Khamis, 28 Julai 2011

Memalukan kaum !!

 

Serius .. aku lak rasa malu sebagai blogger ..

Bayangkan eh... kisah kita dijaja sana sini oleh mereka yang cuma mengambil kesempatan .. Kalau cam kita ni ( aku ngan korang la ) yang kecik kecik ni dijaja , sapa nak baca kan ? Tapi tetap la malu ..

Bagiamana pulak mereka yang sebelum ni pernah berjasa pada negara ? Mereka yang selama ini menghiburkan hati kita ? Aku amik contoh , Apek Senario .. Bila dia kena kantoi dek dadah .. pergh... kompang wehhh !! Dalam tv.. dalam suratkhabar .. dalam blog .. masing masing berlumba lumba memaparkan kisah mereka ..

Aib mereka.. Lupa jasa mereka yang pernah kasi kita ketawa berdekah dekah .. Terbaru .. Si penjaga gol tu haa.. Lupa ke korang pernah bersorak gembira kerana dia kita menang Piala Tiger yang diidam-idamkan tu sehingga dapat cuti sehari ?? Lupa ? Pastu yang buat g jaja cerita dia tak sudah sudah tu nape ? Yang kita dok baca tu sebelah pihak jer tau.. Tak ke punah hati dia ?? Tak ke dia rasa cam sia sia jer selama ni berkorban untuk rakyat Malaysia .. Bila ada isu panas skit pasal dia , TERBABOOOWWWW ... kasi kompang siang malam tak habis habis ..

Satu lagi kes artis tu ha ... lupa pulak aku nama dia .. Tak kisah la sapa pon.. Beria ria cerita ... Mmg best.. serius mmg best sebab ada je orang baca gossip ni.. Tapi tak pikir ker yang kita  ( blogger ) ni bukan kerja tukang sebar berita gossip gossip ni .. biar je media hiburan yang buat cerita ni ..

Aku , mungkin dulu pernah buat.. tapi bila tengok makin ramai dok berkompang pasal gossip yang mengaibkan mereka ni , jadi kesian sangat .. Terlupa langsung jasa mereka ..

Apa kes ?

56 komen :

Rai berkata... [Reply to comment]

biasa la.. gossip sells.. kalau cerita baik2 siapa nak beli paper bang..

Salim Harmanain berkata... [Reply to comment]

betul tu bro...semua dok update benda sama...bosan...

Nabila Huda berkata... [Reply to comment]

berdosa jika buka aib sesama manusia walaupun dia bersalah..manusia memang macam tu..nak elok ja. kalau tak elok, dibuangnya macam sampah..

Ayuni berkata... [Reply to comment]

hm, camne ngan ponpuan yg ske jaja masalah kt bf org lain.....

azam berkata... [Reply to comment]

memang adat dunia agaknya, jasa dilupa.....buat salah kompang satu negara

::Miss Hearty:: berkata... [Reply to comment]

betol tuh abg ben.tak kan kerana nila setitik rosak susu sebelanga kan..^___^

PenuliS berkata... [Reply to comment]

buka aib org sana sini,kalau aib sendiri terbuka nnti,macam mana kan?jdlah blogger ats nama sebuah blog anda sendiri.nk tahu psl gossip,surat kabar online ada.rasanye tls psl gossip2 ni,naik trafik.ntah laaa..

saya cello191 berkata... [Reply to comment]

yg sepatutnya..
kita tutup aib sesama saudara.
tapi sekarang dh terbalik...

~Queen Q~ berkata... [Reply to comment]

semua nak update blog tapi tak tahu nak tulis apa.. tu la sebab mereka bergossip.. xoxo.. gossip girls (T.T)

Mr.Baiz berkata... [Reply to comment]

nasib mr baiz dah x buat2 gosip2 ni.. hihi...b4 ni pernah jugak..saya budak baru belajar..kalau salah tolong tunjukkan ye abg Ben..

Cik Eka berkata... [Reply to comment]

habesssssssss

nuralwahid berkata... [Reply to comment]

biasa la...adat di sni.gossip tu laku mcm goreng pisang.klu terberak dlm suar tu kejab je smua org tau.berdesssuuuupppp!

farah hanim berkata... [Reply to comment]

lbh baik mendiamkn diri
itu lagi better kot,dr cte pasl org len ^_^

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

betol
tu owang selalu cakap
yang jahat sekali tu yang nmpak
yang baek berkali2 tu terus lupo ghaib ilang p mno...aiyooo~

Cik Eka berkata... [Reply to comment]

sian lah jadi cmni...jgan lah duk jaja cerita camni..tak lama lagi kalau panjang jodoh jadi laki ye dak...

tak kan kita nak aib seantero dunia..air muka bakal suami tu..kena jaga..walau semarah mana kita.....walau sakit hati kita,setel baik2 lah...

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

tersenyum baca..=)


mereka keluarkan entri untuk trafik..,sbb dgn menda mcm tu ramai suka..


* kot la., kalau salah sori

ain1914 berkata... [Reply to comment]

benda2 macam tu kan jadi kesukaan orang yang membaca... bila wat gosip trafik mencanak2... bukan salah blogger yang wat gosip tapi salahkan pembaca yang memberi sokongan... bila dah baca gosip p hebah kan kat blog le, fb le, twitter le... so camna plak tu...

Panggil aku Han berkata... [Reply to comment]

betul2...
hmm utk yg berblog pn kna ade cara..jgn semua cerita nk masuk.. klau btl blog tu psl nk mengosip org xpe jgk kn...
rasa xbest bila trafic naik disebb kn cerita2 hot yg xberapa hot tu...

tak baik aib2 kn org :)

Dang Intan Duka berkata... [Reply to comment]

dulu ada gak buat entry mcm tu..
tp skng bila guna blog baru ni, crita gosip2 takda dlm Mr.Bibi dang... hoho

xmau2 cemarkan hal mcm tu..

peace

.: Mr Aril :. berkata... [Reply to comment]

kena komen!hehe..bro ben..ni nak komen pasal org malaysia sendiri..mereka sgt suka kisah2 yg mcm ni..lepas tu jaja kat org ramai mlalui pnulisan di blog..malangnya, sebegitu rupa kt ni dididik..malang mempunyai pemikiran sbegini semata-mata mahu mengejar populariti..tidakkah mereka berfkir sjenak tindakan mengaibkan sseorang adalah berdosa? mrk ini tdk prnah nk fkir bnda itu mndtgkn kebaikan di sisi islam, hnya mmkirkan kpentingan masing2 semata utk mngejar keuntungan di dunia, di akhirat kelak?..amat malang dan memalukan sekali..padahal banyak lagi ilmu yg berfaedah boleh dijadikan modal di blog..kenapa gosip hangat yg harus menjadi perhatian? gosip itu haram disisi islam..moga2 kt di dalam rahmatnya..aminn

Marina berkata... [Reply to comment]

hurmm kan? marina pon pnah tulih isu pasal ni..berhati2 la kalau nak bergosip..nak bergosip pon berpada2 la...tak pasai2 ader blogger kne sue gara2 menulis isu yg boleh menimbulkan kontroversi..lebih baik elakkan

Edy Ramanov berkata... [Reply to comment]

setuju dgn abg ben, jual gosip lagi laku daripada jual goreng pisang panas.

MiSs NoRmaLa NorFiqZ berkata... [Reply to comment]

sokong sangat dengan entry abg ben ni...tapi sy pun xterlepas pandang utk baca semua gosip2 2

mas saari berkata... [Reply to comment]

urmmmmm...tak tahu nak komen camne! lain orang lain ragamnya...mungkin mereka seronok hebahkan keburukan orang tu dari kebaikannya! biasalah, kerana sedikit kesalahan...kebaikan tu orang dah lupa dah!

nasib baik blog Mas bebas dari gossip...hehehehee

saiazuan berkata... [Reply to comment]

manusia adalah paparazi trhebat dalam dunia

* Rosita * berkata... [Reply to comment]

dah kata dah...dia memalukan diri die sndiri sbenarnya...dr org tak tau jadi tau...sendri selsaikan kat umah elok2 sudah la...ni smpai heboh 1 malaya...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata... [Reply to comment]

huhu.. rasenye kebanykkan blogger bukannye nak sangat citer pasal gosip2 ni.. cume nak tarik traffik je kut :)

aena jamil. berkata... [Reply to comment]

betul3.! nobody is perfect. so, cerita yang baik baik je pasal org. cerita buruk jangan dishare. sebab hidup ni kan macam roda, kadang kadang kite kat atas, kadang kadang kite kat bawah. =)

mien eaststar berkata... [Reply to comment]

begitulah hakikat kehidupan sebenar seorang manusia ..

Sudilah kiranya bertandang ke belog kiter ni... jom daftar SAYS.MY
...

logorithm berkata... [Reply to comment]

Nak ambik kesempatan kasi UP trafik mah. :-)

I tak pernah buat, dan akan sentiasa beringat akan pesan Ben nih.


Terbaru dari Logokoko:

[U] PM = Prime Minister = Perdana Menteri?

[U] Jangan marah-marah, nanti kena jual!

[U] Logo baru untuk Ben Ashaari!

Abby Salvatore berkata... [Reply to comment]

Entri terbaik dr en.Ben ni!

saya memang tak layan blog yang memaparkan cerita2 mcm ini.silap2 haribulan saya trus unfollow.Palinggggg tak suka baca!

Lagi bagus layan entri cintan cintun blogger dari entri mcm ini.

otak lu kat mana?lutut eh?grrrrrrrrrr!!!!

SPEK HITAM berkata... [Reply to comment]

kalau dah memang blog tu selalu cerita pasal artis no hal sangat sebab memang tugas derang, tapi kalau blog kecik2 pun nak hoax2 memang cari traffic lebeyh ah tu.

Jangan taksub aib orang sampai tak ingat dunia da ah. Kalau taksub sangat, jangan terkejut ah kalau tajuk M*STIKA 15 tahun lagi bunyi dia, "BLOGGER susah mengucap gara-gara selalu bukak AIB orang di BLOG" ahaks. peace

iMBobo berkata... [Reply to comment]

betul..betul..betul...kata upin ipin..tp kekdg cerita tu yg buat trafik melambung..

Nizam Ijam berkata... [Reply to comment]

betul ben...aku riso kat Malaysia malam nie..

” Nizam Ijam Dot Com”

Princess Nur berkata... [Reply to comment]

Betul kata ben tu..Mmg sikap org kita ni kalau yg elok tu tk brp nak nampak tp kalau yg negatif tu cepat jer disebarnya tanpa usul periksa..

Norhisham Nordin berkata... [Reply to comment]

ben, lumrah manusia kerdil nih... bila blog xde pape yg nak dibanggakan, diorg gunakan laa isu panas utk tarik perhatian @ trafik... bkn blogger jek ben... sume mak joyah pun camtu... jenis takde barang baik, citer barang buruk org...

AZLIYA COLLECTION berkata... [Reply to comment]

Ben, dalam kite berkarya etika perlu dipatuhi. Adat sopan dan kesusilaan hendaklah dijaga.
Kalaupun nak kejar sesuatu harus berfikir adakah ianya berbaloi. Gunakan medium yg ada ditangan kite sebaik mungkin. Walaupun kita bebas berkarya kite semo harus ingat masih ada TANGAN lain yg mengatasi kite. Ingatlah kite semo akan diadili dn tiada sape yg terkecuali.
Adakah kita mengharapkan ganjaran yg sedikit sehingga kite lupe ganjaran yg lebih hebat menunggu kite sekiranye kita berlaku adil dan mendamaikan kehidupan dimuka bumi. PILIHAN DITANGAN KITE. salam

AZLIYA COLLECTION berkata... [Reply to comment]

Ben, dalam kite berkarya etika perlu dipatuhi. Adat sopan dan kesusilaan hendaklah dijaga.
Kalaupun nak kejar sesuatu harus berfikir adakah ianya berbaloi. Gunakan medium yg ada ditangan kite sebaik mungkin. Walaupun kita bebas berkarya kite semo harus ingat masih ada TANGAN lain yg mengatasi kite. Ingatlah kite semo akan diadili dn tiada sape yg terkecuali.
Adakah kita mengharapkan ganjaran yg sedikit sehingga kite lupe ganjaran yg lebih hebat menunggu kite sekiranye kita berlaku adil dan mendamaikan kehidupan dimuka bumi. PILIHAN DITANGAN KITE. salam

Aina berkata... [Reply to comment]

ada juga yg paparkan berita ni dr sudut berlainan.tak salahkan mana2 pihak dan x berat sebelah.mcm yg bro wacana tulis...

betul ramai yg menulis sbb nak kejar trafik.tp kalau benda yg mengaibkan, kita dpt income x berkat kan..

Mrs. Farhan berkata... [Reply to comment]

Buat pe nak salahkan KFCM. Dia berjasa kepada kita kot. Kalau bukan kerana dia, dah lama M'sia tersungkur.

Dan kalau betol dia buat perangai mcm tu, saya langsung tak salahkan dia. Bg saya, dia lelaki sejati. Dia mesti ada sbb kukuh nape dia wat mcm tu. Dan saya rasa xkan ada lelaki yg sanggup hidup dgn pompuan yg suka cerita hal dlm kain diorg kat belog. Dan saya rasa xde lelaki yg sanggup hidup dgn pompuan yg suka canang2kan masalah rumahtangga diorang kat public terutamanya FB.

Baru bertunang, tapi dah cerita hal keburukan pasal tunang sendiri. Kalau kahwin nanti, lagi teruk la gamaknya.

Bagi saya, KFCM is the real man.

Siti Nurhayati Dollah berkata... [Reply to comment]

Sebelum buat kat orang, fikir apa kita rasa kalau orang buat macam tu kat kita :)

haslinda berkata... [Reply to comment]

sy perasan gak sejak kebelakangan ni, hampir setiap ari ada je blog yg dok cerita aib si artis ni, si pjaga gol tu. bg sy kita yg x tau kisah sebenar, x lyk nk menghukum. bia diorg sendiri yg setel mslh diorg... kita sptutnya support n mendoakan yg tbaik. bukan sebar aib sana sini. terkilan dgn sikap manusia yg lebih terhibur dengan kisah2 aib org berbanding nak beramal. hmmm...

My Life's Journey berkata... [Reply to comment]

Hrmmm memang begitu lumrah hidup di dunia nie .. yang baik salah .. yang buruk pun salah ... huuuuuuu :(

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock berkata... [Reply to comment]

bagi aku menceritakan keaiban orang lain dalam apa cara sekalipun tetap salah ...


kalau crite tu xbenar dianggap fitnah...

Allahualam ...

excellence!

Adzrien Shoppe berkata... [Reply to comment]

yg buruk2 tak nak sebut nama... yg baik kita canang2kan.

Pembawa_Wacana berkata... [Reply to comment]

Entri tu kene ada niatnya.... macam kisah si penjaaga gol tu.... Buat la entri sekadar bagi semua orang pikir balik... betul ke tak citer tu..... Bukannya sokong mana-mana pihak.... Macam ni contohnya....

http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/07/gossip-khairul-fahmi-elia-jejari.html

Tapi kalau niat tu nak burukkan nama atau semata-mata nak naikkan trafik.... baik tak payah kan...

P/S: Ada sorang tu dier tak baca habis tapi terus komen.... hehehe

tyka berkata... [Reply to comment]

last gosip ritu cite psal gambit saifullah.. its not gosip but his fault. tapi lame lame maafkan dia sbb dia retweet datin tyka minta maaf ..

yang penjaga bola ni kes kecil je pon.. masuk blog yang burukkan dia .. kejar traffic saja tu ..

lepas ni nak buat tajuk "Ben Ashaari tak nak bagi Datin Tyka aiskrim " traffic naik tak. he he..

amiey lee berkata... [Reply to comment]

bagus entry ni..spatutnye kta tutup aib mereka...apapun harap mereka semua bahagia selalu...

DaYaH JeLitA berkata... [Reply to comment]

Betul tu abang ben...gosip atris satu hal...yang paling tak leh belah kalaw ada article menghina islam...konon nak sebarla bagi orang islam baca and kutuk article itu padahal mereka tak sedar mereka turut menyebarkan penghinaan itu...entah bila orang islam akan sedar pasal nie...

CutieLiesa berkata... [Reply to comment]

kebaikan yg sebesar gunung pun org akan lupa, apabila dia bt kesalahan walau sebesar zarah pun...sgguh xadil manusia ni kan...

Zainal berkata... [Reply to comment]

salam..

itu perkara biasa dalam kehidupan..manusia memang mudah lupa...samaada dengan jasa manusia ataupun dengan nikmat Allah

missbby berkata... [Reply to comment]

betul..sebolehnya cuba elak la cerita pasal orang lain..Sapa kita nak menghukum..Dok diam2 jaga diri sendiri sudah..

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

tahu xpe abg ... sbb tu mls nak amek port ..baca boleh , percaya ~ wallahualam .. letakkan diri kita jika kita di tempat mereka ~ maybe one day keaiban kita di buka .. baru kita rasa apa yg mereka rasa ~

Isteri Encek Bard berkata... [Reply to comment]

moga apek dan elia tabah menghadapi Ujian ini.. hurmmm kesain ngan mereka

yatie Awang berkata... [Reply to comment]

tak minat dengan n3 gosip

Chempaka Sari berkata... [Reply to comment]

teringat kes pengeboman di Norway, media barat berpusu2 salahkan umat islam, bila dah tau siapa punya angkara, senyap...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI