Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 29 Januari 2011

SEGMEN : Jom Syok Sendiri ..

- TUTUP SUDAH INI SEGMEN-

OK.. pasti ada yang tertanya , apa pulak segmen kali ni ... Haaa ..mudah jer .. mari kita syok sendiri.. hehehe .. camana tu ??? Meh rujuk kat page ini ( link ) ...

Tengok dah ??? Hahahah .. ok... Nak tau segmen apa ni ? Jom baca apa yang aku nak korang buat .. Yang berminat je la .. hehe.. Ini bukan segmen nak persenda atau nak berlagak mahupun nak apa apa je la.. tapi sekadar satu hiburan di malam minggu ..

  1. Sila buat satu entri ... Kali ni bukan letak header tapi gambar yang ada dalam entri ini ( link ) dan linkkan ke entri ini ..
  2. Pilih salah satu gambar korang yang terbaik dan andaikan gambar korang tu dalam majalah tersebut !! Haaa... amacam ? Mencabar ?? Haha..
  3. Andaikan korang ditemubual dengan wartawan.. ok .. aku wartawan itu.. Buat dialog berdasarkan soalan ini..
    1. Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ?
    2. Kenapakah anda memilih nama tersebut ?
    3. Kenapa anda berblogging ?
    4. Siapakah pemberi semangat anda ?
    5. Sudah berapa lamakah anda berblog ?
    6. Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ?
    7. Kenangan manis anda dalam dunia blogging ?
    8. Kenangan pahit anda dalam dunia bloggng ?
    9. Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ?
    10. Selain berblog , apakah minat anda ?
    11. Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ?
    12. Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini ..
    13. Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri ..

Itu jer .. amacam ?? Okeh ? Bersedia untuk syok sendiri ?? Jom.. paste url entri korang di ruangan entri ini ...

Tutup .. erm... pukul 2 pagi ini .. cepat cepat ....

Malam minggu ? Mari melepak di Bangi ..

 

Hehe.. sebelum itu !! Ada lagi yang lambat !!! Rotan telinga dia nehh .. sapa sapa ?? ni haa ...  Tengku Nizam dan ... (tak tau nama )dan contest dari AdyBudika ..

OK... aku nak g berjimba jimba kat Bangi dulu yer .. tak tau area mana .. Dekat dekat ngan ... er.. ada la.. hehe ... Segmen SYOK SENDIRI ?? Malam nanti eh .. 

Sebenarnya aku baru balik dari jumpa KAK NOR SECUBIT GARAM .. Dia baru sampai dari KT .. Saja je jumpa dia ngan anak dia yang baru pulang dari Jordan tu ha .. Terima kasih kak nor .. :)

Plan malam ni nak jumpa KAKCHIK-ELLA tak kesampaian disebabkan dia ada hal .. tak pe ..takde rezeki .. Buat geng geng gathering SAHABAT BLOGGER yang nak g ke gathering esok ... Kita jumpa di tempat yang dijanjikan yer .. nanti aku mesej ... Kalau ada sapa sapa nak follow , sila tinggalkn komen beserta no tel.. terima kasih ... Ini untuk area BANGI , PUTRAJAYA dan kawasan sewaktu dengannya ..

Terima kasih daun keladi , tak cukup cari Mat Gebu.. Tqqq...

Contest ?? Ayuh.. jom join ..

 

Haaa... permintaan khas dari rakan blogger .. dia mintak no tel aku.. eh .. silap.. dia mintak aku promote contest dia .. Hehe.. bagi mereka yang kaki contest .. boleh la join contest ni.. menarik ! aku pasti ramai berminat punya .. sebab mmg kaki contest macam ni.. kan kan ?

OK.. aku tamo bebel panjang... g la tengok sendiri .. > sini

Bila mereka bercerita ...

 

  1. nmirmo

  20.  Ujang9897 ( lambat !!! )

Nak tutup daaaaaaaahhh .. nak mula segmen syok sendiri !!!

Teringin nak jadi blogger sejati ..

 

Bila melihatkan mereka bercerita tentang isu isu terkini di dalam blog mereka , aku sebenarnya agak cemburu .. Bukan apa , aku juga nak meluahkan segala rasa isi hati .. tapi malangnya , aku tak boleh buat begitu ..

Bercerita tentang isu politik , artis , dunia atau segala permasalahan terutama di negara kita ini mmg menarik sekali ... dikritik dan disokong pastinya ada dalam entri tersebut tapi bukan itu yang diharapkan ..

Selain dari itu , teringin gak bercerita tentang orang lain atau blogger lain .. mencari kesilapan atau kelemahan kemudian mengkritik mereka secara terbuka .. Teringin aku lakukan begitu.. best .. pastinya kita akan dikatakan , blogger berterus terang .. jujur .. malah ikhlas dalam penulisan entri .. kan ?

Tapi aku sedar .. Allah menutup aib aku .. Kenapa aku perlu buka aib orang ? Kelemahan blogger , perlu ke aku bercerita tentangnya ? Sepatutnya aku ceritakan kelebihannya kan ? Begitu juga dengan isu isu di negara .. aku penjawat awam yang mana tidak dibenarkan menulis tentang politik di dalam blog .. Kalau puji tu ok la.. Kritik ? Cari pasal namanya .. Cukuplah isu isu kecil jer .. asalkan tak menyentuh pentadbiran kan ?

Apa yang boleh aku buat , cuma bercerita tentang diri aku dan mereka di sekeliling aku .. Bosan ? Sapa suruh baca kan .. Itulah dunia aku ... Kalau dunia aku ini membosankan mereka yang bosan membaca entri ini , pastinya dunia mereka lagi bosan sebab dah tak tau nak buat apa .. G je la tengok wayang .. GREEN HORNET main dah tu...

Saje gempak jer ..

 

Hahaha.. baru gempak skit kata contest , dah pening kepala yer YADZ .. hahah.. tak la.. segmen jer ...

Ok.. aku nak senaraikan mereka yang dah hantar entri mereka untuk segmen mengarut ni .. hehe.. saja pemanas badan ..

  1. y u y u Z u l a i k h a 
  2. overscurry
  3. yad'z
  4. ♥ AMOYELLA
  5. Azza Firza
  6. Pembawa_Wacana
  7. waveX
  8. cinonex coreyan
  9. Matika
  10. akuanakpahang

Okeh.... 10 dulu eh.. hehehe ... aku ada satu idea baek punya untuk satu segmen syok sendiri.. nanti kita buat eh .. hehehe ... Tqqq

Sementara BERSEGMEN , marilah kita ...

 

image

image

Bersenam untuk menyegarkan otak agar lebih kreatif .. hehehe .. tak larat nak tengok opis ngan bilik tidur .. Tv , seminggu tak tengok ! Hahaha.. Gile.. Balik kang baru nak update blog list n segmen .. Aku akan pilih yang kreatif .. hehehe .. nak tau citarasa aku , tunggu nanti.. hehehe...

Entri Pilihan BEN ASHAARI

" yay!!!npe aku rajin nak meng-update hari ni??npe?npe?bab aku terkejut berbaur excited tdi..aku yang bru bgn tdo ni..ish ish terkatoi sudah...aku tdo pas subuh tdi..ngee~~back to my story...bgn je tdo td laptop aku yg aku dah shut down subuh tdi ngah on kot..mengong tol laptop ni....so aku pon bgn2 je terus bukak FB..ade 3 notification.. then check ade friend request...tup tup dari .. "

Nak baca sambungan ? tak yah la... nak ?? tak yah laaa .. nak ??? tak yah laaa .. nak ??? tak yah laaa ... hehehe .. jom jom... marah lak dia ...

Meh sini meh > sini

Segmen Hujung Minggu

-TUTUP TUTUP TUTUP DAHHH -


image

Ehem.. lama aku tak buat segmen kan ? Haha.. ok .. apa kata hujung minggu ni kita bersegmen lak .. ok? Segmen kali ni , mudah jer .. Berdasarkan gambar header aku tu...

Buatkan sebuah cerita berdasarkan gambar tu .. Gambar / dialog / angan - angan atau apa saja yang boleh korang buat dari gambar tu.. Tapi jangan di edit lak gambar tu.. Boleh ? Hehehe.. Tapi mesti panjang .. kalau pendek , aku tak nak terima.. hehehe..

Kalau berminat , jom .... buatkan satu entri khas :

  1. Letakkan gambar tu dan tajuk : Segmen Hujung Minggu Bersama BEN ASHAARI dan linkkan ke entri ini ..
  2. Dah siap ... tinggalkan url entri korang tu di ruangan komen ..

Tu jer ... apakah hadiahnya ? Hehe.. takde hadiah .. ;) .. Cepat cepat

Tak ku sangka jadi begini ..

 

Hurm... aku pernah terima satu jemputan khas untuk menjadi juri satu pertandingan di FACEBOOK .. Tapi aku terpaksa menolakknya kerana faktor sibuk dan paling penting aku rasa tak layak .. hehehe...

Dan kini , pertandingan tu mendapat sambutan di kalangan blogger .. Wah.. dasat dasat.. bagus ... Walaupun  aku tak sertai pertandingan tu sebab aku dah kawin .. hehehe tapi aku turut berbangga sebab aku dijemput menjadi juri.. Dijemput pon dah cuba bangga weh ! Hahaha.. Sbb yang masuk contest tu bukan calang calang .. hahaha

Bila aku tengok muka muka yang masuk tu , heheh.. nasib baik aku tak jadi juri.. kalau tak mau  gak pengsan aku sbb tak tau nak pilih mana satu .. lebih lagi kalau orang tu lak aku kenal ..

Contest yang aku maksudkan tu ialah Contest "What's Hot is Gettin' Hotter" by CST & LYNDARAHIM KUALA LUMPUR ..

Sapa tak berbangga kan ? Blogger tepi pantai cam aku ni di jemput jadi juri.. Satu penghargaan buat dunia blogger yang main tepi pantai cam aku ni.. hehehe..

Ni cerita awal tahun la.. tapi aku tetap terharu sebagaimana terpacak muka aku dalam majalah tu.. Apa pon , kita mulakan dari yang kecik .. perlahan lahan naik.. kan ?

Yess ! Dah boleh dah ..

 

Selamat pagi.. sementara tunggu subuh , aku merayau kat FACEBOOK ... add kawan kawan blogger yang ada di SAHABAT BLOGGER dan KELAB BEN ASHAARI BLOG ...

Dari dulu aku mmg suka add.. hahaha.. nak tunggu orang add aku , entah bila la kan .. aku bukannya artis .. Terpaksalah aku  turun kata klik butang add tu haa..

Kelmarin , FACEBOOK denda aku sbb dok add banyak sangat .. 2 hari aku tak leh add .. Apara punya FACEBOOK ...denda sampai 2 hari.. denda la ketuk ketampi ke , lari dalam guni ke.. ni tak leh add 2 hari ? Sapa rugi ??? Kamu gak.. Eceh.. dia tak rugi apa pon .. duit melimpah ruah dah hasil usaha kita memewahkan diorg .. haahha..

Skang ni aku nak add balik .. hhehehe.. kasi meriah skit FACEBOOK aku dengan blogger .. Er.. yang BEN ASHAARI tu ... BEN ASHAARI II ,dah penuh tapi boleh la cuba nasib.. hehehe.. Ok , jumpa lagi nanti...

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI