Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 20 Disember 2010

Penderhaka diantara Penderhaka terbilang !

image

Dengan entrinya > LEMAK PAKU PAYUNG BERENDAM AIR HUJAN

Segmen : Kenanganku sebagai blogger

-TUTUP-

Heehehe... Segmen kembali laaaaaaggiiiii ... hehehhe ... Seperti korang nampak tajuknya , pasti dah tau camana rupa bentuk segmen aku ni kan ? Heehehhe .. Kalau berminat , jom join ... Seperti biasa , satu entri khas :

  1. Header BEN ASHAARI BLOG
    • Tajuk : KENANGANKU SEBAGI BLOGGER ( JANGAN linkkan ke entri ini !!! Biar je tajuk tu begitu )
  2. Tarikh lahir blog anda ..
  3. Punca kelahiran blog anda
  4. Orang pertama yang jadi follower anda
  5. Entri pertama anda sebagai blogger
  6. Entri pertama anda yang mendapat banyak komen /hits
  7. Blogger pertama yang anda jumpa ..
  8. Blog yg anda minat ..
  9. Ceritakan kenangan manis anda sebagai seorang blogger
  10. Ceritakan kenanan pahit anda sebagai seorang blogger
  11. Impian anda terhadap blog anda ..

Tu jer .. Kalau dah buat .. sila tinggalkan url entri anda tu di sini .. hehe.. Tarikh tutup .. cam biasa .. hehehe... bila dah panas ... akan ditutup..

Oh blogger ini ..

 

Aku tak tau la blogger mana  yang dah melupakan dia ... Terbaca entri dia sewaktu aku dok sedap makan ayam percik Rasa Mas .. Sedap weh.. abis sekoqq wehh ..

Meluahkan perasaan yer Amir .. Hurm.. susah jugak jadi blogger ni kan .. Entah la Amir .. Kadang-kadang kena ingat , kehidupan kita bukan dalam internet ni jer .. kena fikir juga yang kadang kadang blogger tu ada masalah jugak ... kan ?

InsyaAllah , Amir akan naik juga satu hari nanti .. perlahan lahan naik lagi bagus sbb dapat menghayati  segala pengalaman kehidupan sebagai seorang blogger ..

Apa pon Amir , teruskan berblog .. Aku yakin masa Amir akan tiba jugak satu hari nanti ... Biar naik berkat usaha kita .. okeh ?

Ops.. sapa yang aku bicarakan ni ? dia ialah blogger yang aku kenal dulu hingga sekarang .. AMIR IZZAT

Senarai nama mangsa kemalangan bas di Simpang Pulai

 

IPOH 20 Dis. – Pihak polis setakat ini telah mengeluarkan senarai nama dua rakyat Malaysia dan 22 rakyat Thailand daripada 28 orang kesemuanya yang terbunuh dalam kemalangan di KM15, Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai pada pukul 11.40 pagi tadi.

1. Omar Shahidan, 48, pemandu, rakyat Malaysia

2. Soontorn a/l Kian, 38, (pemandu pelancong lelaki keturunan Siam Malaysia)

3. Charcart Knagsuwan, 48, (lelaki)

4. Thanvaraj Poolsang, 36, (perempuan)

5. Nutthiya Inyyim, 50, (perempuan)

6. Poonporn poolsaene, 41, (lelaki)

7. Sumruay Swatphet, 48, (lelaki)

8. Putharee Akkrarachaw Wanont, 42, (perempuan)

9. Ponethanest Akkrarachaw Wanont, 45, (lelaki)

10. Suchanchida Chaiaueai, 40, (perempuan)

11. Sriwai Swatphet, 42, (perempuan)

12. Prinya Prassakulchai, 48, (perempuan)

13. Chutima Throukool, 25, (perempuan)

14. Thitisak Pongtanarat, 51, (lelaki)

15. Junpen Pongtanarat, 50, (perempuan)

16. Phayong Kruanjinli, 59, (lelaki)

17. Ekachai Na Bangxang, 64, (perempuan)

18. Mantana Phromduag, 51, (perempuan)

19. Rung Da (perempuan)

20. Darunee Songserm (perempuan)

21. Isariya Thiangtham, 25, (perempuan)

22. Ampaiwan Thiangtham, 50 (perempuan)

23. Malinan Mekmahaprom, 53, (perempuan)

24. Achara Wiwat, 36, (perempuan)

– Bernama- ( UTUSAN )

Membuktikan segmen aku berjaya !

 

image

Erk.. ini tandanya segala segmen aku berjaya menyatukan blogger .. nak kata apa ??? untuk membacanya ... meh sini haa > biqque

InsyaAllah , nanti ada lagi segmen lain ... tungguuuu..

 

KAWAN KAWAN BLOGGER KU , ANDA TERBAIK !!!!! TERIMA KASIH SEMUA !

Awek ni bikin aku panasss kembali ..

 

Huihh.. tadi sejuk... dah baek punyaa cool.. tapi bila baca entri dia pasal aku .. aku kembali panasss .. aku perlukan airrr.. airrr airrr.. bagi aku airrr ... sbb dahaga jer ..

Aku panas sbb terharu dengan entri dia .. serius .. dia bukan adik aku .. dia bukan jiran aku .. dia bukan officemate aku .. baru ni berkenalan ..

Aiseyman.. aku bukan makan dipuji beb.. tak leh bawak mati .. aku tak tak suka dikeji beb.. boleh bawak ke mati tu.. tapi aku dapat rasakan keikhlasan entri dia .. maka ... orang memberi kita membalas la kan.. jgn nganga jer..

Ok ok.. aku nak perkenalkan kat korang awek cun yang bukannya milik ku ini.. nak ngorat ? sila tanya dia dulu .. > DIAN

Jom bloggers !! Gathering ...

 

Segala perbelanjaan ditanggung oleh merekaaaa.. sapa merekaaa .. haaa... aku pon tak tauu .. hehehe..

Aku hanya minta mewarwarkan cadangan bernas mereka ini .. Pergh.. kat Ganu tuuu.. leh join nehhh..

Untuk maklumat lanjut , sila hubungi balai polis terdekat .. dan minta mereka panggilkan ketiga tiga pegawai ini :

cik tom, iqbal dan tok esah

Hehehe..guwau je...  untuk baca segala syarat syarat serta prosedur .. cewaaahh.. ala.. p la baca sendiri kat blog diorng ni ha.. nah link ..

http://taq6889.blogspot.com/2010/12/gathering-blogger-terengganu-anda.html
atau
http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/12/gathering-blogger-di-terengganu-apa.html
atau
http://iqbalhakimi.blogspot.com/2010/12/gathering-blogger-di-terengganu.html

Terima kasih .. nak join bleh ??

Twitter paling popular di ??

 

BAGI kebanyakan warga Indonesia, Ahmad Mustofa Bisri ialah seorang ulama berpengaruh dan dihormati daripada pertubuhan Islam terbesar negara itu, Nahdlatul Ulama.

Tetapi untuk kira-kira 7,000 pengikutnya di Twitter, lelaki berusia 66 tahun itu adalah ‘Kyai Gaul’ atau Ulama ‘Trendy’ yang menaip salamnya di iPad dan Blackberry setiap hari.

Bisri adalah antara sebilangan pemimpin Islam - konservatif dan liberal - yang beralih ke Internet untuk menyelami hati dan fikiran pengikutnya
di negara yang mempunyai bilangan penduduk umat Islam paling ramai di dunia itu.

“Saya membuka satu akaun bulan lalu kerana saya gemar berkawan dengan sesiapa saja. Saya tidak letakkan diri saya sebagai seorang mufti atau pihak berkuasa agama. Saya hanya berkongsi apa yang saya tahu,” kata Bisri yang lebih dikenali sebagai Gus Mus atau ‘Brother Mus’ - kependekan namanya, Mustofa.

"Ia sesuatu yang penting bagi mereka yang memahami kepercayaan ini untuk menyebarkannya. Mereka yang tidak tahu, tetapi mengaku tahu, mungkin terkeliru,” tambah-nya.
Di samping Twitter, beliau memberi ceramah mengenai tolak ansur dan kesederhanaan agama di laman sosial Facebook yang mana beliau mempunyai 2,600 ‘rakan’ dan 62,000 ‘peminat’.
Golongan Islam daripada kumpulan yang lebih tegas seperti Hizbut Tahrir Indonesia dan Front Pembela Islam (FPI) juga menunjukkan kehadiran mereka di laman web menggunakan medium moden untuk membicarakan hukuman seperti merejam batu untuk penzina.

Pertarungan untuk meraih identiti Islam di Indonesia adalah salah satu cara Internet membentuk dan mengubah perdebatan umum di negara yang mempunyai penduduk berjumlah 240 juta orang manakala penggunaan laman web mula meledak sejak lima tahun lalu.

sambung > HMETRO

Nahas bas di Cameron Highlands: Jumlah maut 26 orang

 

IPOJ: Jumlah mangsa yang maut dalan nahas bas persiaran Thai di Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands, pagi tadi meningkat kepada 26 orang.

-BHARIAN-

Comelnyeeerrrr ...

 

image

Pernah tak korang tengok template ni ? Waalah ... ni satu template yang aku suka ..tenang je kan ?

Kalau aku buat blog aku ngan template ni , korang nak masuk lagi tak ? Kot la nanti korang kata aku dah tukar jantina ke ? hehehe.. tak la.. guwau jer ..

Tapi serius .. comey blog ni ... sapa punya ? boleh teka tak ?? boleh ?? Tak ??? Boleh ??? hehehe.

Yer betul  ... CIK YANA yang punya .. Ingat .. bukan Ahmad Albab yang punya ...

Semoga berjaya cik Yana ..

Kawan kawan jangan lawan ..

 

Hehehe. aiseyman adik adik,abang abang , akak akak makcik makcik dan pakcik pakcik .. erk..ada Datuk atau Datin ? Takde yer..hehhe.. mana la tau kot menyinggah.. hehe ..

Hehehe.. sowie sowie sowie.. aku terlupa .. maklumlah , manusia .. tapi tak mengapa .. satu lagi pengalaman buat aku .. Sedar kini , mereka ada dibelakang aku .. Yang mana nak pergi , silakan .. ni bukan kelab lumba kuda atau kelab pemuda pemudi .. bebas datang dan pergi ..

Aku bukan kepala ,bukan badan mahupun ekor .. Masih muda dan tak mo pk menda yang tak mendatangkan faedah .. Seperti kata mereka .. ada banyak cara nak jadi kaya raya .. Cara mudah ? Cara susah ? Pilihan ditangan anda ... Aku pilih cara yang aku puashati ... yakni dengan cara aku .. kan kan ?

Korang yang rasa lemah semangat ari ni.. mari kita fikirkan semula .. betapa kita dah bazirkan masa melayan masalah yang tak patut dilayan.. Biarkan mereka dengan dunia mereka .. Selagi tak menjentik kita , maka kita biarkan .. Kalau dia jentik kita ? Hehe.. cuba la ..Takat nak menyindir , silakan .. serius .. TIDAK KU KENAL BLOG ITU ! 

Erk.. sori.. bukan marah .. tapi kenyataan .. hakikat ... aku menghulur tangan .. bukan bagi helikopter untuk bawak rakan rakan lain naik .. mungkin cepat tapi tiada 'genggaman tangan persahabatan' ... hehehe... sapa tak nak duit kan ? tapi jangan buang kawan ...

Ini bukan belog aku ...

 

image

Comel blog ni .. hehehe.. Hijau.. segar .. cerah bijik mata aku.. hilang terus tensen di jiwa ... heheh.. Tu la..sesekali kena merayau blog kawan kawan.. kan kan ?

Tapi kawan kawan yang sama level dah la yer.. Yang tinggi level tak leh .. diorng pro wooo... bahasa tinggi .. kita ni cikadak jer.. hehehe.. ok ok.. korang kenal tak blog ni ? Jom kita g tengok sat.. kasi sesak rumah dia .. guna gps yer ... > sini

Ini blog sapa yer ?

 

Eh .. bodoh tul aku .. nape aku biarkan emosi mengawal diri aku ? ARgh... Ni blog sapa ? Haih ... mengong ... lantak la diorng nak kata apa !! Selagi aku tak langgar sapa sapa punya privasi , maka ... SUKAHATI AKU LAAA NAK TULIS APA !!! FAHAM !

Diorang ni blogger nakal ..

 

Satu kelas aku masukkan.. hehehe ..senang cerita ... Semua ni nakal bebenor.. camana punya tahap nakal .. korang je la yang ukur yer ..

image LuvBag - 1241 - Etienne Aigner Lorelei Handbag/Crossbody

 

  1. Armiza
  2. aien amalina zaidi
  3. the Dream Chaser aka CNEN AFI
  4. mylifemimie
  5. IeQa aWr
  6. yana_popeye
  7. babykristal
  8. ::Miss Pikon::
  9. Miza Yusof
  10. b a m b a m ' s
  11. DZULYIZYAN
  12. Nur Mudrikah
  13. Cik Kira
  14. NadiRah
  15. coxiella burnetti
  16. pwincez_na
  17. Miss Shizu
  18. misz jue
  19. ayeen amylia
  20. AROL DSHW
  21. Qaseh dalia adelia
  22. Kotakudukuit ツ
  23. Myra Ayreen
  24. hasleena ramlee
  25. Wan Ahmad Izudean
  26. ~hAKim ZaiLAn~
  27. ✿ CikCimi
  28. Pja Ismail
  29. ayushida
  30. kiwi
  31. ♥●Dhia As-syifaa♥●
  32. SyafiqaNabila
  33. Cik Eka
  34. Emma
  35. nuR izyan
  36. micky eyqa
  37. Nur Afiqka
  38. alyaaboolat
  39. ɐɥs+ɐɟ
  40. Cik SeRoJa
  41. salykin sobry
  42. CEPET
  43. .:Aishah Zailani:.
  44. NaDia CoMaNeCi

image Formula menurunkan berat badan tanpa teruk mengawal pemakanan

Setahun jagung ..

 

Ehem.. jangan lupa .. aku baru setahun dalam arena blogging ni .. dengan cara aku sendiri tanpa meletakkan sebarang coding untuk menarik sebarang trafik percuma ke blog .. takde nak letak sebagai robot ke .. tag ke ..

Peliknya , ada yang tak puashati ? Ok la kot kalau dia teror bab tu memandangkan dia antara mereka terdahulu menggunakannya .. Tapi perlukan pendapat tu disusuli dengan kata kata sinis ? Ya Allah .. matang sungguh pemikirannya .. Kalau blogger yang baru lahir tak pe la gak .. ni ??

Yang dia nak tegur ni ,blogger yang baru lepas setahun .. nak mengaku pandai pon tidak .. sekadar berkongsi apa yang tau .. itupun sbb ada yang bertanya .. kalau tak ? Sudah pasti aku dengan entri aku yakni copy n paste yang amat digemari aku tu .. kan ?

Entahlah .. kalau bijak sekali pon.. kalau penuh ilmu di dada sekali pon , tak perlulah nak mendabik dada .. tak kemana ilmu tu ..

Aku pentingkan trafik sbb bukan sbb NUFF jer .. fikir la skit .. tau awak tu bijak.. jangan jadi makcik duduk tepi tangga yang pandai mengata jer ...

Maaf zahir n batin .. kalau tak suka , jangan singgah .. aku singgah pon sbb ada yang bagitau .. kalau tak , tak hingin nak jengok pon ..

Robot dan manusia ...

 

Robot dan manusia .. Antara kepuasan dan pencapaian ..  Ketelitian dan kepantasan .. Antara mutu dan kualiti ..

Hurm .. aku terfikir .. mereka tersenyum kambing bila melihat aku .. Mengeleng kepala mengata pelbagai dalam hati .. Aku tak perlu fikirkan itu ..

Andai aku buat seperti mereka .. dimana kelainan ? Dimana perbezaan ? Apakah keunikkannya ? Aku jadi seperti mereka jugak akhirnya ..

Ahh.. bukan aku tak nak terima .. tapi ibarat rumah dah siap... ada pulak yang berbunyi .. Mengapa tidak hadir memberi panduan ?

Jika beginilah sikap kematangan seorang yang berpengalaman , tidak mustahillah , kita di takok lama .. Takut akan kehilangan ilmu ? Atau tidak mahu gelaran itu bertukar milik ? Hehe..

Ah.. bukan aku tak kisah .. aku dalam dunia yang sama .. jentik telinga kanan , telinga kiri terasa jugak .. Andaikata ingin berkongsi , berkongsilah dengan ikhlas.. Bukan aku yang mahukan .. Aku tak teringin.. Aku masih mampu berfikir .. aku masih setahun jagung ..

Bukan ego .. bukan sombong .. melalui pengalaman tercipta idea ... Jika segalanya mengikut prosedur , bilakah agaknya kita akan berkembang ?

Sebagai orang lama .. gunakan akal bila berbicara .. jangan jadi mami jarum .. Tunjukkan kematangan , ajar yang muda .. tunjukan yang lama itu berisi .. makin berisi  makin menunduk .. bukan makin berisi makin boroi ..

Blogger nakal ? Nakal sangat ke ?

image

image Iklan dari > Islamico Paradise

 

Hehe.. cool ? Yeargh.. cool.. aku dah buktikan apa yang dia nafikan .. Tapi tak perlu nak kecoh kecoh ..

Ok .. skang aku nak kembali ke segmen AKU BUDAK NAKAL .. segmen mengimbau kenangan sewaktu sekolah dulu .. Segmen ni hanya digemari oleh blogger baru je... kan kan ?

Berikut blogger yang telah menceritakan kenangan mereka :

  1. Miss Layaleya
  2. kinah
  3. bayi beriman
  4. syuwai
  5. June Md Fouzi
  6. daya | yuya
  7. NurulHafiza
  8. Asha Shalina
  9. Cik Azizah
  10. Armiza

Terima kasih ....

Maaf ..

 

hurm... aku delete dah semua entri berkaitan dengan NUFFNANG dan entri EMO aku 2-3 hari ni ..

Untuk mereka yang inginkan tips NUFFNANG yang bagus dan terkini , maka g ke GENGBLOGGER.COM .. kat sana ada sekumpulan blogger otai yang dok berforum .. Bolehlah mintak ilmu dari mereka .. Aku pasti mereka dengan relanya akan menurunkan segala ilmu yang ada ..

Aku bukan merajuk .. malas nak layan .. kalau aku layan , sah sah aku jadi makcik makcik yang takde keje dok bertenggek tepi tangga dok bercerita pasal orang lain ..

Ada baiknya aku bercerita apa yang aku nak cerita .. Sbb tak membabitkan sapa sapa .. Kalau ilmu dunia blogging ni , aku cetek.. diorng je bagus .. sbb tu blog diorng jadi panas... sampai sesak jalan.. kena guna GPS untuk cari jalan lain .. kan kan ?

Ok la .. nak sambung kijer.. nak masak kat dapur lak .. anak nak makan ..

Tolonglaahh...

 

Pagi pagi internet cam harem ... saja nak menguji kesabaran aku .. Nasib baik LRT dah ok .. lancar je perjalanan ...Tapi kat Putrajaya , rasanya kalau aku keluar lewat skit tadi , sah sah sesak teruk sbb pihak berkuasa ( polis ngan PBT ) tutup satu jalan ..

Menurut sumber , katanya nak cuba untuk laluan bas bagi tahun depan ..hehe.. Bagus la.. cuba untuk seminggu dua .. biar sesak lagi jalan .. kan kan ? Mau tak mau , kena kuar lagi awal ... Boring kan rutin hidup gini .. hurm ..

Sbb tu aku penah kata dulu .. bagi yang masih belajar tu , nikmatilah 'separa kemerdekaan' tu .. nanti dah kerja , tiada lagi erti kemerdekaan walaupun pegang ribuan ringgit sebulan .. Terseksa weh.. Malam baru nampak dunia .. tu pon kejap je.. Bayangkan , hanya dari kul 6 petang sampai 10 malam.. pastu kena tidur dah untuk mulakan hari esok .. Adusss...

Bisnis sendiri ? Hehehe... sama je.. cuma kita bos kitalah kuli .. Belajar gak nikmat .. nape ? Semuanya ditanggung ... Tapi satu kesilapan besar jika disalahgunakan .. hehehe.. Belajarlah rajin rajin yer.. Gunakan setiap saat tu dengan berharga ..

Asyik mimpi tu jeeee.. bahaya ni ..

 

Hurm.. dua hari dah.. eh.. sori.. Salam... selamat pagi .. apa habaq cheq ??  Aku ok jer.. hehehe.. cam biasa ..Isnin , ngantuk aja ... pelik kan ? Sabtu Ahad , segar ajaa .. pelik kan ? haha..

Ok..sambung ... Dua hari aku asyik mimpi bercuti jer .. huih .. bahaya ni.. Yelah , segala projek bercuti ke Langkawi ditunda .. arghh.. geram geram.. Kepala otak aku ni dah perlukan rehat ni ..

Semalam mimpi g cuti kat Langkawi .. Kelmarin mimpi kat Taman Negara Pahang... walaupun tak pernah sampai Taman Negara tapi gambaran dalam mimpi aku tu cukup cantik ...hehehe..

Tak pe.. awal tahun ni aku g bercuti.. tak kira tak kira .. nak g gak ... kalau tak leh giler otak aku neh .. hehe...

Hurm.. kat bawah ni , rekod trafik sepanjang minggu lalu.. saja aku nak rekodkan dalam blog aku ... Sbb ni minggu minggu terakhir sebelum masuk tahun baru.. Tahun depan aku ada target baru.. segalanya sekali ganda dari sekarang ..Bagaimana dan apakah caranya , itu dah ada dalam kepala ... Cuma tunggu nak laksanakan jer.. Yang menjadi penghalangnya adalah ... kemampuan untuk menguruskannya .. hurm ..

 

image

Aku nak blog aku popular sbb !

 

Gilakan nama ? Teringin nak jadi artis keee ? Kejar populariti ??  Ahhh.. semua tu salah ... Aku mencabar diri aku ! Disamping aku nak orang tau nama bapak aku ialah ASHAARI ! Aku bangga ada ayah seperti dia ... Seorang ayah yang sanggup berjaga awal pagi hingga larut malam untuk mencari rezeki untuk anak anak dia , sehingga kini ! Dia seorang yang langsung tidak kenal erti penat .. Celik mata , dia terus buat kerja ... Tiada ada erti rehat baginya .. Masa terlalu berharga sehingga sekarang .. Walaupun cuti , tidur adalah satu pembaziran .. Tanah sekangkang kera diusahakan hingga berhasil !

Dia adalah contoh yang aku ikut .. Dia mampu buat dua kerja satu hari .. Dari pagi hingga malam .. Kedai kopi bukan tempatnya .. Rumah adalah syurga bagi dia .. Bekerja tanpa mengira masa .. Yang dia tahu , dia tak nak anak bini dia susah ...

Sebab itulah aku gunakan nama dia yang lengkap .. ASHAARI ...Aku bangga ... Orang akan sebut BEN ASHAARI ... LENGKAP ! 

Masih aku ingat dulu sewaktu aku sekolah .. Bila cikgu tanya aku nama penuh , maka aku akan sebut hanya nama aku .. Kemudian cikgu akan tanya kembali apakah aku tidak berayah .. Tersentak aku .. Sejak itu ,aku senantiasa gunakan nama penuh  aku tu ..

ASHAARI ... satu nama yang cukup memberi kesan pada kehidupan aku .. hurm ... Merajuk ,dipukul .. segalanya kerana sayangnya dia pada aku ..

Setiap pinta ku pasti dia tunaikan walaupun aku tahu dia tidak berduit .. Haih ... Sekarang aku mengerti kesusahan mencari duit walau satu sen pon ... Korang tau bagaimana nak dapat satu sen ? Hehe.. Tengok la nuffnang tu .. nak tunggu seorang klik , untuk dapat berapa sen ? Berapa entri kena buat ?

Maka sebab itulah aku sebarkan ke seluruh dunia blog ... nama BEN ASHAARI !!! Kejar trafik ? Kejar populariti ? Tidak sama sekali .. Aku hanya nak sampaikan satu mesej ...  BEN ASHAARI WAS HERE !

24 jam aku di depan laptop ..

 

Haha.. adeh .. Apakah aku mengadap laptop 24 jam sehari ? Erk... apakah aku takde keje lain ke nak buat ? Erk... adakah kerana aku selalu update jer maka aku dicop mengadap laptop 24 jam ?

Mmg betul pon .. laptop aku senantiasa on bila dirumah .. Kadang kadang dalam mode membuta dia .. hehehe ..  Aku takde  keje lain ke aku buat ? Adaaaaa... aku g shopping .. aku berworkout kat rumah .. tgk tv .. makan ... tolong apa yang patut .. haaa.. macam macam aku buat .. tapiiiii .. ehehehe...

Cuba tengok drama tv tu .. apakah sepanjang satu jam tu , takde iklan ?? Mesti ada iklan kan ? Kalau takde iklan ,rugi laa.. Sama gak cam aku .. bila buat keje.. buat keje .. berehat 5-10 minit, terus update blog .. apa yg aku terfikir sebelum tu atau sedang aku fikir , maka itulah entri aku .. Sbb tu entri aku pendek jer .. Yang penting , ada point kat situ .. kan ?

Sbb tu .. aku dapat apa yang aku nak .. InsyaAllah .. aku akan selangkah lagi ke hadapan ,untuk permulaan tahun depan .. Apakah itu ? Tungguuuuuu .. insyaAllah ... segalanya dalam perancangan ..  ;)

Apakah berbaloi dengan pengorbanan masa aku ini ? Yer .. kalaulah dulu aku ada blog , maka inilah yang aku buat dari dulu ... Aku suka ..sbb inilah minat aku .. Menulis dari hati aku ..

Ini belog dia jugak .. kawan aku ..

 

Kawan blogger ni , sama sama naik dengan aku .. Kenal kalau tak silap dari Gengblogger kan ? Dia terkenal dengan warna kesegaran manakala aku waktu tu dengan warna yang menyilaukan mata .. hehehe..

Tapi alhamdulillah .. sehingga kini masih lagi bersahabat walaupun hanya dalam dunia maya .. Blognya pula makin kemas .. jauh kemas dari blog aku .. hehehe .. Tapi tak pe la.. sekadar nak perkenalkan korang dengan bloggger ni .. Amat rajin dalam usaha untuk naik dalam dunia blog ni .. InsyaAllah ..

Jadi aku nak perkenalkan pada kawan kawan semua , DAUPOZI ..

Teruskan perjuangan mu sahabat !

Putus asa dengan blog ? Aku pon ..

 

Hurm.. hurmm... ada sapa sapa plan nak berenti berblog ? Tutup blog ? bakar blog ? Nak tinggalkan gitu jer ?

Aku .. salah seorang yang putus asa .. Kenapa ? Kecewa kena kritik .. kena kutuk... merangkak seorang diri ... terkapai kapai mencari tempat berpaut ..

Waktu tu , masih aku ingat .. yang bangun membantu aku ialah blogger blogger baru .. mereka sama sama memberi semangat pada aku .. Masih aku ingat .. aku tak lupa semua itu ..

Sebab itulah sekarang ni aku kerap membantu selagi boleh mana mana blogger baru .. Sbb bukan mudah nak bertapak .. kalau nak mengharapkan blogwalking hari hari , masak gak .. Ada yang layan , ada yang tidak .. hurm..

Tapi selepas setahun wahai kawan kawan ... dikutuk ke.. di kritik ke .. Ada aku kisah ? Kenapa ? Sbb yang kutuk , yang kritik .. masih bertatih .. kalau dia dah berlari , takat blog cam aku ni . takde maknanya dia nak amik tau !! Baik dia jaga blog dia dan dunia dia .. Blog aku ni , jengok pon tidak haaa.. Sbb tu aku kata , yang baru betatih ni banyak yang dok berlagak 'hero' .. Jadi , kawan kawan .. nak layan ke ? Tak payah ... Takat diorng pacak komen kat shout box tu , lantak ler .. Kalau diorng sentuh isu peribadi ... tu sah sah dia sendiri yang tak matang kan ? Kalau dia main ugut ugut , pak polisi ada kan ?

Selagi kita tak melanggar peraturan dunia penulisan blog ni.. dunia internet ni.. maka , berblog laa sampai pengsan .. Ada sapa sapa kisah ? kat mana nak update , kat mana nak post entri , selagi tak guna orang punya broadband , dipersilakan .. kan kan ?

Jadi kawan kawan , jgn tutup blog .. kasi cun lagi.. kasi post lagi macam macam .. berapa larat dia nak komen atau kritik ? Cam aku ni ha... diorng pon naik bosan nak kutuk n kritik ... diorng tak dapat duit .. aku gaak dapat .. tolong promosi gitu .. hehe.. okeh ?

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI