" Aku sayangkan MALAYSIA ! "

 

image

Mereka berebut-rebut inginkan WARGANEGARA kerana tau negara ini amat makmur sekali ...

Mereka sanggup merentasi lautan dengan berhimpitan dalam tongkang hanya kerana ingin berada di negara ini ..

Mereka menjilat jari sehingga licin ketika menjamah makanan dan menadah tangan bersyukur kerana berada di negara ini yang cukup dengan nikmatNYA walaupun hanya dengan  mengemis di tepi jalan .. 

Kita ?  Sesungguhnya aku cukup bertuah dilahirkan sebagai ANAK JATI MALAYSIA .. Sesungguhnya , bumi ini bumi bertuah .. Takkan aku berpaling tadah hingga ke akhir hayat aku ..

Jom kibarkan Jalur Gemilang di blog dan juga Facebook..

26 ulasan:

  1. yeah... we love MALAYSIA...!!!

    BalasPadam
  2. tul tu Encik BEN... syukur la... tapi ramai sgt orang asing lam malaysia ni...tak caya baca entry ni..hehe

    http://akmallrazlan.blogspot.com/2011/08/ramadhan-7-lautan-manusia-di-pasar-seni.html

    thnkas..

    BalasPadam
  3. tanah tumpahnya darahku..!!! MALAYSIA!!

    BalasPadam
  4. Malaysia owh Malaysia..
    tanah air ku...=)

    BalasPadam
  5. sama2 la kita bersyukur dilahirkan di Malaysia...

    BalasPadam
  6. betul tu...kalau kita tak jaga negara ni baik2 takut suatu hari nanti cucu cicit kita pula mengemis di negara lain...selamat berpuasa dan selamat menyambuat hari kemerdekaan...

    BalasPadam
  7. tengok kat header blog aku..cantik x??haha

    BalasPadam
  8. kte x mrdeka slagi dijajah mentaliti barat..

    BalasPadam
  9. kte x mrdeka slagi dijajah mentaliti barat..

    BalasPadam
  10. bangga menjadi rakyat malaysia :)

    BalasPadam
  11. malaysia oh tanah airku!!
    how i miss MALAYSIA alreadyyy!

    BalasPadam
  12. apa yg penting , kita harus bersyukur dgn segala apa yg telah jita kecapi dan nikmati .....

    p/s- saya pun dah kibarkan jalur gemilang di blog saya.... :)

    BalasPadam
  13. Alhamdulillah... dapat menikmati keamanan dan kestabilan Negaraku Malaysia yang tercinta... Terima kasih juga kepada semua rakyat Malaysia yang setia kepada Raja dan Negara....jangan sesekali khianati apa yang telah diberi oleh negara kita...Terima Kasih Malaysia...

    BalasPadam
  14. Bila difikir2kan, pelik jugak kan bagi mereka yang kata tak boleh hidup kat Malaysia ni...

    BalasPadam
  15. salam, ben itulah sebaik2nya sebagai Anak Malaysia..mencintai tanah tumpah tempat kelahirannya. Blog ben sudah dipaut.

    BalasPadam
  16. tetiba rasa semangat cam nak main bola pulak.. :)

    BalasPadam
  17. insyaallah....selamat menyambut ramadhan al-mubarak dan slmt hari merdeka.

    luv malaysia....

    BalasPadam
  18. Hahaha saya sayangkan Malaysia mcm saya sayangkan bantal saya! eeerr jom kibarkan bendera Malaysia di luar rumah!

    BalasPadam
  19. dah kibarkan di blog Mas...
    Mas sayangkan Malaysia!

    BalasPadam
  20. yup, walau di bulan pose, sekolah tempat acik mengajar tetap meriah dengan kibaran jalur gemilang!

    acik bangga menjadi anak malaysia.

    BalasPadam
  21. betul tu. dorang berusaha macam2 nak dapatkan warganegara malaysia. saya tahu sebab saya hadapi dorang. tapi kita asyik nak musnahkan negara kita sendiri. hargailah negara kita. plz. saya rayu sangat2.

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  22. dah lame dah aima berkempen kibar jalur gmilang..
    menyahut seruan kerajaan ^__^
    hehehe

    BalasPadam
  23. erm ..kat Miri ni kalau bukan pejabat kerajaan memang tak nampak la kibaran kempen jalur gemilang nih ... Kat kereta jauh sekali ...

    BalasPadam
  24. bangga jadi anak malaysia =)

    BalasPadam
  25. i am malaysian!! hehe, darah cina melayu india semua ada. hehe :)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009