Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 22 Disember 2010

Filem NGANGKUNG pecah rekod filem Melayu !

 

Pergh.. ada korang tengok SOAL JAWAB kat TV3 skang ni? Dari DAVID TEOH sendiri , dia kata kutipan skang NGANGKUNG ialah RM8.1 juta !! Satu rekod dekad ini katanyaa... Memecahkan kesemua rekod filem dia sendiri seperti JANGAN PANDANG BELAKANG dan ADNAN Sempit ..

Bayangkan laa.. DAVID TEO tu.. bukannya orang melayu.. boleh jutawan sbb filem melayu tuuu.. haaaa... Kita kena amik contoh  dari dia .. Jenis tak reti mengalah dan tewas .. Segala idea yang dia nampak dia , jadikan realiti .. Gunakan dalam blog ..

Skang ni , sasaran dia ialah 1 juta penonton NGANGKUNG .. Jumlah yang dah tengok NGANGKUNG  ialah 899,999 orang .. kalau tolak aku , jadi 899,998.. hehehe.. aku tengok gak .. hahaha.. mmg ok la cerita dia .. hehehe ..

Kejayaan dia merupakan satu semangat bagi aku untuk lebih maju ke depan dalam hidup ini .. Siapa dia dulu .. dan siapa dia skang ?

Penghujung 2010 sudah ...

 

Alhamdulillah..kita dah ke penghujung tahun 2010 .. penjawat awam pon dah terima gajinya yang terakhir kan ? Heheh..pandai pandai la berjimat yer ..

Aku pula , mengakhiri tahun ini dengan senyuman walaupun ada duka  sebagai seorang blogger .. Ramai yang dah tau yang pagi tadi aku dah ditemuramah untuk sebuah majalah yang mana segmen tu khas untuk mereka yang mempunyai gaya hidup yang sihat serta mempunyai hobi  di masa lapang dan aku , sudah semestinya sbb blog .. hehe..

Yang bestnya , aku adalah orang kedua dalam segmen tu.. Yang pertama adalah selebriti , Maznah Zolkifli ... hehehe.. Seronok gak tadi cuma aku ni je agak 'keras' skit sbb kali pertama bagi aku .. hehehe.. Apakah akan ada kali kedua ? Wallahua'alam..

InsyaAllah akan keluar pada bulan FEB nanti ..Aku harap dengan perubahan ini , aku tidak berubah .. tetap begini gak sampai bila bila .. insyaAllah.. kalau aku 'terlupa' , sedarkan aku yer ..

PC220879 Antara pose tadi ... yang ni wife candid jer ..

Harapan tahun baru .. aku nak gandakan segalanya ... insyaAllah ...

Dan pemenangnya ialah ...

Huih.. skang ni ada 20 jawapan terkumpul .. Ada yang hantar betul tapi tak lengkap.. maka kena ikut turutan .. sapa paling pantas dan tepat maka itulah pemenangnya ... hehehe.. tapi aku tak lepaskan kesemua jawapan tu untuk mengelakkan timbul isu .. lagi pon segmen ni sekadar suka suka sambil blogwalking di malam hari kan ? hehe..

Hurm .. apa pon aku terharu dengan sambutan dari semua rakan rakan ..  Walaupun simple dan mudah , tapi tetap berminat nak join .. tq tq tq..

Ni ada satu contest yang mana ada menawarkan hadiah menarik .. hehehe.. kalau korang berminat , boleh la join .. klik SINI ..

Opss.. sori sori.. korang tunggu pemenang kan ? heheheh.. kul 12 nanti aku keluarkan senarai pemenang .. hehehe..sabaq ehhh..

Segmen Kepantasan Mata Blogger : BERMULA !

 

Sapa sapa saja boleh masuk segmen ni ..Sila rujuk entri '50 BLOG' ini untuk mendapatkan jawapannya ..

Hadiah .. cam korang tau.. 24jam sticky post untuk promosi blog pemenang .. 3 pemenang terpantas dan paling tepat jawapannya akan dipilih ..

Apa yang perlu korang buat ialah .. MILIK SIAPAKAH SERPIHAN HEADER INI ??  10 serpihan header diberi .. korang kena cari sapa tuan punya header ni ... okeh ?

Untuk menyertai  , sila buat entri khas :

  1. Sila letak Header Ben Ashaari Blog
  2. Tajuk : KEPANTASAN MATA BLOGGER dan linkkan ke entri ini.
  3. Cari siapakah pemilik serpihan header dibawah ini dan berikan nama pemilik blog tersebut berserta urlnya sekali ;
    1. image
    2. image
    3. image
    4. image
    5. image
  4. Berikan pendapat anda mengenai segmen ini ..

Tu jerrr.. Kalau dah buat , sila tinggalkan url jawapan korang di ruangan ini ..Tarikh tutup ? Selagi belum ada 3 pemenang atau esok je tutup.. heheh

Rakyat Malaysia didakwa di Sydney tuduhan miliki dadah A$14 juta

 

MELBOURNE: Seorang rakyat Malaysia dihadapkan ke mahkamah di Sydney hari ini atas tuduhan memiliki dadah sintetik "ice" bernilai A$14.4 juta dan mengendalikan urusan jual beli dadah itu.

Kok Loong Wong, 35, dijadual hadir di mahkamah yang sama pada 16 Februari, menurut laporan Australian Associated Pres

Pemeriksaan rutin oleh polis persekutuan di rumah suspek di barat Sydney berjaya menemui 90 kilogram "ice", rampasan ketujuh terbesar dadah dalam sejarah Australia.

Polis berkata nilai dadah itu di pasaran dianggarkan A$14.4 juta.
Wang tunai kira-kira A$500,000, dikatakan hasil daripada urusan jual-beli dadah itu turut dirampas dalam serbuan itu.

Pegawai Kanan Polis Persekutuan Australia, Komander David Stewart memberitahu pemberita, polis telah mengawasi Wong sudah agak lama dan polis tidak menyangka akan menemui dadah pada jumlah yang begitu besar.

Hasil pemeriksaan di dalam enam kotak telefon bimbit yang dibawa Wong, polis menemui kira-kira A$300,000 dan sejumlah kecil ice.
Selepas ditahan, Wong membawa polis ke apartmen dua biliknya di Blairmount, dekat Campbelltown dan dalam satu daripada bilik itu, polis mendakwa menemui 90kg ice yang diisi dalam empat beg dan wang tunai A$120,000.

Stewart berkata dadah itu kemungkinan diimport dan bakal dijual melalui rangkaian pengedaran dan percaya Wong "orang penting" dalam pengedaran itu.

Dokumen mahkamah menunjukkan Wong, yang mengakui dirinya sebagai pelajar hanya tiba di Australia pada Ogos. Menurut dokumen, dia tidak mempunyai kawan atau keluarga di Australia.

Semasa prosiding di mahkamah, Wong menggunakan jurubahasa Mandarin. - BERNAMA

-BHARIAN-

Segmen : Kepantasan Mata Blogger : Blog terpilih

 

Berikut adalah senarai blog yang nak jadi 'mangsa' terjahan mereka .. Game kita akan bermula pada malam ini .. Pukul berapa ? Tungguuuuu ...  Blog blog ini akan menjadi mangsa aku .. hehehehe ..

Senarai blog :

  1. THE LEKAT LEKIT STORY
  2. Novelgurl
  3. micky eyqa
  4. Ayuni
  5. syaz rini
  6. FaKArePa!n
  7. ~sayahafiz~
  8. LILY ELISA
  9. namaku annonymous
  10. FeeZ~Hafizah~cucuatokaji
  11. Najwa Anuar ™
  12. AROL DSHW
  13. Syafiq Rosli
  14. deqdeq
  15. nurul viWy
  16. azrinrahim
  17. Cik Diana
  18. I-nie91
  19. mr.F
  20. iEyLa
  21. CiK PuaN NeTTY
  22. rabiatul
  23. DaddyDian
  24. Ujang9897
  25. Ati Masrif
  26. Hishyamuddin
  27. Shaofie
  28. Mizz Farah
  29. Lydia Miza(Aidyl Azim)
  30. Qhamel
  31. Indra Amirrul
  32. Nordin
  33. Kasim Ahmad
  34. Bi4RL4HR4HSi4H
  35. Mar
  36. C!K MAZ's❤
  37. ♥NuR SyAFiQah♥
  38. shahjiehan
  39. moChaCCino (AnA)
  40. GayahSpears
  41. :Cikgu Akim:
  42. Nur Ezzat
  43. EDDIE YUSTIN
  44. sekamar rindu
  45. Nor'aen
  46. Engku nor Hamidah Ear
  47. Myra Ayreen
  48. wieda
  49. CekLa
  50. elaine mya

Tungguuu..yang tak sempat tu tak pe.. nanti buat lagi.. jgn risau .. macam macam dalam kepala aku neh.. hehehe ....

Segmen : Kepantasan Mata Blogger : 50 blog!

 

Ok .. hehehe.. segmen terbaru .. sebelum aku nak mulakan segmen aku ni , aku nak kumpul seberapa banyak blog dulu yang berminat.. bukan apa , kena dapatkan kebenaran tuan punya blog dulu sebelum kawan kawan serang blog dia kan .. hehe.. bahaya wo.. orang tak jemput ..

Ok.. tapi kali ni bukan sekadar tinggalkan link , aku kena buat syarat.. sbb nanti semua pakat main 'campak' link cam tu je.. masak la aku kan .. jadi paling pantas buat entri , letak kat ruangan komen aku ni , dia dapat ..

Bila dah cukup jumlah yang aku nak ni  maka kita ... ON KITA PUNYA PROJEK TERBARU ! Tiada paksaan .. okeh ?

OK.. jika berminat nak terlibat dalam ini projek , maka buat satu entri ringkas .. Sila letak header ben ashaari  blog dan letak tajuk KEPANTASAN MATA BLOGGER .. Tinggalkan url korang di ruangan komen ini ..

Sapa cepat dia dapat ..

Contest :Iphone4 ke Blackberry Torch

 

Hehe.. ok .. sebelum aku nak ke segmen aku .. aku nak promote sorang kawan blogger punya contest .. satu hari satu malam dia tanya aku tentang contest dia ni .. hehehe .. Akhirnya terlaksana gak cita cita dia nak buat contest pertama dia sebagai blogger .. hehehe ..

Hadiah dia ? Perfume tuuu .. bukan susah pon .. senang je contest dia nih ... Apa salahnya kan kalau nak mencuba nasib .. tak menang tak pe tapi dapat promosi blog gak kan ?

Ok .. kalau berminat , jom kita g ke blog kawan kita ni .. > SYMUZZAMIR

Lega ..

 

Sedap giler tidur balik tadi .. dalam kul 2 lebih tu sampai la tadi haa.. dengan hujan .. angin sejuk ... perghh.. mmg enak bangett .. ops.. dengan perut  kenyang .. hehehe ..

Nasib baik la ari ni hari Rabu .. dalam kepala ingat Sabtu .. hehehe ..Putrajaya masih hujan lagi .. Tak tau la apa ngan dunia blog ari ni .. Malas langung nak blogwalking .. Kalau nak blogwalking pon aku gemar gi blog blog baru jer .. cerita diorng lagi fresh dan 'mendamaikan' .. Kalau g blog yang dah otai , cerita lain takde ,cerita hero memanjang.. blog dah jadi medan menyindir .. bosan ..

Baik aku buat segmen kan ? Hehehe.. amacam ? Berminat ? Boring nih .. hehehe ...

Mereka ini PAKAR Geledah Blog !

PEMENANG SEGMEN MENYUSUN BLOG PALING PANTAS

image Paling pantas > http://readmylip.blogspot.com/

image

Kedua pantas > http://since-8-july.blogspot.com/

image

Ketiga pantas > http://areliff-mastermindz.blogspot.com/

Tahniah buat semua .. ramai betul cuma agak terlewat sedikit.. maklumlah , nak cari paling tepat dan PANTAS !

3 PEMENANG .. OKEH ?

Sedikit aksi ..

PC220879 PC220868

Sedikit aksi tadi.. hehehe... kena bergaya ngan dumbell .. laptop tu wajib sbb segmen dia pon berkaitan dengan blog dan gaya hidup .. Agaknya majalah apa yer ? Hehehe.. tungguuuu .. heheh.. kena suprise sikit la ..

Haih ... aku nak update dari pagi tadi , tapi bila sampai kat gym tu .. aku dah kena start panaskan semua otot otot ...  huhu.. takkan nak biar kecut je kan ..

Kata wartawan tu , segmen ni tentang gaya hidup .. Gambar pon dia amik banyak.. satu gambar pose ( besar ) dan juga gambar gambar beraksi .. Hurm.. maaf la yer .. ni kali pertama aku jadi excited la kan .. Bukan bangga tapi sekadar berkongsi cerita.. Kalau aku yang bukan artis ni boleh ke tahap gitu bermakna korang pon boleh la kan .. Tak perlu nak mencebik bibir tu .. Tak kaya dengan mencebik tu ..

Ha.. sambung.. pastu bila dah abis , nak update la blog .. Ya Allah ... skit punya susah nak dapat line .. mental horzental betul .. Hilangkan tekanan , g makan nasi ayam kampung kat Veledrom Cheras tu haa...

Sedap kat sini .. Murah gak laa.. Nak dijadikan cerita , port gini mmg tempat orang menjual barang .. termasuk la minta sedekah .. Ada satu pakcik ni jual cd / vcd agama..

Dia datang kat aku .. tengok punya tengok .. kesian kat dia sbb dok berjalan dari satu meja ke satu meja .. aku pon beli la dua .. Cd lagu Sami Yusuf .. mmg dok cari la album dia .. Satu tu RM7 .. tau dah ni.. mesti pirate ..

Lepas bagi duit.. terus blah gitu je pakcik tu .. Aik ?? Berkopiah , berjanggut .. dah membeli , berterima kasih pon tidah ? Mak aih ... aku bukan mengharapkan ucapan tu tapi sekurangnya kena la tau adab skit .. Berterima kasih tak kira tua atau muda .. Takkan la tau nak perli je ? Aisey ...

Tak kisah la.. sambung makan ... sedap .. hehe.. Dalam kereta .. bukak cd tadi.. mmg pirate sungguh.. hahaha.. adeh .. RM7 tu... perghh...

Ok la .. nak rehat sekejap .. Erm... Satu hari ada 24 jam .. satu jam satu entri ... wow.. menarik tu.. setiap jam , kita ada aktiviti .. Bukan duk nganga je.. maka banyak cerita yang leh dikongsi .. kan kan ?

Selangkah ke depan ..

 

Alhamdulillah .. selesai sudah .. Pengalaman pertama aku diinterview dan photo shooting untuk majalah .. Menarik ? Wartawan pon sangat peramah .. Terima kasih khas buat Karangkraf , tokey Bionic Gym dan KakChik ..tak lupa semua rakan rakan seperjuangan ..ehem.. kat wife sudah semestinya ..kan kan ..

Aku ingat aku kaku memula bila mengadap kamera tu .. heheh..tapi memandangkan orang takde dalam gym tu , maka aku cuba jadi cool gitu .. hehehe.. Lega.. OK kata mereka.. tak tau la.. kena tunggu majalah tu keluar nanti ...

Sekurangnya aku dah buktikan sesuatu pada diri aku yang mana aku dulu tidak langsung berkeyakinan tinggi terhadap kemampuan diri sendiri.. Alhamdulillah ..sekarang aku sedar di mana aku berada .. disini .. bersama sama mereka yang menyayangi aku dan aku menyayangi mereka ...

Ok la .. tak perlu nak kata lebih .. masing masing ada 'kereta' ... pandulah ikut hala tuju yang dibenarkan .. kalau rasa nak melampaui batas , ingat ... boleh disaman mahupun kemalangan ...

Kita kerana mereka ..

 

Hari ini aku menari kerana mereka menari ..

Esok aku berlari kerana mereka berlari ..

Sampai bila pengakhiran ini ?

Semalam mereka puji ..

Apakah hari ini mereka mengeji ?

Mereka kata merekalah kawan ..

sehidup semati tiada lawan ..

tapi dimana semangat setiakawan ?

Hari ini kita diatas kerana mereka

Esok kita dibawah kerana mereka

Lusa kita dijunjung kerana mereka

Entah bila kita ditendang mereka ..

Jujur kerana kita ..

Amanah kerana kita ..

Setia kerana kita ..

Segalanya kerana kita ..

Kita kerana Allah ..

Tiada tinggi tiada rendah ..

Segalanya pinjaman

tiada kekal ..

Tidak perlu angkuh

Tidak perlu riak

Sekali terjatuh ..

Siapa yang tergelak ?

Hari kita ini

Esok hari mereka ..

Bahagiakah pengakhiran ini ?

Sikap orang kita ke sikap kita ?

 

Sedih ? Aah .. mmg  sedih kebelakangan ni .. Ramai tak suka SITI NURHALIZA .. Ramai tak suka AWIE .. Ramai tak suka AZIZ M.OSMAN .. dan macam macam lagi .. Selera kita .. susah nak kata ..

Sejak aku berblog ni , apa yang aku perasan .. blog adalah tempat meluahkan perasaan .. cerita gitu gini ... Contoh la .. dok bantai cerita 2 ALAM .. Yang tak tengok pon cam aku , tumpang bantai sambil gelak dan kritik.. Kenapa ? Gelak sebab dia tak capai sasaran ? Atau gelak sbb melihat orang kita malu ? Geram sbb keangkuhan dia ? Hurm.. sekurangnya dia ada melakukan sesuatu dan berjaya mempromosi dirinya .. Sapa sekarang tak kenal DRR ??  Kenal dia sbb filem dia tak berjaya ? Filem dia tak berjaya tapi dia berjaya menyematkan nama dia di dalam setiap ingatan kita .. Sebut nama dia , kita terbayang rambut dia .. Bermakna , promosi dia berjaya .. Kalaulah dia keluarkan lagi produk terbaru , cukuplah dengan iklan seminit .. sekejap je tersebar ... Tu pendapat aku ..

Ada ke yang pandai kritik ni memberi pendapat untuk memperbaiki filem tu dalam blog mereka ? Tarak ... bantai dari A-Z ... yang tak berkaitan pon masuk sekali .. camana tu ?

Sambung .. Mereka yang pandai mengkritik orang ni , cuba tengok balik diri sendiri .. Apakah kamu lebih bagus dari mereka yang kamu kritik itu ? Buat satu perbandingan .. Berapa lama kamu dalam bidang kamu dan berapa lama pula mereka yang kamu kritik itu.. Dan jangan lupa bandingkan pencapaian  kamu sewaktu kamu 'diusia' dia ..

Mmg best .. mmg seronok bila mereka kata  aku sokong .. aku sokong .. sejauh mana la sangat sokongan mereka tu ? Aku dah lihat .. hari ni mereka menyokong kamu.. esok lusa dia bantai kamu balik .. hehehe... Setahun dah membuktikan segalanya bagi aku ..

Dari yang muda sampai yang tua .. dari dunia realiti .. sampai ke dunia maya .. tak de beza .. kalau sikap tu dah begitu , sampai ke sudahla mmg gitu .. Takde beza.. Yang membezakan ialah pengalaman dan pendidikan seseorang .. Jika benar dia bijak , maka dia berhati hati bila berkata kata .. Biar berkata ada isi dari berkata sekadar menghiris...

Hantu .. hantuuuu..

 

Hehe..baru balik dari Alamanda.. esok cuti.. jadi malam tadi g  layan Hantu Mak Limah kat panggung .. Diorg kata best .. tu pasal nak g tengok tu ..

Dari mula ... ke tengah.. hujung hujung ... sampai abis ... kesimpulan .. Kalau nak gelak , mmg layan gelak abis cerita ni .. Cerita Hantu Mak Limah ni sekadar filem hiburan tapi mempunyai mesej ..

Nak komen lebih , aku bukan pakar .. Apa pun mmg aku terhibur dengan cerita ni .. Pastinya ada yang tak puashati .. kan ? Nak buat camana kan ? Buat la camana pon , ada je tak puashati .. Kalau kerja kita ni nak kasi puashati orang , kiamat laaa weh...  Cuba tanya yang memanjang tak puashati tu , apa yang dia buat sangat sampai orang puashati dengan dia ??? Belum tentu dia mampu puaskan hati orang .. kan kan ?

Pandang kiri , ada orang tak suka.. pandang kanan , ada orang tak suka .. pandang bawah , ada gak orang tak suka .. pandang depan , pon begitu gak .. dah tu camana ? kalau ikut sangat kehendak diorg , lama lama kita sendiri hilang arah tujuan ..

Senang cerita , Mak limah ke , Mak yah ke .. lantak la.. duit diorng ... kalau beria nak mengutuk sangat , haaa.. buat la filem sendiri.. sendiri untung , sendiri makan .. sendiri rugi , sendiri tanggung .. Apa susah ??

Berapa bintang filem ni .. aku bagi 3.5 bintang dari 5 .. aku agak kurang puashati penamat cerita ni .. tu je.. Keseluruhan , aku amat terhibur sehinggakan aku tersedak air ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI