daaa.. baik ko g bunuh diri je la dari buat blog gini "

Dan banyak lagi .. tak kira sms , artikal , komen mahupun chat .. kadang kadang kita berniat memain .. tapi sedarkah jika dilaporkan ke pihak berkuasa , paling tidak pon berbulan merengkok dalam penjara kerana ianya boleh dikatakan berbau ugutan ..

Bila sakit hati.. geram .. macam macam perkataan yang tak enak boleh terlepas keluar .. Tapi sekali dah terlepas keluar , bolehkah ianya kembali semula ? Jika penerima merasa dirinya terancam , lalu tindakan melaporkan ke pihak polis dilakukan .. maka ... bersedialah untuk dipanggil ke balai polis dan naik turun mahkamah sekiranya si penerima tu mengambil tindakan menyaman ..

Aku terbaca tadi di suratkhabar yang keluaran minggu lepas .. Hurm.. Seorang lelaki di denda RM1000 atau penjara 3 bulan kerana mengirimkan sms berbau ugutan terhadap bekas rakan baiknya .. Hurm.. tak pasal pasal kan ?

Biasanya , pasangan yang bercinta pastu bergaduh... selalu gini kan.. Sms yang dikirim bermacam kata kata kesat termasuklah ... Hurm... fikirkan keselamatan diri .. berapa ramai dah anak dara dicurahkan asid ke muka kerana kes cemburu ... Jangan sampai berlaku pada kita .. Manusia semakin hilang pertimbangan sekarang ni .. macam macam dah terjadi ..

Kenapa aku tak lepaskan komen dari Anon ?

 

Hurm .. perlu ke aku lepaskan segala komen dari anon ? Perlu ke aku layan ? Hehehe... serius .. aku malas nak layan .. Takde keuntungan buat aku untuk layan kemudian melihat blogger lain tolong balas membalas seterusnya menjadi medan berbahas .. Tak pasal pasal ruangan komen jadi penuh ...

Kalau aku gilerkan trafik secara mudah .. aku akan buat gitu.. Blogger akan keluar masuk untuk membaca komen komen terkini .. tapi tidak aku .. Aku tak nak mereka kembali dengan semangat nak membalas segala kritikan .. Apa yang aku cuba buat ialah , mereka keluar dengan semangat yang berkobar kobar untuk memajukan blog ..

Dunia blog ni mudah .. Kita yg susahkannya .. Susah sehingga nak menulis apa juga pon menjadi masalah .. Ada saja kritikan .. Dimana kritikan membina ? Tang mana  ? Kalau sekadar pandai cakap tapi habuk pon tarak , tak guna .. sapa sapa pon lebih bagi komen !

Ibarat seorang budak menjerit pada seorang pemimpin negara .. Letak je jawatan .. Kasi je jawatan tu kat orang lain atau bagi je dia perintah sendiri .. Persoalannya , bersediakah dia memimpin negara ? Bersediakah dia menjawab segala pertanyaan di akhirat kelak ? Apakah dia sudah mampu mentadbir sebuah kerajaan yang mana diri sendiri pon belum tentu nak tadbir ? Mampukah dia memikat rakyat ? Dan banyak lagi persoalan ..

Kalaulah si anon tu terdiri dari bijak pandai , sudah pastinya dia tak merahsiakan dirinya.. Apakah ingin low profile ? Kalu ingin low profile , cara mengkritik sudah pasti lebih bijak..

Alhamdulillah .. buat semua kawan kawan perjuangan .. kita boleh baca kritikan mereka ... untuk membalas , berjuang bermati matian untuk mempertahankan pendapat kita , bagi aku tak berbaloi .. Tak perlu berjuang .. tapi kita laksanakan .. kita buktikan .. lambat laun mereka jilat semula ludah mereka itu !

Tahukah korang .. satu masa dulu , setiap segmen atau projek aku dipandang sinis dan diperlekehkan ?  Apakah aku putus asa ?

Bila tengok blog orang ..

 

Bila aku update blog tentang FOLLOWER , TRAFIK .. maka akan ada suara .. " ele, blog Hanis tu lagi tinggi .. tak kecoh pon ! "  .. Gulp .. Ye tak ye gak kan .. kalau gitu , aku tak boleh la cerita pasal FOLLOWER atau TRAFIK sbb ada blog lagi bagus pada blog aku ..

Tapi kalau akhbar Malaysia cerita tentang kejayaan pasukan Malaysia mengalahkan Indonesia di peringkat akhir , patutkah kita cakap , " ala , Brazil juara Piala Dunia berkali kali .. tak kecoh pon ! " ..

Kadang kadang , aku nak je bertanya pada yang dok kata " ala orang lain tak kecoh pon .. " tu ... Yang ko dok kata , orang lain orang lain tu  nape ? Kenapa tak dibandingkan dengan kamu sendiri ? Kenapa nak diambil contoh dengan orang lain ? Kalau nak dibandingkan gitu , baik dibandingkan orang lain tu dengan orang lain .. Kalau nak dibandingkan dengan kita , sudah semestinya berbeza .. Kenapa ? Kena tengok gak dimana bumi dipijak .. Kalau sama sama bidang tu , lain la gak ..

Sebagai blogger , kalau kita masuk blog orang lain .. kita akan tengok segalanya .. pembaca .. komen ..follower .. kandungan .. maka dibandingkan dengan blog kita .. Ya Allah ... jauhnya beza .. zassss.. ilang terus semangat blogging .. Kenapa boleh gitu ?

Aku kalau masuk blog mereka yang berjaya ...terutama yang ada pembaca yang ramai walaupun mereka baru ... pastinya aku tertanya .. CAMANA DIA BOLEH DAPAT MACAM TU ? Bukannya aku berfikir , APA YANG BAGUS SANGAT BLOG NI ?

Dapatkan jawapan .. gunakan pada blog sendiri ... Buat apa nak iri hati atau berhasad dengki ? Kalau boleh majukan blog atau diri sendiri ok gak tapi sebaliknya penyakit pulak yang hampiri..

Sampai bila kita nak bersikap begini ?

 

  • Ala , dia tu popular .. tinggi la trafik dia
    • Kalau tak popular , tak boleh ker ? apakah nak tunggu popular baru dapat tinggi trafik ?
  • Bukan senang nak popular !
    • Usaha baru selangkah dua , dah mundur balik lalu mengaku kalah ! Bila nak berjaya ?
  • Aku takde masa la nak update blog ..
    • Berchatting ada masa ? Layan FB boleh pulak ?
  • Aku tkde idea langsung ... buntu ...
    • cari idea kat mana ? tengok monitor ?
  • Aku teringin nak jadi cam diorng dah popular tu ..
    • Takat teringin tapi tiada usaha , tak berguna ..
  • Camana nak buat blog kita jadi macam tu ?
    • Dah cuba google ? Dah cuba baca HELP ?
  • Ala.. aku tak reti langsung nak buat semua tu ..
    • tak reti atau malas ?
  • Diorng tu banyak masa .. ari ari ngadap laptop ..
    • Rasa rasa orang no 1 paling kaya di malaysia ni , ari ari ngadap tebu ke ?
  • Mak aku tak kasi aku buat blog la...
    • mana la tak kasi.. bila ngadap komputer , dok berchatting !
  • Boleh ke buat duit dengan blog ?
    • Jangan kata blog ,besi buruk pon leh buat duit !

Dan banyak lagi persoalan yang tak sepatutnya ditanya kerana jawapan ada di depan mata ... Cuma MALAS nak berfikir .. Kita lebih suka menganga dari mengerutkan dahi !

Kalah itu pasti .. Menang itu tak mustahil kan ?

 

Malaysia layak ke final Piala AFF Suzuki 2010 setelah seri dengan Vietnam .. Dalam perlawanan pertama , Malaysia menang 2-0 kan .. Apakah itu satu kebanggaan ? Heheh.. jgn marah aaa.. ni pendapat aku jer..  Bolasepak adalah permainan no 1 di Malaysia ... semua rakyat malaysia pastinya pernah sepak bola.. malah dalam setiap rumah , aku rasa mesti ada sebijik bola walaupun bola plastik ..

Padang bola ? Jangan cerita laa .. Lengkap.. kasut bola pon murah .. Makan pon cukup .. kecik kecik lagi dah diajar maini bola ... tapi kenapakah mutu bolasepak negara kita masih di takuk tu ke ? Kalaulah ari tu , Piala Asia dijadikan ukuran sbb berjaya layak ke pusingan kedua , cuba tengok balik setiap perlawanan tu .. berapa kali menang , kalah dan seri ? kalau kalah tu camana kena ?  Hari tu , dengan Indonesia... kita kena belasah kan ? Bukan skit .. Kalaulah alasan pemain cedera , apakah pemain lain tu tak bagus ? Apakah bolasepak permainan individu ?

Hurm.. Sampai bila kita nak menjerit untuk Liga Malaysia , Sukan Sea dan Piala AFF ?  Duit banyak abis woooo....  di mana peningkatan ? Sampai skang , aku dah umur 34 tahun , takde lagi yang mampu buat aku rasa bangga dengan prestasi bola sepak .. Negara makin maju kedepan .. duit banyak .. bola sepak ?? Perlahan lahan naik ? Erk.. tu Vietnam cepat je maju ? Maaf la yer .. Dan sampai bila nak jadi jaguh kampung je.. main tempat sendiri , menang .. tempat orang ?

Ops... jangan nak melatah yer .. aku sayang negara aku .. aku cintakan bolasepak .. aku membesar  dengan bolasepak .. aku sarung jersi bolasepak .. aku bangga berdiri dlm padang bola sepak .. tapi aku menyampah dengan politik bolasepak ... aku menyampah dengan populariti bolasepak .. membantukah ?

MALAYSIA vs INDONESIA di akhir ... sapa menang ? Jika Malaysia juara , ke mana hala tuju selepas ini ? Piala Asia ? Piala Dunia ? Atau perlawanan persahabatan lagi .. Duit rakyat camana ?

Tengok sukan lain ... hoki ada peningkatan... squash ... badminton ..segalanya ada nama di dunia ..ops.. bina badan.. hehe..

Bagaimana nak tewaskan HANIS ZALIKHA dan SITI NURHALIZA ?

 

Hari ni ,rata rata pengguna internet terkejut sedikit je dengan kenyataan HANIS ZALIKHA lebih popular dari SITI NURHALIZA .. Kenapa ? Heheh.. Hanis ada belog... Siti ? hehehe.. Kalau Siti ada belog ? Camana tu ? Mesti ada persaingan kan ?

Whoopss .. aku bukan backing SITI yer .. aku cuba beritahu bahawa sapa sapa leh berada dalam ranking google tu .. Ada caranya .. hehehe ...

Setiap hari ada je orang akan google blog kita kan ? Tak caya ? Sila check kat NUFFNANG KEYWORDS ..

image Semalam NUFFNANG punya ...

image

GOOGLE ANALYTICS punya dari 17 Nov - 17 Dec

Jangan salah faham yer .. aku tak berniat nak lawan sapa sapa cuma di sini aku nak berkongsi satu idea yang mana nak popularkan keyword blog kita di GOOGLE ...

Seperti Hanis dan Siti tu , kita sedia maklum mereka itu selebriti .. Sudah pastinya mereka akan menjadi sebutan atau bualan kan ? Mereka akan senantiasa dicari internet .. di google saban hari .. Kalau kita nak blog kita jadi cam tu camana ?

Ada anda terfikir bagaimana ? Hehehe.. aku terfikir dan aku tau bagaimana ... ;) Konsep yang sama dalam sebuah filem yang baru baru ni aku tengok dan ianya amat amat berguna sekali teknik tersebut .. eheheh . . tungguuu ... akan aku laksanakan nanti .. whopss.. bukan untuk glamer atau cari populariti .. aku sukakan kajian ... suka suka suka .. setiap idea itu satu cabaran bagi aku .. waallahh...

Top 10 keyword di Malaysia 2010

 

Berikut senarai keywords popular di Malaysia

image

Fastest rising keywords

  1. proton inspira
  2. ipad
  3. benci bilang cinta
  4. world cup 2010
  5. justin bieber
  6. fb
  7. utusan online terkini
  8. mudah.com.my selangor
  9. didi games
  10. fifa

Most popular keywords

  1. facebook
  2. malaysia
  3. youtube
  4. yahoo
  5. login facebook
  6. games
  7. google
  8. mail
  9. yahoo mail
  10. you

Fastest rising people

  1. maher zain
  2. justin bieber
  3. luna maya
  4. din beramboi
  5. lady gaga
  6. hanis zalikha
  7. lee min ho
  8. adam lambert
  9. siti nurhaliza
  10. paul tan

Fastest rising mobile phones

  1. htc desire
  2. htc legend
  3. iphone 4
  4. motorola milestone
  5. n8
  6. nokia 7230
  7. nokia c3
  8. nokia c5
  9. nokia c6
  10. nokia e5

Fastest rising searches for ‘bagaimana…’

  1. …memulakan perniagaan
  2. …nak kurus
  3. …membina blog
  4. …mengenal diri
  5. …menyentuh hati
  6. …menangani stress
  7. …memikat wanita
  8. …menjadi kaya
  9. …sosilawati dibunuh
  10. …nak gemuk

 

Sumber : liewcf.com

Top 30 Laman Web di Malaysia

 

Top 30 websites ( laman web ) yang dilawati di Malaysia - Oktober 2010

1. Facebook

2. Google sites

3. Yahoo sites

4. mudah.my

5. youtube.com

6. blogspot.com

7. MSN sites

8. thestar.com.my

9. lowyat.net

10. malaysiakini.com

11. mylaunchpad.com.my

12. utusan.com.my

13. blogger.com

14. wikipedia

15. Bharian.com.my

16. wordpress.com

17.kosmo.com.my

18. maybank2u.com.my

19. cari.com.my

20. hmetro.com.my

21. lelong.com.my

22. fooyoh.com

23.themalaysianinsider.com

24. mobile88

25. biz.thestar.com.my

26. airasia.com

27.sinchew.com.my

28. paultan.org

29.nst.com.my

30.sinchew-i.com

 

sumber : WEBUPON

Tiada lagi pelakon dan drama Korea selepas ini !

 

Hehehe.. rileks.. rasa rasanya kemanakah pelakon pelakon Korea akan pergi sekiranya perang diantara Korea Selatan dan Utara meletus ? apakah mereka akan jadi tentera atau g ke negara negara jiran ? Hurm... tapi susah rasanya diorang nak lari sbb pastinya diorang berjuang untuk negara mereka kan ? Kalau kita pon gitu.. takkan nak lari ..kan kan ?

 

NEW YORK: Russia semalam mahu satu mesyuarat tergempar Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) diadakan berikutan tekanan yang semakin memuncak di Semenanjung Korea.
Sementara itu, sumber Amerika Syarikat memberitahu, keputusan bagi mesyuarat tergempar itu belum dibuat tetapi jika diputuskan ia mungkin diadakan jam 3 petang ini waktu tempatan.

Beberapa jam sebelum ini, Korea Utara menjangkakan "bencana" akan menimpa jika Korea Selatan meneruskan menjalankan latihan artilerinya di sempadan Pulau Yeonpyeong yang sebelum ini diserang oleh jirannya itu, bulan lalu.

-BHARIAN-

Juara Piala Dunia Kelab

 

image

PASUKAN Inter Milan meraikan kejayaan dengan menjulang trofi Piala Dunia Kelab selepas menumpaskan juara Afrika, TP Mazembe dalam perlawanan akhir di Abu Dhabi, awal pagi tadi. Inter menang 3-0. - Foto Reuters

 

Keputusan Piala Dunia Kelab

 

Final:
Inter Milan (ITA) 3 (Pandev 12, Eto’o 17, Biabiany 85) TP Mazembe (DRC) 0

Tempat ketiga: Internacional (BRA) 4 (Tinga 15, Alecsandro 27, 71, D’Alessandro 52) Seongnam Ilhwa (KOR) 2 (Molina 84, 90+3). - AFP

 

-BHARIAN-

Mereka ini penderhaka resepi tapi siapakah raja lawak ?

 

Haaa.. segmen MARI MENDERHAKA dah ditutup. skang nak cari sapakah yang layak masuk ke pusingan kedua .. Entrinya mestilah benar benar lawak dan asli ...

Bagaimana nak tau ? Kita tengok komen mereka .. Jommm

  1. Shahazrin 
  2. Syafiq Rosli
  3.  Dauspozi
  4. Syafiq Rosli
  5. Ujang9897
  6. zaMir
  7.  Myra Ayreen 
  8. nazirulhazwan~ 
  9. Lydia Miza(Aidyl Azim)
  10. dyba gula-gula 
  11. cik aied 
  12. nur
  13. nmirmo
  14. Muslimah Optimis
  15. Kalamhati 
  16. Pendekar Berkuda
  17.  Nordin 
  18. Nina Juliana 
  19. akubersamaCahya
  20. mis twit 
  21. cikmimmie
  22. ayeen amylia 
  23. WannZ_AzryN 
  24. yuz 
  25. Lachata Love

Ramai jugak penderhaka yer .. ok .. komen dari korang pon akan boleh jadi penentu .. terima kasih !!

Jom blogwalking

 

Malam malam gini , pe kata tambah follower .. okeh ? kalau boleh komen , silakan .. hehe

  1. aida4eva
  2. Ayuni
  3. una
  4. Siti Nur Amirah
  5. Syafiq Rosli
  6. ~~ytazzizzaty~~
  7. Shaofie
  8. misz nana
  9. ciK waNi
  10. Nur Edrina
  11. Nuruasmat
  12. Nina Juliana
  13. nur

Selesai !!!  TERIMA KASIH

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI