Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 31 Januari 2011

Ular punya hal ..

 

Selesai di Jerteh .. balik ke Kok Lanas semula .. Dalam perjalanan , macam macam cerita la .. Saja nak menyingkatkan perjalanan dengan bercerita pelbagai kisah ..

Antara ceritanya , kisah ular .. Adik ipar wife aku bercerita tentang banyaknya ular di ladang tebu dan kelapa sawit .. Huhu.. aku bab ular ni tak la ngeri sangat .. segan jer .. Bila bercerita mengenai ular tu , aku teringat la kisah aku dulu .. sewaktu aku kanak kanak rebina ..

Kalau terjumpa ular tu , antara dongengnya sebuah hikayat , hendaklah di putuskan badan dan kepala ular itu jika kita membunuhnya .. pastu tanam jauh jauh.. kalau tak , adik beradik dia datang cari kita.. hahaha.. adeh.. maka , si 'mangkuk' ini pon mengikut segala petua tersebut.. Padahal yang dibunuh tu cumalah anak ular sebesar cacing !

Sebuah kisah lagi yang buat aku tergelak bila mengingatinya ... Dulu rajin geledah hutan belukar di belakang MAKTAB PERGURUAN ILMU KHAS .. Dok mencari 'spider' .. huhu .. Tiba tiba member aku menjerit .. " Ular ! Ular ! " ..

Bertaburan semua lari keluar dari hutan tersebut ... Sampai kat tanah lapang tu , bertanyalah aku pada si penjerit tu.. Ular apa yang dia nampak ..

Dengan muka yang pucat.. dia cakap.. dia nampak anak ular ! Grr... geram giler !! Haih ..

@Padang Luas , Jerteh .. Terengganu ..

 

Kat rumah keluarga abang ipar aku .. G ziarah ayah mertua dia yang baru sembuh dari penyakit darah tinggi dia.. hehe.. Sama la kita .. huhu..

Penangan penyakit darah tinggi , jangan dibuat memain .. Kena jaga sungguh segala jenis makanan .. Kalau tak jaga , 'dia' serang .. mmg cari pasal namanya tu ...

Macam pernah aku cerita dulu , kenalan di pejabat aku meninggal dunia tanpa warning ... haa.. maksud aku , tengah solat terus pitam.. Koma .. tak lama kemudian , meninggal.. Punca , darah tinggi ..

Hurm... jangan sangka muda tiada penyakit.. Zaman sekarang ni , tak kira umur , kalau penyakit tu nak singgah , maka singgah la dia .. Kalau dah kena , nak menyesal pon tiada lagi ...

Suai kenal BLOGGER BARU : 1

 

Lama tak buat segmen BLOGGER BARU .. Kali n aku tampil dengan persoalan yg lbih serius. .. hehe.. Demi mendapatkan sedikit info ..

Ok.. jom kita tengok apa yang mereka tulis ..

  1. y u y u Z u l a i k h a
  2. Emas Putih
  3. Clara
  4. farhaniza azman
  5. JUNKO-EL-HIDA
  6. Lily Kamarudin
  7. Cik bEe
  8. farhaniza azman
  9. ..love cokelatcake...
  10. nazrul ashraff
  11. cutegurlzz93
  12. sicomot-comel
  13. Qaseh dalia adelia
  14. :: Little Kouru::
  15. iLa VaNiLLa
  16. Pembawa_Wacana
  17. cik Suka Suki@Atikah Latiff
  18. Cik Azizah

Amacam ? menarik ?? Nak join ?? Mai sini mai  .. ( link )

Suai kenal BLOGGER BARU : Edisi Februari ..

- TUTUP SUDAH -

Rasanya ramai blogger baru ni kan ? Kat dalam KELAB SAHABAT BLOGGER saja ada beratus .. Hurm.. ok .. mari kita bersantai sambil berkenalan dengan mereka mereka ini ..

Sapa boleh join ?? Sapa sapa jer ...Ni antara blogger baru , tengah baru , dah baru , sedang baru , baru baru lagi , Kota baru atau apa saja yang baru.. asal bukan bini baru yer ..

Untuk join segmen ini ... sila buat satu entri khas ..

  1. Sila letak header BEN ASHAARI BLOG
  2. Tajuk : ikut yang atas tu dan linkkan ke entri ini ...
  3. Beri pendapat anda mengenai laman web ini : WWW.1TUBE.MY
  4. Berikan pendapat anda : DUNIA BLOG DI MALAYSIA SEMAKIN MENARIK KERANA .... tidak kurang dari 100 patah perkataan ..

Tu jer ... Sila pastekan url anda di ruangan entri ini .. Terima kasih !

Blogger SYOK SENDIRI la neh ..

Part 1 , dah lepas .. tau sapa yang dah diinterview di part 1 tu ? Meh baca dulu ... sini laa .. klik sini ..

Ok.. dah baca Skang kita ke part 2 lak .. huhu...

  1. sally luvluv
  2. eiYja_cHum3yl
  3. Ayuni
  4. Haziq Yaacob
  5. rieyana ynn
  6. Cik bEe
  7. Siti Arinah
  8. nmirmo
  9. Mama Gee
  10. Siti Arinah
  11. NuReLLe
  12. Kerull
  13. Qaseh dalia adelia
  14. Penjejak Mimpi
  15. nazirulhazwan~
  16. shazwani nizarmudin
  17. hasrul hassan
  18. CIK FAFA

Jeng jeng jeng .....

Mini gathering di KB MALL , Kelantan ...

 

image

Iklan ditaja oleh KRAFCINTA

Atas permintaan , esok aku plan nak ke KB MALL .. disamping itu , bagi blogger blogger yang berada di Kelantan terutamanya area Kota Baru ni , nak buat perjumpaan singkat .. Saja nak bertemu empat mata atau berapa mata yang ada laa... hehehe ..

Perancangan , selepas zohor dalam kul 2 gitu la aku ada kan sana .. Kalau berminat , segera .. haa..  Aktiviti .. berborak jer .. hehehe.. tak sempat nak main bowling ke apa.. Bukan apa , aku tak larat nak menang lagi.. okeh ? hehehe.. guwau jer..

Ok...tu je la.. email aku untuk keterangan lanjut ... TERIMA KASIH ..

Ramai rupanya blogger diinterview ..

 

Wah .. tak ku sangka.. ramai lagi blogger yang diinterview.. oleh aku.. hehehe ... Apa kes ? nak tau apa kes , jom kita baca kenyataan mereka .. Sapa punya paling kreatif ??? Sila komen dan undi ..

  1. Ujang9897
  2. Areliff
  3. ZyzyAfrina (:
  4. mia.lia
  5. Matika
  6. Mya Amira
  7. Cik Eka
  8. farasakura
  9. shah-kayrul
  10. nadiahismail
  11. fifymeow
  12. Izamir Ridzwan
  13. Mohd Hazwan Hashim
  14. NaNaKyu
  15. LayarLara
  16. R@sHIdee-EMOBOY'90
  17. diana amin
  18. Gadis~Gula~Gula
  19. Dari sudut Hati kecilku
  20. Eyka

ada lagii pasni yer .. ramai blogger diinterview neh ...

Isu pergolakkan di Mesir ..

 

Maaf la .. lama tak tengok berita dan baca suratkhabar .. Lama tu tak la sampai bertahun.. cuma dalam minggu lepas dan minggu ni .. Dan aku dapat mesej dari rakan rakan agar menyertai mereka dalam berkempen menyelamatkan rakyat Malaysia di Mesir ..

Aku percaya kerajaan negara kita sedaya upaya membantu mereka di sana .. Pelbagai sumber pastinya mereka mencuba untuk mengeluarkan mereka terutama pelajar..

Bukan negara kita saja sedang berusaha malah Jepun pon dah menghantar pesawat untuk mengeluarkan rakyat mereka ( link ) ..Bagaimana pula dengan rakyat kita ? Berdasarkan dari sumber ini ( link ) , rakyat kita di sana akan di bantu melalui tiga buah negara jiran .. InsyaAllah ..

Kita sama sama doakan agar mereka semua di sana dalam dilindungi Allah selalu .. hurm.. Sebuah lagi negara Islam kucar kacir  ... Astagfirullah al a'zim .. Bersyukur kita negara kita masih aman ...

Manakala di Berita Harian hari ini , seorang ibu memberitahu bahawa anaknya hanya ada bekalan cukup untuk 3 hari ... Amat sukar mendapatkan bekalan makanan kerana ketiadaan stok ( link )  ..

Hurm... harap kita  , kerajaan kita segerakan bantuan pada mereka di sana ... InsyaAllah.. sama sama kita berdoa kepada Allah ...

Header blog diorg best eh ?

 

Blog blog terakhir yang mencuba nasib mengatakan header menarik .. Yang mana satu menarik bagi korang eh ??? Aku ? aku kata no 12 tu....

  1. Najwa Anuar ™
  2. Mohd Hazwan Hashim
  3. *∽ IZAN ∽*
  4. sherylelife
  5. !!- a.y.u -!!
  6. sembil9n
  7. mye
  8. THE LEKAT LEKIT STORY
  9. fyra
  10. ishiko
  11. Nurul Azwin

No 12 takde blog ? Ada laaa .... http://www.benashaari.com .. lalalalala...

Gua SYOK SENDIRI okeh !

 

Ok... segmen saja saja menghibur hati di pagi hari yang mendung ini .. Hurmm .. aku sebenarnya serba salah .. dapat mesej dari rakan berkaitan isu MESIR tu.. mintak aku buat entri berkaitan tentang isu tu .. hurm.. insyaAllah aku buat nanti cuma wat masa sekarang aku kena pastikan kesahihan isu tu .. Bukan pe.. tengok ari tu.. kes budak kena culik kat Puchong , last last kata berita palsu.Padahal ramai dah sebarkan tentang tu.. hurm...INSYAALLAH.. Kita doakan keselamatan mereka di sana yer ..

Ok.. berbalik segmen kita ni , kita panaskan badan dulu dengan mereka yang dah buat segmen ni dulu .. OK tak segmen ni ? Ke ada yang segan segan ? Kalau segan , jom baca geng geng yang dah buat ...

Rujuk sini  , 1 .. 2 .. 3  ... Yang hari ni punya ??? Tungguuuu ....

Segmen SYOK SENDIRI - 2

-TUTUP SUDAH-

OK.. pasti ada yang tertanya , apa pulak segmen kali ni ... Haaa ..mudah jer .. mari kita syok sendiri.. hehehe .. camana tu ??? Meh rujuk kat page ini ( link ) ...

Tengok dah ??? Hahahah .. ok... Nak tau segmen apa ni ? Jom baca apa yang aku nak korang buat .. Yang berminat je la .. hehe.. Ini bukan segmen nak persenda atau nak berlagak mahupun nak apa apa je la.. tapi sekadar satu hiburan di malam minggu ..

  1. Sila buat satu entri ... Kali ni bukan letak header tapi gambar yang ada dalam entri ini ( link ) dan linkkan ke entri ini ..
  2. Pilih salah satu gambar korang yang terbaik dan andaikan gambar korang tu dalam majalah tersebut !! Haaa... amacam ? Mencabar ?? Haha..
  3. Andaikan korang ditemubual dengan wartawan.. ok .. aku wartawan itu.. Buat dialog berdasarkan soalan ini..
    1. Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ?
    2. Kenapakah anda memilih nama tersebut ?
    3. Kenapa anda berblogging ?
    4. Siapakah pemberi semangat anda ?
    5. Sudah berapa lamakah anda berblog ?
    6. Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ?
    7. Kenangan manis anda dalam dunia blogging ?
    8. Kenangan pahit anda dalam dunia bloggng ?
    9. Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ?
    10. Selain berblog , apakah minat anda ?
    11. Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain ?
    12. Sila nyatakan cita cita anda terhadap blog anda itu
    13. Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini ..
    14. Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri ..
    15. Nyatakan dalam majalah mana anda ingin dimasukkan ..

Itu jer .. amacam ?? Okeh ? Bersedia untuk syok sendiri ?? Jom.. paste url entri korang di ruangan entri ini ...

PS : Ini segmen syok sendiri ok .. jangan pk bukan bukan .... Yang dah buat hari tu , tak boleh masuk dah ...

Bangun pagi dan ...

 

Solat.. yer.. kalau bersenam selepas tu boleh ? Ada yang tanya aku camana nak bersenam jika ada perasaan malas.. Atau lebih tepat lagi camana nak kasi rajin bersenam ?

Bersenam .. kena 'paksa'  pada mulanya.. Nak kata kerana minat , tak leh .. kena buat.. bersenam adalah untuk menjaga kesihatan .. tu kena tau .. kalau niat sebegitu rupa tiada , maka sukarlah .. tapi kena buat gak.. suka atau tidak ..

Camana nak mula ? Mulakan dari asas dulu ..bangun pagi , keluar jalan jalan kat taman .. Esok .. berlari lari anak .. lusa , berlari lari bapak .. Minggu dpn , berlari lari dengan mak lak ...

Senaman ni mahu atau tidak , kena buat .. suka atau tidak , kena buat seminggu 3 kali .. haaa.. mesti kasi berpeluh itu badan .. baru segar  badan tu ..

Ada yang tanya aku , camana nak kasi ilang perut boroi tu ? mudah jer .. 2 perkara .. disiplin senaman dan juga disiplin pemakanan .. Sah kejap je ilang boroi tu ..

Cuma jika niat bersenam untuk g ngorat awek atau nak kasi badan cantik kemudian nak tackle anak dara kat opis tu , masalah besar la kan.. hehehhe ..

Tamo gitu okeh !

Aku tak marah ..

 

Kalau cinta katakanlah
Tidak aku terus gelisah
Kalau diam mana kutahu
Aku takut ku kan berlalu pergi darimu

Kalau benci lepaskanlah
Tidak aku tidak marah
Kalau diam siapa yang tahu
Kalau begitu tak mungkin aku terus menunggu

Tiada guna diam saja
Berterus teranglah segala
Kini masa dah tiba
Cinta tak perlu pura-pura

Kalau cinta katakanlah

ku tak mau terus gelisah
Kalau diam tak ku tahu
Mungkin aku pergi berlalu
Lepaskanlah kalau kau benci
Tidak sekali ku marah pada mu
Ku tak marah

Lepaskanlah ku tak marah
Lepaskanlah ku tak kisah

Cinta tak perlu berpura-pura
Kau pun tahu
Tak perlu pura-pura

Aku tak mahu berpura-pura
Engkau pun tahu aku tak marah

Nyanyian : ARROW

Di sebalik jendela SAHABAT BLOGGER 2011

 

Hurm .. episod akhir .. hehe... Aku berpuashati dengan perjumpaan yang kali pertama ini dibuat .. Aku sebenarnya dah berkali kali g gathering.. dan serius , aku tak minat nak g .. Tapi entah mengapa , aku leh terjoin lak g kali ni ... Mungkin kerana semua ahli SAHABAT BLOGGER sangat sporting atau aku semakin tua ??

Kehadiran HANNAN AL-QUDSEY ( anak murid no 2 ) , menambahkan keceriaan para blogger pada petang tadi.. Sebenarnya ramai lagi yang datang lewat .. Dan jugak kehadiran Heliza .. Tapi sayangnya aku dah balik .. cuba bayangkan kalau dia ada ??? aku kena pinjam tudung orang cover malu .. aku segan la ngan dia.. tak tau nape.. sbb mata dia kot.. hahahha.. guwau ..

Aku terpaksa pulang awal sebab nak ke KELANTAN ... ikut perjanjian , aku leh ada sampai kul 1 jer ... tapi terjebak bila ada 1tube.my tu .. haaa.. sbb leh rekod video gitu  ala ala youtube.. haa... G la usha.. best woo ..

Penutup.. aku balik dengan borakkosong .. hurm. ... selepas bersalaman dengan adik adik blogger .. Haa.. sapa sombong ?? Aku gak g cari diorg dan bersalaman .. haaa... kan kan  ? Jangan ingat tak balas komen tu sombong ..

Ok.. buat mereka yang hadir tadi di gathering tersebut , jika aku ada terkasar bahasa .. terlupa nak bergambar atau amik pic korang .. maaf yer.. aku dah cuba yang terbaik .. namun ada kecacatan juga.. aku kan manusia biasa .. korang pon begitu jua.. kan kan ?

Cakap tu pandang pandang ..

 

Teringat satu peristiwa .. Bila mengenang peristiwa tu , agak sedih gak sebabnya keluar dari mulut kawan yang kita kenali dan agak rapat ..

Bayangkan.. kita duduk semeja dengan rakan yang baru saja kehilangan ayahnya .. Dan kita pulak berborak tentang harijadi ayah kita yang baru kita sambut .. Apakah perasaan dia ? Pasti sedih bukan ?

Bukan tak boleh bercerita tentang tu .. boleh tapi kita kena gak prihatin dan berhati perut .. Kesian la kat kawan kita tu .. Sama gak cerita tentang penceraian .. Kena lak kawan kita tu baru cerai pastu dok mengutuk kawan lain yang ada title janda .. haaa... camana tu ?

Sbb tu , kalau kita nak berborak ... pandang pandang laa.. jangan main sedap mulut lepas jer .. ada hati terasa .. Tau la kita tak kisah , tapi ingat .. hari ni kita di atas .. lusa di bawah , sapa nak tolong kita ??

Di sebalik tirai besi.. eh GATHERING SAHABAT BLOGGER - 2

 

Pasti ada yang tertanya , napa aku tak bawak wife ? Dia kurang gemar aktiviti gini.. nak low profile katanya ... lagi pon petang tadi plan nak terus balik ke kampung dia yakni Kelantan .. Jadi dia kena drive dulu dan aku , rehat .. heehhe.. nanti kat Lipis baru aku drive ..

Ok sambung cerita tadi .. Sampai kat pusat bowling tu , kat luar aku nampak dah Borakkosong.com atau EDDIE YUSTIN .. dok berborak kat situ ..Wah. tak sangka dia datang .. Sanggup turun dari JB .. heheh.. cayak cayak .. Bersalaman ngan dia dan geng lain.. Pastu masuk ke dalam.. tengok sapa lagi ada ..

Wah.. ramai otai blogger turun .. Aku jadi segan .. segan uuuu .. aku tak tau nak taruk muka kat mana .. Si Yuyu , jadi makin kecik.. aku tengok dia dah ilang kemana .. Check dalam beg aku , tak de la... kot nyorok dalam beg.. huhu.. guwau jer .. takde skandal okeh !! Dosa pk gitu.. taraf anak buah aku je tu .. 

DSC_0914  

Jumpa geng lama dari GENGBLOGGER.COM  , Azrul Hisham ... Lama dah nak jumpa dia.. kali ni baru berkesempatan .. Sapa lagi ek .. Ramai la aku bersalaman.. Pakat tukar bisnis kad .. cewah..tak la .. diorg cakap nama , aku senyum.. dalam hati aku .. " aiseyman , tak ingat la dik .. ramai sangat nak kena ingat ni " ...

Group group awek blogger kat sana dan pakat usha .. Auwww.. abang segan okeh  ! Serius , aku segan sebenarnya .. tapi berkat pengalaman aku menghadiri mesy OIC dan Mesyuarat Ketua Ketua  Pemimpin Dunia dulu , aku berlagak selamba ... 

DSC_0911

Cari Bro Framestone ... tak datang .. Datang sorang awek blogger ni.. " Abang Ben.. kenal saya tak  " .. Aku jawab dalam hati .. " Kenal laa.. tapi ari ni lupa ..  boleh ? "

" Err.. tak ingat la.. ramai sangat awek cun ari ni .. " Aku jawab gitu..  Pastu dia kata  " Ni Atiq la .. " .. Aku seperti biasa .. " ooo"  Tu je la aku mampu kata .. takkan nak g berpelukkan lak kan ? nak mampus ?? hahaha.. guwau jer .. Lawak kasar nampak ???

Projek seterusnya , main bowling ... Diorg collect duit .. Tanya aku ak join ke tak .. aku kata , duit aku cukup cukup untuk tambang balik jer nih .. tu pon kena tanya kat kaunter LRT kot ada diskaun untuk aku nih.. mana la tau kan ... pengguna tegar ..

Diorg main  .. aku pakat bergambar kasi abis bateri.. Kamera aku , lupa nak setting lak.. patut la buruk benor semua pic.. hahaha.. Guna HTC aku senang.. terus post ke FB.. Kasi ada satu budak tu jeles.. hahaha..

Tak lama kemudian , GADIS TERBILANG sampai bersama bf tercintanya tu .. Begitu juga KONG ( tokey GENGBLOGGER.COM ) .. Si GT ni ajak main bowling lak .. Aiseyman .. aku korek duit dalam stokin aku.. jumpa RM10 .. ok la.. cukup satu frame ..

Aku sebenarnya malas nak main bowling ni.. bukan apa .. aku tau dah .. aku tau dah kalau aku main , kejuaraan milik aku .. sbb tu malas .. aku malas nak pegang hadiah dah .. penuh kat rumah aku .. tapi GT punya pasal .. dan dia kata nak belanja , aku on jer.. hahaha.. tapi aku tetap bayar gak la.. hahaha...

Macam aku kata .. dari mula main , asyik tumbang je pin tu.. boring siut.. teringin gak nak tengok ada saki baki.. tapi tak tercapai hajat.. Tak caya ? Baca kat entri ini ..

Tengah aku dok best punya main .. Datang satu awek blogger ni .. dia tegur aku.. salam tak bagi , duit raya tak bagi.. apatah lagi kuih muih .. terus dia kata , aku tak power .. Aiseyman ... Dia tak nampak kat score board tu ker? Aku dah nyaris sama cam Shalin Zulkipli tu.. haaa... Tapi aku tertanya .. Er.. sapa dia nih eh ? Aku puas fikir dan fikir ..

Haa.... nak tau sapa dia ???  Baca entri ni ( link ) .. Aku baru dapat tau tadi masa singgah makan kat KUALA KERAI .. Kira sempat update la satu entri kat situ .. Hahahha.. sori Norfa.. blur masa tu... hahaha..

Dan aku bz dok menyibukkan diri dengan krew 1TUBE.MY yang sudi cover event petang tadi ... Terima kasih ...  Apa pun , gathering arini , terbaik pernah aku pergi .. Jap.. nak ingat.. berapa kali gathering blogger aku pernah g .. Hurm...

OK.. Sekali je.. yang tadi ...

Di sebalik tirai GATHERING SAHABAT BLOGGER

 

Aduh .. tengok jam.. kul 9 lebih.. ok la.. janji ngan si YUYU dan UJANG , jam 10.30 pagi waktu tempatan ...  ERL sampai kul 10 pagi.. neh.. awal banget ...

Sampai kat stsn LRT Bandar Tasik Selatan , jam 10.10 .. Si Yuyu dah sms aku tanya aku kat mana .. Takut aku lewat la tu .. Elo.. ni BEN ASHAARI okeh ! Janji omputih punya nih !

Berbekalkan baki kad LRT yang aku ada tu , aku terus masuk .. dan saja nak kacau si Yuyu.. Penakut budak nih ! .. Aku masuk .. cari.. takde pulak dia nih ..

Aku call tanya dia kat mana .. Kat luar katanya .. Aku suruh masuk.. dia takut .. aiseyman.. Takut la pulak ... Aku usha kiri kanan .. Takde penyangak .. Jauh sekali buaya atau pon jerung .. huh ..

Aku suruh dia beli tiket dan masuk .. Dan aku perhati dia dari atas stsn tu .. Hahaha.. gelak aku tengok dia .. Muka pucat .. penakut betul ..

Pastu dia naik atas.. lalu depan aku . aku tundukkan muka .. tak kasi dia cam .. Aku ukur ketinggian dengan dia .. Alahaiiiii ... comeynyaaa...  Ke aku yang gergasi ??? Tak mungkin aku !

Aku sms UJANG .. Tanya dia kat mana .. Jammed katanya .. Ternyata UJANG janji ... hahahha .. tamo tulis ... Kemudian aku turun dan jumpa si dak cik nih .. hahaha.. Jgn mara aa ...

Best part ... si dak cik ni bila cakap ngan aku mesti tarik baki tudung dia .. tutup muka dia .. Malu la konon .. Aiseyman... aku terasa cakap ngan minah arab lak .. hahahaha ..

Pastu gerak naik monorel .. Dalam monorel ni , aku perasan ada dua budak lelaki dok tengok tengok aku .. Hekler.. Mesti nak kutuk aku tu.. Mungkin dia ingat si Yuyu ni awek aku kot.. ala ala rumah teres ngan KLCC gamak size kitorang.. hahaha.. aku wat dek je la.. malas nak wat dosa kering ..

Turung dari .. eh.. tersasul ganu lak .. hahaha .. turun kat stsn Times Square tu , terus jalan masuk ke dalam .. Tengah jalan tu.. aku pusing kiri kanan.. si Yuyu ilang .. Aik ? Kena culik dah budak ni ? Laku gak dia eh .. hahahaha.. Terpusing pusing aku cari dia .. Ok.. guna logik ben.. Cari budak perempuan paling comel kat situ .. Haa.. nampak dah ...  Terkebil kebil dia cam anak hilang mak !  Ma

Aku tengok je dia .. Pastu dia nampak aku.. Dia datang .. aku kata kat dia .. " Abg Ben tak cukup besar lagi ke sampai tak nampak depan mata ?? "  .. Adeh  .. Mana la tak hilangnya dia tu .. Aku selangkah , dia tiga langkah .. ngan kasut tumit tinggi yang mana anjing tengok pon segan nak sergah.. hehehe..

Tiba tiba... budak laki dua orang tu tegur aku ... " Ben Ashaari ? " .. Okeh.. aku kantoi... Aku  tanya sapa ni ? Malas nak berbudi bahasa kat situ .. hahaha.. Dia kata .. Aku tak dengar .. Aku senyum jer .. Aku tanya dia , budak budak kumpul mana .. Diorng pon tak tau .. Cantek ! Aku cadang cari kat tempat bowling ..

Aku tanya budak laki tu. tau tak kat mana bowling centre ? Tak tau ... ok.. sekali lagi , cantik !!  Aku g cari infomation board.. Dok terbelek belek cari kat mana tulis bowling centre tu ..

Si yuyu datang tanya aku.." Cari apa ?  " .. Mau je aku kata nak nak tempat landing kapal terbang .. Adeh.. Sah sah ler bowling centre .. kan kan ? 

" Bowling centre .. " aku jawab ..

" Bowling centre kat tingkat ... " Dia jawab ..

Aku tengok dia kecikkkk jeeeee .. Pasai paaa la tak habaq dari tadi ??? Jenuh aku mencari kat dalam infomation board tu .. Haih .. Maka membontoti je la si Yuyu ni sampai ke tempat bowling ... haaa...

Sampai kat situ .. ok sambung nanti eh .. nak mandi.. hahaha...

Aku dan Yuyu Zulaikha ... bikin lawak betul minah ni !!

 

imageKenapa aku amik gambar ngan dia duduk gini ??? Haa.. jangan pelik.. sbb ....

DSC_0925  Sbb kalau berdiri jadi macam ni haaa... haha.. jgn marah aaa YUYU..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI