Buat duit dengan blog ?

Hurm... ramai bertanya.. betul ke dapat buat duit dengan blog ni ? Camana nak dapat duit ? Diorg bayar camana ? Banyak ker ?  Halal ker ? Aiseyman ..

Banyaknya persoalan bila melibatkan $$ .. MONEY MONEYYY ..  Terus terbeliak bijik mata yer .. Sama gak ari tu , aku ada borak ngan kawan kawan aku... Dari artis berkumpulan yang terkenal akhirnya berkubur dan buat haluan masing masing .. tapi kalau diorng buat blog , senang je naik ..Aku ada bagi idea gitu .. tapi jawapannya , ' tak tau nak cerita apa ' .. Buat pon belum tapi dah fikir gitu !! Susah la kan ..

Sumber pendapatan blogger sebenar bukanlah dari syarikat berdaftar sebenar NUFFNANG , INNITY atau banyak lagi .. Sebenarnya jika blogger itu perlu bijak mencuri peluang setelah blognya mempunyai nama dengan membuat bisnis online .. Tak mustahil bergelar blogger RM1JUTA .. Bukan blogger bergelar RM0 okeh..

Kalau buat blog semata mata nak letak iklan saja , maka jgn bermimpilah nak menjana pendapatan sampingan dari situ .. Aku sendiri dalam proses merancang sesuatu dengan blog aku ni .. InsyaAllah .. satu hari nanti ...

Jadi... bolehkah buat duit dengan blog ??? Jawapan aku ialah , bolehkan kita usahakan sebidang tanah dengan sebatang cangkul dan segenggam benih sayuran ?

22 ulasan:

  1. up to those blogger lah... hohho..
    lau bijak guna peluang....sure boleh masuk list jutawan... hoho...

    BalasPadam
  2. bolehkan kita usahakan sebidang tanah dengan sebatang cangkul dan segenggam benih sayuran ?

    like ayat ni...
    hanya memrlukan masa untuk menggunakan secangkul n segenggam benih,.tp at least berjaya jugak ~

    BalasPadam
  3. kalau nak buat duit melalui event pun okie juga

    penah anjurkan event bowling dengan penyertaan 20 kumpulan bersamaan 120 orang.

    untung bersih hampir rm500.itu baru 1 event. so. menanti event "bersama ben ashaari' bilakah? he he he

    BalasPadam
  4. kata2 yang bernas bro..:)

    malah kadang2 gmbr yg kita letak dlm blog pun..dapat tarikan daripada majalah2..

    BalasPadam
  5. tu la kadang2 x larat nak jawab benda sama..muncul blogger baru tanya soalan macam tu..adoi...(FF dulu pun mcm tu gak kot) hehe

    BalasPadam
  6. terbaik..

    "jln pasti ada..mesti ada cara"

    BalasPadam
  7. kalau juz duduk2x mengaharap duit jatuh bergolek, tu terjadi dlm mimpi je.. dalam realiti s0ry naik lori la..hehe

    semua perlukan usaha ^^

    BalasPadam
  8. ni mesti kes paper berita harian yg kata blogger dapat 1 juta.. sapa yg pernah dapat 1 juta angkat tangan cepat.. mesti tak mau mengaku kan..hik2

    BalasPadam
  9. tanam kat blog ke en ben??hehehehheh

    BalasPadam
  10. tambahan..beli baja skit...maksudnya rerajin update la same hu3...pokok kalau takde baja tak naik gak tu hu3

    BalasPadam
  11. ha, abg ben, ape lagim jual jamulah! xD haha

    BalasPadam
  12. salam ben,

    emm..lama tak ziarah sini
    di sebabkan urusan bapa mentua
    yang terlibat dlm kemalangan maut

    banyak berubah..
    warna..
    gambar...
    oklah..kan masuk tahun baru
    so ..mood pun baru wokey..

    bagus info dari ben kali ini
    kita pun tengah tercari2
    business online yg berkesan
    utk di jalankan!

    BalasPadam
  13. huhu..blog aku pun baru dibina..tapi mmber aku buat nufnang leh ah menampung sikit pembeljaran..sape2 yg nak cari rezeki buat lah nufnang,..mcm aku buat blog sekadar hobii jer..huhu...usaha penting

    BalasPadam
  14. mmg bole buat duit dgn blog cth blog shop jadikan blog sbg medium promosi produk katakan aku jual jam tangan kat pasar malam,aku bole promote produk aku kat blog,letak gambar dgn harga skli,byar melalui kredit kad atau cek,pastu hntr melalui pos,atau pun melalui program affiliate promote produk syarikat pastu dibayar ikut jumlah barang yg dah terjual.satu lagi reseller right pembelian hak milik penjualan produk kita beli hak milik penjualan pd harga yg telah dipersetujui pastu kita promote dan jual secara online hasil keuntungan 100% kita punya sbb kita dah beli dia punya hak milik.Nak ceta byk x ckp ruang kat layari url kat bwh ni siap ada cth program affiliate.kalau nak join klik kat menu Buku Motivasi,kat situ korang bole join x perlu byr apa2 pendaftaran percuma pastu korang promotelah gila2 satu e-book terjual upahnya RM10

    http://apai77.blogspot.com/2010/12/program-affiliate.html

    BalasPadam
  15. amboi .. gambaq masa kawen tu dah keluaq balik dah. haha ..

    BalasPadam
  16. suka dgn perumpamaan yang last tu...

    bolehkah kita usahakan sebidang tanah dengan sebatang cangkul dan segenggam benih sayuran ?

    Jawapan aku ialah mana boleh...perlukan air dan baja..:) Abg Ben faham kot..yang len kene tanye abg Ben..hehehe

    BalasPadam
  17. huhuh..senang cerita..sape xsuke jd kaya...=)

    nice entry...

    BalasPadam
  18. btoi3... nak buat duit bukan senang..nk pakai air liur pun kene ade strategi...sooo~ put much effort la kalau nk berjaya dlm hidup... ^_^..dah lame x dtg sini..hehehe..

    jom jalan2 page saye..
    http://holylightfarhaniza.blogspot.com/

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI