Kawan aku nak buat blog ..

 

" Loh.. Kau nak buat blog ? " . Aku tanya ..

" Aah.. aku tengok kau buat.. cam best jer .. Dapat duit lagi . Tu best tu .. "

" Sbb dapat duit je kau nak buat blog ? "

" Dapat awek .. Haa.. aku tengok ramai awek cun  jadi blogger nih ! Aku kan single lagi.. Haaa.. Tapi paling utama . duit la "

" Kau minat ke dalam bidang penulisan ? Aku tengok , kau membaca pon malas .. "

" Ala.. apa susah .. Merepek je dalam tu.. Aku baca banyak blog main tulis je apa apa pon.. Tu pon ramai baca .. Haa..cam kau punya.. Ramai jer .. "

" Aahh. ramai je baca.. Tanya la berapa lama aku usaha ? Tanya la camana aku promote .. Aku bukan tulis je pastu nganga .. Pastu ramai je masuk baca .. Tapi tak pe , kalau ko minat .. aku boleh je tolong .. tapi kau kena la usaha sendiri untuk berjaya .. ok ? "

" Kau tak leh tolong aku ke ? Kata kawan kawan .. "

" Hehe.. boleh jer.. Tapi yang penting , dari kau sendiri .. Aku cuma 'leh intro' kau pada rakan rakan blogger.. Part lain , kena usaha sendiri .. "

" Ok ok.. nak tanya.. camana nak pasang nuffnang dan nak dapat banyak trafik eh ? "

" Ko dah register email ke belum ? "

" Alamak..email tu apa ? "

Hampeh.... nampak sangat buta internet ..

17 ulasan:

  1. hehe.. takpe la slow slow.. kita pon bermula dari 'zero'.. tak gitu?

    BalasPadam
  2. haha takpe takpe.. dlu sy pun macam tu gak.. so memang kena start dari zero balik..

    BalasPadam
  3. Haaa..puak nie bukan depa yang pening tapi kita yg lebih pening dari depa..hhaha

    Entri Terhangat!! :
    Oh Perempuan Dan Onani!!
    Oh Payudara Dan Pramugari!!

    BalasPadam
  4. saya pun ada kawan camni, dia kata nak wat blog utk suka2 jer...bila suruh daftar blogger tp x reti...last2 saya x ajar dia, sakit kpala jer...ha3

    BalasPadam
  5. email pun tak tahu ke? pelik aq.....
    budak baru nak belajar...good job

    BalasPadam
  6. serius kecewa kalau jumpa orang camtu...

    mereka tau cara nak dapat $$$ jer...

    mereka taktau betapa sukarnyer untuk mencari idea untuk buat satu2 entry...

    mereka tak tau betapa sukarnya umpama nak pecah otak untuk promote blog...

    tau nak $$$ jer... ades...

    p/s: saya dah banyak kali dah jumpa org camni... sabo jelah

    BalasPadam
  7. haha umo 5 tahun pun tahuu 'email' tu apeee :D

    BalasPadam
  8. aduhh payah.. hidup nak duit je.. duit bukan segalanya tapi duit memang penting.. hurmm.. gitulah..

    BalasPadam
  9. org skg pilih jalan pintas je nak cari duit..nak cari dalam dunia cyber, dunia internet, tapi bila sebut email pon, x tau..hampeh..hahaha

    BalasPadam
  10. alamak kena ajar buat email dulu pulak, hehe xpe slow2 boleh je

    BalasPadam
  11. cadangan: apis cadang abg ben buat entry tutorial jugak.. buat r backline kat sumber dimana aBA amik... 1nye...sah2 org bce blog aBA ni..ke2 nye ramai org pomot blog aBA ni dr masa ke semasa..x pelu buat entry pun,blog ni akn org tw... :)

    BalasPadam
  12. seriously? ade ke org tak taw email??

    dia ada facebook tak?
    klu ada fb, patutnya dia taw apa itu email..

    BalasPadam
  13. terkenang zaman saya dulu..hehe.

    http://muazfaris.com

    BalasPadam
  14. huhu..menulis blog memang best..

    BalasPadam
  15. tulis blog ni kena ada minat nak menulis & share jgk kan sebenaqnya...barulah terisi & terupdate blog...pendapat sy lah...

    tp kalau emel pun xtaw apa dia mmg parah lah...kena tolong tu.

    BalasPadam
  16. hahahha.. kalau e-mel pon tak taw hape, mmg payah lah nk ajr satu2.. kahkahkahkah

    BalasPadam
  17. buat blog nmpk macam senang. em org ingat senang dapat duit dgn blog, tp tidak. nk buat org tertarik dgn blog kita sungguh susah. semua org mula dgn zero. cuma beza nya usaha tak usaha :) blogwalking?

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI