Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 30 Disember 2010

Awat la dok kata aku blogger popular ???

 

Al pelik betullah ... pasai pa dok kata lagu tu ha ??? sat nak letak gambar posing satu ...

imageHaa... sambung ... tu posing awek blogger tu .. hehehe ... Ada la beberapa blogger yang buat entri pasal aku kata abis laaa aku kali ni..  blog awek si keeper tu meletup .. hehehe..

Ler.. bagus ler .. meriah skit dunia blog ni.. lagi pon aku tak terasa tercabar pon sbb aku bukannya blogger feveret ... dan aku bukanlah blogger yang ramai follower .. byk lagi blog yang fofular gitu.. dan yang pastinya , hehehe.. blog aku dimasuki pembaca yang nak baca apa yang 'AKU' tulis .. bukan pasal wife aku atau ikan belaan aku .. haa.. lain tau ..

Sumpah sedikit pon tak terasa nak cemburu .. malah blogger tu sendiri pon pernah join segmen aku .. haaaa.. segmen 200 BLOG MENCARI HARTA KARUN .. Tak caya? G la  godek... Ini bermakna blogger tu pon ok pe.. jadi tak perlu la nak melagakan antara satu sama lain .. kan kan ?

Dia ada peminat dia tersendiri .. aku dengan dunia aku ... ok la tu.. kan kan ? Kita sama sama doakan agar hubungan mereka ke jinjang pelamin seterusnya ke akhir hayat .. InsyaAllah.. tu yang terbaik sepatutnya kita doakan ... kan kan ?

Dan satu lagi .. aku bukanlah blogger popular .. cukuplah dikenali sebagai BEN ASHAARI .. tu je .. kan kan ?  Tak baik tau melagakan blogger.. dosa ... hehehe..

Tiru awek blogger - 5

image

Lokasi ... KLCC .. Mode : Sangap !! Wife hilang kat entah mana punya butik ! Ada ke patut dia bagi barang kat aku pastu dia merayau sorang sorang .. Adeh.. maka inilah aktiviti aku.. Amik gambar sendiri.. Bayangkan aku blogger awek dapat kamera !

Amacam ... ok tak ???  ADeh... kena gelak aku kat FB sbb aku upload terus melalui HTC aku.. huhu...sabar je la yer ..

Soalan ulangan BLOG 500 MHK ..

 

Masih belum ada pemenang... sila rujuk sini ... klu dia ... soalan pertama tu , susunkan semula ... dan saudara mat gebu tu , rujuk senarai BLOG500 di BENASHAARI2.BLOGSPOT.COM ..

Soalan ke selebihnya tu , aku pastu korang boleh jawab ... Manakala untuk soalan terkumpul ... dah sampai ke soalan terakhir ... Kalau mereka yang teringin nak menjawabnya , SOALAN TERKUMPUL 1 , 2 , 3 dan 4 ..

Ok.. untuk soalan 3 tu , aku pasti ramai pening ... ok.. aku bagi klu .. BLOG = HURUF ... ok ? Haaa..senang dah ni ... jawap le cepat ... eh.. jangan jawap lagi..simpan ... tunggu isnin nanti... akan aku bukan entri untuk menjawab soalan semua tu ...

Pastinya berbaloi ... ok ?

Kat KLCC ni..sambil menunggu wife bershopping , aku dah update dua entri.. huhu...

2010 tahun bercerai eh ..

 

Alhamdulillah.. penghujung tahun dah kita yer ... Ada yang berduka ada yang bergumbira .. huhu ...

Tadi , aku baru dapat tau , rupa rupanya ada 2 orang kawan ku dah bercerai .. Hurm.. muda lagi .. Tak tau la tang mana sipanya .. Tak sesuai atau gatal tak abis lagi .. tak berani la nak kata... Yang mendirikan pelamin dan menerima baby pon ada .. kan kan ..

Cuma kali ni topik aku ni bab cerai .. Hurm.. best ke cerai ? Tak best tapi kalau dah terpaksa , nak kata apa dah kan .. dari dok memendam perasaan , baik selesaikan dengan cara yang sepatutnya ..

Ada yang tamo bercerai semata mata kerana malu kat ahli keluarga .. sanggup berpura pura atau berlakon depan keluarga menunjukkan mereka bahagia ... boleh gitu eh ? Haih ..

Tapi yang belum kawin , jangan jadi ini satu alasan untuk tidak mahu berkawin ... tak leh tak leh.. kawin tetap kawin .. Apa yang jadi selepas berkawin tu , bukan kehendak kita ... kita mampu merancang je ..

Bagi mereka yang merancang nak mendirikan rumahtangga pada 2011 nanti , rancang betul betul .. pastikan segalanya berada dalam kawalan.. kang huru hara nanti.. Yang penting , jgn lupa jemput aku yer.. hehehe..

Aku tewas dengan GENGBLOGGER.COM

 

Pertarungan blog BEN ASHAARI dan GENGBLOGGER.COM berakhir .. hukhuhuk... Masa mula mula aku berblog , aku deal ngan Kong .. owner GB .. mau lawan ALEXA.. mana tak nya .. dia bantai gelak ALEXA aku yang berjuta juta jauhnya tu .. pergh.. tercabar aku .. tapi tak peee... aku ada strategi..

Namun , tewas tipis.. hehehe..tak kisah... janji aku buktikan.. aku mampu mencabarnya ... hahahhaa

image

image

Tak pe.. tunggu tahun depan lak dengan strategi dan taktikal yang baru.. hahahha...

Ini baru gayaku .... kan kan ...

image

Hehhee... pose ni nanti leh jumpa dalam majalah Rapi keluaran FEB 2011 nanti yer .. ada banyak lagi .. ni di skodeng oleh wife ..

Baru real kan pose gini.. hehhehe .. jantan gitu.. hahahha.. siap ngan laptop .. Ops.. kata blogger .. hehehe ..

Berkaitan dengan soalan terakhir BLOG500 .. ada sorang je pemenang .. lagi 2 tu , cepat try !! Saudara mat gebu tu , leh rujuk pada list ...  cepat cepat ...

Tiru blogger awek - 3

image

Haaa.. ni semalam tapi gambar ni aku tak buat entri lagi.. saja simpan.. hehe... Saja belek gitu.. last last .. eh.. aah la.. blogger awek ( bukan semua la ) suka amik gambar gini bila jumpa cermin .. Bukan apa , saat saat romantik dalam tandas gini bukan selalu boleh dapat wooo ..

Ni pon aku dok tunggu lif .. sambil sambil tu ..timbul idea nak amik pic aku dengan rambut baru tu ha.. Rambut tahun baru ..tah mengapa , terpikir.. ooo.. patut la awek blogger suka amik pic gini .. nampak cute gitu.. pergh.. patut la femes emes diorng ...

Pasni tengok la.. blog aku femes ke tak .. hahahahha.. takde maknaaaa... Takkan mampu aku jadi diorg.. kan kan ... Tengok tu.. kepala dah teleng skit dah tu... haaaa

Tiru blogger awek - 2

 

image image

Sama tak sama tak ? Hahahahha .... aku nak posing ar cam blogger awek .. cute je diorng nampak gitu.. pasal tu kot blog diorng fofular ..huhuh.. Nak kembungkan pp , tak sanggu lagi weh.. kang orang ingat aku 'donut' lak.. auwww.. tak sanggup u !! Hahaha.. geli la wehh ..

OK .. saja je nak ikut blogger haniey ni ..tapi tak leh.. dia lagi anggun posenya .. hehehe .. Blogger haniey jangan marah yer .. guwau jer ... Anda tetap terbaik !!

Kalau rasa rasa nak pose gini , leh la belajar dengan dia eh.. aku gagal sama sekali !!! hahaahha .. Jom > HANIEY

Blog Best of the Best 2010 by BEN ASHAARI ( 1 )

 

Serius ... mmg terbaik !! Antara blog yang sudi mengajak aku ke kediamannya waktu tu.. kat mana ? Haa.. nanti korang masuk , korang baca ... Mmg terbaik !!

Sebenarnya , blogger ni pon pencetus semangat kepada minat aku terhadap blog.. Sapa sangka dengan berblog saja , aku dan wife di pelawa ke tempatnya walaupun kosnya amatlah tinggi tapi segalanya ditanggung .. makan dan penginapan ... hahaha...

Terharu aku weh... yelah.. kenal pon tidak. .hanya membaca tulisan saja ... Dan akhirnya aku disini atas semangat semangat mereka ... Hurm... InsyaAllah .. mmg aku teringin nak jejak kaki ke sana nanti.. Walaupun dia sekeluarga dah kembali ke tanah air .. hehee

Nak kenal sapa blogger yang aku maksudkan ? BLOG BEST OF THE BEST 2010  > sini

BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN : Soalan Terkumpul 4 ( Tamat )

 

Ok... ni soalan terkumpul lak yer ... last punya ar.. semalam punya dah dapat kan jawapan ? Hehe.. senang je.... BLOG DAN HURUF .. lallaala... tips nehhh ..

Haaa... skang ni aku nak bagi soalan terakhir untuk tahun ini.. hahaha.. okeh ? Bersedia ??? Okeh.. jom... Sebelum tu.. kumpulkan soalan tu sehingga arahan selanjutnya .. dalam ari sabtu ahad ni aku bagitau yer .. tak pun isnin.. hehhe..

Soalannya bertaip begini :

" 450 kebawah .. naik 40 ... lompat ke atas lagi 10 .. lepak sat ... tengok bawah ... bosan .. jalan kaki lak... 5 langkah ke bawah .. dah penat ... Tak de kaitan dengan THE A TEAM ... boring.. lari laju laju 100 langkah  ke bawah ...  haaa... sampai dah .. ni baru best ... Eh.. blog sapa ni ?  "

Sekian ... Tunggu arahan selanjutnya .. minggu depan ...

Sekadar penghargaan buat blogger 2010

 

Hari ni hari akhir ... esok entah ada masa nak update lagi ke tak .. jadi aku nak amik kesempatan mengucapkan jutaan terima kasih buat semua blogger tak kira baru atau lama yang sudi berkunjung ke pondok tepi sungai aku ni ha...

Buat mereka yang menyenaraikan aku dalam blog mereka , hanya Allah saja mampu membalasnya .. Skang kita tengok sapa yang sudi menyenaraikan blog aku ni ... Terima kasih ..

Lebih 3,100 link referral ke blog aku .. hurm... Terima kasih pada yang sudi bercerita pasal blog aku ni .. Yelah , blog picisan gitu .. takde yang best.. Tah bila nak best pon tk tau kan .. Tahun depan kah ?

Buat mereka yang dah letakkan link blog aku di blog mereka , sudi sudikanlah tinggalkan url korang eh.. leh la aku berkunjung nanti.. .bila tu , tak nak janji la ... insyaAllah .. okeh ? Kot leh follow sekali ke kan .. hehe ..tqqq

BLOG500 MENCARI HARTA KARUN : Pemenang Soalan ( 3 ) Harian

Ahaks... maka .. dengan ini.. Pemenang bertukar tangan lagi ... Mari kita lihat .. sapa yang menang ...

imagePertama > ~..Amalina Mansor..~

Hadiah = Prepaid RM30 ditaja oleh WAVE X

image

Kedua > Areliff MasterMindz

image

Ketiga > Sunah Mohammad

Mereka yang bersungguh sungguh menjawab ..

Fiqas , nur , ♥yaya budak suka embun♥ , aDisH.sHidA , Awangku Johan , : iNdALiNdA : , salina sayang ,

Tahniah dan Terima Kasih ..

Wah... ini blog ...

 

image

Suka la susunan blog ni ... simple ... warna dia pon aku suka..  Tenang ... font pon jambu jer ... simple je la .. tak la semak samun kan ? Ok.. kenal ke blog ni ? Tak kenal ? meh > KYLA

 

image

Dari seorang model jadi blogger ? Dari blogger jadi model ? Eh .. mana satu ? Heh.. mana mana pon tak kisah .. janji ada dua dua tu kan ? Suka gak blog ni.. baru jumpa tadi .. terus jadi geng.. hehehe... Kenal gak blog ni ? tak ? aiseymen .. > NINIEZANE

Ehem...minat shawl ?

image image

image image

Terkini dari ISLAMICO PARADISEhttp://islamicoparadise.blogspot.com/

BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN : Soalan Penutup Harian

 

Dah baca kan apa hadiah dia ? Belum ? Ok.. kalau belum.. sila godek kat sini ..

Ok.. kita mulakan yer .. Kita mula dengan soalan pemanas badan .. ke nak soalan mudah dulu ?? Panas badan dulu la yer .. kasi berdarah skit mata tu.. hahaha..guwau jer...

1 )  QYAEF INRPSSEC dan saudara MAT GEBU

2 ) Apakah Nss Adish teringin nak sumbangkan untuk pemenang  soalan harian ? Rujuk entrinya ..

3 ) Rujuk blog nazirulhazwan ..  * bagi tajuk upon ipon the series yang paling banyak komen??

4 ) Rujuk blog  Norfa , DUNIAKU ?

Tu jee... Opsss... Satu lagi .... Berikan pendapat korang mengenai keseluruhan segmen  BEN ASHAARI sepanjang tahun ini .. Tak kurang 100 patah perkataan .. heheheh ..

* tukar soalan

Seperti biasa .. untuk menjawab ...

Buat satu entri khas :

1 ) Letak Banner rasmi BLOG500 ..

2 Tajuk : Ikut tajuk entri ini dan linkkan ke entri ini

3 ) Berikan pendapat korang mengenai keseluruhan segmen blog BEN ASHAARI  sepanjang tahun ini ..

Jawapan soalan 1 , 2 , 3 .. sila berikan diruangan komen bersama sama entri url korang tu yer ... Faham tak ? Url entri beserta jawapan .. Tu je.. Ok.. Keputusan akan disiarkan pada jam 4 petang ini ... hehehe ..

SAPA PANTAS DAN TEPAT DIA MENANG !!!

BLOG 500 MENCARI HARTA KARUN : SOALAN PENUTUP 2010 ..bersedia ?

 

Wah.. sori geng.. aku nak bercuti esok dari berblog.. soalan akan diberi ari ni dan juga keputusannya sekali.. APA ????? Keputusan sekali ?? Hehehe ... Menariknya ialah .. Kita ada 3 penaja sekali gus !!! Walaweiiiii ...  Best best ..

1 ) Hadiah ialah PREPAID tajaan saudara nazirulhazwan bernilai  RM50 dan 2 saguhati ,RM10 ..

2 ) Hadiah dari Koleksi Hevea ..sumbangan Nss Adish 

3 ) Hadiah dari Norfa

 

3 hadiah bermakna ada 4 soalan.. satu pastinya dari aku ler.. hehehe ..  Dan jangan lupa ... soalan terkumpul juga soalan terakhir pada hari ini tapi boleh jawab sehingga hari Ahad ni.. ahaks.. okeh ?

Hari Merah Sedunia ?

 

Wah ... ramai pulak berbaju merah gitu eh ? Aku saja tadi dalam ERL dan LRT berpasangan ngan awek awek berbaju merah .. Sah wife geram dah ni... bukan salah ku !!! Wife yang menyediakan.. aku hanya memakainya saja .. Tapi wife pon merah gak .. kan kan.. hahaha... weh... aku tidur luar malam ni ... ada sapa nak teman ?

Aku ingat tadi nak amik gambar berposing cam semalam ... Tak tengok ke ?? Ler .. gi sini .. Jangan gelak lelebih... aku tiru style awek awek blogger popular neh... nanti nak buat style mengayakah shawls lak .. boleh ? Ala.. bukan perli la.. kot mana tau leh tumpang aura diorng .. kan kan ?

Esok cuti.. wife dah tanya.. nak g mana menghiburkan hati ? Teluk Intan ? Janda Baik ? Penang ? Kelantan ? Hurm.. Penang cam best.. hahaha... Shopping dvd haram kat situ.. murah wooo.. Nak cari dvd korea neh .. azam tahun baru woo.. Mana tau nanti Korea berperang , drama diorng tak de dah .. Bukan doa laa.. peringatan jer ..

Hurm... Blog 500 .. aku rasa nak tamatkan semua ari ni la.. sbb aku rasa ramai bz dah esok .. Nak masuk U la.. nak masuk S la... nak g celeb Tahun Baru la.. Weh.. sapa g celeb ??? Aku ? Hurm.. tua dah nak celeb celeb ni .. G makan makan ngan wife dah la.. Maklumlah , tepat 12 malam tahun baru , dia pon tambah setahun lagi usianya .. huk huk... tua dah tapi nampak muda gitu.. auwww.. hahaha... ikhlas neehhhh ...

Pada mereka yang bakal menyambut harijadi pada tahun baru , SELAMAT MENTUAKAN DIRINYER .. Ingat ingat skit .. kubur dah menyeru tu.. hehehe ... Aku lambat lagi.. hahaha..tapi sama gak.. kubur pon dah memanggil tu.. huhu ..

3 blogger kental semangat !!

 

Hahaha.. mmg aku sajaaa je tengok .... mmg kental sungguh jiwanya ... tak putus putus.. hahahhaa..

Jad aku nak perkenalkan kat korang la 3 blogger ni ...

  1. http://nasi-kerabu.blogspot.com/
  2. http://qilarazak.blogspot.com/
  3. http://kupukupukecik.blogspot.com/

Hehehe.. mmg perasan dari dulu... hehehe.. bagus bagus...

Filem-filem yang mendapat kutipan tertinggi 2010

 

Yeargh.. rasa korang sapa no 1 ??? Yeargh..sudah pasti bukan 2 ALAM ... hehehe.. guwau .. rilekss.. coolll ..okeh ? Menurut NME ( online magazine ) Toy Story 3 menduduki carta teratas dengan kutipan USD1.06 billion ... perghhhh ...

Manakala Alice in Wonderland pulak menduduki tangga ke dua dengan kutipan USD1.02 billion ... haaa.. main billion je diorng neh.. tak de makna nak 40 juta pecah panggung punya wooo ...

Ketiga .. tak lain tak bukan .. BEN ASHAARI THE MOVIE .. hehehe.. rileks aarr... guwau pon tak leh keee ...  HARRY PORTER finale .. USD861 juta .. kasi aku satu juta bleh ???

Selanjutnya seperti INCEPTION ( USD$825 juta ) , SHREK ( USD740 juta ) dan banyak lagi la.. g la baca sendiri kat web dia ..hehehe.. sini laa > NME

7 ribu FOLLOWER hadiah penutup tahun 2010 ?

image

Alhamdulillah.. cecah gak 6900 ... hehe.. ingatkan tak bergerak dah .. segan gak .. maklumlah .. blog picisan .. teringin nak cecah 7 ribu... 7 ribu follower yang follow sbb nak follow yer .. bukan di suruh atau dipaksa ... hehehe..

Sasaran tahun depan ? nak kasi lebih 10 ribu kot... sbb baru nak masuk 2 tahun kan berblog.. Tu pon kalau aku rajin la.. kalau tak , sampai mana termampu je la.. pastu ... hehehe.. sendiri mau ingat la kan ... hehehe .. rehat la pulak..

Doakan eh.. supaya semangat aku kental .. hehe...

Cuti umum ... dah diumumkan !!!

 

PM DAH UMUM CUTI SEMPENA MALAYSIA JUARA PIALA AFF SUZUKI 2010 !!!

Hahahaha.. berjayaa gak ... Twitt PM ke tadi ? hahahaha.. Terima kasih PM.. Hadiah penutup tahun 2010 tuuu ...

 

KUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebentar tadi mengumumkan Jumaat ini (31 Disember) sebagai cuti umum sempena kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan pada kejohanan Piala AFF Suzuki 2010. - BERNAMA

-sumber : BHARIAN

Terima kasih PM , MALAYSIA !

Suka la blog ni ...

 

image

Nape aku suka ? Sbb petang tadi , dia beria sungguh menjawab soalan blog500 .. hehehe.... Mmg aku respek la ...

Pastu header dia pon sweet kan ? Blog dia pon gitu gak .. Hurm.. suka la.. kena ngan background aku tu.. hehehe .. nak boleh ? hehehe ...

Ops.. nak tau sapa punya ? FIQAS yang punyaaa ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI