Jumaat, 11 Mac 2011

JELAJAH BLOG LUAR NEGARA : PENUTUP

 

image

Seorang mahasiswa tahun 3 universiti Mutah Jordan. Dalam bidang Syariah bangunan undang-undang (Kalau ada rezeki nak jadi peguam syariah). Mempunyai azam dan tekad untuk mengelilingi dunia (tanah arab dan tanah eropah) dengan menggunakan pengangkutan awan sahaja iaitu BAS walaupun perjalanan mengambil masa berhari-hari. Kalau cukup  baget dan ekonomi yang kukuh. Insyallah..

Selanjutnya > SINI

 

image

Saya menetap di Doha , Qatar . Saya dan keluarga telah menetap di sini selama 2 tahun sejak dari 1 Mac 2009 . Alhamdulillah Qatar sebuah negara arab yang aman dan selesa untuk kami sekeluarga menetap di sini . Ramai sahabat dari Malaysia juga ada di sini yang dapat mengubat sedikit kerinduan terhadap keluarga tercinta di Malaysia

Selanjutnya > sini

image

BILA HOMESICK.... huahuahua.... sebab di bumi orang, hanya kawan2 (and in my case of course I have my family besides of my friends) yang sentiasa bersama. alhamdulillah ramai juga kawan2 yang study at the same time, tinggal berbeza district or council. jarang2 jer la dpt get together. tp, kalo sakit demam sedara mara, kenduri kendara... we might not be able to join that important event...

Selanjutnya > sini

 

image

Takde yg ringkasnye, tapi dipendekkan cerita: ikut DaisyPath kat atas tu dah lebih 10thn dok kat bumi asing Melbourne, Victoria, Australia ni. Started with study MBBS kat sini, then sambung training kat sini. InsyaAllah, lepas berjaya jadi specialist nanti aku nak balik Malaysia berbakti kepada agama bangsa negara & yg penting keluarga tercinta. (Aaarrghh.. rindu Malaysia).

Selanjutnya > sini

image

Nama pun hidup perantau dan lagi bila bekeluarga.. ada waktu nya payah juga.. cuma antara yang sentiasa terkesan pastinya bila berbasikal dikala mengambil anak2 dari sekolah mereka dalam hujan.. kesian sangat sebab kecil2 dulu saya sendiri pun tak pernah berhujan panas dengan berbasikal.. tapi saya harap anak2 saya akan lebih tabah dari mamanya kelak..

selanjutnya > sini

 

imageSaje nak selit kat sini, terkejut apabila seorang makcik datang menegur saya yang bertudung ni. Dia cakap nampak kawaii (ehem2 tiba2 kaki tak jejak bumi cloud 9 gitu kan) lepas tu diajaknya bergambar sebagai kenangan dia... first time jumpa orang muslim katanya..kalau hati makcik terbuka untuk Islam lagi saya sukaaaaa...

selanjutnya > sini

7 komen :

Yaya^Pink berkata... [Reply to comment]

abg ben wat la segmen len lak..nk join nie..ehehe

mamasuri berkata... [Reply to comment]

seronok baca blog2 luar negara ni..byk ilmu leh kite tau ...
nak pergi tak kesampaian..duit tak cukup sokmo..hehehe...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata... [Reply to comment]

tq ben...tersiar juga pengalaman LM sebagai perantau

mast@work berkata... [Reply to comment]

tq ben sbb sudi singgah blog saya

A~ berkata... [Reply to comment]

hi ben, thanks siarkan my blog kat ur segmen jelajah blog luar negara. lupa plak nak kasi tau my blog i dah deactivate right click function, hari tu ada org buat onar curi pics & content of my blog.
thanks again & take care.

d_LA berkata... [Reply to comment]

kak hanis !!! suke blog beliau..fun je baca entry beliau..go k.hanis !! ganbatte !!!

... berkata... [Reply to comment]

as salam..
wah! tak sangka kak hanis pun masuk dalam list.
hehe..entri santai

=)

semoga apa yang mereka dapat sepanjang berada ni negara orang, dapat dimanfaatkan sebaik mungkin dan dicurahkan kepada negara tercinta

=)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI