Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 29 Disember 2010

Tak larat jatuh cinta !

 

imageTerbaru dari NIKON ..Pergh.... sat ..sekali lagi .. perghhh.... dasat... haih... tak terkejar gini ... Dikatakan D7000 ni pengganti D90 .. Apa kelebihannya ? Aku google dan aku jumpa .. maka aku pinjam info ni dari web DPREVIEW

image

" The overall dimensions of the D7000 are very similar to the older D90, but the heavier, magnesium alloy body shell and thicker rubber on the hand grip lend it a noticeably more 'serious' feel. "

  • Higher resolution sensor (16.2MP vs. 12.3MP)
  • Choice of 12-bit or 14-bit NEF (RAW)
  • 1080p HD movie mode
  • Limited movie editing functionality
  • AF possible during video shooting
  • Live View switch (basically the same as D3100)
  • Faster AF in live view mode.
  • Twin SD card slots
  • Non-CPU lens data function (allows registration of up to 9 non-G lenses with manual apertures)
  • Magnesium alloy body shell
  • Wider ISO span (100-25,600 including 'H1' and 'H2')
  • Newly developed 39-point AF system
  • 'Quiet' single frame advance mode
  • 'Proper' mirror lock-up (as distinct from 'exposure delay mode')
  • Lockable drive mode dial
  • Higher maximum frame rate (6fps) with a Continuous Lo shooting option (1-5fps)
  • 100% viewfinder
  • Choice of 12-bit or 14-bit NEF (RAW) recording in compressed or lossless compressed formats
  • Up to 9 'non-CPU' lenses can be registered (same as D300s/D3s/D3X)
  • New EN-EL15 lithium-ion battery
  • New MB-D11 battery pack (magnesium alloy construction)
  • *sori ek ..dalam english.. malas nak translate .. lanjut , korang leh klik link tu .. macam macam lagi penerangan ada ... hurm... Jatuh cinta lagi.. lagi lagi lagi jatuh cinta .. tapi aku tetap nak DESIRE HD ( HTC) !!!

    Malaysia selepas JUARA PIALA AFF SUZUKI

     

    164050_189053047778573_100000216363541_781351_1862011_n

    Harapnya tak la gini kan ... Maklumlah .. takut nanti ada yang rasa bangga tak abis .. haaa... bukan nak jatuhkan semangat tapi nak peringat .. jangan jadi cam abang abang dulu tu... hehe.. pakat abis kawin ngan artis , abis tak leh main bola dah .. haa.. camana tu ?

    Teruskan dengan sikap merendah diri.. jalan jangan mendada ..  Sasaran kita bukanlah Asia Tenggara tapi dunia .. OKeh ? Coach.. teruskan sikap tegas anda tu.. jangan kasi muka .. Degil ? Kasi kuar ! Ramai lagi nak main tu !!  Semangat cintakan negara patut no 1 ! Bukan glamour yer ..

    Malam ni cerita bola lak aku yer.. Adeh.. Dah 3 entri dah pasal bola.. cuti tak gak ? Hahahha ...

    Pujian buat semua pemain... bukan individu ..

     

    Tahniah Malaysia ... Satu pasukan ... Yang bermain mahupun yang tidak .. Yang menjerit atau yang menyokong dalam hati ... Semua terlibat ..

    Diharapnya , esok media janganlah fokus sorang je.. memuji lebih lebih tang sorang tu je.. kalau tak de sorang , tak cukup 11 .. takde simpanan , sakit 11 tu.. takde jurulatih , takde taktikal .. Takde taktikal , penyokong pon tak nak tengok .. haaa.... semua terlibat woo... Kerajaan ? Hehehe... sokongan paling penting wooo ...

    Jadi harapan aku esok , biarlah seimbang pujian tu kat media yer ... Jangan dok kata orang tu hero .. orang ni hero... semua hero.. kan kan ? Haaa...

    Sekali lagi... tahniah .. puashati aku .. lama tak tengok bola .. hahahha...  kali ni baru aku keluar suara menjerit gol walaupun tak gol !

    Malaysia menang !! Tak cuti ke esok ??

    Ala.. tak yah tengok dah baki tu.. lagi 5-6 minit je lagi .. Mana mungkin dapat 4 gol wooo .. masak la diorng ... hehehe.. Kalau berjaya , mmg tabik hormat la kat diorng .. haha... erk.. jangan lebih lebih .. kang kena serbu aku ..

    Kejayaan satu negara .. dari penjaga gol hinggalah ke rakyat Malaysia ! Semua terlibat ... kan kan ? Kali ni mmg aku respek team Malaysia sbb takde 'bintang individu' !! Satu pasukan bergerak ... cam ni la baru best.. semangat !! Kalah pon puashati .. takde sapa patut dipersalahkan .. Menang , satu pasukan dapat pujian.. Kalah , satu pasukan dikritik ..

    Erk.. tak cuti ke esok eh ?? Kelantan menang Piala Malaysia , dapat cuti .. Yelah ... penat jerit neh ... hehehe ...

    Ops.. 2-1 .. hahaha.. jauh lagi weh.. hahaha... lalalalla

    Terkini : Malaysia Juara ! Tewaskan Indonesia dengan aggregat 4-2

    Tiru awek blogger posing !

    image Aku selalu tengok awek awek blogger buat gini.. pantang jumpa cermin , terus keluarkan hp dia ... terus ngadap gini .. hahahha .. Nasib baik aku tak hala kamera kat atas ..

    Haa.. tu berani posing sbb rambut baru.. Ingat nak color rambut .. ok tak ? Hahaha.. sah wife tak ngaku aku laki dia .. hahaha.. gilers... Diharamkan balik kg woooo .. jangan wat hal ... heheh..

    Jutaan terima kasih buat blog berikut :

     

    http://misztrex.blogspot.com/

    http://wavewsa.blogspot.com/

    http://nurhafiz2009.blogspot.com/

    http://mizim14.blogspot.com/

    http://azfar9897.blogspot.com/

    http://inibelogsarah.blogspot.com/

    Penyumbang trafik tertinggi minggu lepas dan minggu ini .. Tu tak termasuk Mat Gebu la.. kasi can kat blog adik adik lak.. hehehe .. Kalau korang nak tinggi , g la bodek diorng .. hehehe ...

    Wah ... kali pertama aku suka blog gini ..

     

    image

    Huhu.. saja aku mencari blog yang rajin mengomen di blog aku ni.. hehe.. Pastu g la godek dan jadi follower dia ... Hurm.. Tersesat aku di blog ni .. huhuu..

    Tiba tiba keluar lagu dan pelbagai widget lagi .. hurm.. Nasib baik .. lagu , template dan widget sesuai dengan blog dia .. hehehe .. tak cerita banyak ... terus i followwww.. hehehe ...

    Ok la blog akak kita ni .. nak puji lebih lebih , kang ada pulak kutuk dia.. sian dia. .tak pasal pasal dia kena .. huhu.. tak baik kutuk orang .. nak kutuk , tunggu malam ni yer.. hehehe ... Oh.. jangan lupa laser tu.. takat kutuk je tak best ... mari kita berlaser ala star wars .. hihu..

    Jom g tengok blog akak kita ni.. jgn terkejut yer .. > INDALINDA

    MCA 1, MCA 2 milik syarikat dari Johor

     

    MCA 1, MCA 2 milik syarikat dari Johor

    MELAKA: Nombor pendaftaran unik MCA 1 dan MCA 2 kini sah menjadi milik sebuah syarikat dari Johor Bahru, Asset Nusa Sdn Bhd dengan bidaan tertinggi masing-masing pada harga RM300,100 dan RM101,000 selepas tarikh tutup permohonan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Melaka, Bukit Katil, pada 14 Disember lalu.

    Bidaan tertinggi mengatasi rekod sebelumnya bagi nombor pendaftaran TAY 1 yang sebelum ini ditender pada harga RM 242,000 dan TAN 1 ditender pada harga RM200,900.

    Senarai pembida yang berjaya kini dipamerkan di cawangan JPJ Melaka manakala senarai keseluruhan turut dimuatkan dalam laman Web JPJ menerusi http://portal.jpj.gov.my.

    Pengerusi MCA Melaka, Datuk Gan Tian Loo turut berjaya membida nombor MCA 5 dengan harga RM28,600, selain Ahli Jawatankuasa Pusat MCA, Datuk Koh Nai Kwong yang membida nombor MCA 7 dengan harga RM 64,776.80.

    Tidak ketinggalan mendapatkan nombor unik itu ialah Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam yang berjaya memiliki nombor MCA 1010 dengan harga bidaan RM550.

    Selain itu, seorang individu yang ada kaitan rapat dengan parti MCA di Kuala Lumpur juga berjaya memiliki nombor pendaftaran MCA 1949 iaitu sempena tahun penubuhan parti berkenaan dengan bidaan berjumlah RM2,200.

    Oh Swee Yen pula berjaya mencatatkan nilai ketiga bidaan tertinggi bagi nombor pendaftaran MCA 8 pada harga RM88,168.
    Bidaan bagi siri pendaftaran MCA 1 hingga MCA 10 mencatat kutipan bernilai RM731,340,80.

    Sementara itu, jurucakap JPJ Melaka berkata, pembida yang berjaya bakal dimaklumkan menerusi surat jawapan yang akan dipos dalam masa dua minggu bermula hari ini.

    “Kita akan menghantar surat jawapan kepada semua pembida yang berjaya dalam masa dua minggu dan selepas itu surat jawapan bagi mereka yang tidak berjaya turut dihantar secara berperingkat.

    “Semua pembida yang berjaya mesti menjelaskan baki bayaran sebanyak 50 peratus dari harga bidaan dalam masa sebulan dari tarikh mereka menerima surat jawapan dari pihak JPJ. Bagi yang tidak berjaya, wang mereka akan dipulangkan secara berperingkat,” katanya.

    Katanya, sejak tender dibuka dibuka kepada umum bermula 24 November hingga tarik tutup pada 14 Disember, JPJ seluruh negara menerima sebanyak 965 permohonan tender bagi nombor pendaftaran kenderaan MCA 1 hingga 9999 dan dijangka mengutip sebanyak RM 1.5 juta daripada hasil bidaan iaitu jumlah purata tertinggi berbanding siri sebelum ini iaitu RM500,000.

    500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : Soalan Bonus 3

     

    Wah.. ramai dh antar jawapan .. ini membuktikan soalan aku ini amat mudah sekali .. waduh waduh ... esok bisanya mau dikeluarkan soalan yang susah banget.. eh.. tersasul lak ..kang kena serbu lak aku .. hehehe

    Psst.. korang dah beli cekedis untuk malam ni ? Pergh.. kata nak bersantai sambil layan bola.. hahahha .. Jangan lupa beli laser yer .. kot kot leh tembus .. hehe..ngarut dah ni ..

    OK ... soalan bonus petang ni .. sapa betul dan pantas .. review khas blog dia.. hehehe .. pastinya , jawapan anda adalah rahsia.. hahaha.. tu yang best tu...

    OK .. takat ni ..sehingga jam 4 petang , berapa ramai bloggerkah yang dah hantar jawapannya ? Tutup tepat jam 430... heheh..setengah jam ..

    Nak jawap ? Senang je ... Buat entri kosong.. letakk banner rasmi dan tajuk .. kemudian , tinggalkan jawapan korang beserta url entri di ruangan komen .. cepat cepat .... setengah jam jer .... teka teka teka ..

    Klu soalan 3 ... dan mereka yang dah jawab ..

     

    Wah... pening eh ? Siap ada blog yang ternak malware eh ? Sian ... haih.. sapa la rajin ternak nieh ? 

    OK ok ... nak klu ke ? Ala.. senang je la ... soalan pertama sampai tiga tu .. semua rujuk kat senarai tu... Yang pertama tu .. eh.. ubat .. haaa... apa yang berkait dengan ubat eh ? Blogger dan ubat ?

    Yang kedua ... tu aku rasa ramai dah jumpa.. so biar je la yang ni .. Yang ketiga .. istimewa .. cuba la google... mesti ada jumpa punya .. serius wooo .. tak pon g la tengok dalam SANTAI BEN ASHAARI di FACEBOOK ... Ok ? Takat ni , yang dah hantar .. er.. sapa eh ? Korang nak tau ke ? Hantar je.. belum tentu betulkan .. hehehe. ..

    Apa lagi ?? Tiru ler...

    BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN : Soalan ( 3 ) Harian

     

    Hadiah kali ini adalah prepaid bernilai RM30 .. tak kisah apa jenama korang punya operator tu tapi pastikan dalam Malaysia yer .. Penaja kali ini adalah dari saudara WAVE X ..

    Sudah bersedia ?? Sila jangan guna laser untuk mengelirukan kawan dan lawan yer ... Kena ada semangat kesukanan yang sihat sejahtera yer ... hehehe ..

    Berikut adalah soalannya :

    ( 3 a ) Sila ke blog WAVE X ..

    ( 3 b ) Blog wife BEN ASHAARI  di nombor berapa ? hehhehe ... Rujuk senarai 500 blog tersebut ..

    ( 3 c ) Blogger istimewa .. siapakah nama dia ? Jawapan , rujuk di senarai 500 blog ..

    Senang je kan ? Seperti biasa  buat satu entri ... TAPI jangan tulis jawapan di situ !!!!  Buat satu entri .. tulis tajuk dan letak banner rasmi BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN ini ..image

    Kemudiaan .. paste url entri korang tu di ruang komen ini .. BERSAMA SAMA JAWAPAN korang .. contoh : http://www.benashaari/XXXx.html  JAWAPAN : ( 3A ) xxxxx ( 3B ) xxxxx ( 3C ) xxxxxx

    Dibenarkan berbincang.. seperti biasa ... paling pantas dan tepat saja akan menang .. 1 pemenang saja yang ini yer ...

    Barangan Dapur Murah

     

    Wahai akak akak , adik adik , dan juga abang abang ... Pesanan penaja blog BEN ASHAARI

    " Kami menjual barangan dapur dan barangan rumah dengan harga yang murah dari kedai-kedai di luar sana. Barangan yang diketengahkan adalah seperti pisau, senduk-senduk, pengepit arang, sudu, garpu dan juga barangan tambahan rumah yang lain seperti barangan dari Jepun.

    Proses pembelian hanya RM10 keatas sahaja. Kos shipping ditanggung oleh pembeli. Kami akan tetapkan berat barang dan kos shipping setelah proses order dibuat. Proses penghantaran menggunakan Pos Laju Malaysia. "

    Mau tahu dengan lebih lanjut ? Marilah mari .... klik sini

    Resepi rahsia pasukan Malaysia malam ini !

     

    Pastinya umum tau penonton di seberang akan mengulangi tindakan mereka seperti mana yang telah dilakukan oleh mereka pada 1 Disember yang mana penjaga gol Malaysia , Sharbinee Allawee  menjadi mangsa pancaran laser tersebut !

    Jadi.. apa kata .. malam ni .. untuk mengelakkan dari tembakan laser tersebut .. penjaga gol gunakan ..imageAmacam ? Kacak lagi bergaya bakal penjaga gol kita ... hehehhe ... Cadangan yang tak perlu diambil serius yer .. hehehe ..

    Suka header blog mamat neh !

    image

    Klasik.. suka giler warna dia ... korang mesti menyampah ngan dia punya.. dah dua hari berturut muka dia kat blog aku ni.. tapi nak buat camana .. tu la kenyataannya .. hehehe .. Kenal tak sapa dia ???  Tuan punya header ni , si UJANG9897 .. Potensi besar jadi blogger idaman wanita .. hahahha..

    Ok.. jap lagi soalan harian yer ... dah ada penaja ... hehehe ... aku nak g makan dulu .. kebuluran tahap somalia dah ni .. Oh.. lupa lak ... nombor pertama .. mewakili blog ... hehehe.. yang kedua ? Fikir sendiri ..

    Aman tapi terancam ..

     

    Semalam aku terbaca di akhbar bagaimana seorang tokey kedai hampir kehilangan nyawa akibat perbuatan mat mat rempit yang cuba menyamun dia dengan cara yang amat merbahaya ..

    Ni tadi .. kat UTUSAN , warga emas maut di tetak dalam satu kejadian samun di Gopeng .. Kena pukul dengan besi paip lagi tu.. haih.. giler la..

    Apakah manusia semakin hilang kewarasan akal akibat mencari jalan mudah untuk hidup ? Kembali ke zaman barbarian ? Membunuh untuk hidup ? 

    Malaysia yang aman ni pon dah makin kalut .. Nak kemana mana pon sekarang dah kena fikir berkali kali .. walaupun depan rumah .. Jiran sendiri dah susah nak dipercayai... haih .. dunia dunia ..

    500 BLOG MENECARI HARTA KARUN : Soalan Terkumpul ( 3 )

     

    Hehe.. tamo berleter.. Berikut adalah soalannya ..

    33 = 13

    19 = 6

    166 = 8

    184 = 1

    211 = 4

    259 = 13

    512 = 1

    523 = 6

    524 = 3

    489 = 4

    Dah.. tu jeeee ... hehehe .. simpan ye jawapannya ...

    500 BLOG MENCARI HARTA KARUN : sedia untuk soalan seterusnya ???

     

    Ok .. Kejap lagi aku mulakan dengan soalan mingguan ... Hehe.. soalan mingguan lak.. terkumpul.. hehe... harian , aku tak dapat lagi confirmation dari sponsor ...

    Soalan terkumpul kali ni agak pelik skit .. rasanya nak save page tu , save la yer .. sbb kang tetiba ghaib lak.. hahahha .. Soalan terkumpul ni , hadiahnya menarik rasanya ... menurut penaja utama , dia sedang mencari hadiah yang best best .. Skang kat Bangkok .. menguruskan bisnis dia .. huhu..

    Okeh ... korang dah sediakan mental dan fizikal ? kalau dah dapat jawapan .. simpan dulu yer .. jangan email kat aku lak ! Semalam ada orang email kat aku .. huhu ...

    Jeng jeng jeng ...

    Pemenang 500 BLOG MHK Soalan ( 2 ) Harian

    image

    nazirulhazwan~


    image

    Areliff

    image

    Ujang 9897

    Ketiga tiga ni akan dapat Shawls dari penaja iaitu MamaZara ..

    Mereka yang telah menghantar jawapan ialah :

    Sunah Mohammad , : iNdALiNdA : , ♥yaya budak suka embun♥ , ~...AmALinA....~ , pearl jade , misz sheyla , MamaEma , A.D.A.M. , Qaseh dalia adelia , Afizz , Fiqas , Rafina Mimi Zairul Murni , ~aYeeN & SuE~ , nik ain , athirah , Lydia Miza(Aidyl Azim) , Ejen 010 , fynAz123 , sumimie , ~emmie~ , KaiShu_Haikal ,mary ann ;) , Nora , mama wanie , aDisH.sHidA , Farah Hanim , Miss Shizu , Kyra , de' Elle Norizi , Tn.Punya , Faezah Hannah Al Baj , Tengku Nizam , mugmerah , eqlima ernie sufieza , Ask , melur , haniQaseh , shahjiehan , haswani , ciK waNi , eyra kamarunzaman , Nur Mudrikah , NasZ , nur,

    Terima kasih dan tahniah buat semua ...

    Punca kekalahan pasukan INDONESIA ?

     

    image

    Apakah ini punca kekalahan sebenar pasukan Indonesia tempohari ?? Tak pe.. kita tunggu malam ni .. Apakah benar Otomen membantu pasukan Malaysia dalam diam ?? Sama sama kita nantikan sapa dibelasah sapa malam ini atau Malaysia bakal berkubu di pintu gol atau berkubur terus ? hurm... Harapnya tak la kan.. mana bleh.. Kelebihan 3 gol tu.. kalau kalah gak , aku tak tau nak kata apa dah ..

    Gambar , dari FACEBOOK.. sapa tah tag aku.. hahahha...

    Entah !

     

    Entah mengapa ... aku gila dengar lagu GADIS MISTERI nyanyian SEARCH !

    Gadis Misteri

    Lama...
    Aku menanti
    Musim...
    Saling berganti
    Mekar layu
    Di pinggir waktu

    Lama...
    Aku mencari
    Dalam angan dan mimpi
    Keujudan
    Gadis misteri
    Berbagai bentuk dan rupa
    Bermain di ruang mata

    Siapa... gerangan agaknya
    Bukakanlah jendela asmara
    Moga terang kamar cintaku
    Moga langit menyeri warna
    Mewarnakan taman hati ku

    Berilah daku sayap impian
    Bawalah daku di awangan
    Bukakan jendela asmara
    Moga ku kenal
    Resah dan rindu...

     

    Hurm... permulaan hari yang suram bagi aku ... entahlah .. ada yang tak bersyukur bila mengenangkan mereka yang bernasib baik .. entahlah ...adakalanya kita nak jadi mereka sedangkan mereka nak jadi kita ..

    Setiap kejadian ada hikmahnya .. bersyukurlah .. walaupun kita tak makan nasi hari ini , kita belum tentu merangkak kebuluran sedangkan semalam kita dah mewah dengan makanan ... hurm..

    Bonus | Bestnya tidur ..

     

    Salam.. selamat pagi ..

    Maaf pasal semalam ... terlena selepas bagi soalan bonus tu... sempat la check beberapa jawapan .. tadi dah check semua .. hehehe.. ada yang tak ikut prosedur.. gagal terus ! hehehe.. Tapi takde jawapan betul pon.. jawapan tepat ialah 49 blog .. Apa pon jutaan terima kasih kerana mencuba ..

    Lepas pada tu , aku terus terlena ... lena tak ingat dunia .. Penat sangat rasanya .. dua hari berturut bersenam pagi dan malam.. maunya tak penat !  Apa pun aku tak ingat dah.. sedar sedar dah kul 1 lebih ... tidur je la ... dengan cuaca sejuk .. sedar sedar alarm di hp dah memekak ... heehe..

    Skang ni dalam kereta .. sempat update satu ni je .. hehe.. kang kat opis nak cari pemenang untuk soalan semalam .. tu sambil sambil je.. nak buat keje lagi kan .. hehehe.. keutamaan tu ..

    Untuk soalana 3 hari ni , aku rasa nak buat perubahan sedikit .. hehehe.. hadiah pulak , tak sure lagi .. nak contact penaja harian.. heheh.. kalau tak de , aku bagi soalan terkumpul jer .. ok ?

    Ok... sambung nanti.. dah nak sampai ERL ..

    Related Posts with Thumbnails

    Peringatan



    Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

    Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

    Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

    Terima Kasih ..

    BEN ASHAARI