Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 28 Disember 2010

50O BLOG MENCARI HARTA KARUN : Soalan Bonus ( 2 )

 

Okeh... dah jawap soalan 2 harian tu ngan soalan terkumpul ? Apa belum ?? sampai haatiii.. penat tau aku pk soalan tuuu .. bukan senang nak dapat idea gitu.. Tap tak pe.. esok aku bagi lagi unik punya soalan.. hehehhe ..

OK .. skang aku nak kasi soalan bonus laa.. korang tau apa soalan dia ?? aku rasa korang pasti tau punya ni...  Sangat la mudah untuk menjawabnya tapi kali ini aku mau kasi susah .. heheheh ..

Untuk menjawab soalan bonus yang mana hadiahnya adalah sticky post entri sehingga esok hari ... haa... lama tuu.. tamo sudah ! aku tak larang ... heheheh.. kalu mau , silakan buat satu entri seperti biasa.. semalam takde .. tapi ari ni ada .. heheheh...

Dalam itu entri , seperti biasa , kasi letak itu banner khas ini segmen.. salah letak , tidak layak memenanginya yer ... hehehe.. ala ala Johan Raja Lawak pulak aku cakap ..

Kasi taruk itu banner .. pastu tajuk , 500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : Soalan Bonus 2 dan linkkan ke entri ini .. haaa.. senang tak ? Ok .. jawapannya pula , tinggalkan dalam ruangan komen bersama url entri korang tadi tu haa..

Faham tak ??? Tak faham gak ??? Aiseyman korang neh.. kena cakap jepun gak baru faham .. Meh aku speaking nippon paint lak ..

  1. Letak banner rasmi segmen ini 
  2. Tajuk dan linkkan ke sini
  3. Paste url korang berserta jawapan sekali di ruangan komen ..

OK.. Faham ? Dan inilah soalannya ...

" Sehingga jam 10 malam , berapa banyakkan penyertaan 500 BMHK SOALAN 2 yang diterima oleh BEN ASHAARI ? " diulangi .. baca dari mula sendiri.. malas nak copy paste ..

Tu jer la ... seperti biasa .. paling pantas dan tepat akan menang... jika sepantas kilat , akan menang hadiah bercuti bersama aku ke Gunung Krakatoa 3 hari 2 malam .. okeh ?

Saya bukan nak merompak ..

 

Selesai workout .. Malas nak amik gambar .. hehe.. tunggu tahun depan lak amik gambar kat gym.. hehehe.. boring je korang nanti tengok gambar kat gym tu haa..

Belum sempat aku mengeluarkan setitis peluh , menjerit la sorang kawan aku ni ... Adeh... Tengok jam dah 6 lebih .. Maghrib la pulak kang ... main pon belum ..

Aku pon g je la kat dia .. Dia pon bukak mulut ... Cerita kat aku yang semalam kena 'cucuk' .. Aku ingatkan dia amik steroid.. Baru nak start basuh dia .. hehehe..  Dia sambung lagi ... Kena cucuk sebab gout !!!

Mak aih.. ari tu darah tinggi .. dah sama penyakit ngan aku .. Tapi dia hantu kambing ... aku hantu maggie .. hehe... Cuma satu lagi dia ni hantu seafood gak .. aku tak hantu tang tu .. Aku hantu ayam je...

Tapi bila dia cerita pasal tu , aku rasa aku pon nak g buat full medical check up la.. risau gak neh .. Yelah , bila usia dah mencecah 20an gini , kena la rajin buat pemeriksaan doktor kan ?  Apa ?? Ohh.. sori .. 30an .. hehe.. sibuk tul !!

Korang tu ... ingat muda lagi ke ? Cuba check muka tu... ingat tegang ke ? Pergh.. bila bila masa je leh kedut beribu tau !! Haaa.. jgan ingat dok amal petua awet muda takkan nampak tua. Takde maknaaa... Luar muda , dalam berkarat dah weeii.. "Minyak' kat sendi tu banyak dah nak hauss wooo .. haaaa.. sedar sedar diri tu ...

Lepas gym tu.. entah mmg rezeki aku lagi , ada jiran pulak nak tumpangkan aku ke Stsn Lrt Cheras .. Alhamdulillah .. Selamat RM4 ..

Part ni mmg bosan .. tengok muka penjual tiket LRT .. mmg bosan .. bagi duit .. cakap kat dia destinasi aku dengan penuh manja lagi sopan santun .. Dia bagi tiket macam aku beli kasut curik je wehhh .. Aku rasa mat pet pon pandai cakap terima kasih ! Bosan siut.. Mmg kakitangan LRT gitu ke ?? Serius la.. susah giler nak jumpa yang reti nak ucap TERIMA KASIH CIKGU !!!!

Aku cadangkan RAPID KL silalah antar kakitangan tu g belajar berbudi bahasa sedikit ... Tau la penat.. orang lain pon penat ... takat duduk kat situ cakap , " Ya encik .. kemana ? Terima kasih ... " susah sangat ke ??? Orang lain pon keje teruk gak ...

Hurm.. tamo keje..berenti je.. aku nak keje situ gak.. leh usha awek cun ari ari .. hehehe.. Usha jeee..bukan nak ngorat pon.. kan kan ?

Dia antara mereka yang memberi semangat !

 

Pada mula mula aku berblog , terdapat segelintir individu yang memberi aku semangat ... Antara yang masih aku ingat juara GADIS MELAYU , RINA SALLEH dan seorang lagi yang mmg sangat merendahkan diri ... Syaza Agnes ..

Seorang terpelajar dan juga seorang model.. Pergh.. serius... mula mula dia join satu contest aku , aku sangat teruja .. Bukan apa , dia dan Rina kan dah dikenali dalam FACEBOOK .. Aku lak baru lagi ..

Bila dua dua ni join dalam contest aku .. terus aku bersemangat.. Seperti di bubuh enjin jet laaa gamaknya ..

Jadi di sini aku nak perkenalkan korang blog Syaza yang amat low profile ...

http://teachersyaza.blogspot.com/

http://syazaagnes.blogspot.com/

Bersawang dah tu.. mesti bz.. hahaha .. ok ... tu je la untuk petang ni .. hehehe

Pemenang Soalan 1 dah terima hadiah ..

 

Tadaaa... tu diaaa.... hahaha.. dah berdot com diaaa.. peewwittt.. berbaloi baloi... Segmen mudah dan pantas .. tak perlu tunggu berhari hari berbulan bulan lamanya .. Cepat dan pantas .. hehehhe ..

Blogger yang bernama QASEH DALIA ini telah dihubungi oleh penaja hadiah soalan pertama ... dan telah pon mengemaskini setting di blognya .. Maka .. maka.. makaa.. dengan rasminyaaaaaaa....

http://www.qasehdalia.com

pewittttt .. tahniah .. tahniah.. tahniah.... hahaha.. tidur tersengih la malam ni .. hahahha...

Buat penaja , Saudara Roy .. jutaan terima kasih kerana sudi menaja soalan pertama ... Ada sapa nak taja soalan ke 4 dan 5 tanpa bersyarat ??? Sila email pada aku.. hehe...

Serius ! Best giler ini blog ...

image

Pemilik header blog diatas ini ,  dibuat pada tahun 2004 sehingga sekarang .. pergh.. mmg lama giler ... tapi kandungan dia , mmg menarik sekali dibaca ..

Blog gini kalau takde letak muka sedap la bercerita kan .. orang nak attack pon dia tak kisah .. Ni kalau letak muka , ada je nak di attacknya .. macam macam ..

Ok.. tujuan aku cumalah nak berkongsi mengenai blog ni .. Gaya penulisan yang menarik disertai dengan info membuatkan aku terpanggil untuk berkongsi dengan rakan rakan yang lain ..

Ini bukan iklan yer.. hehe.. aku pon tak kenal tuan tanah blog ni .. jadi kalau nak tau best ke tak .. g la jengok sendiri yer .. Mmg sempoi ...  > http://hembusan.blogspot.com/

Tu pasal , kalau orang kata blog aku ni best , aku tak akui .. blog aku tak best .. tapi pelik diorang nak jeles gak .. Pasal pe ?? Cam bila orang kata la.. " ko ni hensem la"  Maka di jawab balik " tak la.." Tapi bila dah bertekak gitu , maka terima je la.. nak kasi reda.. hehhee.. apa nk buat kan ? Terima je la..

Ops.. tengok.. dah mula pk bukan bukan .. Kira nak kata , ele.. mamat ni perasan la blog dia popular... haa ..tengok ..tu diaa.. syaitan mula membisik.. haih.. bersihkan hati tu skit .. kotor sangat .. toksah dok jaki kat orang .. G baca blog yang aku syorkan tu lagi bagus .. okeh ? tak pon , g solat Asar... lagi baeekkk ...

BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN : Soalan Terkumpul ( 2 )

 

Ooooooo.. main pakat pakat tukar jawapan ehhh ..tak pe tak pe.. pasni aku guna cara terkini dan termoden .. hehe..tak leh tukar jawapan.. kira kekal sampai mati.. hahahahha ..

OK... Untuk  soalan terkumpul no 2 ... sila simpan sehingga 5 yer.. simpan kat mana mana yang selamat .. jangan bagi mana mana makhluk curi tau ! Rugi wooo.. Hadiah terkumpul ni yang pastinya bukan INSPIRA yer .. Melancong ke Paris pon tak de kaitan yer .. tapi misteri .. penganjur akan umumkan bila tiba masanya .. yakni bila dia dah berbadan dua .. Hurm... pelik gak.. dia tu lelaki.. bilanya nak berbadan dua yer ???? AAhh.. tak kisahlah.. janji ada hadiah kan ?

Ok.. soalannya bertaip begini ..

" BERIKAN 10 JENIS PRODUK YANG DIJUAL DI BLOG PENAJA RASMI SEGMEN 500 BLOG MENCARI HARTA KARUN "

Ahakss.. tu jeeee .. skit skit cukup la yer ... kang banyak , aku lak pengsan nak check.. hehehe ...

Soalan terkumpul ni berbeza dengan soalan harian .. takde kaitan dan takde kena mengena.. adik beradik pon bukan.. takde bau bau bacang okeh ! Simpan dulu ..

-SEKIAN-

GA EQBALZACK.COM

 

Berminat ? Hehe... atas permintaan sahabat , maka dengan ini aku nak promotelah GA keluarannya iaitu ;

imageHaaa .. aku kelabu mata dok baca jawapan , sambil gelak gelak baca kenyataan yang tertera di situ ..aku nak promotelah GA ni .. hehehe...

OK.. bagi yang berminat tu .. bolehlah singgah sebentar ke blog EQ ni.. mana tau bertuah ke apa ke .. kot leh ngorat bro EQ tu ke .. hehe..bujang tu... aku tak leh dah .. hahaha..guwau jer..

Pe lagi ?? Jom arr .. EQBALZACK

500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : Soalan 2 (harian )

 

SOALAN  ( 2a )

Jika

http://potpetpotpetcoretcoret.blogspot.com + http://piqasweety.blogspot.com = http://www.jzbusinessworld.com

Jika

234 - http://masammaniskelat.blogspot.com  = Mat Gebu ,

Bagaimana pula jika

renjerkabloi / http://nohfee.blogspot.com = ?

 

rujukan senarai 500 BLOG > sini

 

SOALAN ( 2b )

Berdasarkan blog ini , http://familymoza.blogspot.com

" Berapa banyak 'handmade wallet' yang telah mama jahit setakat ini. "

 

Cara menghantar jawapan :

Sila gunakan poskan rasmi bergambar Cuti cuti Malaysia... hehehe.. acah jee... Cam biasa laa .. buat entri ..

Buat satu entri khas :

  1. Banner rasmi yang imagemempunyai logo penaja ini 
  2. Tajuk : 500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : SOALAN ( 2) dan linkkan ke entri ini ..
  3. Jawapan : SOALAN ( 2a ) , SOALAN ( 2b )
  4. Pendapat anda mengenai soalan 2 ini .. TIDAK KURANG 100 patah perkataan .. Kurang , automatik terkeluar !
  5. Tinggalkan url entri anda di ruangan komen ini ..

Perhatian : Hadiah pemenang hanya akan dipos dalam Malaysia sahaja .. Jika pemenangnya berada di luar negara , bagi la alamat kat Malaysia yer .. hehehe... Penaja pon kena budget skit .. hehehe

Iklan lagi panas

 

image image

NINE WEST ANIMAL PANEL MEDIUM SHOPPER BAG
Condition: New
Size: 18" x 12.5" x 4"
Color: BLACK
Magnetic snap closure
Fabric lining
Faux leather
Price: RM299.00

Nak tengok lagi ? Mai sini > AYU STORE

Iklan lagi panas !

 

image

Join Kelas = sila klik  http://loveliana-workshop.blogspot.com utk melihat info kelas tersebut secara lengkap beserta pricenya....

Module dalam kelas cupcakes, akan diajarkan mulai dari membuat adunan cupcakes, bakar, dan mendeco cupcakes dengan fondant,buttercream dan edible image,membuat pelbagai bentuk flower,leaf,hand bag,kasut,baby shower,topi etc.

SEBARANG PERTANYAAN ABOUT KELAS / EDIBLE IMAGE / ORDER CAKE / SILA email ke lovelianacakes@gmail.com ,012 3909371 (Liana)
Kelas dengan system private dan one to one ( akan diajar sampai dapat!!) namun dengan harga berpatutan.kami tidak membuka cawangan dimana-mana, pastikan anda belajar dengan Tenaga pengajar yang Profesional dan method belajar yang sangat mudah dan murah!!.image

Iklan pemanas badan ..

 

image

PROMOSI HEBAT "END OF THE YEAR 2010" Pasti mnjimatkan!!


DETOX FOOT PATCH

50 kpg = RM35 (70sen/pcs)
100kpg = RM65 (65 sen/pcs)
...200kpg =RM120 (60sen/pcs)
300kpg = RM170 (56sen/pcs)
500kpg = RM270 (54sen/pcs)
1000kpg = RM480 (48 sen/pcs)


GOLD DETOX FOOT PATCH

50 kpg = RM40 (80sen/pcs)
100kpg = RM80 (80 sen/pcs)
200kpg =RM150 (75sen/pcs)
300kpg = RM210 (70sen/pcs)
500kpg = RM325 (65sen/pcs)
1000kpg = RM530 (53sen/pcs)

Untuk lebih lanjut > DYNAZ

BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN : Soalan ( 2 ) ..bersedia ?

Hehehe.. saja je gempak dulu.. kasi korang alert ... Soalan no 2 ni , ada 2 soalan gak .. satu berkaitan dengan senarai tu ( jgn risau.. senarai 500 takkan ghaib kali ni ) , dan satu lagi soalan berkaitan dengan blog penaja .. walaahh ..

Tempoh menjawab soalan , aku kasi sampai esok je la .. hehehe .. Hadiah kali ini .. Shawls .. 3 pemenang terpantas dan terawal akan dapat hadiah .. hehee.. okeh ?

Apa pun , niat kita bersegmen ini adalah untuk berhibur .. Tiada untuk bersaing menentukan sapa lagi bagus dan pandai .. Okeh ? Tak perlu nak ada rasa cemburu .. bengang .. Jangan jadi seperti mereka itu yer ..

Aku respek sbb ada blogger yang semangat waja walaupun tak menang.. sanggup dia godek semua .. hurm... kalau dia rajin , jadi je follower sekali .. sah sah nanti leh bertambah kan ?

Penaja kali ini dari .. eh.. mana leh cakap lagi.. nanti korang godek awal awal.. hehehe.. tak adil .. Ops.. lupa.. selain soalan harian dan soalan terkumpul , aku ada bagi soalan bonus setiap malam .. hehe.. sapa yang online malam malam , leh la menjawab soalan tu yer ..

OKeh.. soalan harian akan keluar pada jam .... berapa eh... lalalala..

Semalam , hari ini .. esok .. pastikan sama !

 

Kalau guna cangkul semalam ..

Pastikan guna cangkul hari ini ..

Esok begitu juga ..

Jangan dilanggari ..

 

Kalau ibu ajak bertandang ke rumah jiran ...

Jangan diusung anak bersama ..

Risau anak mengikut jejak ..

Atau bakal mengeleng kepala ..

 

Adat resam turun temurun ..

Dari berbaju hinggalah berkasut ..

Dari makan hinggalah ke tandas ..

Ada yang patut diikut ..

Ada yang patut ditinggalkan ..

 

Jangan kerna 'orang lama ' ..

'Orang muda' mengikut kata  ..

Tiada hak menukar arus ..

Berpegang pada kata

" Tiada lama tiada baru " 

 

Ilmu di dada digali ..

Agar segalanya diakali ..

Bukan lembu dicucuk tali

Segala angguk berkerut dahi ..

 

Ada otak , gunakanlah ..

Ada mulut , berzikirlah ..

Ada mata , kawallah ..

Ada telinga , pekakkanlah ..

 

Dulu dan sekarang sama saja ..

Hang Tuah berkereta , Najib berkereta ..

Hang Jebat berkeris , Che det berblog ..

Takde beza dulu dan sekarang ..

 

Tapi bukan aku ..

Zaman berubah mengikut ilmu ..

Aku berfikir majukan diri ..

Memuji keji bukan mati ..

 

Bangkit... Ayuh ..

Biarkan mereka ..

Selangkah ke hadapan

Tinggalkan mereka .. gembira dengan labunya ..

Tinggalan zaman berzaman ..

Pemenang BLOG500 MHK : Soalan (1) Harian

image Paling pantas dan tepat > QASEH DALIA ADELIA

Hadiah - Domain selama setahun ditaja http://www.sisiberbeza.com/

image

Kedua pantas dan tepat > Areliff

image

Ketiga pantas dan tepat > Ujang9897

Tahniah buat semua kerana mencuba.. Respek ar !! Susunan mengikut terpantas menjawab ..

nazirulhazwan~ , miMiE aZiMaSK ^V^ , FasiHaH SupiaN , Fiqas , ❦ CuTe MuMmY FaRa ❦, nmirmo , ||aLeaSaRa|| , Awangku Johan , ❤ C!K MAZ's❤ , ~...AmALinA....~ , Niesa , ijam ismail , Ejen 010 , Miza Yusof , KaiShu_Haikal , sYaSyA uMaIrAh , Sembang2 wif Yuyue , Sembang2 wif Yuyue , Rosmaliza , iEra naDira , MamaEma , B.E.L.L.A , Amir , Sabihah , ~...AmALinA....~ , ❦ CuTe MuMmY FaRa ❦, Miss Lang , Faizal Fredley , Rafina Mimi Zairul Murni , CEPET , sya ajerk , ciK waNi ,Laili , Gen2Merah , misz sheyla , shahjiehan , Faezah Hannah Al Baj , Miss Lang , cahayachenta , nur , fynAz123 , ahmad jo , Rafidah Bakri , LyNn'Azlina , Mizz Farah , CaHaYaNuRQaSiH, Mr. TN_SkY , athirah , Ask , Tn.Punya , Tengku Nizam , sarah , pearl jade , mugmerah , haniQaseh , Silent Thinker , AdiaLuze , eqlima ernie sufieza , Rina .. semua jawapan ini diterima sehingga pagi tadi ... Terima kasih dan tunggu soalan kedua .. bila bila masa sajaa dari sekarang .. heehe

Aku seperti kamu juga ..

image

Bangun seawal pagi... dalam kul 5 lebih ... Tu biasa la skang ni .. lebih lagi bila seluar dah kena pakai size 36 .. hehe.. tapi skang dah turun balik ..34..tak susah bagi aku untuk turunkan ..

Aku bersenam .. heavy duty punya woo.. dalam setengah jam.. Pastu mandi .. solat .. bersiap ...

Part tu ok lagi.. Part ni , aku tak leh nak tolak .. Kalau tolak , dalam kereta sah sah macam Hiroshima baru di bom Amerika .. hehehe.. Mau tak mau , siram la segala tanaman kat depan rumah tu.. Bermula dari pokok roselle ( pemberian kak nor secubit garam ) , timun , limau (purut ke kasturi ek ? ) ulam dan pelbagai lagi lagi.. haa.. cili pon ada ..

Kalau ikutkan hati aku , nak je aku syorkan kat wife tanam balak dan kelapa sawit .. boleh gak buat duit sampingan nanti bila dah bersara.. okeh ? Hehe.. mesti geram dah dia tu ..

image

Tapi best skang .. sejak lengkap mini gym aku ( treadmill je takde lagi tapi tak perlu pon ) ni , aku bersenam pagi pagi.. sbb badan dah segar kan.. cukup rehat la katakan ..

Alhamdulillah .. Hajat dihati nak tambah satu lagi... Bukan bini laa... barang .. adeh... Tengok ! Balik kang tak pasal pasal kena cubit lagi.. ni nak g gym dulu sblm balik umah.. kasi ketul ketul dulu sebelum melarikan diri !

Tak hairan dan tak pelik..

 

Heh.. tak tidur lagi si ben ni ? Tertidur dah tadi.. ni segar skit mata .. last entri sebelum tidur .. saja nak berpuitis sat ..

 

Tak hairan ..

Jika dunia ini begini ..

Rambut sama hitam ..

Hati berombakan ...

 

Tak pelik ..

Memang dunia begini ..

Rambut mahkota dikatakan

Sayangnya hati berkecamukan ..

 

Tak hairan dan tak pelik

Resam dunia ini  ..

Yang baik dipandang hina ..

Yang jahat dipuja puja ..

 

Tapi Pelik dan hairan ..

Disuruh pegang , di suruh baca

Liat mata , berat bibir ..

Al-Quran dan sunnah patut jadi pegangan

Hanya sekadar jadi hafalan ..

Sat.. sempoilah ini blog ..

 

image

Teruskan perjuanganmu ! Semoga tercapai impian adik kita neh ...

Belasah .. terus belasah yer .. hehehe .. >  sini

Sori la yer ..

 

Maaf .. aku kebelakangan ini agak kurang nak membebelkan diri .. saja nak rehatkan diri dari memikirkan soal soal dunia .. Maka dengan cara membuat segmen mencari harta karun ini , aku serahkan segala masalah dunia ini pada blogger lain untuk tolong selesaikan.. hehehe.. guwau jer ..

Bukan apa .. doktor suruh aku banyak berehat .. kang urat kat otak aku meletop.. sapa susah ? aku gak susah .. kan kan ? Haaa.. tak pasal pasal koma aku sorang sorang.. huhu ...

Korang pon aku nasihatkan .. jgn la tensen tensen selalu .. zaman ni dah la makanan tak berkhasiat.. penuh racun .. pastu dengan masalah masalah mengarut.. dok pk bf curang la.. gf main kayu golf la... soal duit la... macam macam..tapi kesihatan ? Terbengkalai !

Baiknya .. penuhkan diri tu dengan amalan.. berhibur berhibur gak kan .. tapi jgn lupa kat kubur tu.. ada balasan .. belum lagi kat akhirat.. kan kan ? Sama sama kita ingat mengingati.. Selamat beramal.. selamat malam dan wasalam ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI