Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 12 Oktober 2011

Lelaki budiman semakin pupus ? Benarkah ?

 

Gentlemen kah  aku ?  ? Hahaha.. Aku tak budiman  100% tapi aku cuba menghormati wanita sebaik mungkin .. Aku kan ada mak , adik dan isteri .. Cuma kadang-kadang terikut perasaan skit..

Perghhh..Terus-terang aku kan ? Hahaha.. Apa kes nak menipu kan ? Teringat cita Nora Elena .. Sapa nama hero tu ?? Lupa pulak aku.. Sapa eh.. alaaaa.... Haa.. ingat dah.. Ben Tan ? Eh.. Seth Tan kan ? Hahahaha..  Tu contoh laki budiman ?

Menurut seorang wanita , "seorang lelaki budiman akan memastikan wanita berasa selesa dan selamat dengan kehadirannya. Seorang gentleman juga harus tahu berinteraksi dengan baik,".

Wahh... Dasatkan .. Bukan mudah nak jadi lelaki budiman.. Apa yang akan berlaku cumalah kepura-puraan jika dia sememangnya bukan punya sikap begitu .

Bagi aku , lelaki budiman ni sememangnya perlu belajar dari kecil menghormati orang lain atau perlu belajar merendah diri terlebih dahulu baru mampu jadi lelaki budiman.. Paling penting , jadi budiman pada diri sendiri baru mampu melakukannya pada wanita. 

Masalah sekarang , ramai lelaki cuba nak jadi gentlemen semata mata nak tunjuk macho.. kan kan ? Bila dah kawin ? Tu diaaa...

Dalam satu undian secara ringkas di sebuah fan page FB , dalam tempoh 16 minit saja dah dpat 112 LIKE .. hehehe ..image

Anda pula bagaimana ?

30 komen :

sis92 berkata... [Reply to comment]

mmg susah nk jumpa lelaki budiman :0
realiti ni abg ben :)

sis92 berkata... [Reply to comment]

opsss abg ben jmputla dtg blog ye :)
sokong kami blogger kampung :)

shiela berkata... [Reply to comment]

bkn senang skrg nk cari laki yg budiman nie hu2..tgk kat paper2 ramai lelaki yg bergelar jan...untung le sape dpt laki budiman jd teman hu2

http:///shielasweet85.blogspot.com

baru nk join blog hu2..

Mama Qist berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah.. my husband seorang yang budiman..

mishnurlin berkata... [Reply to comment]

abah saya contoh lelaki budiman :)

Datin BERSERI berkata... [Reply to comment]

mcm entry nurul badiah lai bout orng yang benar mencintai kite dgn orng yang sekadar mencintai....

like this entry
ssh benor nk cari yg really gentlemen!

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid berkata... [Reply to comment]

saye dah culek sorg lelaki budiman jadi suami saye.hihihi~

nurkaloi berkata... [Reply to comment]

hahah mungkin benar sudah pupus

perempuan hampir hahah

Niena Pengembara Ilahi berkata... [Reply to comment]

setiap org akan mengatakan lelaki yg terdekat dgnnya adalah lelaki budiman.

JunAina berkata... [Reply to comment]

lelaki budiman tidak termasuk dalam carta top 10 gadis2 masa kini tetapi lelaki hartawan yang menjadi aim dia orang...

budiman bukan pengukur kebahagiaan...cewahhh...tapi ada ke lelaki budiman seperti Seth Tan tu atau hanya sekadar lakonan...?

Lelaki Ini berkata... [Reply to comment]

diowg tak jmpa saya lagi tue abg ben!
hahaha

NasZ berkata... [Reply to comment]

betul tu. saya ni tak budiman langsung. teruk je.

MOHD NASER.com

Zainal Abidin berkata... [Reply to comment]

salam...

sebelum kawin semua nampak baik...wangi dan harum...

lepas kawin...barulah tahu perangai sebenar pasangan masing2...

tetapi kena belajar menerima pasangan....kita semua manusia..tak lari dari kelemahan...hanya allah saja yang maha sempurna...


Blog Encik Zainal

Darus Interferon berkata... [Reply to comment]

aku lelaki budiman tu :)

nUr aDila berkata... [Reply to comment]

huhuhu..lelaki budiman..dimanakah di kau........????

Chegu berkata... [Reply to comment]

ulps...nak jadi budiman gak a, tapi t pupus plak, x jadi a nak jadi budiman mcm ni

shiela berkata... [Reply to comment]

tul 2 sis...sabo jek lh

logorithm berkata... [Reply to comment]

Ini kena dilentur sejak dari rebungnya lagi. Tanggungjawab ibubapa tuh...


Terbaru dari Logokoko:

[U] Jom makan strawberi?

[U] Proton Satria Neo menyerupai binatang apa?

[U] Dijumpai mati di padang golf

shiela berkata... [Reply to comment]

biasalh..siapa nk ckp dia dok ngan singa he2...bg sy xmau lh cari yg terlalu budiman just sederhana sdh le kn..

Jahidih Saili berkata... [Reply to comment]

semakin pupus tapi takkan pupus :) akan sentiasa ada lelaki budiman..

ameris berkata... [Reply to comment]

alhamdulillah... setakat ni suami saya seorg budiman...

AMMAR YASIR berkata... [Reply to comment]

Susah lagi mencari perempuan solehah.. KAN kan?

CikPuan Fara berkata... [Reply to comment]

ada lelaki budiman dgn org terdekat je spt ibu, isteri, anak-anak. org lain dia wat dek je..

masz amysya berkata... [Reply to comment]

zmn skang nie da la lelaki lg kurang dr ppn.pas 2 nak cari yg budiman bkn sng.ade tapi x byk la.

MiNaH nGokNgEk berkata... [Reply to comment]

budiman tu terlalu subjektif.....dependsla pada pandangan masing2kan....for ur wife mestilah en ben lelaki budiman but for me my husbandla lelaki budiman.....hehehehe

khairul akmal bin azman berkata... [Reply to comment]

gua x la budiman sgt..

if poyoness ade la..

shiela berkata... [Reply to comment]

yeake khairul hu2...kita nie yg sedang2 jek udah le kn..mn nk cari yg sempurna..but jgn le jd cm yg dlm paper udah le yek..cm yg terabaru nie bdk umo 6 thn meninggal kat tgn seorg bapa wlpn bapa tiri...

syalinda johari berkata... [Reply to comment]

sebelum kawen mungkin ramai lah lelaki budiman, tapi lepas kawen tahap kebudiman tu dah makin turun. pada saya untuk dapat title lelaki budiman bila seseorang lelaki tu boleh hormat pasangannya, mak ayah, kluarga mertua dan juga orang di sekelilingnya.. janganlah dengan kawan2 dan orang lain bukan main lagi jaga hati, tapi dengan bini buat macam sampah..

lelaki budiman tak perlu romantik, tapi biarlah tahu benda apa yang perlu dibuat pada satu2 ketika.. dapat berfikir kena pada tempatnya..

Zaid Huda berkata... [Reply to comment]

kalau semua takut nak jadi sempurna, bila bangsa Melayu nak gah semula? kalau cakap benda baik je, banyak yang lebih rela ambil jalan tengah. so-so. semua orang ada peluang untuk melakukan perubahan.
:)

shiela berkata... [Reply to comment]

yea sy setuju...laki budiman jgn hanya lakonan semata2..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI