Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 23 Januari 2011

Blogger awek cun cari calon suami ..

166398_1844774440658_1279535398_32194963_5037541_s

Kenal tak blogger nih ? Haa... tadi ada la sedikit komen mengomen di saki baki tembok Berlin .. Hasil puji memuji , maka blogger kita ni atau lebih dikenali sebagai , NISA KAY minta aku mencarikan calon untuknya .. haaaa... Ada sapa sapa berminat ke?

Ciri cirinya lelaki yang dia cari adalah seperti berikut... bukan cam aku ! Tu je cirinya .. ok ? Kalau berminat , silalah g ngorat dia di blognya .. Sekian ..

Ok..topik bertukar .. Selain dari part time blogger , aku nak bukak agensi cam bro HITCH kita tu la ... apa kata survey ??? 

10 header lagi bertarung nyawa !

 

Pergh..tajuk... tak hengat.. memerangkap kawan dan lawan .. tak kisah la.. janji bukan robot yang taip entri ni... huhu ... Aku rasa cam tak best jer buat persaingan header ni.. Layaknya kita tengok header mana yang menarik mata kita ... Haa.. kita tengok citarasa pembaca blog aku ni.. manakah header yang menarik jiwa mereka...

OK...skang kita ke  header blog seterusnya .. :

Ok... aku rasa tak yah undi la ... cukup dengan memberitahu yang mana satu header selera korang .. haaa.. kenapa dan mengapa.. ok ? Tqqq...

Isu panas yg malas aku nak layan ..

 

Aku terbaca tadi sewaktu aku di kedai gunting rambut , Precint Diplomatik .. tentang gimik Facebook nak tutup .. Dari tahun lepas aku dok dengar gimik ni.. Tapi bila baca , ada betul gak ... boleh tekanan jiwa woo .. yelah , bila Facebook yang sepatutnya membawa sejuta kebaikkan tetapi ramai dah salahgunakan .. Dan paling teruk sekali , tiada lagi dunia nyata.. semua dok pakat berbincang kat dunia cyber jer .. Tu dia kata la... Tapi bagi kita di Malaysia , bincang di Facebook  diikuti dengan perjumpaan .. Namun bukan semuanya positif .. Nak buat camana kan ? Niat pencipta lain , tapi pengguna dah ubahsuai.. Apa boleh buek ..

Bila dah kecoh gitu , ramai la tensen .. Aku ? Aku ? Malas nak layan.. Nak tutup ? Tutup la.. Sama gak ngan blog .. Kalau ikut hati , lama dah aku tutup ... G kerja.. balik , g gym.. sampai rumah .. makan ..tengok tv.. tidur ... Esok , ulang laaa rutin tu sehingga ada perubahan ...

Kenapa si Mark tu nak tutup ? Tekanan jiwa ? Hehe..aku rasa mmg boleh tekanan.. Kiri kanan dok bantai dia... mintak itu ini .. suruh buat itu ini.. Sapa tak gila kan ? Boleh giler beb...

Sama gak laaa dengan dunia blog .. Aku terbaca satu entri kawan berkaitan FOLLOWER ni .. Diorng ni dah tak tau ker yang FOLLOWER ni cuma satu widget jer?? Tempohari ... ada satu blogger , dia pm aku kat FB ... Mintak tolong aku .. aku pon tanya la apa dia .. Tolong follow blog dia ! huih.. Tu jer? Tak susah pon .. Aku pon masuk la blog dia .. Tertidur jap tunggu blog dia abis loading .. Bosan ! Aku pangkah terus ... Tolonglah .. kalau nak suruh orang follow blog kita , janganlah penuhkan dengan perhiasan IKEA tu dalam blog awak tu... jenuh ar nak tunggu loading ..

Satu lagi isu .. Ni bukan nak perli sapa sapa .. cuma mintak kita semua berfikir .. termasuk aku la... BLOG ni untuk apa ? Aku follow kau ? kau follow aku ? Aku nak glamer ? Atau aku masuk blog kau nanti kau masuk blog aku .. atau dok memanjang tinggal jejak yang bukan benar benar jejak ? Apa ni ?? Dah jadi cam buku latihan sekolah tadika lagaknya .. 

Blog adalah untuk membaca tulisan rakan rakan kita yang lain .. Tak kisah la cerita makanan , shopping , jam tangan , apa saja la yang boleh diceritakan .. Bukannya kunjung mengunjungi tanpa melihat isi kandungan blog tersebut.. Kalau itulah motifnya ... tenat gak kita ni kan ?

Bagi aku la kan.. kalau nak sangat ramai follower , aku add kat Facebook.. kasi ribu ribu ribu kat situ.. baru best .. Tapi kalau kat blog ni , aku suka diorg singgah sebab nak bersantai dengan tulisan aku ... Tu je la.. nak harap aku leh bagi info selalu sangat , susah gak .. eheh...

Tu je la.. Bukan nak 'bang' sapa sapa .. tapi cuma nak ingatkan diri ini dan juga diri itu .. Bagi yang taknak terima pendapat ni , tak pe... maaf jika terasa .. bukan niat nak menghina... cuma mintak kita sama sama fikirkan semula perjuangan penulisan kita ni.. Walau bersantai, simple tapi bermanfaat .. tu yang sepatutnya ...

10 header lagi.. mana terbaik ??

 

Ok.. lagi 10 blog yang menjanjikan header yang cun cun belaka.. Yang mana satukah menjadi pilihan korang ? Undi di ruangan komen ..Dan segmen ini dah ditutup yer... Masa untuk preview jer ..

  1. R@sHIdee-EMOBOY'90
  2. p[A]n[A]d[0]L©
  3. ::wan fadhilah::
  4. Zalin
  5. udin
  6. ♥ AMOYELLA
  7. fauzibest5
  8. Aku Ibu Muda
  9. Lyna Shaari
  10. chuu

image Ilang tensen tadi main space shuttle ....huhu

Tak kira dah ..

 

Penat.. penat... penat ... sangat sangat penat .. tak kira dah ... Dalam lrt , dalam erl... aku bantai tidur ... dalam dok main handphone aku , aku boleh terlena.. huhu.. mmg sungguh penat .. campur ngan tak cukup tidur .. hehehe ..

Kerja rumah .... segmen header blog sedang menunggu ... ada yang salah paste url entri .. hehehe.. jgn marah aa kalau aku terlepas pandang .. hehehhe ..

Baru sampai Putrajaya.. terus g makan maggie goreng ... hahaha.. rindu giler nak makan maggie .. hehehe... lama tak makan wooo ... Kat sana , aku asik ratah ayam ayam ayam ... ikan dan sayur ada la gak.. kira boleh la seimbang ... huhu ..

Ok la.. nak makan ... segmen header tu nanti sambung ... pasni nak balik mandi.. gunting rambut.. mau kasi botak.. nanti kat GATHERING SAHABAT BLOGGER minggu depan kat Berjaya Times Square , sah diorng tak kenal aku .. hehehe...

Sebelum dan Selepas ..

image

Lokasi .. Awana Genting.. Jam , 9 pagi ...

image

Lokasi .. sama gak laa.. Jam , 2 petang .. hari yang sama .. tengok baju pon leh tau .. hehehe. .. Ternyata Genting Highlands masih sejuk dan terjaga hutannya lagi.. hehehe ..

Bagi mereka yang bercadang nak bercuti singkat , ok la g GENTING dan menginap di Awana ... Harga ? Tah.. hehehe ..

p/s : update dalam bas .. live nieh !!

5 ? Tak boleh kot .. kena 10 ... Header bersaing..

 

Pergh..silap perhitungan... ramai pulak nak cuba nasib ... Ingatkan ramai taka berani nak join.. tersilap perhitungan ..huhu.. skang aku pening ..

Kat atas Genting tadi aku dah tertelan air liur bila tengok komen yang menunggu masa untuk di approve.. huhu.. masak ! Ada dekat 100 url kot ? Jadi aku kena ubah ... 10 satu entri.. huhu... masak masak.. ok ? Ala, bukan ada hadiah pon... saja suka suka promote blog jer ..  :)

OK... jom kita komen 10 blog berikutnya.. Jangan lupa tinggalkan komen ( undian ) blog mana anda rasakan headernya menarik dan tertarik.. takde daboom okeh !

Ok... sila pilih header blog yang anda rasakan menarik diantara 10 buah blog ini .. Terima kasih atas kesudian anda memeriahkan segmen ini ..

5 blog bertarung header ...

 

OK.. aku memula plan nak buat macam yang aku kata dalam entri ini .. Tapi bila fikir fikir .. apa kata aku buat satu undian .. 5 blog dalam satu entri kemudian pembaca akan menilai.. header mana yang sesuai dengan blognya dan menarik .. Haa.. disini kita akan akan dapat mencipta header header yang lebih menarik di masa akan datang .. kan kan ? Setuju ?

Ok .... Sebagai permulaan.. aku letak 4 blog dulu eh.. korang pilih  header blog mana yang menjadi pilihan korang dan kenapa ... boleh ?

Pemilik header blog tu tak leh pilih blog sendiri yer.. hehehe.. blog kawan lain boleh.. hehehe ...  Paling banyak mendapat undian dan komen positif , akan ke pusingan seterusnya ( jika ramai sertai ) ...

Terima kasih ...

Header Blog Best ?

- DITUTUP -

Segmen hujung minggu ...Ditutup dah .. hehehe .. Mlm kang nak rehat .. ok ?

Buat mereka yang merasakan header blog mereka best , jom join segmen ni .. Entri yang bakal dibuat adalah seperti INI ... Tengok dah ?

Ok.. bagi yang berminat ... marilah memeriahkannya .. Cara nak sertai :

  1. Letak header BLOG BEN ASHAARI
  2. Tajuk : JOM SANTAI BERSAMA BEN ASHAARI dan linkkan ke entri ini ..
  3. Sila lengkapkan
    • Sapa yang buat header tersebut
    • Perisian yang digunakan
    • Maksud header tersebut
    • Jangkamasa yang diambil buat header itu
    • Header blog lain yang anda suka tengok
  4. Tinggalkan url entri korang tu di ruangan komen ini ..

Terima kasih .. Tunggu apa lagi ??? Jom santai bersama BEN ASHAARI

Kes haru di subuh hari ..

IMAG0166

Ahhh.... ngantuk.... bangun bangun.. tengok jam .. kul 5 lebih .. hurm... Bukak laptop.. heehe.. bukan tengok blog ok !! Tengok laptop jer tau .. haaa...

Ok.. aku tengok blog ! Aku ngaku ... hehe .. Wah.. laju giler !! Best Best !!! Aku nak bukak semua link GEGAR BLOG ... Hari ni hari terakhir .... Aku nak follow mana yang boleh .. Tapi.. huhu.. Banyak blog yang 'berat' .. buat putus nafsu jer .. hurm ..

Kat tv , dari kul 5 sampai 6 , segmen agama saja .. Masuk waktu .. ok.. 10 minit ...tunggu sat .. masih dalam keadaan mamai.. hehehe... Pastu ada lak ustaz bagitau hukum melewatkan solat .. Yelah yelah ...

G bilik air.. Roomate aku takde .. tah g tidur mana dia .. Masuk bilik air.. Ambil wudhu .. Guna sinki.. Pastu nak basuh kaki , aku masuk ke bath tub..  Aku tunduk... pulas .. " Adoiiii.. sejukkkkkkkkkkk.... "

Tau nape ? Aku g bukak yang air pancut punya .. bukan yang paip air kat bawah tu !!!  Waaaa.. sejukkkkkkkkkkk.....

Antara blog mereka yang miliki header best ..

 

image http://zulkiflimn.blogspot.com/

image http://shaifulshafian.blogspot.com

image http://ratukeliptaip.blogspot.com

image http://emymilia.blogspot.com

Amacam ? Korang rasa blog korang punya header yang best ?  Kalau ada nanti aku buat segmen khas mengenai tu.. Amacam ?

Lama tak main ..

Picture 013

Picture 015

Picture 001

Dah pegang balik kamera kesayangan aku ni, mmg abis la semua amik snap.. huhu ...

Comel la blog dia ..

 

image

Aku tak berkesempatan nak buat header kaw kaw punya .. Bahan tak cukup.. tunggu skit jam lagi , baru aku buat .. baekk punya .. Mau kasi cun dari ini blog ieqa .. huhu ..

Oh..tapi buat masa skang , dia cun lagi la.. cokelat vs purple.. hehehhe.. > http://chentamaneesku.blogspot.com/

Misteri Lif ...

Picture 008

Aku saja terbalikkan gambar tu .. heehe.. Kalau korang perhatikan nombor kat lif tu , dia bermula dari L  dan terus melompat ke no 6... Peliknya di mana nombor 1-5 ???

Cuba korang perhatikan nombor nombor di setiap lif.. Adakalanya nombor tu berlompat.. seolah olah tiada .. atau jadi cam no , 7A dan 7B ..seterusnya no 9 .. haaaa .. mana 8 ??

Dongeng mengatakan , ada tingkat khusus untuk .. ehem.. tinggal di situ .. sebagai syarat untuk pihak pemaju amik tanah tu.. huhu.. evil kan ?  Atau nombor tu tak leh guna kat bangunan tu.. haaaa...

Betul atau tidak , wallahualam ... hanya mereka yang mengalaminya saja mengetahuinya .. Aku ??? Biarkan aku dengan misteriku ...

3 Blogger bersatu di bawah satu bumbung ..

 

Picture 006 Buat pengetahuan korang.. mereka ni aku kenal dalam blog dan Facebook jer .. Akhirnya bertemu muka dan bekerja dibawah satu bumbung.. aku la yang bawak masuk tu.. hehehe .. Sapa kata aku sombong ? haaaa...

Yang berdiri tu , MISS IZAH .. sebelah tu , HAWA ... Dulu aku pernah bawak masuk GADIS TERBILANG masuk untuk praktikal... skang si Gadis Terbilang tu tunggu masa untuk menikah jer .. hehehe..

Perangai sebenar BEN ASHAARI ?

 

Dalam blog.. dalam dunia nyata.. kali pertama orang kalau tengok aku , pasti akan kata , aku sombong dan berlagak orangnya .. Hurm.. mmg .. Saja aku suka wat gitu ... Tak yah buh gambar la.. banyak sangat dah gambar aku ari ni .. hehehe ..

Kalau di opis , aku mmg serius orangnya.. kalau tak kenal , boleh tensen gak la ngan aku .. bagi yang dah lama kenal muka aku ni , takde makna aku punya serius.. jadi bahan lagi ada la ...

Tadi , sewaktu di 'sukan rakyat' unit aku tu .. pecah segala rahsia aku .. Awal awal dah kena denda sebab lewat .. diikuti dengan sukan yang mana aku sendiri terlebih excitednya .. Siap bangkang keputusan pengadil .. bergaduh dengan kumpulan lain ... sehinggakan boss no 3 aku kata " ini rupanya perangai si ben ! "

Adeh.. kantoi ... Aku sebenarnya tak suka berlagak dewasa .. sebab bosan ... nampak matured tu ok la.. tapi tak nak terlalu matured.. biar selesa skit rakan rakan yang muda dari aku ni nak berkomunikasi dengan aku ... Tapi bukanlah bersikap kebudak budakkan..

Tapi tadi mmg .. aku mmg totally budak ! Siap perli.. siap kutuk .. Akhirnya pasukan aku menang .. Dah la tu , nama kumpulan .. COOL .. Bila diistiharkan juara , aku suruh rakan lain , berlagak cool dan suruh mereka semua bertenang.. dengan selamba aku kata ...

" AKU DAH TAU DAH .. TAK PAYAH SUSAH SUSAH .. " 

Berlagak kan ? hahaha.. maunya diorg tak bengang ngan aku.. hahaha..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI