Bila BEN ASHAARI.COM tersenarai TOP 10 BLOG di Malaysia ?

 

Ini adalah ranking top 10 blog bahasa Malaysia berdasarkan maklumat daripada Alexa untuk trafik dari Malaysia.

  1. Denaihati (Global 30185, Malaysia 99)
  2. Ben Ashaari (Global 38229, Malaysia 189)
  3. Kujie  (Global 50979, Malaysia 231)
  4. Puan Bee  (Global 55094, Malaysia 232)
  5. Cik Epal  (Global 47198, Malaysia 252)
  6. Wan Cikgu Muzik  (Global 77159, Malaysia 259)
  7. blog.ariff  (Global 60646, Malaysia 282)
  8. Faizal Fredley (Global 62683, Malaysia 332)
  9. Yanmie Online  (Global 85571, Malaysia 364)
  10. ! Erti Kehidupan  (Global 86433, Malaysia 374)

Sumber : Ariffshah

 

Dan satu lagi ... Atas usaha rakan blogger , Denaihati membuat satu projek 5 blog yang paling kerap dilawati 2011 , maka inilah keputusannya ..

5 blog paling kerap dilawati oleh rakan blogger, nak tengok update pertama sila ke @ link. 9 blog ini disenaraikan berdasarkan jumlah paling banyak dilawati mengikut pilihan 117 rakan  blogger Malaysia dan Indonesia.

1. Benashaari.com (28)

2. Ariffshah.com (14) dan Kujie2.com (14)

3. Amanz.my (10) dan Redmummy.com(10)

4. Eyriqazz.com (9) dan Nisamenaip.blogspot.com (9)

5. Honeykoyuki.blogspot.com (8) dan Kupukupukecik.blogspot.com (8)

Sumber : Denaihati

 

Terima kasih Ariff dan Denaihati .. Setahun yang dulu , aku kerap lihat ranking rangking ni di blog blog otai ..  Teringin aku nak berada di dalam ranking tu .. Huuhuh.. Alhamdulillah , tak lama kemudian , blog aku mula tersenarai.. Terasa sangat berbaloi walaupun tidak menjanjikan kekayaan tetapi bukti bahawa usaha membawa kejayaan ..

Aku boleh.. Korang lagi boleh !

34 ulasan:

  1. blog abg Ben mmg hebakk.. hehe

    BalasPadam
  2. tahniah and keep it up abg ben.. :D sy selalu kerap lawat blog abg ben jugak setiap kali on9.. siap letak dlm bloglist lagi utk tahu update trbaru dri blog abg ben.. :D

    BalasPadam
  3. terbaik la, ingin juga satu hari nanti

    BalasPadam
  4. congrats abg ben..huhu..=)
    *jeles ni jeles..sambil hentak2 kaki..hihi

    BalasPadam
  5. hahhaa ntah bila bole dok situ

    BalasPadam
  6. tahniah tahniah and keep it up :D

    BalasPadam
  7. yeaaaahhh semangat pulak tetibe! *

    BalasPadam
  8. tahniah bro ben... KEEP IT UP!

    BalasPadam
  9. congrats abg ben,,huhu..dasat r ^__^

    BalasPadam
  10. waaa hebatnya, cuba cerita sikit...permula blogger ini..le kongsi bersama.....yang lebih detail...part 1,,2 .....

    BalasPadam
  11. waaaaaaaaa..
    x terkata dah ni!
    heee..tahniah abg ben..
    tinginnye nak jadi cam tu..hihih

    BalasPadam
  12. congrats bang ben.. bila saya nak jadi cam bang ben ni??haha..dlm mimpi kot :)

    BalasPadam
  13. agak-agak sampai ke aku ke situ....hmmm

    BalasPadam
  14. wah... blog kak bee pon ade la.. blog yang selalu saya terjah :)tahniah pada semua...

    BalasPadam
  15. terbaekk..taniahh mr ben..usaha anda tidak sia2..:)

    BalasPadam
  16. Congrate! suatu penulisan yang ternyata boleh memberi motivasi buat kami orang baru yang baru nak mengenali blog ni.:-)bersemangat rasanya!

    BalasPadam
  17. thanks for the good backlink..!

    BalasPadam
  18. berangan tuk join sekaki...tp terpikir kemana sgt dengan rank tu dengan kepuasan berblog kan :D

    BalasPadam
  19. terbaekk.. tahniah en.Ben. kagum2

    BalasPadam
  20. tahniah ben ashaari. blog ben ashaari memang mantap!:)

    BalasPadam
  21. waaahhh, tahniah bro! makin lama makin hebat!

    BalasPadam
  22. cam rajin tu nak komen kat blog..huahuahau...

    tp pepun..haahhhhh tahniahhh!!!

    pacikkk perghhhhh hebatt uhh!!

    BalasPadam
  23. wah...bling2 mata ni...tahniahhhh

    BalasPadam
  24. Wahh tahniah Mista Sifu.. :)

    BalasPadam
  25. ikut ranking , 2dayblogger number 2 ..
    2dayblogger tak masuk .waaa
    pape pon tahniah

    BalasPadam
  26. no 10 pun jadi la..hahahaha

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI