Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 30 Januari 2011

Tiba sudah di KELANTAN ... TERENGGANU bila pula ?

 

IMAG0345Alhamdulillah ... sampai dah di KELANTAN .. ada permintaan buat gathering di KELANTAN .. hahaha.. bukan tamo tapi aku mana la tau area KELANTAN ni .. takat g KOK LANAS - KL tu dalam poket la .. hahaha ...

Aku akan berada di Kelantan sehingga hari Khamis .. pastu nak g pusing Terengganu lak ..Terengganu , tak sure lagi nak lepak mana .. Kalau tidur semalam kat sana , ok gak kan ? Tapi nak cari port tepi pantai ...

Penat... serius penat.. dah la semalam tidur jam 3 lebih pagi.. kul 6 bangun .. pastu kul 7 tidur balik.. kul 830 bangun ..pastu g gathering.. kat sana aku kena lari sana sini .. bergambar sana sini .. Kang kalau tak bergambar , kata aku sombong lak kan ... Aku siap buat posing gaya awek blogger lagi okeh !

Jadi buat mereka yang terasa aku mengabaikan mereka tu , ampun maaf dari aku .. aku sendiri pon pening dah nak cam muka n nama .. muka muka yang dah bertahun aku kenal je aku cam.. bukan sengaja tapi terpaksa ..

Nak segmen ?

Lagu feveret ...

 

pay per click advertising

Home » Lagu Retro » Lirik Lagu Mithali Cintaku - U-Topia

Lirik Lagu Mithali Cintaku - U-Topia

Lirik Lagu Mithali Cintaku - U-Topia

Ingin ku mencari bayangan dikau
Namun tiada bersua yang tersembunyi
Di dalam diri rasa cintamu yang abadi
Setiap detik dan tiap ketika
Tuhan mengerti yang kita mencuba
Mengapa kau masih tak peduli
Pengemis cintamu yang asing ini

Mithali...
Pengganti nama cintamu yang suci

Mithali...
Sang puteri yang membuat kuresah

Mithali...
Tiap suatu pastikan berubah

Mithali...
Mungkin kita kan bertemu semulaBila kubaca pintu hatimu
kesetiaan cinta terkunci padu
Seakan kau turut berbicara

Agar kebahagiaan sama dirasa
Kiranya benar oh kekasihku
Betapa lama masa berlalu
Kiranya benar suatu siksaan
Mengapa tiada penderitaan

Mithali...
Pengganti nama cintamu yang suci

Mithali...
Sang puteri yang membuat kuresah

Mithali...
Tiap suatu pastikan berubah

Mithali...
Mungkin kita kan bertemu semula

 

Lagu : MIHTALI CINTAKU - U TOPIA

lagu feveret aku sepanjang zaman .. ehheheeh

Tercapai hajat ..

 

Dapat jugak aku berjumpa dengan kawan lama .. hehe.. sejak berblog , tak jumpa lagi kawan aku sorang ni ...

IMAG0343

Bersama bro Azul Hisyam ..

IMAG0348

Bersama Borak Kosong dan Logorithm..

IMAG0353

Yang ni , aku tak ingat... Yang aku ingat tadi dia kata YUYU LAR .. hehehe.. sori ye adik adik .. pakcik tak ingat .. Dah lupa dahh... huwaa....

Demi mencari sesuap nasi ..

 

Baru lepas Bukit Fraser .. Dalam perjalan ke Kelantan .. Cuaca , hujan sepanjang jalan malah sepanjang hari ini .. hehe..

Kalau ikut perancangan , nak bertolak lepas zohor tadi tapi disbbkan bz kat Times Square maka dilewatkan sedikit perjalanan .. Selesai main bowling , aku jumpa semua kawan kawan sebelum berangkat pulang .. cewah ..

Hujan di luar .. Aku amik keputusan untuk naik je teksi .. Bila keluar dari pintu utama TS  tu , aku tengok banyak teksi ada .. Hurm.. nak naik mana satu .. kang kena tipu aku ...

Tiba-tiba ada sorang pemandu teksi tu lambai lambai kat aku .. Ah sudah ... Dia siap bawak payung lagi untuk amik aku .. Huih.. dasat .. aku tanya dia ... Guna meter ker ? Dia kataa .. Aah ..

OK la... aku ikut je dia ... Pemandu tu berbangsa cina tapi amat fasih berbahasa melayu .. Huhu.. english dia pon ok sangat .. Aku pon berborak dengan dia .. Bermula dari topik Tahun Baru Cina .. Tanya dia camana raya semua la ...

Dia tersenyum ...dia pon mula cerita ... hurm... kata kata dia membuka minda aku .. antaranya tentang melihat negara orang .. Dia kata , selagi dia mampu berjalan , dia akan pergi melancong .. Sekarang ni nak melancong , tak mahal dah .. ada AIR ASIA .. murah saja .. katanya lagi ..

Hurm ... tapi dari cara dia tu ,tak mustahil ramai pelanggan dia mudah terpikat dengan cara dia tu ... Serius .. tak ramai dah pemandu teksi macam dia dah .. Kejar pelanggan ... tak kisah berapa pon asalkan ada ... hurm...Entahlah ... Kita kadang kadang , fikir nak kaya hari ni.. esok tak kisah dah .. janji masyuk hari ni ! Adoi ...

Apa nak buat jika blog di singgahi pengkritik ..

 

Ada blogger tinggalkan komen kat aku .. satu pertanyaan ... Apa nak buat jika blog disinggahi pengkritik dan dikritiknya dengan kata kata yang tajam dan pedas ?

Kalau aku dulu , aku akan jadikan entri ... Buktikan aku berani .. Tapi , sekarang .. aku malas nak layan .. Melalak la 'kau' sorang sorang ... Bukan apa , kalau layan nanti ada lagi yang kritik.. jadi tak abis perkara ni ..

Kalau kritikannya itu ada benarnya , apa kata amik saja point yang dia nak sampaikan tu .. Tapi si pengkritik pulak , kena la pandai .. Kalau kritik macam nak membunuh semangat dia , baik g kritik  blog blog politik dari  blog blog kecil macam tu ...

Kadang kadang , pelik gak aku .. kenapa beria benar kritik blog yang sekadar menulis untuk suka suka je ? Kalau nak gak kritik , gunakan akal dan cara penyampaian yang berhemah agar takde hati yang terluka .. Maklumlah , kita ini cuma manusia biasa .. hati kita pon 'lembut' ... Kalau dah hati kering kang , mau gak bergaduh kan ? Tamo la gitu ... okeh ?

Kenapa aku tak nak main bowling di gath SAHABAT BLOGGER ?

 

Cerita tentang gathering SAHABAT BLOGGER lagi.. hehehe .. DIorg semua pakat main bowling tapi aku tamo .. pada mulanya laa.. Pastu mai la GADISTERBILANG.COM bersama buah hatinya .. Tak lama kemudian , KONG ( owner GENGBLOGGER.COM ) pon sampai .. wah ..geng best best ni .. hahaha ..

Si GT (Gadis terbilang ) ajak main bowling .. Hurm.. malas mulanya .. tapi dah dia paksa.. hahaha .. on je la ... aku ajak LOGORITHM , BORAK KOSONG , KONG dan SYIER layan sekali .. ok jer diorng ..

Aku mmg dah tau dah .. mmg dah tau dahhh .. pasti aku menang .. aku rasa point paling tinggi dalam semua tu kot.. hahahaha.. 184 wooo ... setelah hampir 4 tahun tak pegang bola bowling.. haha... Ala , baling lurus je tu.. hehehe ... Tapi ok la kan.. menang gak ...

IMAG0171

Klik je gambar tu jika tak percaya..  Nama aku bawah LOGO ( L ) tu haa.. haaa... kan kan ? Ujang nak lawan ngan aku ? Cait... tinggal la lu bro !!

Selesai satu .. tinggal satu lagi ..

 

Alhamdulillah .. meriah !! Sangat ramai turun okeh !! Ditambahkan lagi dengan kehadiran , 1tube.my ( bakal mengegarkan dunia vblogging ) ..

Sapa yang datang ? Tu kena korek kat admin .. aku pening tengok ramai orang .. sana sini ajak bergambar... terasa baru menang juara karaoke kampung ..

image

Bersama Yuyu Zulaikha dan Hannan Al-Qudsey ..

Sekarang , otw ke KELANTAN lak ... hujan dari tadi... Entah kul berapa lak nak sampai KELANTAN ...  hurm ...

Gathering SAHABAT BLOGGER

DSC_0922  

Huih.. terima satu mesej dari sorang rakan blogger... Jeles katanya tak dapat datang .. hahaha . sabar sabar sabar ..

Antara yang sempat bergambar ..banyak lagi.. tapi coverage tak cun dalam ni.. tunggu lagi nanti eh ..

Jangan jelez jelez yer ... lalalala ..

Doakan aku ..

 

Aku nekad ... kali ini aku nak pergi ... Bukan senang semangat macam ni nak aku dapat ! Entah dari mana datangnya semangat ini pon aku tak tau ...

Tak kisah apa kata mereka .. Dapat atau tdak , aku nak pergi gak ... Ahhhh... gelakkan aku ? Berani dia !! Aku dah cukup jalani latihan sebelum ini .. Tak kisah dah .. kalau tak berjaya ?

Hurm ... kenapa aku beria nak jugak ? Yelah ... aku pon nak rasa gak .. kita tak tau rezeki kita kan ? Mana la tauuu kot kot ... Tak salah kan  ??

Tak pe la kan .. bukan selalu peluang gini ada depan mata ... nak cuba boleh ? Korang doakan aku je agara aku berjay .. okeh ? Alaa.. tak yah la tau aku nak buat apa ... Kang kalau aku bagi tau , korang tak percaya ... Siap baring kat lantai pastu gelakkan aku punya !

Hurm.. nak tau gak ? Serius ? Janji jangan gelak ???? ala.. tak caya la janji korang tuuu .. tak pe tak pe... aku tak yah bagitau ek... ala.. boleh laaaaaa.. ekkk ...

Haih.. nak tau gak ? ok laa... tarik nafas panjang panjang dulu .. tenangkan diri dulu ... ok ... dah ? Aku nak g mencuba nasib kat AKADEMI FANTASIA .. ok ?

Aku kata dah .. mesti kena gelak punya !!!  huh... Ok pee.. biasa aku latih menyanyi dalam tandas laaaa ... er.. tapi tu pon baru start semalam ... huhu .. Korang rasa rasa aku ada peluang tak ?

Ok.. peluang kena gelak je kan .. OK la.. aku batalkan hasrat aku la ... terus menyanyi dalam tandas je la BEN ..

Mereka juga telah diinterview !

 

Adoi... ramai gak join segmen ni.. Terima kasih kerana sudi memeriahkannya ...  :)

  1. ::contengan hati::))
  2. wanmardziyyah
  3. ||aLeaSaRa||
  4. Areef Ibn Naim
  5. Aidah
  6. Kuronofu91
  7. Aidah
  8. eezance
  9. wavex

Tamat sudahhh ...... TERIMA KASIH !!

Sangat kreatif.. bagaimana yang ini pula ?

 

Wahahah... menarik giler ! Haha.. bukan senang nak tengok blogger berterus terang .. haaa .. setiap blogger ada impian mereka untuk membuktikan bahawa segala usaha mereka tidak sia sia .. Bukan mengejar glamer tapi memenuhi impan masing masing kan ?

Edisi pertama dah lepas .. sekarang kita ke edisi terakhir .. penutup jam 2.. hehehe.. pastu kita tidur yer .. esok hari penting.. huhu ..  Senarai blogger yang diinterview :

  1. AMMAR YASIR
  2. aima in luv
  3. 'Adilah Mohd Arifin
  4. ArMie
  5. Nieyzar
  6. Nadhirah-chan
  7. CemPaKa SiReH
  8. paw/paw
  9. SheNn
  10. SyedGraphiX
  11. RuBiE ZaiNuDdin
  12. Atiqah ab.Samad
  13. cikblurr
  14. Miss Ran
  15. Syarifah Nornazrah Al Yahya
  16. nanie
  17. ~AsiahRazali~
  18. NURUL AINI NORAZMAN
  19. DiriKu

Wah ..ramai gak .. huhu.. jom baca cerita diorng lak ...

Wah... mereka juga diinterview !

 

Hehe.. koleksi pertama blogger ditemuramah oleh aku , selaku paparazzi dunia blog di Putrajaya .. heheh.. bukan di dunia mahupun Malaysia .. huhu .. Kalau nak tau syarat-syaratnya untuk ditemuramah , sila rujuk sini ..

Ok... jom tengok senarai mereka yang dah ditemuramah itu.. jeng jeng jeng ...

  1. nur
  2. y u y u Z u l a i k h a
  3. ღCik Leenღ
  4. Tengku Nizam
  5. Matika
  6. cikbintang
  7. farah
  8. Awangku Johan
  9. Tuan Putri
  10. iLa VaNiLLa
  11. Nyssa Nuar
  12. loving_you
  13. Dauspozi
  14. NadiRah

Waah.. ramainyaaa.. best baca nehhh .. jooomm jommm

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI