Pendedahan ! Kenapa ADVERLETS tidak bayar !

DSC_0061 Aku bergambar bersama founder @ managing director ADVERLETS , Josh Lim ..

Tadi di PWTC , sempena ICT AWARDS , ramai muka muka bijak pandai dalam dunia ICT bumiputera turun ... Tidak ketinggalan juga Josh Lim ...

Kesempatan itu aku ambik untuk menanyakan soalan yang paling glamer dalam muka bumi ini kepada dia .. KENAPA ADVERLETS TAK BAYAR PADA BLOGGERS ?

Kemudian dia pon bercerita la pada aku satu persatu.. Aku pon mengangguk ngangguk je la... perghh ... macam macam aku dengar dari mulut dia sendiri !! Bukan staff dia atau pon mana mana blogger ..

Kenapa Adverlets tak bayar ? Jawapannya mudah saja ... SAPA SURUH KLIK SENDIRI !! Diorg tau okeh ! haaa... jangan ingat diorng tak tau .. kalau korang tubuh geng klik pon diorng boleh detect ...

Kemudian dia pon bercerita gitu gini gitu gini .. termasuklah cerita pasal pesaing dia .. Wah..terkejut aku tapi aku tak heran pon.. sbb tau dah perangai diorng tu ..

Dulu ada blogger buat entri kata ADVERLETS tak bayar , maka ada banyak sebab... Tapi yang pasti ADVERLETS mmg bayar !!

Sekarang aku tau dah .. mana lagi best... Kalau aku nak tukar , aku akan tukar ke ADVERLETS setelah mendengar segala penerangan dari mulut dia !

Jadi kalau korang punya $$ skit dan bertukar, aku galakkan .. tapi atas niat sekadar membuat perbandingan .. mana lebih bagus .. Aku tak nak jadi batu api tapi korang boleh mencubanya sendiri ...

Apa apa pun , sila tinggikan trafik korang tu yer ...

Berminat ? G la daftar di http://www.advertlets.com/ ... Semoga berjaya ..

32 ulasan:

  1. klik sendiri pon ada?aiyoyo..

    BalasPadam
  2. saya baru 2 hari tukar advertlets, so far so good, kalau orang cam abang ben ni, confirm lagi banyak diaorang bayar..:)

    BalasPadam
  3. kan aku dah kata adverlet bayar malah mahal dari nuffnang lagi..

    BalasPadam
  4. wah gud info lah bro ketak-ketak.. hihihi

    BalasPadam
  5. ehem2...jmpa nanti cerita panjang ek...=)

    BalasPadam
  6. klu rasa was2 boleh cuba 701 nie..
    sesuai bagi yang baru dalam dunia blog mahupun yang berpengalaman

    701Panduan.com

    BalasPadam
  7. salam abg ben n semua...
    ye ke mcm tu...
    sy ni tak pernah pn dpt duit dr nuff hahahaha wpn dh setahun ade blog...so tak pk sgt la pasal duit tu...tp bole try cadangan abg ben ni...

    http://izznchaa.blogspot.com

    BalasPadam
  8. terbaca juga ramai blogger complain tak dapat bayaran,tp silap diri sendiri juga =D
    Apa2 pun FARISZ@AZ.Com xkan pasang iklan2 macamtu.

    Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

    BalasPadam
  9. adverlets tu x pernah plak join...join nuff dah 3 bulan...dapat 50sn je pun...haha..pape pun still blog tuk bagi info2 kat kawan2 sume...hehe

    http://ewanrani.blogspot.com/

    BalasPadam
  10. apa yg penting kena tingkatkan traffic dulu..iklan tu biarlah dulu apa yang ada..

    BalasPadam
  11. nabila- takde..(tlg jawab)..

    o.. gitu ke kisahnye BA..

    JOM KE: ALL IN ONE

    BalasPadam
  12. bro nanti buka klas eh..bleh bg penerangan..:)

    BalasPadam
  13. lama dah xtengok acct nuffnag.. entah ada duit ke xde.. hat nie pun dah pening.. lagi lah ADVERLETS... apa benda pulak nie.. sori Me buta IT skit..

    bole ke letak dua2 sekali??? karang depa gaduh pulak.. hehehee

    BalasPadam
  14. waah.bestnya.sekali lagi nak JELES :D

    BalasPadam
  15. Tapi kalau orang tu suka masuk belog kite pastu suke klik ads kite pulak camane? bukan kite suruh pun, die suke2. HuhuhU~

    Entry terkini: Entry Kasih Sayang Kepada Nuffnang

    BalasPadam
  16. Tapi kalau orang tu suka masuk belog kite pastu suke klik ads kite pulak camane? bukan kite suruh pun, die suke2. HuhuhU~

    Entry terkini: Entry Kasih Sayang Kepada Nuffnang

    BalasPadam
  17. Jam 12.19 tghmlm, saya baru jer selesai ushar adverlets.com. Dlm kepala otak ni tgh fikir kat sapa ler saya nak tanya, baik @ tak en. adverlets ni.

    Tq. Ben, cam tau-tau jer masalah yg sedang saya fikirkan.

    BalasPadam
  18. dah cuba 2 2..
    masing2 ada pro n con..
    yg penting..jaga trafik n promo blog..
    kalu rajin ada RM..kalu tak keluar RM

    BalasPadam
  19. bro..traffic kena seribu jugak ke baru dapat join?

    BalasPadam
  20. adverlets dh makin senyap skang ni. ke saya yang tak perasan?

    BalasPadam
  21. Perlu kupasan yang lebih mendalam tentang setiap 1 kelebihan dan keburukkan pengiklan2 yang ada di Malaysia ni.

    BalasPadam
  22. tak caya la sume ni..advertlets memang penipu n mereka byr org yg dorang kenal je..gua x buat sume kslhan tu pun x kena byr juga... pukimak betul josh lim ni..hey bro tolong sampaikan artikel ni pada binatang ni ye... http://josrevalution.blogspot.com/2012/04/advertlets-scammer-advertlets-penipu.html

    BalasPadam
  23. Advertlets memang penipu besar, dah ramai sangat blogger yg kena. Aku pun ada buat post pasal Advertlets ni.. Advertlets-Big Scammer of the Year!

    BalasPadam
  24. Hmm..so pakai pe yang bagus?

    http://kisahsigemok.blogspot.com

    BalasPadam
  25. hurmmm...
    betullah tu..
    sblm kalut kan hal yg tak ptt..
    tinggikan trafik dulu...

    BalasPadam
  26. make more money with your blog with http://www.nufftag.com/signup.php?id=redlomo

    BalasPadam
  27. Aril Impian - Pencetus Generasi Hadapan

    Penerangan yang meyakinkan,ben terbaik..

    http://arilimpian.blogspot.com/

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.