Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 12 Ogos 2011

Bila BEN ASHAARI.COM tersenarai TOP 10 BLOG di Malaysia ?

 

Ini adalah ranking top 10 blog bahasa Malaysia berdasarkan maklumat daripada Alexa untuk trafik dari Malaysia.

  1. Denaihati (Global 30185, Malaysia 99)
  2. Ben Ashaari (Global 38229, Malaysia 189)
  3. Kujie  (Global 50979, Malaysia 231)
  4. Puan Bee  (Global 55094, Malaysia 232)
  5. Cik Epal  (Global 47198, Malaysia 252)
  6. Wan Cikgu Muzik  (Global 77159, Malaysia 259)
  7. blog.ariff  (Global 60646, Malaysia 282)
  8. Faizal Fredley (Global 62683, Malaysia 332)
  9. Yanmie Online  (Global 85571, Malaysia 364)
  10. ! Erti Kehidupan  (Global 86433, Malaysia 374)

Sumber : Ariffshah

 

Dan satu lagi ... Atas usaha rakan blogger , Denaihati membuat satu projek 5 blog yang paling kerap dilawati 2011 , maka inilah keputusannya ..

5 blog paling kerap dilawati oleh rakan blogger, nak tengok update pertama sila ke @ link. 9 blog ini disenaraikan berdasarkan jumlah paling banyak dilawati mengikut pilihan 117 rakan  blogger Malaysia dan Indonesia.

1. Benashaari.com (28)

2. Ariffshah.com (14) dan Kujie2.com (14)

3. Amanz.my (10) dan Redmummy.com(10)

4. Eyriqazz.com (9) dan Nisamenaip.blogspot.com (9)

5. Honeykoyuki.blogspot.com (8) dan Kupukupukecik.blogspot.com (8)

Sumber : Denaihati

 

Terima kasih Ariff dan Denaihati .. Setahun yang dulu , aku kerap lihat ranking rangking ni di blog blog otai ..  Teringin aku nak berada di dalam ranking tu .. Huuhuh.. Alhamdulillah , tak lama kemudian , blog aku mula tersenarai.. Terasa sangat berbaloi walaupun tidak menjanjikan kekayaan tetapi bukti bahawa usaha membawa kejayaan ..

Aku boleh.. Korang lagi boleh !

34 komen :

FaKArePa!n berkata... [Reply to comment]

blog abg Ben mmg hebakk.. hehe

Operasi Hitam berkata... [Reply to comment]

tahniah and keep it up abg ben.. :D sy selalu kerap lawat blog abg ben jugak setiap kali on9.. siap letak dlm bloglist lagi utk tahu update trbaru dri blog abg ben.. :D

Muaz Faris berkata... [Reply to comment]

terbaik la, ingin juga satu hari nanti

nafizah md padzin berkata... [Reply to comment]

congrats abg ben..huhu..=)
*jeles ni jeles..sambil hentak2 kaki..hihi

peNulis SeNjA berkata... [Reply to comment]

hahhaa ntah bila bole dok situ

twinkeenabilah berkata... [Reply to comment]

tahniah tahniah and keep it up :D

Amirah Suhana berkata... [Reply to comment]

yeaaaahhh semangat pulak tetibe! *

alepridz berkata... [Reply to comment]

tahniah bro ben... KEEP IT UP!

asnizaziz berkata... [Reply to comment]

congrats abg ben,,huhu..dasat r ^__^

cayob berkata... [Reply to comment]

waaa hebatnya, cuba cerita sikit...permula blogger ini..le kongsi bersama.....yang lebih detail...part 1,,2 .....

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

waaaaaaaaa..
x terkata dah ni!
heee..tahniah abg ben..
tinginnye nak jadi cam tu..hihih

cik violet berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben !! ;)

CKB berkata... [Reply to comment]

thniah

Suhaili Sarif berkata... [Reply to comment]

tahniah en ben :)

fiq. berkata... [Reply to comment]

congratess

Famili Ceria berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben...

Jom terjah sini:
Antara Sebab Malaysia Kalah Degan Singapore

Syairani Tarmizi berkata... [Reply to comment]

congrats bang ben.. bila saya nak jadi cam bang ben ni??haha..dlm mimpi kot :)

Pembawa_Wacana berkata... [Reply to comment]

agak-agak sampai ke aku ke situ....hmmm

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata... [Reply to comment]

wah... blog kak bee pon ade la.. blog yang selalu saya terjah :)tahniah pada semua...

Nur Ardilla Najwa berkata... [Reply to comment]

wah..tahniah abg ben...=)

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

tahniah papa bennn~~~

ayucinta berkata... [Reply to comment]

terbaekk..taniahh mr ben..usaha anda tidak sia2..:)

speak on mind berkata... [Reply to comment]

Congrate! suatu penulisan yang ternyata boleh memberi motivasi buat kami orang baru yang baru nak mengenali blog ni.:-)bersemangat rasanya!

wan_cikgumuzik berkata... [Reply to comment]

thanks for the good backlink..!

Nizam Ijam berkata... [Reply to comment]

berangan tuk join sekaki...tp terpikir kemana sgt dengan rank tu dengan kepuasan berblog kan :D

Gen2Merah berkata... [Reply to comment]

terbaekk.. tahniah en.Ben. kagum2

Gadis Berkaca Mata berkata... [Reply to comment]

tahniah ben ashaari. blog ben ashaari memang mantap!:)

pamie berkata... [Reply to comment]

waaahhh, tahniah bro! makin lama makin hebat!

atien berkata... [Reply to comment]

TAHNIAH abg ben...:)

Hadablogspotlive berkata... [Reply to comment]

cam rajin tu nak komen kat blog..huahuahau...

tp pepun..haahhhhh tahniahhh!!!

pacikkk perghhhhh hebatt uhh!!

Akak berkata... [Reply to comment]

wah...bling2 mata ni...tahniahhhh

BeloG MTT berkata... [Reply to comment]

Wahh tahniah Mista Sifu.. :)

tyka berkata... [Reply to comment]

ikut ranking , 2dayblogger number 2 ..
2dayblogger tak masuk .waaa
pape pon tahniah

Ujang9897 berkata... [Reply to comment]

no 10 pun jadi la..hahahaha

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI