Tensen giler .. Tak dapat BE dari NUFFNANG !

 

Lama giler aku tak tengok Nuffnang aku.. Iskh.. takde dah BE ??? Huarghhh.... mana bleh ?? Trafik tinggi tapi tak BE ?? Ini macam gua sudah rugi wooo ...

Ikut apa yang dia nak ? Dah tentu weh.. Dah ikut pon apa yang dia suruh ... iskh... tapi nape takde gak ? Tgk blog lain , dapat banyak jer... nape aku takde?

Haaa ... jgn pelik weh.. aku mmg tak dapat.. aku tak pasang NUFF dah .. lama dah tukar 'kedai' .. saja berhijrah gitu.. heheheh ... tukar angin.. hehehe..

Memula aku blogging , selalu gitu.. tensen sebab iklan dari NUFF ni.. ramai pembaca tapi takde iklan .. kalau ada iklan , seminggu baru RM50 .. Sat.. pembetulan.. 50 sen .. tu memula la..

Lepas 6-7 bulan tu baru la cun sikit income... tapi cuba pk pk balik .. korang susah susah update blog , kasi tinggi trafik .. semata mata nak kaut duit dari NUFF ke ? Hehehe...Kita keje ngan mereka ke ?  Haaaa.. cuba fikir balik ... Tujuan berblogging ni... Seolah buat blog ni cam nak keje ngan diorg... Tu yang ramai kiciwa tu.. bayaran tak setimpal..

Ya.. mmg tak setimpal... sehari punya la banyak entri .. ramai masuk baca .. tapi dapat 50 sen seminggu ? haaa... tak pe tak pe.. jangan kiciwa ... takde rezeki tang tu ..

Sebenarnya rezeki dunia blog ni , kita tak leh nak jangkakan .. Segalanya punya 'strategi' .. Jangan sampai dipergunakan 'mereka' .. Kena bijak tang ni.. Buka mata dan lihat sekeliling ...  OKeh ?

33 ulasan:

  1. Ni komfem agen-agen spy Nuf marah nih... hahahaha

    BalasPadam
  2. saya baru hari ni dapat first BE, alhamdulillah..^^

    BalasPadam
  3. sabaq nahh..rezeki kat tempat lain nun... :D

    BalasPadam
  4. ingatkan memang xdapat.. rupa-rupanya tukaq kedai...

    BalasPadam
  5. HAHAHA ! harap-harap nuffnag boleh amik iktibar ok..kahkahkahkah !

    BalasPadam
  6. Huhu... Tak fikir pun sangat pasal BE Abg Ben. Kalau ada rezeki InsyaAllah tak kan ke mana yang penting usahakan. Alhamdulillah, setakat ni bertambah gak earning nuff saya. Tapi itu tak penting sangat. Kalau dah rezeki kita. InsyaAllah tak kan kemana. Tak nak stress pasal tu. Hehe.

    BalasPadam
  7. nuffnang ni kedekut giler .. tensen aku

    BalasPadam
  8. x apelah abg ben tukaq kedai pun, trafik tinggi.. byk kedai yg berebut abg ben..
    kami nak tukaq kedai lain, kedai lain xmau trima..xlayak sbb trafik rendah wuwuwu :'(

    BalasPadam
  9. a'ah baru perasan mcm kte keje ngan nuffnang pulak. keh keh!

    BalasPadam
  10. abang benggg! 22mei ni b'day saya!! abang bengg kena sambut tau!!!

    BalasPadam
  11. worait boss hhee..
    tp selain nuffnang .. ape lg yg kita leh buat.. hurmm konfius den

    BalasPadam
  12. hahaa.... betul2, kite bukn keje dgn mereka... berblog sekadar brkongsi cerita dgn org lain pun dh cukup puas.

    BalasPadam
  13. betul la..dok kejar2 nuff, dok selalu update blog bodo2 tu, terasa macam bekerja dengan nuff pula...oh, baru ku tersedar!..hahahh

    BalasPadam
  14. okeh...dah tukar ke advertlets!

    BalasPadam
  15. haha,baru jek curang dengan nuff. :P

    BalasPadam
  16. nuffnang xde kena mengena..advertisor yang xberminat nk iklankan kat blog korang ;p

    BalasPadam
  17. trafik bro da tinggi. pakai yang income berdasarkan impression best :)

    Hacker RileksCrew mengembalikan page Oh! Media FM

    BalasPadam
  18. huhuhuhu . NUFFNang oh NUFFnang

    BalasPadam
  19. klu blog aku iklan rancak mcm kat bro ben ni(tgk bawah tu..) xpala jg.. huh!

    BalasPadam
  20. Btol tue..sokong sangat dengan penyataan Abg Ben..Jamal pun perasan, masa traffic rendah dlu. Bawah 100 UV sehari, senang-senang je nak dapat BE, kadang2 tue sekali dapat 4 BE..memang best..

    Tapi bila traffic makin meningkat nie, Nuffnang dah kedekut nak bagi BE. Takde budject nak bagi kita banyak duit kot..hehe

    So skang nie cube tingkatkan traffic dlu untuk apply ngan En Hijau pulak..harap-harap diorg approve la..AMIN

    BalasPadam
  21. kan kan kan...

    errrr~

    nak tukar kang takut ibarat yg dikejar xdpt, yg dikendong keciciran..

    serammmm~ -.-

    BalasPadam
  22. mmg mcm keje ngn nuffnang pun..haha..dpt BE, syoknye..

    BalasPadam
  23. mmg mcm keje ngn nuffnang pun..haha..dpt BE, syoknye..

    BalasPadam
  24. nuffnang cukup suka newbies.. trafik xdak pon BE ada 7..

    BalasPadam
  25. saya 25 sen je dah 3 bulan... hehe. mr ben dapat berapa ye sekarang?

    BalasPadam
  26. saya 25 sen je dah 3 bulan... hehe. mr ben dapat berapa ye sekarang?

    BalasPadam
  27. kite baru dapat 50sen. ehehe. cukup la buat beli gula2 :p

    BalasPadam
  28. pakcik nuff dah tak syg saya..huhu

    BalasPadam
  29. memula tu nak gak merasa nuff nye BE..tapi x dapat2..lelama malas nak amek port dah...lantak la x dapat pun...janji happy berblogging ni..

    BalasPadam
  30. sekarang pakai kedai lain yang income ikut impression..seronok la jugak..hahaha

    BalasPadam
  31. Selain daripada nuffnang sebenarnya banyak lagi cara untuk menjana pendapatan melalui blog..

    Bagi saya itu perkara yang kedua..

    Perkara pertama sejauh mana minat kita dalam penulisan blog..

    Kalau dah minat tak der apa2 imbuhan pun, kita akan terus menulis.. Betul tak??

    Entri Terkini Di Blog Saya:
    Domain Laman Web Percuma di Lot.My??

    Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Dapat Menjana Trafik Ke Blog Anda??

    Apakah Sumbangan Atau Kebaikan Pertandingan Ini Kepada Rakyat Malaysia

    Mohon Peserta Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular Menyemak Status Pendaftaran Blog Anda

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI