Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 31 Disember 2010

Terima kasih atas semangat ini ..

 

Antara kata kata terakhir sebelum 2011 menjengah dari rakan pembaca blog ...

" Hi there, dunia blog Malaysia dah terkena "kefemesan" en Ben Ashaari. OMG! Berjaya sungguh ye blog en. ni.. Hehe! Kalah artist! Sekarang ni blog en. Ben and GF KFCM la paling hangat. Tp blog en. ben lebih bermutu dan unggul sebab femes tanpa cerita cintan cintun dengan penjaga gol hangat! ahaha! Ok. Just that wonderful fact. Happy new year! "

Kata kata peransang begini , mmg menaikkan semangat untuk berblog .. Bukan pujian yang ditagih tetapi kata kata peransang .. hurm... Terima kasih pada yang sudi .. Yang kritik pon , jutaan terima kasih .. Secara tak langsung telah promote blog picisan ini ..

Laporan Trafik blog penutup 2010 ( Disember )

 

image

Dari 30 Nov 2010 - 26 Dec 2010 ... Jumlah pembaca ( UV ) 133 ribu .. 

image

Dari 24 Dec 2010 sehingga semalam ... huhu...

image

Dan hari ini ... hurmm .. kalau korang perasan kan .. entri aku dah semakin sedikit ... kalau dulu berpuluh , dan skang ni rasanya dah tak sampai sepuluh pon sehari .. heheh.. ok la kan ...

InsyaAllah .. tahun depan berganda ... aja aja fighting !!

Blogger penutup 2010 (1) Detik kira ...

 

image

My Bloggie's dengan entri terakhir 2010 ...

Back to Segamat again !

Semoga bertambah Sukses pada tahun depan ...

Anak Ulu Cheka ! Aku tak pernah ...

 

Aku .. aku tak pernah melupakan rakan rakan yang mula mula datang menjengah blog ini .. Cuma aku dah jadi kelam kabut gitu.. maklumlah , bukan sorang dua singgah ..

Buat Anak Ulu Cheka ... aku kongsikan entri ini buat rakan rakan seperjuangan tak kira yang suka menulis dan juga suka membaca .. Haaa... Terima kasih kerana menjadi antara mereka yang mula mula membaca blog ini ..

Semoga perjuangan kita dapat diteruskan lagi pada tahun hadapan ...

ANAK ULU CHEKA  , TERIMA KASIH ...

Saya meluat dengan aimie harmelia (gf khairul fahmi che mat keeper malaysia)

 

image

Mak aihh.... sampai gitu sekali ? Tu jeles ke apa sebenarnya ? Haih.. bila dah pakat glamer , ramai pulak meluat yer ? Cuba sebelum tu ? Rasanya dia lalu kat sebelah pon wat dek .. kalau dia cuba ngorat pon sah sah baling dengan selipar .. Tapi bila dah meletop , tak pasal pasal laaa si aime harmelia ni kena yer .. sian... sabar yer ..

Whoopsss.. ni adalah keyword dari Nuffnang yer.. bukan aku.. takde kene mengena okeh ! Takde keje nak jeles menjeles neh .. baik g makan nasi kandar ..

Twitter BEN ASHAARI

 

Ahaks... aku rasa aku nak aktif gunakan twitter .. bukan pe , kalau dalam blog ni  , aku malas nak berbalas komen .. kalau kat twitter dan SANTAI BEN ASHAARI di FACEBOOK , aku rajin dah skang ni.. hehehe ..

Kalau berminat , silalah add aku di TWITTER ( BENASHAARI) dan FACEBOOK tu yer ..  Ops.. bab tiru gambar blogger awek tu , aku gurau je. .saja nak buat ala ala awek blogger tapi tak boleh.. sesungguhnya awek blogger ni mmg ayu ayu belaka.. Tu pasal aku pelik kenapa laaa ada lelaki sanggup mematahkan dirinya memilih lelaki ??

Kalau ada yang terasa tu , aku minta maaf yer .. sekadar bergurau di hujung tahun .. Jangan risau .. aku tak buat dah tahun depan... InsyaAllah.. hujung tahun depan aku ajuk lagi ye .. hehehe ..

Jaga diri yer.. jangan berasak asak lak kat tempat ramai orang..kang ada yang hilang .. hehehe.. faham faham je la yer ...

Tiru gaya awek blogger - Penutup 2010

 

image

Comel takk dia buat ??? Haa.. comel kannn . Habis la kalau penjaga gol nampak awek neh.. hahaha... elo... bukan yang tu okehh... haaa.. ramai tauuu penjaga gol ... Awek blogger ni , namanya ..

ANIS IZYAN

Maka aku pon cuba cuba la buat ala ala dia ... haaa.. korang rasa camana ???

image

Amacam ???? Serupa tapi tak sama ?

Saja nak follow blog ni .. boleh ?

 

Saja saja aku nak follow blog blog baru ni .. Yeelah.. nak meramaikan lagi geng sebelum masuk tahun baru .. hehehe ... Takde paksaan tau ni .. hehehe ... Lagi pon follower diorg skit skit je .. jadi apa salahnya aku tambah sorang lagi je .. hehe ..

Blog sapa ? Hehe.. aku main pilih je ni tau .. sbb skang ni aku kat TRADERS PULAU PINANG .. internet pon mabeles aja.. hehe .. aku amik kesempatan ni dgn mem'follow' mereka ... Jap lagi nak g pekena pasemboq lak.. hehhe.. kasi tersemboq ..

Mereka yang aku dah follow tadi.. er.. sapa eh ???

http://aniesanessa.blogspot.com/

http://asleez-asrolareleez.blogspot.com/

http://aliaborhan.blogspot.com/

http://munalifestory.blogspot.com/

http://memoriseorangmuda.blogspot.com/

http://nasuhasalleh.blogspot.com/

dan .... paling best diantara paling best

http://nadirahazmi.blogspot.com/

ahaks... nanti sambung lagi yer....

Baiklah .. saya follow awak , okeh ?

 

" Kalau leh follow la ye .
Link kat bawah:
http://xxxxxxxx.blogspot.com/
Kalau x nak pun X apa...
Sebab blog BEN ASHAARI da femes kan "

 

Satu mesej yang aku dapat di FACEBOOK .... perghh... sampai gitu sekali ...BEN ASHAARI tak femes okeh .. Wife Ben Ashaari bukan penjaga gol tau ! Haaa.. jadi kami tak femes emes yer .. tapi saya akan follow awak ... kena la rajin update yer

Kat Kg Genting , Pondok Upeh ..

 

Alhamdulillah ... sampai jugak kat Penang .. terpaksa tukar driver kat Sg. Perak tadi ... ngantuk sangat weh.. semalam tidur kul .. erk...kat kat kul 3 kot rasanya ... bangun kul 5 lebih .. mana tak ngantuk ...

Pastu terus gerak .. janji lepas subuh tapi .. hehe.. dekat kul 7 gak aku keluar.. Adik aku tunggu kat Rawang .. Mak aku kononnya nak gerak malam tadi rupanya gerak kul 5 lebih gak. .. huhu ..

Masuk pulau , terus tukar driver balik ..aku pandu .. Hurm... aku dulu cukup ngeri lalu jalan Balik Pulau ni ... pergh.. evil death .. huhu .. eh.. mesti korang pelik kan .. nape aku tak sedih nenek aku meninggal .. hurm.. aku tak berapa rapat sangat ngan keluarga belah ayah aku ni lebih lagi nenek aku ni .. jadi tak la aku terasa sangat .. hehe... tapi aku tetap cucu dia gak kan ..

Ok sambung .. sepanjang perjalanan .. segalanya berpandukan GPS.. Pergh.. haprak ! Balik kampung sendiri guna GPS tuuu .. nampak sangat teruk aku nih.. hahaha .. best part .. tu pun tak jumpa kat mana kampung aku !! hahah.. mangkuk tul ...  Bukan pe.. dah berubah dah kawasan ni ... Serius.. tak kenal dah .. Kira pembangkang dah bawak banyak perubahan kat sini siut... hahaha.. peerah ! 

Ok ok.. nak minum dulu .. Jutaan terima kasih buat semua sahabat sahabat yang sudi mendoakan serta menyedekahkan al-fatihah buat arwah nenek aku ... Semoga Allah membalas segala kebaikkan korang semua ..

Kalut ..

 

Kat Tapah ... Orang tua aku masuk dah Penang .. Adik aku sekeluarga pon dah lepas Tapah .. Aku berenti jap.. Hilangkan ngantuk .. semalam tidur lewat .. hehe..

Ramai gak orang kat RnR Tapah ni .. hurmm ..Pakat ke utara nampaknya ... hurmm... ok la .. nak sambung bergerak ..

image Gambar terakhir arwah nenek aku yang diambil baru baru ni oleh adik aku .. hur...

Ke Pulau Pinang ..

 

InsyaAllah .. Jap lagi lepas subuh aku ngan wife akan bertolak ke Pulau Pinang .. ke kampung aku yakni di Balik Pulau ... Dijangkakan akan tiba.. entah .. bawak slow je nih.. malas nak merempit .. Ari tu merempit , eksiden .. hehe.. tu pon bukan aku langgar.. org langgar.. kena lak skang musim hujan maka kena hati hari ... tu cerita lama yang patut aku jadikan pengajaran ..

Selain ke Pulau Pinang , aku plan nak turun ke Sungai Petani sekali .. nak jumpa kawan kat sana ... tapi tak lama nak ke sana sbb Isnin keje .. Apa pun segalanya bergantung keadaan di Pulau Pinang nanti ..

Doakan segalanya berjalan dengan lancar yer.... Jumpa lagi nanti ... Salam dan selamat pagi ... Selamat Tahun Baru juga... Tanamkan azam jadi blogger yang bijak dan berinfomasi .. Tu yang penting .. Biar nampak kosong tapi berisi dari nampak berisi tapi habuk pon tarak ! Eh.. sempat lak .. okeh ..

Blog pilihan BEN ASHARI ...

 

image

Blogger kita ni seorang guru.. aku perasan dia lama dah follow blog aku .. Terima kasih GEN2MERAH ... Jadi aku nak beri penghormatan terakhir sebelum penutup tahun ini buatnya ..

Sebuah blog yang mmg best untuk dibaca ! Tahniah bro .. teruskan usaha mendidik anak bangsa agar terus cemerlang ...

GEN2MERAH

Berita dari kampung ... kepulanganku ditagih..

 

Handphone Nokia bernilai RM99 milik ibu mertua ku berbunyi .. ring ring ring .. Ku angkat ku tanya siapa ?? Tak yah tanya pon dah tau ... Mak aku ..

Hurm.. mesti ada kes ni.. Salam diberi dengan suara teresak esak .. Ah sudah ... Baru tadi di FACEBOOK , ada seorang rakan menanyakan pendapat aku bagaimana hendak menghilangkan rasa 'kehilangan' .. aku pon dengan panjang lebarnya berleter ..

" Awek bro.. leh cari lain ... bukan susah nak cari awek ni.. berlambak ada ... " kata ku padanya ..

Kemudian terputus ... tidak lama kemudian , masuk satu mail di mailbox FB aku ..

" Masalahnya bro... aku kehilangan ayah aku " sahabat tu memberitahu di dalam message dia tu ..

Aiseyman .. aku dah tersalah bagi leteran .. Lantas terus mohon maaf dan memberi kata kata semangat .. Nak kata lebih , aku sendiri pon belum mengalaminya .. Tapi tu tadi ..

Mak aku beritahu aku .. yang nenek aku ( ibu kepada ayah aku ) telah meninggal dunia di usianya 89 tahun rasa aku ...  Innalillah .. Terkejut aku..

Mmg aku ada bagitau wife.. ajak balik Penang dalam cuti ni .. Rupa rupanya ... mmg kena balik .. Keluarga aku akan bertolak pagi ni gak .. dan aku , lepas subuh nanti .. sbbnya aku belum rehat sejak pulang dari kerja tadi .. mmg ngantuk mata ni ... tapi tak leh nak tidur .. hurmm ...

Yang pastinya , esok aku akan berada di PULAU PINANG ... Al-Fatihah ...

Ada blogger tanya ...

 

Soalan peribadi ditanyanya pada aku ini .. tapi tak mengapalah .. sekadar membuktikan blog ini aku empunya dan akulah juga penulisnya .. Tidak bergantung atas mana mana pihak ketiga .. okeh ?

Soalannya .. SIAPAKAH BEN SEBENARNYA ? Hurm.. insan yang terlalu kerdil .. nak mengangkat muka memandang ke langit pun terasa amat malu dengan segala dosa dosanya yang lalu ..

Selain blogger , siapakah aku ? Umum dah tau.. aku bekerja dengan orang ... bukan blogger sepenuh masa .. Selain itu , aktiviti harian aku ialah mengangkat dan memunggah besi besi yang ada di gym.. sekadar satu hobi ... selain bergambar ala blogger awek .. minat dah skang ni ..

Nama sebenar ? Aiseyman ... Clark Kent boleh ? Nama tu biarlah .. Cukuplah mereka memanggilku Suparman .. eh.. BEN .. Bukan BIN ASHAARI yer .. Ashaari itu nama ayah ku .. Tak de kaitan dengan Ashari pemain bola tu yer ..

Lagi ? Hurm.. aku baru berblog , setahun lamanya .. baru la kan .. Bermula dari merangkak ... dan sekarang ni baru mula berjalan .. ok ?

Gambar ku di curi oleh blogger ..

 

Oh tidak. .dia telah menyelongkar segala isi perut blog ku .. huwaaa.. dah jumpa gambar sewaktu aku 'kurus' gitu .. Serius.. waktu aku kurus gitu , aku amat pemalu orangnya .. Yelah .. segan.. sbb tak pandai nak kemaskan diri .. Haa.. kawan kawan aku lak , memanjang sikat rambut .. aku ? Mak aih.. biar je rambut gitu.. hahahha... apa nak buat , dalam kepala aku masa tu , bola bola bola .. tu jee..

Haa.. berbalik pada blogger yang mencopek gambar aku ni , dia dah mintak izin pon .. dia buat entri berkenaan gambar tu.. aiseyman .. malu la iii .. hahahhaha .. terima kasih CIPUT..

Erk.. kalau nak baca entri tu .. g la kat blog dia .. tak yah la aku copy paste kat sini yer .. hehehe .. nak baca ke ?? Ala tak yah la.. segan .. hahahaha.. poyoss..

Jom > CIPOT CEDOT

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI