Ahad, 24 Julai 2011

Kau rasa kau dah cukup derita ke ?

Akhirnya , unit dan kementerian aku dah berpindah ... Dan aku sebelah menyebelah ngan kementerian dimana wife aku keje .. JIMAT hampir 700 -800 sebulan ..

Aku , pastinya tidak lagi mengeluh selepas ini . Dulu asyik kata penat la .. peluh la .. lambat la.. skg ni , depan mata jer .. hehe..

Tapi tadi aku mendengar keluhan dari rakan pejabat aku .. dia tinggal nun di Tanjung Malim tu !!!

Hari hari dia ulang alik cam tu jer.. Kos sehari , hampir gak la 100 .. itu Tanjung Malim- KL- Tanjung Malim .. Dan skg , Putrajaya lak !! Dan kosnya dah lebih 150 sehari !! Dia cuma pemandu kementerian je yer ! Dan dah nak bersara pon ... Hurm..

Sian kan ? Kita ni dok ingat kita susah padahal ramai lagi yg susah , kita tak sedar pon semua tu .. yg kita amik tau cuma tekak kita jer.. hurm .. tu yg beli cincin sampai abis korek tabung simpanan dari kecik tu kan ?
Published with Blogger-droid v1.7.2

40 komen :

TeAqArH berkata... [Reply to comment]

zmn sekarang zmn pentingkan diri sendiri...bukan kata kat abg ben tp kate kt diri sendiri....tp tulah....sikap tu tak bgus..tp cmne lah nk buang...asyik mengeluh je...tak baek btol la...:(

afeb pilah berkata... [Reply to comment]

sian mmber abg BEN tu..ermm..

masing2 rezki masing2..

saba kunci segalanya..

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

betol!
heheh..so..kene selalu beringat.,
kalo kite susah..ade owang lain lagi ssh dr kite..
kalo kite sedih..ade owg lagi sedih smp nak bunuh diri..
huhuhu..~ so..ape2pon bersyukur dgn ape yg kite dpt..=)


waaaa...

Acik berkata... [Reply to comment]

yang korek tabung beli cincin tu sape? :)

Awan Fantasia berkata... [Reply to comment]

abg ben tk tido ke?entry sampai pukul 3 pagi nie?huhu

TERKINI!!:
KURANG AJAQ !!!
PREVIEW FILEM : KARIPAP-KARIPAP CINTA

farhan berkata... [Reply to comment]

btul tu..adelagi yg susah rupanya..memang kebanyakan amik tau tekak sendiri ..

PenuliS berkata... [Reply to comment]

mak aihh jauh nye!kesian pakcik tu.

AMMAR YASIR berkata... [Reply to comment]

Pergh!! Jauhnya pergi kerja

Fad berkata... [Reply to comment]

Bila kita susah,pandangla orang yg di bwh kita supaya kita akan rs lbh brsyukur.sedih cf dgn pkcik tu.duit gaji abis kt myk keta je.pnt xyah ckp..cf ni kl-klang pn kdg2 ngadu kata pnt...pengajaran dan peringatan tuk kita

DaYaH JeLitA berkata... [Reply to comment]

hehehe....saya tambah ayat last.. tu yang buat pesyen busana muslimah dedah abis suma tu..ekekekeke

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock berkata... [Reply to comment]

mmm ...begitu lah hidup ...ada org dapat mkn nasik 3 kali sari ...ada org mampu sekali sari je ...lebih sedih masih ada yang langsung xdapat mkn walau sebutir nasik sari ...huhu


bersyukur lah dgn apa yang kita dapat ...


excellence .

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock berkata... [Reply to comment]

mmm ...begitu lah hidup ...ada org dapat mkn nasik 3 kali sari ...ada org mampu sekali sari je ...lebih sedih masih ada yang langsung xdapat mkn walau sebutir nasik sari ...huhu


bersyukur lah dgn apa yang kita dapat ...


excellence .

Muhammad Ferdaus Zulkifli berkata... [Reply to comment]

tulah...kalau kita susah kena ingat ada orang yang lagi susah dari kita

H.J berkata... [Reply to comment]

pergh..penat tu..tanjung malim - putrajaya..tanggungjawab tak mengenal erti penat

Famili Ceria berkata... [Reply to comment]

kesiannya pemandu tue..gaji dah la tak seberpa..memang abih duit kot jalan saja...


Mai la lawat blog saya:
http://depalma-sp.blogspot.com/

nora rashid berkata... [Reply to comment]

memang derita!!, nsib kami ank beranak pon sama...suami di kelantan, sy n ank2 di bentong...dah 5 tahun dh..msih x dapat2 pindah ke sana...terpaksa jadi weekend hubbby n wife...ank2 kecik lg..tp dh faham pengorbanan kami suami isteri :-(

suriani azwan berkata... [Reply to comment]

betol....kita selalu pikir diri sendiri je kan...macam sue...da degree, tapi still xdapat keje yang sesuai lg...sekarang keje biasa2 aje...bila muhasabah balik...syukur la kan...ada jugak kerja...orang lain da lagi byk masalah yang lebih berat dari kita...yang penting sekarang, jangan lupa minta daripada ALLAH yang esa...

MissViVio berkata... [Reply to comment]

kdg2 kita kna tgk org yg ssah dri kta spya kta lbih asa b'syukur. kita asa kita pling ssah, tp bla kita usha sekeliling kta, rupanya byk lg org yg jauh lbih drita n ssah dri kita. :)

Muhammad Iqbal berkata... [Reply to comment]

Sarcasm akhir tu yang tak tahan..

Jika kita rasa kita ni sentiasa susah, sememangnya masih ramai lagi yang lbih teruk dari kita. Kita saja yang tak sedar. Cuba lihat video ni : Video : La Tahzan ( لا تحزن ) !

suriani azwan berkata... [Reply to comment]

senyum2 kembang hidung....meh le baca entry terbaru nih...

http://azwansprincess.blogspot.com/2011/07/cer-tengok-cer-tengoksapa-follow-me.html

Zul Fattah berkata... [Reply to comment]

haha.. bab beli cincin tu, aku rasa, aku tahu sapa... haha..pedih r ayat tu.. huhu

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

Bolehlah hari2 Ben lunch dengan laling.

cayang GIRANG muahx muahx berkata... [Reply to comment]

TQVM,, :)

http://cayanggirangmuahxmuahx.blogspot.com/2011/07/tqvm-cik-anak-denesor-n-abg-ben.html

Cikgu Ma berkata... [Reply to comment]

salam en ben
tu diaaaa...
mak aiii, tanjong Malim-putrajaya.
Jauh tu.lepas tu RM 150 tuk tambang je
saya yang ulang alik Temerloh-Jengka suatu masa dulu pun terasa lenguh satu badan...:)
walaupun penat, kepuasan itu menghapskan letih.

ScaniaZ berkata... [Reply to comment]

rilekla kawan...aku berulang lebih 400km tiap minggu..betapa peritnye jadi weekend husb! uhhhhh...manjaaa,....huhu...
Scaniaz Post ---->>Wang Tunai Untuk Dimenangi!!! Peraduan Erti RAMADHAN Di Blog ScaniaZ

::ini belog saya . cinta hati saya:: berkata... [Reply to comment]

derita oh derita

kalo kita fikir kita lebih susah

fikirlah ade lagi yang lebih susah dari kita

:)

SoLy SoLicious berkata... [Reply to comment]

perghh~ mahal 2 kos..150 sehari lak tuh....

::blog anak jawer:: berkata... [Reply to comment]

part cincin tu aku suka... pedih tu..he3

iNtAn sHaFiNAs berkata... [Reply to comment]

untglh abg ben...srnk gile ofis berseblhn je...tp t dugaan t ok...so bnyk bersbr ye,jgn kuat jeles nnt plak...hahhaa

Elih Japahar berkata... [Reply to comment]

sentiasa ingat ada lg yg lebih teruk drpd kita,kalau bukan wang ringgit hulurkanlah simpati..belanja dia sarapan pagi ke hahaha

mama comel berkata... [Reply to comment]

Uhhh.. jauh tu..berulang alik dr tampoi pegi tebrau hari2 pun dah terasa penat, ngeluh n mcm2 lg. ni lagi jauh..bersyukurlah qila...

AdiaLuze berkata... [Reply to comment]

Wakakaaka ... Nak beli cincin sampai sanggup perabis duit tabung yang tuuutt banyaknya .. Logik kah ?? Huhhuhuhu ...

Manusia ni slalunya mmg akan pk diri sndiri dulu bro .... hehehe

Tea berkata... [Reply to comment]

huhuhhh ape nk buat kann. kita memang sentiasa pk kita susah walhal org lain lagi susah dr kita.

miszTERRA_SF_ berkata... [Reply to comment]

Bese la manusia, xpnah nk amik tau hal ssh owg, yg tau nk jg tepi kain owg pas2 jaja cite x elok. ingatan tuk dr sdri gk ni. kna salu brsyukur

yatie Awang berkata... [Reply to comment]

betulkan, kita tahu susah kita je...

tapi kakak tak korek tabung tahu sendiri tahu, korek tabung suami hihi

Mas berkata... [Reply to comment]

Kreadit pada Abg Ben atas Entry yg membuka minda..

Saya ade wat link dari blog saya ke entry ini..!!

Thanks Bro!!

fiey berkata... [Reply to comment]

beli cincin?ke kilang cincin..
KAHKAHKAH

Mas berkata... [Reply to comment]

ops!! lupe nk kasi link sy yg meminjam idea bro..

terima kasih sekali lagi & jgn marah yee..

http://darisyurga.blogspot.com/2011/07/menyimpan-semua-derita-ini.html

HasrulHassan [HH] berkata... [Reply to comment]

Bro ... gua mimpi jumpa lu la bro ..hahahaha.. adehhh ..

Ryn berkata... [Reply to comment]

abg ben, maaf klu silap,
tapi rasanya xbaik sebut lg pasal isu "beli sendiri guna duit menabung dari kecil" tu...takot menjadi fitnah kalau xbenar..
sebab apa yg saya tahu, surat khabar utusan yang keluarkan berita tu hanyalah 'super-imposed' dan kisah cincin ni xbenar,
dan ini link untuk cerita lebih lanjut pasal cincin tu Trailing the diamond ring..in n out

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI