Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 2 Februari 2011

Video : SAHABAT BLOGGER GATHERING - 1

Ehem.. enjoy !!!TQ 1TUBE.MY n SAHABAT BLOGGER

Isu gathering bikin panas ?

 

Hahaha.. ok.. aku gelak sekali lagi boleh ? Hahahaha... Lawak la... Serius .. Aku terbaca satu isu ada blogger bengang .. erk.. nak tau ke ? Alamak.. tak perlu la kot.. malas nak panjangkan .. Cuma aku nak bagitau jer la , kenapa perlu timbul isu ini ?

Antara sebab aku malas g gathering besar besar.. Pasti akan ada puak puak .. Blogger baru , sederhana , cun , kacak , rendah , tinggi dan macam macam lagi ...

Tapi hari tu , di gathering SAHABAT BLOGGER , sesungguhnya berjaya menyatukan semua blogger tanpa mengira usia dan pangkat. .. Kita semua serupa jer ..

Namun masih ada yang terasa .. Apa nak buat kan ? Kita tak mampu nak puaskan hati semua orang ... Bukan senang .. Kalau nak layan kerenah semua manusia , maka botak kepala .. Sebab itulah ALLAH ITU MAHA ADIL !! Kita jangan lupa yang itu ..

OK.. aku ada satu cadangan .. apa kata mereka yang bergelar blogger femes atau diva ke .. atau apa saja la kan , bukak ONE STOP CENTRE kat mana mana pusat membeli belah.. aku yakin pasni tak ramai akan kecewa .. kan kan ?

Toksah la nak frust frut.. Blogger bukan artis atau ulama terkenal.. Kan bagus seseorang itu disanjung kerana ilmu dan keimanannya  dari kerana kefemesan tak tentu hala tu ?

Bila BLOGGER buat konsert !

 

Pergh.. bukan mudah beb nak tengok blogger buat konsert ... Dasat.. apakah impian akan jadi kenyataan ??? Segalanya tidak mungkin kan ?

Ok... tamo buang masa .. mari kita tengok kreativiti blogger blogger kita ...

  1. Pembawa_Wacana
  2. y u y u Z u l a i k h a
  3. yad'z
  4. Aq Waeda,,,
  5. Miss Ran
  6. Mohd Fitri
  7. Nadhirah-chan
  8. Qaseh dalia adelia
  9. iLa VaNiLLa
  10. cik yuz

Yearh.. kita usha 10 buah konsert blogger dulu arrr ... mana paling best korang rasa ??

Mini Gathering di Pantai Baru Buruk , Terengganu , esok..

 

Esok aku akan pusing ke Terengganu lak .. InsyaAllah singgah di Besut dulu .. Ada blogger nak jumpa kat situ .. InsyaAllah leh jumpa .. Jangan diserang darah tinggi dah la yer malam ni .. hehe..

Perancangan seterusnya , terus ke KT dan ke Pantai Baru Buruk .. Baru mesej kak Nor ( Secubit Garam ) .. Kalau jadi , dia dan suaminya ( abang Tolahah ) akan turun .. Kalau dua dua turun , gambar untuk gathering tu , bolehlah abang Tolahah ( otai photography area pantai timur dengan blognya TOLAHAH.COM ) cover event kita nanti .. Tapi segalanya baru dalam perancangan ..

Norfa , yang akan uruskan untuk gathering esok ... Jadi sapa sapa yang berminat nak sertai , bolehlah hubungi dia yer ... Jangan nanti ada lak yang buat entri frust...

Ok ... konsert blogger selepas ini yer .. hehehe..

@Wakaf Che Yeh lagi ..

Picture 062 Tak rancang pon kesini .. aku dengan seluar track jer nieh.. haha .. tujuan sebenar nak g basuh kereta pastu g cari ATM .. Mau kasi kuar itu duit maa...

Cari punya cari  sampai terus WCY nih ... Best ke ? Best la gak .. macam macam ada .. Makanan ? Mewah beb.. Beli akok original kat sini .. sedap ... haha.. Aku pengemar kuih akok .. Diorng kata diorng kata dibakar .. Sedap ...

Ni aku makan keow teow goreng ngan sup perut.. Teringin gak nak makan sup belut tapi kat kedai ni tak de... Tak kisah la.. rasa ni dulu.. hehhe.. tapau ? tamo la... kang g Ganu ngan perut bonchet ! Huhu...

Malam orang kata WCY ni lagi meriah .. Mmg beetul pon.. aku dah g belah malam.. Tapi selesa siang lagi.. sbb tak ramai orang .. hehehe

@Wakaf Che Yeh , Kelantan ..

Picture 059

Sempat update sat.... Parking sini kena bayar .. hehe.. baru nak merayau.. jumpa lagi malam karang ...

@Ketereh , Kelantan ..

 

Mau pg cuci kereta yang dah serupa macam kereta kebal Mesir tu haa .. Berdebu dan kotor disebabkan jalanraya sepanjang jalan sewaktu ke Kelantan ari tu lecak.. Hujan kemudian kering.. hujan dan kering .. haaa...

Ni nak tak tau kat mana nak cari kedai cuci kereta ni.. Hurm.. kang esok nak g jumpa geng geng blogger kat Kuala Terengganu lak .. Ikut perancangan , nak jumpa kat Pantai Batu Buruk ... InsyaAllah sampai pon dalam petang gitu ..

Tak tau nak menginap kat mana lagi esok neh .. Hurm... Primula Beach lagi ? Hurmm....

Sebelum berkonsert ... mari ber1MALAYSIA dulu..

 

Ok.. sempena Sambutan Tahun Baru Cina ni ,memandangkan ada rakan blogger kita yang berbangsa cina , marilah sama sama kita memberi ucapakan selamat padanya... LOGORITHM.. Segmen CNY:1Malaysia ini untuk anda yer .. dan untuk kita semua.. Mari kita sama sama hayatinya ..

  1. n@iem88
  2. secantikmanis
  3. Miss Ran
  4. farhaniza azman
  5. eiYja_cHum3yl
  6. MAKCEK bukan NENEK
  7. NadiRah
  8. Areliff
  9. Amzar Syazani
  10. Bahijah~
  11. Sunah Mohammad
  12. CTE
  13. aida4eva
  14. YAYA AZURA
  15. eqybal
  16. chenta hatie
  17. Nadhirah-chan
  18. y u y u Z u l a i k h a
  19. paw/paw
  20. Gadis~Gula~Gula
  21. Asha Shalina

Selamat Tahun Baru Cina ....

Pemilik sebenar blog BEN ASHAARI

CSC_0957

Kenal dia ?? Haa.. bagi yang tak kenal tu , sila baca kat SINI .. Besar dah dia kan .. hehehe ...

SEGMEN SYOK SENDIRI - Jom bikin konsert !

- TUTUP SUDAH -

Dua Segmen hari ni ... aku saja nak layan segmen ... Malas nak berceloteh dalam blog hari ni.. OKeh ? Segmen ni , aku mmg teringin nak buat dari ari tu lagi .. hahaha...

Kali ni , blogger kena berimaginasi.. Tengok sapa punya imaginasi paling power !! Hahaha.. Blogger jadi penyanyi terkenal gitu ! Berani ?? Hahaha.. Bagus .. kita mulakan sekarang ...

  1. Letak header Ben Ashaari Blog
  2. Tajuk : SSS- Jom bikin konsert oleh BEN ASHAARI
  3. Konsert :
    1. Berikan nama tempat yang ingin anda adakan persembahan konsert itu
    2. Harga tiket ?
    3. Kata kata aluan untuk mereka yang datang menyaksikan konsert anda itu ..
    4. Sasaran kehadiran penonton ..
    5. Gambar anda sedang beraksi... apa apa gambar pon boleh ..
    6. Sediakan 10 buah lagu yang bakal anda dendangkan nanti.. Tajuk lagu dan penyanyi asal .. Kenapa pilih lagu tersebut ..
    7. Penyanyi dalam negara yang ingin anda jemput .. Luar negara pon.. Seorang dalam negara ,seorang luar negara ..
    8. Lagu penutup ... Kenapa lagu itu menjadi pilihan anda ..
    9. Kata kata penutup buat mereka ( penonton )
    10. Apakah yang ingin anda lakukan dengan duit kutipan konsert itu ?

Haaa... abis dah.. Amacam ??? Berani ??? Hahaha.. Kita tengok sapa yang berani menyahut cabaran ini !!!

SEGMEN CNY : 1 MALAYSIA

 

Selamat Tahun Baru Cina buat mereka yang menyambutnya .. Mat Gebu dan juga LOGORITHM .. Mat Gebu ?? Hahaha.. Jangan tak tau , Mat berdarah campuran okeh ! Bukan campur ngan vampire laa.. tapi Hokkien katanya ... Macam aku la.. ada gak campur tapi dari keturunan Jet Li ngan Jacky Chan.. Kalau tak nama aku  Jet Ben .. haa... atau Jacky Ben .. okeh ! Takat seni mempertahankan diri tu tu , jangan cerita laa.. Aikido ? Kalari Payat ? Kung Fu ? Silat ? Silambam ? Capoera ? Cakap jee apa saja seni mempertahankan diri .. semua aku dah belajar .. Belajar mengeja jer ... hehe.. ok renti mengarut...

Sempena CNY ni , aku nak buat segmen satu hari.. Eceh... Khas buat mengingati kembali saat saat sewaktu kita bersekolah dulu .. Pastinya ramai diantara kita ada kawan berbangsa cina kan ? Ok .. segmen ini berkenaan itu .. jeng jeng jeng ..

Untuk join.. sila buat satu entri ...

  1. Letak header Ben Ashaari blog
  2. Tajuk : SEGMEN 1MALAYSA - SELAMAT TAHUN BARU CINA
  3. Ceritakan kisah kisah menarik sewaktu anda bersahabat dengan rakan rakan sekolah yang berbilang kaum .. Pastinya ada kenangan mengusik perasaan kan ? OK .. Cerita tidak kurang dari 100 pataha perkataan .. Cerita juga mestilah berunsurkan positif.. Tolong jauhkan cerita  isu isu perkauman !
  4. Ucapan buat mereka yang menyambut CNY ..

Dah siap ? Sila paste url entri anda di ruangan komen ini ... Terima kaih

Pendapat mereka mengenai 1TUBE.MY

Tahu apa itu 1tube.my ? Haaa... jgn ketinggalan .. 1tube.my semakin berkembang ... Mereka telah mengetahuinya dan memberikan pendapat .. Bagaimana pulak dengan anda? Chewah.. skemaa.. hahahah .... Nak jadi wartawan tv lak .. Sat nak berpantun takde kerat ...

ANAK ITIK BERLARI LARI .. SAMBIL BERLARI MAKAN ULAM  .. 1TUBE.MY MMGLAH MARI ... TAK CAYA , SILALAH KLIK KE DALAM .. haaa...

  1. micky eyqa
  2. N'Lela Tasuki
  3. .nuruashia.
  4. DaK CoMoT
  5. Ujang9897
  6. Miss Orangeee
  7. Mejuez
  8. topimagine
  9. kasturi jiwa
  10. nmirmo
  11. sembil9n
  12. Mohd Fitri

Nak join segmen ini ? Sila ke SINI

Kenangan semalam ..

Tercari langkah ini ,

Menuju arah yang pasti ,

Apakah ini yang ku cari ,

Satu destinasi yang abadi .


Langkah ini terhenti ,

Sesaat dia memerhati ,

Apakah dia yang ku cari ,

Atau sekadar mainan mimpi ?


Cinta ini pasti ,

Seketika sudah cukup bererti ,

Langkah ini mati ,

Ku yakin inilah ku nanti ,

selama ini ..


Dia cinta ini ,

Aku cinta abadi ,

Kekal di sanubari ,

Pasti tiada lagi ..

Hari ini kita 'sampah' ...

 

Dikeji ? Dicaci ? Dihina ? Hurm.. mmg boleh melunturkan segala semangat kita lebih lagi bagi mereka yang berjinak jinak dalam arena blog ini ..

Ramai blogger dikritik .. kadang kadang takde kaitan dengan penulisan pon dikritik hebat .. Pergh.. ada yang patah semangat .. Terus tutup blog .. ada yang kuat semangat , melawan semula ..

Pastinya aku sendiri tidak terlepas dari mata mata mereka yang gemar mengkritik tak tentu pasal lebih lagi yang perasan diri mereka bagus .. hurm.. tak kisah la .. kita amik positif.. bab calarkan hati kita tu , biar mereka selesaikan dengan Allah nanti .. Kita, sbg saudara seagama , maafkan je mereka .. tak guna berdendam dalam hati .. tapi mungkinkah kembali bersahabat ? Hurm.. sekali terluka , sama sekali berparut ..tidak mungkin ..

Mereka mengkritik dengan mengatakan blog ini sampah.. Entri kelas bawahan .. tidak layak dibaca langsung .. Mmg mampu membuatkan kita geram dan rasa terhina .. Tapi mereka terlupa , bukan semua orang semangatnya mudah dilunturkan .. Pastinya akan kembali 'garang' dgn menghasilkan lagi penulisan yang lebih baik dan berinfomasi ..

Kritik itu bagus.. Tapi berapa ramai yang kritik ikhlas ? Hurm.. tak ramai .. Yang nak lihat kita jatuh tu ramai ..Tapi tak kisahlah .. biarkan mereka dengan labu labu mereka .. Kita , dah tau mana hala tuju kita , gunakanlah setiap entri entri sampah itu untuk dikitarsemula agar boleh digunakan lagi ..

Hari ini .. kita mungkin merapu dalam entri .. tapi esok setelah bijak bermain dengan kata kata , merapu pastinya menjadi satu yang hebat di mata mereka .. Tatkala itu , kita tersenyum menang .. Bukan bongkak tapi bangga dengan semangat juang .. Kalah hari ini bukan bererti masa untuk berundur tapi masa untuk mengaturkan strategi lebih berkesan ..

Dah lebih satu juta pageviews rupanya ..

 

image

Tak sangka.. rupanya dah lebih satu juta pageviews dan menghampiri 2 juta .. hurm.. Kalau diikutkan di gambarajah diatas tu , sebulan dah boleh dapat 200 ribu lebih PV , tak mustahil lagi 2 bulan cecah 2 juta .. Alhamdulillah ..

Kiraan bermula pada May 2010 - Feb 2011 :  ( sumber - blogspot ).. Aku mula berblog , Okt 2009 ...hurm...

 

Manakala FOLLOWER blog pulak dah lebih 8,600 orang ... Sedang berusaha mencecahkan 10 ribu orang .. Yang menariknya ialah , aku tak suruh orang follow , okeh ! Mereka follow sbb mereka nak follow ..

Komen di blog pulak , dah menghampiri 67 ribu.. hurm .. boleh tahan kan ... Bangga ? Tak pon .. Kalau aku berbalas komen , rasanya dah lebih 100k kot .. hehehe ..

Entri .. hurmm kalau ikutkan kat situ , ada 5600 lebih.. tapi kalau tolak copy paste artikal agama dan berita tu , aku rasa ada dekat 5000 laa... ok la kan ? Kalau sehari dah 15-20 entri.. kadang kadang dekat 30 pon ada .. hahahaha... ok, aku gila.. hahahha.. lantak la.. gila gila aku , keluar gak kat majalah kan... lalalala.. Bukan sombong tapi berbaloi !

Tak pe la.. pelan pelan kayuh.. nak g mana kan ? Kalau pendek umur tu , maka itulah yang aku mampu hasilkan.. sekurangnya ada gak dahharta  peninggalan aku untuk rakan rakan blogger dan pembaca setia blog aku ni kan ?

:)

Blog telah menemukan aku dan dia ..

 

Di satu malam yang hening .. sedang aku mengarukan kepala aku bila melihat telatah kengkawan blogger di FB , tiba tiba aku dapat satu mesej di wall FB aku ...

image

Mula mula jenuh gak aku nak fahamkan ayat tu .. Maklumlah , aku kan spesis rock kapak.. Bila dapat tulisan spesis gitu , aku jadi pening pening tungau gitu ..

image Wah.. tak ku sangka.. sbb blog boleh pulak jumpa adik sepupu aku malam ni .. hahahaha .. ok la tu kan .. hehe ..

Harapnya , bekas kekasih tak jumpa aku dalam ni.. Kang ada pulak jadi drama SEMBILU ... hahahaha...

Maaf .. kita tiada jodoh ... mungkin lain kali kita pasti bersatu ..

 

Mak aihhh .. tu tajuk ke status FB ????  Tak kisah laa ..  Terharu aku membaca entri kawan blogger kita ni.. hurm.. beria dia turun ke KB MALL untuk berjumpa dengan aku .. Katanya dia .. erk.. baca la sendiri kat SINI ..

Hurm.. aku malas nak bagi details kat mana tempat pertemuan tu .. Saja nak treasure hunt.. hehehe.. aku kan mamat segmen .. hehehe ..

Bila aku buat entri berkenaan Mini Gath tu , ramai kata nak jumpa..tapi bila tiba saatnya , tak de lak yang datang .. Jadi aku tak harap sangat la .. Cuma bagi yang betul betul nak datang tu , aku dah kata , email aku no tel ... Cam Azizi , ada bgitau aku dia serius nak datang .. Begitu juga dengan IZMA .. Maka bertemulah kitorang ..

Sepanjang petang aku berada di KB MALL .. Mungkin takda rezeki nak jumpa .. Tak pe , insyaallah kita berjumpa satu hari nanti .. Ampun maaf dari aku yer, AJEYY ...

Pendapat mereka mengenai dunia blog dan 1TUBE.MY

 

Ada yang tanya , camana nak join segmen ni ? Mudah jer .. masuk dalam salah satu blog ni dan klik linknya.. Cepat yer sebelum aku tutup segmen ni ..

  1. AMI.FAHMI
  2. Miss Ran (aah..htc hd2 )
  3. -✿ Ayu ✿-
  4. Amira Anorah
  5. Dim Benihana
  6. Me!
  7. whitelover
  8. BeritaKini
  9. Chekgu Azrine
  10. syuwai

OK.. amacam ? Adap pendapat sendiri ? Jom join ...

Aku GADIS MELAYU .. syy.. rahsia okeh !!

 

Tak de kaitan dengan aku okeh !! Ni contest buat mereka yang mengelarkan diri mereka GADIS MELAYU .. Yang bukan gadis nak cuba jadi gadis pon , boleh la.. Sila jer .. tapi jgn menangis kalau menang lak .. Sebab lelaki bila jadi perempuan , lagi ayu okeh ! Perempuan bila jadi lelaki , lagi garang dan brutal okeh ! Tapi jangan lupa soal dosa .. hehehe .. Dosa wooo... jgn memain.. Aisey.. terlajak perahu lak ... huh.. takde kene mengena ..

OK ok .. contest contest contest .. Money money money.. nak masuk , tak perlu isi minyak .. sbb harga minyak dah naik kan ? Jadi , sila baca peraturannya terlebih dahulu ..

image

OK.. jgn usha wanita itu.. Itu wanita sudah berpunya .. Sapa punya ?? Ahmad albab yang punya .. hehe.. guwau jee.. Rileks arrr ..

Mari menari.. eceh.. salah .. Sila klik untuk mengetahui dengan lebih lanjut ..  Klik SINI .. Terima kasih ..

Hurm.. aku rasa aku terlebih budu ni.. tu jadi pelik skit ... haih ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI