Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 13 September 2011

Itulah jantungnya ..

Bila doktor kata , "Itulah jantungnya .. kepalanya dan itulah punggungnya .. Nampak yg kelip-kelip tu ? Itulah degupan jantungnya .. "

Subhanallah ... Mengeletar aku melihat kebesaranNya .. Sungguh agong ciptaanMu ..

Selesa si kecil tu dalam tu .. tanpa risau akan kehidupan ini .. tanpa perlu risau akan dosa .. dia berada dlm dunianya ..

Bagaimanakah aku akan mendidiknya nanti ? Besar sungguh tanggungjawab itu .. Aku bersyukur padaMu ,Ya Allah.. Terima kasih..
Published with Blogger-droid v1.7.4

33 komen :

cik violet berkata... [Reply to comment]

bestnye dapat baby ;)

ytekecik berkata... [Reply to comment]

mesti seronok dptdgr dn liht jntung dia..first time tgk jntung bby bdenyut mmg teruja.. smpai mnitis air mta.besr sunguh kuasa Allah SWT

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Secara ikhlas.....mat gebu amat tersentuh dengan entri ini....

Aunty P :) berkata... [Reply to comment]

maknanya lepas ni . en.ben kena lebih berhati-hati dengan kata-kata,
lebih berwaspada dengan perbuatan, sebab all of those thing akan jadi ikutan anak-anak .
kata-kata akan jadi doa, perbuatan akan jadi tauladan:)
selamat menjadi bapa .

lemongrass berkata... [Reply to comment]

Congrats Ben and Azila. Memang seronok tengok degupan jantung our babies for the first time kan.
memang besar tanggungjawab kita as parents ni. InsyaAllah you and azila will be great parents!

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata... [Reply to comment]

wahhhhh sebulan dua nanti boleh le tahu baby boy or girl pulak... =)

aimie amalina berkata... [Reply to comment]

subhanallah =]
meniti hari yang makin dekat
dari sehari ke sehari
moge dipermudahkn semua urusan abg beben dan wife ye =]

whitecappuccino berkata... [Reply to comment]

Terharunya..subhanallah..

AHMAD AFIQ berkata... [Reply to comment]

xdapat tgk kelip2. gmbr static

Fatin Fashilin berkata... [Reply to comment]

Tahniah Encik Ben dan Isteri, semoga Baby sihat sentiasa..

Alya Esprézzo™ berkata... [Reply to comment]

tak sabar nak tggu Ben Ashaari Jr.!! hihihihi..

ayu zan berkata... [Reply to comment]

tahniah...m0ga anak membesar dgn shat..dan lahir sbgai anak yg baik..

aisya zaida berkata... [Reply to comment]

subhanallah.. indahnya ciptaan Allah. rasa teruja bila tgk.. jgn lupa amalkan surah maryam, surah luqman n surah yusuf masa tengah mengandung :)

THE LEKAT LEKIT STORY berkata... [Reply to comment]

rupanya itulah perasaan bakal seorang ayah yer... sbb en hubby dulu x pnh luahkan perasaan jd x tau.. cuma bila baby lahir dia nampak excited & amat syg baby girl dia

Sunah Sakura berkata... [Reply to comment]

subhanallah..... T_T

fyna berkata... [Reply to comment]

kuasa tuhan kan abg ben...fyna pun teringin gak ada anak..

aida4eva berkata... [Reply to comment]

bby..say hi to auntie aida..hehe

^_^

insyaallah abg ben n akak azila akan menjadi yg terbaik untuk dia <3

jaja berkata... [Reply to comment]

tahniah abg ben. u'll be a great father InsyaAllah :)

Eera Shera berkata... [Reply to comment]

jadi daddy beben yg baik!

mas saari berkata... [Reply to comment]

insyallah abg ben...moga kita semua menjadi ibu bapa yg terbaik utk anak2

Dylla Abas berkata... [Reply to comment]

u'll be a great father 1 day soon..insyaAllah :)

WaniGhani berkata... [Reply to comment]

1st time saya dgr degupan jantung baby, time tu 2 bulan pregnant..air mata saya mengalir..terharu,kagum..bercampur2 perasaan. Nikmatilah saat2 ni en.ben sbb nanti confirm akan rindu!!

maszull berkata... [Reply to comment]

salam En Ben...alhamdullilah best nyer nak jadi mak n ayah...

itulah keajaiban yang Allah kurniakan pada hamba2nya di dunia ini iaitu zuriat...

semoga En.ben n isteri gembira dgn kurniaan Ilahi ini..:)

MARIA LIZA berkata... [Reply to comment]

that's why we have to appreciate our wife..tu belum tengok isteri melahirkan...for sure Ben mengalirkan air mata...Anyway, sayangilah anugerah Allah ini...

Lulu Caldina berkata... [Reply to comment]

sob sob, tahniah, semoga semuanya selamat

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata... [Reply to comment]

lepas pada tu...mesti terus gosok2 perot cik bini kan....

Aiza Hamid berkata... [Reply to comment]

semoga semuanya selamat. amin

cpahniza berkata... [Reply to comment]

anugerah Allah...alhamdulillah syukur pd Dia yg menjdkan ssempurna yg mungkin...ehhhh baby abg bengg eh...tahniah ye abg bengg...

Isteri Encek Bard berkata... [Reply to comment]

Subhanallah menitik air mata ieb baca entry a. ben nie... sebab suatu masa dahulu ieb pernah melihat ia seperti itu, tapi ternyata dia tak lama dalam perut ieb... dia tak kuat untuk bertahan sehingga membesar...

FasiHaH SupiaN berkata... [Reply to comment]

Subhanallah........

MONYA-SVC berkata... [Reply to comment]

ms 1st time ngandung doktor tunjuk kan jantung baby bg tgk sampai keluar air mata

Ummiakid @ lily berkata... [Reply to comment]

ucapan kesyukuran dari bakal seorang bapa yang paling menyentuh perasaan...bangga kalau seorang isteri mendengar ungkapan itu...tahniah En Ben

siti norlaili yusof berkata... [Reply to comment]

subhanallah...

tulah momen paling indah wat yang bergelar ibu dan ayah..

mndengar degup jantungnya...
hm,x dapat nak bayangkan perasaan tu...terlalu manis.

tahniah ye..:)

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI