Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 18 Januari 2011

Best ke badan besar ni ?

 

image Whopsss ... ni bukan aku.. hahaha... tak mungkin aku jadi cam bro Sazali.. tak mungkin tak mungkin .. terlalu otai ... terlalu power ranger .. huhu .. Salute bro Sazali... Ni baru namanya OTAI .. bukannya mereka  yang  berlagak otai ... kan bro kan ..

image

Cam ni pon ok dah bagi aku ... kira smart dah pakai baju..  Tapi mudah ke nak dapat gini ? Bagi aku ok dah... bukan niat nak bergaduh atau nak goda perempuan .. aku rasa perempuan pun tak gilerkan lelaki badan gini .. cuma kepuasan .. kepuasan diri sendiri .. sbb bersukan nampak hasilnya .. bukan mudah .. kena ada disiplin yang tinggi ..

Disiplin yang aku maksudkan dari segi pemakanan , latihan dan kehidupan seharian ... Kalau bab makan , banyak pantang larang.. Kena benar benar ikut rutin diet .. baru jadi cantik .. termasuk dapat kulit tanpa lemak.. haaa.. berurat gitu... tulang besi urat dawai.. eh.. terbalik. urat dawai tulang besi tapi nyamuk gigit menjerit gak.. haha..

Makan , elakkan yang berminyak.. berlemak.. tinggi garam dan gula .. haa... barulah badan tak berlemak .. cantik jer tengok .. kan kan ?

Latihan .. ramai ingat , pulun hari hari .. sampai berjam jam lamanya.. salah tu.. ada teknik dan cara latihan .. Setiap kali caranya pasti berbeza... baru dapat bentuk badan yang berbeza dari orang lain .. Kena ada orang berpengalaman ajar .. sbb kalau salah buat , boleh menyebabkan kecederaan otot ..

Bab kehidupan harian .. tidur kena cukup .. Rokok .. kasi buang .. Tamo tamo .. Bab tidur tu.. paling tidak pon kena ada 8 jam sehari .. haa.. bukannya tidur pagi 4 jam .. malam 4 jam..salah ajaran tu.. bila cukup masa jer , tidur .. haaa.. jangan tidur lewat .. penting untuk rehatkan otot..

Suppliment .. Ramai ingat suppliment ni dadah.. salah tu.. Suppliment ada banyak jenis .. Yang aku aku dulu dulu , cukup untuk bakar lemak badan dan menambahkan protein agar otot nampak lagi kemas ..

Buat pengetahuan korang , aku dah g gym yang sama , iaitu BIONIC GYM selama 10 tahun.. 10 tahun !! Tadi borak ngan dia pon dia terkejut.. tak sangka kejap je 10 tahun .. hehe.. bermakna aku adalah pelabur dia yang utama.. hahaha ..

Buat mereka yang teringin nak besarkan badan atau turunkan berat badan , bersenam adalah pemilihan yang terbaik.. kenapa ? Selain dapat stamina yang bagus , kesihatan terjaga dan paling penting dapat elakkan stess .. Bersantai ... hehehe.

Bersenam adalah untuk menjaga kesihatan .. Bukan untuk mendapatkan kecantikkan badan.. kalau gitu niatnya , pasti ramai akan amik jalan mudah ... botox , cucuk steroid dan banyak lagi.. Rugi rugi ..

40 tapi 34 ..

 

Lega .. baru pas g gym .. Ingat malas nak update blog ... tapi .. tak pe la.. bagi lepas 'stim' jap... hehee.. malam tak update , macam tak kena lak kan ?

Tadi kat gym .. aku tegur la satu kawan ni .. Bangsa India .. Ok la orangnya.. aku panggil je 'bro' .. Badan dia mmg besar la.. bukan besar berketak tapi satu ketak.. faham je la maksud aku kan ..

Bak zaman MIRC dulu ,aku tanya dia 'ASL' ... Tau tak ? Age , Sex . Location... hahahah... Sex tak payah tanya dah la.. sah sah jantan ... Muka dah ala ala wolverine takkan perempuan lak kan ?

Sekali bila dia cakap umur dia .. aku terkejut .. 34 ???? Aku ingatkan 40an ... Aku tanya la nape leh jadi gitu ? Dia kata , makan tak jaga.. 'tanik' lagi... Hurm.. aku kata kalau dah 'tanik' tu , susah laa.. mmg tak le nak lari la .. confirm boroi punya.. Tu kira datang nak turunkan berat badan la.. Ok la kan.. ada gak usaha nak turunkan dari dok melantak menambahkan aset tu jer ..

Sebelum tu , aku sampai rumah.. mak aku ada kat rumah.. jaga anak buah aku yang baru keluar dari hospital sebab demam panas .. Dia kata adik laki aku nak datang malam ni bawak kek.. Aik , aku tanya sapa punya besday .. Mak aku kata .. dia punya laa ... Aiseyman !! camana laaa aku leh lupaaa .. adeh... spoil tul.... tapi keluarga aku mmg jenis tak celeb besday.. hehe... jadi dia tak kisah la sangat.. Tak pe, nanti kasi hadiah.. hehe.. adik aku bagi dia wallet COACH.. huhu...

Sempat dibekalkan mak aku pada aku sambal petai .. teringin wife aku nak makan katanya .. Aku ? Dah ada ayam black pepper .. hehe..cukup la... kan kan ? sayur .. kena ada .. hehe..

Cakap pasal makan .. tadi ada satu budak ... muka ala ala clark kent gitu .. kurus berketul la.. aku rasa dia tak tak tahan tengok aku .. pastu datang tanya aku pasal protein.. Dia tanya aku jenis protein yang aku amik.. Aku kata aku tak amik sebarang suppliment dalam 2 tahun ..Terkejut dia .. Aku kata mudah jer... amik protein asli .. hehe.. Ooooo.... baru dia tau .. Makan kena jaga .. bukan sekadar latihan ..

OK la.. sampai rumah .. aku tak rasa malam ni nak update.. nak rehat ..  ok.. selamat malam ..

Sama tak ngan awek blogger ni ?

image image

Peace beb !! Hahaha.. rosak rosak .. ahaahah... 

Haa.. kenal tak awek blogger ni ?

.: THE JOURNEY OF LIFE :.

..di sini kisah kau, kisah aku, kisah kita..

dia punya blog ...http://najwahazwani.blogspot.com/ .. simple dan menarik ... walaah... nasib baik sekolah lgi ... laalala...

Jangan jangan jangan !!

 

Apakah korang dengar apa yang aku dengar ? Ye... aku dengar .. suara suara sumbang berkata kata .. " Oh.. dia sedang mengejar trafik .. atau sedang mengejar iklan ... "

Apakah dia itu terlupa ??? Blog ini luahan kata kata .. Apakah dia buta ? Tiada sebarang bingkisan berita hari ini ? Atau sengaja dia buta kerana bisikan syaitan ?

Jangan jangan jangan ... bisikan itu membawa ke neraka .. bisikan itu membawa bencana .. bisikan itu mengundang bala ... bisikan itu tiada makna .. Jangan dilayang bisikan itu wahai saudara ku .. Kelak sendiri merana ..

Aku bercerita apa saja di hati ini .. aku berkata apa yang terluah di jiwa ini .. Bukan tiket yang ku pinta .. bukan nuffnang ku cari .. tapi kepuasan .. kepuasan yang ku tagih...

Selagi aku belum puas.. selagi itu perjuangan aku teruskan ..selagi jari ini bisa menekan papan kekunci akan aku teruskan berkarya.. walaupun karya ku ini setaraf sampah namun aku tak kisah.. Kau kisah ?  Sesampah sampah karya ku ini , kau baca jua sampai habis.. curi idea eh ?

Sekian.. jom g gym petang ni nak ?

Layan jiwang sat ...

 

Hilangnya Cintamu Lirik Ost Lagenda Budak Setan

Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana
Perginya dirimu

Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu...
Dalam harapan

 

Tu diaaa...saja je aku keluarkan lirik lagu ni .. bukan pe.. dulu aku tak suka sangat lagu ni .. Skang.. aku tauu.. aku tauuuu.. Oh ...

Lelaki.. mudah benar kau lupakan cinta .. Cinta yang pernah kau agungkan satu tika dulu... Kau sanjung , kau pujaaa... tapi kini ?? Setelah kehadiran insan ketiga ... kau lupakaannn dia !! Sanggup kau wahai lelaki !!

Haih..betapa kecewanya hati ini.. Cinta ini berlalu pergi.. Menanti sesuatu yang tidak lagi pasti ... Kau sanggup menduakannya kerana ENTRI ????? arghhhhhhhhhhhhhh...

 

 

Jangan dilukai hati LELAKI ini ..

 

Sapa kata lelaki tak jiwang ? Sapa kata lelaki tiada perasaan  ? Sapa kata lelaki tak suka bunga ?? Sapa kata lelaki ini ego ?? Sapa kata lelaki ini hiprokit ?? Sapa kata lelaki ini curang ? Sapa kata lelaki ini tak ensem ?? Sapa kataaaaaaaaaa ??????

Mereka kata sebaliknya ...

zaMir , Syafiq Rosli , udin , DaddyDian , kay_areakmall , Bro Framestone , Mr.Eye , nuur qaiyim , Punca Utama | PU , EL MARIACHI ..

Jangan tengok jer ....

Sapa kaki contest , GA .. amat digalakkan menyertai segmen milik THE GARANG neh.. Garang eh ? hehehe .. 

Mudah je segmen ni .. dia kata la mudah .. aku ? Tak leh join.. nanti aku kena rompak.. haahah.. bahaya.. orang tau dah laluan aku neh.. very the very gitu.. hahaha..rosak !!

Ok.. malas nak celoteh panjang pagi ni.. masing masing ada banyak keje kan ? apa apa kasi bookmark dulu.. jangan kasi bookfive dah la yer ..

Jom g tengok segmen tu ... > sini ..  dan kalau berminat nak berceloteh dengan bebudak 'u' ... boleh ke sini ... kalau berminat nak promosi entri terbaru korang .. haaa .. jom ke sini ...  dan khas untuk mereka yang gemarkan songket dan contest , meh sini ..

Amacam ??

Penat tiru gaya blogger awek neh ..

image ARghh... camana dia buat gitu eh.. aku nak tiru pon tak leh neh.. Dah siap teleng kepala tu .... hurm... Ok lah.. aku insaf.. aku resign.. tiada lagi tiru gaya awek !! ARgh.. bagi orang lain je la buatt...biarlah aku membawa diri ...

Ok ..sori.. header tu milik CIK FYZA .. Comey ?? G la ngorat.. kot nanti leh jadi JEBON.. hahhhaha...  Aku tak leh dah ..Tu mem dok pegang kayu besbol sebelah tangan tu.. hahahha.. takde makna.. kan kan ?

Terkini dari .. dan contest

image

http://shawlsayucinta.blogspot.com/

image

Sale ! > http://www.uminjrshoppe.blogspot.com/

image

Contest > http://songketmoden.com/

Bila HATI LELAKI bersuara ..

 

Wah.. beria jeee.. lelaki.. kalau bersuara.. gamat dunia.. confirm gaduh punya nii.. hehehe ..tapi tak semua lelaki gitu.. masih ada lelaki yang budiman.. baik hati.. gentleman .. kan kan ?

OK.. malas nak kecoh kecoh .. kita ke senarai awalan .. ehehe.. :

overscurry ( aku confius ngan blogger ni.. yang 'wanita' pon dia join gak.. hahaha.. confius beta ) ..

Ujang9897 ( yang ni pon aku confius.. tengok muka , jantan.. tapi semalam segmen wanita pon dia join .. tukar nama la.. halimah.. boleh ? )

Pembawa_Wacana ( ni atok nak bercerita .. gitu la plak eh )

Huszaini (haa.. rajin join .. laki orang.. sila duduk jauh jauh )

Ana Muslim ( confirm ada ceramah agama sekali neh )

Wan Zulqhairi ( luahan cinta .. ye ke ? tak baca lagi ... hehe)

gaung ( baiklah cikgu gaung )

Shaofie ( peace bro )

KyLe ( bro.. ada awek kirim salam .. tapi bukan sue )

Areliff ( pon peace gak )

Abhamz ( respek ini otai )

Psst... jom pekena SPA nak ?


KEDAI E-SPA


Anda ingin tubuh anda dibelai & idamkan kulit yang mulus, putih bersih seperti yang dilakukan di spa², tetapi tak cukup masa untuk ke spa, atau perkhidmatan spa yang mahal & tidak mampu untuk dijadikan rutin mingguan???

Kini, hanya dengan membeli produk² yang dijual & digunakan di spa² anda bebas melakukannya sendirian di rumah bila² masa & tanpa had, sangat jimat.

Produk2 yang dihasilkan ini adalah produk home made yang di supply ke spa², jadi kita dapat melakukan perawatan yang sama seperti di Spa dengan hanya di rumah, kebebasan berlangir, mandi rempah & lulur. Tidak perlu keluarkan perbelanjaan yang banyak untuk mendapatkan kulit yang halus & mulus. Kini semuanya di rumah anda.

*** Quality Approval for the home spa product: **

Juga ketahui rahsia Buah Mahkota Dewa yang sangat popular di Indonesia kerana kemujaraban menyembuhkan penyakit darah tinggi, kencing manis, gout, Resdung, Buasir Berdarah, Asma, Penyakit Jantung, Gangguan Buah Pinggang, Lemah Syahwat, Batuk/demam berdarah, Masalah senggugut/Haid tidak lancar, Sakit urat/sendi tulang, Kolestrol tinggi.



Berminat, boleh lah ke kedai E-SPA di www.mushonline.blogspot.com


p/s : Pelanggan Terawal akan menerima diskaun 10% dengan hanya memberi keyword "Iklan Ben Ashaari.com"





Segmen : AKU INI LELAKI .. LELAKI INI ??

- TUTUP DAH ! -

Haaa.. semalam segmen untuk wanita / perempuan / anak dara ... dah berlalu tapi masih ada yang belum di update.. tak pe.. saja peram... Skang , tiba masa untuk anak teruna / lelaki ... haaa..berminat ?

Ok.. apa yang perlu blogger lelaki cerita ? Oh.. mudah jer ... Bab ni , perempuan sila bersikap terbuka yer .. jgn g serang lak.. kita baca luahan hati lelaki lak.. ok ? Tak ok ? Tak ok.. kasi batal je la ini segmen.. Cepattt.. kasi keputusan !! Ok , on ?

Caranya .. cam biasa .. mudah jer ..buat satu entri :

  1. Letak header blog BEN ASHAARI
  2. Tajuk AKU INI LELAKI .. LELAKI INI ? dan linkkan ke entri ini ..
  3. Pendapat anda mengenai wanita masa kini .. Citarasa anda ? Wanita pilihan anda .... Wanita yang berjaya , yang patut dicontohi oleh wanita sekarang pada pendapat anda .. Semua ini tidak kurang dari 100 patah perkataan ..
  4. Nasihat untuk anak anak gadis zaman sekarang ..
  5. Sila tinggalkan url entri anda di ruangan komen...

Tarikh tutup ? Tengah malam ni.. Apa lagi ???

Blogger contoh !

 

Serius .. mmg aku tabik ngan blogger ni .. Yang pertama.. dia fasih giler berbahasa melayu.. Kedua , sanggup join komuniti blogger melayu.. dah jadi 1malaysia.. bagus bagus !!  Ketiga ? Korang baca sendiri kat blog dia ..

Aku rasa kalau dia serius la dalam blogging ni , mmg cepat dikenali ramai punya .. Tapi aku dia suka low profile ... keje dia pon banyak .. seminggu sekali je kot leh update atau bila ada masa lapang .. hehee..

Katanya .. logo perodua kembara tu dia la yang buat !! Haaaaaa.. jangan tak tauuu .. tak caya ? G la tanya dia sendiri.. Er.. nak tanya mana eh ?

Nak tau lebih lanjut .. g la singgah blog dia > LOGORITHM

Indah hidup ini bila segarnya udara ..

 

Ah... segar udara di keheningan pagi ini .. Tapi mula tercemar bila masing masing menghidupkan enjin kereta masing masing .. Tapi itulah ... tak hidup enjin , takkan nak mengayuh basikal g kerja kan ? Boleh tu boleh cuma tak larat je  nak mandi lagi.. Negara kita ni panas .. bukan beriklim sejuk.. Kalau sejuk , tak sempat nak peluh dah kering kan ? Hurm..

Lewat bangun pagi ni .. Dah set alarm kul 5.20 tapi sedar dalam kul 6 .. sempat bersenam dalam 20 minit gitu jer.. ok la .. dari takde langsung kan .. Rajin ? Bukan rajin.. tapi 'terpaksa' .. hehehe .. bersenam menyegarkan badan .. kalau tak , rasa malas je nak g kerja .. Solat ? Solat tetap solat .. tapi kalau dicampurkan dengan senaman , kan lagi bagus .. Sama gak bila berdiet.. Berpuasa cantik dah ..bila berbuka , makan makanan yang berkhasiat dan berzat jer.. kan lagi cun tu .. kan kan ?

Zaman sekarang ni , macam macam produk ada untuk menguruskan serta mencantikkan badan.. bukan tak bagus .. bagus .. tapi lagi bagus kalau bersenam sekali .. haaa.. awet muda gitu ..

Cakap pasal awet muda .. kat gym aku tu .. ada satu abang tu... umur dia dah 48 tahun.. tapi bila tengok dia .. iskh.. cam baru 37-38 jer .. Haa.. mmg kaki gym.. cuma sayang tak jaga makan je.. kalau tak ?? Sahih .. sahih ... ana kawin duaaa .. hahahha.. tu jer dalam kepala lelaki kan ? Nak wat camana ... dah kena ngorat... hahaha.. salahkan perempuan gak eh..

OK la.. nak sampai dah stsn ERL.. Jumpa lagi.. erk.. minggu depan ?? Ingat pesan otai .. seminggu sekali je update .. baru iklhas berblog.. bukan semata mata mengejar update atau jadi agen nuffnang.. hahaha.. tah hapa hapa .. apa dia ingat kita agen nuff ? Eh.. apa aku ngarut.. dosa dosa .. Astagfirullah ... ok

Aku ini.. sekadar bermain di pinggiran ..

 

Kadang-kadang , aku tergelak.. sedih pon ada ... bukan apa , aku berblog ni suka suka di samping dapat kawan dan juga.. money money.. Aku bukanlah hamba duit .. tapi jika boleh membantu sedikit sebanyak , apa salahnya dari aku melepak kat kedai mamak kan ?

Aku berblog , cerita apa saja .. tulis apa saja .. tiada caci maki .. atau cuba mengelakkan dari mengkritik.. Maka aku sentiasa bercerita tentang apa yang aku nampak di dunia aku .. Aku bersegmen bersama sama rakan blogger yang baru baru .. Aku tau aku tak diterima dek blogger lama atau yang lebih dikenali sebagai 'otai' .. hehe.. maklumlah , cerita aku tak setaraf mereka .. kan ? Tak kisah la.. Hanya aku je tau di mana kedudukan aku sebenarnya .. Tak perlulah nak kecoh tunjuk hebat ..

Alhamdulillah.. walaupun sekadar di pinggiran , masih ada yang sudi menerima aku sbg kawan , teman , abang , mahupun sahabat .. Musuh , sila pergi jauh jauh.. Aku tak perlukan kawan yang menikam dari belakang .. Aku senantiasa kenalpasti mereka mereka ini..

Buat mereka yang sakit hati atau tak senang hati dengan apa je cerita aku atau entri aku yang beratus ribu sehari ni , tolonglah fikirkan semula yer .. Ini blog aku.. cerita aku.. kisah aku.. Cam DRR tu la dengan cerita 2 ALAM dia .. Ada dia kisah dia rugi 2 juta ?? Tapi dia untung sebab satu Malaysia dah kenal dia .. Yang penting , nama dia dah tersebar kan ? Sekurangnya selepas ni tak susah dah nak buat promosi produk terbaru .. Bijak tak dia ?

Berbalik pada blog aku .. aku dah main tepi pantai ni.. tak berminat nak masuk laut dalam .. cukup tepi ni.. Tapi masih ada yang tak puashati .. Mengapa ? Kalau tak senang dengan cara aku , buat la cara sendiri .. Kenapa perlu mengkritik cara orang ? Apakah dah abis idea nak berblog ? Atau nak cari publisti murahan ? Ops.. Aku ulang.. Nak cari publisiti ke ? suka orang komen , ' ya saya sokong ? ' .. Kalau tak de keje , g berjasa pada tanah.. lagi bagus dari buat dosa kering gitu..

Tu je la.. Harap aku pada rakan rakan blogger .. kita wat hal kita sendiri.. Ingat , tulisan kita adalah saham kita di akhirat kelak ..Untung atau rugi , segalanya terletak pada kandungan entri kita..

Selamat malam... maaf zahir dan batin ..

Terharu dengan blogger ini ...

image

Thanks bro ! Bukan pujian yang aku dahagakan tapi kerjasama antara blogger ... Kalau blog semua dijadikan diari kehidupan masing masing maka boring la.. kita ubah !!! Blog bukan saja cerita tentang diri sendiri , tetapi dunia di sekeliling kita termasuk kawan kawan cyber ! Okeh !!

Buat  QAIYIM.COM , terima kasih .. tak sangka leh jadi topik perbualan.. hehe..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI