Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 13 Januari 2011

Aku takde keje eh ?

 

Rileks la ... takkan nak berlagak macho atau serius 24 jam .. sesekali kena gak 'enjoy' ngan blog .. bukan nak buat takde keje  ke apa .. Yang takde keje  ni biasanya yang suka g kondem blog orang .. tu sungguh takde keje .. dah tak tau nak buat apa kan .. jadi g la kacau orang .. serupa itu jin tanah la ..

Malas .. serius .. nak berlagak macam macho.. atau alim .. dok memanjang bagi ceramah motivasi jer.. aku sendiri pon perlukan memotivasikan diri.. kan kan ?

Rancangan tv pon sesekali ada iklan .. Pelakon pon kadang kadang bawak watak gini.. tak de nak serius atau nak jadi hero mahupun jahat selalu ...

Maka , tak perlu la nak cari salah silap atau isu nak kenakan aku .. okeh ? Toksah buang masa.. g cari blog blog yang lagi popular dari aku ni.. lagi pon , aku tak popular .. buang karan je kacau aku ...

Kelaparan banget aku ni.. dah la jap lagi ada meeting kat kawasan taman aku tu.. haih.. bosan siut .. bukan pe , kang pakat bagi jawatan lak.. aku tamoooo .. cukup la aku dulu jadi bendahari kelas masa sekolah.. insaf dah .. hahahha..asik ilang duit jer ... pelik.. mana ilang pon tak tau .. tak pasal pasal tiap minggu aku tokok duit aku sendiri ... hurm...

Gym dan tiru gaya blogger awek lagi ?

 

Ahaks.. suka suka suka .. hahaha.. bengang member aku nih.. dia nak sangat tengok aku boroi.. dia ingat aku tak g gym pastu tetiba datang dengan perut yang .. hurm.... Kiranya dia leh beat aku la ..hehe..tapi hampa ..

Aku takkan bagi dia tengok aku boroi... selagi aku mampu aku akan tetap bertahan .. hehe...

162949_191750960841714_100000204332752_789969_1354280_n

Dalam 45 minit aku berhempas pulas .. aku pon boring dah campur penat .. Kemudian .. aku mulakan kerja giler aku .. Ahh.. tak kisah la orang nak kata apa .. Member aku gelak je tengok kerja giler aku neh ..

image  Aku dok mencuba memuncungkan mulut ala ala blogger awek selalu buat dalam blog dia lebih lagi kat header dia .. hurm.... Tak dapat gak .. kena kepit ngan playar dulu kot baru leh buat muncung neh !

Argh....

Blogger 'U' kena gegar lagi !

 

Pergh.. dasat.. sorang sorang kena gegar.. abis blog diorng .. digeledah abis-abisan .. abis blog diorang.. tapi tak pe, mmg itu kehendak mereka.. kan kan .. hehe..

Skang .. kita g geledah saki baki lagi yang dah bagi lampu hijau untuk kita geledah .. amacam ? Mau ?

Haris Khairuddin , AzRi AzyAn , Nur Farah Hani , noraim ,AuTumN LeaVes , LehaMY ,Wedelia Ryo , Rabiatul Adawiyah Abd Rahim , ~sHy~ , she jirah , lemolemo , amir smuff , Syazana Aziz , aTeN i_nur , iqbalhakimi , Shyra.  ...

Rileksss.. malam nanti sambung lagi noo... tak lari BEN ASHAARI dikejar ! hhehe.. jom balikkkkk. mau g gym lak... cari lalat kat situ ..

Jom serbu budak 'U' !!

 

Opss... terkejut ? Jangan gitu.. sekadar saja mengembirakan hati 'mereka'  selama 5 minit .. Ada aku kisah ? Perjuangan tetap diteruskan .. hahaha.. Asalkan polis tak marah aku dah la kan .. kan ?

Ok.. skang kita g serbu lak geng geng yang lain .. maksud aku blogger yang dok belajar lagi tu haaa...  ok.. kita sambung tambahkan kenalan ok.. kita lupakan lalat dan kawan kawannya..

Sunah Mohammad , Ask , Najwa Anuar ™ , Fatihah , puteri cahaya. , hanna iymeera :) , Ana Muslim , eza fuad , Sery Suryani , teha_sheweet , Kak Yong =) , RuBiE ZaiNuDdin , fatin athirah ..

MuhD NoR AzyM , Ain Asrar , aienz nawawi , sembil9n , Alisya , elaine mya , athirah , d_tieah , Areliff , niesz , Lelaki Ini , bukan photographer , ku izzati , aNNa maRdHiaH ...

OKeh.. sambung lagi nanti.. tak leh banyak banyak.. nanti kawan kita pengsan nak blogwalking .. heehe.. ada gak merangkak nanti kan.. hehehe

Susah juga kadang kadang ..

 

Hurm... jaga blog masing masing .. jangan kisahkan blog orang lain .. Cerita je tentang diri sendiri .. jangan usik blog orang lain .. Cam setengah setengah blogger popular buat .. Aman gitu .. kan ? Aman ke ? Kena kacau gak kan ?

Tang mana yang tak puashati tu yer ? Mereka suka.. mereka luahkan.. jadi satu kesalahan .. mereka tak suka , mereka luahkan .. pon jadi satu kesalahan ..  betul kan ?

Kadang kadang kita tau mana yang ikhlas dan mana yang tidak .. tapi biar je la .. kita tau , kita simpan dalam hati .. takkan nak g marah dia lak kan ?

Tak suka bukannya benci... suka tak semestinya sayang kan ? Ala kadar dah la.. susah nak jaga hati orang ni ... buat la camana pon , ada je tak kena ..

Cuba berblog tentang diri sendiri .. pon jadi kesalahan .. kata syok sendiri .. Apa kes ni ? semua tak kena ? Pastu nak blog pasal sapa ? Jiran sebelah ?

Semua tak kena je.. apa kata kita cerita pasal 'dia' jer ... Ramai ramai pakat tulis pasal dia .. mesti dia suka punya .. kan kan ?

Aku terpaksa tutup blog kerana lalat itu ..

 

Ada kawan blogger memberitahu aku mengenai seorang blogger ni .. Hurm.. baru baru ni dia diserang teruk oleh seorang yang menyerupai lalat atau lalat yang menyerupai orang ? Konfius ? aku pon .. tak kisah la.. tak penting .. yang penting dia ada dna lalat ..

Apa yang berlaku pada kawan kita ni ? Korang kenal dia tak ? Aku pernah promote dia dalam salah satu segmen aku.. Sian.. sian .. kesiaannnn...

Dengarnya dia dah tutup blog kerana tak tahan dengan gangguan lalat itu ... Hurm.. takkan gitu sekali ? Entah la.. menurut sumber mata air aku tu , dia kata lalat tu tuduh dia plagiat entri orang lain .. Huih.. kot ye pon , takkan sampai nak hangin satu badan ! Iskh..pelik tul laa.. mungkin blogger baru baru ni tak tau protokol berblog .. Ajar laa .. bukan nak main maki hamun .. ingat dah bagus sangat ke berblog ? Kalau bagus sangat , jgn la buat blog ! Terus terbit buku teks sekolah rendah la tengok ! Haih.. sombong tak kena tempat !!

Tak kisah la.. aku harap kawan blogger kita tu kembali bangkit dengan jayanya selepas ini.. jgn risau ... aku sokong belakang belakang .. Depan tak leh.. nanti bf dia marah ! kan kan ..

Peringatan buat semua .. blogger kena kreatif.. bila nak kopi teh susu ke milo ke.. ( copy paste ) sila bagitau sumber tu.. kasi backlink kat dia la.. yelah risau entri dia diplagiat pastu jual kat kedai buku.. silap silap jutawan weh.. sapa tau kan ?

Mereka ajak gegar 'U' bersama blogger baru !

 

Hehe.. aku nak gabung dua sekali dalam satu segmen.. nak kasi settle segmen blogger baru 2011 dulu .. okeh ? Korang g la gegar dia.. kasi bersemangat skit eh ... boleh ? Sebelum tu ..

PROMOSI BARANGAN RUMAH : http://malaysianhousehold.blogspot.com/

Ok .. aku mulakan dengang blogger baru tahun ini... tak ramai lagi yang mengetahui kewujudan mereka mereka ini .. haaa.. okeh ?

Anis NasriRed Cewy , cik blogger , Rosliza , Jaa  ... haaa ..tak ramai ... tapi yang satu lagi punya segmen ni.. ramai giler.. baru berapa jam je nih..kalau sampai malam , tak menang tangan aku nanti.. huhu..

Untuk segmen BLOGGER GEGAR 'U' .. hurm... ramai gak join neh.. terpaksa aku duduk dalam opis waktu tengahari ni untuk update entri ni .. uhuk.. kena kasi upah lagu nih... hehehe.. yelaa..ikhlas la ni..

the garangforever love , NadiRah , Ayuni , sayangku , Si DauN CeRi , Nur Mudrikah , syaz rini , aZIEra itu aKu.... , muhd zulazwan ::jawer:: ...

Pembawa_Wacana , areteacar , sitiaminahismail , Cik Mimie , murni , dIela , AMMAR YASIR , dyba gula-gula , yatie's EPISODE , -✿ Ayu ✿- , Pezol Stylez , Kerusi Bangku ..

iyou , dylla fadzil 小草莓 , tahlerr ,~LieynDa LeEn~ ,falia shazana , ~LieynDa LeEn~ , Jeely jelly , McCatazlia mjefa nur , MiSzy DiaN dan wirdawahid ..

Fuh.. lega... ngantuk pulak mata ni..mesti penat tengok monitor ...

Header pilihan hari ini ...

 

image

http://pipibelubang.blogspot.com/

Segmen : Blogger gegarkan 'U' !!

- TUTUP DAH -

Satu segmen khas buat semua pelajar pelajar IPTA/IPTS tanpa mengira bidang , warna kulit mahupun CGPA ! Hehe.. Atas permintaan gak ni ...

Memandangkan ramai pelajar 'u' kat dunia blog ni , maka aku nak menyibukkan diri sekejap dengan sesi suai kenal sesama blogger ... Antara adik dengan abang , abang dengan adik , kakak dengan adik .. kakak ngan abang tak leh.. kang ada yang jatuh cinta .. hahaha.. gurau jeee ..

OK.. malas nak buang masa.. kita teruskan segmen ni.. Ada dua segmen skang ni .. Akan ku gabungkan kedua duanya sekali.. okeh ?

Bagi yang berminat , senang cerita.. buat entri khas ..

  1. Letak header blog BEN ASHAARI
  2. Tajuk : BLOGGER GEGARKAN 'U' dan linkkan ke entri ini
  3. Sila lengkapkan ..
    1. Belajar mana ? Jurusan ? Tahun ?
    2. Asal mana ? Umur ?
    3. Kenapa amik jurusan itu ?
    4. Cita cita .. peewwittt ..

Ok.. tak perlu details sangat sbb takut nanti ada 'peminat' follow lak.. mana la tau kaannn .. ringkas ringkas je , okeh ?

Kalau dah buat , sila tinggalkan link yang lengkap kat entri ini yer.. tak lengkap , aku buat buat tak nampak yer... bukan salah aku.. aku pesan dah.. haaaa.. kata student 'u' .. kena la baca dengan teliti.. hehe.. bagus.. kitaaaa mulaaakan .. esok je la.. hehe.. Sekarang la !!!

Tiru gaya blogger awek - PEACE okeh !

 

Memula .. saja amik gini.. nak simpan je la... tiba-tiba ... syaitan membisik ...

image arghh.. bosan posing gini.. apa kata aku tiru style blogger awek lak posing ..

imageDengan malu malu , aku buat la gini.. hahaha... sungguh tak de keje.. Mmg pon .. ni amik sementara tunggu bos aku nak g meeting sama sama kat tingkat atas... ahaks.. PEACE BEBEH !!

Segmen Khas buat mereka ...

Wah .. aku banyak mengesan blogger blogger baru lahir pada tahun ini .. Hurm.. Aku rasa aku nak perkenalkan mereka pada geng geng blogger yang boleh dikategorikan lama gak la ..

Jadi , segmen ini adalah khas untuk blog yang baru lahir pada tahun 2011 sahaja yer !! 2011 ni baru je 12 hari berlalu .. Yang sebelum tu , tak perlu la yer .. kasi can kat 'adik-adik' kita lak ..

Cara nak join .. mudah jer .. cam biasa .. buat satu entri baru...

  1. Letakkan header ini image kat bahagian atas entri tu .. ok ?
  2. Tajuk : Segmen BEN ASHAARI BUAT BLOGGER BARU (2011) dan linkkan ke entri ini.. tau kan nak buat ? haa.. senang jer .. okeh ?
  3. Tuliskan mengapa anda membuat blog ? Blog manakah yang wajib anda singgah setiap hari ?
  4. Tu jer... tinggalkan url entri anda ini ke ruangan komen ini ..

Tarikh tutup .. esok la kot .. ok ? Aku akan update esok untuk segmen ini .. ;) Cepat.. jgn tunggu lagi...

Ehem.. blogger baru neh..

 

Setiap hari pastinya ada blogger baru dilahirkan .. Samada terpengaruh atau nak menyertai keseronokkan 'bercerita' atau apa apa pon la alasan , aku amat amat gembira melihat perkembangan ini.. Ini membuktikan bahawa rakyat malaysia senantiasa mengikuti perkembangan teknologi tanpa mengira usia dan pangkat .. kan kan ?

Ok.. aku tamo buang masa.. aku ada meeting dalam masa 10 minit.. jadi aku nak update mana yang dah bagi url diorg dalam segmen aku semalam tu .. Pasni aku nak buat segmen khas untuk student IPTA ( atas permintaan mereka ) ..

Senarai ( g la tegur diorg yer ) :

  1. ^mISz MatAHarIEy^
  2. overscurry
  3. izyan ismail
  4. McCat
  5. Nazim Nasri
  6. JUNKO-EL-HIDA
  7. nuur qaiyim
  8. Reka Grafik Mosumart
  9. efy
  10. Amira Anorah

OK.. jumpa lagi nanti...  ;)

Suka.. suka .. sukaaaaa...

 

Arsenal kalah .. Liverpool pon kalah .. Hahaha.. padan mukaa.. nasib baik aku sokong Harimau Muda.. bukan harimau Malaya yer.. hahahah.. alasan !!! Tak hengat  ! Tapi tak pe.. tu baru pusingan pertama .. kan kan .. hehe.. Aku tak layan pon tapi dah results dah masuk kat hp aku neh.. aku tak minta tapi Celcom hantar ! Kalau percuma tu tak pe la gak tapi kena bayar tau !! tau takkkk.. huhu..

Salam .. selamat pagi ..Tu la dia.. intro penerang hati pagi dari aku .. hehe.. Kena keluar awal ari ni .. Saja keluar awal... kang ada meeting lak .. Sian blog .. sepi jap .. Argh.. bosan punya meeting ..Tak masuk boleh bos ??

Putrajaya .. takat ni clear .. macam baru lepas hujan jer .. berdasarkan bukti dari jalanraya yang basah ..chewah... CSI la pulak ..

Hurm... ops.. jgn lupa yer.. ada segmen baru.. tengok kat entri atas tu ha... okeh ? Aku nak sampai dah kat stesen .. hehe.. nak cuci mata kat situ lak.. Wife ? dia kisah ? Malas nak kisah katanya .. hahaha ... buang karan jer .. laki dia rabun.. cuci la camana pon... rabun gak .. kan kan ?

Seorang lagi anak murid BEN ASHAARI ...

 

Wah.. dulu BORAK KOSONG , aku turunkan segala tips dan teknik.. maka skang aku pon dah dia potong .. hahahha.. Tahniah bro ! Skang , muncul sorang lagi.. Dari berblogspot , dah ada dot com dia sendiri.. hehehe ..

Cuma skang ni dalam peringkat mengemaskini skit skit ..maklumlah , siang keje malam baru dapat tengok blog .. Tapi semangat dia , mmg aku tabik ar ! Tak tau dia ngaku tak tau.. haaa..tarak malu punyaaa..

Aku bukanlah nak kata aku bagus..tak langsung okeh ! cuma aku bagitau mana yang aku tau je la.. sekurangnya , seorang kawan dah berjaya pon menempa nama kan ? Ni nak tunggu sorang lagi lak .. kot kot rezeki dia sama cam kawan kita tu.. Sapa tau kan ? usaha tangga kejayaan ..

OK.. hari ni dia dah beli domain dia sendiri .. satu semangat baru pada tahun baru .. kita beri kawan kita ni setengah tahun.. tengok apakah hasilnya nanti.. okeh ?

Rasanya baru 3 bulan je dia berblog.. kan ? Ok la.. aku tamo buang masa.. aku perkenalkan .... HUNNY ... TAHNIAH !!

Kalau berminat nak beli domain , leh usha ke blog borakkosong.com atau ke ihosterz.com/my jer ..

Cara ajak awek main eh ? Nak aku ajar ke ?

 

image

Tu dia.. keyword di malam jumaat .. hahahah.. malam kliwon ke neh ? Haih.. mmg ada yang jadi hantu malam ni eh... Huhuhu... Jadi vampire assistant jer la ehhh ..

Yang tak tahan tu.. siap ada google " cari camana nak ajak awek main " tuuuu ...

Awat laaa dok cari menda menda lagu ni ??? Sudah sudah la tu .. nak main ngan anak dara orang ni kenapa ? Dah tak takut dosa ke ?

Hadis Ibnu Abbas r.a:
Sesungguhnya Nabi s.a.w bertanya kepada Maiz bin Malik. Apakah benar berita yang sampai kepadaku mengenai dirimu itu? Beliau bertanya pula kepada Rasulullah s.a.w, berita apakah itu? Rasulullah s.a.w menjawab dengan bersabda: Aku mendengar bahawa kamu telah melakukan zina dengan seorang hamba perempuan si anu. Maiz bin Malik menjawab: Memang benar. Bahkan dia sendiri mengaku sampai empat kali, bahawa dia memang melakukan zina. Akhirnya Rasulullah s.a.w memerintahkan supaya dilaksanakan hukuman rejam ke atasnya.

Hadis Riwayat Muslim

Hukuman ? Dalam Al-quran dah dijelaskan ..

Perempuan berzina dan lelaki yg berzina, hendaklah kamu sebat tiap2 seorang dr kedua-duanya seratus kali sebat; dan jgnlah kamu dipengaruhi oleh perasaan belas kasihan terhadap keduanya dlm menjalankan hukum agama Allah, jika benar kamu beriman kpd Allah dan hari akhirat; dan hendaklah disaksikan hukuman seksa yg dikenakan kpd mereka itu sekumpulan dr org yg beriman.

Tu di dunia ... kalau akhirat ? Hurmm.. tak terbayang hukumannya .. Pandai pandai la fikir yer ... 5 minit punya sedap dengan tempoh masa di akhirat nanti ..

Ya Allah.. ampunilah dosa dosa ku ini ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI