Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 25 Disember 2010

Yearkhhhhhhhh ....

 

Apasal makin ramai lelaki senget nih ha ??? Pelik betul laaa.. Melayu Islam lak tu ? Haihhh ...

Baru ditegur dek sorang jantan ni  kat FB .. Dari mula aku dah perasan pelik .. jarang lelaki nak tengok
" Salam .. hi "  .. tapi disebabkan dia bagi salam ... aku pon jawab salam ...

Yang buat aku mula bosan bila dia tanya aku kat mana , buat apa pastu nak berkenalan .. Gila ke apa ??  Pastu aku suruh dia tengok info aku jer.. senang cerita

Korang tau apa dia jawab? " Oh.. abang dah kawin yer ? Baru nak usha ... hehe.. gurau je "

Usha ??? Jantan usha jantan ? Ingat aku apa ? Nak je aku bebel terus .. tapi malas.. aku remove terus !! Buat malu bangsa aku jer !! Apa tak cukup ilmu agama ke ??? Aku yang jahil ni pon tau yang mana halal yang mana haram ... Haih ... Makin teruk orang orang kita ni ... Bukan semua laaaa ... segelintir .. tapi segelintir ni pon makin bercambah ... tapi dalam lain bidang dosanya la... hurm...

Gadoh pasal tv ..

 

Rasa nak beli je tv lagi satu .. senang cerita .. heehhe.. tapi masalahnya , wife ni sejak tengok cerita MAK LIMAH tu , telinga dia dok terngiang ngiang " ENJIT ENJIT SEMUT " tu .. sampai aku skang ni kena balik awal lak .. aisey..

Tadi dok layan dvd THE A TEAM .. Mai la wife.. takkan nak tengok movie malam minggu kot ? Nak tengok cerita melayu katanya .. Hurm.. yelah.. seperti biasa .. aku seorang suami yang baikhati , lemah lembut lagi penyayang pon kata nanti lepas abis movie ni bukak cerita melayu yer ..

Begitulah janji gula gula ku .. Tapi aku tunaikan .. Bila abis je movie tu .. dalam kul 8 lebih, aku pon bukak la ASTRO ... Bila dah bukak .. wife pon amik port dia .. nyaman punya .. baring .. aku pon sambil ngadap tv ... tiba tiba ...

"ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ "

Kedengaran dengan penuh semangat ... haih..tau dahhhh ...

Gila ku kembali ..

 

image ViewPad 7 dan ViewPad 10 bakal melengkapkan aktiviti komunikasi dan hiburan pengguna di mana-mana sahaja mereka berada.

 

PRODUK pengkomputeran tablet kini semakin diterima baik oleh para penggemar gajet digital moden.Hari demi hari, pelbagai spesifikasi, fungsi dan saiz komputer tablet diperkenalkan oleh syarikat-syarikat elektronik demi memenuhi permintaan pengguna.

Perkembangan positif itu telah mendorong syarikat penyelesaian komunikasi global, ViwSonic untuk turut memperkenalkan produk komputer tablet terbaru mereka.

Ditawarkan dalam dua model iaitu ViewPad 7 dan ViewPad 10, integrasi fungsi inovatifnya bakal melengkapkan aktiviti harian pengguna sama ada untuk tujuan bekerja mahu pun berhibur.

ViewPad 7 dipacu menggunakan sistem operasi Android 2.2 dengan capaian perkhidmatan rangkaian 3.5G HSDPA dan HSUPA.

Menurut Pengarah Urusan VierwSonic EMEA dan Rantau Asia Pasifik, Alan Chang, ViewPad 7 sesuai digunakan untuk pelaksanaan fungsi pelbagai seperti telefon bimbit pintar, komputer, permainan video dan buku elektronik.

''Dengan kelebihan ini, pengguna mampu melaksanakan pelbagai tugasan hanya menerusi satu peranti. Selain itu, mereka juga boleh memuat turun lebih daripada 100,000 aplikasi menarik.

''Menerusi platform Android 2.2, pengguna ditawarkan perkhidmatan nilai tambah seperti Google Mobiliti (GMS), Peta Googles, capaian Gmail dan sebagainya,'' katanya pada pelancaran media produk berkenaan di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Di samping itu, Viewpad 7 turut dilengkapi kamera web dua hala dengan resolusi tiga megapiksel dan lensa pemfokusan automatik.

Bagi memudahkan kawalan operasinya pula, model berkenaan disempurnakan bersama skrin sentuh intuitif bersaiz tujuh inci yang peka terhadap arahan melalui pergerakan jari.

Sesuatu yang menarik mengenai ViewPad 7, pengguna dapat mencari e-mel, dokumen, perisian dan laman web menggunakan teknologi arahan suara.

Penampilan spesifikasi lainnya adalah seperti perisian mengedit dokumen Document to Go, sistem penentu kedudukan global (GPS) binaan dalam dan menyokong storan kad memori microSD sehingga 32 gigabit (GB).

Untuk ViewPad 10 pula, ia menawarkan pilihan antara sistem operasi Windows 7 Home Premium atau Google Android dengan integrasi pemproses Intel Atom N455 dan cakera keras 16 GB.

Paparannya dilengkapi panel LED belakang beresolusi 1024 x 600, skrin sentuh mudah dan teknologi G-sensor.

Bagi fungsi multimedia, ia disempurnakan bersama kamera 1.3 megapiksel, mikrofon binaan dalam serta menyokong operasi sidang video.

ViewPad 7 dan ViewPad 10 kini boleh diperolehi di pasaran dengan tawaran harga masing-masing RM1,799 dan RM 1,999. Maklumat lanjut mengenainya, sila layari laman web www.viewsonic.com.

- UTUSAN -

BA : Bertambah muncung si 'dia '

Pelik bin ajaib ..

 

Ada sesuatu yang menarik ke sedang berlaku ? Ramai yang google berkaitan RnR

image

Pencarian tu membawa ke  ...

image

RNR PAGOH .. Hurm.... apa ada dengan RNR Pagoh semalam ek ? Ada sapa tu ?? Habaq kat cheq sat ..

Sengaja cari pasal ?

 

Tak tau atau malas amik tau ? Tak kisah atau lantak ko lah ? Tiada kesedaran sivik ?

Kat Tesco Ampang tadi .. masuk tandas .. biasa la kan.. tunaikan hajat kecil .. Penuh la pulak tandas .. pakat beratur la pulak .. erm.. tak pe la.. pilih je kat mana tak ramai orang ..

Bila ada sorang keluar dari bilik tu , dengan pantas sorang tu yang tak tau dari mana asal usul dia , terus potong queue dan masuk dalam tu tanpa rasa bersalah !!!! Mak aihh.. apa dia pikir orang yang dok berdiri depan pintu ni , penjaga tandas ke ??

Mamat yang dok menunggu tu gelengkan kepala dan tengok kat aku.. aku pon gelengkan kepala .. Haih .. mengeluh je la aku .. nak kata apa dah ..

Tiba-tiba , pintu tandas yang aku tunggu tu dibuka.. Keluarlah orang yang dalam tu ... Belum sempat aku langkah masuk , dengan pantas sorang budak ni pangkah aku !! Dia main masuk je tanpa tengok aku ..

Weehhh .. apa keess !!! Aku tepuk bahu dia .. suruh dia keluar !! Tak kira ... kalau ko nazak sangat sekali pon , berbahasa la skit .. Ni tidak .. main masuk jee. . Apa nampak sangat ke aku ni keje kat situ ? 

Budak tu keluar .. Malas layan .. Ko berdiri la kat situ .. huh... Ikut jahat aku mau ajar , esok aku kuar.. hahaha.. tapi nanti aku lak jadi bengong.. kalau wangi sangat tandas tu , ok la gak .. ni.. hehehe.. korang pon tau camana baunya kan .. hehehe....

Malas nak bicara pasal bola ..

 

Rata rata mereka dah mula bicara pasal bolasepak negara .. Disebabkan layak ke peringkat akhir maka meletuplah nama nama pemain tersebut ... baguslah kan ...

Cuma aku terfikir , apa agaknya akan jadi jika mereka kalah esok ? Tak kisah la kan .. kalah atau menang , sebenarnya nafsu aku pada bolasepak Malaysia ni dah lama mati .. Corak permainan tak pernah menambat hati aku .. Hanya kerana menang .. Ibarat Brazil ketika kali terakhir menjuarai Piala Dunia .. menang disebabkan bermain dgn kasar .. hurm.. biar rosak permainan tapi menang .. Itu ke erti kemenangan ? Entah la.. aku malas nak komen atau nak kata lebih lebih tapi yang pastiny esok aku cuma nak layan movie jer ... Tunggu je keputusan .. Kalah atau menang , tidak mengujakan aku langsung ..

Cukuplah .. cukuplah aku membesar di negara yang mana segalanya dikuasai oleh politik .. Wang adalah faktor segalanya .. Tiada lagi semangat patriotik .. tiada lagi semangat negarawan .. Segalanya wang dan nama ..

Tak kisah la kan.. asal negara aman .. cuma persoalannya , apa yang akan anak cucu kita nikmati nanti ..

Pada pasukan bolasepak negara dan juga semua ahli sukan , berjuanglah demi negara ... semoga berjaya dalam mengharumkan nama negara .. Kalah atau menang , bukan persoalan .. yang penting adalah semangat ...

Dalam diam ku mencintaimu ..

 

Aku jatuh cinta sejak kali pertama melihatnya . Tu belum lihat potongan badan dia .. lembut jer .. perghhh...  mmg tiap kali aku menyentuh badan dia .. haih.. meleleh...

Bila aku usah wajah dia , licin... Bila dibuka .. mak aihh... selembut sutera pergerakkannya .. Arghh. aku tak boleh melupakan dia.. Serius. sampai sekarang aku masih terbayang bayang raut wajahnyaa...

Serasa nak je aku kembali mencarinya... aku tak kira .. aku tak kira... aku dah benar jatuh cinta ni .. arghhhh... tolonggg...

image

Gila jam ..

 

Makin cantik cantik design jam skang .. Gabungan warna emas dan hitam benar benar menaikkan lagi keanggunan reka bentuk jam tersebut ..

Kalau korang rajin la kan, kalau g beli tingkap tu  korang usha kat butik butik jam tangan .. mesti banyak yang buat gabungan warna tu.Tapi pengeluar seperti CASIO , SEIKO aku tak nampak lak diorng buat cam tu .. mungkin trademark kot.. Design kedua dua tu biasanya warna silver atau gangsa .. identiti .. hehe..penting tu ..

Selain dari hp , jam merupakan satu lagi barang yang bisa membuatkan aku meleleh air liur .. Ok la kan ? dari aku meleleh air liur tengok awek depan mata , tepi mahupun belakang aku kan ? haaa.. baik meleleh tengok jam ..

Tapi cam biasa la... "nanti kita beli yer " tu la jawapan dari wife aku .. Aku cam lembu cucuk hidung tanpa banyak cerita , mengangguk je la.. Dia tu bukan kedekut.. kena ada gitu.. sorang kaki membazir.. sorang lagi kena control.. Sama gak bila dia lalu kat kedai beg atau mekap mahupun kasut ..

"Bang.. cantiknya kasut tu .. beg tu" .. atau.. tiba tiba je .. "bang , lipstik saya dah abis laa " ... Dah abis yer ? Ok.. nanti beli AVON punya .. jimat jimat ... kata nak renovate rumah .. hehehhe...

PEMBALASAN !!! Tak baik tau buat gituuu .. Takde la.. aku tak kisah sebenarnya kalau dia nak membeli pon... lagi pon dia nak beli guna duit dia je.. kalau duit aku pon tak kisah .. dah mmg guna .. tapi cam aku ni , tak leh la.. mmg kalau beli beribu harganya .. pastu , panasnya sekejap jer .. hehehe... bila nak , beria .. sampai abis satu rumah dikompangnya nak beli benda tu.. hahaha..

Nasib baik la nak barang kan ? Kalau nak kawin lagi ?? haaa... ada sapa sudi ?? hahahha.. guwau .. adeh.. mati malam ni aku ..

Teruja ..

 

Wah.. seperti biasa , wife akan beli majalah kegemaran dia .. RAPI .. kali ni beli sbb nak teruja nak tau segmen yang dikatakan tu ..

image

Terjawab sudah .. Apakah gambar aku juga sebesar ini nanti ? Pergh.. tapi menurut wartawan segmen GAYA HIDUP , mmg ginilah rupanya .. Mmg ari tu pon aku kena berposing ala ala gitu la .. tapi yang aku punya sah sah kena pegang dumbell kan ..

Hurm.. maaf la yer .. kali pertama dalam hidup aku .. suatu pembaharuan .. apakah itu juga kali terakhir ? Kita tak tau rezeki kita camana bentuknya kan ? Apa pun juga yang Allah kurniakan pada kita , tadahkan tangan dan bersyukur .. DIA dah bagi banyak dah ... kita antara bersyukur atau tidak jer ..

Kasi wife marah aku ..

 

Heheh.. wife aku cukup tensen kalau g Low Yatt Plaza .. Tau nape ? Heheh.. dia pasti memuncungkan mulut dia bila aku sebut ... HTC HD7 ... Yela.. sapa tak teruja dengan gadget terkini kan ?

Tujuan ke LYP tu adalah untuk service htc wife aku yang tah camana tetiba semalam abis semua data ilang .. Bila sampai kat booth HTC tu , kasi kat staff dia .. Orang tu aku rasa kenal dah aku kot.. Dia tanya aku , tak berminat ke dengan HTC DESIRE HD .. aku tanya apa kelebihan .. lalu dia keluarkan pda tu dan berikan pada aku ..

Mak aihh... mmg aku meleleh tengok laaaa... serius giler cun ! Best .. pantas .. hardisk yang besar .. harga yang munasabah.. dalam lingkungan RM2k jer.. Terus decide nak beli.. hahaha.. muncung wife ? Jangan cerita weh.. leh sangkut jentolak kat situ !!! hahaha.. Terus hilang selera dia nak makan.. hehehe ..

Saja je sebenarnya .. suka sakat.. dia suka provoke aku .. bila masuk LYP ni , macam budak kecik masuk kedai mainan aku ni ha jadinya .. semua menda aku nak ... hahahaha .. adeh..sian ...

Skang kat KLCC .. mau makan ayam penyet...

Biarkan aku ..

 

Aku , BEN ASHAARI ... bukan mereka dan mereka bukan aku .. Pastinya mereka juga tidak berminat menjadi aku kan ? Tapi alhamdulillah , aku yang bukan mereka namun aku disini kerana mereka ..

Segmen .. salah satu cara aku mempromosi blog aku dan juga rakan rakan blogger yang lain yang aku rasakan telah mempunyai tarikan tersendiri ..

Dulu , sewaktu aku menjadi guru sandaran , aku diminta mengajar beberapa mata pelajaran dan di antaranya Pendidikan Jasmani .. Setiap kali kelas PJ tu , pastinya anak murid tak sabar nak ke padang .. Kalau aku kata takde PJ pastinya mereka kecewa atau hari hujan .. Heheh.. kenapa ? Sebab aku yang tidak ada ilmu pengajaran secara formal ini buat beberapa jenis permainan yang datangnya dari idea aku sendiri .. Aku gabungkan beberapa permainan tradisional dan moden .. Maka ianya menjadi menarik dan melibatkan semua murid sekaligus .. Pastinya yang tak baju sukan meyesal waktu tu ..hehe.. Ada jugak cikgu mintak izin tiru cara aku tu.. hehe.. Silakan je.. ilmu.. amik je la.. tak luak pon kan ?

Aku terfikir .. kalau benarlah trafik aku ini datangnya dari segmen aku .. cuba korang fikir semula .. mereka ini masuk ke blog aku kerana segmen aku dan jugak bebelan aku .. Bukan sebab SEO atau sebarang teknik berblog yang mana menangkap beberapa keyword umpama umpan menangkap ikan .. Ikan masuk ke dalam perangkap disebabkan umpan dan aku , ikan masuk sbb dia rela nak masuk .. Menarik bukan ? Tu perumpamaan je laa.. bukan la aku kataa pembaca tu ikan.. kalau fikir gitu , maka .. hurm... malas nak sebut.. fikir la sendiri eh .. hehehe... jom g klcc

Aku gembira bila mereka gembira

 

Aku bukannya letak jawatan dari menjadi blogger .. sekadar merehatkan minda jer untuk mencari idea terbaik bagi PROJEK 500 BLOG 24 JAM .. Tak rasa mustahil langsung sbb ari tu yang 200 BLOG pon berjaya kutip dari kul 1 pagi hingga 8 pagi hasil kerjasama semua blogger ..

Kini aku sedar .. segala segmen aku membuatkan mereka ketawa gembira .. bersemangat .. membuatkan aku mengerahkan otak untuk mencari lagi segmet yang lebih kreatif dan bermutu lagi berinfo ..

Segala maklumbalas  positif yang aku terima dari mereka yang menyertai segmen aku tu , membuatkan aku bertambah semangat dan kreatif bagi menghasilkan lagi segmen akan datang ..

Niat untuk mempromosi blog rakan rakan secara pukal , aku harap berjaya dalam segala segmen aku .. Dalam bermain , boleh berblogwalking kan ? Sambil sambil kata orang ..

Aku gembira bila mereka gembira ..

Entri terakhir aku ...

 

Dengan berakhirnya segmen 200 BLOG tu , aku rasa nak berehat dari berblog dulu ... Tapi tak tau la kot kalau jari jemari aku ni gatal nak menaip la kan .. Kalau tak , aku cadang nak online balik ari Isnin nanti ..  saja nak refreshkan kepala otak aku ni ..

Hurm .. dua tiga menjak ni mmg rasa di'bom' bertalu talu tapi tu tak langsung mematahkan semangat aku dalam dunia blog ni .. Yang menembak curi curi pon ramai tapi apa nak dikisahkan kan ? Ni semata dunia blog je.. hanya melibatkan kekuatan mental jer .. Kecuali la ada yang main kotor kan ? Tu mmg melampau la ..

Jadi , rasa biarlah aku menyepi seketika .. Mungkin akan ada yang senyum gembira kan ? Baguslah ... rasanya kehadiran aku di dunia maya ni menyusahkan dia kot ? Hehe.. Tak kisah la apa orang nak kata .. selagi tak usik sapa sapa ..

Pesanan aku pada kawan kawan ... berbloglah dengan bijak .. Jangan hanya pandai menjentik orang sedangkan diri sendiri tu masih senget .. Berdiri pon belum betul tapi ada hajat ngajar orang lain berbasikal ..

Selamat malam dan jumpa lagi di 500 atau 1000 blog dalam tempoh 24 jam ?? 

pesanan penaja :

Blogger yg berminat dengan stiker kete..free je...(Kes nak buang sayang)

Ni link nyer...TQ..

http://keyphochee.blogspot.com/2010/12/sape-cepat-dia-dapat-stiker-kete.html

Jeng jeng jeeeenggg ..

 

Sabaar ... pengiraan sedang dibuat .. bukan mudah woooo ... sorang buat keje nih.. nak guna sampai 5 laptop , tak mampu.. haha... kan kan ? Aku nak listkan sekali semua yang hantar jawapan .. Satu penghargaan buat semua teman teman blogger .. Pemenang adalah semua !! Kenapa ? sbb semua benar benar dedikasi mencari jawapannya .. Kalau aku ? Rasanya lama dah lari pusing kampung sbb urat mata putus !

Kalau rasa nak tidur , maka tidur je la yer .. Aku tak pasti kul berapa nak siap nih.. kena masuk satu satu blog ni.. hahahaha.. padan muka aku kan ? Tadi korang .. skang aku lak ... Sambil sambil tu , aku jadi follower mana mana blog yang belum aku jadi follower tu.. hehe.. sabar yer .. jangan marah marah ..

G makan maggie tu dulu yer .. hehehe ..  Tak pon kat ASTRO Ria jap lagi ada cerita best .. leh layan dulu.. hehehe ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI