Tips mengundi dalam pilihanraya ..

 

Jeng jeng jeng .. seringkali kita pening nak pilih calon dalam pilihanraya kan ? Nak pilih calon atau parti ? Hurm.. hurmm .. ada yang amik keputusan , malas g mengundi .. cam aku dulu dulu.. Kali ni tamo ke ? Aiseyman.. kalau ada bagi duit , aku g la.. hahaha..gila punya statement ! ISA jugak nanti ...

Kenapa tak nak g undi ? Ada yang kata takut tersalah pilih , kita gak berdosa .. Ada yang kata calon tak leh pakai .. Ada yang kata parti tak leh blah .. sama jee semua .. Bermacam macam alasan ..

Aku ? Kenapa tiba-tiba tahun ni nak g buang undi ?? Eceh.. tahun ni ke ? Confirm ke ? Tak kira la tahun ni tahun depan ke , selagi bernafas insyaAllah aku akan g memangkah parti XY .. Hehehe.. parti mana ? Opss.. undi anda adalah rahsia .. okeh ?

Ok.. tips mengundi dalam pilihanraya .. Apakah tips tu ? Aku nak bagi , aku rasa tak layak laa.. tapi aku senantiasa rujuk pada yang lebih arif dalam bab ni bila melibatkan , bangsa , agama dan negara ..

Jeng jeng jeng .... sapa sapa ? Korang nak aku copy paste atau bagi je backlink ? ahahah .. korang g baca la sendiri kat blog dia eh..  Jom ..klik SINI

7 ulasan:

  1. bro ben..apa kata abg ben try uply wakil rakyat..mesti ramai yg pangkah..he..he

    BalasPadam
  2. marilah mari pergi mengundi...bulan 7 atau bulan 6 ni kan..standby je

    BalasPadam
  3. bersamala kite menjalankan tanggungjawab kite...negara kite dibawah pilihan kite..hehe...bila la ben nak review blog ewanrani nie...hehehe..malu2...haha

    http://ewanrani.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. kalo dulu bil air selangor kene bayor,. skrg bil air free je tetiap bulan,. saye mesti piley pembangkang,. opssss undi adelah rahsia,. ahakzzzz

    BalasPadam
  5. laaa..blog pak ngah aku rupanya..huhu

    BalasPadam
  6. nape xleh nk click blog yang abg ben bg link tu?

    BalasPadam
  7. as salam..
    haha~ encik ben jadi wb, saya pangkah encik!
    bayangkan semua blogger duk dalam sidang dewan2. haha. sambil berblog. haha~

    adei

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.