Kantoi lagi dengan blogger ..

 

" Abang Ben Ashaari eh ? "

Gulp... Waaa.... ku kantoi lagi... adeh ... Cerita dia camana eh ?? Sebelum tu , kita pekena breakfast dulu eh.. karang lepas makan aku cerita. ok ?

Hahahaha.. marah sajaaaa... Ok ok.. aku mula dari atas dulu eh.. tak best la dah terus tengah tengah .. kan ? Cerita kena bagi best.. Ke korang nak aku buat cam movie Star Wars tu ?? Dia mula dari tengah tengah.. bila dah aku dah tua , baru nak mula dari depan.. Tensen tak ? Hahaha..

Cam biasa.. lepas aku post entri pagi tadi , ERL pon sampai laaa.. maka dengan kacaknya aku masuk ke dalam ERL tu dan dengan penuh kebanggaan aku berdiri ...

Wah.. penuh orang.. Eceh .. cam tak biasa .. hahahah.. OK ok. sambung.. Aku kuatkan lagu yang berkumandang di telinga aku .. Malas nak dengar perbualan ahli mesyuarat tingkap yang terdiri dari makcik makcik tapi bergaya ala anak dara gituu.. auwww...

Sampai stsn Erl Putrajaya .. ok ok... tekan FF ..kasi cepat skit .. bla bla bla bla bla ... Aku pon naik lrt ....cam biasa la.. Tapi kali ni luar biasa .. Aku dapat rasa sesuatu yang pelik !!! Takde aircond !! gila la wehhh ... confirm aku berpeluh seksi jap lagi.. Aku check suhu dengan menggunakan jam aku yang canggih itu .. 32.2 darjah celcius !!  Waaaa... Bukan pe, aku kalau berpeluh , awek sure tergoda tengok punya !! Meluat ?? Pedulik aar.. hahaha..

Bla bla bla... dah sampai stesen Bandaraya .. aku dapat la duduk.. Ah , lega sekali.. bukan senang nak dapat duduk .. tiba tiba ada satu awek cun ni duduk sebelah aku .. depan aku pon ada awek cun gak.. maka aku cuci la kedua belah mata aku ni .. tapi mata aku bukan mata biawak yang boleh kawal dua dua mata ni.. mata aku tengok je la depan .. dah awek tu berdepan ngan aku.. takkan nak tengok lantai lak.. kang kata aku ada teruna lagi lak.. hahaha ..

Huih.. panjangnyaaa.. hahahaha .. baru intro je nih.. sambung nanti boleh ?? ahahaha.. jangan la marah .. korang nieh... baru nak melawak skit dah hangin satu badan .. kang kena darah tinggi cam aku , baru nak nyesal !! tamo tamo tamo ..

ok sambung .. dalam aku dok berkhayal.. tiba-tiba , awek yang dok sebelah aku ni , cuit aku ... ehem.. cuit kat bahu laa... skit jeee.. Sure wife tanya aku nanti.. baik aku jelaskan terus kat sini . .senang.. hahaha ..

" Abang Ben Ashaari yer ? " Camtu la aku dengar .. kot la ada perkataan kat depan tu aku tak sure sbb aku pakai earphone ..

Aku angguk dengan penuh macho .. Eceh.. poyos.. Sukahati aku arr.. hahaha.. guwau jeee ..

Waah.. tergambar kegembiraan di wajahnya .. aku dah segan.. Tapi rasanya cam aku kenal je.. berdasarkan entri INI .. aku rasa dia la ... aku segan sangat sebenarnya tadi.. nasib baik dia tak ajak bergambar dalam tu .. tapi aku sure dia tak kisah sangat sbb dia kata ari ari dia nampak aku kat erl tu cuma kali ni dia beranikan diri kejar aku.. hahaha..

Sampai kat stesen Sultan Ismail , dia turun.. dan aku masih terpinga pinga.. Muka aku ni muka passport kegemilangan ke ??

39 ulasan:

  1. hehhe...oo...naik erl ye?nnti nak kantoikan abg ben la huhu

    BalasPadam
  2. prasan! haha alo ben, ko ni memang bagus la. aku baru join sekali contest ko terus follower naik seploh org dalam mase sehari uishh.. mekaseyyy ;-))

    BalasPadam
  3. hahaha...pemes btol abg ben nih...

    BalasPadam
  4. pemes abg ben nih...mmg la...
    ;)

    BalasPadam
  5. alah...abg beng kat glamer!
    kat2 mana2 pun orang akan kenal punya...hehehehe

    BalasPadam
  6. cuba bls, tak lah,, ni pakcik ben lah.. hehehhe selamat pgi!

    BalasPadam
  7. kehkehkeh!
    bila la my dpt jmpe bro ben..;P

    bro ben keje kat mane??

    BalasPadam
  8. itu ler bahana org glemer ni.. even glemer di alam maya tp boleh terbawak2 diluar.. eleeeeh suke la tuh.. kui3x.. (aku dengkiiiiiii!!)

    BalasPadam
  9. aku sempat bertentangan mata je dgn bro aritu...hahaha

    BalasPadam
  10. selamat pagi En.ben...
    cite en.ben sama aje mcm ita..ambil pic post kat blog..marah hubby...pasal bangla tu pun sama..mayammar pun sama..pimpin2 tangan mcm org bercinta lak...En.ben...nak ckp sikit ya..ita selalu join contest en.ben..tapi en,ben tak follow ita pun..bukan apa..mukin blog ita tak best...

    BalasPadam
  11. kenape x pernah pon bertembong dgn BA klu kat Alamanda @ sekitar putrajaya?...halimunan ke...tapi klu bertembong pon, nak wat mcm x kenal je..kang BA pasan..hahahaa..

    BalasPadam
  12. sakit perut den pepagi.. :)
    sengal la abg ben ni.. haha

    BalasPadam
  13. mmg confirm la femes tu..!kalau ada blogger terpopular dlm ABPBH mesti ben menang, sebab tu i follow, jom join blog saya yang baru je seminggu lahir
    http://gloriousmom.blogspot.com

    BalasPadam
  14. hahahahah



    siapa tak cam abg ketul2 nie..




    erm..., pagi tadi muka mcm maria tu ada tak dlm train..=)

    BalasPadam
  15. ahahaha! nanti nak gak buat2 terjumpa abang ben!!! :p

    BalasPadam
  16. lepas ni abang Ben kena pakai smart-smart tiap-tiap hari,manatau ada blogger nak ajak bergambar...hehehe

    BalasPadam
  17. Hari2 terserempak 'Abg Ben Ashaari' di blog....*ahaksss

    BalasPadam
  18. tertiba jeles ...bila la kita nak bertemu..hahaa

    BalasPadam
  19. hehehe..abg ben ni kelakar la..
    ad pulak mcm tu..
    mesti die da lame follow abg ben tp abg ben je xpasan..abg ben kan femes..
    lepas ni abg ben klu g mana2 kene letak tag nama BEN ASHAARI...hehehehe :P

    BalasPadam
  20. uiishh,smpai ke situ glemernye yek abg ben ni,.hehe,.xlame lg buat sgmen dlm LRT la plak,.kih3,.

    BalasPadam
  21. naseb baek dia tegur dgn sopan..klu dia tegur dgn sgt eksaited mcm,"WAH ABG BEN ASHAARI LAAA...WEWIITT WEWIITTT~ nak sainnnnnnnn~"

    trus satu train pn kenal abg ben nnt..hahaha =P

    BalasPadam
  22. Bila la nak dapat cuit bahu abg ben pulak! haha. XD

    BalasPadam
  23. pasnie abg ben kena pakai topeng..jalan ala2 cam artis, cover2, nyorok..hihihi~

    BalasPadam
  24. glemer bebenor deme yekk..hahaha..

    pas nih meh kite kantoi kan abg beng reramai!hahah

    BalasPadam
  25. wowo panjang nyer netry.. ekkekek, glamer cam artis dah en. ben

    BalasPadam
  26. abg ben....cuba naek kapal selam..susah sket nak kantoi... ^,^

    BalasPadam
  27. ok lah tu..mmmg glamor pun..pas ni boleh buat anugerah bintang popular blogger...en ben tercalon..haha

    BalasPadam
  28. abg ben,, chewahh panggil abg la plak... ermmm stesen putrajaya ada LRT ek?? bukan naik ERL tuh sampai BTS baru transit LRT ke KL ?? saja bertanya takut sy tak tau akan kemudahan public hari ini :p

    BalasPadam
  29. huahahaha .. huuhuhuhu esok adik pon mcam tu gak .. kalau perlu adik bawak gamba abg ke mne2 pi .. hohoho

    BalasPadam
  30. perghhhhh..
    femes sgguh aih abg ben ashaari ni..
    kt mna2 pon da ja org ushar ye..


    jom tmbh ilmu..
    http://itqannajah.blogspot.com/2011/04/surah2-mujarab-amalan-nabi-muhammad-saw.html

    BalasPadam
  31. abg ben.. saya sedang tunggu gegar blog 3 nie.. huhu..

    BalasPadam
  32. Blogger yang sama lagik ker? Naper Ben tak tanya dia? Lidah Ben jadik kelu terkena cuitannya ek? Hehe...

    BalasPadam
  33. feh femes kalah artis la abg ben..
    mantop ngee

    BalasPadam
  34. en.ben....datang la naik bus AUCMS(bus kolej) kat penang..boleh kantoikan en.ben..hahaha....~semua nak kantoikan en.ben...ish2....

    BalasPadam
  35. mesti awek tu sengeh 24 jam hari ni sb kembang dpt tegur BA..kahkahkah..tak pun BA yang sengeh 24 jam sb awek cun tegur

    BalasPadam
  36. ada aku kesah ben popular??..hahaha...



    mmg kesah pon..demmm..jeles!!!...macam heliza ada x lam train tuh??

    BalasPadam
  37. En. Ben, bila Amy tengok header blog ni, terus mcm... huyoo, macam hindustan gak Ben ni... hehehe. Kesan kecanggihan kamera tu kot yg org kenal sgt dgn En. Ben ni... tp pada Amy, kira kalu ada org tegur tu kira satu peluang untuk menambah kawankan... OK lah En. Ben, kot kot ada citer mcm ni lagi story mory k... sonok baca... tq.

    amy pb2:

    http://pengantinbudget2.blogspot.com/

    BalasPadam
  38. Aslmkm Adik Ben...panggil adik je la ye sbb muda terlebih dari akak ni....mmg best bace entries kat blog adik Ben ni...all about the cute Qaliff...rasa macam nk dukung je Qaliff tu...anyway...mmg ramai yang kenal adik Ben ni..maaf ye akak panggil adik Ben...mmg akak tabik dgn blogger mcm u dik....npk santai, peramah, friendly and warm...apapun selamat bebrblogging dan mudah-mudahan u n your family sentiasa di dalam kasih sayang Allah...aminnn.....^^,

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.