Perlu ke nak UNFOLLOW ?

 

Terbaca kat satu blog rakan ... hehe.. bab FOLLOW MEMOLLOW neh .. hehe.. isu basi .. tapi nilah pendapat aku ... maaf yer ..

Sekali dah FOLLOW maka biar je la...  tak perlu tunggu untuk di FOLLOW semula ...  Bagi aku , bila kita FOLLOW satu satu blog tu , pastinya bersebab kan ? Dah semestinya kita suka pada blog tersebut ... kan kan ?

Aku cuma unfollow bila aku rasa blog tu 'MELAMPAU' sangat dalam penghasilan entrinya seperti mengutuk blogger blogger yang lain .. Aku unfollow kerana tak nak tengok entrinya dia dashboard aku yang mana boleh menyebabkan aku rasa geram je nak balas .. Jadi dengan berbuat demikian , aku tak perlu nak rasa geram dah ... hehe..

Atas faktor dia tak follow aku ? Ni budak budak punya blog jer .. 

" Kau tak follow aku.. apa hal aku nak follow kau kan ? "

Hentikan la bersikap sedemikian rupa.. wat malu jer ... kata blogger yang bersikap matang .. tapi ni apa kes ?  hurm... Aku bukan nasihat.. aku bukan tegur .. aku bagitau jer.. Tak nak dengar , sekati korang la yer ...

Aku sendiri pon ramai unfollow.. samada di blog mahupun di FB .. tak de pon nak terasa atau nak teriak .. Sapa sapa boleh dtg dan pergi.. takde paksaan pong .. eh.. sasul ganu.. hehee..

Kes yang blog aku tetiba UNFOLLOW tu , maaf yer .. bukan kemahuan ku.. tapi BLOGSPOT yang punya angkara .. SEKIAN .. cepat join segmen aku sebelum ianya berakhir tanpa sebarang tanda ... heheh..

50 ulasan:

  1. emm..bru smlam jdi kt sy.. sorg followr ilang.. mcm tersentap pun ada.. dy tak suka blog sy ke smpai kene unfollow.. hurmmm..

    BalasPadam
  2. selalu follow pastu tak pernah pun tterpikir nak unfollow ... kalau tak minat sangat pun biar je kat dashboard tu hehe

    kalau org nak unfollow pun kak Es tak ambik tak tahu. tapi kalau yg follower tetap tu kak Es sangat hargai :)

    BalasPadam
  3. Yeahh setuju :) If followers ramai, post tak best ape lah sangat kan? :)

    BalasPadam
  4. hehe..tu la, slalu kna camtu, dia dtg unfollow,hehe..cam lwk je..budak2 biarkan je..sorg ilang,10 yg dtg..so sape yg kna unfollow jgn sedih..

    BalasPadam
  5. lumrah org kan..

    tp mesti perangai perempuan mcm tu..hehe


    kekadang terunfollow tu

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah.. =)
    Walaupun ciput je folower sy, xpernah lagi kene unfollow..

    BalasPadam
  7. mengelabah jew nak unFollow.. ;(
    hehe..tak baik taw..
    kalau dah follow..follow jew..
    tak rugi.. ;)

    BalasPadam
  8. dah banyak kali kene.... huhu..

    Lumrah berblogging....

    Bro, tolong promote group...:)

    http://www.facebook.com/home.php?sk=group_224145654272014&ap=1

    BalasPadam
  9. heheh...saya pernah unfollow sorang. Sorang je... sbb serik bila bukak blog dia cerita mrapu sgt. Mcm kesian kat dia. So saya unfolow lah. Dari mengutuk orang dan gaduh baik unfolllow senyap senyap..

    BalasPadam
  10. fyna tak pernah upfollow lg...
    tp da ade yg unfollow kt belog fyna.
    hehehe..
    xpe2...

    BalasPadam
  11. ada jugak yg unfollow aritu tp biarlah...mgkin ada yg die kurang minat kot...hihi

    BalasPadam
  12. ermmm....saya pun pernah jgk kena mcm ni, sentap jgk...tp abaikan je...takde makna nak meraung kalau bl0gger tu UNFOLLOW...lgpun apa motif d0rang nak FOLLOW tp UNFOLLOW balik...kelakar le...

    BalasPadam
  13. hahaha xkesah pun pasal ni.. sy blogging psal trafik bukan fsl follower. erk.. tpi follower pun penting jgk sbnrnya

    BalasPadam
  14. yeke.....saya dah beratus dah follow orang...orang tak pun follow saya...ok je.....kalau suka follow lah......maybe dah naik benci sebab tu unfollow kot
    apapun kasi la follow saya jugak ye: amin....kalau saya belum follow anda.....komen kat blog saya insyaallah saya follow anda

    BalasPadam
  15. akak pun ader kena..ah biar jer,byk lagi org yg sudi follow kiter..

    BalasPadam
  16. wee biase lah tu kan kadang2 pelik jugak kenape suka unfollow kan,, banyak je blog yang yart follow tak follow yart balik lex je yart follow diaowg sbb yart suke bace blog dia itu je ;))

    BalasPadam
  17. kenapa ade pkasaan dlm memfollow.bila sekali die follow nak org yg follow tu follow die balik.sigh!!

    BalasPadam
  18. bukan takat sorang..berorang-orang dah unfollow saya... tak pe saya redha... sorang unfollow berpuluh-puluh follow kita..cewah..:D

    BalasPadam
  19. btol tu abg ben....setiap kali sye folo..saye ikhas..ne tau ade entry best ke..kan?kan?

    heheheheh..sambil menyelam minum air:
    http://holylightfarhaniza.blogspot.com/

    BalasPadam
  20. saye pun same bang BEN . ade jugak yang pergi meninggalkan blog saye nie. x ucap selamat tinggal pon! T_T papepon its their choice

    BalasPadam
  21. tak mengamalkan u follow me ai follow u...sebab nanti terus jadi org kuning...ai followwwwww
    ekekeke...nak unfollow saye?? silakannnn pinggan tak retak nasi tak dingin kan kan kan
    sifu jgn unfollow saye eh..nanti saye mogok 253647hari tak makan nasikkk

    BalasPadam
  22. penah jadi gak .. sorang follower tu unfollow sebab saya tak follow dy balik.. pas saya kata nanti saya follow baru follow balik .. huhu..
    macam tu pun ada .. :)

    BalasPadam
  23. tape lah abg ben. nak bt macam mana. dulu pena sorg ni lelaki. dia follow pastu suruh follow balik. tapi blog dia tade isi. jd xminat la kite ni kan..adeh..last2 dia unfollow. dia pegi, yg lain dtg..yg kekal ngn kita tu ler setia2

    p/s : abg ben, jgn remove kt fb yea. hek3

    BalasPadam
  24. xkesahpun..lagipun bukan ingat pun berapa followers..sebab bukan sentiasa depan pc

    BalasPadam
  25. alaaa,,

    i follow u, u follow i lah..


    AHAHHAAHHA

    BalasPadam
  26. kihkih, biarlah. hilang sorang, sorang datangkan ;) orang tak suke janji kite puas dengan blog karya kite ;) chill.

    BalasPadam
  27. biar sarat dashboard tue klu bosan benda tu pun wat modal membaca..

    BalasPadam
  28. masalah unfollow tuh tok payoh dok kisoh mano la kawan2. kalu sapo2 unfollow kito pun, kito dok rugi gapo pun. betul dok ???? hehheheh

    BalasPadam
  29. pernah sekali je unfollow orang dengan alasan yang sama.. sebab blog tersebut ada unsur lucah, dan lain2 unsur yang melampau.. tak salah kalau unfollow blog macam tu

    BalasPadam
  30. pernah ada org unfollow blog sy, sy xkisah pun sbb mungkin blog sy bkn pilihan hti dia.. dan sy xbls pun utk unfollow sesiapa.. lagi follow ada la walaupun jemput secara paksa.. "Dh follow awk, follow back yer"

    BalasPadam
  31. baru nak sedih-sedih sebab BA unfollow blog saya ...

    nasib baik perenggan last tu penyelamat keadaan..haha!

    BalasPadam
  32. saya pun tak kisah kalau org nak unfollow saya. saya tak rugi.
    setakat nie saya tak pernah unfollow blogger, sebab saya memang betul2 nak follow la kalau saya dah follow tu.

    hehehk ;)

    BalasPadam
  33. time menganggur dlu rajin gak sy unfollow blog org..BUKAN sbb org tu x follow blog sy tau..tp sbb blog dia mcm dh mati je..last entry 1 thn lps cemtu..haha..

    skrg xde ms aa nk check akaun cemtuh..nk follow blog org pn x terkejar apa lg nk unfollow? ngehh~

    BalasPadam
  34. pernah terjadi, tapi biarkan je, tak kisah pun =)

    BalasPadam
  35. sy pun tak kisah kalo ada yang unfollow sy cuma sedih je la tapi tak de hal lah.. semua itu pilihan masing2 dan kite tak boleh nak paksa2 org @ emosi sgt kerana semua itu macam melambangkan ketidakmatangan kite.. emm ni pendapat sy je k.

    BalasPadam
  36. hurmm.. follow unfollow ni isu kecik je. sedang parti politik pun orang boleh main lompat lompat ikut suka hati. inikan plak follow unfollow di arena blog. dont worry la, setiap blog ada prospek tersendiri.

    BalasPadam
  37. hahaha...dan2 je entry abg ben de kaetan...tbe2 je ade org un foloe tqah..tp xpelah...x kesah....myb dya x suke kite..bak kate abg ben..xde paksaan

    BalasPadam
  38. boley ek nk unfollow2 nih...?

    BalasPadam
  39. tu hak mereka,so kita tak payah risau..cuma perlu tingkatkan lagi kreativiti entry kita...supaya ada yang berminat lagi nak baca blog kita...huhu...

    BalasPadam
  40. unfollow? emmm biasalah tu.. terpulanglah.. nak follow biar dengan kerelaan hati. takat follow jer tapi tada pun menjengok.. takat kump[ul follower jer.. buat apa...

    hik..hik.. what u give u get back

    BalasPadam
  41. yang dijemput follow tak follow pun tak pe: kalau paksa follow, xfollow pun takpe......xkisah lah....meh follow saya....saya cuba follow balik

    BalasPadam
  42. asal ade adab, i terus follow..
    xde prnah terpikir nak unfolow
    balik da la..huhu~

    BalasPadam
  43. tapi kalau dah setahun dua tahun blog tu x update2 dah.... unfollow je la. hehe ;P

    BalasPadam
  44. Ala..followers blog Jamal sikit je Abg Ben..Jamal tak kesah pun dan Jamal tak pernah minta orang untuk follow blog Jamal tue.

    Biarlah diorang nak follow dengan ikhlas kan. Dan seterusnya semoga diorang jadi pembaca setia blog kita InsyaAllah..

    BalasPadam
  45. pernah kene sekali ! terdiam jugak la kenape dye unfollow ! AHAHA

    BalasPadam
  46. hari ni baru bukak blog... terharu tengok abg ben follow blog hadi semalam. tQ abg ben ,satu semangat untuk hadi update entri jugak :)

    BalasPadam
  47. Saya hargai orang follow blog saya..tapi tolong la jgn sebab nak popular "I have follow you blog, please follow me back" kalau nak buat macam tuh..add ja kat FB...

    Follow blog biar la sebab nak baca...kalau follow tapi tak baca seems like menyemak ja nanti...

    Just my ten sen

    BalasPadam
  48. follow sebab kita suka..sebab kita nak tahu entry latest berkenaan blog tu..itu matlamatnya..huhu..

    SEGMEN SIMPLE: MENU AKU MASA BERDUIT DAN MASA TAK BERDUIT (SENGKEK)..

    BalasPadam
  49. dr petang td cik suha asek senyum je (^_^)

    sebab sifu ben follow cik suha hikhik terharu kot..time kasih ye sifu ben

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.