Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 10 Januari 2011

Oh negara ku tercinta .. Segalanya duit belaka ..

 

Asal bergerak jer ..duit .. asal duduk je duit .. asal cakap je duit .. asal fikir je duit .. Asal tidur je duit .. asal celik je duit .. Asal buang je duit , asal telan je duit .. Asal tengok je duit .. asal tutup je duit ..

Duit duit duit .. Bila kata takde duit , pembohong namanya .. Bila kata banyak duit , pembohong juga namanya .. Bila banyak duit , maka jadi pembohong orangnya .. Bila takde duit , juga jadi pembohong orangnya ..

Bila takde duit , kena cari duit .. Bila ada duit , tak cukup duit .. Bila cukup duit , masih tak cukup cukup duit .. Dikorek sana , dikorek sini .. duit duit duit .. walau sepuluh sen pon tetap duit ..

Setitis air , duit namanya .. Setitis minyak , duit harganya .. Sebutir beras , duit hasilnya .. sekeliauan emas , tidak terkira duitnya .. Rambang mata kerana duit ...

Berduit bererti berkuasa .. Berduit bererti wanita suka .. Berduit bererti gagah orangnya .. Berduit bererti dunia ini dia yang punya .. Apa lagi yang dicari di dunia ini hanyalah duit duit duit ..

Kerana duit .. hati buta .. kerana duit .. gelap dunia.. kerana duit .. buta warna .. kerana duit .. lupa saudara .. kerana duit .. akulah raja...

Tapi bila tiba waktunya .. sudah sudah la dengan duit .. Sampai bila bila takkan cukup .. Siapa yang berkuasa sebenarnya bila berduit ? kita atau duit sebenarnya ? Duit bernyawa bila kita mengejarnya .. sedangkan kosong belaka.. Jangan jadi hamba duit .. biar duit jadi hamba kita .. Maka ... jom la tidur ... okeh ?

I love you lahhh ..

 

image

Dah tengok NIKITA versi 2010 ni ? Pergh... mabeles !! Penuh dengan aksi dan yang bestnya si NIKITA ni , amat cool dan pantas ... Seksi ? ahaks.. no komen.. tengok la sendiri .. download ? Beli je koleksi dia... hehehe...

Entri pilihan malam ini ...

 

" oh no . kenapa terlalu lambat untuk you loading wahai blog ? 0.89 saat SAHAJA ? dulu cuma 0.14 saat saja wahai blog ku . what the fart betul . heh , aku marah sapa ni ? marah diri sendiri ke ? cis , macam orang kurang kasih sayang lak aku ni nak marah diri sendiri . okeh rilek , cool down dulu ........

eh tapi memang sipot la blog aku ni . aku tau memang lambat loading punya si siput sedut ni . dan berpunca dari siapa ? *lambat-lambat angkat tangan. "

sambungan  >> http://baxx201beattraxx.blogspot.com/

Benar benar mencabar kesabaran ...

 

Hurm... kalau naik pengangkutan awam ni , mmg banyak benar cabarannya .. Kalau rasa nak belajar bersabar ,rasanya mmg sesuai sungguh naik pengangkutan awam di KL .. Terkenal dengan sikap pentingkan diri sendiri ! Tapi tak semua ! masih ada yang prihatin ..

Sedang menunggu ERL yang tinggal lagi 12 minit ... Sakit jiwa dalam LRT tadi masih belum terpadam .. Geram kat sekor budak yang bukan bangsa aku ni satu hal .. Haih.. dah la badan ..erm... malas nak mengutuk .. aku gak kena nanti.. Dah sedar badan gitu , nak gak celah kat depan aku .. Sabar je laaa..

Bila dah celah depan aku , sah sah aku kena undur.. belakang aku lak.. ada satu brother yang nafasnya sama cam nafas T-REX dalam filem .. diorng kata busuk .. haaa... gamaknya begitulah.. Bau rokok !! Nafas yang penuh asap dalam paru paru .. gitulah baunya.. Adeh.. brother ni tolak aku plak.. aku pusing tengok dia .. Geleng kepala je aku mampu.. Kang kalau aku bertindak , aku tidur lokap lak.. Aku gak kena kan ?

Maka ... disini jelah aku.. mana la aku tak kena tekanan darah tinggi !!!

Tiru gaya blogger lelaki .. ada bran ?

 

image

http://lunadivider91.blogspot.com/

Ehem.. ada sapa berani tiru ? hehehe ...

Nak je aku maki lalat itu !

 

Lalat singgah !

Komen ... argh... sakit jiwa ?

Neh.. buang karan layan..

Ops... terima kasih ... sebab sudi singgah dan baca ..

 

Lalat singgah !

Arghh .. dia buang telur  .. bersepah !

Musnahkan ! Jika tidak , nanti menetas ..

Banyak pulak ulat ! Abis rosak blog ku ini ..

 

Lalat singgah !

Lantak ko la lalat.. malas layan.. g solat pon lagi best..

Senarai Calon-Calon Pilihanraya Mengikut Kawasan :

 

Berikut adalah calon calon yang telah mendaftarkan nama mereka untuk pilihanraya bagi mencari ketua pengawas sekolah mengikut parlimen ..

Kawasan Parlimen Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya dan calonnya :

P114: KEPONG : Nur Mudrikah ( PARTI GAGAL ) , roq ( BEBAS ) ,

P115: BATU :  cik violet  ( PARTI TUPPERWARE ) , Sunah Mohammad (BEBAS BERGAYA )

P116: WANGSA MAJU : Amzar Syazani ( PARTI PBB) ,  Qhamel ( BEBAS ) 

P117: SEGAMBUT : DIRIKU ( PARTI BERSATU KOREA ) , eszwan (BEBAS)

  
P118: SETIAWANGSA : mE ( PARTI BERAT SEBELAH ) , ♥NuR SyAFiQah♥ ( PARTI HARIJADI )

Setakat itu sajalah yang dapat kami kemaskini.. Kami masih menunggu lagi  update terkini .. Sekian .. Kembali ke bilik berita ..

Jualan Habis-habisan!!!!

 

STOCK CLEARANCE SALE!!!!!


POTONGAN DARI 5% HINGGA 50%....


PEMBELIAN RM 150 KEATAS LAYAK UNTUK PENGHANTARAN PERCUMA!!!

HADIAH MISTERI UNTUK PEMBELI KE 1,5,10,15,DAN SETERUSNYA..

Publish Post

DARI 8/1/11 HINGGA 2/2/11

SEGERAAAA >  http://www.uminjrshoppe.blogspot.com

Komen ke 56,000 jatuh kepada ...

 

image

Kenal tak sapa ? Tak kenal ? Haih.. dia ni ramai musuh ni.. terutama blogger lelaki.. kenapa ? Sbb bila ada segmen je , dia mesti menang punya .. tapi tak la selalu... bersaing je ngan 3 orang blogger lelaki tu haa .. Blog dia pon boleh tahan cun.. cam orang dia la gak kan .. eceh... abis laa.. malam ni tak lena tidur .. cik abang dia pon mesti tak senang duduk punya ar ... hahahha.. sori kyle.. guwau..

Ok.. nak tau sapa ? Jom g tengok ... > sini

Apa jadi bila NESCAFE + MILO ?

 

mase raye hari tu..ramai sanak sedare aku menumpang tido kat umah aku..yerla kan deorang pon tak bermastautin kat kelantan..jadi umah aku yang serba kekurangan ni cam guest house dah la..tapi aku ok sebeb aku suke camtu..memang meriah gaban..

nak dijadikan citer..ader la sepupu aku yang memang kecik lagi kiut miut bambam tembam da bomb..okeh aku tipu....

die dok menjerit dalam bilik air..aku pon kerna rase kasih sayang kepade kanak2 yang teramat..aku terus berlari lari anak siput menuju ke bilik air.

sepupu aku pon cakapa kat aku..

along2, berus gigi lin jatoh  dalam mangkuk tandas“.

 

Entri pilihan petang ini ... sambungan di blognya > BERUS GIGI

Susahlah .. saya amat sibuk sekali !

 

Blog.. ramai nak majukan blognya .. sayangnya wujud satu tembok besar dalam fikirannya .. Apakah itu ?

Kelmarin di Astro ada tayang satu rancangan motivasi .. Antara yang aku dapat ingat ialah , minda .. Kuasa minda dan virus minda .. Virus minda ialah ALASAN !

Nak berjaya tapi penuh dengan alasan ! Ada saja alasannya .. sibuk ..takde masa .. atau sebagainya .. Jika itulah penyebab kepada jalan kejayaan kita , cuba cari jalan lain ... pasti ada ..

Mesti ada satu 'lubang' yang boleh kita masuk dengan cara tersendiri seterusnya menghasilkan satu impak yang besar pada blog kita .. pasti ada ! Dan mmg ada pon ... Cari dan belajar ..

Kuasa minda ... Jika aku kata tadi berkaitan dengan 'lubang' , belum pon sempat dia cari maka jawapan yang keluar dari mulutnya , " ada ke ? " atau " alaa.. malas laa " atau " aku tk kreatif nak cari semua ni "  .. Kesannya ? Belum pon mula buat dah takde semangat .. Cuba kata , " ok , aku buat ! " ..

Tiada alasan untuk meraih kejayaan .. Mereka yang gagal saja gemar memberikan sejuta alasan !

Selagi ada virus dalam minda kita itu , maka kita akan berada di peringkat itu jer ... Kita ternganga melihat kejayaan orang lain sedangkan kejayaan itu boleh kita nikmati sekiranya disertai dengan usaha dan doa ..Tapi apa yang berlaku adalah sebaliknya .. Kejayaan mereka , kita cemburui dan sepatutnya dijadikan satu kekuatan namun tidak dibuat malah dicampakkan lagi batu untuk menjatuhkannya tetapi perbuatan itu adalah satu kemenangan dan bakal menjadi azimat untuk terus berjaya !

Pilihan di tangan kita .. Mahu ke depan tanpa alasan atau berdiri tegak sambil memikirkan alasan ...

Mereka tanya .. camana nak kasi ramai FOLLOWER

 

Dengan mudah aku jawab .. silalah kawan dengan artis atau penjaga gol .. kalau dengan penyerang , tak perlulah sebab sah sah artis akan kebas dulu .. hahha.. sori sori...guwau kasar skit ..

Aku cam korang gak .. teringin nak tengok widget FOLLOWER aku tu naik cam widget pageviews aku tu.. bergerak tanpa henti setiap saat ..  Best kan ? Ramai je add kita ..

Jangan kisahkan samada mereka nak kembali atau tidak .. Anggap je widget FOLLOWER tu umpama butang 'LIKE' ... Mereka suka dengan blog kita , mereka klik ' I LOIKEEEE ' gituw .. haaa ..

Tapi camana nak kasi diorng klik butang FOLLOWER tu ? Kalau aku tau resepinya pastinya jumlah FOLLOWER aku  dah pecah panggung punya ... haaa.. tapi cam tu gak je kan .. dari awal tahun dok gitu jer .. Sat .. awal tahun.. baru 10 hari kan ? hahha.. awal lagi laaa ..

Nak kasi ramai klik butang FOLLOWER tu mudah jer .. Jom kita check blog kita tu ..

  1. trafik harian - tinggi atau rendah ? kalau tinggi tapi tak ramai add mesti ada sesuatu yang tak kena ..
  2. kedudukan widget FOLLOWER  - kasi senang dijumpai dan mudah diklik
  3. entri  - tarikan paling utama .. kalau entri tak best , sapa nak klik kan ? Kalau best tapi tak de klik , cuba kembali ke no 1 dan no 2 tu ..
  4. Keberatan blog ...
  5. Keramahan blogger tu sendiri ..
  6. Promosi - bagaimana blogger tu memasarkan blognya . .dan di mana ?
  7. Kreativiti
  8. Kerajinan mengupdate blog
  9. Balas komen ? Pon ya gak tu.. tu termasuk dalam keramahan blogger ..
  10. Rajin blogwalking

Tu je la .. takde resepi menarik ... sama jer .. Ada bahagian , yang aku tak buat ... sbb sibuk.. tapi Alhamdulillah , aku masih diterima mereka ...

Blog Pilihan Hari ini

 

image Tengok header pon dah cool kan ? haa.. tau sapa punya ? Tak tau ?? iskhhh.. aku pon tak tau ! Sapa punya nehhhh ??? Meh munculkan dirinya wahai tuan belog ... hehehe.. Muncul sudah !

http://life-of-pearl.blogspot.com/

Promosi produk : sini

Senarai lagu AJAL yang dirahsiakan ..

 

Sebenarnya , ada lagi lagu yang sepatutnya dipersembahkan semalam .. tapi memandangkan masa tak mencukupi maka , lagu lagu tu hanya dipersembahkan di konsert underground jer pada tahun tahun mendatang ..

Berikut adalah senarai lagu dan penyanyinya yang gagal membuat persembahan semalam kerana tidak cukup masa :

  1. Ana Muslim | Sudah sudahlah
  2. Cik Eka | Anak Itik Tok Wi
  3. CNEN AFI (dream chaser) | Telefon berbunyi ring ring ring ..
  4. Izamir Ridzwan | Satu pergi beratus beratur taw !
  5. IQBAL ZARIN | Cuti cuti Malaysia
  6. Miss Ran | Ran ting ku pa tah
  7. Myrilicious | Lagu sekolah rendah Taman Midah 1
  8. Azwan@Mr Money | Tik Tok Tik Tok
  9. salim harmanain | Di mana kembar ku itu ?
  10. zaMir | Malaysia Berjaya

Pihak penerbitan tidak bertanggungjawab ke atas sebarang ketidakpuashatian keputusan nanti. Ini adalah kerana kesemua lagu yang dipertandingkan menepati mutu ISO 2009/ISO 2010 .. Jadi selamat berhibur.. Kalah atau menang , telah kami tentukan.. sekian ..

BA: Sekadar berhibur..takde kaitan dengan mana mana rancangan hiburan terkenal di dunia ni ..

Header .... COOL BEBEH !!

 

image

Yearghh.. mmg cool !! Aku malas nak ulas lanjut.. g tengok sendiri kenapa aku kata cool.. blog dia pon cool !!!

http://roqrock.blogspot.com/

Pening kalau begini cara pemikiran kita ..

 

" Nape kau tak solat ni ? "

" Sukahati aku la nak solat ke tak .. ko solat pon belum tentu diterima Allah .. entah betul atau tidak bacaan ko tu ! "

Atau

" Eh.. bukankah kita patut tutup aurat ? "

" Tutup la ni .. ok pe ? Dari terbuka sana sini .. aku pakai gak tudung .. cuma seluar ngan baju je ketat sikit .. ok la kan ! "

Atau

" Laa  .. tu nak pakai tudung ke tak "

" Lantak la.. janji kita tak kacau dia dah .. Kita nak dengar suaranya saja .. bukan nak ikut dia pon "

Dan banyak lagi ... Masalah kita ialah MYOB atau jangan sibuk hal orang !

Kalau inilah amalan yang kita pegang .. bayangkan kalau isteri atau anak kita diragut ditengah jalan .. mereka yang nampak , tengok jer .. Sbb apa , kang kalau g tolong , aku pulak kena tikam .. Biar je la polis yang buat kerja dia ..

Atau ... atau cukuplah kita jaga diri kita dan keluarga kita .. orang lain , lantak la... Hidup bermasyarakat ? Pedulik apa kan ? Janji keluarga aku ok ..

Aku ternampak anak jiran aku .. berpakaian seksi ketika berada di kota .. Ah .. nak diberitahu atau tidak pada mak dia .. Kalau aku bagitau , sah sah kena maki .. Anak dia .. biar la.. tau la dia didik camana anak dia ... haih .. serba salah .. Amik berat pon kena.. wat dek pon kena ..

Jadi apa nak buat ? Akhirnya berpegang kembali pada prinsip masyarakat kita ... JAGA HAL MASING MASING .. Tunggu bila ada kes , kita sama sama berkempen menjayakan apa saja kempen nak buat ..

Antara sebab FACEBOOK patut dikenakan yuran !

image

Haaa... aku cadangkan laa si mark tu kenakan yuran untuk pengguna FACEBOOK .. kenapa ? Untuk elak salahguna cam ni la.. Bila kena bayar , kena fikir berkali gak kan nak bukak page , akaun ..kan kan ?

Aparaa... Fanatik giler ! Siap ada yang kata , jurl AJL buta seni tuuu.. hahahha.. macam laaa dia tu celik seni ! Adoiii.. baru tau nyanyi skit dah kata orang lain buta seni .. macam macam ..

Ni antara kontroversi yang melanda setiap kali abis AJL.. Ketidakpuashatian !!

Sian Ana .. tapi sure dia peduli apa kan ? Dulu si Yuna tu menang , cam tu gak... ramai tak puashati.. nyanyi cam er... malas nak kata lebih .. hahaha.. pon leh menang kan ? Dah rezeki masing masing .. terima je laa ..

Tak tau sapa la yang buat page KAMI TAK BERSETUJU ANA RAFFALI MENANG AJL 25 ni ... mmg banyak sungguh masa dia kan ?

Ana.. teruskan perjuanganmu.. Aku doakan yang terbaik buat anda .. Kalau boleh , selitkan unsur dakwah dalam lagu tu yer .. Jangan lupa dunia .. Bab pakaian tu , aku doakan semoga Allah berikan hidayah buat anda dan kita semua .. Terbaik!!!

Aku pon dah demam ..

 

Aku saja mendemamkan diri aku .. Demam apa ? Ana Raffali !!! Hahahaha... Tadi salah eja aku . Anna Rafali .. nampak sangat aku bukan peminat.. hahaha..

Pasal apa lak aku tetiba demam Ana Raffali ni ? Saja je nak demam.. Yelah , ari tu awek awek demam si khairul goal keeper tu.. aku pon saja je la nak mendemamkan diri aku ini terhadap Ana Raffali.. hahaha... 

Haa.. Ana Raffali pon ada blog wooo.. Blog dia , www.anaraffali.com ... weewwitt.. nak jadi follower dia la.. boleh ? hehe... saja jeeeee je kan ..

Tapi tu la.. ada dah mulut tak puashati.. tu pasal aku malas nak tengok AJL ni.. lama dah menda ni.. abis je , kontroversi.. masing masing nak idola kesayangan mereka tu menang .. Tah hapa hapa.. diorg kalah menang pon dapat gak duit .. Yang menjerit tu ? hurm..Minat minat la gak kan , tapi jangan la sampai fanatik .. Bukan tak boleh ... okeh ?

Demam sungguh mereka itu ..

 

Salam .. selamat pagi .. baru lepas abis workout ... kasi update sat sementara badan nak sejuk ..

Demam AJL 25 ? Tunggu beria ria .. ops.. bukan aku la.. peminat muzik tanahair la.. aku tak minat sangat ... dulu dulu masa kanak kanak riang .. Tapi minat aku ni tak lah sampai membawa aku g tengok live .. Bagi aku , kalau nak tengok live pastikan aku dapat tempat depaannnnnnnnn pentas.. baru okeh.. kalau belakang belakang , maaf la yer.. tak payah ..

Keputusan AJL 25 keluar.. hasilnya ? Peminat Yuna , terduduk .. begitu juga yang lain .. Anna Rafali menjerit kegembiraan .. Aku ? Senyum simpul jer ... Pasti ramai tak puashati terutama peminat Yunnam hair cair tu .. Yuna laa.. haa.. eh, marah ? Sabaq.. pagi pagi gurau..

Nape tak puashati ? Masihkah kau ingat sewaktu Yuna menang dulu ? Berapa ramai tak puashati termasuk komposer ? Haaa.. dah rezeki masing masing .. Akan terdengar suara suara sumbang mengatakan  keputusan dah mmg diset atau sememangnya lagu Anna tu mmg best , terima je la kenyataannya.. Mmg beginilah keadaannya setiap tahun .. Pasti riuh rendah .. hehehe.. tu tak keluar kat Melodi lagi tu ..

Aku ? Tengok ke ? Tak sangat.. 10% tengok .. Selebihnya tengok blog atau cerita lain kat Astro ... Cuma aku terfikir , penonton yang g tengok live kat stadium tu , tak keje atau sekolah ke esok ? Atau dah amik cuti semata mata nak g tengok ? Respek arr... kalau aku ? Aku ?? Aku ??? Hehe.. mmg .. masing masing punya minat .. kan ?

Mesti ada yang kata.. ala kalau bola tu mesti ben g tengok punya.. Maaf.. aku tak suka bersesak sesakkan .. hehehe... Mandi time ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI