Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 25 Januari 2011

10 blog bertarung di malam buta.. nak tidur pon susah ..

 

Haaa.. lagi header mau fight.. masing masing cuba nasib nak kata header diorg cun .. cun ke ??? aku rasa header aku cun abis dah ..tapi bila tengok diorg punya , ok ! aku surrender .. mmg diorng punya cun laaa...

skang ni cuba korang bagitau aku.. header mana paling cun , menarik dan kreatif..

  1. nora amila ghazali
  2. syazwanizul
  3. farah
  4. NOOR FATIN
  5. amanina
  6. athirah
  7. miszATIN
  8. Ayuni
  9. iqbalhakimi
  10. nazirulhazwan~

Tinggalkan komen ... aku rasa aku punya ...tak cun ! .. hehehe .. cepat semua entri ini meninggalkan anda ....

Aku kena berhati hati ...

 

Wah... aku pasti pasni ramai akan tunggu aku buat silap .. pastu mari serang BEN ASHAARI !!  Haa.. mai la maaii .. aku saman sorang sorang .. Barulah aku dapat RM1juta ! Blogger RM1juta neh ..

Itulah harga sebuah populariti .. ada mata senantiasa memandang .. tunggu je kita buat silap.. Tang buat baik , tak nak dia war warkan kan ? Hehehe..

Dan ini bermakna .. aku juga tak boleh berbikini dah kat tepi pantai ... nanti masuk dalam blog .. bahaya .. kan kan  ? Haa... kalau aku jaga imej , berpakaian ala ala artis , pasti gak kena kutuk .. sbb berlagak diva... aisey.. Jadi diri sendiri ? Hahaha.. mmg laaaaa.. aku bukan artis atau selebiriti  ! Setakat masuk majaalah tu , korang pon boleh ...

Nak tau caranya ? Haa.. meh aku ajarkan yer ... Bila berblog , jangan tackle tuan tanah ! Tapi tackle jirannya.. Jirannya itulah  yang akan mewar warkan tentang kita pada tuan tanah .. Pastinya tuan tanah akan tertanya tanya .. Haaaaa.... Amacam ? Faham ?

Sebagai blogger , kita kena tau .. sapa sasaran kita ... kalau main update je entri tanpa tau sapa sasaran kita , maka kita akan dikatakan syok sendiri.. Ada aku kisah ? Mmg tak kisah punya selagi tak dengki ngan orang lain kan ? Tapi jenis yang kisah ni .. haaa.. kena bijak tackle pembaca.. Faham ? Tak ? Hurm.. nak aku terang camana lagi eh....

Ginilah ... Pak Maatttt ... kena langgar motokar !!!

Gara-gara majalah ...

 

Alhamdulillah .. kenyang sudah ... baru dapat makan berat skit ..  hurm... Rasanya ramai dah tau kan pasal RAPI tu kan ? Penantian dah berakhir ... Puashati dapat tengok dalam tu .. hurmm ..

Aku bukan nak kejarkan populariti bila berada dalam majalah tapi sekadar membuktikan bahawa blogger biasa macam kita ni pon boleh berada di mana mana saja jika kita mahu asalkan ada usaha .. kan ?

Disebabkan masih tak percaya muka aku dalam majalah tu , aku nyaris nyaris buat satu kesilapan bodoh.. hehehe.. Tapi mmg biasa buat pon bila aku khayal .. hehehe..

Nak g pasar malam.. lewat dah .. wife tunggu kat bawah.. aku masih dok ngadap blog .. Selesai..tutup.. bangun.. cari perfume.. Ok.. g pasar malam pon pakai perfume okeh ! Tapi .. aku terlupa.. perfume ku sangkakan deodrant dan deodrant ku sangka perfume.. nasib baik aku tak sembur deodrant kat leher aku .. kalau tak ??

Haih... baru hari ni keluar majalah tu.. petang tadi aku rasa ... hurm.. entahlah .. Oh ya... kalau ada yang akan anggap aku 'naik' sebab masuk majalah , tolong tarik balik yer .. aku naik sebab korang sebenarnya !

Terima kasih pada semua rakan rakan yang telah memberikan aku semangat berblog ...

Mereka ini TERBAIK !!

Cayalah !!! Mereka sahut cabaran aku dengan memeningkan kepala .. hehhee... Maka selayaknya mereka semua ini pemenang ... Tiada NO 1 atau 10 .. semua aku letak sekali dalam sticky post ini selama 6 jam .. sehingga jam 8 malam nanti .. okeh ? Terima kasih ..

Alisya , shah-kayrul , Qaseh dalia adelia , micky eyqa , yatie's EPISODE , cutegurlzz93 , Shaizhar , Pembawa_Wacana , Ujang9897 , nur , awEEN , ~...AmALinA....~ ...

Terima kasih !!! Anda mmg terbaik ... dan rajin...

Tiru gaya blogger .. Boleh tak ?

 

image

Cantik header gini .. nak tiru boleehhh ??? hahahha... nanti aku kena marah lak.. ok ... blog ni milik > EVAGURL

Makin ramai pencabar blog blog awek ni kan .. pergh.. nasib baik aku laki .. hahaha.. Mat Gebu je la pencabar terdekat.. Yang lain tu ,mmg dah otai dah.. tak leh lawan.. 

" Mat , jom lawan jari .. sapa jerit dia kalah.. okeh ? "

GEGAR BLOGGER : Pemenang Soalan (2)

Waah... aku terpaksa jugak umum pemenang .. sebab ramai sangat dah antar jawapan ... aku jadi pening tengok kat ruangan komen tu .. huhuh ... tapi syukur , ramai join ... terima kasih ...

Sapakah pemenangnya ? Ada dua pemenang .. No 1 dapat prepaid RM50 dan No 2 , dapat prepaid RM10 ...

Nak tau sapa ???? Sila rujuk blog penaja .. iaitu YADZ ... Soalan tadi terpaksa ditutup sebab ramai sangat dok menjawab sedangkan dah ada pemenang .. tak best lak rasa .. hehehe ...

OK.. g la tengok sapa pemenang tu ...

Buat duit dengan blog ?

Hurm... ramai bertanya.. betul ke dapat buat duit dengan blog ni ? Camana nak dapat duit ? Diorg bayar camana ? Banyak ker ?  Halal ker ? Aiseyman ..

Banyaknya persoalan bila melibatkan $$ .. MONEY MONEYYY ..  Terus terbeliak bijik mata yer .. Sama gak ari tu , aku ada borak ngan kawan kawan aku... Dari artis berkumpulan yang terkenal akhirnya berkubur dan buat haluan masing masing .. tapi kalau diorng buat blog , senang je naik ..Aku ada bagi idea gitu .. tapi jawapannya , ' tak tau nak cerita apa ' .. Buat pon belum tapi dah fikir gitu !! Susah la kan ..

Sumber pendapatan blogger sebenar bukanlah dari syarikat berdaftar sebenar NUFFNANG , INNITY atau banyak lagi .. Sebenarnya jika blogger itu perlu bijak mencuri peluang setelah blognya mempunyai nama dengan membuat bisnis online .. Tak mustahil bergelar blogger RM1JUTA .. Bukan blogger bergelar RM0 okeh..

Kalau buat blog semata mata nak letak iklan saja , maka jgn bermimpilah nak menjana pendapatan sampingan dari situ .. Aku sendiri dalam proses merancang sesuatu dengan blog aku ni .. InsyaAllah .. satu hari nanti ...

Jadi... bolehkah buat duit dengan blog ??? Jawapan aku ialah , bolehkan kita usahakan sebidang tanah dengan sebatang cangkul dan segenggam benih sayuran ?

Kau tiru blog aku ehh !! Apa kes neh ??

 

Wah.. tajuk .. mencabar minda ... eh.. mencabar jiwa dan raga ... Ahh.. pedulik ... Blog aku.. tajuk aku.. kang aku copy paste berita , marah pulak.. kan kan ?

Ok..berdasarkan tajuk maka inilah isunya ... Apa perasaan korang kalau blog kesayangan korang ni di klon ? Atau ada antara mereka yang terlebih dahulu mengatakan header atau template adalah identiti mereka dulu dan menuduh kita pulaaakk menirunya ..

Hurm.. isu sangat mudah dan ringkas .. " KO NAK SANGAT ? AMIK .. AKU LEH BUAT LAIN "  .. Tu jawapan aku ..

Aku pernah kena.. Aku pasti ramai tau mengenai itu .. Muncul sebuah blog yang tiba tiba kata aku tiru gayanya .. Wah.. menarik banget tu .. Yang bagusnya , penyokongnya ramai lak tu.. hahaha... lawak la... Padahal penyokongnya dulu , dok melepak kat blog aku ni .. Mengomen bagai mengipas lipas .. huhu .. Dasat.. Tu semua gunting dalam lipatan.. Tapi ada aku kisah ? Lantak ler...

Maka aku tukar keseluruhan blog aku .. Apakah aku kehilangan pembaca disebabkan itu ? Takde pon kan ? Malah blog tersebut terus berhenti pengeluaran entrinya .. Apa cerita ? Sudahlah gambar milik orang lain .. Peliknya mereka yang follow blog tu macam gembira aku disindirnya .. Hehehe..

Bagi aku .. semua tu bisikan syaitan jer .. Teringin nak tengok aku melatah ... Itu yang mereka tunggu .. Tapi aku amik sikap mengalah .. Tukar segalanya ... Bagi aku , header dan warna template adalah no 2 ... yang penting adalah kandungan entri aku .. Mereka masuk sebab nak baca cerita aku .. tu jer ..

Sapa yang nak beralah ? Terpulang .. Identiti ? MANCHESTER UNITED menukar jersi setiap tahun.. Juara gak kan ? Sori eh.. aku penyokong Arsenal .. Contoh Arsenal tak leh pakai.. hahahhaha...

Blog kita kalau dah orang suka , tukar la camana pon , mereka tetap akan suka ...  ;)

10 header blog mencuba nasib.. Blog siapakah ?

 

OKeh ... 10 buah blog mencuba nasib.. Yang manakah header paling menarik dan menawan... Paling kreatif gitu.. hahaha... okeh ? AKu malas nak bebel lebih ... sbb pasni ada satu isu aku nak bangkitkan..

Ok..tinggalkan komen anda.. pilih yang anda suka... Terima kasih ...

Bila cinta itu pergi ....

 

Retak sudah kasih sayang kerana menurut kehendak keluarga ..  Cinta yang terbina bertahun lamanya terpaksa dihanyutkan...  Hurm.. tiada apa mampu dikatakan lagi .. Hanya menurut kata.. Jika tidak derhakalah dia ..

Ok .. kalaulah korang .. kalaulah korang kan... bercinta dengan er.. dh tentu la orang kan.. dengan kekasih korang tu la.. Tapi tup tup , dapat sms dari orang tua di kampung .. pewwitt... Ingat jugak mak aku kat aku yer.. Tapi rupanya bukan bertanya khabar .. " Supriseeee .. anakanda dah bertunang " .. Gulp ..

Nak berjuang demi cinta ??? Ditolak mentah mentah .. Apatah lagi tunang tu lak kita kenal.. Mak aih.. mmg tak suka giler kat dia .. Tapi dia pandai tackle orang tua kita .. haaaaa... camana tu ?

Entahlah... bagi mereka yang dah berumahtangga dengan pasangan kekasihnya dulu tu , sangatlah beruntung.. bagaimana pula dengan mereka yang 'aku terpaksa , kau terpaksa ' ?

LELAKI: Pilihan calon ISTERI @ KEKASIH LEBIH MUDA atau BERUSIA

 

Soalan ini aku dapat dari RAPI MAGAZINE di FB ( link )

"LELAKI: Pilihan calon ISTERI @ KEKASIH LEBIH MUDA atau BERUSIA "

Wah.. mencabar neh.. tapikan ..berdasarkan pengalaman aku la kan .. kan .. hehehe... carilah yang muda.. tapi jangan terlalu muda .. Kalau nak amik yang berusia .. jangan terlalu jauh jarak umur ..

Kenapa nak amik yang muda ? Bagi mereka yang suka melayan karenah wanita muda yang rata ratanya masih lagi 'manja' atau 'kebudak-budakkan' , wanita muda sesuai untuknya.. Mereka ini bukannya tidak matang tapi tetapi bila bab bercinta , mereka secara automatik menjadi tidak matang .. Orang laki kata , ' mengada ngada lebih ' ... kan kan ? hahahhaa.. rilekss

Bagi mereka yang gemarkan wanita yang suka wanita matang .. wanita berusia mmglah calonnya .. Tapikan .. lelaki yang muda , terutamanya dibawah umur 23 tahun , gemarkan wanita berusia.. kata mereka , wanita berusia ni nampak matang dan seksi terutama pada wajah mereka ..

Ok.. kalau aku la kan... kalau aku masih bujang .. wanita muda menjadi pilihan aku .. Kenapa ? Sbb aku dah tua la kot .. hahahaha..

GEGAR BLOG : Soalan 1 - PENGHANTARAN JAWAPAN

 

Ok.. untuk soalan ( 1 ) GEGAR BLOG , anda boleh menghantarkan url lengkap entri anda sekarang ... tapi sebelum itu , sila ikuti prosedur ini di dalam entri jawapan anda ..

  1. Letak header BEN ASHAARI BLOG
  2. Tajuk : GEGAR BLOG SOALAN 1
  3. Jawapan seperti yang diminta ..
  4. Tulis jumlah blog yang anda dah geledah ..

Pastekan url anda di ruangan komen ini ... Anda ada sehingga jam 11 pagi untuk menghantarnya .. Selepas itu , jawapan tidak akan diterima ...

Terima kasih ..

GEGAR BLOG - Soalan Bonus ( 1 ) : Keputusan

 

Soalan 1 ( link ) : Jeng .. jeng .. jeng ... Sapakah ? Sapakah ? Sapakaaahhh ? Aku kena tukar format jawapan la pasni .. Sapa tiru sapa ? Huhu.. tapi betul gak .. aku tak kata tak leh tukar jawapan kan untuk soalan satu ni .. dan ini bermakna.... aku kena amik paling pantas dan tepat .. yang paling pantas dan tepat ialah ..

QASEH DALIA ADELIA

Tahniah .. Yang lain jgn kecewa yer .. Hari ni ada lagi... Hadiah lagi mahal iaitu TOPUP RM50 dan RM30 !!!!   Ni baru pemanas badan jer ... Selepas ini jawapan dalam bentuk komen .. tapi masih kena post entri.. heheh... kena antar dua !! Bermakna tak boleh tukar jawapan dah !!! OKeh semua ? Jangan risau .. banyak penaja nih... silap silap sebulan tak abis contest ni dengan hadiah setiap hari woooo ...

Mereka yang hantar jawapan ialah ; nazirulhazwan~ , Ujang9897 , Cik Reena Tan , d_tieah , ❤ C!K MAZ's❤ , Areliff , Mr.Eye , Desk Of Carlo Santeekee , Cik Reena Tan , nur , idAti mALeksecantikmanis , cutegurlzz93 , Pembawa_Wacana , Cma Shiema ..

Terima kasih kerana menyertai contest ini .. Pemenang , sila tinggalkan no tel anda untuk urusan hadiah ..

Masih ada masa ...

 

Teringat komen dari seorang rakan blogger semalam ...

"Hai Ben Ashaari, it is my 1st time here.
just to share, i blog sebab minat gila, sometimes i think i obsess with blogging, even masa jalan-jalan and nampak something, trus *ting!!* keluar bulb lampu "i want to blog this" its more to passion. so nasihatnya, kena ada passion, bukan for DUIT semata-mata, niat dah ke laut, isi blog haruk.padahal yang penting isi blog entry. just my 2 cent!! " > Qi_Cinoi.Lavigne

Sebenarnya , itulah yang aku buat sekarang .. Pada awal mula aku berblogging , segalanya adalah kajian .. Bila mengkaji , aku benar benar mencari kesahihah kata kata mereka iaitu berblogging mampu menjana pendapatan sampingan dan mampu mengutip ribuan ringgit sebulan .. Benarkah kata kata itu ?

Pada masa yang sama , rakan rakan blogger lain saling bersaing untuk berada di puncak .. Mengejar populariti .. ingin menjadi bintang dalam dunia blog di Malaysia ini ..  Walaupun bukan semua begitu tapi bilangannya tetap besar .. Aku ? Aku sekadar ingin membuktikan pada diri aku ini dan juga mereka di luar sana bahawa aku juga mampu mencipta 'bintang' aku sendiri .. dengan usaha , kerajinan dan paling penting ialah kreativiti aku .. Berjayakah aku ?

Hari ini , aku dapat lihat ramai seperti aku setahun yang lepas ... Mungkin mampu mencipta nama pada suatu masa nanti cuma apakah mereka mampu bertahan lama atau sekadar 'panas' buat sementara saja ?

Masa adalah faktor utama... Masa untuk berblog.. masa untuk mempromosi ... masa untu belajar .. dan banyak lagi ... Jika alasan adalah masa maka sukarlah segalanya ...

Kita dan masa adalah kembar ! Setiap langkah adalah masa .. Setiap udara adalah masa... Tak mampu kita berpisah dengan masa.. Apa yang boleh kita buat , kita uruskan masa kita .. Sudahkah kita menguruskan masa itu ?

Tamat bulan madu ..

 

Sekejap masa berlalu ...Nak tunggu 'hari itu' punyalah laamaa... bila dah sampai , sekejap je berlalu .. Tapi itulah orang kata ( aku kata  sebenarnya ) , nikmati setiap saat yang ada di depan mata ...kelak berlalu menyesal sudah ..

Hari ni kena kerja.. Kerja kerja kerja ... selagi bernafas selagi itulah kena kerja ... Walaupun jutawan , kerja tetap kena kerja ... Bagi yang belajar , pasti tensen sbb kena belajar .. Sebenarnya masa belajar itulah 'kebebasan' sewaktu kehidupan ... Walaupun dugaan dengan tugasan pembelajaran tapi itulah yang mencabar minda dan fizikal pelajar ... haaa.. Bukan semua orang dapat peluang begitu.. jadi nikmatilah dengan kesungguhan..

Ok la.. apa pun selamat pagi , dan semoga pag ini membawa keceriaan buat kita semua.. InsyaAllah ...

Raja Poligami

 

BERANI beristeri ramai? Pasti ramai, khususnya lelaki yang termenung seketika dan tidak kurang juga yang memberi senyuman sinis saat diajukan persoalan itu. Ini disebabkan, poligami bukan sekadar perkataan tetapi turut terselit madu serta racunnya. Ia juga satu tabu yang boleh mengundang kerlingan tajam wanita kerana amalannya.

Jika Islam sudah menekankan konsep keadilan apabila lelaki berhasrat berkahwin empat sekali gus serta syarat-syarat asas mewajarkannya, bagi kaum dan negara lain pula, beristeri ramai itu sudah menjadi tradisi atau pesta tahunan.

Di Swaziland misalnya, sebuah negara di benua Afrika yang mana pemerintahnya, Raja Mswati III sememangnya layak dinobatkan Raja Poligami kerana memiliki 14 isteri sekali gus setakat ini!Lebih menarik, semuanya dipilih menerusi adat unik yang mana mereka adalah kalangan anak dara Swaziland - negara di selatan Afrika itu yang datang menyerah diri sebagai bakal isteri.

Bukan sekali, malah setiap tahun dengan yang terbaru, November lalu, si dara Swaziland ini berarak separuh bogel di depan pemerintah berusia 43 tahun itu.
Mereka diarak dengan penuh tradisi dengan harapan dapat terpilih sebagai isteri baru dan berpeluang mengecap sedikit nikmat kekayaan biarpun terpaksa berkongsi dengan berbelas wanita lain.
Acara dua hari itu bermula dengan makan tengah hari di Istana Ludzidzini dan pesta itu berlarutan ke luar apabila ratusan wanita dengan pakaian skirt Swazi dan hanya rantai manik menutupi dada, menari sambil menghunus pisau dan perisai bagi menarik perhatian si Raja.

Pada hari kedua pula, gadis pilihan atau Permaisuri baru itu menghadiahkan pelbagai hantaran termasuk tikar rumput, peralatan memasak, selimut, perabot serta cenderahati lain.

Kehebatan Raja Mswati III itu bagaimanapun, belum dapat menandingi bapanya, Raja Sobhuza II yang sewaktu kematiannya pada 1986, mempunyai 70 isteri dan 1,000 cucu! Malang sungguh apabila negara itu yang sepatutnya menumpukan soal pembangunan, sebaliknya sarat dengan masalah ramai rakyatnya menderita HIV dan kemiskinan. Tumpuan utama Raja Mswati ini sebaliknya, selain menambah isteri adalah boros berbelanja dengan memiliki deretan kereta mewah.

Seorang lagi Raja Poligami adalah Ancentus Akuku yang berasal dari Kenya, juga di Afrika. Sama seperti Raja Mswati III, hobi Akuku adalah mengumpul isteri.

Bak pepatah Melayu, harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan nama, kematian Akuku akhir tahun lalu pada usia 92 tahun, menyaksikannya mencatat nama sebagai poligamis terkenal dalam sejarah negara itu dengan meninggalkan 100 balu biarpun sudah berkahwin lebih 130 kali. Malah, tidak keterlaluan jika dikatakan turut melakar sejarah benua Afrika.

Dia turut dikenali jolokan nama 'Bahaya' kerana ramai wanita mendapati dirinya sukar ditolak. Akuku memiliki lima isteri ketika berusia 22 tahun. Dalam tempoh beberapa dekad antara 1939 dan 1992, Akuku yang berkahwin lebih 130 kali memiliki lebih 200 anak dan menceraikan lebih 80 wanita.

"Saya digelar 'Bahaya' kerana dapat menonjolkan diri ini di kalangan wanita. Saya kacak, bijak memilih pakaian dan tahu memikat hati wanita dengan kata-kata manis. Tiada wanita dapat menolak godaan saya," katanya kepada media, suatu ketika dulu.

Rahsia pemakanannya adalah menolak menu makanan berlemak dan garam yang membantunya mengelak penyakit kronik. Dia juga menghafal dan kenal semua anak-anaknya selain membuat jadual rumah mana yang perlu dikunjunginya mengikuti giliran.

Akuku, bagaimanapun bukan sekadar bijak menghasilkan anak tetapi pandai menguruskan keluarga serta amat mementingkan pendidikan dan ada anak-anaknya menjadi doktor, guru dan jurutera. Dalam tradisi Afrika, anak masih menjadi simbol kemakmuran. Jika kekayaan seseorang lelaki diukur melalui bilangan anak yang dimiliki, Akuku jelas berada dalam kelasnya tersendiri.

Di benua Arab juga tidak kalah dengan Raja Poligami dan Salem Juma'a, 75, yang juga warga Emiriah Arab Bersatu (UAE), layak diberi gelaran itu apabila mengahwini berbelas wanita yang kini cuma tinggal tiga. Dia yang mempunyai 52 anak, 10 daripadanya sudah meninggal dunia.

Salem juga pernah kahwin cerai dengan 12 wanita pelbagai negara - tiga dari Mesir, enam dari India dan tiga wanita tempatan.
"Ini pemberian Allah SWT.

Malah saya sudah ditakdirkan untuk beristeri ramai...rezeki tidak harus ditolak," katanya kepada media tempatan, baru-baru ini, merujuk kemampuannya beristeri ramai.

Namun, kehebatannya tidak setara Daad Abdulrahman, 64, juga warga UAE. Dia bukan sembarangan lelaki dan biarpun hanya berkaki satu, pesara tentera ini tetap ligat untuk meneruskan misi menghasilkan anak mencecah 100 orang menjelang 2015.

Ketika ini, dia mempunyai seramai 88 orang anak, termasuk 50 lelaki. Anak-anaknya paling sulung berusia 39 tahun dengan yang terbaru beberapa bulan. Malah, ada beberapa jandanya masih tinggal bersamanya.

Setakat ini, proses kahwin cerai yang dihadapinya menyaksikan Daad memiliki 16 isteri, namun hanya tiga kekal. Isteri paling muda, Majida, berusia 19 tahun yang dikahwini empat tahun lalu di Pakistan manakala dua lagi, Maryam, 45 tahun manakala Anifa, 22 tahun.

Dia menceraikan tujuh isteri, tiga lagi meninggal manakala tiga yang lain 'melarikan diri' dan tidak pernah kembali lagi.
Hebat atau tidak, rumahnya ibarat liga antarabangsa apabila dia mengahwini wanita

Oman, India, Bangladesh, Maghribi dan rakyat tempatan.
Kini, dia memasang impian mahu mengahwini isteri keempat dari Sudan yang 40 tahun lebih muda daripadanya dan berharap memperoleh anak empat orang setahun sehingga matlamatnya tercapai.

Dia menyara keluarganya hasil pencen tentera selain sumbangan dermawan UAE yang sanggup membantunya merealisasikan impian memiliki 100 anak.

Ditanya apa rahsia kehebatannya, Daad berkata: "Saya mementingkan pengambilan makanan berkhasiat. Saya ada 40 biri-biri dan kambing.

Setiap minggu saya sembelih seekor dan menikmatinya bersama-sama isteri dan anak-anak. Mungkin inilah rahsia saya..."

-BHARIAN-

Blogger idola aku ...

 

Ehem... ehem.. sapa rasa rasa korang ? hehehe .. ops salaahhhh .. Sapa ? Oh.. tentu sekali tidak .. Bukan dia .. Lelaki atau perempuan ? Perempuan ? Nehi nehi nehiiii ..

Kalau perempuan , korang rasa sapa ? Minah tu ? Hahaha.. apa kelas dia ... ngarut je banyak ... Sapa ?? Dia tu ???? Iskhh.. no no no !! Lom cukup layak jadi idola aku ...

Lelaki ? Ya lelaki .. Sapa ?? Ok .. betul ... Mantan PM kita... Tun Mahathir ... Hehehe.. teror ehhh .. bagus bagus .. sapa lagi ?? Sapa ??? Ooo.. .bukannn .. bukannn... takkan artis kot.. hahaha..

DR MOHD ASRI ZAINUL ABIDIN ... dengan blognya , www.drmaza.com .. Tulisan yang lengkap ! Penuh dengan isi .. kajian .. setiap kali ada artikal baru , pasti jari aku gatal nak copy paste.. hehehe.. rugi tak sebarkan .. dah mmg bagus kan.. nak kata apa dah ? Jadi sememangnya dia blogger yang aku kagumi.. tengok dah kuliah agama dia ? Mabeles !! G la tengok kat blog dia.. download mp3 kuliah dia ..

AKu mmg sering dengar bila balik kg.. dalam perjalanan tu , mmg berkotak la cd aku ulang tayang .. yela, kot ada yang terlepas dengar ... hehehe .. G la download.. pasti tak menyesal ...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI