Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 3 Januari 2011

Harga sebuah populariti pada blog ..

 

Cara termudah nak popular selain masuk Raja Lawak atau Akademi Fantasia , buatlah blog .. Confirm dikenali ramai orang dan ramai kawan punya ..

Tapi bersediakah korang untuk 'diserang' dari segi psikologi ? hurm.. Kalau ada yang sampai bengang , abis  semua dikoreknya...Gambar , cerita peribadi .. apa saja yang boleh diserang , akan dijadikan bahan .. Bersediakah ?

Kadang kadang ada yang terlupa , dunia blog ini seolah olah selamat .. Gambar kita selamat .. cerita kita selamat ... Segalanyalah selamat .. maka boleh cerita apa saja..

Jika itulah anggapan korang , maka salah ! Dunia blog ini tak selamat .. Nak cerita , cerita je isu biasa .. Walaupun blog peribadi , elakkan segala cerita mengenai ahli keluarga , harta benda , pekerjaan , yang mana mungkin boleh membahayakan korang dan juga orang terdekat ..

Kita tak tau.. hari ni kita blogger picisan atau tepi longkang .. esok lusa ?? bila popular ? Abis semua diselongkarnya.. Kalau kena yang ok , ok la kan.. kalau kena yang busuk hati ????

FIKIRKAN .. LIHAT CONTOH YANG TERBARU ... Sejauh mana korang mengejar populariti ? Dan apakah niat sebenar berblog ? fikirkan keselamatan walaupun sekadar suka suka ...

Dunia blog tidak seindah apa yang kita sangkakan .. Aku dah alaminya walaupun baru setahun pengalaman ..

GAPS, PERKASA buat laporan polis mengenai ADUN hina Sultan

 

SHAH ALAM: Gabungan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS) dan Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) membuat laporan polis berhubung kenyataan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sri Muda, Shuhaimi Shafiei, yang dianggap menghina Sultan Selangor dalam laman blognya.

Pengerusi GAPS, Hamizun Khairuddin, berkata Shuhaimi dalam kenyataannya menerusi laman blog http://srimuda.blogspot.com pada 30 Disember lalu didakwa terang-terangan menentang keputusan Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, yang memperkenankan pelantikan Mohd Khusrin Munawi sebagai Setiausaha Kerajaan (SUK) negeri Selangor yang baru.

"Kenyataan ADUN itu seolah-olah memberi amaran bahawa Sultan Selangor akan berdepan dengan tindakan rakyat. Ia berunsur fitnah, menghina, menggertak, menggugut dan derhaka kepada institusi raja di Selangor.

"GAPS akan membuat laporan polis setiap hari di semua daerah sehingga ADUN tersebut dikenakan tindakan," katanya kepada pemberita sebelum membuat laporan polis berhubung perkara itu di Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam di Seksyen 6 sini, hari ini.

Hamizun berkata, GAPS akan mencadangkan pertuduhan mengikut Seksyen 121 Kanun Keseksaan dikenakan terhadap Shuhaimi kerana perbuatan mengugut Sultan Selangor.

Dalam blog itu, Shuhaimi antara lain berkata jawatan SUK tidak memerlukan perkenan Sultan Sharafuddin Idris Shah dan sebaliknya ia adalah di bawah bidang kuasa Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri dan baginda seharusnya bertindak berdasarkan nasihat majlis berkenaan, bukannya berkecuali.

Malah, Shuhaimi menerusi kenyataan dalam laman blog berkenaan seolah-olah turut memberikan amaran kepada institusi beraja Selangor supaya tidak berterusan bertindak membelakangkan majlis mesyuarat berkenaan atau terpaksa berdepan dengan gelombang kebangkitan rakyat bagi menentang pihak istana. - BERNAMA

-BHARIAN-

Tiru gaya blogger macho ! Peewiittt

 

image

Peewiittt ... ganas bro kita nih .. mabeles gitu .. hehehe... Mau tau sapa dia ? Blogger Shafiq dan seorang lagi .. hehehe .. rasa korang sapa lak aku nak pilih blogger macho kita ?

image

Yearghh.. abang macho kita ni lak ... mmg sempoi dan santai orangnya .. baikhati dan juga peramah .. baru je berblog abang kita ni tapi gayanya ? Pergh.. makin hari makin power rangers gitu.. Tak caya g la godek blog dia sendiri.. jom .. SHAH

Pertanyaan buat aku ..

 

Sahabat blogger ini ( link ) ada menanyakan soalan pada aku .. berkaitan kekerapan update dalam masa satu hari ...

Hurm... simpan idea untuk esok lebih baik dari post banyak banyak eh ? Hehehe... Kalau satu hari ni ada 10 idea , maka simpan la untuk 10 hari akan datang.. kalau esok lak ada 10 idea lagi , simpan la lagi yer ? gitu eh ? Jadi sehari biar je post satu atau dua entri ? Kemudian habiskan masa g promote blog dan g berforum ? gitu ke ?

Kalau ikut style orang lama , yup .. mmg sesuai la satu hari satu post .. atau satu minggu satu post kemudian habiskan masa dok merayau sana sini .. Mereka boleh buat gitu sebab mereka dah simpan beribu entri dalam tu disamping entri mereka mempunya 'umpan' untuk menangkap trafik .. Kena tau bab tu ..

Dan jangan lupa seperkara lagi , mereka dah lama menjual nama blog mereka ke merata rata ceruk rantau maka tidak hairanlah hanya sekali update beratus ribu masuk ke blog mereka.. Itu dah mencukupi..

Kalau kita yang baru saja berblog ? Satu cukup ? Esok buat lagi ? Pastu g ke blog orang , kemudian spam ? Pergh.. bila mereka datang .. baca entri kita yang satu tu ... entah menarik minat mereka atau tidak ? Apakah mereka akan kembali lagi untuk membaca entri kita untuk keesokkan harinya ? Kalau entri kita entri umum , mungkin.. kalau entri kita bercerita tentang aktiviti kita hari ini , camana pulak ?

Pendapat aku yang tak bijak ini ... update selagi ada idea ... Jangan mengarut , jangan mencaci maki .. blog kita , cerita kita .. selagi tidak memudaratkan sesama saudara seagama , sebangsa mahupun sesiapa saja  maka ... buat je la...  kan ?

Hari ini kita mungkin update 10 entri .. bila orang dah mula kenal .. kita mula kurang kepada 8 ... lama kelamaan .. ikut mana yang termampu ..

Usaha tangga kejayaan ... G tengok blog kawan kita yang mana kena kutuk memula .. tapi skang ? hehehe .... WWW.BORAKKOSONG.COM  berbaloi baloi .... kan bro kan .. hehehe..

Khairul Fahmi dapat rumah ! Wah ...

 

KOTA BHARU: Penjaga gol pasukan bola sepak negara, Khairul Fahmi Che Mat, 21, yang membantu Malaysia muncul juara Piala AFF Suzuki 2010 baru-baru ini dianugerahkan sebuah rumah oleh kerajaan Kelantan bagi mengenang jasa dan pengorbanan penjaga gol itu.

Pemberian rumah itu diumumkan sendiri oleh Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, selepas majlis meraikan Khairul Fahmi oleh penduduk Kampung Cherang Ruku di sini, hari ini.

"Sebagai mengenang budi dan menghargai jasa anak muda kita yang berbakti melalui sukan bola sepak membantu negara menjulang piala, maka pihak kerajaan negeri memutuskan menghadiahkan sebuah rumah kepada Khairul Fahmi.

"Kita akan tetap beri hadiah. Itu kenyataan saya (pemberian sebuah rumah) dan segala butiran mengenai pemberian hadiah tersebut akan dilaksanakan oleh Exco bertanggungjawab," katanya.

Turut hadir pada majlis itu ialah Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Insan, Belia, Sukan dan Badan Bukan kerajaan (NGO) Negeri Kelantan, Abdul Fattah Mahmood.

Nik Aziz berkata, kerajaan Kelantan begitu berbangga dengan kecemerlangan Khairul Fahmi dan berharap pemain itu akan terus meningkatkan prestasinya pada masa akan datang.

"Dia masih muda dan perlu menjaga diri dengan baik. Dengan bakat yang ada, dia boleh menonjol sampai bila-bila. Kita menghargai bakat dia serta keluarga dia, sebab itu kita berjanji nak beri hadiah rumah kepada dia,” katanya.
Terdahulu dalam ucapannya, Nik Aziz berkata bersukan adalah satu riadah yang sangat dituntut dalam agama Islam.
"Kita perlu seimbangkan antara tuntutan dunia dan akhirat. Bersukan boleh tetapi kita jangan lupa solat. Solat membentuk keperibadian akhlak yang mulia. Kita jangan terbabit dalam gejala najis dadah.

"Nabi Muhammad SAW dahulu pun bersukan juga. Masa saya berumur 11 tahun ketika zaman perang Jepun saya menunggang kuda dengan beberapa adik-beradik saya. Saya menang ketika itu, kerana terlampau gembira saya angkat kedua-dua tangan dan bila biawak lalu kuda pun terkejut dan saya pun jatuh. Sampai sekarang kesakitan itu masih terasa," katanya. - BERNAMA

-BHARIAN-

36 ke 34 sekelip mata ??

 

Hehe.. tau ke menda tu ? Oh tidak... bukan yang itu .. size seluar aku laaa...

Lepas Aidilfitri tahun lepas , aku tak jaga sangat badan aku sbb nak membesarkan lagi size badan aku ni .. Maka .. naiklah dia ke tahap yang aku rasakan dah terlampau .. hehehe .. berat badan aku dah mencecah 98kg masa tu.. tapi tak nampak berisi sangat .. maklumlah .. pandai cover line ..

Tapi satu masalah timbul... selera makan aku cam nafsu kuda .. asyik nak melantak je keje.. Pantang jumpa makanan , aku tinggalkan pinggan je.. Tulang ? Jangan harap laaa... Tulang bagi kucing weh.. hehehe..

Tapi sebelum masuk tahun baru tu , aku nak turunkan berat aku ke berat feveret aku , iaitu 90kg.. Kalau berat aku kurang dari 90 kg tu , bermakna aku kurus.. aku tamo kurus !! Nanti cam badan pelakon Korea lak.. tamo tamo.. aku suka badan cam tentera US gitu.. Mantap kan ? Hehe..

Maka aku pon mula mengamalkan cara diet aku tersendiri ... Mujarab ! Dalam masa seminggu , hilang 5kg .. hehehe.. Seluar aku dari 36cm turun ke 34cm ... cukup dah tu.. tamo kurang dari tu..

Pernah kurang dari tu , orang tegur kata sakit lak .. Terpaksa gemukkan balik ! Sampai bila nak gini ?

Blog Pilihan Petang ..

 

image

http://diariamzar.blogspot.com/

image

http://manyusoef.blogspot.com/

 

suka dua dua blog nih !!!

Perkara yang paling ku takuti ..

 

Haa.. berikut adalah perkara yang paling aku takuti , bila nak g kerja ..

  1. sakit perut  dalam ERL atau LRT
  2. terlupa zip seluar
  3. tersalah pakai kasut
  4. tali pinggang tak dimasukkan pada lubang yang betul
  5. bulu hidung terkeluar
  6. terpakai seluar dalam ayah ( dulu la )
  7. duit tertinggal
  8. kaki seluar termasuk dalam stokin.. ala ala tentera jepun lak
  9. butang baju tertanggal
  10. terpengsan dalam lrt ..

Hehehe.. nasib baik yang no 6 tu nyaris je.. hahahha

Tak kira !! I nak u gemok gak ...

 

Mak aih... boleh gini ? Ada pasangan kekasih mahukan pasangan dia mengemokkan diri ala ala kucing parsi gitu sbb tamo orang lain ngorat kekasihnya itu .. Pergh.. tak ke dia sedar , bila dah comel begitu lagi ramai suka lebih lagi kalau pasangannya tu lelaki .. haaa.. Kena comel plus kaki lawak . mmg abis la.. mesti datang squad Astro RAja Lawak culik kekasihnya tu ..

Tapikan .. tak adil la bagi aku .. Walaupun dah kawin mahupun belum sebenarnya tak hak menyuruh sapa sapa mengemukkan diri kecuali atas sebab sebab kesihatan ..Kalau atas sebab cemburu tu , haih .. bawak bawak mengucaplah ... Kang datang penyakit , sapa susah ? Kalau yang berisi tu perempuan , senang senang je laki tu cari lain .. Kalau perempuan , haaa... sama jeee ...

Satu lagi.. lelaki ni ha.. kalau suruh awek dia gemukkan diri tu sbb tak nak kena kebas ... ketuk kepala dia 13 kali .. kepala lutut dia 15 kali .. Tau nape ? Tang awek dia ,suruh gemuk .. Tapi dia ? Mata cam mata iguana !! 360 darjah boleh pusing !! Abis segenap sudut boleh fokus !! Jangan weh .. nasihat aku wahai wanita ... pedulik je kata kata lelaki yang bukan suami anda itu.. Kalau dh tu .. fikir fikirkan dari sudut kesihatan .. Aku yang maintain anggun ni pon leh darah tinggi singgah .. apa tah lagi kalau dah berisi dengan segala lemak , gula , garam  tu haa... haa..fikirkan la ..

Apa pun , cemburu tolak tepi... Kesihatan patut diutamakan .. Bukanlah nak kata gemuk tu tak sihat dan kurus tu sihat .. Tapi yang kurus tu nak bagi gemuk , pastinya kena makan macam macam kan ? Bukan main masukkan angin dalam badan terus gemuk gitu je kan..

Maaf yer.. ni bukan entri perli sesiapa... cuma kena prihatin terhadap pasangan anda .. Jagalah kesihatan .. Di samping tu boleh berjimat .. Marilah tanam ulam kat rumah.. jimat jimat...  Kalau ada yang terasa , minta maaf yer ..

Teringat masa jadi CIKGU BEN

Untitled-1

hahahah.. kenangan neehh.. tahun berapa eh... 2002-2004 kot.. haaa... Dah besar besar budak nih...

Ada yang aku pernah terserempak dalam LRT .. tapi boleh wat dek je diorg.. hahaha.. Haih.. muka skema je kan .. hahahha ..

Aku amal petua awet muda ?

 

Hurm.. ada yang tanya aku.. camana aku mengekalkan ' kejelitaan 'aku neh ? PErghh... ingat aku maya karin ke ??

Caranya mudah saja ... BOTOX .. pe lagi.. kasi cucuk ar sana sini .. mau kasi hidung mancung ? Kasi cucuk kat dalam lubang idung .. mau kasi mata nampak ayu ? Kasi cucuk itu mata .. haaa... ada harapan mati cepat... huhu.. jgn ikut langsung petua sesat nehh !!

Aku dah berusia 35 tahun... tapi ada yang kata aku tak nampak pon gitu .. Hurm.. entah ler.. aku pon sebenarnya tak terfikir umur aku gitu .. Main belasah je hidup.. hahaha.. boleh gitu ? Adeh.. Jangan ikut perangai sesat gini !!

Aku rasa corak pemakanan la kot disamping selalu bersenam .. Walaupun aku ada satu penyakit keturunan yang mmg susah nak elak iaitu tekanan darah tinggi namun yang lain , alhamdulillah .. aku clear ..

Aku gemar makan ulam .. Dulu aku tak suka makan sayur ni.. Aku kata kambing je makan sayur .. Hasilnya , jerawat macam terumbu karang je tumbuh kat muka aku ni .. haaa.. jgn tak tauuu ..

Aku tengok bapak aku .. Muka ayu je gitu .. Tak blah gini.. Aku tanya la apakah rahsia kecantikkanya itu ? Apakah dia mengunakan silky girl ? Atau Siti punya produk ? Tak mungkin SKII sbb dia tak tau pon amenda SKII ..  Bedak zaiton pon dia tak pakai apatah lagi semua produk kecantikan tu ..

Bapak aku kata .. senang je ... ' kayu ngan batu , hang buang jauh jauh .. lain hang sumbat ja... " 

Wooo... aku dulu suka makan telur ngan ayam je.. lain lain tak suka.. Bapak aku lak suka makan ikan ngan sayur .. hehehe.. patut la ... Maka bermulalah saat itu , aku makan sayur .. dan lebih tepat lagi ulam.. Ala... ulam ? Bagi la ulam apa pon.. semua aku telan ..tak kira la sepahit mana pon .. lagi pahit lagi best ! Nyum nyum ..

Kemudian .. aku nak kawin .. Pipi aku masa tu tembam .. haaa.. camana aku kasi ilangkan ketembaman pipi aku tu ??

Tungguuuuuuu .. petua awet muda aku yang akan datang .. hehehe ...

Kenaikan Harga Barang

 

TAHUN 2011 AKAN ‘DIMERIAHKAN’ DENGAN KENAIKAN HARGA BARANG
oleh : Prof Madya Dr Mohd Asri Zainul Abidin

Jika rakyat tidak memprotes dari awal, kita akan melihat tahun baru ini menyaksikan kenaikan harga barang yang membimbangkan. Kesannya akan dirasai oleh rakyat bawahan terutama mereka yang berpendapatan rendah. Para peniaga di pelbagai peringkat akan mengambil kesempatan dalam hal ini. Maka beberapa perkara berikut perlu saya katakan;

1. Pihak kerajaan; jika mereka tidak mengambil langkah yang berkesan dalam mengawal kenaikan harga barang bererti slogan 1Malaysia: ‘rakyat didahulu’ bermaksud rakyat yang didahulukan dalam menanggung beban hidup, sedangkan golongan pembesar negara dan istana terus kemewahan dan pelbagai peruntukan, mereka dikemudiankan.

2. Golongan agama; jangan menyempitkan Islam dalam batasan yang terhad. Jangan hanya ceramah agama di media elektronik dan cetak sekadar menekan orang bawahan semata, tetapi melupai ‘kerakusan’ sesetengah golongan atasan. Ceramah dalam isu yang remeh temeh tetapi membiarkan rakyat hidup dalam ‘social justice’ yang tidak seimbang. Para penceramah jangan sekadar ‘guna agama untuk cari makan’, tetapi hendaklah agama berfungsi dalam menegakkan hak dan keadilan.

3. Golongan peniaga; mereka wajib beretika dalam perniagaan mereka. Kerakusan peniagaan akan merosakkan negara dalam jangka masa panjang dan akhirnya tiada pihak yang dapat hidup senang. Bagi yang muslim, hendaklah mereka bertakwa kepada Allah dalam urusan perniagaan mereka.

4. Media massa; hendak pro-aktif menentang usaha kenaikan harga barang ini. Golongan yang menindas rakyat bawahan ini hendaklah dikecam dan didedahkan bahaya mereka kepada masyarakat.

5. Rakyat; Pastikan anda menjadi pembeli yang bijak dalam memilih kedai atau pasaraya. Di samping itu, anda juga mesti menjadi pengundi yang bijak yang bersedia menghukum pihak yang membiarkan kenaikan harga barang dan ‘mengumpulkan’ kekayaan negeri atau negara dalam kalangan mereka sahaja.

-DRMAZA.COM-

Iphone punya pasal , abis ramai kantoi !!

 

CUPERTINO, California: Jam penggera iPhone berfungsi seperti biasa mulai hari ini selepas dua hari mengalami masalah dan menyebabkan ribuan pengguna bangun lewat pada tahun baru.

Jurucakap wanita Apple, Natalie Harrison, berkata Apple sedang mengusahakan penyelesaian kepada masalah itu yang berlaku pada iPhone dengan sistem operasi terbaru Apple iOS 4.0.

Bagaimanapun, tiada penjelasan lanjut diberikan Apple mengapa masalah itu berlaku.

Laman internet dan blog melaporkan ramai pengguna iPhone lewat ke pejabat, terlepas penerbangan serta kelewatan lain semalam dan kelmarin kerana jam penggera tidak berfungsi. - Agensi

-BHARIAN-

Blog Pilihan Ibu - Cerita Hari Persekolahan

 

image

" Hari nie syasya 1st day sekolah tadika utk tahun 2011 nie.
Mcm biasa la anak2 tie nie memang x kisah bila pegi sekolah.
Yg adik sara pun beria2 nak pegi jugak..tunggu la tahun depan..
Syasya bangun awal sebelum hubby tie bangun lg dia dah siap ..
semangat sungguh anak tie ari nie maybe dah lama cuti kot..
tunggu la next week perangai malas bangun pagi tu akan menjelma la..

hubby bangun je syasya siap bgtau nbabah dia yg babah tu bangun lambat sysya dah siap nak pegi sekolah dah padahalmasuk kelas pukul 8.00pg nie pukul 7 siap dah..
mula la buat ibu nie kelam kabut sbb suruh hantaq segera..
Adoi..penat dah pg2 nie nak kena bercakap byk. "

sambungan > HANIQASEH

Pemenang 500 Blog Mencari Harta Karun : Soalan Terakhir Harian

Berikut adalah pemenangnya bagi soalan ini

image Paling pantas dan tepat

~...AmALinA....~

image Kedua pantas dan tepat

: iNdALiNdA :

image Ketiga pantas dan tepat

Awangku Johan

Tahniah pada yang berjaya ... Jutaan terima kasih kerana mencuba ... Sila tunggu untuk soalan terkumpul ...

Penaja , sila hubungi pemenang yer berkaitan dengan hadiah.Terima kasih ..

Entah..tiba-tiba jer ..

 

Sedang aku asyik berjalan dengan lajunya ke pejabat sambil layan mp3 , tiba tiba aku teringat ...

" Ya Allah ... dah masuk 35 tahun umur aku !! Semakin tua aku ... tapi nape semakin muda je aku nampak ???  "

OK...  tang semakin muda tu , aku tambah je la.. Tapi serius .. tiba tiba aku fikirkan saat kematian .. Aku fikirkan tentang kubur .. Teringatkan segala dosa silam ...

image Tiba-tiba terimbas kembali saat saat arwah nenek aku dikebumikan tempoh hari .. Hurm ...

Langkah aku tiba tiba jadi perlahan .. Kenapa ada antara kita semakin lanjut usia semakin menjaga kecantikannya ? Semakin pula galak perangainya mengejar anak dara ? Apakah tidak terfikir akan terhentinya masa tatkala nafas kita diputuskan oleh Allah ?

Hati aku sayu .. dimanakah perhentian aku nanti ?

Mak , bangun .. pergi sekolah !

 

Salam dan selamat pagi .. hehe ..

Tajuk pun dah pelik yer ? Zaman aku dulu dan yang terdahulu pastinya hari pertama sekolah membuatkan kita liat giler nak bukak mata .. Masa tu gak la ada yang kata demam la  , sakit perut la .. dan yang agak kejam  skit alasannya iaitu sengugut .. tu kalau perempuan , ok la gak kan.. kalau lelaki cam aku ??

" Ben  , bangun ... g sekolah !! "

" Aduh mak.. nape sakit perut tetiba ni ??? Ni mesti sengugut adik semalam dah berjangkit kat saya ni .. esok je la sekolah mak eh "

5 minit kemudian ... Satu libasan rotan kat kaki aku kedengaran ... Camana tu ? Hahahaha... Tak de la.. biasa mak aku bebel dari dapur je ... Dan aku pon tak la spesis liat bangun pagi g kerja .. Tau nape ? Sbb dalam bas sekolah mak aku tu , ramai awek wooo... pagi pagi cuci mata .. hahahaa.. Lagi pon nak buat apa duk rumah kan ? Zaman tu bukan ada Astro mahupun blog atau FACEBOOK .. boring la dok rumah kan ?

Tapi zaman ni .. lain lak berlaku.. Anak kejut mak !!! Pasal apa ? Aku rasa ramai tau jawapannya kan ... Mana laaa tak nya .. mak ngan ayah semalam tidur lewat.. layan blog la.. layan Facebook la... Ayah lak .. layan game online la... tak pon ada yang dok diam diam ngorat awek laa.. haaa.. ada tak ??? Jangan buat !! kena sula nanti dek bini !!

Hehe.. aku gurau pagi je ngan korang .. jangan amik serius yer .. hehehe.. ok la.. selamat bertugas yer.... Yang penting , jangan lupa jaga kesihatan.. Kurangkan gula .. garam .. lemak yer ...

OK..sampai dah stsn ERL ... nak cuci mata lak kat sini.. hahaha.. sebab tu la aku rabun .. asik cuci mata jer !

Datang dan Pergi ..

 

Datang dan pergi ..

Bila rasa hati ini ingin ..

Duduk sendiri

Sepi ..

 

Datang dan pergi ..

Angin menyapa diri ..

Menyentuh hati ..

Pilu ..

 

Datang dan pergi ..

Cinta ini ..

Jejak tercari cari ..

Tiada lagi ..

Kini ..

 

Biarlah ..

Ku sendiri ..

Merenung langit ..

Pasti ..

Bulan menemani ..

 

-BEN ASHAARI -

Tips antara blogger ...

 

Sebelum aku tidur ... mesti ada yang pelik ... Nape Ben Ashaari tu promote sekali lagi blog Si Zaara tu ?

Cuba baca entri terkini dia ... Aku bukan dahagakan pujian.. Minta maaf .. tolong buang perasaan tu .. tak berminat langsung ! Tapi sebenarnya nak bagitau , cara korang nak promote blog korang antara satu sama lain ialah apa yang aku buat pada entri tadi ..

Win win situation ... susah nak buat kan ? sbb apa ? Sbb ada blogger yang tak berminat .. mereka lebih berminat nak cerita tentang hal mereka saja atau takut kehilangan trafik ..

Hurm... apa yang boleh aku nak kata lagi ? Kena la bijak bertindak .. Amalkan konsep WWS ni , insyaAllah ... kedua dua pihak takkan rugi langsung ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI