Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 14 Januari 2011

Blogger 'U' shopping kat kedai skuba LIM TAT..

 

Tadi diorng dah naik kapal terbang .. Ada kata Air Asia mahal dah.. MAS murah .. waah.. nampak sangat aku naik kapal terbang tak bayar.. hahahha.. kantoi weh..

OK ok.. skang kita berskuba skuba lak .. tamo berjimba jimba...okeh ? Malam gini best berskuba.. sejuk jee.. tengok permandangan blog orang .. usha sana sini .. kot kot ada batu karang yang boleh dipungut dalam blog tu.. kan kan ?

OK.. kita mulakan dengan blog..... farasakura , ain revival , shafiqabdshukor , misz nOr , Amalina Azlan , wiernadriezan , blogger , shazaayen ...

Haa.. ada lagi tak ? Kalau ada , sila paste url entri korang tu kat sini .. klik sini ! Jangan bubuh tempat lain.. pening aku nak cari.. okeh ? Ada ke tak ?? haaa.. kang .. kang.. haa.. aku mula kang..haaaa..

Blogger 'U' naik kapal terbang.. Air Asia ??

 

Awat lak naik Air Asia ?? Murah skit kot dari MAS ... saja nak g melawat kawan kawan blogger dari satu blog ke blog yang lain dengan AIR ASIA.. Jangan terbabas lagi dah la yer .. hehe ..

OK.. aku tamo bebel panjang panjang.. nanti bisul lak mata dok baca bebelan aku nih .. Terus kepada blog yang setia menanti.. Blog sapa ??

MAKCEK bukan NENEK , Norfa , Cik Ila , KiFli si Dolcetieha ismail , Nour Akmal , Nursyahida Daud , adrina sidek , ceritera asni , naz xyzrine , yuyu aziz , oh; aina , shafiqabdshukor ..

Mau lagi ???  Sini... g jenguk..kot kot leh buat adik angkat ke.. kakak abang angkat ke.. jangan terangkat dah la yer ..

Cik Sara , mohd saifulnizam said , ♥NuR SyAFiQah♥ , Nisa A. , cik faezannyong hesayokiera syakirah , mizzshahida , NanaHazwanee , MisZz MooNn , ♥ Mz YuNsoRa ♥ , ilham_un ..

OK.. masih ada baki.. saja simpan untuk tengah malam karang .. hehehe.. Masih dibuka ... sapa nak join, cepat yer .. sebelum aku tutup .. kang ada yang tepuk dahi.. haaa... pasni nak buat segmen untuk suri rumah pulak .. hehehe...   

Kak , saya tau akak kaya ..

 

Balik awal hari ni.. nak g pasar tani untuk beli stok belanja satu minggu ... cam biasa ikan dan ulaman jadi pilihan ...

Dalam ERL tadi .. oh .. maaf .. aku bukan kerja cari salah orang la kan.. cuma sekadar pengajaran buat aku dan kita semua .. Hurm.. Ok.. sambung eh .. Dalam ERL tadi .. ramai orang .. entah apa mimpi boleh ramai lak masa tu .. biasanya tak la padat ..

Maka aku pon berasak la masuk dan cari port untuk aku berdiri.. Depan aku ni ada la satu akak ni .. Dari cara pemakaian dia , nampak la vogue .. dok main blackberry dia ..

Dia menyilang kaki neh.. haa.. jangan tak tau .. kaki kanan dia menghala keluar yakni berhampiran dengan aku .. Entah camana , terlanggar ... Tau la kan. ... seluar aku kena kasut dia ! Beb... kasut tuu.. tapak kasut dia tu haa.. bersih ke ???  Aku tengok kaki dia .. tak berganjak langsung sedangkan dia boleh la mengubah kedudukan sedikit untuk mengelakkannya dari terkena lagi.. Tapi takde inisiatif langsung untuk berganjak !!

Mak aih... aku dah berdiri.. dia tu duduk .. apa salahnya beralah sikit .. aku dah mmg tak leh nak bergerak sangat sbb dah berdiri sambil pegang tiang ..

Dia wat dek jer .. perghhh ... dasat .. Salute giler la akak.. hati kering .. takde rasa simpati langsung .. Nak je saja langgar kasi jatuh silangan kaki dia tu.. tapi .. buat apa kan ? buang masa je ..

Maka... dengan ini .. kita .. sebagai rakyat Malaysia .. hendaklah .. prihatin ... dengan orang lain .. Janganlah .. sombong.. dan .. bongkak... Jadilah.. rakyat .. yang ... bertimbangrasa .. dan disegani.. Sekian ...

Teruk la camni weh !!

 

Wah.. bagi pengguna ERL yang sering parking kereta dia di stesen ERL PUTRAJAYA , dah mula dikenakan bayaran !!! Pergh.. giler la wehhh ..

Apa cerita ni ?? Semua nak kena bayar .. naik erl bukan murah .. takkan nak suruh semua orang pakat berebut naik bas gak ? Weh... teruk laaa ... Nak tunggu bas , satu hal ... pastu balik nak tunggu bas .. haih... Bila semua semua dah mula pakat naik bas , tambang bas pon naik .. hurmm .

Taraf hidup di Putrajaya dah semakin mengarut !! Makanan mahal .. parking kena bayar .. sedangkan tau yang tinggal kat Putrajaya ni , majoriti penjawat awam !!!

Camana ni  ? Gaji penjawat awam bukan besar .. Yang besar besar tu , sedap la .. dapat gaji besar .. elaun lagi .. atau dapat driver lagi .. hurm...

Takkan nak tunggu Putrajaya 'tumbang' kot ???  Kena ingat la... penjawat awam pon rakyat Malaysia .. Kalau semua nak kena bayar , pakat meniaga kat opis la jawabnya .. hurm...

Blogger 'U' ketinggalan bas ?

 

Ada sapa lagi yang blog yang dah submit url tapi tak dipromote ?  Sila tinggalkan di entri ini yer .. Bukan pe.. kang ada yang letak kat tempat tah mana mana jer.. aku bukan perasan sangat.. aku g cari kat entri ini jer ..

Yang ni paling baru hantar : Cik Sara dan mohd saifulnizam said ... ni je ??

OK.. yang lain , sila pastikan dulu anda belum dipromote dengan search dulu yer ... kalau betul tak de , baru paste di ruangan entri INI.. Yang ni tau !! Jangan g letak tempat lain .. haaa.. okeh ? Jangan marah atau terasa yer ... sama sama terlepas pandang .. hehehe ...

Ana Raffali ikon Jabatan Muzium

 

KUALA LUMPUR: Pemenang Anugerah Juara Lagu ke-25 (AJL 25) Ana Raffali yang sentiasa menampilkan diri dengan berpakaian baju kurung dan kebaya akan dijadikan ikon program tertentu Jabatan Muzium Malaysia (JMM).

Ketua Pengarahnya, Datuk Ibrahim Ismail berkata, pihak pengurusan Ana Raffali telahpun secara dasarnya bersetuju untuk penyanyi muda itu dijadikan ikon bagi program-program yang akan dijalankan oleh jabatan itu di 21 buah muzium bawah pengurusannya.

Beliau berkata demikian kepada Bernama bagi memperjelaskan laporan semalam yang mengatakan Jabatan Muzium menawarkan Ana Raffali sebagai ikon setem sempena pameran setem 1Malaysia 1Dunia yang sedang diadakan di Muzium Negara.

Ibrahim berkata, Ana Raffali atau nama sebenarnya Nur Hidayah Mohd Raffali dipilih sebagai ikon jabatan itu kerana imej dan penampilannya yang sentiasa berpakaian kebangsaan tanpa kekok dan malu dalam persembahannya tanpa mengira tempat.
Katanya, ini adalah satu penampilan yang baik dari segi budaya terutama di kalangan remaja.

Ana Raffali adalah pendatang baru dalam dunia seni tanah air, bukan sahaja mampu untuk menyanyi dan bermain gitar dengan baik, malah turut mengubah dan menulis lirik.

Pada AJL Ahad lalu, lagu nyanyian dan ciptaan Ana Raffali "Tolong Ingatkan Aku" dipilih sebagai juara. - BERNAMA.

-BHARIAN-

BA : Tahniah Ana ku !! chewahh ..  Cuma harap pasni jangan masuk muzium dan jadi bahan sejarah dah la.. biar lagi 30 tahun baru , jadi bersejarah.. okeh ?

Blogger 'U' ajak dating ...

 

Haah.. tunggu apa lagi ? Diorng ajak dating dalam blog diorng .. hensem dan cun .. blog diorg okeh !! Orangnya ? Biarlah dalaman yang menjadi rujukan bila memilih pasangan ini.. Cantik dan kacak tu , cuma sandiwara mata kita jer .. kena benar benar menilai dengan hati .. haaaaaaaaaaaaaaa.. mula dah aku nak bermadah pujangga ni...

OK.. jom g usha ....

saye kerink , mizz_aainaa , MiSS Fyda , H.A.N.I.S , ydaa (+) , cik siska ^_^ , 'Adilah Mohd Mohd Arifin , Nuridayu , NURUL NADIAH MAMAT , nurul lalala , ~salamesrabadi~ferra ferro , Innanie | Ariffin , lionteen , Wan Zulqhairi , Farhana Sahri , Arnie syuhaida , Me & Uyad'z ,  ...

dan

jelah , syakirah samat , wani , DilaFiza Zass , umairah , nik adila , EkaWeird , Kasihdani , :: Mrs ZuriEd :: ,  

Eh..abis dah ??? Kalau abis .. aku nak g ke segmen baru lak.. kembali mencari blog.. hehhe.. tungguuuuuuuuuuuu...

Mereka kembali.. dengan corak terkini ..

image

Dengan produk terbaru mereka > DOKOH

Cara ngorat awek tanpa bersuara ..

 

Hehe.. ni tips untuk budak budak yang pemalu .. Diulangi .. budak budak je yer .. Yang dah jadi bapak budak dan jugak bakal bapak tu sila , klik pangkah ... aku tak pe..aku lain kes .. kes terpencil okeh !! hahaha.. dah aku tulis aku kena baca laaa.. aiseyman.. pikir bukan bukan la.. mesti ingat aku gatal la neh.. iskh..dosa .. hehe..

Ok... mudah jer ... kalau segan .. jangan ngorat .. wat dek jer .. Contoh la kan .. ni kalau bebudak 'U' atau kat tempat kerja  tapi berlainan pejabat .. maksud aku , satu bangunan tapi lain punya company laa.. haaa..

Aku bukan la nak ajar suruh buat maksiat atau berzina .. iskh.. jangan la pk gitu.. ni sekadar nak 'bermain mata' jer .. okeh ? Jangan la amik serius sangat..

Teknik ni best untuk menghilang boring setiap hari .. Caranya , tarik perhatian dia ... cuba tarik perhatian dia.. Jangan la pulak buat lawak tarzan kat situ atau style monyet berjalan .. hehehe.. tu kang , ada gak masuk hospital ... tamo tamo ..

Camana nak tarik perhatian dia .. kerap muncul dimana dia ada .. senantiasa berada di depan mata dia ! Haaa...Kalau dalam perpustakaan .. duduk depan dia .. tapi jangan main mata dengan dia !! Tamo tamo.. wat bodoh je.. Kira jual mahal gitu laa..Jangan senyum jangan tegur ... Biarkan berlarutan bulan bulan lamanya .. hehehe.. Sekadar nak 'kacau' gitu jer kan .. hahaha..

Tapi teknik ni akan rosak bila korang buat perangai ala ala ungka depan dia .. terus gagal .. kawal macho.. rileks.. cool... faham tak ni ? Kalau tak faham , aku nak bukak kelas ni .. hahahha ..

Bagi aku la kan , tu lagi best dari g ngorat awek tu.. tamo la.. bagi pelajar , baik belajar dulu.. utamakan pelajaran .. bila dah kerja , baru fikir tang tu.. jumpa yang berkenan .. masuk minang.. kawin ...baru best . kan kan ?

Blogger 'U' wat hal !

 

Baru dapat jemputan .. ada blogger UKM berminat nak buat gathering nanti .. hehehe.. rajin betul blogger 'U' ni buat perjumpaan.. tapi bagus la .. dapat kawan kan.. tapi ingat.. kawan kawan tamo lawan !!!

Jom g cari kawan kawan .. nak lagi bagus , add je semua ni jadi kawan kita.. kan kan ?

Wan Ahmad Izudean , bantalbucuk , faraheleena , sheaza , awEENasyfiqaz , ~...AmALinA....~ , chummy_cliche , eVy-D-YaNa , john n amalKimiCnoLcik niza , Mizz Farah , suka cartoon , hamizahamidon , bidadarihijau ..

dan  ..

Hoce , Syazanaz , Nur Syamiza Hadi , Princess Feyqa , micky eyqa , ... , Hagio Sae , nanieciK waNi , beeha ben , cik chocomint , nsmloveat , Nursyahida Daud , mimie =) , cik ungu  ..

Bersambung lagi ..

Lelaki dan kedai kopi.. Perempuan lak ?

 

Kenapa lelaki suka lepak kat kedai mamak ?? Kalau dah lepak , abis berjam lamanya kat situ.. pelbagai isu dibahaskan .. Kalah wakil rakyat kat PARLIMEN tu haa..

Setiap pagi aku naik ERL .. ada laa sekumpulan akak akak ni.. kalau berborak .. tu dia haaa... kira macam diaorg nak jemput aku gak la berborak ngan diorg supaya lagi meriah .. kecoh.. tak kisah dah kiri kanan.. apa pedulikkan .. ' kitorang makcik makcik .. so what ?? '  Cam tu la gamaknya ... Apa leh buat ? Sengih je la Ben .. Layan usha awek kat sebelah lagi best... eh.. lari tajuk .. hahaha.. kantoi ngan wife aku kang.. hahaha ..

Ok.. sambung ..Apa yang aku nak habaq kat diri aku ni.. bukan korang ok .. Perempuan ni , asal jumpa jer kawan dia .. abis !! Kalau ada kerusi time tu , kasi jer kat dia. .confirm duduk !! Kalau lama tak jumpa , terus tanya pasal anak menantu gitu la.. tu baru 5 minit ! dah diinterview maca 1 jam punya berita kat CNN .. haaa.. Maksud aku , perempuan ni boleh borak kat mana mana punya laaa.. Asal boleh berhenti , borak ! Haa.. bayangkan bila dah sampai stesen pon nak berjalan keluar pon bantai borak dulu baru dia keluar dari pintu tu.. mak aih... gitu sekali ...

Lelaki ? kalau jumpa je kawan dia.. terus mintak no tel.. kalau dah ada no tel , sah malam ni .. " Jangan lupa.. lepak mamak malam ni " .. haaaaaaaaaaaaaaa... apa apa pun , kita jumpa kat kedai mamak.. bercerita sambil minum.. menambahkan lagi segala penyakit yang ada dalam badan tu .. baru la best kan ? Apa kelas borak sambil berdiri.. kelam kabut.. kan kan ? hahaha.. ada gak kena maki ni kang ..

Tapi tu la perbezaan yang aku nampak .. lelaki kalau dah duduk kat kedai mamak , cam kena gam.. perempuan kalau duduk kat kedai mamak , cam ada duri kat kerusi tu.. tak leh lama lama.. berasap montot tu haa..

Bab gossip ? sama je dua dua ... lelaki pandai cakap.. dia je bagus .. perempuan ? tak pandai cakap tapi mmg dia je bagus .. haaa.. akhirnya dosa gak terkumpul... Kan lagi best jaga mulut tu.. kurang skit dosa dan duduk je kat rumah .. sesekali kumpul ramai ramai tu tak pe la.. bukannya tiap tiap malam ..

Ada macam tak de ..

 

Teringat satu kisah ... zaman sekarang ni , bila dah berkahwin , maka 'dia' aku punya .. maka boleh dibiarkan begitu jer.. Walaupun ada 'tali' yang mengikatnya tapi dibiarkan tanpa amik kisah ..

Kesannya ? Hye hye bye bye .. Skandal.. curang .. dah jadi satu permainan kehidupan masa kini .. Bukan lagi lelaki yang pandai curang tetapi perempuan pon ramai ..

Bila berlaku kes kes begini .. sapa yang bersalah ? Keduanya ? Suami ? Isteri ? Ada yang sanggup kata mertua mereka yang salah .. Nak lagi kejam ? Jiran pon terlibat  dipersalahkan .. camana tu ?

Si suami dikatakan tidak mengambil berat .. si isteri pulak dikatakan tidak pandai jaga berat .. Bila suami amik berat , isteri cari jalan singkat .. Macam macam kes ... Segalanya berpunca , bila hati tiada lagi ..

" Bukan aku tak sayang dia tapi " .. mengapa ada tapi ? Kalau dah begitu , takkan sayang namanya ? Dah tak sayang la namanya tu .. Apa yang tinggal cumalah IKATAN ... tu saja yang menghalang dari berlakunya perpisahan ..

Peluang kedua ? Mengapa tak diberi peluang kedua ? Zaman atuk aku  dulu , aku caya pada peluang kedua .. Zaman sekarang ni , aku tak ada wujud peluang kedua ... Segalanya , tiada maaf bagimu ! Sebab itulah kes kes cerai tinggi ... kes curang ... atau kes putus cinta di tengah jalan pon banyak .. Kenapa ?? Sbb ego.. seolah diri tu rasa , dia je suci murni.. orang lain tak layak dimaafkan langsung ..  Lainlah sampai nak kaki tangan tu , kes lain .. tu mmg patut disumbat ke penjara.. Tapi berapa ramai lak yang tak buat repot bila kena gitu ? Alasannya , sayang ? Tapi kalau curang , tak leh terima.. Mak aih.. gitu sekali ??

Pening ngan perangai manusia .. lebih lagi perangai aku.. camana la aku tak dapat HBP.. adeh ..

Melepak dengan blogger 'U' ..

 

Ramai jugak yer blogger IPT ni eh.. yang maktab pon ada.. yang poli pon ada.. gabungkan je la.. semuanya dibawah satu bumbung.. iaitu 'PELAJAR' ..

Awal pagi ni , kita selongkar blog blog mereka ni lak eh ..

xaty , farhaniza azman , ღEimaneelღ , AISYA humaira , salina sayang , Miss Kira , ir MAShazaMir , AMI.FAHMI , FasiHaH SupiaN , ohbintangAzie Azra , Emma , k_Own , syima ...

dan ...

yana , !!- a.y.u -!! , mylifemimie , mei mei , S.U.F.E.E.N.A.N , Ezal R , salim harmanain , I-nie91 , fadhlinaafifah , mis twit , nuur qaiyim , Syukri Hasshan , ::fatihahanapi:: , niDa , Cik Ila , naulofah , cikserabai ..

Nak lagi ? Sat lagi la pulak.. nak p turun kat imigresen unit sat no.. korang geledah la yer ...ada kije skit ..

Ku terpaksa .. mungkin mereka terpaksa jua ..

 

Ah.. lewat ari ni .. segalanya kerana LRT itu ..hanya mampu melihat LRT itu berlalu pergi tadi kerana tidak mahu bersesak .. tak sanggup hari ini untuk bertolak-tolakkan

Hurm.. mengeluh lagi .. Melihat jam di tangan kiri ku , aku redha .. merah ke biru ke putih ke .. dah tak de makna bagi aku sekarang ini .. Aku dah tak tau sebenarnya.. pada siapa aku patut berkhidmat..  Bermatian tapi hasilnya ? Sekadar untuk lepas makan sebulan ? Sedangkan mereka itu ? 10 keturunan belum tentu abis.. Hurm.. seronok hidup begitu kan ? Teringin je aku sertai mereka.. tapi mengenangkan segala dosa yang bakal aku pungut , aku tak sanggup.. Cukuplah dengan dosa yang ada dan bakal ada nanti ..Pastinya amanah itu cukup besar tanggungjawabnya ..

Jejak kaki di dalam bangunan ini .. Di dalam restoran itu .. ku lihat sekumpulan manusia yang amat aku kenali .. Ku lihat jam.. Apa bezanya mereka dengan aku ? Sampai awal tapi menghabiskan pagi mereka di restoran sambil berbual sedangkan waktu kerja dah pon masuk dan aku sampai lewat ..

Entahlah .. kalau boleh , nak je aku hidup seperti George of The Jungle tu .. Senang... makan je pisang .. tegap gak badan kan ? Haha.. sekadar satu drama ciptaan manusia..

Mau atau tidak , inilah kehidupanku dan itulah kehidupan mereka .. Masing masing ada bahu .. di kiri ada malaikat dan kanan ada malaikat.. kedua duanya mencatitkan segala perbuatan dan amalan kita yang akan dihitung di 'sana' nanti ..

Wallahualam ...

Hujan ??? Bosss ... saya demam.. MC yer ..

 

Syukur Alhamdulillah.. Sejuk pagi ni di Putrajaya .. Nak tarik selimut ? Tak de maknanya .. Hujan bukan bererti tidur semula .. hehehe.. Aku dah terbiasa bangun pagi dan takkan tidur balik selagi tak belek blog dan update serta merayau sana sini dulu dalam net .. Kalau nak tidur balik pon , dalam kul 8 lebih .. tu pon jap jer .. hehe.. coverline baek punya .. ahaks ..

Bab MC atau cuti ni .. dalam sebulan pasti aku akan amik cuti atau MC .. seperti yang korang tau ( ada yang tak tau ) aku ada tekanan darah tinggi ... Kira tak bleh tension woo.. tak leh nak fikir banyak masalah .. kalau datang , sakit kepala wa cakap lu !! Mmg boleh kena bertumbuk la orang masa tu .. Menang atau tidak tu lain cerita .. hahaha ..

Bercerita tentang darah tinggi ni dan peringkat cam aku .. bukan sbb tak jaga makan .. tapi salah satu puncanya adalah keturunan .. Kalau orang tua kita ada , waspadalah .. tak mustahil kita boleh kena . Berhati hatilah ..

Kebelakangan ni kita leh nampak ramai mati dalam usia muda .. dalam dok tersengih gitu tau tau pengsan .. koma... pulang ke pemilikNya .. Bila diperiksa , ada tekanan darah tinggi .. Hurmm ..betapa bahayanya penyakit ni ..

Sbb tu aku akan amik cuti .. lebih lagi bila aku tension .. Baik aku rehat kat rumah dari dok mengamalkan sikap kerja giler giler ni... tak da maknanya okeh !! Kalau aku zasss ... sapa susah ???

Jaga makan ... garam , gula minyak ,lemak ..kurangkan .. biar tak sedap tapi lama .. dari sedap tapi sekejap .. okeh ? Jimat pon dah jimat kan ? Nak lagi best... kurangkan makan di luar ...

Senyum la skit !

Gathering SAHABAT BLOGGER

 

Rajin betul budak budak 'U' ni buat gathering eh.. baru je tubuh FC dan terus buat ... Yang aku punya KELAB BLOGGER BEN ASHAARI pon lom lagi buat .. hehehe

Gathering yang akan diadakan di BERJAYA TIMES SQUARE ( pelik tul la .. suka buat situ ) pada 30hb JAN ni ,yang mana aku pon mungkin akan turut hadir nanti .. Bro Framestone telah memberikan kata persetujuan untuk hadir .. Aku sekadar tukang menyemak je la.. hehe..

30hb.. hurm.. lama lagi... dalam minggu tu pn aku sedang menantikan sesuatu yang best .. hehee..tak pe sabar .. sabar ... Ada sapa nak join gathering SAHABAT BLOGGER ? G masuk facebook dan cari group SAHABAT BLOGGER .. Leh kita g main bowling ramai ramai..dengar cerita , admin nak belanja .. betul ke ??

Ala.. blogger 'U' lagi...

 

Baru abis meeting dan berborak ... hehe... antara topik ... pastinya blog .. haha.. tak tau la ... mmg zaman skang kalau takde blog tak sah dah kan.. hahaha... tak pe tak pe.. malas buang masa korang .. dah lewat dah kan ? hehehe ... ok ok.. jom.. kita geledah blog sorang sorang eh ..

feeza_rashid , Hamba Allah , haswani , nur dhiya' aidaAiMaN , momochan , Millomocca Danique , LiLohOnEy , alyaaboolathatigadis ,Rozuan Ismail , mnrh ..

Teringat pasal meeting tadi.. haha.. tensen wife aku.. dia intai dari tingkap rumah.. dia tengok ramai dah balik .. yang laki dia ni , dah la g lambat ..lambat pulak balik.. haha.. dah la tu.. bila bercerita ,dengan tangan tangan semua bergerak .. kalah orang berpidato ..

Nak kata apa la kan.. bila masuk bab blog ni , mmg aku suka sangat la .. best apa .. Ada yang tanya camana nak buat blog .. nak cerita apa.. bagaimana nak tarik pembaca .. apa itu follower .. haaa.. Tapi ok la.. yang sorang jiran aku ni keje kat JAKIM pon dah ada blog .. dia nak paparkan semua artikal artikal agama miliknya .. haaa.. bagus.. makin banyak rujukan kita .. 

OK .. sambung .. nad_iraezral ghazali , tak leh copy , ::are_dek emy::,mohd zhafri , LaDy_aFieFa , Asha Shalina , misz jue , xatyeni , Silent Thinker ... dan akan ku sambung lagi nanti !!!  hehee...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI