Rabu, 18 Mei 2011

Camana la LELAKI tak fikir nak kawin banyak !

 

Salah sapa ? Dugaan !!! Mmg la dugaan wehh.... Kot ye pon , sama sama la tolong .. ni harap lelaki je dok beristighfar je , mana tahan ...  Lemah iman wooo ... sana sini dugaan .. Keluar rumah , dugaan ... dalam rumah , dugaan .. Tutup mata ? Dugaan gak .. langgar dinding !

Pasang tv , dugaan .. Baca suratkhabar , dugaan .. Aku maksudkan ialah aktiviti harian lelaki la.. Dugaan memanjang .. Gamaknya si penyimbah asid tu tak tahan dugaan la kot ?? Huhu... Gurau jee...

Tapi ada benarnya .. makin lama makin tinggi dugaan .. Makin ketat ketat pakaian 'mereka' tu ... Tang atas macam bungkus nangka .. tang bawah cam mayat dikapankan je.. ketat gitu..

Jangan sampai satu tahap kena melompat cam pocong tu dah la yer.. Ye la, mana tidaknya .. dah terlalu ketat.. nak jalan pon susah.. Kena melompat la kan ?

Yelah , ada yang tak ketat tapi tetap jadi sasaran mata nakal lelaki .. tapi cuba ingat kembali.. walau tak ketat pasti ada sesuatu yang menarik mata lelaki untuk melihatnya .. Pasti ada punya wa cakap lu ...

Tak kesian ke kat lelaki ? Menderita wo batin ... hahahha.. kang bila bersuara nak kawin , korang kata pasal nafsu .. tapi korang gak yang membakar nafsu lelaki .. Takkan nak cari lelaki gak kot nak ajak kawin ? hahahaha..gila ke apa ?

Jangan lupa.. klik SINI ...tqq..

33 komen :

cik heroin berkata... [Reply to comment]

Hahaha. Penat ckp je dgn geng ni. ssah nak ubah haish


Tutorial Baru- Facebook Send Button

Bellarisza Vienetta berkata... [Reply to comment]

hahaha...tau xpe...tp lelaki mmg cmtue...pompuan lak cmnie..dunia..dunia

yatie Awang berkata... [Reply to comment]

haha...semua salah wanita ek?...entahlah...

Belog MTT berkata... [Reply to comment]

Nanti tak pasal ikut jejak langkah Incik ben.. eyh bukan..bukan .. abe SY.. Haha

aida4eva berkata... [Reply to comment]

dunia penuh pancaroba~

time ni nak ceramah ape pun tak guna..

yg penting individu tu sendiri yg amek ikhtiar untuk tutup2 ape yg patut~


ape pun tak boleeyyyyyy~

SyuQ berkata... [Reply to comment]

geram weeeiiii
terjojol atas bawah. mana tahan. hahaha. nasib iman kuat ;-)

khunsuriyatit berkata... [Reply to comment]

aduhaiiii...lelaki...patut ler akalnya sampai 99...:)

Pembawa_Wacana berkata... [Reply to comment]

Bro... Kita ni memang kembar la... lebih kurang je maksud entri...he he he he

fyna berkata... [Reply to comment]

mmmm...dunia-dunia..

UmiDanisH berkata... [Reply to comment]

kalau macam tu semua lelaki2 kena kuatkan iman... hehe

Dan bakar kedai2 yang jual baju tak cukup kain tu, ekeke

mynameismy berkata... [Reply to comment]

ngeh3

Mrs.Yie berkata... [Reply to comment]

tak ada manusia yg sempurna dalam dunia ni..berjalanlah seiring di atas landasan yg benar berpaksikan iman yg teguh.. :)

Rozita berkata... [Reply to comment]

hahaha...nak buat camne dah ditakdirkan perempuan boleh gegar dunia...termasuk la dunia lelaki... sabor je la ye....

p/s kuar soklan gegar awal leh? nak gi meeting lak ni...

aryna berkata... [Reply to comment]

uisy,, betul gak ape en. Ben ckp... malu rsenye bace..

~syue~ berkata... [Reply to comment]

dugaan dugaan dugaan...

sekarang ni susa dah nak nasehat mereka2..hmmm

sabar ye wahai insan bernama lelaki hehehe

'idun sa'idun berkata... [Reply to comment]

hehehe kelakar.. betul gak.. kesian kat lelaki kan kan kan..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata... [Reply to comment]

cobaan.....

SuFy berkata... [Reply to comment]

nauzubillah, minta dijauhkan..

Freaky berkata... [Reply to comment]

haha aduyai betol tu bro banyak dugaan.. kalau lemah memang jem la jawabnya.

Tunggu apa lagi. Cepat Pindah !!

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! berkata... [Reply to comment]

tak tau nak ckp apa...yg ptg baiki diri...

Ct Arina berkata... [Reply to comment]

no komen la bang. xtaw nk cakap. haha

mushroom berkata... [Reply to comment]

yeahh! jum kita kawen lagik! huhuk

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata... [Reply to comment]

sebab tu kadang2 wujudnye fakta pasal ni.. hehehe

SATU HARI LELAKI STIM 30 KALI????

not irene berkata... [Reply to comment]

terima kasih diatas ulasan anda dari sudut pandang seorang lelaki sempurna.

nampaknya bila berat dah bertambah ni, shopping list pon bertambah juga.

beli baju besar sikit (saiz L dulu pakai saiz S) tudung kasi labuh sikit, seluar kasi longgar lagi.

Harus ku sarung baju kurung setiap hari ke office. Malangnya takut tersangkut pulak kain bila buat inspection bangunan.

Nizam Ijam berkata... [Reply to comment]

bala2..... saya ada seminar hari..
sepatutnya saya MC hari nie..hehehe


”Jom Lepak Dengan Nizam Ijam”

czueka zulaikha berkata... [Reply to comment]

berat mata memandang berat lagy bahu yg memikul :)

Chempaka Sari berkata... [Reply to comment]

Salam Mr Ben,

maaf saya nak komen tapi macam off topic sikit. Isu nya sama iaitu cari perempuan lain. Saya patut buat post sendiri kat blog tapi malas pulak.


Lelaki semua patut ada ilmu macamana nak tundukkan isteri dia. Jgn bagi perempuan naik kepala sanagt. Laki tak patut lah bagi muka sgt kat bini dia. Bini tak masak laki biar, bini ska menjawab laki biar.


Alasannya sayang. Yg perempuan pun senang lah hati sbb laki dia sporting dgr cakap. Tapi si perempuan tak tau laki tu dah simpan dalam hati dah lama. Malas nak tegur je.


Kmudian laki tu umpe perempuan lain. Bila dah jumpa mula la nmpak buruk isteri. Dulu tak nak tegor, sekarang mula ungkit.


Iya mmg salah perempuan tu tapi sebagai lelaki kena didik bini dia ikut acuan selera dia sepatutnya. Kalau dgn cara betul, insyaallah bini tu akan jadi kehendak laki dia sampai bila2. Laki tu dah tak de alasan ank cari lain dah....


Saya bagi komen ni atas pengalaman saya sendiri. Tak kawen pun lagi tapi mendengar masalah orang memang selalu. Sekian, pendapat saya.


XOXO, chempaka sari.

Chempaka Sari berkata... [Reply to comment]

Well perempaun sila lah tutup aurat okay.


Ini komen memnang berkaitan, maaf ye Mr. Ben. HOHO



XOXO chempaka sari.

Saya Fiqa berkata... [Reply to comment]

cenggini rupenye perasaan lelaki ye???
sian nohhh....ahaha...
kpd kaum perempuan yg buat nafsu lelaki naik setinggi bangunan KLCC, tobatla weh sbb kome dpt dosa bg nafsu lelaki naik.. :D

P/s: pndpat fiqa je..

Fauzie Jasmani berkata... [Reply to comment]

Nih btol2 ker cobaan? ah..cobaan..kehkehkeh

atieshariffuddin berkata... [Reply to comment]

ukk.. ntahlah, cbe klu buat undang2 islam, jgn bgi pompuan pakai seksi2 kt luar.. insya-allah xde mslh.. wuwu~ tpi isteri pemimpin pn sama je, cne la rakyat nk ikut,, kan?

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

masalahnye, klu t'ingin sgt/skerkan yg pakai ketat2, suh la isteri sendirik pakai camtu. hah! tgk la sampai t'jojol bijik mata pun, xde sape nak marah. xperlu jadikkan tu 1 alasan utk b'poligami!

jeRza berkata... [Reply to comment]

'like' . bantulah kami.huhu.isu ni selalu diperdebat kan antara lelaki lelaki .

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI